♥ Gott nytt år alla våra vänner ♥

2009-12-31, 11:49:35 / Kategori: Meja 12-18 mån

Tänk förra året var Meja en sån här liten goding. I år är hon en stor tjej som springer runt här hemma :) Otroligt vilket år 2009 har varit. Så mycket som har hänt på så kort tid.

Nu har vi storstädat. Oxfilen ligger i marinad, och allt känns väl förberett inför kvällen. Såå skönt. När Meja somnar sen så ska jag också sova så at jag orkar vara vaken till 12 slaget *skratt* Hoppas ni får en toppendag och kväll allihopa!




Lite mera jul

2009-12-30, 19:40:24 / Kategori: Allmänt

Killarna kom i förmiddags och vi gick ner till farmor/farfar för jullunch. Julmat var ju riktigt gott igen nu efter ett par dagars paus. Svens mamma hade bakat urgott glutenfritt bröd till mej. Vi har ju försökt baka här hemma men inte lyckats, men nu får vi nog försöka igen :)

Lite julklappsutdelning blev det hos dom med. Min favorit var den fina blommiga elefanten som Meja fick, det var dock inte Mejas favorit ;) När vi kom hem så fikade vi lite och hade julklappsutdelning med killarna. Vi hade inte köpt så mycket till dom i år eftersom dom ju inte firade jul här. Oliver sa förra året att det var för mycket paket efter firande både här och hos mamma så i år blev det mer lagom. Lika nöjda är dom ändå som tur är.

Imorgon är det sista dagen på det här året. Känns konstigt. Är dock säker på att nästa år kommer att bli bra det med :)


Meja fick superfina julklappar av farmor/farfar och av killarna.


Mamman fick lugnande massageolja och en vibrerande massagegrej av killarna. Tror ni det blir massage från sambon ikväll eller ;)


Finaste i tröjan jag vann

2009-12-29, 13:27:36 / Kategori: Allmänt




Kallt

2009-12-29, 08:38:23 / Kategori: Allmänt

Vaknade och det är så kallt inomhus. Tittade på termometern och det är -11 ute. Ska tydligen vara så kallt nu ett tag. Blir att ta på sig en massa kläder när vi går ut idag. Man vill ju så gärna vara ute när det är snö.

Mejan som har strulat en massa med sömnen på sistone sov ända till 07.40 imorse. Superskönt, bara en gång var hon vaken inatt, och då bara kort. Hoppas hon är på väg att hitta tillbaka till sin vanliga sovrutin igen. Behövs för oss alla. Vore ju väldigt kul om man slapp gå till jobbet som en zombie nästa torsdag. Fy vilken ångest jag har för att börja jobba nu. Känner mej helt opeppad, men jag hoppas det vänder så fort jag kommit igång på jobbet. Tänk att bara träffa sin lilla skrutt en kortis på kvällen och på helgerna. Blää.

Idag har jag inte riktigt bestämt vad vi ska göra. Skulle behöva köpa ett par nya byxor till mej själv inför jobbstarten, men det kanske är bättre att vänta tills på måndag så man slipper slåss med folk som handlar på rean? Hmm. Eller det kanske är lika illa nästa vecka med?

Hoppas ni får en fin tisdag allihopa!


Gosigos

2009-12-28, 14:00:08 / Kategori: Meja 12-18 mån

Igår kväll låg vi i vår säng alla tre. Meja sitter i mitten och leker med sin docka. Plötsligt vänder hon sig om mot mej, ger mej en kram och säger gosgos. Efter det får jag flera pussar och en kram till innan hon fortsätter att leka med dockan. Kan man bli lyckligare än just då?


Hemma igen och fingerfärg

2009-12-27, 19:55:10 / Kategori: Allmänt



Hemma igen från vår Skånetur. Har varit jätteskoj, men såklart skönt att vara hemma igen. Har saknat min säng ;) Det hade snöat en hel massa till så Sven fick börja med att skotta så vi kom in med bilen. Fick en glad nyhet i att grannarna äntligen fått sin bebis. En liten tjej blev det så det är ju toppen att det bara är ett år mellan Meja och henne. Förhoppninsvis kan dom ha mycket kul ihop om några år :)

Innan vi åkte hem så hann vi med att måla med fingerfärgerna som Meja fick i julklapp. Först var hon väldigt skeptisk och satt i pappas knä, men efter en stund släppte det och hon kladdade på för glatta livet. Som ni förstår blev det ett långt bad efteråt för att få ren skruttan.




Annandag jul

2009-12-26, 08:29:59 / Kategori: Allmänt

Julafton infattade en ganska gnällig liten tjej som hängde på sin pappa i princip hela dagen. Om det berodde på ont i foten eller något annat är helt omöjligt att säga. Haltar gör hon fortfarande i alla fall. Hoppas det släpper snart. Annars var julafton som den ska vara. Massa god mat, Kalle Anka och julklappsutdelning. Meja brydde sig inte ett dugg om paketen. Hjälpte till att öppna ett men sen fick det vara nog tyckte hon.

