ute hela dagen :)

2009-05-31, 20:28:36 / Kategori: Allmänt
vilket underbart väder det är! vi bestämde oss för att ge oss ut med segelbåten ändå, och det visade sig att det faktiskt blåste alldeles lagom mycket :)

meja tyckte det var mysigt, men sova när det är så här varmt och så mycket att titta på ville hon inte. lite gnäll blev det ju på grund av det, men det gick bra ändå. till slut somnade hon inne i båten och sov 20 min sen var allt toppen igen :) vi seglade ut till en liten ö och hade picnick där. supermys! att hålla meja på sin filt i skuggan är ju dock omöjligt. hur gör man?? hon har haft en tunn tunika, sin solhatt och leggings (förrutom en kort stund när rumpan fick luftas) och trots det så har hon blivit lite lite solbränd i ansiktet.

meja ute och går med sin pappa. det ska vara full fart hela tiden då är hon nöjdast :) badade fötterna gjorde hon också. kallt, men hon var glad lilla skruttan. när vi kom tillbaka så satt hon i sanden med farmor och farfar medan vi gjorde i ordning båten. det var tydligen superkul, och gott med sand :) haha, hela ansiktet fullt med sand innan vi var klara.

har precis äntligen fått henne att somna, det är ju så varmt inne med :( innan hon somnade hade hon ju lite gympa i sängen och visade att hon inte glömt hur man ställer sig upp. ganska många gånger hann hon med innan hon somnade...

<3

bästa första mors dag :)

2009-05-31, 09:15:43 / Kategori: Allmänt


meja och pappa smög upp och fixade imorse. sen kom dom upp med frukost på sängen, levande ljus och liljekonvaljer på brickan. i filmjölken var det ett hjärta gjort av kanel :) meja hade med sig ett kort som hon själv hade ritat i och så hade dom två fina hängkrukor med rosa blommor :) blommorna ska ju hänga ute vid altanen sen, superfint och så gulligt!

stor kram på mors dag till min egen mamma också!

<3

trött dag i solen

2009-05-30, 18:35:52 / Kategori: Allmänt


idag har det varit mycket vatten och badande för mejas del.  först imorse var vi på babysim, det var överlägset roligaste gången hittills  för meja var på toppenhumör, pratade och skrattade :) sex dyk hann vi med idag och bara första dyket fick hon i sig lite vatten, resten gick utmärkt. till och med så log hon när hon kom upp från det sista. simringen är också mysig för då kan man ju glida runt och snacka med dom andra bebisarna.

sen kom vi hem, fyllde upp vatten i hennes pool och det blev lite uppvärmt medan hon åt och sov middag. efter det badades det lite, plaskades det mycket och lektes det med hink, spade och vatten :) superkul hade hon! jag låg och vilade medan hon satt på land och lekte, SÅ skönt!

gårdagens bravad att resa sig från sittande har hon upprepat två gånger idag, eller en och en halv gång i alla fall. andra gången ramlade hon eftersom hon försökte resa sig mot parasollen som stod lutat på marken. duktig tjej :)


avslutar med en bild på meja och hennes nya docka. hon tycker den är supermysig, och skrattade och pratade med den i  morse :) tycker att den är så underbart fin, istället för dom fula plastdockorna. mjuk, och go att leka med :)

sju timmar i sträck...

2009-05-30, 08:03:29 / Kategori: Allmänt
woohoo :) skrutten sov riktigt bra i natt. hon somnade 19 igår och sov ända till 02.10 innan hon vakade, det är över sju timmar, och det har inte hänt på en evighets evighet :) då var det i och för sig lite svårt att få henne att somna så det tog nog 40 min, men sen sov hon till 05 innan hon vaknade igen. då var hon supersnorig, men somnade ändå om till 07 :) mycket bra! dock har jag sovit superdåligt, så jag är inte piggare än vanligt tyvärr. men, men det kommer väl.

igår innan storhandlingen så körde vi in och köpte mejas plaskpool, den ser ut som en bil, jättefin var den. vi köpte även en docka till henne, vi får väl säga att det var en tidig sexmånaders present. funderade på att slå in den och ge henne den nästa fredag men hon var så förtjust i den i affären så jag ville inte vänta. bilder kommer sen.

idag är det babysim, vi går trots att hon är snorig. tycker hon att det inte är kul / inte orkar så är det ju bara att gå upp. hon tyckte ju det var toppen i onsdags trots snorighet så det blir nog bra :) sen efter det ska jag göra ingenting. orkar inte gå på vimedbarn träffen tyvärr. det hade varit så kul att träffas men det får bli nån annan gång. förhoppningsvis får jag istället sova en stund i solen, och gosa med lilla älsklingen och stora älsklingen :)

hoppas ni får en toppendag!

tur :)

2009-05-29, 11:19:09 / Kategori: Meja 0-6 mån

ja, vi sänkte ju spjälsängen i måndags, och det var nog tur det. det har varit lite gnälligt här på förmiddagen och lilla skrutt har inte velat göra nått alls mer än typ en minut i taget. till slut satte jag ner henne i spjälsängen med ett par leksaker. då blev hon nöjd (?) jag la mej på sängen brevid med datorn så jag låg med ryggen mot henne. hon pratade och donade och så blev det tyst och jag vände mej om för att kolla om hon hade somnat. hahaha, icke, hon står väldigt glad och nöjd och stödjer sig på sängkanten (!) från sittande till stående själv. vi får väl se hur länge det dröjer tills hon klarar av att resa sig från liggande. galenskruttis :)

ingen feber

2009-05-29, 07:19:32 / Kategori: Allmänt
somnade redan 20.45 igår, så skönt det var :) meja somnade 19.30 så hon var också trött. första vakningen kom vid 01, så fyra timmars ostörd sömn fick jag, helt underbart ju! sen somnade hon om snabbt och sov till 04, jag sov lika gott jag :) 04.50 snabbvakning och sen 05.50 vaknade hon för morgon. antagligen mest för att hon var supersnorig igen då. ingen feber idag i alla fall, skönt det. om man jämför med tidigare så är jag ju nästan utvilad...eller...nä förresten...

idag jobbar i alla fall sven hemma, och då blir det inte lika intensivt med meja eftersom han kan ha henne inne på kontoret lite emellanåt. storhandling står också på schemat, alltid lika kul, eller? men trots allt så är det ju roligare att storhandla än att behöva handlar typ varje dag. och mycket billigare blir det ju.

i helgen ska det ju bli toppen toppen väder :) sven är lite sugen på att segla lite, men vi får väl se. imorgon är det storträff med en del av tjejerna från "vimedbarn" sajten, och jag är sugen på att gå på det. det är ju i alla fall tre med lika gamla barn som meja. vi får väl se, det mesta hanlar faktiskt om huruvida jag får sova eller inte. inte så kul att träffa en massa nya människor när man känner sig lätt zombielik...

liten sjuk

2009-05-28, 15:30:03 / Kategori: Allmänt


meja är supersnorig, och nu har hon feber också lilla skruttan. imorse var hon dock rätt pigg så vi åkte en tur till nacka för att titta på plaskpool. fick beslutsångest och köpte ingen *suck* jag blir så trött på mej själv. mejan satt glad i sin vagn tills hon helt plötsligt somnade sittande utan något gnäll innan. har aldrig hänt förr. väl hemma fick hon mat, vi lekte en stund, och sen ville hon sova igen. men inte hur som helst utan ingosad hos mej, liggandes på min arm. varje gång jag försökte flytta mej så vaknar hon. nu har jag i alla fall lyckats lirka loss armen så hon bara ligger brevid. länge har hon sovit nu lillskruttan, ända sen 13.15. stackars liten som ska behöva vara sjuk, det var ju inte länge sen hon var magsjuk.

