traderafynd :)

2009-06-30, 20:13:26 / Kategori: Shopping
 

jeans från vild ängel, solrosbody från POP, samt klänning och hjärtbody från kids star. dom två sistnämda är helt nya, jeansen ser oanvända ut och bodyn från POP är i superfint skick. allt för en billig peng :) älskar tradera. en tunika och en tröja är också på väg hem.  nu är det dock köpstopp, man blir inte rik på mammapengar direkt. nu har jag en del kläder i storlek 80 så det slipper bli som när vi kom till 74 och hade typ ingenting :)

hoppas ni har en härlig kväll i värmen allihopa!

älskade unge

2009-06-30, 15:51:41 / Kategori: Meja 6-12 mån



var uppe på vinden och plockade ner att par saker. bland annat lära gå vagnen som jag hade när jag var liten. den går ju inte att bromsa, så inne är det ju svårt, men på gräsmattan rullade den lagom trögt för att hon skulle kunna gå lite med den. jag satt framför henne så jag kunde stoppa om den rullade för fort. lite stapplande steg under stor koncentration blev det. skönt med lite omväxling. ryggen tar ju så mycket stryk när man ska gå runt och hålla henne i händerna hela tiden för att hon ska få gå.

nytt mellis

2009-06-30, 11:42:19 / Kategori: Allmänt


hittade dom här på ica och tänkte att jag var tvungen att testa. perfekt förpackning att ha i skötväskan ju :) meja tyckte att det var spännande att få hålla maten själv, och sög glatt på. ganska mycket hamnade dock på bodyn så det blev lite (mycket) kladdigt. ekologisk frukt är det och man kan även lägga den i frysen för att få riktigt avsvalkande mellis om man vill. finns i tre olika smaker, köpte hem en av varje för att se om hon gillar :)

förmiddagen har spenderats med att rensa en rabatt, tömma och göra rent mejas pool samt en massa bus och gos. just nu har meja lyckats få av locket på sin pipmugg och ligger och simmar på köksgolvet :) lilla sötnosen!

så kan det gå...

2009-06-29, 18:32:08 / Kategori: Allmänt
vi hade en mysig dag på stranden med syster, grillade korv och badade :) meja plaskade och hade sig som vanligt, dock ganska gnällig. stackars liten, galen värme och tandsprickning samtidigt. vi lämnade sen av sven och meja hos farmor och farfar för att sven skulle fixa lite där medan vi åkte till flygplatsen. så långt allt väl. på vägen tillbaka så fastnade jag i stillastående bilkö, bara en kort bit från bromma, alltså väldigt långt hemifrån :( och det var kö, och kö och kö.

sven hade bestämt hävdat att bensinen skulle räcka både fram och tillbaka med god marginal. haha! helt plötsligt ser jag att färddatorn säger 0 mil till tom tank. ooups. av på nästa avfart, och bilen börjar typ hosta när jag rullar in på bensinmacken. samtidigt smäller det till, och jag tror ju att kört på pumpen... hoppar ur, och tittar på framdäcket. punktering :( man blir ju galen! ringer sven (fem gånger) som inte svarar. till slut kommer jag på att han nog är kvar hos sina föräldrar och ringer dit istället.

och ja, jag kan byta däck själv, men muttrarna sitter ju så satans hårt fast så jag får inte loss dom. sven fick komma och fixa :)

...syster var hemma i skåne fortare än jag kom hem hit...

fy...

2009-06-29, 09:10:03 / Kategori: Allmänt
fy fan vilken natt :( meja har varit vaken, och vaken och mellan 3-4 skulle hon tydligen vara vaken en hel timme för att skrika och gnälla. känner mej helt död. vid sju lämnade vi ner henne till syster för att vi skulle få sova lite, tyvärr tyckte inte meja att det var en lika bra idé som vi. en knapp timme fick vi i alla fall sova.

idag hade vi ju tänkt åka in till stan och titta lite på brudklänningar, de får vi nog hoppa över för det finns ju ingen energi över för det. vi har i alla fall bokat in en dag när vi kommer till skåne sen för att gå och titta. det är ju ingen stress direkt som tur är :) sen åker syster hem ikväll, veckan har gått så fort ju. det har i alla fall varit supermys att hon varit här :) om bara några veckor kommer vi ju ner till dom i skåne så det är inte så länge tills nästa gång.

nä, dags att gå upp och ge lilla skrutt lite gröt. vi hörs senare!

badmonster

2009-06-28, 16:57:19 / Kategori: Allmänt


syster åkte iväg till stan för att träffa en kompis och vi gick ner till svens föräldrar för att bada. 23,5 grader i vattnet idag, superskönt ju :) meja badade och plaskade för fullt, och sven provade att dyka med henne som på babysimmet. gick superbra, och skrutt log efteråt och var hur nöjd som helst.

vi hade med oss kycklingsallad som vi satt och njöt av i solen, perfekt mat för en varm sommardag! har faktiskt börjat få lite färg nu, vilket är rätt skönt. det är ju inte roligaste sommaren att visa sig i bikini direkt. lite solbränna gör ju att man känner sig lite snyggare åtminstone :)

tandsprickningen går såååå långsamt. nu är nästan två tänder igenom i alla fall, så snart är hälften avklarat :)

barnfri tid

2009-06-28, 08:37:36 / Kategori: Allmänt
lilla skruttan har haft en jobbig natt till :( nu får tänderna fan spricka igenom snart! trots alvedon igår kväll så vaknade hon ändå hysteriskt ledsen efter bara två timmar. lilla lilla gumman. vid fem flyttade hon över till mej i vår säng, men det hjälpte inte mycket. nu är hon i alla fall uppe och leker, hon verkar vara på gott humör så det är ju skönt i alla fall.

igår tog vi det mest lugnt. jag och sven åkte iväg och tränade medana sanna passade meja. väldigt skönt med lite barnfri tid :) det var dock superjobbigt att träna för det var ju rätt längesen jag var där. lite träningsvärk har jag idag minsann. vi gick också en kvällspromenad i förrgår medan sanna var hemma med meja, och det var supermysigt. man behöver verkligen få vara utan bebis ibland. saknar henne gör man ju dock massor så fort hon inte är med :)

idag blir det att ta det lugnt igen. ska bli 30 grader så jag antar att vi tar oss ner och badar lite :)


måste bara visa hur söt meja blev i sitt diadem som hon fick häromdagen :)

stackars liten

2009-06-27, 09:12:09 / Kategori: Allmänt
natten har varit kaos, och för första gången har meja sovit i vår säng halva natten. det har inte hänt sen första natten hemma från BB. stackars liten, det kliar i tandköttet och näsan rinner. en tand är igenom, och ett hörn av en av dom andra sticker fram. ganska mycket kvar, innnan det är klart med andra ord. tänk själva att få fyra tänder samtidigt, det måste ju vara riktigt obehagligt :(

när meja har somat sin förmiddagslur ska jag och sven åka för att träna. det blir ju väldigt lugn träning för min del, men skönt ändå. syster är hemma med meja så länge. inte ofta man får barnfri tid tillsammans :) sen blir det nog mest slö dag i solen, kanske går vi ner och badar lite senare. 

härlig dag :)

2009-06-26, 18:52:42 / Kategori: Allmänt


dagen blev precis så skön som man kunde tänka sig :) sol, klarblå himmel och bara lite lätt vind. meja somnade gott på vägen ut, lite missnöjd med sin flytväst, men ändå. sen har hon kravlat omkring, ätit melon, badat och haft kul hela dagen. sov gott på en filt i skuggan gjorde hon också lilla skrutten.

jag badade inte mer än benen, men både sven och syster var i och badade i det väldigt kalla vattnet. lite solbrända har vi hunnit bli, vilket känns skönt. när man är ensam med meja så blir det ju inte så mycket solande. att hålla fröken i skuggan är allt annat än lätt. hon är ju överallt hela tiden.

