Lugnet råder

2009-10-31, 07:26:00 / Kategori: Allmänt

Klockan är tio över sju och skrutt sover än :) Jag vaknade för en stund sen och kan inte somna om. Gör inget för jag känner mej faktiskt helt utvilad. En gång i natt vaknade skrutt en somnade direkt om igen så det var ingen fara alls. Nu har hon tydligen sovmorgon och jag saknar henne. Är så van vid att vi vaknar samtidigt och kan börja dagen med att gosa :)

Igår började Meja med något nytt och otroligt gulligt. Sven satte på radion och då gick hon dit och satte sig framför. Sen satt hon där och gungade i takt med musiken. Applåderade när låten var slut, min sötaste unge. hur gulligt som helst. Om och om igen. Vi var ju även och storhandlade och stora tjejen valde efter en stund att inte sitta i kundvagnen, utan gå och hålla mej i handen istället. Så mysigt det kändes.

Hon somnade vid 19 som vanligt och då såg vi första Johan Falk fimen som var jättebra. Ikväll blir det nästa, vi hyrde den med :) Idag är det trädgårdsfix på programmet, och målning. Sen myskväll. Blir nog en lugn och skön dag hoppas jag :)


Så var det fredag igen

2009-10-30, 08:01:53 / Kategori: Allmänt

Gnälliga dagen fortsatte som en gnällig natt. Vid halv fyra hade hon redan vaknat tre gånger så då tog jag in henne till oss, orkade inte springa mellan rummen mer. Mysigt att ligga nära, men så svårt att sova. Meja ligger inte direkt still när hon sover. Sov till kvart i sju gjorde hon i alla fall vilket var jätteskönt. Trött mamma här idag som hoppas kunna sova när Meja sover sen. Positivt är dock att idag verkar hon glad och pigg som vanligt.

Dagen idag innehåller som vanligt storhandling och lite städning. Jippie. Blir nog en promenad som igår med, ser ut att bli hyfsat väder. Helgen blir nog lugn, det enda inplanerade är födelsedagsfika hos Svens syster på söndag. Antar att det blir att måla en massa i helgen med så vi blir klara nån gång. Finns ju många fler projekt som väntar efter att kontoret blivt klart sen :) Babysimmet har ju höstlov som allt annat denna veckan tyvärr :(

Nu ska jag ta och äta lite frukost och sen ta mej iväg och simma. Hoppas ni får en fin fredag allihopa!


Gnällig skrutt

2009-10-29, 19:28:17 / Kategori: Allmänt



Det har varit en gnällig och lite hängig dag här hemma idag. Vet inte riktigt orsaken, men jag gissar på att det är den kindtand som ännu inte kommit igenom. Snorigheten är i alla fall nästan borta vilket är superskönt. I förmiddags tog vi en promenad i det fina höstvädret. Meja tyckte att det var riktigt skönt, men när vi passerade förskolan som ligger längre bort på gatan så blev hon sur för att hon inte fick stanna och leka. Lilla skrutt, tur att öppis är öppet nästa vecka igen :)

Efter promenade har det bara varit ynkligt. Fick henne till slut att somna i min famn, och det gick inte att lägga ner henne. Vaknade en halvtimme senare och fortsatte gnälla. Ville inte ha mat, inte välling ingenting. Fick sitta i mitt knä och så tittade vi på Nicke Nyfiken som hon älskar. Fick i henne en flaska välling vid två och så somnade hon i min famn igen. Lilla skrutt. Gick inte att lägga ner henne själv så jag la mej också, och somnade :) Så himla skönt. Efter den sömnen så var hon lite gladare i alla fall och vi busade som vanligt tills Sven kom hem :)



Under eftermiddagen när hon blev lite piggare så gick hon runt med sin docka, lite tungt när man är vinglig, men det gick. Mat ska dockan förståss också ha :)


Vad ska vi hitta på idag?