<3

bästa natten på länge

2009-05-28, 07:13:16 / Kategori: Allmänt
sven kom inte iväg på middag igår. jag var så trött och helt slut i kroppen så jag orkade inte vara själv. som tur är så ska dom ha möte hela dagen idag så han hinner träffa dom ändå :) natten har faktiskt varit bästa på länge. 02.50, 04.50 och 06.00 har hon vaknat. det sistnämda var dock god morgon tydligen så nu är hon där nere med sven och killarna. inte kan jag sova för det *suck* själv har jag varit vaken fler gånger än henne i natt, kroppen är ju så van vid det nu :(

idag ska vi göra ingenting tror jag :) möjligtvis åka och köpa en liten plaskpool till varma dagar, åt meja alltså. då får hon premiäråka nya bilstolen också. det var många som frågade vilken vi köpte och det blev en maxi cosi mobi. den har fått bra betyg i olika tester och hon sitter bra i den verkar det som. den har också ett viloläge så att barnet inte behöver sitta helt upprätt om det somnar. bra tycker jag :)

hoppas ni får en skön dag i solen!

rolig dag :)

2009-05-27, 16:42:46 / Kategori: Allmänt
vi har varit iväg hela dagen därav inget bloggande. dålig natt som vanligt, men sven tog med sig meja upp vid 6.30 så då fick jag sova en stund i alla fall. lill älsklingen är förkyld också så det gjorde ju inte natten bättre direkt. hon var ju dock pigg och glad som vanligt så vi åkte in till babysimmet ändå. lika kul som tidigare gånger var det :) tre dyk gjorde vi idag med, på det första blev hon lite ledsen, men det sista gick perfekt så det kändes jätteskönt. sen fick dom guppa runt i simringar, vilket var kul en stund men sen tröttnade hon. hon är ju så social och vill gärna prata med som andra bebisarna, men dom pratar inte så mycket tillbaka med henne.

efter det så åkte vi in till medborgarplatsen och träffade nina och theo. vi åt lunch, pratade om bebisar och bebisar och, ja lite annat :) sen gick vi lite i affärer och tittade på bebiskläder (ovanligt va?) faktiskt så shoppade jag ingenting. eller jo bokstäver till dörren på mejas rum, men det var allt. jättetrevlig eftermiddag hade vi, det är ju så kul att lära känna nya människor när man bara går här hemma på dagarna.

sven håller på och sätter in den nya bilbarnstolen i min bil. meja sitter inte bra i babyskyddet längre så då var det dags att byta. en jättefin hittade vi på blocket så vi känner oss nöjda :) sen ska sven iväg på middag med jobbet och jag blir ensam med alla barnen. jag som bara vill lägga mej under täcket och sova...

aha

2009-05-26, 19:35:08 / Kategori: Allmänt


meja brukar plocka ur leksakerna ur lådan, men idag testade hon att hälla ut dom istället. mycket fortare gick det ju :) väldigt nöjd blev hon min lilla skrutt.
dagen har varit ganska påfrestande. hon ska helst vara i min famn hela tiden för att vara nöjd. jag ska inte gå mer än två meter bort från henne, och absolut inte försvinna. detta gäller även när det är hon själv som vänder ryggen till. stort skrik om inte jag flyttar mej, eller vänder tillbaka henne. detta i kombination med alldeles för lite sömn nu i två månader gör ju att man blir lite knäpp :/

hoppas ni har en skön kväll i alla fall :)

mammaträffen

2009-05-26, 15:45:07 / Kategori:
vi åkte vill vackra velamsund idag med mammagruppen. strålande sol och tyvärr massor med mygg :( blev inte så lång promenad eftersom man blev uppäten av myggen tyvärr. sen satte vi oss på filtar nere vid vattnet och pratade bebisar som vanligt :) roligt att se hur mycket alla växer och förändras från gång till gång. meja är den enda som inte blivit sex månader än, men snart är det hennes tur med. min stora tjej! fast jag måste säga att ibland saknar man den där lilla bebisen som typ låg och sög förnöjt på sina fingrar...

nu är jag galet trött, men meja vill aktiveras konstant. ligger på golvet brevid henne med datorn då är hon hyggligt nöjd, men annars ska det lekas och lekas och lekas...

strålande sol :)

2009-05-26, 09:34:37 / Kategori: Allmänt
perfekt dag för promenad med mammagruppen :) ännu bättre är det att vi ska promenera på ett, för mej, nytt ställe. man är ju rätt trött på vägarna här omkring vid det här laget. hoppas att lilla fröken tycker att det är lite bättre med värmen idag, igår blev hon ju så arg när vi gick ut för hon tyckte det var varmt. mammig som tusan var hon igår med, så jag tar gamla vagnen idag för säkerhets skull så hon kan se mej.

natten var typ som vanligt. hon sov dock mellan 01 och 04 utan att vakna och man får ju vara glad för det lilla, eller hur? hon har precis sovit sina 25 min förmiddagsvila och röjer nu runt på golvet och har skumma ljud för sig :)

blev för övrigt glad när jag ställde mej på vågen imorse. målet har varit att jag ska komma ner till 65 kg innan sommaren. idag väger jag 65,2 :) sen är det bara fyra kilo kvar till startvikten. det betyder att jag har gått ner 22 kg sen förlossningen :) ganska duktigt faktiskt :)

...dansuppvisning...

2009-05-25, 18:55:54 / Kategori: Allmänt
hemma igen från en mycke märklig dansuppvisning. oliver har ju haft dans i skolan hela läsåret och idag var liksom finalen på det. danslärararen inledde med en låååång utläggning om att dom inte var barn utan dansare och att man skulle fantisera sig bort om vad dom dansade om... typ... sen började dansen, och jag vet inte hur ni ser framför er att åttaåringar dansar, men det här var inte vad jag förväntade mej. missförstå mej inte, dom var duktiga på att göra det dom lärt sig.

det var en konstig modern dans till lååångsam musik där barnen låg som stenar eller typ stod och vajade som träd på olika vis. emellanåt blev musiken snabb och alla sprang omkring huller om buller... typ... sen om igen... i 30 min...
...ja ni fattar...

meja höll glatt låda medan det var lugn musik och hördes över  hela salen. knasfian :)

lite sömn :)

2009-05-25, 14:51:53 / Kategori: Allmänt
meja sov 90 min nu efter lunch, det gjorde jag med :) underbart! nära, nära skulle sötnosen ligga för att kunna somna, supermysigt. väldigt ovanligt för att vara meja, så man får passa på att njuta av varje sekund av gos. förmiddagen bestod annars mest av gnäll, eftersom hon var trött från inatt, men nu verkar hon glad och som vanligt igen <3

vi var ute en stund innan lunch och det är ju sommar idag :) tyvärr ska det väl bli sämre imorgon kväll igen, men man får njuta av det medan man kan. såna här dagar är det ju toppen att vara mammaledig, eller hur? ska ta med mej skrutt och gå ut igen alldeles strax. det är så skönt med dagar man inte har några måsten :)

TRÖTT

2009-05-25, 07:36:54 / Kategori: Allmänt
två nätter i rad har det varit kaos igen :( man är ju trött som aaldrig förr. stackars sven som ska iväg och jobba. nu sover hon dock  fortfarande vilket är skönt. inte för att jag kan sova ändå, men skönt för henne. kan hon inte börja sova bättre snart? helst innan man blir galen...

idag har vi inget planerat, vi ska väl vara ute och njuta lite av det fina vädret. sova hoppas jag står på programmet också, men det brukar ju inte vara så mycket av den varan när det gäller lilla skrutt. ikväll har oliver dansuppvisning på skolan så då ska vi dit och titta.

resten av veckan då. imorgon är det promenad och picknik med mammagruppen. det blev ju aldrig av förra veckan, men nu ska dte vara toppenväder imorgon :) på onsdag ska jag träffa nina & theo och på morgonen innan är det babysim igen. på torsdag är det rytmik eller träning. tja, det är vår vecka det. lagom med tre planerade dagar känns det som.

utveckling i rasande fart

2009-05-24, 20:56:49 / Kategori: Meja 0-6 mån
lilla skrutt slutade att vara sur mot mej ungefär vid lunch. väldigt skönt måste jag säga :) vi gick en lång promenad när det var dags för hennes eftermiddagssömn, hela 5,5 km blev det. känns både bra och inte bra. bra för att jag känner mej duktig, ingen vikminskning utan motion. dåligt för att jag känner i fogarna att vi gick för långt :(

har sänkt botten i mejas säng idag. hon försöker resa sig upp i sängen så det var bäst att fixa det innan hon helt plötsligt lyckas. jag hoppas dock att det dröjer lite, kan hon inte vara liten ett tag till? krypa försöker hon, men har fortfarande inte knäckt gåtan för hur det ska gå till. hon står dock mycket på alla fyra och gungar, så vi får väl se...