Juldagen började i samma gnälliga anda som julafton. Meja skulle bara vara med pappa hela tiden och tittade inte ens år mitt håll. Lite ledsamt faktiskt. På eftermiddagen åkte vi iväg och fikade hos kompisar med en dotter som är lite äldra än Meja. Tjejerna gnällde ikapp och slogs om leksaker. Stod och drog i samma leksak och skrek högljutt på varandra. Facinerande. Så små och ändå så bestämda ;) När vi kom tillbaka därifrån så vände faktiskt Mejas humör och hon var nästan sitt vanliga jag under kvällen.

Idag ska vi först ta det lugnt, kanske gå en promenad om vädret är okej. I eftermiddag ska vi hem till kompisar igen. Äta middag och ha det trevligt. Mysa lite med deras bebis. Tre månader har han hunnit bli och han är sååå söt. Ska bli skoj att se vad Meja tycker om en så liten kille. Hoppas hennes goda humör från igår kväll håller i sig.


Julaftonsmorgon

2009-12-24, 06:31:02 / Kategori: Allmänt

Här hemma har vi tidig morgon idag när det är julafton *gäsp* Meja tyckte nämligen att 05.15 var en utmärkt tid att stiga upp på. Mamman höll inte med, men det var bara att gå upp så att resten av familjen kunde sova vidare. Nu tittar vi på barnprogram och bygger lego. Lite mysigt är det ju ändå. Massa snö ute, granen lyser och Meja kramas med tomtarna :)

Dagen innehåller nog lite pulkaåkning på förmiddagen. Mys. Sen i eftermiddag/kväll så blir det Kalle Anka, julklappar och julmat. Precis som det ska vara.

En riktigt god jul önskar vi er alla!


Läskiga mormor ;)

2009-12-22, 10:03:19 / Kategori: Allmänt

Resan ner gick bra. Överlycklig Meja flörtade hejvilt med dom andra gästerna när vi stannade för att äta lunch på Mcdonalds i Jönköping. Lite avvaktande mor mormor och morfar, men det släppte efter en stund. MOrmor är dock lite läskigare än morfar av någon anledning.

Natten var lite stökig. Ny säng, nytt rum och säkert lite ont. Morgon var det vid sex så mamman är lite trött idag. Pappan fick sova ut och är ganska nöjd. Ska strax hoppa in i duschen och sen ska vi ut och åka pulka. Blir pulkabacken som jag åkte i när jag var liten. Mysigt. Sen blir det att ta det lugnt och mysa. Ikväll ska vi iväg och äta middag med vänner utan Mejan. Hon får busa med mormor och morfar här hemma istället.

Nä nu är det dags att starta dagen. Hoppas ni har det bra!


Tidig morgon

2009-12-21, 06:50:41 / Kategori: Allmänt

Japp, idag ville någon stiga upp vid fem. Behver jag säga att det inte var jag ;) Lyckades i alla fall förhala det till sex genom att ta in henne till oss. Nu tittar hon på Teletubbies en stund och sen är det väl snart dags för frukost. Blir ju tidig frukost om man går upp tidigt. Som tur är så är hon oftast väldigt gosig och mysig när hon vaknar tidigt, så det känns inte så jobbigt. Ännu mer tur är att hon väldigt sällan vaknar vid den här tiden. Haha.

Efter frukost är det dags att packa in oss i bilen och börja resan mot Skåne. Som tur är ska det inte snöa idag, och jag hoppas det stämmer. Räcker ju med att det är halt. En viktig sak måste dock inhandlas på vägen. Majskrokar, den bästa mutan när man åker bil :) Väldigt tacksam att hon fortfarande gillar dom.

Hoppas ni får en härlig måndag i snön!


Massor med snö :)

2009-12-20, 12:35:35 / Kategori: Allmänt

I natt har det säkert snöat 15 cm till så nu är det närmare en halvmeter snö här hemma. Kan inte minnas att det varit så här mycket snö sen jag flyttade till Stockholm faktiskt. Härligt, men det räcker nu. Alltså jag menar det behöver inte komma mer, däremot så får den gärna ligga kvar länge nu.

Meja sover och killarna plus Sven är och åker pulka. Huset är helt tyst vilket är underbart. Funderar på om jag ska fixa mej en kopp te och kanske något gott till. Eller bara ligga kvar här och slappa. Blir nog det senare :) Måste ta och packa lite senare med. Vi åker ju till Skåne imorgon, och underbart nog är det en massa snö där med. Ovanligt.

