Lugn hemmadag

2009-11-30, 09:06:02 / Kategori: Allmänt

Mejan blev så trött av kalasandet igår så hon sov 18.30-08.00. Hon vaknade i och för sig en snabbis vid 5.30, men somnade snabbt om igen som tur var :) Jag har alltså fått sova riktigt bra inatt, trots det är jag trött. Vädret hjälper ju inte till direkt heller. Dom sa nyss på nyheterna att Stockholm haft 14 soltimmar under november (!!) Hoppas verkligen att december bjuder på lite mer sol, och snö :)

Idag blir det lugn hemmadag. Det behövs efter den här helgen tror jag. Kanske ska jag försöka baka något till kalaset på lördag. Vi får väl se om Mejan samarbetar. Annars bakar jag när Sven kommit hem ikväll, funkar ju lika bra.

För ett år sen var jag en dag över tiden med Meja. Vilket evigt väntande det var.


Full fart hela helgen

2009-11-29, 19:09:44 / Kategori: Allmänt

I fredags var vi på Andys lekland med Liza och Novali. Full fart på tjejerna i över två timmar, kan säga att jag var helt slut när vi gick därifrån. Meja däremot hade nog kunnat vara kvar ett tag till. Galenunge :) Efter det gjorde vi lite ärenden, bland annat köpte vi finskor till Mejan, innan vi åkte hem och myste.



Igår var vi på bröllop, Svens bästa kompis som gifte sig. Meja var på galet humör och jag var tvungen att gå ut med henne för hon var så arg. Visade sig sen att det var skorna som inte var sköna med strumpbyxor i. Missade hela vigseln utom typ 3 min i slutet och 2 min i början. Jättetråkigt, men jag hoppas jag kan få låna filmen och se den sen ändå. Jag han gråta en skvätt på den korta stund jag han se :) Dom var så himla fina. Som jag längtar till vårat bröllop. Minglet efter var ganska tråkigt, jag var så trött och det var ingen där som jag kände eftersom bara deras närmaste var inbjudna. Dessutom fanns det ingen mat jag tålde trots att Sven sagt till och påmint dom. Så kan det gå ibland.

Idag har vi varit på 1 årskalas hos Theo :) Mejabus yrde runt och hade SÅ skoj med barnen, alla leksaker och ballonger. Hon fick massa beröm för att hon var så glad, framåt och självständig *stolt mamma* Jag trodde att hon skulle somna på en gång i bilen hem, men inte då. Däremot blev det godnatt redan 18.35 så trött var hon nu ikväll. Inte konstigt det :)


Mejabus kämpade för att få kalastutan att tuta i bilen på väg hem. Så klart lyckades hon inte så mamman fick sitta och tuta hela vägen :)


För ett år sen...

2009-11-29, 07:33:48 / Kategori: Allmänt

...var Meja beräknad att komma. Jag hade jätteont i revbenen som hon låg och sparkade på. Foglossningen höll på att göra mej galen. Magen hade inte sjunkit en mm, hon var inte fixerad, alltså inga tecken alls på att hon tänkte komma ut inom snar framtid. Vi längtade så otroligt mycket efter vår lilla bebis :) Hade varit hos BM dagen innan och fått konstaterat att SF-måttet vuxit 4 cm på en vecka (!!) Hon rekommenderade ett UL för att kontrollera storlek på bebis vilket jag hade velat ha länge...



Sista bilden på magen tagen 29 november 2008. Sex dagar kvar tills skrutt skulle komma.


Äntligen fredag

2009-11-27, 07:45:17 / Kategori: Allmänt

Hade en helt hemsk läggning igår. Bäddade ner Meja kvart i sju, hon vägrade välling och blev bara arg. I ungefär 1,5 timme höll jag på innan hon till slut somnade helt utmattad. Tror att hon saknade pappa, lilla gumman. Flera gånger under dagen igår tog hon upp min mobil, höll den vid örat och sa pappa. Hon kollade också efter honom när vi åt middag, kanske han hade gömt sig i hallen? Han borde komma runt 19 ikväll så hon får nog vara uppe tills han är hemma.

Ska ta en tur till Sickla idag. Vi ska ju på bröllop imorgon och Meja måste ha något på fötterna. Fattar inte hur jag har kunnat glömma det. Hoppas det löser sig smidigt. En tur upp till Andys blir det med så Meja får busa lite :) Handla lite mat måste jag med, men då har Meja nog somnat i vagnen hoppas jag. Såg att dom gjorde pepparkakscheesecake på tv för några dagar sen, blev sååå sugen. Någon som testat? Ska i alla fall göra en tänkte jag, om Meja samarbetar ;)

Hoppas ni får en bra fredag!


Sover som en stock

2009-11-26, 07:25:02 / Kategori: Allmänt

Skruttungen sover fortfarande. Har alltså sovit över 12 timmar i sträck nu. Jag vaknade tyvärr när Sven gick upp innan sex och kunde inte somna om. Får väl sova med Meja sen vid lunch, mysigt :) Sven åkte på konferens nu på morgonen och kommer hem sent imorgon kväll. Tycker inte om att vara ensam på natten, men det ska väl gå bra hoppas jag.

Idag blir det öppnis för oss. Meja älskar att gå dit och busa. Bäst att passa på nu när hon mår bra. Så kort tid kvar av min mammaledighet nu, vill stanna tiden och vara hemma med lilla bus för alltid. Tänk att bara få busa med henne på helgerna och en kort stund på kvällen sen. Börjar nästan gråta bara jag tänker på det. Hoppas man vänjer sig fort :(


Sopbilen

2009-11-25, 19:22:59 / Kategori: Meja 6-12 mån

Vi var ute och hade precis beundrat grävskopan som står längre bort på gatan. Helt plötsligt kommer sopbilen. Meja studsar upp och ner i vagnen och ropar TITTA! Helt överlycklig :) Den tömmer några soptunnor och kör sen iväg. Underbara ungen vinkar och ropar HEDDA HEDDA (hejdå)

Finns det något bättre än att vara mamma?