älskade hjärtegryn

2009-05-24, 14:57:24 / Kategori: Allmänt


beställde ju en mössa till meja för ett tag sen, och tyckte att tjejen som gjorde den syr så himla fina kläder. när den här outfiten kom ut till försäljning så var jag tvungen att köpa den :) meja tycker dessutom att grodorna på byxan är superroliga att prata med. älskade hjärtegryn heter bloggen där kläderna hon syr visas, hon syr även på beställning. var tvungen att tipsa er ju :)

kvällen utan skrutten

2009-05-24, 08:47:13 / Kategori: Allmänt
vi såg en tidig bio redan klockan 16 för att vi skulle kunna vara hemma ganska tidigt om läggningen inte gick bra. slumdog millionaire såg vi, och den var jättebra :) har läst boken innan, men filmen var faktiskt bättre. tänkte faktiskt inte på att meja inte var med under filmer, eller ja nån gång kanske ;) efter det så gick vi och drack en cider/öl på en uteservering. mysigt värre :)

indisk restaurang hade vi bokat, vi har varit där innan och verkligen gillat stället. det gjorde vi denna gången med och magen kändes väl typ som om den skulle spricka efter all mat. så gott! eftersom vi fick rapport om att meja sov så gick vi en promenad på söder innan vi åkte hem.

enda gången unde kvälen det var riktigt jobbigt att inte vara med meja vara vid läggdags. det är ju en så himla mysig stund med badande och nattning. nu på morgonen verkar skrutt dock lite sur på mej (kan dom bli det) hon vill inte titta på mej knappt och ler inte åt mej :'( med sven är det dock som vanligt. hoppas det släpper fort...

vuxentid

2009-05-23, 13:21:04 / Kategori: Allmänt
ikväll ska jag och sven gå på bio, sen ska vi gå och äta indisk mat :) utan bebis. kommer nog att kännas konstigt, men samtidigt skönt. viktigt att ta hand om varandra också nu när man har en liten skrutt. mamma och pappa är hemma med meja under tiden, vilket jag tror kommer att gå bra. hon har skrattat och busat med dom i två dagar nu, och mamma la henne för natten igår och det gick bra :) sakna henne kommer man ju dock att göra, antagligen massor, men det får man ju ;)

sist jag var på bio var i juli, då var det så obekvämt och jobbigt så jag nästan grät. popcornen luktade dessutom illa tyckte jag gravid som jag var. dock var vi där med killarna så det var bara att bita ihop. nu ska jag njuta av min sköna biofåtölj och mina goda popcorn :) hoppas jag...
nu ska jag ta mej ett bad, och göra mej snygg inför kvällen :)

mejas första dyk

2009-05-23, 11:50:44 / Kategori: Allmänt

nu har vi kommit hem från vår andra babysim lektion. meja tyckte att det var kul precis som senast, alla leksakerna är ju jättespännande :) idag var det dags för första dyket, spännande och lite läskigt. tre gånger fick hon dyka idag, och det gick bra. lite vatten fick hon i sig, men hon blev inte ledsen, lite förvånad bara.

mamma var med och fotograferade så nu har vi lite bilder på alla oss tre från simmet, roligt. att se sig själv i bikini är ju dock INTE kul. jävla foglossning, nu vill jag träna!!!

mejas första segling...

2009-05-22, 16:07:16 / Kategori: Allmänt
först några bilder från igår, från båten när meja bestämde att hon skulle stå själv. alldeles för tidigt tycker jag, så man vill ju helst inte uppmuntra det för mycket. samtidigt som hon behöver uppmuntran för att utvecklas. hmm, svårt det där...



i morse gav vi oss i alla fall iväg trots prognos om dåligt väder. mycket riktigt böjade det regna efter en liten stund. samtidigt slutade det att blåsa helt *suck* jag, meja och mamma blev avsläppta i björkvik efter 4,5 timme medan pappa och sven fortsatte själva resten av vägen. meja har varit superduktig :) hon inledde med att sova i bärselen på mej under den största regnjackan som fanns i båten. jag såg höggravid ut igen när man knäppte jackan. sen lekte och åt hon inne i båten, blev lite gnällig och fick sen sitta i babybjörnen hos sven uppe i regnet. det tyckte hon var toppenkul. snackade och skrattade hela tiden. ska nog gå bra och segla med henne senare i sommar :)


iväg på äventyr

2009-05-22, 08:56:39 / Kategori: Allmänt
nu ger vi oss iväg på segeläventyr :) meja är pigg och glad, förhoppningsvis kommer hon att tycka att det är kul och mycket att titta på. tyvärr ska dte ju regna idag, men det är hyggligt varmt så det får gå ändå :)

natten var okej, det verkar som om hon i alla fall har slutat onödig vakna vid sextiden :) däremot så har hon ätit mycket de senaste nätterna. hon vaknar i alla fall inte så många gånger nu vilket är ett stort framsteg. ända till tio i åtta sov hon idag, underbart ju :) mycket gladare och piggare mamma!

hoppas ni får en bra dag, jag återkommer ikväll med bilder från dagen :)

vill stå

2009-05-21, 17:54:27 / Kategori: Allmänt
förmiddagen spenderades på båten, hade ju en del att förbereda inför imorgon. meja var glad och nöjd mesta tiden, fick prova sin nya flytväst och verkade tycka att den var okej :) igår började hon med en ny sak, hon vill stå, själv (!) alltså medan hon håller sig i något. hon lyckats också i kanske 15-30 sekunder. galenungen :) ska försöka lägga in lite bilder imorgon, lyckades nämligen fånga det på bild idag :)

mamma och pappa kom vid fyra, så nu lagar vi middag medan dom underhåller meja. så skönt det är.  tacogratäng blir det, så gott *mums* sen blir det en lugn kväll och upp ganska tidigt imorgon så vi kommer iväg i någorlunda tid. det tar åtta timmar att segla hem från varvet så, jag och meja ska gå av halvvägs. svens mamma hämtar upp oss på lämpligt ställe.

vad gör ni av långhelgen?

god morgon

2009-05-21, 07:47:21 / Kategori: Allmänt
nästan i alla fall. skruttan vaknade 01 och 04 men vid 01 så fick hon bara nappen och var nöjd med det. 04 åt hon och somnade om till halv åtta :) det går framåt, hoppas, hoppas det fortsätter så här. i alla fall skönt att bara bli väckt två gånger.

igår kväll var vi hos svens bror som fyllde år. hemmagjorda hamburgare och rabarberpaj stod på menyn. supergott! ska ta och göra paj av våra rabarber också i helgen tror jag. idag ska vi hinna en massa saker, vi ska till båten och sätta upp seglen samt fixa lite annat inför seglingen imorgon. vi måste städa, och det ska handlas. i eftermiddag kommer mamma och pappa upp från skåne. då är dte ju skönt om allt tråkigt är klart innan dess.

hoppas ni får en skön dag ::)

jag lyckades...

2009-05-20, 15:35:23 / Kategori: Meja 0-6 mån


...få med älsklingens tänder på bild :) dom är ju så gulliga, eller hur?

<3

babysim

2009-05-20, 12:29:48 / Kategori: Meja 0-6 mån


meja tyckte såklart att det var mysigt :) hon älskar ju att bada hemma så det var väntat att hon skulle gilla det. på slutet blev hon lite hungrig, men vi kunde ändå bada tiden ut. hon hittade direkt en favoritleksak, en uppblåsbar liten krokodil som hon kramades och busade med. sötungen. vi fick lära oss olika sätt att hålla bebis på i vattnet, hälla vatten på deras ansikte som förberedelse till dyken och sjunga. vi går ju en intensivkurs så nästa gång är redan på lördag. längtar redan :)

bättre natt :)

2009-05-20, 08:05:50 / Kategori: Allmänt
bra natt, för att vara meja :) vaknade 01 och 05 för mat. sen tyckte hon att det var morgon 6.20, men sven lyckades få henne att somna om till 7.45 :) woohoo! hoppas att nästa natt blir lika, fast hon kan hoppa över att vakna 6.20 ;)

idag tror vi att vi ska gå på babysim. har inte fått tag på dom angående att vi inte fått nån bekräftelse, men det är ju betalt så allt borde vara i sin ordning. vi åker i alla fall dit och hoppas på det bästa. håll tummarna är ni snälla :) ikväll ska vi till svens yngsta bror för han fyller år, äta lite mat och umgås. trevligt, men det blir en tidig kväll för oss. vi är ju inte dom piggaste just nu...

under mitt köksbord...

