gnäll bebis

2009-04-30, 11:59:53 / Kategori: Meja 0-6 mån
vi kom iväg till träningen, men lilla skrutt uppskattade det inte :( trots att hon hade ätit och sovit ordentligt så var hon supergnällig. hon brukar ju tycka att det är jättekul att ligga på sin filt och titta, men icke. jag gav upp efter 40 min och åkte hem igen, då hade jag i alla fall försökt få henne på bättre humör.

hon var ju lite gnällig igår med, svårt att veta vad det beror på. jag tror ju att hon är frustrerad över att hon inte klarar sånt som hon vill klara, som att sitta och krypa. fast hon kan ju inte vara gnällig ända tills hon klara det. (hoppas jag) hon verkar ju inte ha ont nånstans eller må dåligt annars. vi får väl se, vi är ju lite bortskämda här hemma med att hon alltid är glad så det här är ju en ny sida...

valborg

2009-04-30, 08:23:21 / Kategori: Allmänt

lilla skrutt var vaken typ fyra gånger i natt. som vanligt inte för att äta. relativt lätt somnade hon dock om, men man själv somnar inte lika fort igen. glad och pigg verkar hon vara idag trots allt. ligger här brevid mej och övar på att komma upp i krypställning :)

ute skiner solen, mycket bra eftersom vi ska ha gäster ikväll. kanske kan man sitta i uterummet, det är så mysigt :) grilla ska vi, hel fläskfile blir det. ugnsrostade grönsaker till det *mums* innan dess så tror jag nog vi ska försöka oss på att träna idag. ska ta det lugnt som bara den. det är ju både för träningen, och för att träffa lite andra mammor som man vill dit.

i eftermiddag blir det rytmik eller promenad. vi får väl se vad skrutt är på för humör :) oj, dags för skrutt att äta gröt, vi hörs senare. ha en toppendag allihopa!


deppdagen blev lite bättre

2009-04-29, 19:02:27 / Kategori: Allmänt
har varit iväg och träffat malin i gustavsberg. satt i hamnen och fikade :)  om fyra veckor ska hennes bebis komma. den 27 maj är han beräknad, så så spännande! tänk att få hålla en så liten bebis, meja var ju liksom aldrig riktigt så liten. deras bebis är beräknad till 3200g det är ju en viss skillnad. på vägen från fikat råkade vi hamna i en bebisaffär, och jag råkade handla en vit kortärmad body med stjärnor från villervalla :) superfin att ha till sommaren.

foglossningen känns lite bättre, ska nog försöka gå på babypower imorgon som tänkt. får ta det lugnt helt enkelt. om det inte blir det så går vi på babyrytmik istället. något måste vi ju hitta på :)
inget eldande här hemma imorgon :( givetvis har dom infört eldningsförbud dagen innan valborg *suck* det betyder att den högen vi inte hunnit elda måste vi forsla bort istället. usch vilket onödigt jobb!!

nä, nu väntar bad med skruttungen, och läggning. sen ska jag läsa lite bloggar innan jag kryper ner i sängen och tittar på tv.

bus med lillasyster

2009-04-29, 10:35:20 / Kategori: Allmänt
jag följde aldrig med till flygplatsen igår utan sven åkte själv. när killarna kom in genom dörren så frågade oliver direkt efter meja. han blev väldigt besviken över att hon sov. när jag ropade på honom en stund senare och sa att hon hade vaknat så kom han som ett skott! sen höll han på en lång stund att busa, mysa och pussa på lillasyster. så himla mysigt, och meja tyckte det var jättekul. tror att oliver hade saknat meja mest av alla nu när dom varit borta.



<3

deppdag

2009-04-29, 09:40:01 / Kategori: Allmänt
natten, ja jag vet inte, men kul var den inte. varför vaknar hon hela tiden? hon är ju inte hungrig. fick i alla fall sova till åtta sen vilket är ovanligt, så jag antar att skrutt också var lite trött nu på morgonen. fick frukost på sängen när jag vaknade. lyxigt så här en vanlig onsdag :)

känner mej deppig idag. hatar den här satans foglossningen som aldrig verkar ge sig. jag vill börja träna som vanligt, kunna gå långa promenader utan att få ont. tänk om det aldrig försvinner, man läser ju om såna kvinnor ibland. hur går det med jobbet då? hmm, som sagt deppdag :(  tur att man har sin underbara lilla älskling att gosa med. ja och sin stora underbara älskling som fixar och donar <3

en väldigt frustrerad tjej

2009-04-28, 18:06:07 / Kategori: Allmänt
jag tror att min skruttunge för tillfället är väldigt frustrerad över att hon inte kan göra mer. hon vill verkligen kunna krypa nu när hon vet att man kan förflytta sig. kämpar, kämpar och kämpar gör hon blir lite arg när det inte går som hon tänkt. att hålla upp överkropp och huvud är ju för tungt än, men jag antar att övning ger färdighet.

vi var iväg för att titta på vagnar. givetvis hade dom inte emmaljungavagnen som jag hittade på nätet i butiken. dom tog inte in den eftersom dom inte tyckte den var bra (?) självklart tar dom in en om man ber om det, men vi ska kolla med babyland först. lättare att åka dit och kolla om dom har den än att vänta. man vill ju gärna skapa sig en egen uppfattning. vi hittade i alla fall ingen annan vagn som vi unde tänka oss för tillfället. nästan alla sittvagnar är så tunga! en sulkyvariant vill vi ju inte ha eftersom det inte passar för promenader här ute. jaja vi får väl se.

ska strax äta middag, och sen blir det en liten kvällspromenad. är ju så skönt ute :)
.

kärlek <3

2009-04-28, 12:32:48 / Kategori: Allmänt

äntligen

2009-04-28, 08:29:53 / Kategori: Allmänt
nu har den andra tanden kommit upp med, och ordningen är återställd här hemma. lillskruttan är glad och nöjd som vanligt. hon har precis ätit frukost, över 1,5 portioner gröt. lilla skruttan. nu ligger hon på golvet och öva på sin kravel teknik. lika bra som härom dagen går det dock inte. tror hon måste smälta kunskapen lite först.

solen har tydligen försvunnit idag :( ser inte alls skönt ut, så det blir nog bara en kortare promenad idag. efter lunch ska vi hämta killarna på bromma, dom har varit på cypern med sin mormor. sen ska vi åka och titta på vagnar :) ja alltså först ska vi ju åka hem med killarna, så dom får berätta om sin resa och så. sen iväg en snabbis, för sven hinner inte nån annan dag i veckan.

oj måste hjälpa dottern, hon har fastnat i ett hörn, knasfian.

liten ledsen

2009-04-27, 18:45:47 / Kategori: Allmänt
har suttit och tittat på nya vagnar på nätet. imorgon har vi tänkt ta en tur till barnens hus och titta i verkligheten :) en favorit så här långt är den här emmaljungavagnen Cangaroo City  (när ni kommer in på länken så ligger den till höger i menyn) har ju egentligen varit emot tre hjul men den är ju rejäl som övriga emmaljungavagnar så titta på den ska vi i alla fall. lite dyr verkar den men vi får se, dock inte dyrare än den vi har. om flygbolaget betalar så *skratt*

envisa tanden har inte tittat igenom helt än så det har varit lite gråtigt idag :( min stackars lilla tjej, vi är så ovana att se henne ledsen. lite bortskämda är vi nog med att ha en så glad unge. bitringen jag köpte gillar hon inte alls, men majskrokar verar sköna att gnaga på. just nu tuggar hon på kanten av bordet. knas knas. håll tummarna för att den tittar fram innan natten...