på hemvägen så stannade vi vid kanalbaren och drack en cider. väldigt mysigt. nu väntar tacogratäng och fredagsmys :)


tandsprickning

2009-06-26, 09:54:23 / Kategori: Allmänt
lilla skrutt har haft en jobbig natt. det kliar och gör ont i hennes tänder antar jag :( så många på en gång då kan man förstå att det blir jobbigt för henne. hoppas dom kommer igenom under dagen nu. morgonen har varit mysig med en lit trött skrutt som har gosat med oss i sängen. underbart! snart dags för frukost ute på altanen, livet är rätt skönt nu när det är sommar :)

idag ska vi låna svens brors motorbåt och ta oss ut till nån strand har vi tänkt. det är ju redan toppenvarmt och blåser lite lätt. vi har köpt jordgubbar, melon och grillat en kyckling att ha med oss *mums* återkommer ikväll med bilder från dagen. hoppas att ni får en bra dag idag med :)

massa tänder

2009-06-25, 18:25:21 / Kategori: Meja 6-12 mån
oj, men här är ju en massa tänder, utbrast sven innan idag när han tittade i mejas mun. mycket riktigt så har en tand i ovankäken kommit igenom tandköttet, och två till på gång. det verkar inte bekomma henne ett dugg denna gången heller. skönt det. dock så har hon dreglat floder och gnagt en massa på saker dom senaste dagarna.

idag har varit en riktigt slö dag. vi har mest legat i skuggan och pratat. läst lite bröllopstidningar och diskuterat lokaler. på måndag innan syster åker hem så tänkte vi kanske ta en tur och titta på klänningar, om det inte är bastuvarmt förståss. meja har badat i sin pool trots att vattnet var rätt kallt. hon ville ju  i så fort vi fyllt poolen, knasfian.


hos naprapaten

2009-06-25, 10:58:34 / Kategori: Allmänt
har precis kommit hem från naprapaten.  hon masserade och sen kopplade hon tens på rygg och nacke. obehagligt först, men riktigt behagligt efter en stund. höll nästan på att somna faktiskt :) bäckenet var i alla fall rakare än senast, vilket var positivt :) hon sa också att bäckenet var väldigt mjukt så jag ska belasta så lite som möjligt. inte sitta mer än nödvändigt utan stå eller ligga helst.blev rekommenderad att använda bärsjal också istället för bärsele. ska kolla om jag kan låna en av någon.

solen strålar och dagen innehåller ingenting :) slappa ska vi göra bara, möjligtvis åka och handla framåt kvällen. det är ju rätt kul om man har mat att äta faktiskt ;)

ska fixa mejas pool och sen blir det bad för hennes del. vi hörs senare!

ännu en sommardag :)

2009-06-24, 18:10:25 / Kategori: Allmänt


vi skulle ju ut och segla idag, väl ute kände vi att det blåste lite väl mycket, så vi valde att vända och segla tillbaka. en tur på nästan tre timmar blev det dock :) väl tillbaka grillade vi vår lunch på svens föräldrars strand. sen har vi solat och badat hela dagen. trots kallare vatten så har meja badat för fulla muggar idag med, galenpannan! idag har även jag badat, lite kallt men skönt att bli avsvalkad faktiskt :)

provat cykelsitsen har vi gjort också, både igår och idag. roligt när det händer något nytt tycker meja och njuter för fullt :)

aj aj

2009-06-24, 08:13:13 / Kategori: Meja 6-12 mån
ryggen känns idag typ stel som en pinne och det gör ont överallt. sven säger att det är helt normalt eftersom hon försökte räta ut ryggen igår. hoppas det släpper snabbt. dock är det värt lite smärta om det blir bättre sen :)

meja har börjat med nått nytt :) hon har börjat jollra mer på "rikigt" det låter babababa och apapapa och wawawa. låter gulligt, och som vanligt är det på samma ljudnivå som allt annat, dvs högt. att hon sätter sig själv kommer kanske en gång om dagen nu, och hon börjar få kläm på hur det egentligen går till. hon är så stolt när hon klarar det!

idag ska vi ut och segla. solen skiner och det ser ut att blåsa alldeles lagom mycket. borde bli en underbar dag :)

vårat lilla badmonster :)

2009-06-23, 17:29:53 / Kategori: Meja 6-12 mån

dagen har tillbringats nere hos svens föräldrar på deras strand. 20 grader var det i vattnet, lite kallt för meja tänkte jag. man kan säga att jag hade fel :) hon har badat, och badat och velat bada mer. satte man henne på en filt en bit från vattnet så var hon snabbt nere ändå. kravlade som en lite racerbil. mycket vaktande lär det bli här i sommar.

var hos naprapaten ju imorse. hon sa att ryggen var jättesned och att jag inte ska bära meja på höften för att besvären blir mycket värre av det. bebis ska man bära mitt fram, antingen i bärsele eller med hjälp av båda armarna. hon börjde och tryckte och allt möjligt. på torsdag ska jag dit igen så får vi se hur det här går :)

syster kommer på besök :)

2009-06-23, 08:10:47 / Kategori: Allmänt
ska iväg till naprapaten om en stund. sven sa att det lät som om hon i alla fall visste en massa. bland annat sa hon till honom på telefon att om man inte ammar så tar det längre tid för bindväven i fogarna att återbildas. hormonerna som behövs för detta ändamål frigörs nämligen inte då. intressant, det har jag inte läst.

efter det ska jag iväg och hämta min syster på bromma, så det blir nog ingen uppdatering förrän framåt kvällen gissar jag på. ska bli superkul att hon är här en hel vecka :) det var ett tag sen hon träffade meja, hon har ju vuxit massor sen sist min lilla tjockis.

hoppas ni får en skön dag i solen allihopa!

mejas första fästing...

2009-06-22, 19:36:28 / Kategori: Allmänt
usch och blä! hittade en fästing på meja när vi skulle bada. sven fick plocka bort den, fy vad vidrigt det är!

olivers kalasär avslutat och jag kan säga att det var ett gäng väldigt trötta killar som åkte härifrån. sven hade fixat en lång runda i skogen med en massa tävlingar. oscar och hans kompis gömde sig på två olika ställen på vägen och överföll dom med vattenkanoner :) i slutändan fanns en skatt, allt var väldigt uppskattat. självklart har det också ätits hamburgare, popcorn och läsk så det nästan sprutade ur öronen på dom.

innan dess var ju jag och meja i stan och träffade becka. åt kinamat till lunch vilket var väldigt länge sen. supergott :) efter det gick vi en runda på söder i det fina vädret. gick in om på LUSH och köpte lite nya badbomber och masssageolja. har ni inte testat deras produkter så gör det. hemsidan hittar ni HÄR kan verka dyrt, men är så värt det. mammalyx helt enkelt :) dom här tre fick följa med mej hem idag!

  


sommar hela veckan

2009-06-22, 08:36:18 / Kategori: Allmänt
natten, tja, den var okej. som vanligt är skrutt pigg och jag trött. hon kravlar runt på golvet och låter högljutt. gulligt, men inte när man är så här trött. kan nån ge mej ett par öronproppar ;)

ny vecka igen. idag ska vi träffa en gammal kompis som jag inte träffat på länge, blir lunch i stan :) ikväll ska oliver ha kalas med ett gäng vilda 9- åringar, full fart alltså :) imorgon kommer min syster upp från skåne och stannar en vecka. på onsdag ska vi till kolmården och på fredag ska vi segla om det är bra väder. jag hoppas ju att vi också ska hinna med nån tur för att titta lite på brudklänningar och så :)

äntligen verkar det vara sommar på riktigt också! sol och varmt ska det vara hela veckan :)




fick den här av Nina :) tack gumman!

sommar :)

2009-06-21, 17:47:20 / Kategori: Allmänt


har inte orkat blogga innan idag. hela dagen har spenderats utomhus i solen :) väldigt väldigt skönt att det äntligen är sommar :) och det fina vädret ska tydligen fortsätta i veckan. underbart!

meja har fått bada i  sin pool både igår och idag, hon älskar det och skriker av förtjusning när man doppar ner henne i vattnet. oliver tycker att det är lika kul han så det verkar bli mycket badat i sommar. om meja inte badar så står hon gärna och hänger på kanten för att plaska. behöver jag säga att det krävs en del klädbyten?

foglossningen är lite bättre idag, har inte behövt lyfta meja alls idag för det har sven skött, så imorgon borde det kännas mycket bättre igen :)

toppendag...eller...nja...