2009-05-19, 15:52:00 / Kategori: Meja 0-6 mån
...bor det en liten skum figur ;) hon travade glatt in där med gåstolen och sen var hon fast. då var det inte riktigt lika kul längre, tur att snälla mamman hjälpte till. hon får stå en liten stund i den varje dag, hon tycker inte att det är en höjdargrej, men som sagt kul en kort stund.



vi var och handlade lite innan också. så mycket lättare det blir när man kan ha henne i kundvagnen i stället för att gå med barnvagn, och korg :) var och hämtade ut på liberopaket på lindex också. vi fick lite blöjor, ett paket tvättservetter, engångshaklappar, två badblöjor, ett par strumpor och en boll. bollen har hon haft superkul med här hemma, den rullar ju iväg och då kravlar hon efter. en lång stund höll hon på innan hon tröttnade. sötnosen.

vad tycker du mormor?

2009-05-19, 13:20:06 / Kategori: Meja 0-6 mån

meja i min sommarmössa och min skjorta som jag hade när jag var liten. hur söt som helst ju! kul att hon kan ha mina kläder, eller hur mormor? det finns två söta klänningar och ett linne som kommer vara helt perfekta till sommaren med :)

idag har skrutt fröken slagit rekord i att sova lite. 20 min sov hon vid 9.30 och sen 15 min nu vid 12.50. nu är hon piggelin som vanligt (???) hon sover ju aldrig så jättemycket men 30 min vid varje sovpass brukar hon sova i alla fall. hoppas verkligen hon tänker sova ett pass till idag. innan sov hon alltid en gång vid 17 också men det har hon nästan slutat med. full fart hela dagarna, att hon inte blir trött?

har en fråga om något helt annat, nämligen blöjor. vi har haft pampers baby dry hela tiden, och varit väldigt nöjda med dom. nu när vi bytte till strl 4 för ett tag sen så tycker jag inte att dom är lika bra längre. trots att blöjan inte är full så blr hon blöt och kall på huden :( vad har ni för blöjor?

hmm

2009-05-19, 08:37:52 / Kategori: Allmänt
kaosnatt. säger inget mer om det. underbart dock att vakan på morgonen och höra skrutten ligga i sin säng och prata med sin mobil :) och när man kommer in till henne så ler hon med hela ansiktet. det är kärlek det :)

dagen idag innehåller ingenting eftersom picnicken blev inställd. det regnar ju nu, men det ska bli fint väder sen, fast man kan väl inte lite på det. blir lite trött bara, vad ska vi nu hitta på? behöver i och för sig lägga ut lite annonser på tradera och på blocket, men det tar ju knappast hela dagen. sällskapsjuk är jag också. fick inget svar från babysimmet igår, varken på telefon eller via mail, vad gör man då? antar att vi är inbokade och åker dit? det är ju betalat...

förresten, min profilbild försvann igår? någon som vet varför, eller hur man fixar det?

mys och busdag

2009-05-18, 20:07:18 / Kategori: Allmänt
idag har vi inte gjort något annat än mysa och busa, så himla härligt. är så trött så jag orkade inte ens gå till brevlådan och hämta posten, då är det illa. mejan sov 1,5 h på eftermiddagen så då passade jag på med, fast jag somnade aldrig riktigt men halvsov lite, och det var så skönt :) ätit riktigt bra har hon gjort idag med, så nu är vi tillbaka till matintaget som var innan magsjukan. alltså jättemycket mat :)

jag har också kollat en massa om bröllop, mailat kyrkan. det går inte att boka den förrän i oktober så jag antar att 1 oktober får man ringa när dom öppnar för att få det datum man vill ha. knepigt det där. har startat en blogg för bröllopet och jag lämnar adressen dit hos er när jag fixat lite med den :)

hoppas ni får en mysig kväll!

bröllopsplaner...

2009-05-18, 12:10:48 / Kategori: Allmänt
tråkigt väder och trött mamma. busbebis har faktiskt roat sig själv riktigt bra idag, vilket var längesen. bara man är i samma rum så är hon nöjd. efter frukost så sjöng vi lite, vilket hon tycker är superkul. sjunga godnattsång för den här ungen är dock typ omöjligt, för hon ligger bara och skrattar åt en. nu går hon runt i sin gåstol här i köket, sötnosen.

jag har legat i sängen med datorn och tittat på bröllopsalternativ. alltså kyrkor, festlokaler och sånt. det är ju så mycket att tänka på så det är dags att börja på allvar. har i alla fall hittat ett riktigt bra alternativ, mailade kyrkan för att kolla när det är öppet så man kan titta på den så får vi se. kyrka måste i alla fall bokas mycket snart.

vill ju inte skriva så mycket här i bloggen om det kommande bröllopet eftersom jag inte vill avslöja allt för gästerna, funderar på att ha en blogg till där jag bloggar om bröllopet. skulle det vara intressant att läsa?
<3

natt tre i eget rum

2009-05-18, 08:32:38 / Kategori: Allmänt
lilla skrutt somnade sittandes i sin matstol medan jag gjorde gröt till henne igår vid 19.00. gick upp och bädadde ner henne istället. vid 22 fick hon mat  halvsovandes, trots det vaknade hon 01, och 03.30 och åt båda gångerna. sen vid 05.30 trodde sven att det var morgon och tog upp henne när hon vaknade. tack och lov tyckte hon inte det utan åt och somnade om till 07.50. ingen höjdarnatt direkt, trött som tusan är jag medan hon är piggelin som vanligt.

dan här veckan innehåller en del. imorgon är det picnick med mammagruppen om det är fint väder. på onsdag är det babysim för första gången (hoppas jag) måste ringa nu när dom öppnar för jag har inte fått någon bekräftelse. på torsdag kommer mamma och pappa, på fredag ska båten seglas hem och på lördag ska jag och sven gå på bio och restaurang medan mamma och pappa passar meja. det blir första gången vi lämnar bort henne. lite läskigt, men ska bli ganska skönt också med lite vuxentid utan bebis...

meja inspekterar båten

2009-05-17, 15:32:37 / Kategori: Meja 0-6 mån













vi var på varvet och lämnade saker på båten, samt fixade lite inför hemseglingen. meja sov först gott i sin vagn på bryggan, men när hon vaknade var det dags för inspektion. det gick helt utmärkt att både kravla och sitta inne. att spana på båtarna runt omkring och på vattnet var nog dock höjdpunkten. lilla skrutt skrattade och pratade med båtgrannen :) alla ska ju charmas, eller hur :P

sova i eget rum - natt två

2009-05-17, 09:15:00 / Kategori: Allmänt
lilla skruttan somnade ju som sagt innan åtta i sitt eget rum, vid halv tolv vaknade hon till. vi klappade på henne och hon somnade om. sen sov hon till 3.30 då hon fick mat, vaknade igen 4.50 och ville ha mat igen. sen sov hon till 6.30, då hade hon bajsat så det var ju inte så konstigt att hon vaknade.

ganska mycket bättre natt, vi hoppas att det fortsätter så :) känner mej nästan utvilad i jämförelse. idag ska vi köra saker till segelbåten. nästa fredag ska vi segla hem den från varvet så då gäller det ju att allt är där. blir mejas första segeltur då. sen efter det ska det fixas i trädgården, så jag hoppas det fina vädret håller i sig.

ha en riktigt skön söndag!

inatt ska jag få sova :)

2009-05-16, 19:58:33 / Kategori: Allmänt
vilket underbart väder :) vi var iväg hela dagen, tittade på kyrka, restaurang och boende. satt i solen och drack en cider medan meja sov så gott i sin vagn. kyrkan var superfin verkligen, men restaurangen kändes lite... opersonlig eller vad man ska säga. superfin den också, men nja, jag är inte säker. vi får fundera på det och kolla lite andra alternativ också helt enkelt. en härlig dag fick vi i alla fall!

meja fick vara nakenfis i solen när vi kom hem, hon tyckte att det var toppenmysigt. kravlade omkring på både filt och gräs :) bilder kommer imorgon.  fästingarna har i alla fall dykt upp och jag hittade en som kröp på henne. BLÄ!!

meja somnade även idag 19.30 i sitt eget rum, vi får se hur natten blir. sven ska i alla fall sova i gästrummet och ta hand om meja och jag ska få sova :) :) ska bli underbart!

första natten i eget rum...