ny vecka

2009-04-27, 09:51:19 / Kategori: Allmänt

tand nr två har inte spruckit igenom än men den ligger där och lurar. kliar verkar det göra, men förrutom det så tar hon det med ro. tack och lov. natten innebar nån mer vakning än de senaste nätterna, men det är väl inte så konstigt om det kliar som besatt i munnen. själv har jag sovit uruselt eftersom jag har ont i magen, eller egentligen inte i magen utan på höger sida. har haft det till och från i en vecka, och jag trodde det skulle försvinna, men det verkar ju inte så. *suck*

vår vecka innehåller lagom mycket tycker jag :) träningen ikväll blir ju bara av om magen känns bättre. härlig vecka med röd dag på fredag. långhelg :)

måndag; promenad med malin & sussie, träna - aerobics
tisdag; hämta killarna på bromma
onsdag; fika med gravida malin
torsdag; träna - power baby, gäster på kvällen
fredag: oscar har boxuppvisning


söndagen

2009-04-26, 16:19:27 / Kategori: Meja 0-6 mån
vad det är underbart med sol! man blir så mycket piggare :) vi promenerade ner till svens föräldrar i förmiddags, satt i solen och fikade. ja, jag drack bara te, men sven åt en bulle också. jätteskön promenad var det. sven passade också på att bada fötterna i havet för första gången. jätteskönt hävdade han...

meja har varit lite gnällig idag. jag vet inte, men det ser ut som om den andra framtanden där nere också är på väg upp. köpte en sån där kylbitring till henne, och hon blir gladare om man gnuggar tandköttet på henne. vi får väl se om den dyker upp med. jag har läst att det inte är helt ovanligt att dom kommer typ samtidigt.

nån dålig matlust har hon i alla fall inte fått av tandsprickningen. en portion gröt imorse, en liten burk kalvkött/grönsaker till lunch, två likadana burkar kl fyra, samt en del ersättning och lite vatten. hur får det plats??

god morgon

2009-04-26, 09:19:25 / Kategori: Allmänt
lillskruttan sov riktigt bra i natt :) vaknade en gång vid två men somnade om direkt, sen åt hon vid fem och sov till sju. efter en portion gröt har hon nu åter somnat. hoppas hon kan sluta vakna vid två snart, hon borde ju ha förstått nu att hon inte får nån mat då.

hon är så söt, så fort man tar upp henne vid sju och lägger henne i vår säng så vänder hon direkt til mage och försöker kravla iväg. lite farligt ju så idag la jag ner henne på golvet så hon fick öva där istället. dock verkar hon ha glömt bort att man måste lyfta huvudet för att komma framåt. knasungen!

idag blir det promenad ner till svens föräldrar när skrutt har vaknat igen. en av svens bröder med familj är där så det blir trevligt. lite fika i solen :) det är en helt lagom promenad att gå dit och sen hem, totalt lite mer än en timme. sen ska det eldas skräphögar på tomten i eftermiddag, man har ju bara till den 2 maj på sig att göra det så det är lika bra att få det gjort.
hoppas ni njuter av solen <3

första tanden :)

2009-04-25, 16:26:45 / Kategori: Meja 0-6 mån


japp idag tittade den fram :) utan gnäll eller andra symptom på att den var på gång. tittade senast igår, men ingenting då. det händer så mycket just nu så man hinner ju inte med!

dagen har tillbringats ute. vi åt lunch ute vid bullandö marina, tog en kort promenad, noch sen har vi myst i trädgården. inte lika varmt som igår, men nästan. ikväll ska vi grilla kött och ha god sallad till *mums*

lördag

2009-04-25, 08:28:08 / Kategori: Allmänt
skrutten ligger på golvet och kravlar omkring. kämpar och kämpar, duktiga tjejen :) natten har varit så där, hon har vaknat flera gånger, fått nappen, inte varit nöjd med den men somnat om efter en kort stund. dock åt hon inte förrän 05 och då bara 70 ml. vaknade 07.30 och har inte ätit mer sen dess. dags för gröt om en liten stund.

idag är det strålande sol, så skönt! vi tänkte åka ut till bullandö och gå en promenad vid hamnen. äta lite lunch där efter det. njuta av det fina vädret helt  enkelt. sen blir det väl lite fixa med trädgården på eftermiddagen kan jag tänka.
vad hittar ni på idag?

vår :)

2009-04-24, 18:29:49 / Kategori: Allmänt
vilken underbar vårdag det har varit :) jag och meja har varit ute en massa. legat på altanen, vi har lekt en massa, hon har ihärdigt övat på att kravla framåt. sen medan hon sov så satt jag i solen och läste en bok. så skönt! två och en halv timme sov hon efter lunch, så det måste vara uttröttande att försöka krypa. lite lyxigt att hon sov så länge, men man saknar ju henne efter en stund. knasig man är :)

ikväll blir det bakpotatis. jag vet, jag får inte äta det, men ibland måste man fuska lite. det är ju såå gott! funderar på att baka en kladdkaka till efterrätt men vi får se. jag borde låta bli. nästa vecka måste jag köra igång med träningen på allvar igen. om foglossningen inte klarar passen så får jag väl gå dit och cykla eller gymma helt enkelt. nu orkar jag inte se ut som en heffaklump mer!

hoppas ni får en mysig fredag kväll allihopa :)

jag vill, jag vill, jag vill...

2009-04-24, 09:34:17 / Kategori: Meja 0-6 mån
skrutt kämpar för fullt med att förflytta sig framåt, och visst går det om än inte så fort. jag busade med henne och flyttade draken framför henne, och ca tre meter orkade hon kravla sig iväg efter den :) ett par minuter tog det, och nöjd var hon. ganska häftigt! har satt upp grinden vid trappan för nu känns det som att det går fortare för varje dag. vad hände med den lilla bebisen man hade? hon är ju helt plötsligt stor!


natten

2009-04-24, 07:42:18 / Kategori: Meja 0-6 mån
som sagt, meja skulle bara få mat en gång i natt. hon la ju sig vid åtta som vanligt, och på senare tid har hon vaknat vid typ 01 första gången och sen varje timme. i natt vaknade hon 02, vi stoppade i nappen, och hon blev skitsur. det var ju väntat. hon skrek dock bara i nån minut, gnällde lite en stund och somnade om :)

sen sov hon till 04, vilket var tiden när vi tycket att hon ska äta på ett ungefär. då åt hon 50 ml, var nöjd och somnade om tills 07.15 :) om hon bara vill ha så lite mat så behöver hon ju faktiskt inte äta alls under nätterna. hon behöver ju sin sömn. men, ett stag i taget. vi får se hur nästa natt blir...

äta en gång per natt

2009-04-23, 20:31:23 / Kategori: Meja 0-6 mån

nu har vi bestämt att skrutt bara ska äta en gång per natt. hon kan omöjligt behöva mer så mycket som hon äter på dagarna. de senaste två veckorna så vaknar hon fyra fem gånger, nöjer sig inte med nappen utan ska ha flaskan och äta 20-30 ml. både hon och vi behöver sova så i natt blir det bara en gång mat. hon får vara lite skrikig en stund då istället, så hon förstår vad som gäller. förhoppningsvis tar det inte så många nätter innan vi är tillbaka till där vi var innan den senaste förkylningen. då åt hon ju nämligen bara en gång varje natt. ikväll åt hon först en stor burk mat vid 17.30 och sen en portion gröt vid 19.30. hon borde verkligen sova gott på det.

håll tummarna för att natten inte blit för hemsk!


flicka eller pojke?