2009-06-20, 15:44:50 / Kategori: Allmänt
underbar sommardag det är idag :) solen skiner och det är lagom varmt. jag och meja har badat i hennes lilla pool. hon hade superkul :) skrattade och svätte glatt omkring sig. åt mysig lunch ute i solen, och fått lite färg på armarna och näsan :)

ja, en toppendag om man bortser från det faktum att jag inte kan gå, stå, ligga eller sitta utan att det gör ont  :'( vi gick ju fram och tillbaka till ängen igår, vilket sammanlagt tar 45 min. straffet är tydligen det här. jag tycker att foglossningen har blivit värre dom senaste veckorna, kan det vara så? sven har lovat att han ska ringa sin naprapat på måndag och fråga henne om hon har några bra övningar, eller vet nån bra sjukgymnast som jag kan gå till för att stärka upp musklerna runt bäckenet.

läste idag att man inte bör bli gravid inom 6 mån från det att foglossningen har försvunnit helt. detta för att inte riskera att det blir väldigt långdraget/bestående efter nästa graviditet. om den aldrig försvinner då??

lyckad dag :)

2009-06-20, 09:02:27 / Kategori: Allmänt
dagen inleddes med firande av oliver. han var toppennöjd med sina presenter, och cykeln provades på direkten. den fick bra betyg, men det var förståss ovant att den var så hög. hans rum hade vi fyllt med ballonger och serpentiner och ställt dit paketen. sen när dom kom från sin mamma låtsades vi som ingenting. ganska lycklig kille blev det när han öppnade dörren till sitt rum :)

efter det så skulle jag duka ute medan killarna och sven plockade blommor. meja låg på sin filt och lekte... trodde jag. efter en stund blir det sådär märkligt tyst och jag tittar ut från uterummet. då har fröken bus vält krukan som det växer jordgubbar i, rafsat ut en massa jord, och ligger glatt och äter jord :) lilla sötskruttan! bara in och byta kläder.

lunchen avnjöts sen under blå himmel, det hade man ju inte förväntat sig. efter lunchen gick vi iväg till midsommarfirandet på ängen. meja dansade små grodorna med sven och tyckte det var superkul :) en glad överraskning fick vi också när vi fick höra att det ska komma en liten kusin till årsskiftet. mysigt! på vägen tillbaka hem kom det en störtskur och vi blev rätt blöta. tur att det inte är så långt!

dom åkte tillbaka in till stan vid 16 och sen vid 17 kom nästa omgång gäster :) vi grillade och hade supertrevligt :) ungarna sprang runt i regnet och hade vattenkrig. det är ju så kul att se barn mellan 3 och 13 år ha så kul tillsammans. nästa år kan meja också tulta omkring med dom :)

ja, det blev en lång, och väldigt lyckad dag. mejan sov bra i natt också. vaken kl 02 och 04, snabbsövd båda gångerna. tyvärr morgon redan vid sex men det får man leva med :) 

tack söta amanda :)

2009-06-19, 22:25:40 / Kategori: Allmänt


fick den här av amanda :) behövde verkligen lite uppmuntran idag när foglossningen typ tar kål på mej!

midsommar

2009-06-19, 07:26:24 / Kategori: Allmänt
uppe tidigt som vanligt nu för tiden. sven sover nere i olivers rum. natten har faktiskt varit helt okej. vaken en gång vid 02, fick napp och klappade henne på huvudet. sen vid 05.15 fick hon mat. morgon vid 06.50 :) skönt att man slipper vara zombie idag när vi ska ha gäster. just nu hör jag att hon är i arbetsrummet och röjer samtidigt som hon högljutt snackar. min lilla sötnos :)

ute regnar det faktiskt inte :) tyvärr säger prognosen att regnet börjar vid 12 så vi får väl se. i sånt fall så får man helt enkelt ha trevligt inomhus. inte mycket annat att göra.  om man sitter i uterummet med värme på ska det väl funka, då känns det ju lite som ute i alla fall :) killarna kommer vid tio från sin mamma så då ska vi först fira oliver. han ska få en cykel, och vi lyckades faktiskt slå in den ganska bra måste jag säga :) tror han kommer att bli superglad. vi har köpt en begagnad, skitcool cykel, gissar att oscar kanske blir lite avis när lillebror får en coolare cykel än honom...

idag ska det ätas rostbiff och sallad till lunch (äter inte sill) och sen ska det grillas oxfilé på kvällen. så klart ska det också ätas massor med jordgubbar *MUMS*



glad midsommar önskar jag er alla!

meja dyker :)

2009-06-18, 13:43:22 / Kategori: Meja 6-12 mån


ville bara visa sötnosen under vatten :) bilden är tyvärr väldigt kornig, men söt är hon ju ändå :)

dagen så här långt...

2009-06-18, 13:32:40 / Kategori: Allmänt
puh, att handla på ica idag var en pärs, och då var vi ändå där redan vid tio. nu är det i alla fall över och vi kom helskinnade därifrån :)

när vi kom hem väntade tre paket i brevlådan. två traderaauktioner och ett från mejas mormor :) trevligt, trevligt! mormor hade köpte en body och två tunikor på POP, tack snälla meja (och mamma) blev jätteglada! traderavinsterna var en bodysuit med giraffer från me & I samt en dvd. har nog sagt det innan, men tradera är ju så bra :)

   
klicka på bilderna för att se dom större

jag är med och tävlar...

2009-06-18, 09:17:01 / Kategori: Allmänt
                                        

om en sån här fin tröja från Älskad Hjärtegryn, tävla HÄR du med :)

tidig morgon

2009-06-18, 07:29:18 / Kategori: Allmänt
natten, tja den var dålig. så gårdagens pigghet är puts väck tyvärr :( lilla skrutt verkar i alla fall upplagd för att leka själv så jag kan ligga i sängen och vila (blogga) just nu ligger hon och försöker rulla ihop mattan. rätt svårt eftersom hon själv ligger i vägen, men hon kämpar :) på tvn är det mtv, hon älskar musik i alla former. måste ta och skaffa nån mer barnskiva. börjar tröttna på astrid lindgrens bästa, förvisso är dom sångerna mysiga, men inte flera gånger om dagen. vita barnkammarbokens cd har vi lyssnat på en massa med. någon som har tips på bra barnskivor som ni har hemma?

idag är det mest tråkiga saker på programmet. det ska storhandlas, städas och förberedas för imorgon. och förståss ska det också busas occh mysas som vanligt :)


det här med speglar är spännande. perfekt att roa sig med när mamma klär på sig efter babysimmet :)

bebisförvaring?

2009-06-17, 17:47:43 / Kategori: Meja 6-12 mån

köpte två såna här leksaksförvaringar när vi var på ikea härom dagen. idag har jag och meja använt dom att busa med :) en styck meja passar nämligen perfekt i där. sen lutar hon sig fram, den viker sig och hon kryper ur :) det är så underbart att höra hennes högljudda skratt. kan man bli annat än lycklig då?

åååhhh

2009-06-17, 17:44:38 / Kategori: Allmänt
på arbetsförmedlingen finns just nu en tjänst som jag vill ha!! fan, kan dom inte vänta ett halvår med att behöva personal? jag vill!