2009-05-16, 08:29:47 / Kategori: Allmänt
ja det gick väl sådär. hon vaknade och vaknade och vaknade, men mellan 03.30 och 07.00 sov hon faktiskt. det är bättre än på ett tag i alla fall. dock kan det ju vara en slump, vi får väl vänta och se. skönt var det i alla fall att få sova över tre timmar i sträck :)

idag ska vi åka ut i skärgården och titta på en kyrka inför vårt bröllop. sven tror att den är rätt, men jag har ju inte varit där så vi får se. det kan ju också vara så att det är för sent att boka den. det är i alla fall strålande väder ute så det blir nog en härlig utflykt :)

avslutar med två bilder från när vi var på willys igår. meja satt i kundvagnen :) det är ju stora barn som brukar sitta där...

  

frisören...

2009-05-15, 11:45:12 / Kategori: Allmänt
har precis kommit hem från frisören, och just nu är jag inte alls nöjd :( jag berättade hur jag ville ha det och hon klippte...inte så. när jag sen kommit med en massa synpunkter och hon rättat till det i över en timme gav jag upp, det får se ut så här. tur att det växer rätt fort. vi får väl se när det gtt ett par dagar hur det känns, ibland kan man ju faktiskt ändra sig. lägger ut nån bild när jag har vant mej lite...
 
lilla skrutt hade sämsta natten någonsin i natt, trötta som få är vi. ja, inte hon, men jag och sven. i natt ska hon få sova i sitt eget rum så vi kan se om det är vi som stör hennes sömn. hoppas att det är så. eller nä jag ska inte hoppas någonting, vi får helt enkelt se vad som händer :)

nu ska jag ta med mej skrutt ut för det är ju faktiskt underbart väder :) så här får det gärna fortsätta!

babyrytmik

2009-05-14, 19:58:02 / Kategori: Allmänt
vi åkte till babyrytmiken och träffade malin och lilla ellen där. meja pratade högljutt på medan ellen såg lite skeptisk ut. hon förstod nog inte vad meja menade med sitt skrikskrattande. sången började inte samma tid som vanligt så tjejerna tyckte att blev lite tråkigt innan det satte igång. meja fortsatte sitt skrikskrattande även när sången satte igång. hon tycker att det är så himla kul att titta på alla andra så mej ägnar hon knappt en sekund. knasfian. nästa vecka ska vi gå på babyrytmik för 6-12 mån istället tänkte vi.

dagen avslutades med ett mysigt bad innan skruttan somnade 19.30. antagligen blir det en lite tidigare morgon då, men det är ganska skönt att få lite vuxentid på kvällen med :)


pappa läskig...

2009-05-14, 07:56:08 / Kategori: Allmänt
blir ingen träning idag :( ont som...
natten kaos som vanligt, nästa natt ska jag nog sova på gästsängen så att jag får lite sömn, inte så kul och gå runt och vara dödstrött hela tiden faktiskt. meja blev jätteledsen när hon såg sin pappa igår kväll, han var tydligen läskig (?) på morgonen nu har det varit okej igen. knasiga ungen.

idag blir det rytmik för oss, lagom ansträngande och väldigt roligt. det var ju ett tag sen vi var där, så meja kommer säkert att tycka jättekul. det är planen i alla fall ;) resten av dagen blir det mys och bus. borde bli en bra dag :)

kväll igen

2009-05-13, 19:40:38 / Kategori: Allmänt
jaha, ont som fan har jag, det här suger!! är på skitdåligt humör dessutom. killarna sov hos sin mamma igår eftersom sven var borta, sen idag hade dom sen dag i skolan för dom skulle sälja kakor, korv och visa upp vad dom gjort under terminen. deras mamma skulle köra dom hit efter det för at jag skulle slippa åka iväg med min gnällspik till bebis. smsar sven och kollar om killarna ska ha middag när dom kommer. javisst, svarar han. lagar middag med en halvskrikande meja på ena armen. inte så kul :( sen kommer killarna, och då har dom ätit på skolan!!!  vilket sven säkert visste om han hade tänkt efter, kul! jag är lite lagom irriterad nu. han skulle ju också komma hem vid 17.30/18.00 från början men han är ju fortfarande inte hemma så...

gaaaaah! så, nu ska jag bli glad igen :)

meja är som sagt lite gnällig, vet inte vad det beror på. hon verkar ju inte trött för hon sover bara kortisar på dagen och är nöjd med det. hon är inte hungrig för hon äter massor. hmm... nu är hon i alla fall sprudlande glad och ligger här brevid och pratar med sin gosekanin. sötsnuttan :)

god natt säger vi så ses vi imorgon igen!

långpromenad och fika :)

2009-05-13, 15:54:49 / Kategori: Allmänt


dagen började med mys i vår säng, och sen bus i vardagsrummet :) när skrutt ätit lunch så åkte vi till gustavsberg för att träffa katta. vi jobbade tillsammans för några år sen, och har inte träffats sen dess. sen hittade vi varandra på facebook och bestämde oss för att ses idag. först gick vi en lång lång promenad, för lång tyckte meja som snabbt blir uttråkad nu för tiden. efter det tog vi en fika nere i hamnen. meja satt glatt och sög på en gurka i sin vagn, sen blev det tråkigt då skulle hon ha paprikan, och en majskrok, och mammas jordgubbssmoothie. knasungen. sen blev det för tråkigt så då var det dags att gå mot bilen. väldigt trevlig eftermiddag måste jag säga :)

känner readn att promenaden var för lång för min foglossning. jävla skit. det värker i hela bäckenet och höfterna. *suck* bara det inte blir så att jag inte kan träna imorgon, man blir ju galen!


tidig morgon och glatt besked

2009-05-13, 06:47:47 / Kategori: Allmänt
kvart över sex slog skrutt sina ögon och var pigg. inte så konstigt med tanke på att hon somnade redan kvart över sju igår. natten...tja, 01.30. 03.00 och 04.00 var hon vaken. däremot så åt hon 180ml välling kl 4 så i natt var hon tydligen hungrig. lilla skruttan hur  kan hon vara så pigg, när jag är så trött??

kl 5 fick jag ett sms, lite irriterad blev jag för att någon skickade sms vid den tiden. hehe. jag träffade ju malin igår, ooch allt var lugnt, hon hade ingen känsla av att bebis skulle vara på gång. tydligen hade han bråttom ut för han föddes 02.38. ingen lång förlossning där inte. vi skildes ju åt kl 16 :) stort grattis till lilla nicholas!!

första gången

2009-05-12, 19:45:12 / Kategori: Meja 0-6 mån


har ni märkt hur många "första gången" det blir :) idag var i alla fall första gången meja borstade tänderna. först borstade jag lite, och sen fick hon göra själv. hon verkade tycka att det var väldigt mysigt. kliar kanske  i tandköttet. använde ingen tandkräm idag, men imorgon får det bli. en sak i taget.

meja somnade redan kvar över sju, och jag tittar på sjukhuset på trean. det är en kvinna som är på förlossningen, och har galet ont. blir helt tårögd, jag ville också det där! knasig man är som vill ha smärta...

mycket konstigt utan sven hemma, men dagen har ju gått bra. jag HOPPAS att natten åtminstone blir bättre än dom senaste nu när jag är ensam. håll en tumme är ni snälla :)

mejas nya mössa

2009-05-12, 17:24:53 / Kategori: Allmänt


beställde den från älskade hjärtegryn tycker att den är jättegullig :) lite stor är den, men det blir ju inte så mycket mer mössanvändande nu innan sommaren, till hösten kommer den passa perfekt :) meja gillade också sin nya mössa, apan var tydligen jättekul. klarröd är den, det syns lite dåligt på bilderna.


vi hade en trevlig eftermiddag med malin, som hon längtar efter sin lilla bebis nu. jag kommer precis ihåg hur det kändes. den där väntan var verkligen jobbig. hoppas hennes lilla bebis kommer snart så hon får njuta av  underverket :)

en liten film till...

2009-05-12, 11:45:08 / Kategori: Filmsnuttar
mejas morfar önskade en film till på när hon kravlar så här kommer den :)


trött...