Grattis Theo

2009-11-25, 10:47:27 / Kategori: Allmänt

Ingen magsjuka än så länge. Killarna åkte till mamma idag så förhoppningsvis slipper jag och Meja bli sjuka :) Magsjuka är faktiskt typ det värsta man kan ha *hu*

Natten var underbar. Eftersom Meja var urtrött vid 16 igår så fick hon sova 20 min då. Givetvis var hon vaken till 20 istället för 19 då, men sen sov hon som en stock fram till 8 imorse. Underbart! Förmiddagen har vi använt till att busa och mysa. Alla gosedjuren har stigit upp från klädlådorna och leks med för fullt. Ska försöka komma ihåg att ta en bild när dom bäddas  ner igen. Det ser så gulligt ut.

Resten av dagen blir lugn tror jag. En skjorta ska inhandlas till Sven, men det borde gå fort. Kanske måste vi storhandla lite också, Sven åker på konferens nu tors-fre och helgen är ju fullbokad. Vi får se helt enkelt. Imorgon blir det i alla fall öppnis igen och det ser vi fram emot :)


Meja skickar stort grattis till kompisen Theo som fyller 1 år idag!


Trött mamma

2009-11-24, 08:35:14 / Kategori: Allmänt

Lilla skrutt har ändrat sin morgonvana. Nu är det godmorgon vid 06.15 istället för 07. Lite tidigt tycker mamman, men det är väl bara att gilla läget. Undrar om hon sover för mycket på dagen. Hon har ju börjat sova över två timmar mitt på dagen, kanju vara så att det är lite för länge? Vi får se hur det utvecklar sig.

Idag stannar vi hemma från öppnis. Eftersom Oscar är magsjuk så vill jag vara säker på att Meja eller jag inte sprider smittan vidare. Han mår dock bättre idag så har vi inte blivit sjuka imorgon så är nog allt lugnt :) Meja är mindre snorig idag vilket är skönt. Man får vara glad för det, för försvinner helt lär det inte göra förrän till våren typ.


Klä på sig mammas saker är populärt just nu :)


Sjukstuga

2009-11-23, 17:51:18 / Kategori: Allmänt

Kul dag det här blev. Stackars Oscar har 40 graders feber och kräktes nyss :( Han har inte rört sig en meter från sängen på hela dagen. Hoppas verkligen han mår bättre imorgon, och att resten av familjen klarar sig.

Jag och Meja har mest myst idag. Hon är inte helt hundra heller, dock bara snorig. Tittat på Nicke Nyfiken har vi gjort, Meja älskar det. Hon är superkoncentrerad länge innan hon tröttnar. Sen har vi lekt med nallarna. Bäddat åt dom, gett dom mat och nappen. Våra klädlådor i sovrummet är fulla med sovande gosedjur för tillfället. Bilar har vi också hunnit med. Kör runt med dom i full fart och gör något billjud.

Meja har börjat med en ny sak. Vi brukar ju kittla henne i magen och säga killekillekill :) Idag gick hon fram till OLiver, kittlar honom i magen och säger klllklllklll. Hur sött som helst. Flera gånger har hon gjort det.


Så här ser håret ut. Gillar hur det ser ut från sidan, men framifrån... Nja...Tur att det växer ut igen...
Inte dom bästa bilderna, men ni ser ungefär hur det ser ut.


Snorig start på veckan

2009-11-23, 11:30:54 / Kategori: Allmänt

Supersnorig liten tjej här hemma :( Storebror kom dessutom precis hem från skolan med hög feber. Mamman frisk än så länge, hoppas verkligen att jag slipper bli sjuk. Natten var trots allt snor helt okej. Hon vaknade till en gång, men somnade om snabbt efter lite nässpray.

Eftersom Sven hade tid att vara hemma en stund på fömiddagen så var jag och klippte mej. Skönt att komma iväg en stund. Har dock inte bestämt mej än vad jag tycker om resultatet. Bilder kommer kanske ikväll om ni är nyfikna? Det var så kul för hon berömde min hårfärg och undrade vart jag gjort färgningen. Hemma svarade jag. Hahah. Hon blev ganska förvånad kan jag säga :)

Veckan som kommer frå vi väl se vad den innehåller. Det som är planerat är i alla fall 1 års kalas hos Theo samt Svens bästa kompis bröllop. Inköp av skjorta till Sven måste också göras så han kan matcha mej på bröllopet ;) Resten får vi helt enkelt se hur Meja mår.

Hoppas ni har en bra start på veckan!


Söndag

2009-11-22, 09:46:53 / Kategori: Allmänt

Bra natt trots att Meja är snorig som tusan igen. Har hört henne gnälla lite nån gång men aldrig vaknat. Pigg och glad unge full av bus trots snoret. Det är inte många dagar denna hösten hon varit snorfri. Längtar till våren när förkylningstiderna är över.

Vi har legat här på morgonen och gjort en plan för dom närmaste två veckorna. Sven jobbar en massa nu så annat som ska göras måste planeras ordentligt. Meja fyller ju ett om två veckor, vi ska på bröllop och kalas nästa helg och allt måste förberedas. Nu vet vi i alla fall hur och när saker ska göras, vilket är en bra start :)

Idag ska vi åka och titta på soffor igen. Vi behöver VERKLIGEN en ny. Den vi har är både för liten och obekväm. Efter det ska jag baka lussebullar med Oliver. Han har sett fram emot det sen början av oktober :) Blir mysig eftermiddag med andra ord.