*suck*

underbart!

2009-06-17, 07:25:30 / Kategori: Allmänt
 skruttungen har bara varit vaken en enda gång i natt :) 4.20 vaknade hon och var jättehungrig eftersom hon somnade i bilen på väg hem  igår så fick jag aldrig i henne nån välling. sen sov hon till 07 :) underbart! och ute är det sol, ännu bättre :) idag måste ju helt enkelt bli en bra dag. glad mamma, glad bebis och sol. vi har dock inga planer för dagen eftersom jessica fick förhinder. vi får väl helt enkelt vara ute i solen och njuta bara.

på fredag ska det dock regna. vi hade ju egentligen tänkt segla, men så lär det inte bli tyvärr :( vi har bjudit hem några vänner, men vi får väl se hur det blir. alltid blir det något :) vad ska ni hitta på i midsommar?

fotografering

2009-06-16, 19:48:11 / Kategori: Allmänt

känns som om vi har varit borta jättelänge, trots att vi åkte hemifrån tjugo över tre. inte van att komma hem så "sent" antar jag :) för st var vi hos frida. hon hade köpte en jättemysig mysdress till meja. så gulligt gjort :) den kom till användning på nästan en gång med eftersom meja spottade ut fiskpuré på byxorna hon hade på sig. luktar inte så gott även om man försöker torka.

efter det åkte vi till babysimmet för fotografering. meja tyckte att det var superkul att bada som vanligt.lite fler kallsupar blev det idag, men hon bryr sig inte så mycket. hostar lite, och sen ser hon sig om efter en leksak. coola unge! bilderna kommer i början av nästa vecka. ska bli kul att se :) simläraren var där med och han var så imponerad över att meja var glad hela tiden, och att hon inte varit ledsen en enda gång på nio tillfällen. väldigt ovanligt sa han. blir man stolt då eller ;)


skrutt duschar gärna efter simmet :)


hon klarade det :) :)

2009-06-16, 12:23:18 / Kategori: Meja 6-12 mån
ett par dagar här hemma så har meja försökt sätta sig upp själv. lite halvhjärtade försök har det varit men ändå. idag har hon försökt lite mer målinriktat och helt plötsligt lyckades hon! jätteförvånad, och så lycklig var hon :) har inte gjort det nån mer gång, antar att kunskapen måste smältas. min stor tjej!

efter den bedriften var det dags för lite frukt. perfekt med det här lilla nätet så hon kan sitta och suga på frukten själv.


skitnatt :(

2009-06-16, 08:21:45 / Kategori: Allmänt
nu verkar skrutt ha lagt sig till med ännu en ovana. när hon vaknade första gången i natt så var hon pigg (?) det brukar ju gå fort att söva om henne, men inte i natt. likadant har det varit alla gångerna hon vaknat. jag hoppas att den här natten inte blir en vana. 6.30 var det dessutom morgon. vet knappt vad jag heter idag. nu verkar hon trött igen, och så fort hon somnar så ska jag med sova :)

i eftermiddag ska vi hem till min kompis frida som jag läste till lärare tillsammans med. fika och prata lite skit bara :) helt lagom att göra en tröttdag som denna. efter det så är det ju fotografering på babysimmet. det skulle ju vara väldigt kul att ha undervattensbilder, men vi får se vad meja är på för humör. det finns ju risk efter den här natten att det blir ganska gnälligt idag :( jag håller tummarna för att vi kan åka dit.

nä, nu somnar meja, god natt igen så hörs vi senare!

uppdaterat - HAHA jag som trodde jag skulle få sova lite. 25 min sov meja, jag hann ju inte ens somna...

vill ha...

2009-06-15, 18:41:15 / Kategori: Shopping


vi var på ikea och där hittade vi en soffa som vi tyckte var rätt bra. dock kunde vi inte komma överrens om vilken färg vi i såna fall skulle ha. sen var vi inne om på mio möbler också på vägen hem. där hittade vi förståss en soffa som var alldelses för dyr för oss (som på bilden fast utan nackstödet) men oh så fin :) fast sen kom vi på att vi säljer ju den vi har, så kanske, kanske... måste räknas och funderas lite...

på ikea var vi väldigt duktiga måste jag säga. vi köpte leksaksförvaring, glödlampor och inget mer :) det ni! har aldrig hänt att jag varit på ikea utan att köpa ett enda ljus eller servetter :)

tur till ikea

2009-06-15, 10:15:41 / Kategori: Shopping
natten var faktiskt något bättre än vanligt. skrutt vaknade 01, 04 och 05.20 för att sen sova ända till 8.15 :) jag känner mej faktiskt pigg idag, helt underbart ju! lillskrutt håller på att somna igen, och då ska jag ta mej ett bad tänkte jag. behöver det en sån här kall och ruggig dag. behöver sol, NU!

när sven slutat jobba i eftermiddag ska vi åka till ikea och titta på soffa. vi har pengar sparade till det sen länge, men det blir aldrig av, så nu ska vi titta i alla fall :) sen ska vi köpa nått att förvara leksaker i på nedanvåningen. inget annat ska köpas, men jag vet ju hur det brukar gå på ikea *suck*

resten av veckan är fullbokad. imorgon är det fika med frida och efter det undervattensfotografering på babysimmet. onsdag är det lunch och promenad med jessica och isa. torsdag lunch med nicole. fredag midsommarafton, och olivers födelsedag.


lämnar man meja sittandes brevid sköväskan så rotar hon ut allt, och hittar till slut smörgåsrånen :)

meja, får man ta kattens mat??

2009-06-15, 08:53:14 / Kategori: Allmänt


hahaha, som sagt, hon är överallt...

mys mys mys :)

2009-06-14, 14:20:12 / Kategori: Allmänt
jag har hunnit sätta in alla bilder i albumet, och skrivit till dom :) så nu är mejas första album fullt, nästan ända fram till halvårsdagen hann jag. det betyder att jag är helt i fas med fotoinsättande för tillfället. japp, jag känner mej duktig! eftersom jag hade bestämt mej för att jagh skulle hinna åtminstone en del idag så satte jag fart så fort meja somnade i förmiddags. när hon sen vaknade så busade vi en massa, hon år och sen somnade hon faktiskt igen. ganska skönt för en trött mamma som behöver lite egentid.

nu för tiden kan man hitta skrutt lite överallt när hon är på upptäcktsfärd. innan hörde jag henne glatt tjoa, tittade ut från sovrummet och såg ingen skrutt nånstans. var ju tvungen att gå och titta. i badrummet låg hon och pillade på badrumsmattan. lilla sötskruttan min :)

ännu en regnig dag

2009-06-14, 09:35:22 / Kategori: Allmänt
ännu sämre väder än igår, trodde knappt det var möjligt. hela dagen ska det tydligen regna, så det är bara att hålla sig inne. inget litet snällt regn utan verkligen ösregnar gör det. sommar...knappast.

vad ska vi hitta på idag då? sven har husvisning, så han jobbar hela dagen. såå tråkigt! jag och meja får väl busa och mysa som vanligt. om lilla fröken behagar sova lite kanske jag kan sätta in bilder i fotoalbumet. kanske baka nått inför nästa helg när oliver fyller år. slå in hans paket. ja jag har nog att göra som vanligt :)

vad hittar ni på denna regniga dag?


meja som hela tiden ska ta kameran när man fotograferar :)

mys

2009-06-13, 13:57:33 / Kategori: Allmänt
sista simmet gick jättebra :) meja dök nog tio gånger idag och tyckte det var superkul. tittadee på henne under vatten med simglasögon när hon dök. såg supermysigt ut, vår coola unge :) på tisdag är det undervattensfotografering, om meja är på gott humör (det är på kvällen) så åker vi nog dit. vore ju kul att ha henne på bild under vatten. ett fint litet simmärke fick hon som bevis på att hon klarat första babysimkursen :) hon har verkligen fått kläm på det här med att plaska sig fram i vattnet. med både armar och ben plaskar hon för fullt, inte undra på att hon är lite trött när vi åker därifrån.