2009-04-23, 17:26:59 / Kategori: Allmänt

vi köpte en grågrön keps till meja för att vi tyckte den var lite tuff, hon har även en vit solhatt från lindex, en sån där vanlig ni vet? när hon har kepsen så tror folk direkt att hon är en kille, med solhatten så utgår folk från att det är en tjej. likadant med jackan jag köpte till henne. den är blåvit med röda muddar. det är tydligen en "pojkjacka" enligt dom flesta. jag förstår inte varför det är så viktigt, en del verkar tycka att det är konstigt att vi klär vår dotter så. även om kepsen är tillsammans med en rosa body. jag fattar inte...


lite tröttsamt tycker jag, vad säger ni?


ny vagn

2009-04-23, 10:21:11 / Kategori: Allmänt
sven ringde om vagnen. kvinnan sa att man skickar in flygbiljett, tagnummer på vagnen som man får vid inchekning samt kvitto på den nya vagnen (??) vi får alltså köpa en helt ny vagn på deras bekostnad om vi vill. passar ju ganska bra eftersom vi hade tänkt byta vagn till meja snart ändå :) vill ju fortfarande ha en stabil sittvagn med fyra fast hjul, fast en lite lättare än city crossen. har man tur ibland? någon som har tips på en bra sån vagn?

antar att man ändå kollar vad det kostar att laga vagnen med. den är ju inte så gammal direkt, även om vi köpte den begagnad så är den ju använd i mindre än ett år totalt.

bilder från resan

2009-04-23, 08:26:11 / Kategori: Allmänt








här kommer ett urval av bilder :) hur klarade man sig utan digitalkamera egentligen? det är ju så skönt att kunna ta massor med bilder och sen välja :)

hemresan

2009-04-22, 20:02:03 / Kategori: Allmänt


jag behöver väl knappast berätta att skrutt var superduktig? lite jobbigt blev det innan start eftersom det var lite försenat och vi fick sitta på planet 30 min utan ventilation. stackars liten blev supervarm trots att jag klädde av henne. resten av resan gick dock superbra.

vagnen har vi anmält skadad och jag ska ringa imorgon och kolla vart jag ska lämna in den för att få den lagad. kvinnan vid servicedisken sa att det inte var några problem att få dom att betala det. känns skönt. hoppas vi får en lånevagn medan denna är inlämnad. jag håller tummarna för det.

imorgon kommer det lite bilder från resan. hr har ni två från planet hem idag i alla fall :)

snart på väg hem

2009-04-22, 07:53:15 / Kategori: Allmänt

dags att åka hem. det har varit mysiga dagar, om man bortser från maten. dom verkar inte ha nån god mat alls i det här landet. men, men. till nästa resa har vi lärt oss att vi måste kolla upp lite bra restauranger i förväg så man vet.

vi ska gå ner och äta frukost strax, sen packa, och efter det ska vi gå bort till parken här en stund. vi blir hämtade av taxin 12.15. underbart väder idag igen, vilken tur vi har haft med det :) blir nog en mysig sista förmiddag i parken :)

måste säga att resa med bebis har varit mycket lättare än vad jag hade trott. hon har ju varit ett under av nöjdhet. det är så häftigt :) igår på utflykten fick hon massor med beröm från guiden, blir man stolt då eller? hon skrek inte en enda sekund på sex timmar. det är min duktiga tjej det :)


grattis älskling<3

2009-04-21, 08:08:24 / Kategori: Allmänt
sista dagen på semestern, imorgon åker vi hem igen. vädret kan ingen klaga på, idag är det strålande sol igen :) om en timme blir vi upphämtade för utflykten. en timmes bussresa ut på landet till nån by ska vi, titta på katedralen sen vidare till en annan by och titta på en kyrka/begravningsställe uppbyggt av människoben (hmm) en massa annat som jag inte kommer ihåg finns också att se på vägen och i byarna. blir nog en toppendag.

sven fyller år idag så det är han som har valt utflyktsmålet :) grattis älsklingen!  middag på en brasiliansk restaurang som en av hans kompisar rekommenderat blir det ikväll också. förutsatt att vi hittar den :) blir mysigt hoppas vi!
hur har ni det där hemma? jag hoppas vi får komma hem till fint väder imorgon :)
<3

lilla mejan :D

2009-04-20, 20:52:55 / Kategori: Allmänt
älskade ungen kissade och bajsade just ner sin pappa :) så går det om man ska vara nakenfis. hihi.

vi har haft en dag med toppenväder, en liten båttur och en massa promenerande. jag är helt slut nu. vi skulle ju inte promenera så mycket idag, men jag det blev visst så ändå. imorgon ska vi i alla fall åka på utflykt så då blir det en del bussåkande :) vila för trötta fogar.

meja är helt otroligt duktig. jag hade aldrig väntat mej att det skulle gå så bra att resa med en liten bebis. mesta tiden är hon glad och nöjd i sin vagn. emellanåt sitter hon lite i bärselen för att hon inte ska tröttna.  hon charmar ALLA vi träffar. ler, skrattar och är en riktig sötnos.

jag börjar faktiskt längta hem lite. borta bra, men hemma bäst säger man ju. det stämmer. det är mysigt med semester, men hemma är alltid hemma. förstår ni vad jag menar?


sol sol sol

2009-04-20, 07:05:16 / Kategori: Allmänt
en tidig morgon till, men natten var nästan lika bra som igår. meja somnade dock om efter att ha varit vaken 30 min vid 6 men jag kunde inte somna om. det betyder att man måste ligga här och vara hungrig idag med. antagligen vaknar hon inom en timme ändå så jag får nog min frukost snart :)

det ser ut att bli sol även idag :) tror att vi ska åka på en båttur på floden, då får man verkligen njuta av det fina vädret. annars har vi inte så mycket planerat för idag. det ska man ju egentligen inte ha, det är semester och man ska ju ta det lugnt. man tenderar ju dock att planera in massor för att hinna allt. det blir så stressigt då och inte lika mysigt. hitta nån trevlig uteservering att sitta och slappa på tycker jag låter bra. har galenont i mina fogar idag :( ganska väntat, men ändå tråkigt...

tappade hjul...

2009-04-19, 18:17:27 / Kategori: Allmänt
jaha då har vi överlevt en hel dag med vår lite trasiga vagn. dagen bjöd på en del skratt gällande detta, både från oss och andra :) vagnen är ju fortfarande ganska stabil med bara tre hjul (en emmaljunga city cross) och när sven kör den så trycker han ju dessutom ner hantaget lite så att trycket på framhjulen inte blir så stort. helt plötsligt så rullade det ena hjulet framför oss *skratt* himla tur att det inte var i en rulltrappa :)

ett annat tillfälle ropar någon plötsligt på sven. då har han tappat hjulet och gått vidare kanske tio meter utan att märka det :) tror ni vi hade mycket åskådare? jag skrattade i alla fall så jag inte visste var jag skulle ta vägen. efter det var vi tvugna att hålla lite bättre koll på hjulet. galet, galet.

annars har vi haft en bra dag om man bortser från lunchen som var skitäcklig. sven tyckte nämligen att vi skulle äta tjeckisk mat till lunch, och vi valde nog fel kan man säga. superväder och lagom varmt har vi haft i alla fall. bilder kommer när vi är hemma igen :)

tidig morgon

2009-04-19, 07:00:11 / Kategori: Allmänt
vad gör man när man inte kan sova mer? jo bloggar, vad annars finns det att göra om man inte är hemma och klockan är tidigt? meja har sovit bra i natt, antar att alla intryck fick henne väldigt trött. hon somnade för natten 19.15 och vaknade vid 06.00. två gånger har hon varit vaken och ätit på den tiden. det är ju betydligt bättre än dom senaste veckornas eviga vaknanaden. nu håller hon på att somna igen, lilla tröttnosen :)

jag ligger och drömmer om god hotellfrukost, vilket jag hoppas att dom har här. har ätit lite chips i väntan på det ;) får väl se när familjen vaknar igen.

