Halvtid :)

2010-03-03, 14:38:04 / Kategori: Andra graviditeten
Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.
www.gravid.se



Hur mår jag?
20 veckor avklade och 20 v kvar. Känns underbart. Tiden har gått så fort. Lilla bebisen sparkar för fullt i magen nu om dagarna, det känns utanpå ibland, men Sven har inte lyckats känna än. Förhoppningsvis kommer det snart. Har bokat in ett 3D UL i slutet av april så då får vi se busbebisen igen. Längtar redan. I övrigt mår jag ganska bra, trött är jag ju men det hör till. Fogarna känns av, men det har blivit mycket bättre sen jag gick ner i tid och började gravidträningen. Vikten ligger på +6 kg, känns lite mycket, men inget att göra något åt.
Hoppas att tiden rusar iväg nu så att det blir juli snart :)

Sara

Va skönt att du mår ganska bra och magen är jättefin =)



2010-03-03, 18:05:55 URL: http://sarasrum.blogg.se/

Emma

Weeei!! :) Det är ju snart :) På fredag har vi 3 månader till bröllopet. Vart tar tiden vägen? =) 3D ultra ljud är ju så häftigt :)



2010-03-03, 18:05:56 URL: http://luhanka.se

Emelie, Elliotts mamma

härligt att du mår relativt bra ju =) ooo så fint de är med mammamage- man blir ju såå sugen på att skaffa en till när man ser din fina mage! önskar en trevlig kväll! kramis



2010-03-03, 18:42:33 URL: http://emlisch.blogg.se/

Erika

jag har gått upp totalt 7 kg än så länge.. vad fin mage du har och vad fort det går!



kram



2010-03-03, 18:55:58 URL: http://stoltmammatillmira.blogg.se/

Amanda & Oscar

Tack!! :)



Hihi, nu börjar magen bli stor!!



2010-03-03, 19:03:36 URL: http://glantan.blogg.se/

Mamma Russin

hej gumman..:)

vilken fin mage du har..:) oj så fort veckorna går nu..



kramkram



2010-03-04, 10:07:34 URL: http://enburkrussin.se



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?