Inte på topp

2009-11-21, 09:02:31 / Kategori: Allmänt

Mår inte så på topp just nu så det blir ett kort inlägg. Förhoppningsvis mår jag bättre snart :)

Gårdagen var lugn. Hemmamys och storhandling. Mejabus bestämde sig för att bara sova tio minuter mitt på dagen vilket resulterade i att hon somnade mitt i middagen 17.20. Trots det gick natten bra, hon vaknade en gång och sov sen till 6.45 som vanligt. Skönt det att vi slapp vakna tidigare. Så trött blir man tydligen av att inte sova på dagtid. Idag hoppas jag på lite bättre sömn.

Vi ska iväg på babysim om ett tag. Får se om jag badar eller bara tittar på. Vill gärna följa med i alla fall för det är ju så mysigt :) Förhoppningsvis blir det lite sova för Meja sen när vi kommer hem så då kan jag vila med. Resten av dagen sen är vi själva. Sven ska på svensexa och killarna ska sova över hos kompisar. Meja och jag får alltså ha tjejmysdag/kväll. Har hyrt fim och köpt chips så jag kan mysa med ikväll när bus har somnat.


Bilder från gårdagens morgonbus.


Meja och pappa leker frisör :)

2009-11-19, 19:04:24 / Kategori: Allmänt



Efter kvällsbadet blev det lite frisörsalong. Kul tyckte Meja.


Pepparkaksbak på öppnis

2009-11-19, 12:19:25 / Kategori: Allmänt

Förmiddagen har beståt av bus, lek och lite pepparkaksbak. Eller bak är väl kanske fel ord. Pillande på degen, sugandes på kaveln och slängandes formar på golvet :) Mammorna bakade lite pepparkakor i alla fall innan barnen tröttnade efter en kort stund. Nästa år känns det mer lagom att baka med dom.



Meja fick faktiskt smaka en pepparkaka. Hon har inte fått äta sånt alls innan eftersom jag tycker att det är helt onödigt. Nu fick hon i alla fall en bit och hon tyckte INTE om det. Knaprade små bitar och spottade bara ut dom. Kanske får man ha sina pepparkakor för sig själv i jul ;)

Som ni ser på bilderna så började Mejabus dagen med att måla sig själv med en bläckpenna. Finns så mycket bus i den här ungen så det är galet!


Full fart

2009-11-18, 18:57:53 / Kategori: Allmänt

Jag som trodde det skulle bli en lugn dag :) Jag och Meja myste fortfarande i sängen när Liza messade och frågade om dom skulle komma över och leka.  Så klart ville vi det, så det var bara att gå upp och göra oss i ordning. En halvtimme senare var dom här och tjejerna busade för fullt. Lite fika och massa prat blev det också förståss.

Efter det sov Meja och jag tog ett långt bad. Riktigt skönt. Blev ingen sömn men en stunds vila efter badet. Kände mej mycket piggare sen. Tog med mej Meja och åkte för att titta på byxor eftersom det är ganska ont om det i min garderob. Hittade ett par och känner mej riktigt nöjd :) Efter det mötte vi upp Sven och gick på babysimmet. Mysigt som vanligt.

Nu har vi ätit middag, Sven håller på att lägga Meja och jag är supertrött. Hoppas att jag får sova ordentligt i natt. NU ska jag mysa med en kopp te och Halv åtta hos mej


Trött...

2009-11-18, 08:21:26 / Kategori: Allmänt

Trött. Så kan man snabbt sammanfatta hur jag mår idag. Meja har, som vanligt nu för tiden sovit hela natten, men inte jag. Kunde inte somna igår kväll trots att jag var jättetrött så klockan blev jättemycket innan jag till slut somnade. Ser fram emot lunchvila sen :)

Lillskrutten verkar ha sluppit biverkningar av vaccinet. Inte ens öm på benet verkar hon vara vilket ju är superskönt. Just nu sitter hon här och pysslar med dockan och mjukislejonet. Pratar med dom och ger dom mat. Tur att dom också får frukost så dom slipper vara hungriga ;)

Idag blir det att ta det lugnt. Eller, ja så lugnt det nu går med en vild blivande ettåring i huset. I eftermiddag ska vi på återbad på babysimmet eftersom vi missat en gång. Blir toppenmysigt, bara jag får sova lite först.
Hoppas ni får en bra dag!


Rolig eftermiddag :)

2009-11-17, 18:49:47 / Kategori: Allmänt

Mötte upp Nina och Theo vid tolv. Började med att äta lunch och snacka skit :) Gick sen in på POP och suktade lite efter alla deras fina kläder *skratt* In i lite andra affärer med och sen iväg till Andys lekland.

SÅ kul ungarna hade idag. Full fart i två timmar, helt galet. Dom sprang runt och kollade, busade med bollarna i bollhavet och spanade in andra barn. Sen hittade Meja stora trappan upp till rutchkanorna och skulle givetvis klättra upp. Så åkte vi ner och sen hade hon ju fattat det där så det var upp igen. Theo kom och fattade direkt han också, så mammorna fick sig ett litet träningspass med ;) Meja hittade också en ny favorit nämligen stora studsmattan. Jag hoppade och hon satt på mattan. Som hon skrattade lilla gumman :) Theo tittade lite skeptiskt på och tyckte nog hon var knasig.

Meja somnade på ett par minuter när vi gick därifrån, så trött efter allt bus. Vaknade när jag en stund senare stoppade in henne i bilen och sen har vi haft lite kvällsbus här. Har nyss lagt henne, men jag hör att hon inte somnat än. Får se hur det går.





Än så länge inga biverkningar av vacccinet heller, håller tummarna för att hon slipper!