resten av dagen, ja, jag vet inte. vädret suger ju så man kan inte diekt gå ut :(

sista babysimmet idag

2009-06-13, 07:53:57 / Kategori: Allmänt

liten gos ligger och leker med sin stora drake, sven sover nere i olivers rum, och jag bloggar. så ser vår lördagmorgon ut idag :) natten var inget vidare, kanske lite lite bättre. jag somande dock 21.10 igår så jag har fått lite sömn i alla fall. inte är jag pigg för det, men lite piggare än vanligt.

sista babysimmet idag. känns tråkigt, men det har varit lite mycket med två gånger i veckan. om vi går en fortsättning så får det bli en gång i veckan bara. vi ska dessutom inte gå på samma ställe tror jag om vi ska fortsätta, äh, vi får se till hösten helt enkelt. idag får vi mysa ordentligt när vi simmar i alla fall. hur är det med er andra, har ni varit och badat med era barn på badhuset i vanlig bassäng? vad tycker dom om temperaturen på vattnet?

 
meja i provrummet igår. det är ju så kul att se sig själv i spegeln :)

 
veckans inköp på POP


regniga fredagen

2009-06-12, 16:50:47 / Kategori: Allmänt
jahapp, nu har det regnat konstant sen typ 11 i förmiddags :( ska detta kallas sommar undrar man ju? vi var iväg och satte upp skyltarna inför svens husvisning i helgen. precis då började det givetvis ösregna. han blev ganska blöt stackaren.

sen var vi på barnens hus och köpte en grind till samt skåpspärrar. det är ju tur att man sparade lite pengar innan meja kom till just såna här utgifter.imorgon ska huset barnsäkras. hon har ju kommit på nu att man kan resa sig mot nedersta trappsteget. så var vi inne och fixade svens glasögon med, och då var vi ju tvugna att gå in på POP igen. hmm, blev en liten billig tröja till. aja baja.

lika ont fortfarande, men tack vare sven så har jag inte behövt lyfta eller bära skrutt alls idag. den regniga kvällen kommer att innefatta en mysig tänd brasa, räkor, aioli samt en liten drink :)

avslutar med en bild som nina tog igår, så härlig bild på min lilla skrutt!

ont :'(

2009-06-12, 08:42:17 / Kategori: Allmänt
tror inte ni höll tummarna tillräckligt hårt ;) natten, ja den var som vanligt skit :( jag har dessutom så ont i bäckenet idag, det känns nästan som när man var höggravid. jävla foglossning!! sven ska åka iväg och skylta upp ett bygge idag. jag har bestämt och jag och meja ska följa med för jag orkar inte vara hemma med henne ensam. jag kan inte bära henne en meter när jag har så här ont.

dagen innehåller ingenting annat mer än lite storhandling, och mycket vila. tur att sven jobbar hemma så han kan ta meja lite mer :)

ligger och väntar på mitt vetebälte som sven har tagit ner för värmning. det är ju så skönt att sätta det runt höfter och så när man har ont. sen ska jag få frukost på sängen också :) skönt med lite lyx ibland!

håll tummarna

2009-06-11, 20:34:49 / Kategori: Allmänt
det var inte bara jag som hade varit på POP rea idag. mejas mormor hade varit där en tur med :) så en tunika och en body hade det blivit. roligt, hon kommer att bli så fin skruttan. mamma sa att det fanns byxor till jackan på rean med, det fanns det minsann inte här :( fast det går ju bra att köpa på tradera, liksom en fleece att ha under jackan. börjar jag leta nu så ska jag väl ha hittat i rätt storlek innan det är dags att börja använda.

skrutt somnade 19.30 som vanligt efter en flaska välling. kan inte detta bara få bli en bra natt?? jag måste få sova snart annars blir jag galen tror jag :( om inte annat så får vi väl sova varsin natt i gästrummet för att få lite sömn. håll alla tummar ni har för en bra natt är ni snälla!

fick köpa jackan :)

2009-06-11, 16:26:12 / Kategori: Shopping
rean på POP var den bästa på länge tänkte jag säga, men ja ni fattar :) det fanns så mycket fina kläder så att det var galet. man vill ju ha typ allt! tyvärr så var det ingen som skänkte mej en miljon sådär imorse så det gick ju förståss inta att köpa allt man ville ha ;) jackan som jag tittat på blev det i alla fall. 345 kr kostade den nu på rean, känns som ett bra pris för en bra och tålig jacka :) att ha sen till hösten alltså. sen blev det ett par byxor, en kortärmad och en långärmad tröja. fattig är jag nu, men det känns kul att hon kan få ha lite fina kläder i slutet av sommarn, början på hösten.

jättetrevlig med sällskap av nina och theo också :) meja pratade väldigt högljutt med theo när vi fikade, och han var lite skeptisk, men efter ett tag kom han igång också. det är ju så kul att lyssna på dom och se dom när dom petar och känner på varandra.

 
bilder tagna från www.polarnopyret.se

trött som tusan

2009-06-11, 07:54:01 / Kategori: Allmänt
en enda sak kan sägas om den här natten - skit! redan vid 12 började hon strula, och sen fortsatte det fram tills hon tyckte det var morgon vid 06.40 :( idag är jag så trött att jag vet inte var jag ska ta vägen. kan inte skruttungen börja sova ordentligt snart? varför sover hon inte?

idag ska vi i alla fall träffa nina och theo vid lunch för en liten shoppingrunda, eller i alla fall för att titta lite :) inte så att man är så galet rik på mammapengar direkt. polarn och pyret har ju börjat sin rea så där kanske det kan få följa med något hem. såg på deras hemsida att den röda skaljackan vi vill ha är nedsatt till halva priset... 

in på barnens hus sa jag också och kolla vad en sån grind vi vill ha kostar. vi har ju en uppe, men det börjar bli dags för en nere med. och skåpspärrar är ju slut typ överallt så det ska jag också se om dom har.

hoppas ni får en fin dag!

busdag i uppsala

2009-06-10, 18:16:22 / Kategori: Allmänt


det blev inget babysim idag eftersom oliver så gärna ville att jag skulle komma på hans skolavslutning. en mycket regnig skolavslutning blev det, och som tur var så fick vi vara inomhus :) dom sjöng lite och sen var det lite prat i klassrummet och så.

efter det så styrde vi bilen mot uppsala och sofia och maksim. vi har haft en toppendag. ungarna har busat, äntligen nån som busar lite hårdhänt som meja ;) meja var facinerad över alla nya leksaker, samt över sofias jeans (?) inte bryr hon sig nånsin om mina jeanas, men nått var det :) supergod lunch fick jag, kändes väldigt lyxigt med lagad mat till lunch. i vanliga fall blir det ju bara nån matlåda med gårdagens middag typ. dessutom blev det efterrätt också *smaskens* så här mitt i veckan, lyx, lyx :) vi hade massor att prata om, skumt när man har pratat så länge över nätet, det känns ju som om man känner varandra men ändå inte. hoppas att vi kan ses snart igen!

längd och vikt utveckling

2009-06-09, 15:57:18 / Kategori: Meja 6-12 mån
födelse 5670g - 54cm
3 dagar 5330g
7 dagar 5180g
11 dagar 5220g - 56 cm
18 dagar 5410g - 57 cm
1 mån 5510g - 59 cm
6 1/2 v 5690 - 59 cm
2 mån 5920g - 60 cm
3 mån 6300g - 63,5 cm
4 mån 7315g - 66 cm
5 mån 8050g - 67 cm
6 mån 9030g - 69 cm

som ni ser så tog det ju skruttan 6 1/2 vecka att komma tillbaka till startvikten. ganska långsamt gick viktökningen fram till 3 mån, sen verkar hon ta igen det med besked. det är galet tungt att bära henne nu, har superont i ryggen, men det är ju inte så mycket att göra åt det tyvärr.