idag har vi tänkt besöka den judiska kyrkogården och museét där. efter det tänkte vi promenera upp till katedralen som ligger på en höjd. förhoppningsvis blir vädret lite bättre idag så att man kan beundra utsikten ordentligt. så skönt det är att vara på semester, ingen disk, ingen tvätt, inte behöva städa :)

höll på att glömma :( det ena hjulet på vår vagn har gått sönder, man blir ju galen!! det knäpper liksom inte fast utan sitter löst *suck* man kan dock kanske använda vagnen, så länge man kör rakt fram är det inga problem, men när man svänger så blir det struligt. vi får väl se hur det går idag. var den tvungen att gå sönder precis nu???

hoppas ni får en bra dag allihopa!

hälsningar från prag

2009-04-18, 17:23:22 / Kategori: Allmänt
tidigt tidigt i morse åkte vi mot arlanda. meja piggnade givetvis till och sov inte i bilen dit som vi hade tänkt. hon blev trött lite ungefär när planet skulle gå. flygresan gick superbra. hon åt när vi startade, busade lite och somnade sen på sätet mellan oss och sov gott tills vi kom fram :) vi hade bokat en taxi som väntade på oss, med babyskydd och allt så det var toppen. vi lämnade av bagaget på hotellet och tog spårvagnen ner till stan.

sen har vi promenerat runt i stan och tittat, druckit lite öl, och myst. vädret är så där, men det regnar inte så det duger. meja har varit superduktig, suttit i sin vagn och spanat på omgivningen, sovit lite och varit helt nöjd. så skönt! man blir så stolt när hon är så duktig :)




färdigpackat

2009-04-17, 13:35:48 / Kategori: Allmänt
packningen är färdig, och vädret i prag är ändrat :) nu säger dom att det bara ska regna lite på lördag och inget mer sen. hoppas att det stämmer. vore tråkigt om det blev en massa regn. tidigt som tusan måste vi gå upp imorgon för planet går åtta. det som är positivt med det är väl att skrutt förhoppningsvis sover tills vi är incheckade och klara. då är planen att hon får sin gröt, och kanske är glad och nöjd tills vi landar. hoppas kan man ju i alla fall ;) ni kan ju hålla en tumme, eller två för att det går bra!

antagligen blir det lite bloggat även från prag. sven måste ha med sin dator, han kan inte riktigt släppa jobbet eftersom han har en massa kunder på gång. så nått litet inlägg varje dag blir det nog :)

funderar på vad vi ska äta ikväll, någon som har något tips?

gaahh

2009-04-17, 07:17:13 / Kategori: Meja 0-6 mån
är så trött så att jag knappt vet vad jag heter. när ska det här sluta. skrutt vaknade varannan timme från kl 23. hon var dessutom gnällig som tusan när hon skulle lägga sig och somnade inte förrän 21. trots den här jobbiga natten så är hon ändå glad och pigg nu. vi tar inte upp henne när hon vaknar, så det kan inte vara så att hon vaknar för att det är mysigt att vara hos mamma eller pappa. det har ju hållt på flera veckor nu, så man kan ju inte hoppas på att det bara försvinner igen känns det som.

är det någon som har tips på hur man får henne att sova bättre?

min lilla tjockis

2009-04-16, 20:38:37 / Kategori:


blir mycket spännande när det är dags för BVC nästa gång, det känns som om hon redan har gått upp mycket sen vi var där senast. nästa gång är ju inte förrän den 6 maj så det är ett tag. man ser ju på blder att hon har blivit en liten tjockis :)hon äter massor med mat på dagtid och ersättning flera gånger på nätterna. varför blir hon inte ordentligt mätt så hon klarar sig ett längre tag? nu innan hon gick och la sig fick hon 1,5 portioner gröt och hon åt ändå 50 ml ersättning efter det. hur orkar hon?

till lunch idag blev det potatis/laxpuré och den slank ju ner som allt annat :) vad som däremot inte går ner är fruktpuré, ingen sort alls. hallon/päron gick glatt ner första försöket men inte alls nån mer gång. avocado är den enda frukt som uppskattas. knasunge, jag som trodde att bebisar gillar frukt...

inte som jag tänkt

2009-04-16, 14:49:34 / Kategori: Allmänt
imore somnade jag om vid nio och vaknade strax innan tio. så gick det med den träningen. troligtvis så behövde jag sömn mer än träning så det var väl okej ändå. har precis kommit in från en lång promenad nu så det känns bättre. nya tag när vi kommer hem från prag får det bli helt enkelt.

åkte iväg till nacka innan lunch, men inte blev det nån kjol nu heller. jag är verkligen värdelös på att shoppa till mej själv! bäst går det faktiskt när sven är med, men nu skulle jag ju ha lite barnfri tid så då stannade dom ju hemma. fick köpt present från killarna till sven så det var ju bra, och lite födelsedagsdekoration till ikväll.
läste vädret i prag, det är ganska varmt, men lite regnigt :( måste komma ihåg att packa ner regnskydd till vagnen samt paraply. ska nog ta tag i det på en gång. vi hörs senare!

god morgon

2009-04-16, 07:25:21 / Kategori: Allmänt
idag står det träning på programmet :) förra veckan blev det ju ingen eftersom foglossningen var så jobbig då. nu känns det mycket bättre så då ska det tränas. träning gör ju bara den tillfälligt värre så det kan ju inte vara nån större fara? jag tänker att det borde vara bra om musklerna i området stärks. kul ska det bli i alla fall. så får man ju prata lite med dom andra mammorna med och det är alltid trevligt :)

sven är hemma idag så efter lunch ska jag smita iväg till nacka och försöka köpa en kjol. den här gången måste jag lyckas. det är gansa varmt i prag så det vore ju kul att slippa gå i byxor och svettas. 

ikväll ska vi fir svens födelsedag lite. han fyller egentligen år på tisdag, men killana åker till cypern med sin mormor och stannar i tio dagar så det blir så långt efter om vi ska vänta. det blir lasange och kladdkaka har killarna bestämt. han vet inte om det så det blir en överraskning. måste bara lura ut honom ur huset så vi kan laga middag i lugn och ro :)

award :)

2009-04-15, 18:19:59 / Kategori: Allmänt
fick den här av Ciliah, tack :)



skulle vilja ge den vidare till många, men jag väljer några...

Emma - supergrattis ännu en gång till lill killen!
Emma mamma till Ebba
Nina mamma till Theo
Sara mamma till Max

...ni och många fler förgyller mammavardagen...

skön eftermiddag

2009-04-15, 15:51:56 / Kategori: Allmänt
åkte iväg till jessica vid halv ett då var det mulet och ganska kallt. hade tänkt ha kjol men ändrade mej i sista sekunden till byxor. när vi hade promenerat i en kvart typ kom solen, och då blev det SÅ varmt. aja, bara att klä av sig lite. efter en timmes promenad satte vi oss för att fika på en uteservering. då försvann solen, så jäkla typiskt. när vi suttit där en stund så dök det upp tre mammor till från mammagruppen, så vi ockuperade hela uteserveringen :)

fröken meja blir ju sen en tid tillbaka inte sövd av vagnen längre. hon sover sina 20-30 minuter och sen vaknar hon oavsett om vi är hemma eller ute. som tur är så tycker hon ju om att sitta upp i sin vagn. idag var hon vaken mesta delen av promenaden, och hon var nöjd. lovar gott inför semestern :)

hur kunde jag tro...

