Det här med mat...

2010-12-27, 18:58:59 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Behöver lite tips och råd.

Alvin har varit superintresserad av mat sen han var typ 3,5 månad. Tittar och sträcker sig efter maten när vi äter och så. Började ge honom smakportioner när han var runt 4 månader. Han gapar, smaskar med maten, men sväljer inte. Det är som att han inte förstår hur han ska göra. Han verkar tycka att det är gott, och jag har testat olika pureér samt gröt. Allt med samma resultat. Det har ju ändå gått 1,5 månad nu så man tycker ju att han borde greppa snart hur man gör.

Ersättning blir han inte mätt på alls, så nu äter han välling till alla måltider. Majsvälling på dagen och havrevälling på natten. Välling ger ju ofta snabb viktuppgång, vilket känns väldigt onödigt.

Någon som känner igen det? Vad tror ni, bara att vänta?


britta bloggar

jag tror att du ska sitta lugnt i båten. de behöver ju egentligen ingenting annat än ersättning/bröstmjölk innan de är minst sex månader och många klarar sig på det längre. när som helst kommer det nog att släppa, han har nog inte fattat hur man ska göra än! kul att han verkar gilla det iaf, det bådar ju gott för framtiden. Om du är orolig kan du ju alltid prata med bvc.



2010-12-27, 20:39:13 URL: http://brittabloggar.wordpress.com

★Fam. Bus★

Men stackarn då... Hoppas han förstår hur han ska göra snart. har du frågat bm?



Visst var mössan söt :) kram



2010-12-27, 20:58:27 URL: http://familjen-bus.com

Josefine

Jag tycker du ska rådfråga på BVC hur du ska gå till väga. Reagerar han likadant på frukt? Annars kan man ju tänka att lite sötare saker halkar ner bättre, även om man helst kanske inte vill börja med det och att dom sen inte äter typ potatis och morötter.



Kämpa på, det kommer nog att lösa sig ska du se :-) Kram och god fortsättning.



2010-12-27, 21:28:48 URL: http://josselyn.blogg.se/

En pojkmammas vardag ♥

Tore har samma problem. Förstår inte alls vad han ska göra när maten hamnar i munnen ... han kväljs då och blir lite rädd och vill inte äta. Minns med Edvin gick allt hur lätt som hellst. Han gapade och svalde allt man gav han, alltid med ett stort leende ...



Hoppas att våra småkillar fattar hur man ska göra när maten hamnar i munnen snart ...



Kram!



2010-12-27, 21:37:18 URL: http://edvinsmamma.wordpress.com

PiaSandberg - MejasMamma

Dom är svarta i 92. Köpte ju en orange jacka i 98 och ett par oranga byxor i 92. Men tror jag behåller de svarta. Bra med två olika.



Rear dom fleece i 98 hos er?



2010-12-27, 21:51:05 URL: http://piasandberg.blogg.se.blogg.se/

Anonym

oj vad svårt, elton naffsade ju i sig allt. men om han äter själv me händerna? slickar han inte i sig eller suger? häll puread mat i nappflaska o klipp lite större hål o blanda ut me vatten. de funkar säkert. som tjok välling fast det är både mat + dricka. testa!



erika



2010-12-27, 22:01:38 URL: http://taby.blogg.se/

Èmma

Bara att vänta ja... ;) Tråkigt men sant tror jag. Likadant med Will, superintresserad sen inte. Nu får han äta allt de vi äter som han kan äta sen kompletterar vi med välling. Det är inte hela världen. Snart kan han äta det mesta vi äter tänker jag och det kommer inte bli något problem. Vissa barn är för smarta och medvetna och lär sig rata burkmaten som inte smakar ngt. Ibland lyckas jag lura honom med burkar, kryddar lite extra med torkad salvia och osaltat smör.



2010-12-27, 23:20:57 URL: http://livetmedlija.blogg.se/

Emma

Det blev en SONY A nånting...funkar prima!



2010-12-28, 01:52:17 URL: http://livetmedlija.blogg.se/

Aida

Hej hej Emma! Brukar läsa din blogg lite då och då, vi har pratats vid på minbebis och vmb jag har en tjej som heter Stella och född den 7 dec.



Tänkte på det där med att din lilla inte sväljer, jag läste någonstans innan att man inte skulle ha dom helt uppesittandes utan kanske sitta i soffan med en liten stödkudde bakom så att maten lättare kommer ner i svaljet så dom kan komma igång och svälja o när dom har lärt sig så är det bara o sitta i matstolen igen. Tips även är att blanda i lite ersättning/bröstmjölk så att det blir lite mera flytande. Hoppas det släpper snart, kommer ihåg att Stella hade svårt med att svälja i början.



2010-12-28, 07:46:39



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?