Lilla skrutt vaccinerad

2009-11-17, 10:55:22 / Kategori: Allmänt

Hemma igen efter vår lilla utflykt till vårdcentralen. Trots tidsbokning fick vi stå 25 min i kö, utomhus i regnet. Jag fick stå själv i kö medan Sven och Meja satt i bilen eftersom jag hade regntålig jacka. Tur att man hade folk runt omkring att småprata lite med. Det gick jättebra att ta sprutan, Meja skrek till i två sekunder sen var hon glad och nöjd igen. Jag däremot som tycker det är läskigt med sprutor ser inte fram emot min vacination.

Ska göra mej i ordning och sen ska vi möte Nina och Theo i Sickla för lunch och lite bus på Andys. Blir nog en toppeneftermiddag. Tar med mej stora vagnen, så om skrutt blir trött av vaccinationen så kan hon sova gott i den. Sven jobbar i kväll så då blir med mamma Meja mys fram till läggdags. Kommer nog vara en ganska trött mamma sen. Det tar på krafterna att vara hemma ensam med liten bus  från morgon till läggdags :)

Dags att sätta fart. Hoppas ni har en bra tisdag!


Vaccinationstid bokad

2009-11-16, 19:25:52 / Kategori: Meja 6-12 mån

Imorgon 09.35 blir Meja vaccinerad mot svininfluensan. Efter mycket övervägande har vi alltså bestämt oss för att vaccinera henne. Små barn är dom som blir sjukast så det känns bra att hon får det skyddet. Jag hoppas vi fattat rätt beslut. Killarna är vaccinerade, och vi vuxna blir vaccinerade tidigast vecka 50 som det ser ut nu. Är det likadant hos er att bara barn vaccineras nu?

Dagen idag har innehållt massa bus och gos som vanligt. Vi har läst en hel hög med böcker, Meja får aldrig nog av att lyssna och titta på bilderna.  Sen var vi en tur till BVC och träffade mammagruppen. Alla är ju så stora nu, tänk när vi var där första gången med våra pyttebebisar. Snart ett år sen.

Blir inget öppnis då för oss imorgon eftersom det är på förmiddagen, men på torsdag blir det pepparkaksbak på öppnis :) Mysigt! Tänk så kort tid det är kvar till jul. Snart får man plocka fram stjärnor och så inför advent. Älskar tiden innan jul med bak, ljus och mys.


Brum brum

2009-11-16, 08:04:01 / Kategori: Allmänt

Utvilade och pigga är vi efter en hel natts sömn. Inte ett pip har hörts från Meja på hela natten. 19-07 är det som gäller nu, riktigt härligt. Efter alla månader med kaosnätter känns det som om vi verkligen är värda att få sova nu. Snart kanske man blir en fungerande människa igen ;)

Inte så mycket planerat  veckan, det brukar lösa sig ändå :) Blir nog öppnis en dag i alla fall, kan inte hålla mej därifrån helt. Meja älskar ju att vara där. I eftermiddag är det gruppavslutning på BVC, känner mej inte jättepeppad på det så vi får väl se. Kan ju var kul att se alla ungarna en sista gång, och Meja får busa av sig lite så vi går nog.

Underbara ungen sitter här på golvet med en bil och brummar. Så söt, dags att göra henne sällskap :)


Duktig skrutt

2009-11-15, 19:28:11 / Kategori: Allmänt

Den här lilla skrutten jag har är så himla duktig :) Hon har bökat en hel del vid läggdags sen ett tag tillbaka, men nu dom senaste fyra dagarna så kan man bara lägga ner henne i sängen. Hon äter välling, man ger henne nappen, säger godnatt och går ut. Trots att hon är vaken när man går ut så somnar hon själv. Så himla skönt, och jag njuter så läge det varar.

Idag har vi fixat som bara den med kontoret. Alla saker är utflyttade och upplockade på rätt plats  vilket är jätteskönt. Nu kan han faktiskt sitta där och jobba. Lite saker kvar men det fixas nog i veckan hoppas jag.


Bland dom nya leksakerna så blev bilarna direkt favoriter.


Sockerärtor är smaskens, och ingen sa att man bara fick ta en ;)


Söndag

2009-11-15, 10:17:09 / Kategori: Allmänt

Skrutt vakande sju efter en hel natts sömn :) Jag somnade kvart över nio igår vilket ledde till att jag vaknade vid fyra och kunde inte somna om förrän efter en timme *suck* Känner mej ganska utvilad idag ändå som tur är. Sven är ute och lägger det sista av golvet samt sätter tillbaka golvlisterna. Jag har packat ner en stor del av sakerna som ska flyttas ut till kontoret i lådor så att vi snabbt kan flytta ut sakerna sen. Så skönt för Sven när han har ett ordentligt kontor där ute sen och kan jobba hemma utan att störas av Meja. Snart dags att bestämma vad nästa projekt blir :) Vardagsrummet eller vårt sovrum står näst på tur.

Var uppe på vinden och kollade vad vi har för leksaker där uppe. När vi köpte huset här så fick vi massor med leksaker som barnen som bodde här innan vuxit ifrån. Dom flesta är i toppenskick så det är jättekul. Tog ner ett gäng nya leksaker till Meja och plockade bort några gamla. Inga bebisleksaker här längre...