Meja verkar väldigt nöjd med bandaget runt foten så jag antar att det ger bra stöd åt henne. Känns skönt och hon är mycket gladare. Lite tråkigt att vi väntade så länge, men nästa gång kan jag lova att det blir akuten direkt. Har inget alls till övers för vårdcentralen längre. Dom hävdade ju bestämt att den bara var stukad *suck*





                               
”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett Presentkort på 500 kr hos Buffis Barnkläder!                                                               Var med och tävla du också!”

Barnakuten

2009-12-19, 20:41:48 / Kategori: Meja 12-18 mån

Eftersom Meja fortfarande hade ont i foten innan idag så ringde vi sjukvårdsupplysningen igen för att kolla vad dom tyckte att vi skulle göra. Hon rådde oss att åka in och få det röntgat eftersom det nästan gått sex dagar. Vi fick veta att Cityakuten har en barnakut på Karolinska och att det inte var några långa väntetider där.

Vi kom dit, fick träffa en läkare inom fem minuter, blev uppskickade till röntgen och fick komma in nästan direkt. Meja tyckte INTE det var skoj att bli röntgad, och givetvis så fick dom ta om bilderna eftersom dom blev suddiga första gången. Efter det ner till läkaren igen. Lite längre väntetid denna gången men inget farligt. En liten spricka hade hon på smalbenet, men efter smärtbedömnng slapp hon gips i alla fall. Benet/foten blev istället vadderat och omlindat. Tio dagar ska det sitta på och sen är hon förfhoppningsvis hel igen :) Hela besöket tog mindre än en och en halv timme.


Vår lilla sötnos i väntrummet på röntgen. Mössan ska vara på minsann ;)


Nätterna

2009-12-19, 09:56:55 / Kategori: Allmänt

Efter alla sjukdomar, tänder och stukade fötter så har nätterna här hemma blivit kaos igen. Den senaste veckan har lilla bus varit vaken ungefär en timme mellan 3-4 och gnällt/skrikit. Inatt sov Sven inne hos henne så jag fick sova ut. Jag sov som en stock, dom var vakna från 02.45 -04.30. Kul. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan vi kan få tillbaka en normal sovrutin igen.

Idag blir det nog dom sista julkappsinköpen tror jag. Vi hann inte alla igår, men jag tror att dom går fort att fixa idag. Har i alla fall slagit in dom paket som ska med till Skåne när vi åker ner på måndag så dom är åtminstone klara. Meja hjälpte till så det blev ganska skrynkliga julkappar (alltså pappret) kan man säga.

Snöbus ska vi hinna med idag också. Mejas nya vinterskor som jag köpt på Tradera kom igår och dom är superfina :) Blir perfekt nu i vinter. Återkommer senare med lite bilder, har varit dåligt med det på sistone.

Hoppas ni får en härlig lördag allihopa!


Mindre än en vecka kvar

2009-12-18, 07:49:55 / Kategori: Allmänt

Gådagen blev inte alls som jag trodde. Ringde ju VC och frågade om Mejas fot och vi fick en tid kl 15. Under tiden åkte vi till Malin och åt lunch jag och Meja. Tydligen var det mer spännande där än hemma för helt plötsligt dög det att gå igen. Avbokade läkartiden, bara dumt att springa där i onödan ju. Så vi åkte hem och väntade på att Sven skulle komma och ta över så jag kunde åka för min spruta. Tyvärr fastnade han på motorvägen eftersom det var låååånga köer av någon olycka så det blev ingen spruta. Såg dock att den 4 januari har dom öppet med, så då får jag smita dit.

Idag ska vi iväg och handla lite mat och lite julklappar är tanken. I eftermiddag ska Sven och killarna åka skridskor, och sen blir det julgransköp på vägen hem. Jag och Meja får väl busa lite i snön här hemma. Ikväll ska det alltså pyntas gran och sen mysas i nya soffan :) Bilder på den kommer i helgen. Känns som om det blir en bra dag idag. Vad hittar ni på denna snöiga fredag?


Snöstorm

2009-12-17, 10:17:12 / Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp mej. Vi har ju gjort som dom sa och gett Meja alvedon för att hon ska förstå att hon kan gå. Idag går hon fortfarande inte utan alvedon, vilket ju inte kan vara rätt. Det är fyra dagar sen hon skadade sig nu så om den bara var lite stukad borde det väl gått över vid det här laget? Läkaren ville i alla fall att jag skulle ringa idag om det inte var bättre. Hon kan ju inte säga så mycket annat än att vi får åka in och röntga henne antar jag?  

Måste förbi VC idag och få min vaccination med. Sista chansen idag för sen har dom stängt fram till den veckan jag börjar jobba. Vi får väl helt enkelt köra in om där om vi måste in till sjukhuset. Lär inte vara mycket folk vid vaccineringen idag med tanke på att det är snöstorm ute...