2009-05-12, 08:07:15 / Kategori: Allmänt
nu har sven åkt, känns sjukt jobbigt trots att han kommer imorgon kväll igen. natten var kaos igen, känner mej typ som en zombie. längtar till kl nio när skrutt ska sova så att jag också kan göra det :) sen kanske jag blir människa igen.

dagen innehåller en fika med malin i gustavsberg. tio dagar tills hennes bebis är beräknad. spännande, den kan ju komma när som helst nu :) blir kanske sista gången man får beundra magen, hoppas det för hennes skull i alla  fall. resten av dagen är oplanerad. ser ut att vara fint väder så det blir väl en promenad nån gång idag med.

nä, nu är det nån som vill ha frukost här...


för ett år sen...

2009-05-11, 19:40:01 / Kategori: Allmänt
... såg vi vår underbara lilla unge för första gången. som en liten liten böna med små armar och ben som viftade. vilken lycka det var :)

kommer ni ihåg hur det kändes?

trevlig eftermiddag

2009-05-11, 16:42:04 / Kategori: Allmänt
vi gick en lång promenad i mörtnäs, bra med motion eftersom det är massa backar, eller typ bara backar. så skönt med sällskap igen efter den lååånga veckan med magsjuk bebis. dagens samtalsämne var mat, det är ju bara att inse att med bebis så kretsar mycket runt just mat. alla hade börjat med mat nu i alla fall, mer eller mindre.

sen blev vi uppbjudna på fika till en av tjejerna i mammagruppen som inte var med på promenaden. hon såg oss gå förbi och tyckte vi kunde komma upp en stund. jättemysigt :) alla bebisarna är så stora nu, meja är ju yngst, men det är ändå ganska lika vad dom kan. ungefär hälften av bebisarna kan sitta nu, vad hände egentligen med dom där små små bebisarna vi hade?

meja åkte i sin nya vagn, och det gick bra. den är så skön att köra så jag känner mej supernöjd :) lite konstigt att ha henne framåt, men hon verkar gilla det och det är huvudsaken.

<3

redan ny vecka

2009-05-11, 10:34:54 / Kategori: Allmänt
kaosnatt, är så trött att det är galet! som tur var så jobbar sven hemma så han tog med sig meja upp så jag fick sova två timmar till. undrar hur man ska få ordning på nätterna? om man fattade varför hon vaknar så vore det ju lite lättare. när killarna åker till sin mamma på fredag så ska vi testa att låta meja sova i sitt eget rum. man vet ju aldrig hon kanske blir störd av oss. alla sätt är tillåtna, men vi väntar tills dom har åkt ifell det blir en massa skrik så dom slipper bli väckta.

så här ser den kommande veckan ut i alla fall;

måndag - promenad och fika med mammagruppen
tisdag -
onsdag -
promenad och fika med katta
torsdag - baby power eller rytmik
fredag - klippa mej :)

tisdag till onsdag är sven borta på konferens. första gången jag är ensam med meja över en natt, känns lite läskigt faktiskt. måste hitta på något att göra på tisdagen bara annars blir det en väldigt lång dag ensam.

mysigaste ungen <3

2009-05-10, 20:24:24 / Kategori: Allmänt


vi badar varje kväll, och det blir faktiskt mysigare för varje dag som går. nu plaskar hon en massa och försöker komma åt att äta upp duschdraperiet som hänger brevid badkaret. hon verkligen älskar att bada :) och jag älskar att bada med min lilla skruttunge :) :)

<3

så kan det gå...

2009-05-10, 17:46:20 / Kategori: Allmänt
provkörde vagnen (emmaljunga scooter) i förmiddags och jag avskydde den :(  vart på riktigt dåligt humör, den skramlade, var otroligt dåligt dämpad och drog åt vänster. det sistnämnda hade ju dock gått att fixa. det var bara att åka och lämna tillbaka den, hur snygg den än var så räcker inte det. så då blev det den trehjuliga vagnen som vi tittat på från början, emmaljunga cangaroo city. vi körde den nu fram och tillbaka till svens föräldrar och den var verkligen superskön att köra :) den är ju lite större än scootern, men lättare, och bra dämpning vid bakhjulen. känner mej nöjd.

meja verkade också tycka att det var toppen, hon sov jättegott i den :) får väl se imorgon om hon är vaken lite och se hur hon tycker det är att sitta framåt. inga problem skulle jag tro men man vet aldrig.


söndag

2009-05-10, 09:24:54 / Kategori: Allmänt
skrutt sov till åtta idag igen :) man kan ju hoppas att det är en ny vana. hon vaknade förståss ett par gånger för att äta, hoppas vi kan sätta igång med mer mat idag igen så hon sover bättre sen. tack för kommentarena om vagnen :) idag ska den provköras efter frukost. tar lite bilder och lägger ut så nu får se den.

solen skiner faktiskt, trots att dom sagt regn, så det gäller väl att komma ut nu på förmiddagen. vid två ska vi till svens föräldrar eftersom hans mamma fyller år, och innan dess ska sven och killarna bygga på skateboardrampen. gräset ska klippas för första gången idag med. tja, sen är nog dagen slut skulle jag tro. känns som en bra söndag, med massa mys och inget stress :)

vad gör ni idag?

dumt??

2009-05-09, 17:00:07 / Kategori: Allmänt
vi har varit och köpt en ny vagn,en emmaljunga scooter, men jag känner mej ändå lite osäker på om det är rätt. sven däremot är helt säker. det jag är lite osäker på är att vagnen inte har fullt liggläge. det går att fälla den ganska bra, men inte fullt. vagnen är framåtvänd. vilket hon ju måste vänja sig vid innan vi säljer den andra så det dröjer ju ett tag innan den nya vagnen kommer att användas som enda vagn. den är superfin, och känns jättebra att köra. lättare än den vi har men ändå rejäl och funkar här ute.

vad tror ni? är det dumt att inte ha en vagn med fullt liggläge? behöver era råd...

god morgon

2009-05-09, 09:13:05 / Kategori: Allmänt


vi har haft en bra natt, och fröken skrutt sov ända till tio i åtta :) det har inte hänt på länge. två gånger har hon ätit i natt men det är ju inte så konstigt, när hon inte har ätit nån vanlig mat så är hon ju inte lika mätt innan hon lägger sig. idag ska hon i alla fall börja få mat igen, lite så vi ser hur det går. hon verkar vara frisk igen så då får man ju vänja magen vid maten.

vi har busat och myst en stund nu, och som ni ser ovan så har vi en glad skrutt idag :) härligt att hon är frisk! det är lite halvdåligt väder än så länge så vi får väl se vad vi hittar på idag. dom har ju lovat sol, men det ser nte ut så...



två bilder från igår. amningskudden är verkligen perfekt att ha runt om när hon sitter. skydd åt alla håll om hon ramlar :) hon är så stadig nu att hon kan sitta och vifta med armarna en massa utan att ramla.

hoppas ni får en bra lördag!

lite gröt

2009-05-08, 13:34:45 / Kategori: Allmänt
skruttis är helt klart på bättringsvägen :) inget kräk på hela dagen och inte alls så många blöjor som igår. väldigt väldigt skönt! vi var ute en stund innan och gungade i det fina vädret, efter en stund började det blåsa kallt så då gick vi in och myste igen. skrutt fick 1/4 portion gröt och det gick bra, ikväll får hon lite till och om det går bra kan hon nog få lite mat igen imorgon. hon blir ju inte speciellt mätt av vällingen, så det blir skönt när hon kan äta igen.

när hon satt i sin gunga innan så tänkte jag på hur stor hon är! eller ja hon är ju liten, men i  jämförelse med när hon föddes. hon kan ju så mycket nu och vill vara med hela tiden och se vad vi gör. min älskade lillskrutt!

jag håller på att baka tårta, hade egentligen tänkt göra det igår men det var ju inte läge när skrutt mådde så dåligt. så när skrutt somnade vispade jag ihop bottnen. maräng med rice crispies *mums* har fått receptet från en av tjejerna i mammagruppen och det är så gott! sen har man hemmagjord vaniljsås i och så dekorerar man den med grädde och hmm...hallon tror jag det blir. man får lyxa till det lite när det är fredag eller hur :)

feberfri

2009-05-08, 07:40:29 / Kategori: Allmänt
nu är hon på bättringsvägen i alla fall lilla skruttan :) inga blöjbyten i natt och hon kissar mycket bättre nu. dock så var blöjan jag bytte nyss nästan lika illa som igår så vi får väl se. vi vilar och tar det lugnt idag med och hoppas att vi kan hitta på något kul i helgen helt enkelt. idag kanske vi kan ta oss ut på en promenad ialla fall om hon kräks lite mindre. man orkar ju inte riktigt gå ut om man måste stanna hela tiden och byta blöja eller byta kläder för kräk.