2009-04-15, 11:56:17 / Kategori: Meja 0-6 mån

...att jag kunde mata skrutt utan haklapp?? kladdigare än nånsin blev det, men kul hade hon :) tur att det finns tvättmaskin...

kaosnatt

2009-04-15, 07:43:55 / Kategori: Allmänt
det är  sol! jag ser dock några moln borta på himlen, men dom kommer inte hit hoppas jag. ska ta en promenad med jessica och lilla isabelle efter lunch så det vore ju toppen om vädret höll i sig.

natten - kaos. efter kl 02.00 har skrutt vaknat en gång i timmen. fattar inte varför, för hon var inte hungrig. är man pigg idag, nä inte direkt :( gah, när ska hon börja sova igen? börjar bli lite jobbigt nu, speciellt eftersom man vet hur bra man kan ha det. hon sov ju toppenbra innan.

har börjat plocka ihop lite av det vi ska ha med oss. de blir så mycket nu när man har en bebis. någon som vet om bebis får ha med sig vikt på flyget?  måste ringa och ta reda på det annars.

dålig vana

2009-04-14, 20:23:59 / Kategori: Allmänt
min underbara skruttunge har skaffat sig en ny hobby. att dra ur nappen ur munnen och slänga den. innan har hon dragit ur den och försökt stoppa in den igen, nu slängs den iväg. skitförbannad blir hon, men gör ändå om det efter en kort stund igen. hoppas hon lär sig fort att det är en dålig vana att göra så.

vi har haft en lugn och skön dag. åkte och lämnade oliver på judon, och passade på att ta apoteket och lindex på vägen hem.skulle ju bara ha en ny solhatt till meja på lindex. men det blev ju lite annat med som vanligt :) en kjol, en kortärmad body och ett par jeans. hon behöver dom. faktiskt :)

nya leksaker

2009-04-14, 15:21:16 / Kategori: Meja 0-6 mån


igår var en av svens bröder här och lämnade en påse leksaker som deras ungar haft. ett par av dom var såna där som låter när man trycker på olika knappar vilket givetvis var kul. favoriterna blev dock två lite enklare leksaker, en nycklknippa med plastnycklar, samt en bitleksak med olika figurer på. dom ligger mer på rätt nivå just nu, och som hon har hållt på med dom idag. haft jättekul, och jag har kunnat läsa en bok :) inte ofta det händer nu för tiden!

ny vecka

2009-04-14, 07:16:38 / Kategori: Allmänt
det känns ju i alla fall som om veckan börjar idag. ganska bra verkar den börja också verkar det som :) förkylningen är äntligen helt borta, och natten har varit okej. två gånger har hon vaknat, sen vaknade hon till tjugo i sju, åt lite och somnade faktiskt om igen. vi får väl se hur länge hon sover. jag känner mej ovanligt pigg idag, så skönt :)

om inget annat dyker upp så tar vi oss nog in till mölnvik och går på apoteket inför resan. det är ju bäst att ha med sig näsdroppar och så för säkerhets skull. solkräm ska också inhandlas, man vill ju inte att skruttungen ska bränna sig. en ny keps eller solhatt vore också bra, gillar inte alls den som vi köpte på HM, den sitter inte bra på henne.

sven fyller år nästa vecka när vi är i prag, men jag borde nog fixa presenter från ungarna till honom. det är så svårt bara, dom har inga ideér och inte han själv heller. vad köper man till nån som redan har typ allt?

skruttens utveckling

2009-04-13, 15:40:01 / Kategori: Meja 0-6 mån
...allt går i rasande fart...

äntligen har skrutt på  kläm på hur man vänder sig :) lägger man henne på rygg nu så vänder hon sig oftast direkt till mage. lyckas hon inte på första försöket så testar hon igen. väldigt nöjd är hon när hon kommit över på mage.

hon kan sitta utan stöd små små stunder. dock ganska framåtlutad med stöd av händerna men ändå. hon har blivit mycket mer stadig, och hon försöker lyfta båda händerna och sitta fritt. tur hon har amningskudden runt sig så att hon inte slår sig om hon ramlar. jag sitter ju dock nästan alltid brevid.

hon sträcker sig efter saker, och ger sig oftast inte förrän hon får tag i dom. är ganska tydlig med vad hon vill. exempelvis så sträcker hon sig efter nappflaskan gapar och smackar när hon vill ha mat. hon vet också att skeden ska in i munnen när hon sitter och leker med den själv.

hon äter gröt till frukost, mat till lunch och gröt till kvällsmat. ibland även mellanmål med frukt däremellan.

vad hände med den lilla hjälplösa varelsen man hade med sig hem från BB???




annandag påsk

2009-04-13, 09:20:05 / Kategori: Allmänt
för första gången nånsin tror jag så tyckte skrutt att det inte var morgon förrän kl 8.45 :) dom senaste veckorna har de ju varit runt 6.30. hon har dock ätit tre gånger i natt så man är ju trött ändå, men skönt med lite vuxenmys tid på morgonen.

idag ska vi till svens ena bror. dom ska fälla ett träd, så blir det lunch och en promenad gissar jag på. bra avslutning på en lång skön påskhelg :)

i veckan har jag inte så mycket planerat faktiskt. det brkar ju fyllas på ganska fort ändå. på torsdag är det baby power och på lördag åker vi ju till prag. är en del att fixa inför det. känns väldigt ovant att resa med bebis, ganska mycket mer packning än vanligt blir det. och en massa saker som inte får glömmas. det ska dock bli superskönt att komma bort lite från vardagen här hemma *längtar*

meja upptäcker naturen

2009-04-12, 20:35:05 / Kategori: Meja 0-6 mån

värken gick över så jag kunde tillbringa resten av dagen med familjen i solen. en underbart slö dag måste jag säga. skrutt har varit på bästa humör så det har blivit mycket bus. vi låg på en filt på gräsmattan en stund, och tänk vad mycket det finns att upptäcka utomhus! gräset blev både uppryckt och smakat på :) inte vidare gott var det dock, lilla skrutt, en riktigt ful grimas blev det. vi fick oss ett gott skratt :)

nu ikväll har vi grillat ute och suttit i uterumet och ätit. kändes nästan som sommar. underbart. nu resten av veckan verkar det dock som om det ska bli sämre väder igen, dock inget regn som tur är :)


jag är med och tävlar om...

2009-04-12, 20:23:38 / Kategori: Allmänt


tävla här du med!

glädjande

2009-04-12, 12:32:37 / Kategori: Allmänt
har fixat färdigt min deklaration så jag kan skicka den på tisdag :) det glädjande var att jag inte alls behöver betala in så mycket som jag trodde. nu kunde jag istället sätta in en del av det på bröllopskontot, och en del av det kan vi använda till att fixa på huset. det är inte jättemycket pengar men ändå. kul att veta att det finns pengar att fixa lite för. rik blir man ju inte av att vara mammaledig direkt.

nu ligger jag nerbäddad i min säng igen med galen mensvärk precis som igår morse. skit. har tagit lite värktabletter så jag hoppas det släpper snart så jag kan gå ut och njuta av solen. man vill ju inte missa en sekund av det här underbara vädret!

dags att deklarera...