Snöbus

2009-12-16, 19:34:55 / Kategori: Allmänt

Japp, idag tog vi oss ut i snön. Meja tyckte det var mycket roligare idag, men fortfarande lite skeptisk. Sitter helst i pulkan och tittar. Bra att killarna kommer imorgon så dom kan visa henne att snö är skoj.



Har vilat en massa idag så nu känner jag mej helt okej. Mejas fot är bättre den med. Hon går om hon fått alvedon vilket är ett klart framsteg. Nu i eftermiddag så åke vi iväg till Mio och beställde vår soffa. Eller beställde, vi köpte vår soffa är mer korrekt. Fanns inget släp inne, men imorgon ska den hämtas. Tidig julklapp till oss här hemma. Så skönt det ska bli att ha en soffa som alla får plats i :)


Bättre

2009-12-16, 09:43:37 / Kategori: Allmänt

Här hemma mår vi bättre idag :) Sven är hemma nu på förmiddagen, och jag ligger i sängen och vilar. Otroligt skönt. har sovit helt okej i natt med. Somnade redan 20.15 igår, så trots att Meja var vaken och ledsen en timme i natt så har jag ändå hunnit sova. Det är ju faktiskt en förutsättning för att bli frisk. Sömn alltså.

Efter lunch så blir det en tur ut i snön i alla fall. Massor med snö har vi fått äntligen. Känns lite mer som att det snart är jul när det är vitt på marken, eller hur? Julklappsinköpen går det inte så bra med här hemma. Det har ju varit sjukdomar här sen sista veckan i november. Blir att stressa med det i sista sekund ändå. Jag som avskyr det. *suck* Imorgon blir det i alla fall julgran här hemma. Killarna kommer imorgon så då är det mysigt att ha något att pyssla med tillsammans med dom.

Nä, nu ska jag fortsätta vila. Hoppas ni har en bra dag i snön :)


Ingen röntgen och massa snö

2009-12-15, 18:45:42 / Kategori: Allmänt

Vi slapp åka in till akuten. Två olika läkare tittade på henne på VC och konstaterade att det bara var en stukning. Otroligt skönt :) Nu ikväll har hon också haltat sig fram ett par steg så imorgon är det förhoppningsvis ännu bättre. Nu räcker det med otur här hemma för ett långt tag framöver. Jag ska bara blir frisk med så kan vi njuta av julen sen. Jag hoppas det sker snarast.

Idag har det kommit massor med snö här, så imorgon måste det bli snöbus. Sven har lovat att vara hemma imorgon så om jag inte är bättre så får han och Meja gå ut och busa. Men en liten stund ska jag väl orka. Älskar snö, hoppas den stannar länge! Pratade med mamma/mormor innan och det snöade även i Skåne. Tänk om man kan få en vit jul *hoppas*

Avslutar med några bilder från födelsedagsfirandet igår med Nina och Theo.




Att det aldrig kan vara lätt

2009-12-15, 10:31:11 / Kategori: Allmänt

Meja har ont, foten är lätt svullen och hon vill inte gå. Stå kan hon göra men man ser att det gör ont. Fick en tid på vårdcentralen kl 14 så får vi se vad dom säger. Vill ju inte sitta på akuten i onödan, men gissar på att det kanske slutar så ändå. Håll en tumme för att vi slipper är ni gulliga. Just nu sitter hon här och pillar med lite leksaker, mycket ovanligt att ha ett stillasittande barn.

Ute snöar det, men det är knappt att det gör en på bättre humör idag. Vill ju gå ut och busa med Meja :( Hoppas vi kan göra det imorgon i alla fall. Åka lite pulka åtminstone. 

Har till slut bestämt mej för att det blir vaccination för min del med. Har tvekat länge, men nu när jobbstarten närmar sig så inser jag att det är lika bra. Dom har drop in vaccinering här nu så det får väl bli imorgon innan Sven åker till jobbet.


Mysig dag med oturligt slut...

2009-12-14, 19:57:40 / Kategori: Allmänt

Vi åkte och mötte upp Nina och Theo efter lunch. Söta Nina hade med sig glutenfri kladdkaka och ett 1årsljus till den, samt ett paket till Meja. Litet minifirande blev det och Meja var toppennöjd. Efter det busade vildarna för fullt i närmare två timmar, innan vi begav oss ner till köpcentrat och gick en runda. Åh vad jag vill köpa nya kläder. Får väl önska mej av tomten ;)

Det sista vi gjorde var att gå in och mäta ungarnas fötter. När det var färdigmätt satte jag mej ner med Meja i famnen för att sätta på henne skon igen. Kände att hennes fot böjdes konstigt när vi satte oss, och hon blev ledsen. Tänkte att det mest var för att hon var så himla trött. Gick ut, satte henne i bilen och körde hem. Tog lite tid och en del gnäll innan hon somnade. Vi kom hem och jag satte henne i soffan för att hon skulle piggna till. Såg på Teletubbies en stund och det var lite gnälligt, men sen när hon skulle ner på golvet blev det storgråt. Stackars liten ville inte alls ställa sig på högerfoten :(

Försökte ringa sjukvårdsupplysningen men det var ju tusen års kötid som vanligt. Nu har hon i alla fall stått på foten, så det borde väl inte vara någon fara. Hon somnade gott i vanlig tid med så jag avvaktar till imorgon. Den är väl troligtvis bara stukad, men ändå. Stackars min lilla tjej. Oturen tar aldrig slut här hemma...


