Vagnfunderingar

2010-03-01, 19:59:59 / Kategori: Andra graviditeten
Behöver era tankar.

Tror ni att det är möjligt att klara sig utan syskonvagn? Den enda syskonvagn jag kan tänka mej är Phil&Teds eftersom den är den enda som inte väger ett ton. Den har ju dock en massa andra nackdelar. Som vi bor så blir det ju en hel del ut och in i bilen med vagnen, och det funkar inte för mej med en tung vagn.

Vi hoppas att Meja ändå får plats på förskolan här på gatan. Det betyder att man kan gå och lämna henne, hon kan stå på ståbräda om hon inte orkar gå. Får hon inte plats här så blir det ju bil till förskolan. Meja får gå 25 h i veckan på förskola när jag är hemma med bebisen. På vardagarna är det alltså inte så sannolikt att jag åker nånstans ensam med båda barnen så att jag behöver en syskonvagn. Åker man på helgen kan man ju ta sulkyn till Meja för då är man oftast båda vuxna.

Vad tror ni? Jag är medveten om att det i en del situationer är bra och enklast med en syskonvagn, men ändå.

Annah - blivande tvåbarnsmamma

Dom är det? Vad bra annars brukar ju jeans vara ganska så hårda :) Ska spana in dom nästa gång jag är på lindex :)



2010-03-01, 20:30:08 URL: http://carpeannah.blogg.se/

sofia - mamma till maksim

Jag tror du har helt rätt i att syskonvagnen kommer användas lite, kanske så lite att det inte känns värt att införskaffa den. Men det kommer säkert uppstå situationer då du eller Sven behöver ha båda barnen med...jag skulle nog skaffa en syskonvagn i alla fall - men jag är trygghetsnarkoman hehe... :) Kram!



2010-03-01, 20:43:45

Annah - blivande tvåbarnsmamma

Är ni inte ute och går mycket så klarar ni nog er utan :)



2010-03-01, 20:50:15 URL: http://carpeannah.blogg.se/

Linda

ni kan ju iaf vänta att köpa en och se hur ni känner istället för att köpa och sedan inte behöva ;.) Ja usch det e trist att hon och vi är dåliga HELA tiden men det känns lite som en klassiker när barn skolas in på förskola. Det känner ju du säkert till ;.)

Kram



2010-03-01, 20:54:26 URL: http://familyspace.blogg.se/

Amanda

Hm...neej, jag har inte lösenord på bloggen. Undrar varflör det blivit så? Och adå knas? hur ser bloggen ut då menar dyu? :/



2010-03-01, 21:33:01 URL: http://creyla.blogg.se/

Emma

Nu funderar vi ju på få ett syskon till Ebba nästa år och då är ju Ebba över 2. Men en syskonvagn vill man ju helst slippa. Ståbräda borde ju fungera utmärkt och som du säger åker man iväg på helgen så är man ju två.



2010-03-02, 08:48:51 URL: http://luhanka.se

Sandra-isabellesmamma+ gravid

Jag vill helst inte ha syskonvagn.. vi kommer inte köpa någon heller till att börja med senda får vi väl se om det blir nödvändigt.. man kan ju ha bebis i bärsele osv också..



2010-03-02, 09:24:29 URL: http://mammatillisabelle.blogg.se/

Familjen Korb ♡ Blivande tvåbarnsmamma

Vi ville helst skippa syskonvagn men pratat med så många vänner som har flera barn som säger att man sak tänka på att det "stora" barnet kommer inte alltid vilja stå på brädan, och ibland sover stora barnet i vagnen.

Så om ni inte använder vagn så mycket, men kanske har behovet endå, då låter det endå som P&T passar er då den är lätt och går att ha som enkel och dubbel.



Bara en tanke..



2010-03-02, 10:22:37 URL: http://salkert.se

Kicki

Jag tror inte att syskonvagn är ett måste. Men jag själv skulle ha införskaffat det. Men du kan ju ha den lilla i bärsele och Meja i vagnen om meja ska sova och ni är ute bara ni 3. Du kan ha ståbräda till Meja. Det finns ju praktiska lösningar.



Och ni kan ju vänta tills den lille kommit och bestämma då. Du kanske känner att en syskonvagn är nått ni måste ha då. Eller så kanske du känner att du/ni klarar er utmärkt utan.



2010-03-02, 15:34:49 URL: http://kicki.webblogg.se/

Maria Lindh

Hej på dig! Såg att det blir en liten lillebror till Gud vad skoj!

Hade ni inte en Emmaljunga? Det har nämligen kommit ut en syskonsits som man kan sätta på enkelvagnen! Ser hur smidigt ut som helst! Har inte själv sett den, men en kompis till mig funderar på en sådan!

Om vi kommer upp till sth i sommar får vi komma och hälsa på!

Kram Maria



2010-03-02, 19:27:40

Emma

Hej! Det har kommit en ny vagn som vi ska kika på det är en Britax B-dual och den vägen runt 10 kg om jag inte minns fel. Inte lika dyr som P&T och enligt mitt tycker ser den bättre ut. Kan vara värt att kolla upp!

/Emma



2010-03-03, 09:24:11 URL: http://hemmahosmammaemma.blogspot.com/

Anki

Det har kommit en vagn som heter baby jogger City Select. Det är en "singel" vagn som man enkelt kan göra om till dubbel. Den verkar supersmidig. Visst inte jättebillig, med allt som behövs till att få som syskonvagn går det på ca 9000:- om jag inte minns helt fel. Men som sagt, det jag fastnade för när jag läste om den var att man enkelt kan välja om man ska ha som vanlig barnvagn eller syskon. Och den väger 12,5 kg.....



2010-03-03, 11:13:51 URL: http://jagominmage.blogg.se/oliviasvardag

annas Perssonliga

Hej!

Då det är knappt 2 år mellan mina tjejer köpte vi en Phil & ted sport med syskonsits. Vi är helnöjda med den vagnen. Om du har några frågor angående vagnen svarar jag gärna :)



Kramar



2010-03-03, 20:41:29 URL: http://annasperssonliga.blogg.se/



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?