Ledsen för bristen på bilder. Ska försöka få in några ikväll. Kamerna funkar ju inte som den ska så det blir mest suddigt nu för tiden :(


Våran badbuse

2009-11-14, 14:27:12 / Kategori: Allmänt

Dagen började med frukost på sängen :) Härligt med sån lyx! Efter dte åkte vi iväg på babysimmet som vanligt på lördagar. Meja bli så lycklig när vi kommer in till bassängen. Sitter och studsar i knät tills hon får komma i vattnet. Väl i vattnet så blir hon helt vild. Plaskat stänker och skrattar. Lilla badbusen :)

Idag var vi bara tre familjer där så man hade massor med plats i bassängen. Meja kastar sig ut i vattnet mellan mej och Sven och vevar för fullt med benen för att komma framåt. Kommando behöver hon inte alls längre, utan hon håller andan jättebra. Dyker från stången vid kanten och från madrass i vattnet utan att blinka :) Hon älskar också sångstunden i slutet. Babysimmet passar henne verkligen perfekt. Denna veckan är det lite lyxigt för vi ska bada på onsdag med eftersom vi missat en lördag tidigare :)

Just nu är Sven ute och lägger golv på kontoret, och jag vilar. Meja ville ha tidig morgon idag, vet inte vad som var fel men gnälligt var det. Nu sover hon som en stock i alla fall. Kvällen sen blir hemmamys med god middag och sista Johan Falk filmen.

Hoppas ni har en skön lördag!


Så var det fredag igen

2009-11-13, 08:49:40 / Kategori: Allmänt



Meja sov hela natten i ett sträck, men ville ha morgon vid 6.30. Lite tidigt, men ändå okej :) Nu håller hon på och pysslar med gosedjuren. Matar, fixar och pratar med dom. Lilla sötnosen.

Om en stund ska jag åka iväg och simma. Sven jobbar hemma på fredagar så då får jag passa på. Meja verkar dessutom redan lite trött så jag ska nog ta och vänta tills hon somnar så Sven kan fortsätta jobba ostört när jag är iväg. I eftermiddag blir det storhandling, och kanske en tur till Ikea för att köpa lampor till kontoret. I helgen kommer det att bli klart :) Äntligen.

För helgen har vi inte så mycket planer. Det blir väl att fixa här hemma mest. Vad ska ni göra i helgen?


Trött...

2009-11-12, 19:21:38 / Kategori: Allmänt

Vi har haft en toppendag med Nina och Theo :) Började med att gå en ganska lång runda, först med hunden, sen utan. Slutade med att vi handlade med oss sallad för att äta till lunch hemma hos Nina. Det var superhärligt att se ungarna gå runt tillsammans. Så stora dom har blivit :) Behöver jag säga att lägenheten såg ut som om en bomb hade slagit ner innan eftermiddagen var slut? Skoj hade dom i alla fall, och vi vuxna med. Det är ju så skönt att träffa folk med barn i samma ålder. Barnen är så olika, men ändå lika.

Nu har jag ätit jättegod kycklinggratäng och druckit julmust till :) Är helt galen i julmust, fast det måste vara rätt sort annars kan det vara. Har faktiskt redan krupit ner i sängen, är helt galet trött. Det blev ju lite väl tidigt imorse, så nu hoppas jag att jag får sova gott hela natten. Lite bloggläsande och tvtittande först bara, sen sova.

Hoppas ni har en skön kväll!


Över 12 timmar

2009-11-12, 07:23:34 / Kategori: Allmänt

Hur vädelöst är det att vakna innan 6? När Meja dessutom sover, man undrar ju ibland hur kroppen fungerar. Meja sover i alla fall fortfarande och har så gjort sen 19 igår. Över tolv timmar i sträck, borde ju vara på toppenhumör när hon vaknar sen :) Saknar henne faktiskt nu, så hon får gärna vakna snart. Min lilla gosunge. Nyvaken morgonbebis är så underbart ju. Snart börjar jag ju jobba, och sen får man bara njuta av det på helgerna, så konstigt det kommer att kännas.

Idag ska vi iväg och busa med Nina och Theo. Det lär ju bli vilt nu när båda lärt sig gå ordentligt :) Promenad, lunch och en massa skitsnackande ska vi nog hinna med också. Mysdag hoppas jag att det blir. Sen hem och lite myskväll med killarna eftersom dom åker till mamma imorgon. Helt plötsligt är det fredag igen imorgon, hur gick det till??


Meja vakande nyss :) Hon har alltså sovit nästan 13,5 timme i natt!


Bra dag :)

2009-11-11, 19:16:22 / Kategori: Allmänt

Meja var på toppenhumör på förmiddagen och vi hade supermysigt här hemma. Precis som jag trodde så började hon bli tröt lagom tills vi skulle åka. Hon somnade dock inte direkt utan när vi kommit halvvägs. Så fort jag parkerat så vaknade hon. 15 min sömn alltså. Trots det var hon på strålande humör när vi var och fikade. Gick runt mellan borden och pratade glatt. Bjöd på majskrokar och visade upp sin bok som hon hade med sig. Många berömde henne för att hon var så mysig :)

I bilen på vägen hem skulle det inte sovas heller, utan hon klarade hela dagen på bara 15 min sömn. Lite gnälligt blev det ju förståss på slutet nu ikväll, och sen somnade hon som en stock vid 19 som vanligt. Hoppas hon är trött nog att sova hela natten, så hon är utvilad imorgon. Då är det nämligen dags för playdate med Nina och Theo :)


Trött skrutt tittar på teletubbies :)


Tävlingstips

2009-11-11, 16:14:26 / Kategori: Shopping


Klar rockefella me ram

Jag tävlar om priser från Rockefella hos Familjebloggarna
Tävla HÄR du med!


Utvilad

2009-11-11, 09:28:26 / Kategori: Allmänt

Idag känner jag mej glad och utvilad :) Lite märkligt eftersom Meja var vaken mellan 05-05.30, men hon sov vidare till 08 sen så jag har ju fått sova ändå. Tänk vad lite sömn kan göra. Än så länge är Mejan inte så snorig heller så hon är på toppenhumör med. Den här dagen kan ju bara bli bra. Hoppas jag :)

Vid tolv ska vi träffa en kompis i stan för att gå och fika. Meja bör somna i bilen på vägen in och sova ett tag, men man vet aldrig. I annat fall kommer hon väl att röja runt på cafeét som en tok. Ska bli kul att ses, det blir inte så ofta eftersom han kör tunnelbana och jobbar konstiga tider. Ska springa in på Lindex med och kolla efter plyshleggings när jag ändå är i stan.