efter att ha läst era kommentarer efter de senaste inläggen så kände jag att jag behövde förtydliga en sak. meja äter en vanlig kväll 260 ml nattvälling vid läggdags. 410 är alltså inte hennes normalmåltid. hon är ett matvrak, men inte riktigt så mycket :)

lilla gos

2009-06-09, 13:34:59 / Kategori: Allmänt
vet inte riktigt vad det är med min lilla skrutt idag. hon verkar inte må helt bra :( ingen feber, eller snor eller något sånt som visar att något är galet, men hon är jätteklängig. sätter man hehhe på golvet så räcker hon upp armarna efter mej och vill upp. även om jag sätter mej på golvet och leker med henne så vill hon bara bli upplyft. när hon skulle sova innan lunch så var hon jätteledsen och ville bara somna på min mage. sen när jag försökte lägga ner henne så blev hon bara ledsen, så det vara bara att ligga där i 1 timme och 20 min tills hon vaknade.

åt inte alls mycket lunch och somnade sen igen på mej vid 13. bara en och en halv timmes vakentid. nu kunde jag i alla fall lägga ner henne och hon forsatte sova. hoppas hon är piggare när hon vaknar...

<3

kortvarig lycka

2009-06-09, 08:56:44 / Kategori: Allmänt
trots att meja åt 410 ml välling (!!!!!) innan hon somnade igår så var natten jättedålig. för det första undrar man ju hur hon fick i sig så mycket? var får det plats egentligen? för det andra borde hon ha sovit som en stock efter den måltiden. men icke! som vanligt är det nu pigg bebis och trött, trött mamma.

våra planer för dagen blev lite ändrade. jessica är sjuk så därför ingen promenad. men till bvc ska vi 15.15  för 6 mån kontroll. träffa läkaren och allt. håller tummarna för att det inte är samma läkare som senast för hon var så konstig.

sen kväll för sven idag så jag hoppas att skrutt är på gott humör så att det går bra att laga middag samtidigt som man har henne. annars får väl oliver rycka ut som mejaroare :) han är otroligt duktig på det måste jag säga. hon älskar när han gör grimaser och busar.

en liten rymmare

2009-06-08, 20:30:05 / Kategori: Allmänt


innan idag när vi skulle åka iväg till malin och nikolas hade jag ytterdörren öppen för att jag skulle ta ut vagn och så. när jag var uppe för att hämta kameran passade meja på att snabbt kravla sig fram till dörren och titta ut. störde tyckte hon att jag gjorde när jag kom :)

promenaden var jättetrevlig, vi gick förbi huset dom har köpt. såg supermysigt ut och vid en skog låg det. blir nog toppen. nu har vi precis kommit hem från skolpicknik med oscars klass. lite tråkigt väder, men annars helt okej. mejas sovtid blev tyvärr lite senare än vanligt eftersom pickniken började 18.30. hon har fortfarande inte somnat, men har ätit över 300 ml (!) nattvälling och hon äter fortfrande. lilla skruttan, förhoppningsvis somnar hon snart.

hoppas ni har en skön kväll!

jaha...

2009-06-08, 11:03:45 / Kategori: Allmänt
... nu har lillskruttan sovit i två timmar nästan. jag har hunnit klä på mej, borsta tänderna, sätta igång tvätt, läsa en massa bloggar, och bokat in en lunchträff nästa vecka med kompis som jag inte träffat på evigheter och lite annat småplock :) vad gör man nu? nu när hon sover så bra på natten, så sover hon bättre på dagarna också. väldigt ovant måste jag säga, men så skönt att hinna göra sina morgonbestyr ifred.

jag skulle ju kunna diska, eller vika tvätt, eller städa köket, eller...
...kanske ska man bara sätta sig och njuta av en bra bok?

två bra nätter :)

2009-06-08, 08:14:03 / Kategori: Allmänt
två bra nätter på rad :) igår natt vaknade hon bara en enda gång, det ni :) inatt tre gånger men dom var efter 03 så fram tills dess sov hon gott. äntligen känns det som om trenden faktiskt vänder med sovandet *håller tummarna*

den här veckan har vi faktiskt en del planerat. idag är det promenad med malin och lille nikolas, imorgon lunch och promenad med jessica och isabelle, på eftermiddagen är det också 6 mån kontroll på bvc. på onsdag är det först babysim och sen ska jag och meja till uppsala för att träffa sofia och maksim för första gången. vi har följt varandras bloggar, pratat å min bebis och på facebook sen vi blev gravida, så nu är det verkligen dags att träffas. ska bli superkul! sen får vi se vad som händer resten av veckan, vet att det är något mer planerat men kan inte komma på.

jo, ikväll är det också picknik med killarnas klasser. hoppas verkligen att vädret håller sig hyfsat.oscar har bestämt att han ska bada ikväll, ska bli väldigt intressant. speciellt varmt i vattnet är det ju inte, men, men...

fullspäckad söndag :)

2009-06-07, 13:38:25 / Kategori: Allmänt
imorse var det babysim, och meja tyckte det var toppen som vanligt. hela 40 min badade vi idag utan att hon tröttnade :) nu är det bara två gånger kvar på kursen, tiden har gått så fort, och det har varit kul ,men vi får se om det blir nån fortsättningskurs. det är ju rätt dyrt faktiskt. får fundera på det över sommaren helt enkelt.

efter det åkte vi ut till siggesta och åt lunch. meja tittade på djuren, och vi gick på bakluckeloppiset. så värst intresserad av djuren vill jag nog inte säga att hon var. hönsen var kul, men dom andra, nä, det får nog vänta tills hon blir äldre. supermysigt var det i alla fall att luncha i solen :)

om nån timme kommer svens ena bror med familj hit. om det fina vädret är kvar blir det väl en promenad antar jag, och sen middag. ett nytt recept tänkte vi prova så vi kan ju hoppas att det blir gott. ja och efter det, då är denna veckan också slut...

award

2009-06-06, 10:27:27 / Kategori: Allmänt

fick den här söta av Anna, tack, jag blev jätteglad :)

skulle vilja ge den vidare till ett par personer. dock är ni många fler vars bloggar jag läser och uppskattar :)
Nina
Emma
Amanda

jobbig natt

2009-06-06, 09:29:40 / Kategori: Allmänt
natten, ja vad ska man säga...kaos :( dessutom var det morgon 5.30, inte så värst kul faktiskt. full fart och underhållning ska det ju vara med. trött mamma och pappa idag kan jag lova. tur att vi inte ska göra något vettigt alls idag. sven och oscar ska bygga färdigt rampen, bara det låter bli att regna. så måste det väl städas lite *suck* men annars vila och busa med meja. göra upp en plan för hur sommaren ska se ut måste vi också göra, så vi vet när vi ska göra vad. blir lite lättare så. vi vet ju vilka veckor killarna ska vara här så det ska nog gå smidigt att bestämma hur sommaren ska se ut för övrigt.

vi hade en mysig fredagkväll, åt bakad potatis och sen såg vi kung fu panda ganska rolig var den. skönt att se en barnfilm när man är så trött för det krävs ingen koncentration. roligt också när man hittar filmer som hela familjen gillar. sen gick vi och la oss tidigt, innan halv tio, och jag somnade så fort jag la huvudet på kudden. då är man trött.