Tiden rusar...

2009-12-14, 08:02:21 / Kategori: Allmänt

... tio dagar kvar till jul.Hur gick det till?

Vi har haft en okej natt, lillskrutt var vaken två gången, tror det är tänderna som stör. Tack och lov är dom snart igenom och jag hoppas då att vi får tillbaka våra bra nätter. Vore skönt att få sova sen när det ska jobbas i januari. Sjukstatusen är att vi båda är snoriga, men det är ju inget ovanligt här hemma. Kräket verkar vara helt borta nu äntligen i alla fall.

I veckan har vi en del planer. Vi har ju suttit instängda här hemma nu i två veckor så nu är det dags att göra lite kul tycker jag. Idag ska vi i alla fall träffa Nina och Theo i Sickla. Busa lite på Andys och fika. Imorgon ska vi på födelsedagsfika på promenadavstånd här hemma så det blir en lugn dag. Torsdag blir lunch med bus hemma hos Malin och lilla Nikolas.

Hörde på nyheterna att det ska bli SNÖ på onsdag. Hoppas, hoppas att det stämmer!! Det lilla som kom häromdagen har ju tyvärr smält bort igen.

Hoppas ni får en fin måndag!


Tredje advent

2009-12-13, 07:29:03 / Kategori: Allmänt

Inget kräkande på natten, så lördagen började med avslutning på babysimmet. Uppskattat av lilla bus som inte träffat några andra barn på ganska länge. Hoppade från kanten när hon höll i pappa och var jättestolt :) När vi kom hem sen så gick Sven och Meja en lång promenad medan jag vilade. Min höft är inte riktigt med än efter fallet i trappan, men idag känns det faktiskt mycket bättre som tur är.

Vid fem packade vi in oss i bilen och åkte iväg för att äta julbord på Strömma. Ute snöade det och det kändes så mysigt. Julbordet var superbra och vi fick faktiskt sitta i två timmar. Inte dåligt det när man har en ettåring med sig. Hon charmade som vanligt alla runt omkring sig. Speciellt servitören som kom förbi och pratade lite extra med henne ibland. Lilla snuttan.

När vi kom hem så satte jag ner Meja i snön och hon blev jättelycklig. Hon hade ju inte rätt kläder på sig, men känna lite fick hon. Roligt. Efter frukost får vi gå ut en stund och busa så hon får känns på det ordentligt. Idag ska vi också åka till Skansen på julmarknad. Läär vara massor med folk idag när det är lucia, men det blir nog mysigt ändå.



Hoppas ni får en mysig tredje advent!


Besök hos läkaren

2009-12-11, 15:55:55 / Kategori: Allmänt

Ringde vårdcentralen imorse och fick en tid till Meja vid 13.30. Läkaren kände, klämde och lyssnade på en ganska arg Meja. Hon hittade i alla fall inget konstigt vilket var skönt. Dock hade hon inte heller någon idé om varför Meja fortfarande kräks på nätterna, men sa att vi skulle höra av oss om det inte försvunnit helt om en vecka. I alla fall fick vi rådet att ge henne mjölkfri välling några dagar och se om det gör någon skillnad. Magen kan ha svårt för mjölk direkt efter magsjuka så, ja vi testar väl det.

Nu är jag helt slut. Meja passade på att somna precis när vi skulle äta lunch och sen åka så ingen sömn till mamman. Det betyder tyvärr att jag fick lämna återbud till julbordet med jobbet ikväll. Tråkigt, men så är det ibland :(

Hoppas ni i alla fall har en toppenfredag!


IGEN??

2009-12-11, 08:37:49 / Kategori: Allmänt

23.50 vaknar jag av att skrutt låter konstigt. Går in till henne, klappar och bäddar om henne. Två sekunder senare kräks hon över hela sängen. Sven fick komma och hjälpa till att bädda om. Sitter med henne i famnen och hon hulkar lite men det kommer inget mer. Säger till Sven att hon kanske inte är färdig, men hon somnar trots allt om. Mindre än en timme senare är det dags igen, hon skriker, jag går in, lyfter upp henne och hon kräks över hela ovanvåningen typ. Stda och fixa om igen, och hon är jätteledsen. Efter över en timme lyckas vi få henne att somna om i vår säng. Vid fem vaknar hon igen och är såklart hungrig. Fick lite välling och somnar om till åtta.

