ändrade planer

2009-02-28, 15:15:51 / Kategori: Allmänt
vi låg kvar i sängen och hade mysmorgon fram till halv tolv nästan :) då gick vi upp, åt lunch, och bestämde oss för att göra lite nytta här hemma. skidorna får vänta tills imorgon. på baksidan har vi en massa träd som behövde fällas och omvandlas till ved :) sven fällde träd, jag släpade ris och meja sov gott i sin vagn. fast först satt hon i vagnen lutad mot en kudde en stund och tittade sig förundrat omkring. en massa träd blev i alla fall fällda så imorgon får vi väl jobba lite på att få undan det som ska bli ved. fast jag inte hjälpte till så mycket så känns det som om jag genomfört ett pass på gymmet. ja, så är verkligheten när man nyss varit gravid :)

 


 
nu ska vi städa lite, och sen är det myslördag :) vill helst inte se melodifestivalen eftersom det är sååå dåligt i år, men det finns väl absolut inget annat på tv. kanske ska åka och hyra en film faktiskt. hmm, ja så blir det nog :)

tårta och cider

2009-02-28, 09:16:31 / Kategori: Allmänt

fick recept på en tårta av sussie som jag var tvungen att prova igår kväll. jag vill ju nämligen baka tårtorna själv till dopet, men inget avancerat. tårtan jag bakade igår var maräng med rice crispies i och härlig vaniljkräm :) gott, gott, men kanske lite för sött. det blev i alla fall en mysig avslutning på fredagen, lite tårta, och cider, i sängen :) hehe.

skrutt sov ganska bra i natt trots att hon är snorig, vilket var skönt. det var mest på morgonen som det började bli jobbigt för henne så efter sex ville hon egentligen inte sova mer, lite korta stunder, men hackigt blev det även för oss.

idag är det strålande sol ute, och vi är sugna på att åka skidor. tyvärr vet vi inte var bebispulkan är(eller vem av svens syskon som har den rättare sagt). ni vet en sån där som man kan bädda ner bebis i och koppla runt midjan på sig själv så att bebis i lugn och ro kan sova i den medan man åker. vi får vl se om vi får tag på den, annars får vi väl ta en lång promenad i solen :) får ju passa på när sven är ledig och kan köra vagnen, för det är ju så tungt i snön...

hoppas ni får en bra dag allihopa :)


Villervalla

2009-02-27, 14:20:04 / Kategori: Allmänt
     
gillar verkligen Villervallas kläder :)  dom är lite dyra, men det är ganska ofta rea, och då känns det mer rimligt. så här fin blev skrutt i bodyn jag beställde för ganska länge sen. nu passar den äntligen :) brukar ni beställa bebiskläder från nätbutiker? har ni några favoriter?

snorig skrutt

2009-02-27, 08:27:45 / Kategori: Allmänt
i natt har stackars skrutt legat i sin säng och snörvlat och hostat. tur att det finns snorsugar så att man kan underlätta lite för henne. inte för att hon gillar den ett dugg, hon skriker i högan sky men blir nöjd efter när hon upptäcker att hon kan andas. det är första gången hon är förkyld och man tycker ju så synd om henne. hoppas att det går över snart!

så just nu är vi lite trötta tillsammans här. jag hoppas att jag piggnar på mej efter lite frukost, för sova på dagtid verkar inte gå nu för tiden. annat var det när man var gravid, då kunde man sova massor på dagarna. en lugn och skön fredag blir det idag alltså...

världens sötaste tjej!

2009-02-26, 16:13:53 / Kategori: Allmänt

kan man bli annat än lycklig när det här är vad som tittar upp på en när man tittar ner i spjälsängen på morgonen?

vi åkte iväg på rytmiken, och meja tyckte det var lika kl som vanligt. hon blev hungrig innan det var slut så hon låg och åt medan dom andra dansade runt oss. det bekom inte henne ett dugg :) efteråt gick vi en promenad i solen med sussie och lilla ronja, väldigt trevligt. underbart väder ute, nästan så att man kände att det snart är vår!

bra natt

2009-02-26, 10:43:33 / Kategori: Meja 0-6 mån
igår kväll när vi hade badat så åt skrutt 250 (!!!!!) ml ersättning. har aldrig hänt innan och jag visste inte ens att det fick plats så mycket i henne. det vore ju väldigt bra om hon kunde äta så mycket lite oftare, för hon börjar bli rätt smal nu. sen sov hon gott i alla fall, tänkte vakna vid tolv men sven gungade lite på sängen och hon somnade igen. 04.30 vaknade hon och fick mat, alltså gick det 8, 5 timmar utan att hon åt! sen sov hon till 07.40 och då var det morgon :)

idag vet jag inte om vi ska göra något alls. meja är grinig och inte alls på humör. det är ju bebisrytmik i eftermiddag, och hon gillar ju det, men vi får väl se hur hon verkar må.

vad ska ni hitta på idag?

mejas nya stol :)

2009-02-25, 15:17:46 / Kategori: Meja 0-6 mån
eftersom våran lilla skrutt bara vill stå och sitta hela tiden så åkte jag till ikea och köpte en barnstol till henne. babysittern räcker liksom inte för hon tycker inte att hon är tillräckligt med då. världens gladaste unge blev det när jag satte ner henne i stolen :) än kan hon ju bara sitta ett par minuter i taget där, men det känns som om det kommer att bli uppskattat! helt exemplariskt skötte hon sig på ikea med, låg i sin vagn och sov först, och sen vaknade hon och låg och jollrade för sig själv. duktigaste tjejen!




utmanad

2009-02-25, 08:37:55 / Kategori: Allmänt

1. Öppna din mapp för bilder
2. Gå till den 5:e mappen
3. Hämta den 5:e bilden nerifrån (bakifrån) Och sätt in i din blogg...skriv en kommentar till den.
4. Utmana sen 5 andra bloggare och länka till dem på din blogg


meja i magen v 28 :) så längesen det känns!


