Mera prat och utveckling

2010-02-14, 17:16:19 / Kategori: Meja 12-18 mån
Nästan varje dag dyker det upp nya ord hos Meja. Igår när vi skulle åka och handla så går hon iväg för att hämta mina skor som hon ställt i köket. Mamma skor säger hon glatt när hon kommer med dom till mej. Idag hängde hennes overall i köket, då pekar hon på den och säger orall. Släpper eller slänger saker på golvet och säger ojdå. Idag hörde jag för första gången också att hon höjde rösten ordentligt och verkligen ropade på mej. Mamma kom hojtade hon imorse när hon och Sven var där nere.

Hon förstår allt man säger nu med. Går direkt till badrummet om man frågar om vi ska bada, går ut i hallen och sätter på sig mössan om vi säger att vi ska gå ut, och klättrar upp på sin stol i köket om vi säger att det är mat. Hämtar saker om man ber henne.

Hon har också börjat lägga tillbaka saker som hon tagit fram om man ber henne. Idag hade hon rivit ut hela lådan med plastlådor (såna där man fryser in mat i) över golvet i köket. Så bad jag henne att lägga tillbaka dom i lådan och det gjorde hon, en efter en. Stängde sen lådan efter sig med. Duktig tjej.
Så kan hon ju gärna få fortsätta ;)

Emma

Ja vi har en skaljacka från Didriksons till Lija, hon kan fortfarande ha den. Jag har den med PoPs windstopper under.

Jag tycker den är mycket bättre och mer prisvärd än PoPs dyra skaljacka. Jag hade deras först till Lija men sålde den för jag trivdes inte med den, den var inte så följsam och satt inte så bra på Lija som är lite större modell. Den är ganska stel och kort i modellen.

Didriksons jacka fyller samma funktion, jämförde dom plus att det är halva priset på den mot PoPs. Tror vår kostade 399:- till fullt pris och det känns ju verkligen okej för en funktionsjacka.

Har även haft Didriksons vinteroverall nu och har inget att anmärka på där heller.

Funderar du på att köpa en till Meja?



2010-02-14, 17:31:16 URL: http://livetmedlija.blogg.se/

Emma

Ja just det - storlek 90 köpte vi och den är perfekt nu, var lite stor i höstas. De är ganska stora i storleken.



2010-02-14, 17:33:09 URL: http://livetmedlija.blogg.se/

Kicki

oj vad hon pratar =)



känner igen de andra du skriver. Kevin kan man också be att gå och hämta saker och att han ska plocka i leksakerna i backarna igen osv =)

Jag håller med dig, hoppas de fortsätter ;)



Hoppas ni har en bra alla hjärtans dag!



2010-02-14, 17:48:49 URL: http://kicki.webblogg.se/

Pia - MejasMamma

Visst är det kul att dom förstår så mycket!:) Men alla gånger är det kanske inte lika bra!;)



Och ja, det går bra i nya sängen!:)



2010-02-14, 18:06:04 URL: http://piasandberg.blogg.se/

Emma

Så häftigt! :) Ebba har ju också börjat mer och mer, men det är så häftigt när de förstår en. haha :D Ebba säger inte så mkt ord mer än HEEJ! som hon skriker när man kommer hem och hon ser än, men hon har börjat babbla mer så det kommer väl snart mer riktigt ord också :) Åhh d eär så härliga!! :D



2010-02-14, 19:17:41 URL: http://luhanka.se

Veronica - mamma till Denver

så duktig hon är! :D



Denver har skaffat ett nytt favorit ord... "Titta!" Helst "tittatittatitta..." ;D



jag måste försöka ta mig till stockholm snart, eller vad säger du?=)



2010-02-14, 20:02:01 URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/

Sara

Oj så duktig hon är! Max ligger efter =) Han förstår typ allt vi säger men han pratar inte lika mycket... inte så vi förstår i alla fall =)



2010-02-14, 21:49:51 URL: http://sarasrum.blogg.se/

Anna

Verkligen duktig tjej :) Det är så kul när man kan kommunicera med dem. Jag blev så stolt häromdagen när Alexander rivit ut sin strumplåda på golvet och jag säger att han borde plocka tillbaka dem där de ska vara och han gör det :)



2010-02-15, 23:19:51 URL: http://ambi.blogg.se/



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?