Nu sitter hon här och tittar på Nicke Nyfiken, hostar massor vilket hon inte gjort innan, men inget mer kräks och hon verkar må rätt bra. Jag fattar ingenting??



Är förresten med och tävlar om en personlig almanacka hos Malinsmix, var med och tävla HÄR du med!


Glad :)

2009-12-10, 16:34:13 / Kategori: Shopping

Efter all sjukdom, inställds kalas och ramlande i trappor så kändes det ganska deppigt här hemma. Det var verkligen dags för något kul att hända. Tittade in i Carolinas blogg och fick se att jag vunnit gårdagens adventskalendertävling. En sån här tröja, fast förståss med namnet Meja, kommer lilla bus snart att få på posten. Tror att det är först gången nånsin som jag vunnit något så därför är det extra skoj!

Förstora bild...
För övrigt så har dagen bara rullat på här hemma. Det känns bättre i ryggen och Meja är på ganska gott humör och busar för fullt med Oliver. Snart dags att fixa middag, hemmagjord  pyttipanna blir det ikväll. Bra maträtt som alla i familjen gillar :) Är sugen på efterrätt med, men det får nog vänta tills helgen.


Treordsssats

2009-12-10, 08:48:39 / Kategori: Meja 12-18 mån

Helt plötsligt igår kväll säger Meja Mamma, titta här och håller up sin nalle. Slumpen tänkte jag, men efter en stund kommer det igen när hon sitter och leker med legot. Häftigt. Den senaste veckan har jag märkt att hon även har förstått skillnaden på titta här och titta där. Ordet läsa/läs verkar hon ha förtsått nu med. Hon använder det inte alltid, men ibland kommer hon med en bok och säger läsa. Hon härmar en massa ord man säger vilket är så gulligt.

Statusen här hemma är okej. Meja är feberfri och pigg. Lite snorig men det är hon ju mest hela tiden. Jag har ont i höger höft och fot efter fallet igår. Har inte sovit så jättebra i natt eftersom det gjort ont, men jag får sova en stund med Meja sen. Hoppas att det onda släpper snart.


En av dom nya födelssedagspresenterna. Hon sitter massor och pillar med duplot. Sätta fast bitar på plattan kan hon och igår lyckdes hon sätta ihop två bitar med varandra med. Nöjd tjej :) Tornet på bilden har förståss storebror byggt.  Även fina kläderna är present.


Ajaj

2009-12-09, 17:30:14 / Kategori: Allmänt

Skulle gå ner till nedanvåningen med Meja. Halkar till i trappan och ramlar med henne i famnen. Rasar ett par steg innan det blir stopp. Har sjukt ont i rygg, nacke och ena foten nu. Varför ska man ha sån otur? Läskigt som tusan var det, men Meja klarade sig fint, hon hade ju mej som stötdämpare. Den här dagen började dåligt och den blev tydligen inte bättre heller. Sven har som tur är kommit hem och kan ta hand om lilla bus.


Åååååååhhh

2009-12-09, 07:38:50 / Kategori: Allmänt

Febern håller i sig, hög är den med. Dessutom är hon nu jättesnorig igen. Hur är det möjligt?? Vi har ju inte träffat några människor på 1,5 vecka. Ingen här hemma är förkyld. Hur kan hon då vara sjuk? Blir galen snart på att vara instängd här hemma. Det är så synd om skrutt med som aldrig får vara frisk. Vill mest sätta mej ner och gråta nu om jag ska vara helt ärlig.

Sven ska till jobbet strax så det blir lång dag själva för oss här hemma idag. Håll tummarna hårt för att skruttan blir frisk snabbt är ni gulliga.

 


Feber

2009-12-08, 16:49:44 / Kategori: Meja 12-18 mån

ÅÅÅÅhhh jag blir så trött! Meja har aldrig innan reagerat på något vis på sprutorna, men givetvis idag. Nu har stackars liten feber och är superhängig. Hon har ju precis varit sjuk en hel vecka, kan hon inte bara få vara glad och pigg?? Ni som har barn som brukar reagera med feber på sprutorna, hur länge håller den i sig typ?? Hoppas hon får vakna pigg imorgon i alla fall.

För övrigt gick väl kontrollen okej. Meja gillar inte BVC tanten. Tror hon fattar att det är sprutor när vi kommer dit. BLir arg och ledsen. Ny vikt var i alla fall 11540g, bara ca 100g upp sen sist vilket inte är så konstigt. 77,5 cm mätte hon till, men jag är helt säker på att det är fel. Mäta arg unge är nog inte helt lätt.