2009-04-12, 08:05:01 / Kategori: Allmänt
skrutt har ätit tre stora mål mat i natt. semper två verkar inte alls göra henne mättare, vad gör man då? välling får hon ju inte äta förrän hon är nästan 6 månader. jag är så trött. inte sover hon mer på dagen bara för att hon sover sämre på natten, nä, hon är lika pigg och leksugen som vanligt. skruttungen.

solen skiner idag med, tur för det piggar ju upp en rätt mycket :) killarna ska väl fortsätta på rampen, jag ska måla docksängen en gång till och sen ska vi deklarera. *suck* finns det något tråkigare?? speciellt när man skulle ha fått tillbaka pengar, men vet att man nu måste betala pengar för att jag sålde min lägenhet. jävla skit med reavinstskatt! jag har ju dom pengarna sparade men det är ändå tråkigt att beheöva betala, tänk vad man kunde gjort med dom istället...

nä, det är väl lika bra att gå upp, man verkar inte få sova något mer. vi hörs säkert senare :)

toppendag :)

2009-04-11, 19:08:48 / Kategori: Allmänt


vi har haft en toppendag idag :) killarna har letat ägg med hjälp av svens fina (eh) kartor, dom har ätit godis tills det nästan sprutade ur öronen på dom. sen byggde oscar och sven på rampen medan jag och oliver åkte för att köpa en blomma till farmor och farfar. efter det promenerade vi i det underbara vädret dit för att äta supergod påskmiddag. killarna fick leta ägg en gång till så nu har dom ett rejält lager godis :) promenad hem och sen en cider i solen på altanen. ska strax bada och lägga meja och sen blir det robinson. killarna gillar det, och varannan vecka är det okej att se det. hoppas det blir en bra natt nu efter en så här bra dag :)



glad påsk

2009-04-11, 09:18:54 / Kategori: Allmänt
påskafton, solen skiner och himlen är blå :) sven läser saga för meja som har vaknat tusen gånger i natt. nu på morgonen sov hon dock en timme på min arm. mysigt :) har galen mensvärk idag, det suger ju. kan inte minnas att jag hade det innan jag blev gravid. nån annan som märkt skillnad?

idag ska vi på påskmiddag till svens föräldrar. innan dess ska sven och oscar börja bygga på skateboardrampen som oscar fick i födelsedagspresent. äntligen är ju snön borta så det går att sätta igång. jag och meja ska gunga och mysa i solen :)

om jag hittar nån färg i röran i förrådet ska jag nog måla docksängen också. den har min farfar gjort till mej när jag var liten så jag tänkte fixa i ordning den till meja så hon kan ha den sen. det dröjer ju, men det är kul att fixa med ändå. sydde sängkläder till den igår. mest för att jag skulle öva på att sy, eftersom jag ville sy byxor till meja sen. jag började på byxorna och sen gick symskinen sönder :( typiskt!

hoppas ni får en bra påskafton allihopa! 

ingen känsla för helg

2009-04-10, 07:48:47 / Kategori: Allmänt
vår dotter alltså. varför ha sovmorgon när man kan vakna vid sju? natten har faktiskt varit bra så det är egentligen ingen fara,, dessutom så somnade hon kvart i sju igår kväll på restaurangen, så det var väntat med en tidig morgon. jag hade nog trott ännu tidigare :)

restaurangbesöket var både bra och dåligt. sällskapet var ju toppen :) maten var toppengod, tänk det var länge sen man var på restaurang och fick äta förrätt och allt. jag åt oxfilé med klyftpotatis och chilibearnaisesås, gott gott! meja var lite gnällig en stund men ingen fara, sen somnade hon ju som sagt innan sju i sin vagn. det dåliga var att vi blev ovänner, eller tja sven sjorde bort sig lite och kallade mej för exfruns namn. inte alls uppskattat och jag blev galet sur. (kan delvis bero på att jag var så trött) kvällen blev lite kortare än tänkt på grund av det. nu är vi dock vänner igen och allt är bra som tur är :) men bra kändes det inte kan jag lova!



ute skiner solen, så idag blir det nog trädgårdsfixande, och långpromenad. killarna kommer idag med så det blir mysfredag med tacos och nån film. en bra dag borde det bli helt enkelt :)

vad gör ni idag?

städat och fint :)

2009-04-09, 12:51:45 / Kategori: Allmänt
nu känner jag att jag har varit duktig faktiskt :) har städat nedervåningen, så nu är där jättefint. har också pyntat påskrisen som sven tog in häromdagen, och plockat fram lite mer påsksaker. inte så mycket, men lagom. meja tittade med stora ögon på fjädrar och kycklingar, jag undrar jag vad hon tänkte. lillskruttan.

håller på och tvättar med, helt otroligt hur mycket tvätt det blir här hemma. har stoppat in babygymmet nu, och hoppas det blir bra. inte så mysigt när det är kräkt på ett par gånger. har lite kvar att städa här uppe också sen är det klart, men det får vänta lite.

har gått igenom mejas kläder, och plockat bort lite mer. en del saker har hon inte använt speciellt mycket. klänningar exempelvis är ju inte så praktiskt under vintern. men, men. en hel del kläder i storlek 74 har hon nu, stora tjejen!

nu inväntar jag att hon ska somna så jag kan duscha och äta lite lunch i lugn och ro. hon sover ju aldrig speciellt länge men en stund får jag njuta av lugnet i alla fall ;)



om några timmar börjar myshelgen <3


trött...

2009-04-09, 08:32:09 / Kategori: Allmänt
hur trött kan man bli? skrutt hade ännu en mindre bra natt. vid kvart över sex tog jag över henne till mej och efter en stund somnade hon igen och sov en timme till. kanske vill hon bara ha närhet? mysigt är dte ju i alla fall, men man sover ju inget vidare med henne i sängen tyvärr. nu ligger hon och myser med sin pappa.

dagen idag, hmm, skitväder ute, foglossning. nä, vi stannar nog inne idag. det behövs ju städas om inte annat, så jag får väl ta tag i det. fixa killarnas påskägg ska jag också, och mejas. hon får ett med majskrokar i :) fast hon kommer nog mest beundra äggets fina mönster. ja, just det ikväll ska vi in till stan och äta middag med sanna och sören. dom bor ju i odense så man ses inte så ofta. ska bli supermysigt, och meja är ju så nöjd för det mesta när man är borta så det ska nog gå bra :) det blev visst en del att göra idag ändå...

hoppas ni får en bra dag :)

mys

2009-04-08, 16:35:05 / Kategori: Meja 0-6 mån


det verkar inte vara nån fara med skrutt. lite hängig är hon men det har inte blivit värre, snarare så att hon är mindre snorig än tidigare. skönt.

igår kväll hade vi så här mysigt :) först badade vi och vad är mysigare än att bli insvept i en stor handduk? efter det fick hon prova tröjan som hennes gammelmormor skickade till oss. superfin tröja som hon har stickat själv. och meja, ja, hon verkade ju nöjd. i pappas famn med en fin tröja, vilken lycka ;)

skrutt har dessutom vänt sig fyra gånger från mage till rygg idag :) innan har det ju hänt enstaka gånger att hon har vänt sig åt båda hållen, men nu verkar det ju ha släppt. duktiga tjejen. dessutom så om man lägger henne på mage så kan hon snurra så att hon ligger med näsan åt nått helt annat håll helt plötsligt. mycket är det som händer just nu!

ska skrutt aldrig bli frisk??

2009-04-08, 10:46:09 / Kategori: Meja 0-6 mån
vi låg ju här och myste på morgonen, strax efter det förra inlägget blev hon väldigt gnällig vilket hon sällan är. villa ligga nära och mysa. det vill hon ju aldrig annars. senast hon ville det hade hon feber, och visst har hon det nu med. stackars liten :( dessutom producerade hon två blöjor på kort tid, hon som brukar vara ganska hård i magen. hoppas bara att det inte blir värre för henne.

nu blir det ju absolut ingen promenad idag i alla fall. vi får väl vara inne och mysa och ta det lugnt istället. kanske det vi behöver :)

mys morgon

2009-04-08, 08:07:14 / Kategori: Allmänt
lilla skrutt tyckte att på natten ska man vara vaken emellanåt. inte så uppskattat av mamman och pappan. speciellt inte stackars pappan som skulle ha möte med byggare klockan sju i morse. vid kvart över sex ville inte skrutt sova mer så jag la över henne i vår säng, gav henne lite mat,och vips så hade hon somnat på min arm. mysigt värre :) jag lyckades också somna efter en stund och vaknade helv åtta. skrutt vaknade nyss och ligger nu här och pratar med nallen. sötnosen :)

idag blir det nog inget promenerande för mej tyvärr. efter två dagars långa promenader så känns höfter och svanskota som om jag blivit påkörd av en bil :( ska det aldrig gå över?? ska kanske försöka köpa ett parasoll till vagnen istället, kan nog behövas inför semestern, eftersom vagnen inte har så bra solskydd, och vi ska promenera en del. vi får väl se helt enkelt hur det känns lite längre fram på dagen.
solen verkar ha tagit semester idag :( ute är det mulet och dimma. blää. hoppas ni har bättre väder hos er :)

bebisträff :)