Hoppas att ni med får en bra dag!


Så kan det gå...

2009-11-10, 19:42:19 / Kategori: Meja 6-12 mån



Började laga middag när jag upptäckte att spagettin var nästan slut. Gick upp för att hämta mobilen för att messa Sven och be honom köpa på vägen hem. Glömde att stänga lådan, och, ja, då kan det sluta så här...
Kakao över HELA köket och över HELA Meja :)


Fömiddagsbus

2009-11-10, 14:31:09 / Kategori: Allmänt



Finaste tjejen i pappas tshirt :)


Nya sovvanor

2009-11-10, 09:02:42 / Kategori: Allmänt

Verkar som om skrutt ändrat sina sovvanor lite till mammans stora glädje :) Dom senaste fyra dagarna har hon vaknat runt åtta istället för kvart i sju, trots att hon lägger sig samma tid som vanligt. Underbart, och hoppas det fortsätter. Finns det något bättre än att bli väckt av lilla älsklingens babbel på morgonen? Tror inte det.

Föreläsningen igår var superkul :) Verkligen lärorik, och handlade om besvärliga människor. Svårt att förklara riktigt vad den handlade om, men bra var det. Är jätteglad att jag fick följa med. 

Idag blir det lugn hemmadag igen. Jag känner mej inte helt på topp, men lite utelek blir det i alla fall efter lunch. Meja älskar verkligen att vara ute :) Igår gick hon ut i hallen, tog sin mössa och försökte sätta på sig den. Blev superarg när det inte gick. Kom till mej med den, och tyckte sen att vi kunde gå ut. Hihi sötnosen. När man väl är ute vill hon nästan aldrig gå in heller, jättehärligt. Jag längtar dock efter lite snö nu så man kan busa runt i den när man är ute.


Sovmorgon

2009-11-09, 08:53:44 / Kategori: Allmänt

Älskade ungen gav mej sovmorgon idag :) Vid 6 hörde jag henne prata inne på sitt rum och tänkte trött att det väl var dags att gå upp då. Sven hämtade in henne till oss, och hon somnade om! Till 08.30 sov vi, vilket var väldigt väbehövligt efter dom senaste snornätterna :) Nästan helt osnorig verkar hon vara dessutom. Bra start på veckan kan man säga :)

Idag sa vi bara vara hemma och ta det lugnt. Ikväll ska jag iväg på föreläsning inne i stan med jobbet, ska bli kul. Buss ska vi åka in för det är så ont om parkeringar just där, och det var ju inte igår man åkte buss. Blev så lat när jag köpte bilen inser jag. Lär väl somna på bussen hem typ. Haha. Så tidiga kvällsvanor man har nu sen Meja kom, det är helt galet.


Kvällen igår

2009-11-08, 10:11:10 / Kategori: Allmänt

Vi hade sagt kl 17.00 till gästerna eftersom det är så mycket ganska små barn i släkten. 18.30 kom sista familjen, så kan det gå om man inte har koll på vilken tid som gäller. Ingen större fara skedd, dom barn som var här fick mat tidigare så alla var glada och nöjda, men ändå. Lite bättre tidspassning kunde man ju önska va?

Alla ungarna var jättefint utklädda. Ganska läskiga för att vara så små :) En del av dom vuxna hade också klätt ut sig, men tyvärr inte alla. Meja tyckte det var lite, lite läskigt en kort stund, men det gick snabbt över och hon hade toppenkul. Jag var inte utklädd eftersom Meja tyckte att det var SÅ läskigt när vi testade olika utstyrslar för någon vecka sen. Full fart var det på dom totalt nio barnen hela kvällen. Massa spökerier och bus.

Vi bjöd på fondue med rostade grönsaker och massa olika såser. Barnene fick grillspett. Så gott :) Varje år gör vi så att dom som kommer får ta med sig olika saker till middagen (bröd, sallad, kött, dricka) så blir det lagom arbetsfördelning. Inte lika stressigt för oss, det är ju ändå rätt mycket som ska fixas innan. Till efterrätt blev det kladdkaka med glass som vanligt :)

Tyvärr blir det inga bilder från kvällen eftersom kameran verkar ha bestämt sig för att ge upp *suck* Alla bilder utom en enda blev i alla fall suddiga, blir galen! Man måste ju ha en kamera...

Hoppas ni får en fin söndag allihopa!




Halloweenfest

2009-11-07, 08:55:17 / Kategori: Allmänt

Meja är fortfarande snorig, men natten var väl okej faktiskt. Hon sov ända tills 4.30 innan hon vaknade, somnade om, vaknade 5.40 och sov sen resten av natten i vår säng. Nu är hon på toppenhumör och busat glatt med Oliver där nere :) Härligt att hon inte verkar mer påverkad idag. Gårdagen var en ganska gnällig historia tyvärr.

Idag har vi en massa på programmet. Först babysim, det ska väl funka även om hon är lite snorig? Sen efter det, hem och städa eftersom vi ska ha halloweenfest med Svens familj ikväll. Förbereda lite mat, och dekorationer samt killarnas utstyrslar innan gästerna kommer 17.30. Blir en toppenkväll som det brukar hoppas jag. Killarna är i alla fall superladdade, och kommer väl halv skrämma ihjäl gästerna när dom kommer :)



Magen förra halloweenfesten. Ganska tjock och rund ;) Kläder hade jag frståss ovanpå, men Oliver tyckte att det var såå coolt att bebisen med var utklädd...

Stort stort GRATTIS till systermoster som fyller år idag!!!!