jag utmanar;
Sanna
Åsa
Sofie
Amanda
Emma

kvart över sex

2009-02-25, 07:52:05 / Kategori: Allmänt
ja det var då skrutt bestämde sig för att det var morgon. det gick inte att få henne och somna igen vilket är väldigt ovanligt. glad och charmig som hon är så blir man ju lycklig ändå. nu ligger hon i spjälsängen och pratar med mobilerna samt skrattar högljutt. dom är verkligen roliga dom där :) med lite tur så kanske hon snart vill sova igen så att jag också kan få sova lite till, vore skönt.

idag ska vi ta det lugnt på förmiddagen, och efter lunch tror jag vi ska promenera med malin och ellen. vore skönt om snön försvann snart så det blir lite lättare att gå med vagnen faktiskt. längtar verkligen efter våren nu, den kan liksom inte komma snabbt nog känns det som. eller hur?

läkarbesök *suck*

2009-02-24, 17:52:01 / Kategori: Allmänt
bäckenmätning - ja det kan du ju göra om du vill, men man får egentligen inte reda på så mycket.
foglossningen - använd bältet. men det hjälpte ju inte när jag var gravid. jodå men nu tror jag det hjälper ska du se. det borde försvinna snart. boka en tid hos sjukgymnasten om du har väldigt ont så kanske hon kan hjälpa dej.
stor bebis nästa gång - ja det beror ju på om det är samma pappa . jaha om det är det då? nä det vet man aldrig ändå. eh, nähä?? på sös sa dom att nästa bebis sannolikt blir stor också. nä det kan man inte säga...


jaja, jag fick en remiss till röntgen om jag vill göra en bäckenmätning så jag får väl försöka läsa lite om det. läkarbesöket gav alltså typ ingenting *suck*

morgonens shopping

2009-02-24, 12:22:42 / Kategori:
packade in meja och vagnen i bilen när det var dags för henne att sova och åkte till köpcentrat. lyckades köpa skjortor till killarna.se bild nedan. det är tunna tunna ränder av rött i dom som inte syns på bilderna, och mejas klänning är ju blå och röda så dom kommer att matcha lite :) hoppas att killarna tycker att dom är bra! blev ett sett med tröja och byxor till meja med, kommer bild på dom senare. inte för att hon egentligen behöver men jag kunde inte låta bli. köpte färg för att göra slingor i håret, vi får väl se när jag har tid med det, innan dopet ska det bli i alla fall!
 Bild från Lindex Shop Online

på panduro köpte jag figurstansar och papper ( tack emelie för tipset) nu måste jag bara stansa ut en massa figurer men jag får väl göra lite varje dag. servetterna till dopet kom igår också :) jättefina var dom och sven tyckte det också, han visste ju inte hur dom såg ut :)

mat har vi bestämt oss för, den behöver bara beställas på måndagen samma vecka. tårtor funderar jag på att baka själv, inget avancerat, men vi får se. det vore ju lite kul, mamma och syster får väl hjälpa till i såna fall (eller hur?) vi har okså bestämt vilka psalmer vi ska ha men inte ringt kantorn och frågat om i får ha sången vi har valt. tja, det mesta är klart :) känns skönt!

spjälsäng :)

2009-02-24, 08:17:32 / Kategori: Allmänt
vaggan är ju borttagen och skrutt sover nu i sin spjälsäng, vilket verkar gå bra än så länge i alla fall :) ja, det har ju bara gått en dag och en natt, men hon finner sig väl tillrätta i sängen. kanske märkte hon också att vaggan var för liten? ovanför sängen har hon också två fina mobiler att titta på så det är ju lite mysgt att ligga i sängen av den anledningen med :)



idag ska vi åka till panduro och se om vi kan hitta något roligt till dukningen vid dopet :) och så ska vi se om vi kan hitta skjortor till oscar och oliver. har gjort ett försök innan att hitta men då var det så dåligt utbud. hoppas verkligen det har blivit bättre nu. man vill ju gärna att skjortorna ska vara både fina och lite tuffa, men det kanske är för mycket begärt??

sen ska jag till läkaren på MVC i eftermiddag för att diskutera bäckenröntgen. ska bli spännade att se vad hon har för uppfattning om det. ska fråga henne om foglossningen också, och om smärtstillande. sen ikväll är det mysa och ta det lugnt som gäller :) 

åsikter

2009-02-23, 21:30:20 / Kategori: Allmänt
bara för att jag skriver en gång att jag blir galen för att oliver väckte mej två gånger i lördags morse med högljutt lekande fast han borde veta bättre, så betyder det INTE att jag ogillar mina bonusbarn. om det på något vis verkar så, så ber jag om ursäkt. jag upplever inte heller att jag skriver om dom i negativa ordalag annars. att lämna en sån kommentar anonymt tycker jag verkar onödigt, eftersom jag då inte kan svara direkt till personen i fråga. jag hade aldrig valt att ha en relation till deras pappa, och dessutom skaffa barn med honom, om jag inte gillade ungarna, dom är ju en del av min familj som jag inte vill vara utan.

<3

mammaträff :)

2009-02-23, 19:00:23 / Kategori: Meja 0-6 mån
mammaträffen och promenaden var trevlig. meja blev i och för sig trött efter halva träffen så jag missade en del information. det känns dock som det mesta vad gäller mat till bebis handlar om sunt förnuft. eftersom meja är minst i gruppen så kan man dessutom lyssna på de andras erfarenheter innan det är vår tur. jag längtar så mycket till det är dags :) om en månad kan vi nog börja lite smått :)

innan skrutt blev trött så visade hon glatt sina färdigheter. hon log och skrattade, satt och stod :) duktig tjej! tyvärr så blir hon väldigt arg när hon inte orkar stå mer. knasfröken. ligga är inte kul alls längre. man ska hålla i henne så hon ser världen hela tiden helst.



så här glad var skrutt i morse :) det blir roligare och roligare att ligga på mage!

tips på nyttig lunch?