Äntligen friska

2009-12-08, 07:26:02 / Kategori: Allmänt

Äntligen är det helt kräkfritt här hemma. Även Oliver är nu helt frisk, underbart. Nu hoppas jag att det dröjer ett bra tag innan någon blir sjuk igen. Vill hinna njuta av sista tiden hemma nu. Mejabus sov gott hela natten, men ville tyvärr gå upp redan vid 06 imorse. Som tur var nöjde hon sig med att ligga i vår säng och lyssna på saga, samt leka lite själv brevid sängen. Så nu har även jag hunnit vakna till ordentligt.

Idag är det dags för 1 årskontroll på BVC och sprutor. Hatar sprutor. Tur att Sven ska följa med :) Efter det har vi faktiskt inget inbokat, kanske bakar vi lite pepparkakor när killarna kommer från skolan. Ut och leka en stund ska vi med, det är ju såååå tråkigt att det aldrig kommer nån snö. Då kunde man varit ute massor, vilket man ju inte är så sugen på när det bara är grått och regnigt.

Hoppas ni får en fin tisdag!


Sugna på bus igen

2009-12-07, 10:33:51 / Kategori: Allmänt

Mejan kräktes lite igår kväll igen. Hon verkar dock helt frisk så jag antar att magen inte riktigt har kommit igång som den ska. Idag blir det lugnt hemma så vi kan busa resten av veckan. Både jag och Meja längtar efter det nu när vi varit hemma sjuka i över en vecka :)

Imorgon är det i alla fall 1 års kontroll på BVC på onsdag ska vi äta lunch med Malin och Nikolas, torsdag busa med Nina och Theo på Andys. Ganska lagom vecka tror jag. På lördag är det sista babysimmet, så fort den här kursen gick. Nu blir det i alla fal inget mer babysim, Sven får väl gå med Meja till badhuset nu när han blir pappaledig och bada på dagtid. Kommer hon att gilla :)


Jag är med och tävlar om en spikmatta inne hos lillagrodden var med här du med!

 


Helt slut

2009-12-06, 20:08:35 / Kategori: Allmänt

Helgen är redan slut. Jag är helt slut. Inte blev den som vi tänkt oss, men så blir det ibland. Får erkänna att jag är ganska besviken för att jag inte kunde ha kalas för min ettåring. Får bli ett bra tvåårs kalas nästa år istället ;) Lite firande blev det ju, men ändå.

En glad nyhet är att Meja trots allt verkar frisk nu. Trött, men frisk. Inget kräks och blöjorna ser bra ut igen. Oliver däremot är fortfarande riktigt dålig. Hoppas det börjar vända imorgon så han får bli frisk med.

Fick frågan om vad Meja fick för presenter. Har inte orkat ta några bilder på det. Hon fick i alla fall en bobbycar som ni såg på bilderna i förra inlägget, en massa duplolego, en Briospis, en hel del olika tillbehör till spisen, böcker, kläder, musiksaga och en ryggsäck att ha på skogsutflykter :) Hmm, minnet är kort. En gosehund, en tamburin och en traktor med djur som låter fick hon med. Har säkert glömt nått...

Hon har i alla fall haft fullt upp med sina nya saker. Förhoppningsvis är dom roliga ett bra tag :) Jag hoppas på en bra natt nu så att både jag och Meja är glada och pigga imorgon.

Tack så jättemycket för alla grattishälsningar, ni är så gulliga! Tack också än en gång för alla presenter Meja fått!


Födelsedagsfirandet

2009-12-06, 09:39:20 / Kategori: Allmänt



Morgonen började tidigt med en liten ettåring som hade ont magen. Efter lite frukost var det okej igen och det öppnades paket. Blev ganska många paket att öppna igår trots att vi inte kunde ha kalas. Det kom ju ett gäng paket på posten innan i veckan från olika håll. Meja tyckte väl att dom första två paketen var kul att öppna, sen ville hon leka och brydde sig inte om att öppna mer :)

På eftermiddagen sen hade hon ont imagen igen, och kräktes. IGEN. Hela kvällen fortsatte det så hon är uppenbarligen inte frisk. Även Oliver är nu magsjuk med. Så kaoset här hemma fortsätter :( Jag känner mej i alla fall frisk igen vilket är skönt :)


Nöjd skrutt med två av sina presenter :)


♥ Grattis på 1 årsdagen älskade unge ♥

2009-12-05, 06:36:09 / Kategori: Meja 6-12 mån

Det bästa året i mitt liv. Skratt, gråt och massor med kärlek.






Kort uppdatering...