Kaosnatt

2009-11-06, 07:56:10 / Kategori: Allmänt

Meja är snorig som tusan. Vaknade första gången redan 23, sen vid 00 och sen 00.45 :( Då tog vi in henne till oss och så har hon sovit resten av natten. Tyvärr yr hon ju runt som en elvisp i sängen när hon sover så inte så mycket sömn åt oss vuxna tyvärr. Får försöka ta igen det under dagen sen. Hon är inte världens piggaste efter nattens bravader så förhoppningsvis blir det lite förmiddagsvila idag :)

Dagens planer är inställda så det blir väl att vara här hemma, städa lite om Meja tillåter det. Annars bara busa och mysa som vanligt. Killarna kommer i eftermiddag och Meja lär bli superglad. Hon kollar efter Oliver i hans rum nästan varje dag. Lilla gumman.

Fredagsmys blir det förståss idag. Piroger ska vi laga till middag, en stor favorit hos alla här hemma :) Sen blir det popcorn och film när Meja har somnat.


Älskade bus 11 månader

2009-11-05, 11:25:16 / Kategori: Meja 6-12 mån

En enda månad kvar tills vår älskade skruttunge fyller ett år. Var tog tiden vägen??

Som vanligt vid månadsdagarna måste jag ju berätta vad hon kan/gillar

- Går själv
- Reser sig utan stöd
- Har börjat äta själv med sked eller gaffel
- Diggar när hon hör musik genom att gunga med kroppen
- Säger mamma, pappa, titta, hej och tatt (katt) Kommer även en hel del andra ord men är inte säker på om hon förstår dom.
- Klappar händerna och vinkar
- Vet att man backar ner från ex soffa, säng och trappa
- Matar och pysslar om gosedjuren
- Kör runt med bilar och gör sitt billjud
- Älskar att läsa böcker och sjunga
- Går och hämtar böcker som hon vill att man ska läsa
- Älskar att bada, både hemma och på babysimmet
- Har 10 tänder

Grattis skrutt på din 11 månaders dag!


Igen...

2009-11-05, 09:14:23 / Kategori: Allmänt

Mejan hade inte bästa natten tyvärr. Snorig vaknade hon vid ett. Somnade om och vaknade vid fem, då var det verkligen dags för nässpray. Blöjbyte med eftersom hon kissat som en tok (?) Hon somnade i alla fall om vid halv sex och sov ända tills tjugo i nio. Tror inte det har hänt förr. Tyvärr är hon ju nu då snorig IGEN. Får nog bli lite mindre öppnis för oss i fortsättningen för hon kan ju inte vara sjuk varannan vecka. Synd om henne. Tyvärr missar vi ju nu fotograferingen idag, tråkigt för det hade varit kul att ha lite fina bilder av henne till mer lagom pris.

Förmiddagen blir istället lugn och skön här hemma. Hoppas att det bara är lite snor och inget värre. I eftermiddag behöver vi storhandla, vi får väl se. Nu är hon ju pigg, men det kan kan ju förändras. Hör henne prata nere i köket med pappa. Låter hur mysigt som helst. Snart blir det frukost på sängen, lite lyxigt så här en grå torsdagsmorgon :) 

Hoppas ni får en fin dag!


Liten film

2009-11-04, 19:34:52 / Kategori: Filmsnuttar




Övning pågår

2009-11-04, 19:02:46 / Kategori: Meja 6-12 mån



Meja ska äta själv hela tiden nu. Då menar jag med sked eller gaffel för äta själv med händerna har hon ju gjort länge. Nu nöjer hon sig inte om hon inte får ta minst varannan sked själv. Lunch och mellis idag har hon ätit i princip själv. Jag håller i tallriken och fångar upp sånt som missar munnen :) Nöjd är hon över att få göra själv.

Eftermiddagen har varit fylld av bus och lek. Dom senaste dagarna har hon inte velat leka själv alls utan man ska vara med hela tiden. Mysigt, men ibland behöver man ju faktiskt göra annat med.

Inte blev det några byxor inte. Ville köpa plyshleggings till Meja på Lindex, men det hade dom slutat sälja. Får kolla i nån annan butik, eller beställa på nätet istället. Irriterande för dom har alltid haft innan. En liten present från Meja till pappan blev det i alla fall :)


Besök på jobbet

2009-11-04, 11:39:10 / Kategori: Allmänt

Blev inget bloggande på morgonen, fanns inte tid. Jag och Meja har nyss kommit hem från dagens äventyr. Vi har varit på mitt nya jobb och busat. Dom ville att jag skulle vara med på fotograferingen som dom hade idag. Det ska sitta bilder på all personal i hallen, så dom tyckte det var trevligt om alla var likadana. Mejan har busat för fullt med ungarna. Dock var hon lite överväldigad av alla stora barn, så lite läskigt blev det när alla ville prata och klappa på henne samtidigt :)

Dom verkar så himla trevliga mina nya kollegor, känns så skönt. Jag trivdes ju inte alls där jag jobbade innan, så det ska bli spännande att börja jobba igen efter jul. På måndag ska vi iväg på föreläsning, Besvärliga människor heter den, ska bli intressant. Kul att jag får följa med fast jag inte börjat jobba där än.

Resten av dagen då? Jo, nu sover Meja som en stock efter dagens äventyr. När hon har vaknat och ätit så tar vi nog en tur och ser om vi kan köpa några byxor till henne. Helt plötsligt är dom för små en hel hög av dom hon har. Hon är ju lite tjockis ;) Så måste väl Meja köpa ett litet kort till pappa som han kan få på söndag gissar jag...