2009-02-23, 16:15:19 / Kategori: Allmänt
min mage krånglar jättemycket igen :( precis som den gjorde innan graviditeten. då hade jag ju i samråd med en dietist plockat bort en massa saker från kosten som tarmarna inte gillar. nu är vi där igen tyvärr, och jag har plockat bort gluten, laktos och potatis. problemet är att jag har lite dålig fantasi vad gäller att äta en massa grönsaker istället.

har ni några bra tips eller recept på bra lunch som inte innehåller något av ovanstående??

måndag igen

2009-02-23, 08:39:36 / Kategori: Meja 0-6 mån
natten var ovanligt stökig. meja vaknade flera gånger och fick sövas igen. som tur är somnar hon fort, men man blir ju störd i sin sömn ändå. lite trött är jag men när hon sover sen får jag väl vila lite med.

den här veckan har vi inte så mycket planer än. idag ska vi till BVC och träffa mammagruppen, vilket ju ska bli trevligt :) ska pratas mat idag, alltså till bebisarna. längtar tills vi får börja ge meja lite annat så hon kanske äter. ersättning är ju inte hennes favoritmat det är klart och tydligt i alla fall. innan det ska vi nog ta en promenad med sussie och lilla ronja. min förhoppning är då att meja ska vara på bra humör på träffen sen. får se om det lyckas!

mardrömmar?

2009-02-22, 10:48:45 / Kategori: Allmänt
efter att ha blivit väckt en gång av katten, en gång av meja och två gånger av åttaåringen som höll på och gapade där nere så är jag nu ganska trött :(  den enda som är okej att bli väckt av är ju meja hon måste ju liksom säga ifrån när hon är hungrig, men dom andra två blir man galen på ju! nu har jag bäddat ner mej i sängen igen och stängt dörren om mej. sova går ju inte, men vila lite med datorn. *ler*

ute är det typ snöstorm, eller ja det snöar och blåser i alla fall. får väl gå en promenad sen när det lugnat ner sig lite :) sen ska jag mest göra ingenting idag, mysa bara :)

just det, måste fråga er, drömmer bebisar mardrömmar?

tack mormor :)

2009-02-21, 17:24:08 / Kategori: Meja 0-6 mån

meja hälsar tack till mormor för att hon hade sparat dom här fina byxorna som mamma haft :)

underbar förmiddag :)

2009-02-21, 12:27:10 / Kategori: Allmänt
   

  

helg igen

2009-02-21, 09:09:35 / Kategori: Allmänt
bra natt som vanligt. vi ska försöka lägga henne lite tidigare på kvällarna så att vi får lte mer vuxentid. målet är att hon ska sova kl 20 istället för 21-22 som hon somnar nu. vi började igår, och lyckades få henne i säng 20.30. bra start :) hon sov ändå till 04 så det var ju toppen! ikväll är det hejdå till vaggan också, nu är den verkligen för liten. ska köpa vyssan lull fötter till spjälsängen så det går att gunga den lite. håll tummarna för att det blir bra!

känns lite bättre i min kropp idag. kan ju bero på att jag inte promenerat de två senaste dagarna. idag blir det i alla fall promenad eftersom det är toppenväder :)  snö och sol, lagom till killarnas sportlov! sven och killarna ska åka skidor nere på havet så jag och meja följer med och går lite.

i eftermiddag ska vi på två årskalas till lilla dage (som ju är ganska stor jämfört med meja) och ikväll blir det väl melodifestivalen. jag kunde nog hoppat över det, men killarna vill så...

hoppas ni får en skön helg, vad ska ni hitta på idag?

bloglovin

2009-02-20, 13:29:23 / Kategori: Allmänt
ni är många som läser så om ni vill underlätta läsandet så rekommenderar jag er att börja prenumrera på bloggen via bloglovin :) tryck  på ikonen till höger i menyn så kommer du dit!

hur många fingrar får plats?

2009-02-20, 13:23:17 / Kategori: Meja 0-6 mån
meja övar flitigt på att få in båda händerna i munnen samtidigt :) ibland så långt in så att hon nästan kräks. hur länge håller den facinationen av händer på, någon som vet?

trött och sur

2009-02-20, 09:50:25 / Kategori: Allmänt
dålig start på dagen =( inte för meja utan mamma. meja har skött sig exemplariskt i natt som vanligt =) jag däremot har vaknat en halv miljon gånger för att jag har så ont. foglossning - gaaah!!! jag tycker att jag har haft tillräckligt ont nu, det får fan gå över! det blir ingen promenad idag troligtvis, och absolut ingen träning. hur ska man någonsin komma i form?? tur att jag har en läkartid på tisdag för nu behöver jag något annat smärtstillande än alvedon. jag har ju faktiskt en bebis att ta hand om, så här kan det inte fortsätta...

kan man vara sjukskriven från sin mammaledighet?

mamma det är något konstigt här...