2009-12-04, 07:15:41 / Kategori: Allmänt

Meja verkade frisk igår kväll. Hon åt burkmat till middag vilket gick bra :) Nu har hon sovit gott hela natten, och lär väl vakna när som helst nu. Själv är jag fortfarande dålig. Fy vad det suger att vara magsjuk. Det var så längesen senast så jag hade glömt hur hemskt det är. Sambon åkte iväg på konferens tidigt imorse. Vi var inte direkt överrens om att han skulle åka om vi säger så *arg*

Något kalas blir det inte för Meja i helgen tyvärr. Det känns riktigt tråkigt :( Min bästa tjej fyller ju bara ett år en gång. Tur att hon är för liten för att bry sig, mest jag som tycker att det är viktigt, men ändå. Mamma och pappa kommer upp från Skåne trots att jag är sjuk, så lite firande blir det väl, men väldigt lugnt sådant. Killarna kommer ju idag med och det räcker för Meja, hon älskar att busa med dom. Blir så lycklig när dom kommer på fredagarna lilla gumman :)

Hoppas att ni får en fin fredag, och tack för alla krya på er hälsningar!


Kaos

2009-12-03, 09:19:35 / Kategori: Allmänt

Meja magsjuk - Jag magsjuk. Natten kaos. Behöver jag säga mer? Återkommer när vi mår bättre!


Mejas ordförråd

2009-12-02, 14:37:15 / Kategori: Meja 6-12 mån

Mamma
Pappa
Nä/Nej
Titta
Där
Hej
Hedda - Hejdå
Eja - Meja
Vsego -Varsågod

Det här är ord som hon kan och använder. Sen härmar hon oss en massa med, vilket ju är otroliigt gulligt :) Det senaste ordet hon lärt sig är vsego. Har tyckt en massa gånger att jag har hört att hon försöker men inte förrän i förrgår blev jag helt säker på att det är varsågod hon säger. Otydligt ja, men man förstår det och det kommer vid rätt tillfälle.

♥ ♥ ♥


Mår bättre?

2009-12-02, 09:20:01 / Kategori: Allmänt

Lillskrutt sov hela natten utan avbrott. Någon gång under natten hade hon dock kräkts utan att vakna (??) Var inte helt mysigt att plocka upp henne ur sängen när hon vaknade. Stackars unge. Nu fick hon i alla fall majsvälling för en timme sen och den är fortfarande kvar i magen :) Vi får väl se hur det utvecklar sig. Magsjuka kan ju vara lite lurigt.

Meja kräktes på sitt favoritgosedjur igår så jag var tvungen att tvätta det. Stackars Meja för idag tittar hon bara skeptiskt på lejonet och vill inte leka med honom alls. Får väl ha honom i vår säng så han får rätt lukt igen.

Idag blir det väl lite fixande här hemma. Det är dessutom underbart väder ute så leka lite ute är ett måste om skrutt mår bra. Inte mång dagar på sistone som man har fått vakna till sol. Hoppas ni har lika fint väder som vi har!


Magsjuk :(

2009-12-01, 17:19:13 / Kategori: Allmänt

Stackars Mejabus kräks och kräks :( Allt som kommer i henne kommer ut igen efter en stund. Trots det är hon fortfarande vid gott mod. Trött förståss men ganska glad. Hon har mest suttit i mitt knä idag och myst. Två gånger har vi sett Nicke Nyfikenfilmen. Kan den typ utantill. Är inne på tredje maskinen tvätt nu. Håll tummarna för att vi får en okej natt!

Hoppas att det här går över snabbt och att vi inte blir smittade. Vill ju gärna ha tillbaka min pigga busunge snart igen :)


Kalasförberdelser...

2009-12-01, 09:04:31 / Kategori: Allmänt

Mår inte på topp idag så det blir lugn hemmadag idag med. Tur att Mejabus numera kan sysselsätta sig en del själv så jag kan vila lite. Hon är så härlig när hon går in och sätter sig på sitt rum och leker. Pratar oavbrutet med sina leksaker och är hur nöjd som helst. Om det blir tyst så vet man att det är bus på gång :)

Inte blev det något bakat igår. För att baka bullar så behöver man ju mjöl *skratt* Hade visst glömt att vi bakade lussebullar med mjölet. Hur glömsk kan man bli? Sven får helt enkelt köpa det på vägen hem idag så får vi baka tillsammans ikväll istället. Känns lugnt inför kalaset. bara jag får bakat mina bullar så :)

På torsdag är Sven ledig så då ska det städas och storhandlas, samt göras tårtbottnar. På fredag är Sven på konferens från tidigt till sent. Jag och Oliver ska göra chokladbollar, blåsa ballonger och göra "godispåsar" till barnen. Han är jättenegagerad storebror och vill att Meja ska ha ett perfekt kalas. Hur mysigt som helst :) På kvällen sen kommer mormor och morfar upp. På lördag ska vi bara njuta av att vår stora tjej firar sin första födelsedag :)