helgen är faktiskt utan planer än så länge. tänkte väl köpa blommor till min rabatt och killarna ska väl bygga på rampen så den blir klar nån gång. jag hoppas det blir fint väder så man kan vara ute och bara njuta :)

halvan kör polisbil

2009-05-07, 16:44:28 / Kategori: Meja 0-6 mån


är man sjuk så måste man få lite som man vill emellanåt :) meja älskar boken "halvan kör polisbil" för att jag gör en massa ljud när jag läser den. siren, telefon, bilen som kör fort etc. idag har vi läst den typ 15 gånger och varje gång skrattar hon högt en massa :)

på sjukfronten så är det ganska oförändrat. febern är nästan borta så den berodde säkert på sprutorna, men magen är fortfarande kaos. lilla skrutt kräktes ner HELA köket innan :( då fick hon bada i badrumsvasken vilket hon tyckte var superkul, knasfian! som tur är så verkar hon inte tycka att kräkandet är så jobbigt. hon ser mest förvånad ut. hon kissar i alla fall lite idag så det är bättre än igår eftersom då får hon i alla fall i sig mer vätska än innan :)

en väldigt kort film

2009-05-07, 13:32:13 / Kategori: Filmsnuttar
att filma lilla skrutt när hon tar sig framåt är inte det lättaste. när hon ser kameran så poserar hon nämligen :) detta har hon börjat med på sistone. här är i alla fall en kort snutt av hennes ena teknik. hennes andra variant går ut på att stå på alla fyra och försöka gunga/slänga sig framåt...


morgonens status

2009-05-07, 08:28:48 / Kategori: Allmänt
lilla skrutt har sovit ganska bra i natt. hon har ätit en del, men två blöjor har det blivit av samma vattenslemmiga som igår :( hon har fortfarande lite feber, men inte lika mycket så det är ju skönt. hon verkar dock vara hyggligt pigg med tanke på att hon har varit sjuk i två dagar nu. står här i sängen på alla fyra och övar på krypteknik. det orkar hon i alla fall knasfian.

idag blir det väl att vila, vila och vila. åh, så kul det kändes :( värsta sjukstugan här hemma. jag mår i alla fall lite bättre än igår så det är positivt.

stackars skrutt

2009-05-06, 20:36:54 / Kategori: Allmänt
eländet fortsätter :( hon har dessutom feber nu, man vet ju inte om det beror på sprutorna eller magsjukan. hon är gnällig och ynklig lilla gumman. tur att sven kom hem och tog över för jag känner mej hängig också. usch, usch! sven har precis gett skrutt en alvedon nu, febern går förhoppningsvis ner då. lite majsvälling äter hon nu med så får vi se hur det går.

usch, man blir så ledsen när hon är sjuk :(

...hmm...

2009-05-06, 14:11:31 / Kategori: Allmänt
man kan säga att tvätthögen har växt sig stor idag och blöjförrådet har krympt snabbt. magsjuk får man nog konstatera att hon är stackaren, men allmäntillståndet är bra. vi har myst och busat, och hon har kravlat omkring på golvet som vanligt. förrutom då att det kräks och ska bytas blöjor med jämna mellanrum. vi får väl se hur det fortsätter, på bvc sa dom att majsvälling var bra så sven skulle köpa det på vägen hem. nu har den lilla skrutten nyss somnat och sussar gott i sin säng i alla fall. hon kräkte ner det vanliga spjälskyddet igår så jag fick sätta dit det här från ikea som vi fick med sängen. åh, så värdelöst det är! det är ju helt mjukt och sladdrigt. inte bra :(


5 månaders kontroll

2009-05-06, 11:10:49 / Kategori: Meja 0-6 mån
japp då var den över :) lilla skrutt fick sina sprutor för bvc sköterskan tyckte att hon verkade hur frisk som helst trots kräk och annat. superduktig var skrutt med sprutorna, verligen imponerad är jag. vid första sprutan var det ett pyttekort gnäll och andra sprutan 30 sekunders skrik. sen var det över. jag vågade dock knappt titta idag heller.

storskrutten väger nu 8050g och är 67 cm lång. stora tjejen, inte så mycket längre på längden sen sist men 700g upp på vikten. det märks att hon äter nu för tiden :) sköterskan var imponerad över att hon sitter, och att hon kravlar sig framåt. det var väldigt tidigt menade hon. lite stolt blir man ju över sin duktiga tjej :)

nu sover hon gott i sin säng, hoppas att hon slipper må dåligt av sprutorna, hon slapp ju det sist så det vore skönt om vi slapp nu med.

bra natt

2009-05-06, 08:06:55 / Kategori: Allmänt
natten har varit den bästa på länge. klockan tre vaknade skrutt och fick mat, och klockan sex var det dags för mat och ny blöja. inga onödiga gånger alls i natt :) så skönt, hon får gärna fortsätta så här! nu har hon bara fått ersättning i natt och nu på morgonen med. kanske får hon det hela dagen så man vet att den funkar som den ska. löst var det i blöjan (förlåt) så helt bra är hon inte i alla fall.

ute skiner solen för fullt, kanske ska man promenera hem från bvc om skrutt är på humör för det. vi får väl se om det blir några sprutor idag när hon inte är helt hundra. hoppas det, annars ska man behöva åka dit en gång till. skriver mer när vi har varit där :)

bättre...

2009-05-05, 18:41:23 / Kategori: Allmänt
för en stund sen fick skrutt middag. det verkar ha gått bra för den är fortfarande i magen :) väldigt skönt. glad och nöjd sitter hon här på golvet och leker med sina saker. kan fortfarande inte fatta att min lilla skrutt är så stor att hon sitter. dom här fem månaderna har bara rusat förbi ju.

imorgon är det BVC och sprutor :( tur att sven ska med för det är inte min favorit med sprutor direkt. det gick ju bra för skrutt förra gången så jag hoppas det gör det imorgon med. har inget planerat imorgon så det blir en mys och gosdag efter BVC.

strax är det dags för bad och kvällsmys innan skrutt ska sova. hur det nu går med det när hon har sovit massor idag. men sämre än i natt kan det ju inte bli i vilket fall.

uppdaterat 20.20 skrutt fick lite gröt innan vi skulle gå och lägga oss. tio minuter senare kom gröten och all middagen upp igen :( nu sover hon i alla fall gott så håller vi tummarna för att hon mår bättre imorgon!

kräkbebis

2009-05-05, 13:19:57 / Kategori: Allmänt
meja verkar fira sin femmånadersdag med att kräkas :( först nästan all gröt imorse och nu alla lunch. och då menar jag all lunch över hela köket. stackars skruttis. nu sitter hon dock nöjd och leker med en bil, så hon verkar ju inte vara så sjuk. vi får väl se hur det utvecklar sig. hoppas det inte blir värre.

det betyder att vår planerade promenad med malin och ellen inte blev av :(  meja bryr sig nog inte så mycket, men själv behöver man ju lite sällskap, vuxet sällskap menar jag :) ska gå ut och rensa rabatten när hon har somnat sen. då har jag i alla fall gjort nått idag.