2009-02-19, 20:35:39 / Kategori: Meja 0-6 mån

ett par gånger nu har skrutt lyckats få tag på sina fötter när hon ligger och sprattlar, varje gång får hon en ganska frågande min som jag tyvärr inte lyckats fånga på bild. men dock en bild där hon håller på foten :)

bebisrytmik

2009-02-19, 15:44:53 / Kategori: Meja 0-6 mån
så var vi hemma igen. rytmiken var lika skoj som förra gången trots att skrutt hade varit vaken ganska länge när vi kom dit. hon är verkligen intresserad av allt som händer runt omkring och spanar in dom andra mammorna och deras bebisar :) idag var det jättemånga där, säkert tjugofem stycken. det är häftigt, så många bebisar och nästan inget skrik på en halvtimme. facinerande. det blir definitivt nästa vecka igen för oss!


meja leker flygplan :) ibland är det ganska kul att ligga på mage nu för tiden. hon lyfter både ben och bröstet så hon ser ut som hon flyger. så så söt :)

sova på mage

2009-02-19, 09:09:15 / Kategori: Meja 0-6 mån
idag blir det babyrytmik :) jag hoppas att meja tycker att det är lika kul som senast. morgonen har startad bra så det är positivt. hon somnade 21, sov till 04 åt och sov sen till 07.30 som vanligt :) känns som om det är en fast rutin nu. det är bara sällsynta nätter hon ändrar det schemat. att vakna halv åtta är den rutinen som är mest fast. det slår aldrig fel!

berättade förresten på bvc igår att meja sover på mage, har inte velat göra det innan för jag har inte orkat lyssna på nån föreläsning om varför det inte är bra osv. jag vet att spädbarn ska sova på rygg men meja vill inte göra det. punkt slut. till min förvåning sa inte sköterskan så mycket om att hon sover så. hon konstaterade bara att ingen av oss är rökare vilket ju minskar risken för PSD massor. sen sa hon bara att hennes barn också sovit på mage, och att vi vet vad som är bäst för vårt barn :) kändes skönt! meja har ju också ett andningslarm, nu är ju det ingen hundra procentig garanti men det är det ju faktiskt inte att sova på rygg heller...

hur sover era bebisar?

BVC

2009-02-18, 19:41:52 / Kategori: Meja 0-6 mån
långa tjejen var 62 cm nu så det var ju bra :) dock har hon inte gått upp så mycket i vikt bara 120 g sen sist. eftersom hon inte har bajsat på två dygn så känns det som om hon inte gått upp något alls i princip :( 6040g väger hon nu i alla fall. sköterskan verkade lite bekymrad men eftersom meja mår bra så tycker hon inte att det är någon fara. hon tror att meja kanske tycker att det är roligare med riktig mat alltså gröt och så. vi håller tummarna för det, dock är det ju lite mer än en månad kvar tills vi får börja med sånt.

när vi var klara på bvc så kom therese med noel och vi gick en låååång promenad i solen :) glad man blir! vi avslutade promenaden hemma hos malin och ellen där vi satt och pratade i två timmar innan vi åkte hem :) det är så roligt nu för våra små börjar se och studera varandra nu, det har dom inte gjort innan :)


sol igen :)

2009-02-18, 10:20:40 / Kategori: Allmänt
i natt var det som vanligt igen. skutt somnade vid 21 sov til 03.30 åt och somnade direkt sov till 07.30. så skönt! så nu har vi fått mysa som vanligt här på morgonen innan hon somnade igen :) glad mamma och glad bebis. dock är jag ganska trött idag för jag sov dåligt trots att skrutt sov bra.

klockan ett ska vi till BVC för vägning och mätning. spännande, att se hur det har utvecklats. nu äter hon ju inte så bra igen så det finns väl en risk att hon inte gått upp så mycket. dock känns hon tyngre så vi får väl se. längre har hon i alla fall blivit för nu funkar nästan inget i strl 62 längre. långa tjejen :)

efter det ska vi promenera med therese och lilla noel. det är strålande väder ute så det blir nog en härlig promenad idag :) man blir så glad av sol :)

lite bilder <3

2009-02-17, 16:45:47 / Kategori: Meja 0-6 mån



underbart vinterväder

2009-02-17, 14:54:14 / Kategori: Allmänt


efter lite fika, jag åt inga bullar - duktigt, så gick vi en skön promenad. precis när vi kom ner till havet så kom solen fram. det är sån skön känsla att promenera på isen. det är så stort och platt :)  det här är vinter när det är som bäst! lilla mira är femton månader och otroligt charmig, tänk om ett år så är det meja som är så stor - galet ju!

massage :)

2009-02-17, 09:24:41 / Kategori: Allmänt
dagen igår avslutades bra :) meja var på jättegott humör, skrattade och busade med bröderna och med oss. var vaken läänge utan att bli gnällig så det var supermysigt. sen när hon somnade så fick jag massage, vilket var väldigt välbehövligt. att bära runt på en bebis är ganska jobbigt för kroppen. tur att man har en sambo som är duktig på att massera :) och så fick han ju anvndning av masageoljan som han fick av mej på alla hjärtans dag ;)

natten var okej, hon sov mellan 22 och 05 men sen tyckte hon att natten var slut och ville inte somna efter att hon ätit. kl sju somnade hon igen så idag är hennes pappa lite trött. hon vaknade åtta och ville ha mat men nu sover hon så gott igen.

robban och lilla mira kommer alldeles strax så det är väl långpromenad som gäller idag. har faktiskt lite träningsvärk efter igår trots att jag gick efter tjugo minuter. lägger in lite nya bilder på sötnosen senare :)

ha en bra dag!

obarnvänlig babyaktivitet

2009-02-16, 16:42:03 / Kategori: Allmänt
mamma bebis yoga var väldigt obarnvänligt måste jag säga:( ingen musik och dämpad belysning. ledaren kändes hård och inte så barnvänlig heller. meja tyckte det var urtråkigt! efter tjugo minuter gick vi för hon var arg och ville göra något kul. vi åkte hem och myste istället och hon var världens mysigaste igen :) nä, ingen mer yoga för oss, vi får testa aerobicsen istället. pratade med en mamma som sa att där var det musik och ljust, och att det avslutades med discokula i taket som alla bebisar älskar :) det får bli nästa vecka det :)

efter lunch åkte vi till öppna förskolan i hemmesta och gick på babysångstund. det var mysigt men meja tyckte det tog lite för lång tid innan sången började. nästa gång får vi komma precis när sången börjar, om vi ska gå dit nån mer gång. både jag och meja tyckte att det var bättre i gustavsberg, så vi går nog på den i fortsättningen.

vad har ni hittat på idag?

strålande humör :)