paketöppning

2009-06-05, 17:14:20 / Kategori: Allmänt
dagen har spenderats först med att träffa en kompis och titta på hans nya lägenhet, och sedan lunch med samma kompis. jättemysigt, trots det kalla och bistra vädret. efter det blev det sedvanlig storhandling på vägen hem. en bra fredag helt enkelt :)

självklart fick stora tjejen ett paket i morse. man blir ju inte ett halvår varje dag :) väldigt kul var det med snöret och pappret, men bäst var det som låg i faktiskt. en bok med mjuka figurer i. vilken lycka, meja älskar böcker. när vi kom hem från stan väntade också ett paket i brevlådan från mormor o morfar. en tunika och ett par söta byxor samt ett kort att tugga på :)

nu väntar mysfredag, killarna kommer snart hem så denna veckan är det stora familjen :) meja blir så glad när brorsorna kommer, skithäftigt är det. hon lyser upp och skrattar. sötfian :)


hoppas ni får en toppenfredag!

för sex månader sen - förossningsberättelse

2009-06-05, 08:07:11 / Kategori: Förlossningsberättelse

Torsdagen den 4 december hade vi fått en tid för tillväxtultraljud eftersom Sf måttet ökat 4 cm på en vecka, och redan låg högt innan dess. Lite nervösa åkte vi in till SÖS kl 13, oron fanns ju där för att hon skulle vara stor. Det mättes och mättes en lång stund och BM var ganska tystlåten. Frågade lite hur stora vi var när vi föddes och så. Sen knapprade hon in siffrorna i sin dator för att få fram ett svar. Väldigt tyst blev det och hon sa att hon var tvungen att gå iväg och fråga en kollega så att hon hade mätt rätt. Hon kom tillbaka och sa att det ar korrekt mätt och att skruttens beräknade födelsevikt var 5870g plus/minus 500g (!!!!!) Något chockade fick vi gå vidare till läkaren för att prata vidare om detta. Jag visste redan vad hon skulle säga, att skrutten var tvungen att förlösas med kejsarsnitt. Min enda förlossningsrädsla var just kejsarsnitt, och jag hade varit väldigt peppad på att föda vaginalt.

Hon säger, och jag förstår, att det inte är tryggt att förlösa vår jättebebis vaginalt. Sen slutar jag att ta in vad som sägs eftersom jag blir hysteriskt nervös och rädd för det som ska komma. Vi blir direkt skickade up till avdelningen för planerade kejsarsnitt för inskrivning. Där får vi först träffa världens underbaraste barnmorska som tar lite prover och som gång på gång säger att det är helt okej att vara rädd samt att det är bra att jag säger det så att dom vet. Sen träffar vi läkare och narkosläkare, men vad dom sa vet jag inte riktigt för jag var på gränsen till hysterisk. Vi ska i alla fall komma tillbaka fredag morgon kl 7.15.

När fredag morgon kommer är jag hysteriskt nervös, och det börjar inte bra när BM har sönder ett blodkärl i handen när hon försöker sätta in droppkanylen. Stress. Sen blir vi lämnade ensamma på vårt rum, dom vet inte riktigt vilken tid det är dags för oss eftersom det beror på eventuellt antal akutsnitt som måste utföras. Vi tittar på film på datorn och försöker vila. Klockan tio i två är det äntligen dags för oss att gå ner till operation. Återigen känns det som om hjärtat ska hoppa ur bröstet.


Vi kommer in och jag får sätta mej på operationsbritsen för att få ryggbedövningen. Panik. Det gör galet ont och jag gråter vilket försvårar det hela mycket. Han får inte rätt på det och till slut får jag lägga mej ner på sidan istället för att se om det går lättare. Efter vad som känns som tusen försök så lyckas han till slut. Jag gråter hysteriskt samtidigt som han försöker prata med mej om hur det känns och om bedövningen tar. Samtidigt ska det sättas en ny droppkanyl i andra handen eftersom den förra inte funkar så bra. Jag missar att hon säger till att hon ska sticka vilket resulterar i ännu ett förstört blodkärl och mer smärta. Alla försöker lugna mej och jag känner nu att bedövningen tar. Magen tvättas och helt plötsligt säger narkosläkaren att nu har dom redan börjat klockan är 14.19. Okej, det känns konstigt, man känner att dom håller på inne i en men ändå inte. Fruktansvärt läskigt.


En minut senare, 14.20, lyfter dom ut skrutten ur magen och samtidigt skriker hon sitt första skrik. Alla är imponerade och jag hör kommentarer om att dom aldrig sett en sån stor bebis. Dom vill väga direkt! Som tur är så är någon förnuftig nog att påpeka att jag nog vill se min bebis först. Klart jag vill!  Vilken ful bebis tänker jag och fattar inte riktigt att det är hon som bott i min mage. Sambon och Meja får gå upp till BB medan jag måste åka till uppvaket eftersom jag är bedövad. Detta har faktiskt ingen berättat för mej! På uppvaket kommer det läkare och BM en gång i halvtimmen och ska kolla avslag, och kateter och OPsåret. Olika människor hela tiden.Otroligt jobbigt och ganska läskigt. Till uppvaket får pappa o bebis komma först när bebis är över en timme gammal så vi skulle ju snart ses. Trodde jag ja! Efter tre och en halv timme kommer dom ner, och under tiden har jag bara fått lite korta rapporter om läkarbesök och tillmatning, bebis har tydligen väldigt lågt blodsocker. Ingen berättar ordentligt vad som händer. Känner mej väldigt nere när dom väl får komma till mej. Till slut, efter nära fem timmar, får vi komma upp till BB alla tre, vilket var väldigt skönt.



Efter tre dagar med läkare, barnläkare och en del strul (lågt blodsocker, blåsljud på hjärtat, problem med min kateter...) så fick vi äntligen åka hem. Snittet tog 18 min från start till klart! Förresten så var hon 54 cm lång och vägde 5670g. Måttet runt huvudet var 40 cm så det var tur att det blev KS. Vår stora fina tjej!

hurra hurra hurra

2009-06-05, 07:16:05 / Kategori: Allmänt
idag blir mejaskruttan sex månader! galet, galet :) detta har hon firat i förskott med en underbar natt. somnade 20, vaknade till vid 03 och fick mat vid 06. sover fortfarande och sven med, men jag snurrade in mej i tankar på hur det var för ett halvår sen så jag piggnade till och gick upp. har ju fått sova åtta timmar med bara ett kort avbrott så jag känner mej hyggligt utvilad för ovanlighetens skull :)

nu när hon är sex månader så:
- kan hon vända från mage till rygg och tvärtom
- ta sig framåt snabbt på ett halvkrypande vis
-sitta riktigt stadigt själv och leka med saker
- stå länge med stöd
- dra sig upp till stående från sittande
- kan hon vinka
- göra ljud som he, ej, mmm, ah...
-
har hon två tänder, samt en kindtand som sticker upp med ett litet hörn
- äter hon bara vanlig mat och gillar nästan allt
- är hon så otroligt älskad av sin mamma och pappa <3

...tja och en massa annat med som jag inte kommer på just nu...

ett halvår med mycket kärlek

2009-06-04, 19:48:16 / Kategori: Allmänt
för sex månader sen hade vi precis kommit hem från en panikshopping på lindex. då hade vi för några timmar sen fått veta att vår bebis skulle väga närmare sex kilo. chocktillstånd kan man lugnt säga att vi, eller i alla fall jag befann mej i. konstigt att tiden rusar på så fort. tänk att imorgon blir skruttungen ett halvår. ett halvår med massor med kärlek, mys, bus och skratt. och en del tårar förståss.

tänkte lägga ut min förlossningsberättelse imorgon, bättre sent än aldrig ;)


magen tre dagar innan dom plockade ut meja :)

mer vild än tam

2009-06-04, 13:05:34 / Kategori: Meja 0-6 mån
lite rörigt blev det, för det visade sig att träffen var 10.30 idag istället för 13.30 som jag trodde. så går det om man slarvar bort sina papper :) vi kom i alla fall iväg och var där i tid. handlade om säkerhet idag, inte något nytt, men säkert bra att höra det igen. det är ju i alla fall kul att träffa dom andra och höra hur det går för dom. vår lunchträff blev ju tyvärr inställd eftersom det var möte då istället.