älsklingen 5 månader

2009-05-05, 10:33:08 / Kategori: Meja 0-6 mån




<3

skön dag

2009-05-04, 20:15:57 / Kategori: Allmänt
skruttungen har somnat på tvären i spjälsängen, så söt :) får vända henne rätt när hon sover lite djupare. vi har haft en mys och bus kväll. sven är och jobbar så vi har varit ensamma. ganska mysigt förrutom att jag inte har lyckats fixa nån middag till mej själv eftersom skrutt har velat att jag ska vara nära. lilla mysungen. det är ju inte så vanligt så man kan lätt offra middagen för det. fast det är väl i och för sig dags att fixa nått nu.

har tvättat en massa tvätt idag och städat köket. känner mej duktig :) hoppas det blir bättre väder imorgon så man kan vara ute lite mer. måste fixa rabatten vid ingången, den ser så skruttig ut. kanske åka och köpa något att plantera där, det ser lite tomt ut. dom som bodde här innan verkar inte ha haft en enda blomma.

för fem månader sen låg vi här hemma, och var supernervösa för att vi hade fått reda på att meja skulle förlösas med kejsarsnitt dagen efter. det var skräckblandad förtjusning kan man säga. har nog inte riktigt kommit över att det blev som det blev tror jag. men trots allt har jag ju in underbara skruttunge, det är det viktigaste  <3



äntligen :)

2009-05-04, 15:27:22 / Kategori: Allmänt
jag har lyckats köpa en kjol till mej själv :) ni som har läst bloggen ett tag vet ju att jag har lite problem att hitta kläder till mej själv nu efter meja föddes. promenaden med jessica idag blev inställd så jag och meja åkte till sickla istället och gick i affärer. var ju tvungen att göra något ju :) i alla fall så hittade jag en snygg kjol på vero moda samt en blus i samma affär. känner mej helnöjd! till meja (givetvis hittade jag nått) köpte jag en långärmad tunn tunika att ha soliga dagar och ett par leggings. inget onödigt alltså.

igår köpte vi förresten en tandborste och tandkräm till meja. så små och söta :) snart dags att börja borsta ju för tänderna är en bra bit upp nu. behöver man använda tandkräm ända från början? nån som vet?

mitt lilla datorgeni ;)

2009-05-04, 11:13:04 / Kategori: Allmänt
var på nedervåningen och fixade tvätten medan meja låg på golvet här uppe med sina leksaker. min dator stod på golvet också eftersom jag satt med den innan jag gick ner. dock en bra bit ifrån. när jag kom upp möttes jag av den här synen :) slut med att ha saker på golvet som skrutt inte får leka med helt enkelt. hon hade lyckats få till en googlesökning på boksaven L samt lyckats skriva ett konstigt msn meddelande. ja, och givetvis lämnat en pöl med dregel :) skruttungen!


ny vecka

2009-05-04, 08:27:23 / Kategori: Allmänt
ni kan testa igen nu att se filmen i det förra inlägget, nu ska det funka :)

natten kaos som vanligt, en en pigg och glad skrutt i sängen nu på morgonen. ofattbart! jag vet en mamma som ska sova så fort bebis somnar igen.

den här veckan... idag ska jag promenera och fika med jessica och lilla isabelle, på onsdag är det BVC och sprutor :( på torsdag rytmik eller powerbaby och på fredag ska vi träffa nina och theo. lagom vecka helt enkelt. det brukar ju alltid ändras men på ett ungefär så här blir det. ska bli jättekul att träffa nina och theo, spännande med en ny bekantskap :)

nä, dags för grött till skrutt!

meja sitter (film)

2009-05-03, 20:55:48 / Kategori: Filmsnuttar
observera att hon till slut bara måste ha masken...


veckan slut igen

2009-05-03, 19:42:43 / Kategori: Allmänt
som vanligt bara rusar tiden iväg, och nu är det söndag kväll igen. idag har vi bara tagit det lugnt, en storhandling har vi dock hunnit med. det är så skönt med dagar när man inte måste göra något alls :)

lilla matvraket fortsatte i samma stil 11.30, 14.30 samt 17.30 har hon ätit typ två små burkar plus lite fruktpuré. nu åt hon gröt innan hon somnade med. galningen. första dagen helt utan ersättning, min stora tjej.

hon fortsätter att vara missnöjd för att hon inte kan krypa, det räcker tydligen inte att hon faktiskt har lärt sig sitta. hon tar sig ju dessutom fram med sitt kravlande, men inte tillräckligt fort för att vara nöjd. man kan ju faktist förstå frustrationen, tänkk att fatta att det går att ta sig framåt rätt fort och inte klara av det. helrolig ser hon ut när hon kommer upp i krypställning och står där och gungar :) det märks i alla fall att all träning gör henne starkare.

hoppas ni har en skön söndagkväll!

"mmmmmm"

2009-05-03, 11:49:47 / Kategori: Allmänt
skruttungen min har precis klämt i sig två burkar mat till lunch, samt lite efterrätt efter det. hur är det möjligt? på onsdag är det dags för bvc och vägning, blir intressant :) hon har frresten börjat med något jättegulligt. när hon blir hungrig eller om vi äter och hon vill smaka så låter hon "mmmmmm" "mmmmm" igår på restaurangen åt morfar räkmacka och det verkade tydligen jättegott. "mmmmm" lät det tills hon fick en majskrok istället, det gick lika bra :)

vi har haft en skön förmiddag, legat i sängen och läst en bok. inte ofta man får göra det. meja har legat/suttit mellan oss och lekt i lugn och ro. underbart. är dock galet trött idag, skulle behöva sova en hel natt snart. får väl bli en liten sovstund samtidigt som meja i eftermiddag helt enkelt. ganska mysigt det med :)

underbar dag :)

2009-05-02, 18:52:10 / Kategori: Allmänt


vi åkte iväg till uppsala tros magont. åt lunch på en mysig restaurang nere vid fyrisån. satt i solen på uteserveringen, och det kändes som sommar :) efter det tog vi en promenad upp och tittade på domkyrkan. den är så himla fin om man jämför med lunds. jättevacker innuti. fortsatte upp till slottet och beundrade utsikten innan det var dags att åka hem. då hade hela dagen gått :) på vägen hem tog vi en tur inom valsätra för att sven skulle visa var han bodde som liten. kul att se :)

nu väntar lite räkor med aioli samt jordgubbar och mys framför robinson. hoppas ni får en mysig kväll!

galet...

2009-05-02, 09:15:57 / Kategori: Allmänt

natten var som vanligt på sistone, ganska dålig. tjugo över tre vaknade jag av att meja låg och lekte för sig själv i spjälsängen, efter tjugo min började hon gnälla så då fick hon mat och somnade om. leka mitt i natten, vad är det för påhitt?? som vanligt var hon ändå go och glad när hon vaknade lite efter sju. har suttit här i vår säng och lekt med masken hon fick av mormor. tänk, hon sitter upp och leker. helt galet :)

idag hade vi ju tänkt åka till uppsala. jag har dock fortfarande en massa ont i magen så vi får nog avvakta lite och se om det släpper. så typiskt att det ska komma denna helgen när mamma och pappa är där. det är ju inte så himla ofta man träffas eftersom dom bor i lund. håll tummarna för  att det går över är ni snälla. i annat fall blir det väl en slö dag i trädgården igen, och det är ju inte helt fel det heller :) 


jag kan sitta :)

2009-05-01, 16:52:18 / Kategori: Allmänt


vi har haft en härlig dag ute i solen. mamma och pappa kom förbi på en fika. dom var på väg till uppsala för att hälsa på min bror och sambo. givetvis kunde dom inte köra ända från skåne utan att hälsa på barnbarnet :) vi fårr väl se om vi åker upp  till uppsala imorgon och umgås lite. beror på vad dom ska göra på dagen.

meja gjorde en riktig uppvisning för mormor och morfar genom att sitta en lång lång stund själv :) hon till och med satt och åt majskrokar utan stöd. otroligt vad hon kan! mycket bättre balans hade hon idag, så övandet ger resultat. hon fick lite paket som hon fick hjälp till att öppna, allt ska ju smakas på. papper, snöre och innehållet :)


klicka på bilden för att få den större

6.25

2009-05-01, 10:38:26 / Kategori: Allmänt
japp då slog lilla skrutt upp sina ögon occh tyckte det var morgon. det tyckte inte vi. efter en timmes lekande i vår säng så somnade hon om igen. när hon vaknade nästa gång tog sven med henne ner så jag fick fortsätta sova :) jätteskönt! natten har varit dålig, kan det ine vända snart?

skrutt fortsatte sitt gnällande hela dagen igår. var bara nöjd om man bar henne, eller om hon fick sitta upp. lyckades städa lite mellan varven i alla fall. när hon ska sitta så måste man ju vara brevid hela tiden eftersom balansen inte riktigt finns än. styrkan har hon dock för att kunna sitta en stund nu.

kvällen igår var trevlig. vi satt i uterummet ända tills det blev mörkt, och då är det så himla mysigt där ute med alla värmeljus :) middagen blev supergod, och oscar hade bakat en kaka till efterrätt.

vad som händer idag vet jag inte riktigt än, har ont i magen så vi får väl se. det blir väl en slö dag i solen antar jag :)