2009-02-16, 08:40:37 / Kategori: Allmänt
lillskrutten har haft en jättebra natt somnade 21.30, åt vid 3.30 och sov vidare till 7.30. sen vaknade hon och var på strålande humör, så nu har vi myst och gosat en timme. hon har precis somnat igen, så det är goda utsikter för att hon är på gott humör när vi ska iväg sen. vore jättekul om man faktiskt kan gå och träna med bebisen. två pass i veckan har dom för mammor o bebisar. yoga på måndagar och aerobics på torsdagar. om meja tycker det är kul så slipper man ju kanske gå och träna på kvällstid när sven är hemma. 

så här ser vår vecka ut just nu, den brukar ju dock ändras på vägen :)

måndag; mamma/baby yoga
tisdag; robban & lilla mira 1 år kommer hit
onsdag; BVC och promenad/fika med en av mammorna
torsdag; babyrytmik och promenad med mammorna
fredag; träna
lördag; kalas hos dage som fyller två år
söndag;

förberedelser inför dopet

2009-02-15, 15:00:07 / Kategori:
har varit iväg och tittat på klänningar till dopet. en dopklänning har vi, meja ska ha samma som jag och min mamma är döpta i, men efter måste hon ju vara fin med. och jag måste ju vara fin :) efter att ha provat typ miljoner klänningar så hittade jag faktiskt en. eller ja det var den första jag provade, men som vanligt hade jag beslutsångest så det tog sin lilla tid...
i veckan måste vi beställa mat och tårtor till dopet också tror jag. fast först måste man ju bestämma sig för vad man ska ha. gillar inte tårta så mycket. har ni några bra förslag??

klänning till meja att ha på sig efter dopklänningen.alltså när vi ska fika och så :)
bild från polarnopyret

förklaring...

2009-02-15, 09:42:47 / Kategori: Allmänt
fick en kommentar om mejas strorebror och kom på att jag inte har skrivit speciellt mycket om det sen jag flyttade bloggen hit :)  min sambo har sen tidigare två barn, oliver som är åtta och oscar som är tolv. dom bor hos oss varannan vecka, och hos sin mamma varannan vecka.  meja har alltså inte bara en utan två bröder, fast hon är mitt första barn :) oliver är superglad över att ha fått en lillasyster och vill gärna hjälpa till att bada och leka med henne. oscar är lite mer typisk tolvåring som tycker att det är mysigt ibland och bara jobbigt ibland, i alla fall när det skriks mycket;)  har inte blivit så mycket skrivet om dom på sistone, men det kommer garanterat mer. just nu är meja ju centrum av min värld <3

alla hjärtans bebis :)

2009-02-14, 17:19:44 / Kategori: Allmänt
    

dagen till ära så hade meja på sig bodyn med hjärtan som hon fått av sin mormor i morse. sen dess har hon bytt kläder två gånger men en stund var hon hjärtfin i alla fall :) robban var här och fikade och han hade med sig en nalle till meja och en blomma till oss :) första gången han träffar sötnosen. hon var på charmerande humör och skrattade massor. hon gillade hans tröja som var randig och studerade den noggrant.



oliver med vagnen nere på isen :) han är väldigt mån om att meja har det bra och kollar till henne då och då trots att jag går med henne hela tiden. en omsorgsfull storebror :)

toppenglad skrutt

2009-02-14, 10:01:41 / Kategori: Allmänt
skrutten somnade kvart i åtta igår kväll. antagligen trött efter sin gnälliga dag. sen fick hon lite mat vid tio tiden sovandes. hon sov till två, fick mat och sov till sju, fick mat och sov till nio :) hon tar snabbt igen det hon inte åt igår så det är ju skönt. nu har vi myst och sjungit lite och hon är toppenglad :) tack och lov så är dom gnälliga dagarna så få.

har träningsvärk från igår precis som jag trodde. dessutom så har jag jätteont i bäckenet :( typiskt! antar att crosstrainern inte var så bra för foglossningen. får hitta på något annat nästa gång.

 nu ska vi snart gå ner och åka skridskor hos svens föräldrar :) sen kommer en kompis hit vid lunch så då blir det väl promenad och lite skvaller ;) och i kväll ska vi äta mysmiddag och se på melodifestivalen. (ja, jag vet att jag tyckte att det var skit förra veckan men det får en chans till) precis så som en alla hjärtans dag ska vara. roliga saker tillsammans med familj och vänner!


hoppas ni får en mysig dag allihopa <3

vår älsklingstjej!

2009-02-13, 14:26:08 / Kategori: Meja 0-6 mån


tänk att man kan älska någon så mycket :)

bra start

2009-02-13, 11:30:41 / Kategori: Allmänt
kvällen igår fortsatte gnälligt och skrikigt :( natten blev dock bra hon somnade vid 22 vaknade och åt vid 4.40 och sov sen till 8. skönt! det är lite gnälligt fortfarande men inte alls som igår, så vi hoppas på det bästa :)

själv har jag börjat dagen med att åka och träna för första gången på ett år typ :) sven jobbar hemma idag så då kunde jag lämna meja med honom. inte för att jag tror att han fick så mycket gjort eftersom lilla fröken vill underhållas mest hela tiden men ändå. det var skönt att komma till gymmet igen. jag cyklade i 20 min och crosstrainern i 25 min. kände mej superduktig och kommer säkert att ha träningsvärk imorgon. blev glad att upptäcka att jag hade mycket bättre kondition än vad jag trodde. skönt att alla promenader gjort nån nytta :)

dagen idag fortsätter med storhandling om en halvtimme. inte så kul, men nödvändigt. sen tänkte vi gå ner till svens föräldrar och åka skridskor. killarna kommer ju idag så det är ju roligt att göra något. annars blir det mest datorspel för deras del.