Applåder

2009-11-03, 19:03:38 / Kategori: Allmänt

På öppnis var det lika kul som vanligt, trots att Meja inte sov innan. Inte ens 5 min på vägen dit. Hon gick runt och pratade glatt med alla, samt applåderade sig själv ibland eftersom hon var så duktig på att gå. Så söt. När det var sångsamling så gick hon och ställde sig mitt i ringen, stod sen där och diggade :) Hon bryr sig inte mycket om mej när vi är där, bara leker och har skoj. Så himla mysigt att se!

Somnade som vanligt på vägen hem och vaknade 55 min senare på helt fel sida kan jag lova. Under eftermiddagen har det gnällts i massor. Inte förrän nu på kvällen efter badet så blev hon på gott humör igen. Lite sent för nu är det ju strax dags att sova. Hoppas hon är på gott humör imorgon igen. Sven kom inte hem förrän nyss heller så jag har varit ensam med mitt gnällmonster.

När Sven har nattat Meja så blir det kvällsmys med te och färsk annanas :)


Tidig morgon

2009-11-03, 07:07:10 / Kategori: Allmänt

Halv sex vaknade skrutt och skrek hysteriskt :( Gick inte att lugna henne alls. Kom efter ett tag på att hon säkert hade ont i magen eftersom hon inte bajsat igår. Dessutom var det ajajaja skrik vilket nästan alltid betyder att hon har ont någonstans. Masserade hennes mage och det hjälpte. Till slut somnade hon om, och givetvis kom det då. Försökte lite smidigt byta utan att väcka henne, men givetvis var det en dålig idé. Ni får själva tänka er hur det gick, en nya lakan blev det i alla fall. Hahaha. Efter det var hon givetvis inte intresserad av att sova mer, så nu yr hon runt här i full fart medan mamman segar i sängen :)

Idag ska vi i alla fall iväg till öppnis har jag tänkt, vi får se hur det går med det. Nu när morgonen blev så tidig så vill hon säkert sova på förmiddagen. Hoppas vi kommer iväg en stund i alla fall. Det är så skönt att komma hemifrån lite och hon får busa med andra barn. På eftermiddagen blir det busmys som vanligt :)


På språng :)

2009-11-02, 18:07:54 / Kategori: Meja 6-12 mån



En härlig dag med bus hos Malin och Nikolas :) Meja var lite missnöjd över att Nikolas inte kan förflytta sig, men snart så har han nog lärt sig. Han är ju bara fem månader än så länge. Nyfiken på hunden var hon som vanligt, men lite läskig är han dom första minuterna varje gång.

Ska gå och bada med busan, men jag hoppas ni har en mysig kväll!


Tävlingstips

2009-11-02, 14:29:05 / Kategori: Allmänt



Jag är med i Mamma Russins utlottning av en hemvirkad Lussebulle och en hemvirkad pepparkaka. Var med du också :)


Full fart i veckan

2009-11-02, 08:07:32 / Kategori: Allmänt

Ny vecka igen, snart bara en månad tills skrutt blir ett år. Galet. Natten här var bra fram tills 05.15 då skrutt var jättepigg (?) Lyckades få henne att somna om, men bara för att vakna en stund senare igen. Kvart i sju var det definitivt slut på sovandet.

Veckan är fylld med planer, skoj:) Idag ska vi till Malin och Nikolas för att busa. Imorgon och på torsdag blir det öppnis. På onsdag ska jag till mitt nya jobb för fotografering, antar att vi stannar och leker lite med. På fredag först grillning på öppnis och sen träffa Nina och Theo. Lördag har vi först babysim och sen halloweenfest med Svens familj. Tja och på söndag lär vi vara helt slut :)

Nu kommer skrutt gåendes med en bok så det är dags för saga. Hoppas ni får en bra start på veckan!


Härlig söndag

2009-11-01, 19:46:34 / Kategori: Allmänt

Mysbus med vildingen hela förmiddagen. Var ute en lång stund plockade äpplen, sågade ner en ful buske och fixade lite annat. Meja tog nog ungefär en tugga av varenda äpple som låg på marken. Inte för att hon var hungrig, men det var väl spännande gissar jag. In för lite lunch och sen skulle dottern sova ... trodde vi. Sven fick gå ut och måla själv för Meja somnade inte förrän vid 13. Lite mer än en halvtimme senare vaknar hon av sig själv och tycker hon har sovit färdigt (?) det var i alla fall allt hon sov på hela dagen. Klädde henne fin och sen var det dags för kalas.



Jag var så stolt över Mejan på kalaset. Hon gick en massa och fick så mycket beröm :) På gott humör var hon hela tiden också så det var helt underbart. Stoa kusinerna for runt som virvelvindar och lekte medan Meja storögt tittade på. Sötnosen, snart kommer hon springa efter dom stora hela tiden när dom leker. Idag har hon faktiskt gått mer än vad hon har krupit, och hon är SÅ nöjd med sig själv :)

Hoppas att ni har en skön söndagkväll!


Går massor

2009-11-01, 08:10:13 / Kategori: Meja 6-12 mån



Gårdagen blev precis så lugn och skön som man kunde hoppas på. Meja gick massor här hemma och hon var så nöjd. Härligt att se. Det var ju två månader sen hon gick sina första steg så det är kul att det nu äntligen verkar ha lossnat helt för henne. Pratar hela tiden gör hon också, synd bara att man inte vet vad hon pratar om ;) Vi var ute en lång stund på eftermiddagen och hon älskar det :) Grävde i sandlådan, åkte rutschkana och busade omkring. Lite frustrerad över att det är svårt att gå i utekläder bara, men det lär hon sig väl snart.

Idag är det underbart väder ute, kallt och stålande sol. Kan man bli annat än glad då? Skrutt har dessutom sovit hela natten :) Blir väl frukost snart och sen ut och busa. I eftermiddag ska vi hem till Svens syster på födelsedagsfika, trevligt ska det bli. Sen är helgen slut helt plötsligt, som vanligt...