meja snackade på som vanligt, kravlade runt och tog allas leksaker, och tuggade på folks fötter. mer vild än tam är hon ungen :) lyckades kravla sig upp i båda bvcsköterskornas knä och satt där nöjd. lilla knasfian. ska ta allt hon ser och när den ena bvcsköterskan flyttade undan en penna som hon inte fick leka med så blev hon galet arg. det gick som tur var fort över. när det var dags att gå därifrån så somnade hon i min famn, helt utmattad efter två timmars fullt ös. nu sover hon så gott i sin vagn här hemma.

känner mej helt frusen och hängig av det här vädret så jag tror jag ska passa på och ta ett varmt bad :)

trött som vanligt

2009-06-04, 07:45:09 / Kategori: Allmänt
lite stökig natt tyvärr, men framfrallt tidig morgon, redan 6.30. gillas inte av mamman, men det finns ju inget att göra. får hoppas att hon sover lite längre på förmiddagen så att jag också får sova lite då :)

idag ska vi först luncha med två av tjejerna i mammagruppen och efter det så är det ju träff på bvc. blir en bra dag tror jag. dock suger ju vädret så nån lunch ute blir det ju inte tyvärr. hoppas att det fina vädret snart är tillbaka så man får njuta igen.

meja skruttan sitter här brevid och pratar med sin docka. den var verkligen ett bra köp :) den är ju för övrigt också god att äta på som det mesta annat ;)

fick bilderna jag beställt framkallning på igår så nu har jag en del att göra med fotoalbumet. får väl se om jag kan smita ifrån lite i helgen när sven är hemma och pyssla lite. innan han man ju kunnat sitta på golvet med det medan meja har lekt på sin filt, men det är ju slut med det nu när hon kravlar omkring i racerfart :)

liten liten

2009-06-03, 16:58:48 / Kategori: Allmänt
jag det var han lille nikolas :) meja var ju så stor och jag har inte träffat så många nyfödda innan henne så det var ett mysigt möte. man blir ju väldigt sugen på en till bebis kan jag säga. meja tyckte förståss också att det var kul, och ville gärna gripa tag över hela hans ansikte. inte uppskattat. väldigt förundrad var hon över hur han lät och rörde sig. meja tyckte vi var lite tråiga efter nån timme så då somnade hon så gott i malins soffa, och sov så gott i 1,5 timme tills jag väckte henne för att vi skulle åka hem

vi kom iväg på vårt babysim imorse med och det gick superbra, hon var så duktig så lilla skruttan. pratar och skrattar åt dom andra bebisarna. nu känner hon sig så trygg med att vara där också så nu plaskas det så det står härliga till. underbart att se. charmar simläraren gör hon också :)

och, ja, mitt dåliga humör gick över och det har varit en väldigt bra dag istället :) nu väntar god middag och lite myskväll med lilla familjen.

tråkväder

2009-06-03, 08:55:32 / Kategori: Allmänt
det här vädret gör att man blir på lite sämre humör känner jag. var är min sol? idag är en sån där dag när det känns jobbigt att röra sig ur sängen. natten var okej, två nappistoppningar och en matning, men det kunde ju vara bättre. lillskruttan är i alla fall på strålande humör som vanligt, tur det!

vi ska snart iväg på babysim så jag hoppas att mitt dåliga humör går över, just nu känner jag inte ens för att bada. det som är så kul. i eftermiddag ska jag träffa malin och hennes nya lilla bebis. det ser jag i alla fall fram emot så hoppet är inte helt ute om att det ska vända för humöret :) tänk en alldeles liten bebis, mycket mindre än vad meja nånsin var. mysigt :) ska bli spännande att se vad meja gör när hon träffar en sån liten med.

lite shopping

2009-06-02, 12:35:11 / Kategori: Shopping
sven skulle jobba hemma fram till lunch idag så då passade jag på att smita iväg en tur till nacka för att se om jag kunde hitta några sommarskor till mej och nån tunika till meja. det är ju så skönt att få vara lite själv ibland, man är ju inte det så ofta sen meja kom :)

shoppande gick bra, fast några skor blev det inte. däremot en tunika till meja (för stor men det får duga fanns ingen i rätt strl) och en klänning till henne att ha senare i sommar. det blev också ett par shorts och en skjorta till sven som han tyckte var toppenfina :) jag köpte en ny bikiniöverdel, men tyvärr så kom jag hem med fel storlek *suck* provade två och hängde tillbaka fel. så trött jag blir på mej själv!

det bästa inköpet var dock en ny "skötväska" fick tips från en annan bloggare häromdagen att stadium har en bra väska för 99kr som funkar utmärkt som skötväska. lagom pris. den vi har är så dålig, den är snygg, men ack så opraktisk. nu slipper jag i alla fall den, och kan sälja den vidare till nån annan som kanske uppskattar den mer. tur att blocket och tradera finns :)



uppdaterat med bilder - hmm, klänningen var inte så jätteförstor ändå...

underbart :)

2009-06-02, 08:35:56 / Kategori: Allmänt
min duktiga älskling somnade 19.20 igår. fick stoppa i nappen kl 02 och sen ville hon ha mat vid 04, klockan 07 var det morgon :) underbart ju, det är i alla fall en klart positiv trend med sovandet på nätterna. glad, glad :)

idag vet jag faktiskt inte vad vi ska hitta på. huset är i stort behov av städning. sugen på det, nä inte direkt, men måste väl fixas ändå. hoppas att bilderna jag beställt kommer idag så jag kan fixa lite med fotoalbumet. det är så mysigt att sitta och pilla med bilderna och skriva text och så. avkopplande helt enkelt. beror ju dock helt på vad lilla skrutt är på för humör. igår var det ju full uppmärksamhet hela tiden som gällde.

hoppas ni får en bra dag trots att sommaren försvunnit igen...

sommar

2009-06-01, 15:40:02 / Kategori: Allmänt
varmt som tusan är det idag med, meja är inte helt nöjd med det tyvärr. vad man än sätter på henne så blir hon supervarm och svettig. stackars liten :( vi hoppade över mammaträffen idag, jag fick faktiskt tack var det sova 30 min efter lunch samtidigt som meja, såå skönt :) sen tog vi en snabbtur till lindex för att kolla om tunikan hon har fanns kvar, givetvis inte, jag hade velat köpa en till.

det har blivit lite svalare nu så vi ligger i skuggan på altanen. meja läser en bok och jag bloggar. perfekt ju :) det är så mycket skönare att vara mammaledig nu nä det är fint väder, nu är liksom belöningen för allt slask i vintras känns det som.

meja har äntligen upptäckt hur rolig katten är, eller ja för ett par veckor sen upptäckte hon det. när katten går förbi jublar hon, och så försöker hon kravla efter. katten sitter och titta skeptiskt på meja och flyttar sig långt innan hon hunnit fram. haha stackars...


en liten bild från igår <3

ny vecka

2009-06-01, 08:01:23 / Kategori: Allmänt
jaha då var det ny vecka igen, tiden går ju så fort. på fredag blir meja 6 mån,vad hände?

den här veckan innehåller inte så mycket än så länge. idag är det promenad med mammagruppen, men vi får se om vi åker dit. jag är både trött och känner mej lite tjock i halsen :( förhoppningsvis är det bara nu på morgonen. på onsdag ska vi äntligen hälsa på malin och lille nikolas. har köpt en jättegullig summersuit till honom som jag hoppas dom gillar. på torsdag är det träff på BVC om säkerhet tror jag det är denna gången. tja det var den här veckan det. känns lagom när man är så här trött.

behöver köpa nån mer tunn tunika/tröja till meja, någon som har tips på var det finns?