ha en bra fredag allihopa :)

skrik och gnäll

2009-02-12, 16:14:16 / Kategori: Meja 0-6 mån
tur att jag fick en stund hemifrån i morse när jag var hos frisören för sen har det inte varit så kul här hemma :( meja är jättegnällig. vill inte sova, inte äta, och när jag väl fått i henne mat så blir hon två sekunder senare galet arg och skriker tills hon kräks. stackars liten. jag vet inte vad som är fel. ont i magen verkar hon i alla fall inte ha så det är ju alltid nått. nu har hon till slut efter typ två timmars skrikande somnat i sin vagn här brevid. jag håller tummarna för att hon inte är på väg att bli sjuk :(

ny frisyr :)

2009-02-12, 12:20:38 / Kategori: Allmänt
har precis kommit hem från frisören :) väldigt skönt att kunna lämna meja hemma hos sven och åka iväg själv. och så skönt när nån annan tvättar, fönar och klipper ens hår :) känner mej toppennöjd dessutom. kul att få känna sig lite fin när man går här hemma :)

      

för övrigt idag, jag vet inte riktigt. robban skulle ju komma hit med lilla mira trodde jag men så var det tydligen inte. det var bara ett förslag som inte blev av enligt sven *suck* jättetråkigt väder är det ute, så jag är inte ett dugg sugen på att gå ut på promenad. får väl ta en liten tur sen ändå :(


och såklart en liten bild på vår sötnos :)

märkligt med minnet

2009-02-11, 20:43:50 / Kategori: Allmänt
meja var grinig hela dagen och skrek högljutt när vi satte oss i bilen för att åka.  jag åkte ändå för rjag tänkte att vi kan alltid åka hem om det inte går. hon somnade i bilen och sov sen en timme på cafeét. efter det vaknade hon, åt lite och var en jätteglad bebis som satt i mitt knä och skrattade åt malin :) så skönt!

malin är gravid i v 25 och man blir nästan lite avundsjuk. konstigt det där, för tio veckor sen ville jag absolut aldrig ha ett barn till, och nu kan jag inte tänka mej att inte skaffa ett till. märkligt. jag har liksom glömt bort den superjobbiga graviditeten och avslutningen på den som inte alls blev som jag tänkt mej. även om jag försöker så kan jag inte minnas hur jobbigt det var...

hur är det för er andra??

hmm...

2009-02-11, 12:33:43 / Kategori: Allmänt
ska ju iväg och fika om en stund, och jag har lovat mej själv att om jag går minst 11 000 steg idag så får jag äta en kaka till fikat :) har nu gått 9713 steg så det borde jag väl fixa? stegräknaren var väl värd sina pengar för det är ganska kul att sätta upp mål och se om man klarar det. hittills har det ju inte varit så höga mål efterom jag har så ont av foglossningen men det ska väl ändras hoppas vi :)

lilla skrutten sover, och sover, och sover. hennes sömnbehov verkar verkligen ha ändrats. innan var hon vaken mycket på dagarna men nu sover hon en hel del. ganska skönt för man hinner fixa lite här hemma i alla fall.

ändrade sovvanor...

2009-02-11, 09:08:07 / Kategori: Meja 0-6 mån
natten var märklig. istället för att äta runt kl fem så åt hon redan kl två och sov sen resten av natten. eller ja hon vaknade till vid sex men sven vaggade henne och då somnde hon direkt igen. sen vaknade hon som vanligt halv åtta och var på strålande humör :) då åt hon, låt och pratade en stund och sen blev hon gnällig så jag la henne i spjälsängen. vi håller på att vänja henne vid den nu eftersom vaggan börjar bli väldigt trång för henne. hon är ju dock van att bli vaggad när hon ska sova så det kommer nog att ta ett tag att vänja henne. hon sov en stund i alla fall och nu ligger hon i sin säng och tittar på sin speldosa och äter på sina fingar *sötnos*

jag borde väl antagligen gå upp och göra nån nytta nu medan hon ligger i sin säng. klä på mej i alla fall :) när det är dags för henne att sova nästa gång så ska vi gå en promenad i det fina vädret. i eftermiddag ska vi åka iväg och fika med en kompis. får se hur det går, meja på café för första gången :)

ha en bra dag allihopa!

bloggbebis *ler*

2009-02-10, 19:54:12 / Kategori: Allmänt

det senaste är ju att meja ska sitta mest hela tiden, och man ska underhålla henne mycket. vi speglar oss, leker med skallror, sjunger, dansar, ja allt möjligt helt enkelt. ibland måste man ju dock få läsa lite bloggar också *ler* meja tycker dock att det är kul med, och sitter förnöjt i mitt knä under tiden :)

blev en promenad idag, solen kom fram så det var helt underbart. gick fem kilometer ungefär i långsamt takt. gick en tur nere på isen  :) hoppas den ligger kvar till helgen så vi kan åka skridskor med killarna också. eller, ja, ligger kvar gör den ju för den är ju över 15 cm tjock, men jag hoppas det fina vädret fortsätter.

bigfoot ;)

2009-02-10, 16:49:44 / Kategori: Allmänt

tyckte att den här bilden var underbar. ser ut som om skrutten har världens största fötter :) hon har i och för sig ganska stora fötter tycker vi men inte riktigt som det ser ut här...

bebis = mycket tvätt

2009-02-10, 09:08:34 / Kategori: Allmänt
under kvällen och natten verkar skrutten ha tagit igen det som hon inte fick i sig igår. idag verkar hon som vanligt igen, och vi har myst en lång stund nu på morgonen :) ramsorna från bebisrytmiken verkar hon tycka är toppen även hemma så vi gör dom på morgnarna.