2009-04-07, 16:29:28 / Kategori:


först gick vi en lång promenad i det underbara solskenet :) nere vid vattnet var det helt underbart fint, kändes nästan som sommar. några båtar hade kommit i och låg vid bryggan och guppade. härligt! efter det gick vi hem till therese och noel för att fika, och för att prata förståss. mest om bebisar som vanligt :) det är så himla kul att se hur dom andra utvecklas, alla lär sig så mycket mellan varven, trots att vi ses så ofta. lilla lo hade till och med lärt sig sitta, duktiga tjejen.

tre av bebisarna fastnade på bild idag. noel i den randiga dräkten, isabelle i rosa och så meja förståss. dom kollar in varandra så noga nu för tiden, det är härligt att se. meja försökte sig på att klappa lite snällt på noel, men det var inte alls uppskattat.

nu väntar världens största tvättberg på att bli sorterat och vikt så det är väl bäst jag sätter fart :)

god morgon :)

2009-04-07, 08:11:40 / Kategori: Allmänt
ganska bra natt, skrutt somnade 20.30 och sov till 03.15, utan att vi gav henne nån extra mat vid 22 som vi brukar. sen sov hon till 06.30 då var det morgon. hon vaknade i alla fall ingen "onödig" gång i natt :) väldigt skönt är det att hon inte vaknar när nappen ramlar ur.

ute är det underbart väder idag igen. sol och vindstilla precis som igår. det känns som att nu kommer belöningen efter alla kalla slaskiga månader. mammaträff i eftermiddag i solen, kan det bli bättre att vara mammaledig??

hittade den här

2009-04-06, 18:26:48 / Kategori: Meja 0-6 mån

första gången den stolta storebrorsan fick träffa skrutt :) här är hon fyra dagar gammal, och han höll så försiktigt i henne. fortfarande nu efter fyra månader så är hon fortfarande lika mysig tycker han. det första han gör när han kommer från sin mamma är oftast att kolla var meja är och om hon har lärt sig något nytt, så gulligt!

BVC

2009-04-06, 12:57:34 / Kategori: Meja 0-6 mån
vår bvcsköterska var inte där idag, så vi fick träffa en annan. gick ju lika bra det. sötaste skrutten väger nu 7315g och är 66 cm lång. hon ville inte riktigt sträck ut så längden kan vara lite kortare än verkligheten. det betyder att hon har gått upp nästan exakt ett kilo den senaste månaden :) tack vare all maten! bvcsköterskan sa att hon får äta så mycket hon vill, och äta mat så många gånger hon vill under dagen. det gör alltså inget om hon ratar ersättningen ibland.

promenaden dit och hem var superskön. meja var vaken nästan hela vägen dit, och nöjd med det. hon satt och pratade, jollrade och tittade på världen. på hemvägen somnade hon halvvägs. jag är helt slut, och ska fixa mej lite lunch strax. fick en massa ont i svanskotan och höfterna så vi får väl se om det blir nån träning ikväll (jävla foglossning)

ny vecka

2009-04-06, 08:32:27 / Kategori: Allmänt
idag är det dags för BVC, tänkte att vi skulle promenera dit vilket tar typ 50 minuter. det är strålande sol och vindstilla ute, kan det bli bättre? frågan är bara om meja tycker att det är roligt att promenera fram och tillbaka. det är ju roligt att sitta och titta men inte hur länge som helst. får väl ta bussen hem och det krisar antar jag. ikväll ska jag träna, aerobics tror jag det blir.

resten av veckan innehåller mammagruppsträff imorgon och baby power på torsdag. jag hoppas också att den innehåller en massa fint väder så man kan vara ute och fixa lite i trädgården :) på lördag är det påskmiddag hos svens föräldrar också. tja, en ganska lagom vecka helt enkelt :)



hemmalagad mat

2009-04-05, 20:19:20 / Kategori:

igår gjorde vi broccoli/ptatispuré och morot/palsternackspuré. det var succé direkt :) till lunch idag åt skrutt 1,5 liten burk. broccoli och sen en liten burk  morot till middag. våran lilla tjockis (numera) gillar mat äntligen och ingen kan vara gladare än vi för det. imorgon är det dags för vägning på BVC, spännande :)

hoppas ni har en skön kväll, och att ni får en bra natt!

gardiner till mejas rum :)

2009-04-05, 13:10:41 / Kategori: Allmänt
idag har jag sytt gardiner till lilla skrutts rum. har inte ens tittat åt en symaskin sen typ mellanstadiet, valde träslöjd på högstadiet och sen var det inte mer med det. om vi har sytt något här hemma så har sven gjort det. tyget till mejas gardiner inhandlades för länge sen på ikea. sen har det legat fint i ett skåp, tills idag :)



så värst raka sömmar blev det inte *skratt* men det syns faktiskt inte när dom sitter uppe. rätt nöjd känner jag mej, och sugen på att sy något mer...

lilla älsklingen fyra månader!

2009-04-05, 09:25:51 / Kategori: Meja 0-6 mån





mamma och pappa älskar dej massor :)

gårdagens shopping

2009-04-04, 11:04:05 / Kategori: Allmänt


det här med storlekar på bebiskläder är obegripligt. det är så galet stor skillnad beroende på i vilken affär man köper dom. alla mejas nya kläder är storlek 74, dom från kappahl passar nästan, dom från HM är mycket större, speciellt hello kitty tröjan som mejas mormor skickade. villervallas strl 74 är snarare mitt emellan 68 och 74. man blir helt snurrig ju!


var är min sol??

2009-04-04, 08:58:12 / Kategori: Allmänt
dom har ju lovat strålande väder idag, men vad ser jag när jag tittar ut? jo moln :( får hoppas att det kommer snart, är ju ganska tidigt än så länge. inte för att jag vet om jag kommer ut så mycket idag. började må illa igår kväll, hela natten, och det sitter fortfarande i. ont i kroppen har jag också. inte roligt alls, skulle antagligen behöva sova igen lite timmar för att bli i fas och må bra. vi fåår väl se, sven ska iväg på kundmöte så han åker vid tio. när han kommer hem sen kanske man kan få sova lite :)

lilla skrutts förkylning är kvar. fan, jag trodde verkligen den skulle vara på väg bort. vad gör man nu när man har använt näsdroppar lite fler dagar än vad man får och fortfarande behöver dom?? hon kan ju inte andas annars, stackars ungen. någon som har några tips? vi sköljer redan med saltvatten och suger rent, men det håller ju bara några minuter utan näsdroppar...

duktigaste ungen

2009-04-03, 15:35:32 / Kategori: Allmänt


vi åkte iväg til nacka för att shoppa lite. sittdelen på vagnen är det bästa som finns. i fyra timmar var vi borta eftersom vi handlade mat, åt lunch och shoppade lite kläder. lilla skrutt var glad och nöjd hela tiden förrutom de sista två minuterna i bilen hem :)

en del blev det faktiskt shoppat :) ett par linne/bomullsbyxor till mej, två kortare tunikor och en kofta. till meja en klänning, en kjol och en tröja i strl 74. snart är hon ju där och vi har inte så mycket i den storleken. känner mej väldigt nöjd med shoppingturen.på brevlådan kom det dessutom en söt tröja från mormor. tack hälsar meja! lägger ut lite bilder imorgon.

vi kom hem och då fick skrutt potatis/broccolipuré. hon kastade i sig den så det var nog smaskens. nu har jag också köpt lite olika grönsaker så jag kan göra egen mat i helgen. nä, nu ska jag ut i solen till sambon och bästa bebisen :)

he en jätteskön fredagkväll allihopa!

utmanad

2009-04-03, 07:18:19 / Kategori: Allmänt
blev utmanad av cecilia

Utmaningen består av att man ska svara på nedanstående frågor, sen utmana ytterligare 4 stycken och även tala om för dom att dom är utmanade.

Fråga 1. Vilken mat äter du oftast?
vi äter mycket kyckling och köttfärsrätter. grönsaker och bönor till blir det oftast nu för tiden

Fråga 2. När du är på kalas,är du den som sitter kvar eller den som hjälper till att duka av?
hmm... jag sitter nog oftast kvar... beror nog på var jag är...

Fråga 3. Var sitter du helst när du bloggar?
halvliggandes i sängen :)

Fråga 4. Köper du ofta trisslotter?
tror aldrig det har hänt faktiskt

Fråga 5. I vilken stad eller land har du haft din senaste semester?
förra året var vi nog bara i lofsdalen och åkte skidor, året innan det var vi i barcelona
 
Fråga 6. Vilken tv-kanal tittar du helst på?
trean tror jag, fast favoritprogrammet är nog halv åtta hos mej och det går ju på fyran

jag utmanar Emma Emma Emelie och Sanna

sol :)

2009-04-03, 07:15:37 / Kategori: Allmänt
kan man bli annat än glad när man vaknar, tittar ut, och det är sol? hoppas den stannar tills man hinner gå ut och njuta av den också. äntligen fredag igen :) sven är ledig idag så det är extra mysigt. eller lite måste han säkert jobba, men hemma är han :) vi ska väl ta en tur till nacka sen och försöka shoppa lite. vi måste ju ändå iväg och handla mat så då kan man göra båda samtidigt. en lämplig mugg till skrutt ska köpas också så hon kan dricka vatten.

natten var väl okej, lite stökigare än igår, men... hon är ju fortfarande snorig så man kan inte förvänta sig allt för mycket. nu låter det dock mycket bättre så hoppas, hoppas det försvinner nu. nu ligger hon här brevid mej och suger på nallen hon fick av morfar i julklapp. hon har kommit på att om man håller den i båda öronen, då har man ett bra grepp!

helgen är än så länge ganska oplanerad. sven har ett kundmöte imorgon, det är allt. jag antar att vi måste fixa lite på tomten så det blir vårfint, och så mysa och busa förståss :) :)

dagen i bilder

2009-04-02, 16:30:10 / Kategori: Allmänt


på förmiddagen var vi ju som sagt på baby power. sen har meja hoppat i hoppgungan. lika kul som igår. när oliver kom hem från skolan visade han meja sina bilar, vilket var superintressant. kanske får vi skaffa henne en babysäker bil som man får stoppa i munnen :)

vi var också ute, meja sov först i vagnen, vaknade till och fick mat, för att sen somna på en filt på altanen. lilla skruttan! några små stackars krokusar hittade jag under en massa gamla löv så det var bara att plocka fram räfsan och fixa till rabatten lite. förhoppningsvis vågar dom andra krokusarna titta fram snart med :)

nu nyss bakade vi ihop två satser kladdkakemuffins till oscars klass. supergott luktar det här hemma nu, gissar att dom blir uppskattade hos klasskompisarna imorgon :) 


låter som en bil och skrattar samtidigt :)

2009-04-02, 12:28:43 / Kategori: Allmänt
träningen var superjobbig idag. vet inte om det var för att jag är så trött, men jag tror att hon hade ökat takten lite. lagt till några nya övningar hade hon i alla fall :) skrutt somnade i bilen på väg hem och sov sen vidare i babyskyddet så jag både hann duscha och äta lunch. väldigt skönt. jag plockade fram hennes mat och precis då vaknade hon, perfekt.

så nu har hon också ätit. mycket som vanligt, palsternacka och morot är nog hennes favorit faktiskt. ska göra lite egen mat till henne i helgen, känns väldigt oekonomiskt att hålla på och köpa. dessutom får man en massa burkar som man måste gå och lämna. extra jobb i onödan helt enkelt.

nu sitter skrutt i hoppgungar och försöker låta som en bil samtidigt som hon skrattar och snurrar runt. solen har kommit fram så vi går väl ut om en stund och gungar lite i gungan. måste också kolla om det finns några vårblommor i trädgården. det är ju första våren här och snön har ju äntligen försvunnit :)

underbar natt

2009-04-02, 07:17:01 / Kategori: Allmänt
skrutt somnade 20.15 efter lite mer än en portion gröt. vid 22 försökte vi ge henne lite mat utan att väcka henne men hon åt bara lite. 04.30 vaknade hon och ville äta. då hade hon bara varit på väg att vakna en gång innan, men  somnade om direkt :) nu är klockan 07.10 och hon sover fortfarande. det var länge sen :) jag sover ju dock inte, för jag vaknade vid halv sju men det gör inte så mycket. det är ganska mysigt att ligga här och lyssna på hennes andetag.

idag ska vi på baby power. känns bra att det blev två träningstillfällen denna veckan. känner mej duktig faktiskt. sen får vi se, jag skulle vilja gå på rytmiken också eftersom meja tycker det är så kul. vi får se helt enkelt när vi kommer hem efter träningen. orkar inte stressa i onödan. ska hinna baka med oscar också, dom ska ha fredagsmys i skolan imorgon, och han sa till fröken att han ville baka :)
ha en bra dag!

... och en vanlig gunga

2009-04-01, 16:16:57 / Kategori: Meja 0-6 mån


var iväg och köpte en bebisgunga med riktigt ryggstöd. vi har ju en gungställning i trädgården som förra ägaren lämnade, så jag tänkte att meja borde tycka att det var mysigt att gunga. först var hon helt förundrad och satt och tittade på sin omgivning. hon undrade nog var hon hade hamnat :) efter en stund kände hon sig väl mer hemma så då började hon prata och le som vanligt. härliga unge! perfekt sysselsättning i vårsolen :)


hoppgunga :)

2009-04-01, 13:08:50 / Kategori: Meja 0-6 mån


satte upp hoppgungan till meja innan idag, och som synes var det roligt :) hon fattade fort att det gungade om man puttade med fötterna. och att lyfta upp fötterna helt så att man svävar var jättekul med. hon fick inte sitta där så länge, det ska ju vara kul många gånger hoppas jag :) efter det åt vi en hel liten burk morot/palsternackspuré och lite majspuré efter det. storätaren. idag har hon ätit ersättning som vanligt ocksåså igår var förhoppningsvis bara en engångsföreteelse.

måste fråga er, när måste man börja ge vatten att dricka till maten?

god morgon...eller...

2009-04-01, 07:35:27 / Kategori: Allmänt

stackars skrutt var ju på bättringsvägen igår tyckte vi, men tydligen inte :( hon är så snorig så att det är helt galet. natten var okej fram till fyra, sen har det bara varit snorigt trots att vi gjort allt. inte mycket sömn för någon här på morgonen alltså. trots det så är skrutt nu pigg och glad :) mamman är trött och vill sova ;) nån som känner igen sig? *skratt*

idag blir en lugn dag, det blir nog ingen shopping för sven upptäckte att oliver har tid hon ögonläkaren idag. lite måste han ju hinna jobba också faktiskt. vi får se när det blir, kanske fredag. det är ju så skönt att shoppa på vardagar istället för helgerna, för det är ju så mycket mindre folk att trängas med. så, en massa bus, mys och en promenad, det blir nog vår dag det!

:)