idag har jag ont i både fogarna och i magen (i snittet) så det blir nog en hemmadag för oss. bara dumt att åka iväg när man inte känner sig helt bra. kanske kan jag baka lite bröd eller nått. kanske ta hand om tvättberget som växer sig stort trots att jag tvättade för tre dagar sen. att ha bebis producerar mycket tvätt helt enkelt. en liten promenad ska vi väl komma ut på också hoppas jag, det är inte lika fint väder som igår men det ser ganska skönt ut ändå :)

kräkbebis :(

2009-02-09, 18:34:42 / Kategori: Allmänt

förmiddagen fortsatte i samma stil med en gnällig bebis som kräktes en massa :( hennes satackars mage har inte mått så bra idag. nu har hon precis ätit en ordentlig måltid utan att kräkas upp den. håller tummarna för att den stannar i magen. åkte iväg och träffade therese ändå. malin kom också och följde med på promenaden bara eftersom dom inte är helt friska. jag ocj therese tillbringade eftermiddagen med att dricka the och prata :) mycket trevligt med sällskap :)


i morse hade meja ett ingående samtal med nallen. säkert tjugo minuter låg hon och pratade. undrar om hon fick några bra svar ;)

så här kan duktiga tjejen göra nu. utan ansträngning kommer hon från rygg till sidan :) lite mer för varje dag...


ny dag - ny vecka

2009-02-09, 09:36:05 / Kategori: Allmänt
vi har en del inplanerat även denna veckan :)
måndag; fika och promenad med therese och lilla noel
tisdag; bebisrytmik(?)
onsdag; fika med malin
torsdag; klippa mej :) robban och lilla mira kommer hit
fredag; storhandla :(
lördag; naturhistoriska museet
söndag;

hade tänkt gå på mamma - bebis yoga idag men foglossningen har tydligen bestämt att det ska vi inte :( blir nog ingen lång promenad i eftermiddag heller, men vi får väl se det kanske lättar lite om jag vilar nu på förmiddagen. ute är det i alla fall fantastiskt väder, så ut idag måste vi :)

meja började dagen idag på alldeles gräsligt humör, nu har jag fått henne att sova igen så jag hoppas hoppas att hon är på bättre humör när hon vaknar. håll tummarna!

ständig förändring

2009-02-08, 09:41:44 / Kategori: Meja 0-6 mån
jaha då var det söndag igen. veckorna bara rusar förbi och man hinner knappt med. skrutten växer med väldig fart och det händer nya saker hela tiden. händerna sugs det flitigt på mest hela tiden, hon skrattar och ler massor, och hon vill hellre sitta än att ligga. riktigt arg kan hon bli om man lägger henne ner om hon är på sitthumör :)


igår kväll tittade vi på melodifestivalen. tyckte att det var ganska dåligt! programledaren var tråkig, och kom ju bara med tafatta skämt som folk knappt skrattade åt. och caroline af ugglas???? hur kan hon gå vidare till andra chansen OCH av internationella juryn. låten var ju skitdålig!! meja gillade i alla fall melodifestivalen så länge det var musik :) satt i sin babysitter och skrattade och pratade :)

stökig natt

2009-02-07, 08:58:53 / Kategori: Allmänt
i natt var skrutten vaken en gång varannan timme :( inte för att äta utan hon hade bara ingen lust att sova. hon började sen morgonen med att äta dåligt så det blir antagligen ingen höjdardag idag :( fast klaga ska man nog inte eftersom såna här nätter är vääääldigt sällsynta här hemma.

dagen idag innehåller lite trädhuggning hos svens föräldrar. eller ja, jag skaa inte hugga några träd, men sven och hans syskon ska. vi får väl se om jag följer med, är ju inte så där jättekul om meja är på dåligt humör. resten av helgen ska vi bara ta det lugnt och göra ingenting :) som det ska vara på helger helt enkelt!

vad ska ni hitta på i helgen?

bebisrytmik

2009-02-06, 09:00:07 / Kategori: Allmänt

igår förmiddag var min plan att meja skulle sova innan vi åkte iväg så att hon skulle vara pigg och glad. så blev det självklart inte. hon var ganska trött och grinig när vi satte oss i bilen eftersom hon varit vaken i en och en halv timme redan. hon sov dock en liten stund i bilen, men blev så klart gnällig när vi kom fram och skrek/gnällde en liten stund. så fort vi satt oss ner runt de färgglada filtarna och dom började sjunga så blev hon helt tyst och väldigt förundrad. hon tyckte att det var superkul :) låg och log, skrattade och myste :) bebisrytmik kommer det att bli varje vecka för oss :)

dagen idag, hmm, vädret suger och jag har ont i magen :( vi får väl se om det går över. tänkte promenera med malin och sussie i eftermiddag, så att man får lite sällskap och omväxling men då krävs det att magen blir gladare igen först.

ha en bra fredag allihopa :)


grattis på tvåmånadersdagen!

2009-02-05, 07:55:40 / Kategori: Meja 0-6 mån

i natt har skrutten sovit 22-06.30, då vaknade hon, åt lite och somnade igen!!! hon sover nu så vi får väl se när hon vaknar. helt otroligt skönt, vi hoppas det fortsätter :) inte för att vi klagar om hon vill äta vid fem som hon gjort ganska länge nu, men det kan ju alltid bli bättre :)

idag är det bebisrytmik som gäller. jag hoppas det är bra, för det vore kul att hitta lite saker att göra i veckorna :)

och så det viktigaste :) grattis på tvåmånadersdagen min lilla skruttunge!!!


egentid :)

2009-02-04, 16:32:48 / Kategori: Allmänt
fick min egentid under dagen som sagt i morse :) åkte iväg till ett köpcentrum och gick och tittade i lugn och ro. blev ingen bh, trots att jag fick hjälp på twilfit. inget sitter skönt tycker jag, så det får vänta. köpte dock ett par byxor, det går inte att bara ha ett enda par och det lär dröja ett tag innan jag kommer i mina gamla...
bild från Only

var inne på World Class på vägen hem, så från nästa måndag kan jag träna igen :) tänkte börja lite lätt med att åka dit och bara cykla eller promenera på löpbandet. mest för att komma hemifrån och för att känna hur det känns. veckan efter det ska jag nog försöka mej på mamma & bebisyoga. verkar mysigt att kunna ha med bebis. ja, om bebis är på humör vill säga ;)

inställda planer

2009-02-04, 10:16:10 / Kategori: Allmänt
lilltjejen ligger här brevid och suger på sin hand, är på supergott humör idag lilla sötnosen :) vi har myst och pratat med varandra i över en timme på morgonen. så har vi sjungit en massa vilket hon tycker är roligt. ler och skrattar om varannat. jag hoppas verkligen hon är på gott humör imorgon för jag tror att hon skulle tycka att babyrytmik var toppen!

idag skulle vi ju ha fiakt med malin, men hon är tyvärr sjuk och måste vara hemma och ta hand om sig själv och magen. i slutet av maj kommer hennes bebis så då får vi ytterligare en mamma och bebis att umgås med :) robban och hans lilla mira skulle ha kommit ut och ätit lunch idag också, men hon är också sjuk. så kan det gå, många planer slutade i inga planer. istället ska jag få lite mejafri tid idag och åka och försöka köpa en bh, och kanske nån ny tröja :) kommer att kännas konstigt, men antagligen ganska skönt!

BVC

2009-02-03, 18:35:41 / Kategori: Meja 0-6 mån
tvåmånaders kontrollen gick bra. ganska märkligt att man inte har barnläkare på BVC men, men... allt såg bra ut och skrutten var en stark och stor tjej. som om vi inte redan visste det ;) lilla fröken väger nu 5920g och är 60 cm lång ( fast vi tror att hon är 61)

meja är nu väldigt intresserad av mobilen som hänger över det ena skötbordet. hon började i helgen att beundra leksakerna där, och hon kan ligga en lååång stund varje dag nu :) idag låg hon på skötbordet och tittade samtidigt som hon hade en leksak i fast grepp i ena handen :) det är våran duktiga tjej det!!




många bra nätter :)

2009-02-03, 10:17:23 / Kategori: Allmänt
duktiga tjejen fortsätter sova bra på nätterna. i natt sov hon mellan 22.30 och 05.00. det är sååå skönt. sen sov hon vidare till 8.30 idag istället för 7.30 som det brukar vara :) mamman borde ju då vara utvilad och glad, men nej. jag har inte sovit alls så bra, eftersom jag har så jävla ont på nätterna av foglossningen :( inte rättvist :(

idag är det superfint väder igen, men jag antar att jag får nöja mej med en kort promenad för att inte förvärra fogarna. funderar på att baka nått om skrutten är på gott humör / sover. vet inte vad bara, borde väl baka nått bröd eller så eftersom kakor är så onyttigt :P sen ska vi ju till BVC på två månaderskontroll. håller tummarna för att hon gått upp ordentligt i vikt nu!

:)

bebisträff

2009-02-02, 17:54:29 / Kategori:

malin och therese var här idag med sina småttingar ellen och noel :) först gick vi en promenad i det underbara vädret. man fick nästan lite vårkänslor när solen sken. härligt! sen gick vi hem till oss och fikade och pratade bebisar, förlossning och annat. mest om bebisar förståss :)



mejas bebisgym var intressant för småttingarna som låg och beundrade figurerna en stund. dom är ju så små så dom märker ju inte varandra än men det är ändå mysigt att se dom brevid varandra :) meja har lärt sig en ny sak idag :) :) :) när hon ligger på rygg så kan hon vända sig helt upp på sidan. tror inte att det dröjer speciellt länge innan hon vänder sig till mage. duktiga tjejen!!

duktiga älsklingen!

2009-02-02, 09:25:05 / Kategori: Meja 0-6 mån
i natt sov vår stora tjej i sju timmar i sträck!! hon somnade lite innan 22 och vaknade vid 05. då åt hon och sov sen till 7.30 som vanligt. hon vaknade myste lite, men ville inte ha nån mat, så vi la henne igen. nu har hon sovit i 45 minuter till, verkar vara en trött tjej idag :) kanske laddar hon inför träffen med kompisarna noel och ellen i eftermiddag? den här veckan har vi en hel del inplanerat, känns skönt :)

måndag; promenad & fika med malin & ellen, therese & noel
tisdag; tvåmånaderskontroll på BVC
onsdag; fika med malin - första fikat på café
torsdag; babyrytmik med mammagruppen

ha en bra dag!

lite bilder från helgen

2009-02-01, 17:33:06 / Kategori: Meja 0-6 mån

meja provar sina fina skor som hon fått av sina kusiner hjalmar, gabriel och ludvig. lite konstigt tycker hon.
ser ut som att pappa är ute och går med en dockvagn ;)
efter helgens bestyr blir man så så trött när man är liten så man somnar på golvet i babygymmet. kan man bli sötare egentligen???


gardinerna som duktigaste killen sydde hänger fint i köket :) kanske dags för mej också att lära mej att sy. borde ju nte vara så svårt med en symaski

iller i koppel...

2009-02-01, 15:09:23 / Kategori: Allmänt
faktiskt har man skymtat lite sol dom senaste två dagarna :) när vi hade lämnat mamma på flygplatsen åkte vi ut till drottningholm och gick en promenad. det får gärna vara snö så länge det är soligt, men ska det vara grått och trist så kan det lika bra vara. när vi gick där bland labyrinterna mötte vi en man som var ute och gick med en iller i koppel. såg ganska lustigt ut.

nu är julen slutligen bortstädad här hemma. väldigt skönt kan jag säga. nya fina gardiner har sven sytt till köket också så nu känns det bra :) kommer bild på dom senare. snart dags att köpa lite färg också och måla bort dom fula gula väggarna i hallen. hu, jag gillar inte :( det är bara lite svårt att hinna med saker när man har en liten skruttis att ta hand om, men förr lr senare ska det väl bli av hoppas jag.
hoppas ni har haft en bra helg allihopa, vad har ni hittat på för något?