2009-10-29, 09:14:26 / Kategori: Allmänt

Natten var bra förutom det faktum att det skulle bajsas kl 4 och att skrutt sen försökte ta av sig blöjan själv. Sven han som tur var rädda situationen innan det blev totalt kaos. Efter det sov hon gott vidare till sju som vanligt. Skönt det i alla fall :) Mejan är trött så det märks att hon blev störd av att vakna i natt, men sova vill hon inte. Alltså har vi haft en gråta efter pappa stund här hemma när han gick till jobbet. Nu när hon har kollat arbetsrummet ett par gånger och verkligen sett att han inte är där så verkar det dock ha gått över. Länge sen nu som hon var så ledsen när han gick.

Har ingen aning om vad vi ska hitta på idag. Tänkte i alla fall gå ut och busa efter att hon har sovit. Det är toppenväder ute för en gångs skull så då får man verkligen passa på. Kanske en tur bort till lekplatsen vi får se hur det känns. Skulle behöva vara lite social nu när vi varit instängda hemma tre dagar. Hmm.

Nä nu är det gnälligt här igen, ska göra ett nytt försök att lägga busungen.


Mysdag

2009-10-28, 19:28:44 / Kategori: Allmänt

Meja har varit på strålande humör nästan hela dagen så vi har haft det riktigt mysigt här hemma. Busat massa i hennes lektält, byggt med klossar och sjungit. Sven jobbade hemma, så när Meja sov efter lunch så åkte jag iväg och fixade lite ärenden. Väldigt skönt att göra det utan henne, går så mycket fortare. När jag kom tillbaka efter en timme sov hon fortfarande, så Sven hade kunnat jobba på som vanligt.



På eftermiddagen gick vi ner för att göra en brasa. Meja är duktig och går inte fram och tar på det innersta skyddet. Kika in kan man dock alltid göra och det är väldigt spännande. Dörrarna som alltid är stängda när inte vi är brevid blir inte varma så det är toppenskönt. Pilla med vedstapeln är en av Mejas favoriter, nästan lika kul som fjärrkontrollerna ;)

Efter tre dagar hemma så är jag dock rätt sugen på att göra något imorgon. Mejan mår ju bra så det finns ingen vits att sitta hemma. Frågan är bara vad vi ska hitta på??


Meja och gosiga nallen säger godnatt och vi ses imorgon!


Underbar natt

2009-10-28, 08:42:39 / Kategori: Allmänt

Meja somnade vid 20 och sov till 07.10 :) Inte ett pip har hörts från henne på hela natten. Jag somnade vid elva så åtta timmars sömn i ett sträck för mej i natt. Behöver jag säga hur underbart det var? Känner mej pigg, glad och nästan frisk i alla fall. Lite ont i halsen fortfarande, men det går nog över under dagen hoppas jag. Meja är snorig men en riktig liten solstråle. Så blir det när man sover ordentligt :)


Stor tjej sitter upp och äter morgonvälling  :)

Idag blir det hemmadag igen. Vi skulle ju eventuellt ha träffat NIna och Theo, men nu är det Ninas tur att vara sjuk tyvärr. Ska se om vi kan komma iväg en runda och handla några saker sen. Mejan behöver nån ny pyjamas, och en present till liten bebis ska införskaffas. Skönt att komma hemifrån en stund när man varit hemma två dagar. Hon är lite snorig, men verkar må utmärkt för övrigt idag. Väldigt skönt.

På tal om något helt annat så funderar jag på vad jag ska baka till Mejas ett årskalas. Har ni några bra ideér att dela med er av?


Mamma

2009-10-27, 19:04:06 / Kategori: Allmänt

Imorse när Meja vaknat så hörde jag från hennes rum mamma ... mamma. Inte ledsen utan toppenglad stod älskade skrutten och kallade på mej. Bra start på dagen eller vad?

Här hemma har det varit en väldigt lugn dag. Jag känner mej inte helt okej än, och Mejan är ju snorig. Sover för andra gången idag så lite hängig är hon. Vi har sjungit en massa, läst böcker och kört med bilar. Alla gosedjuren har fått välling och napp. Väldigt frustrerande dock att nappen bara trillar av djuren. Emellanåt blir hon arg på dom för att dom inte behåller nappen i munnen. Sötskruttan :)

Mejas andra sovning blev två timmar lång. Jag sov en timme och tjugo minuter vilket var otroligt skönt :) Känner mej dock helt mosig nu. Längtar redan tills det är dags att gå och lägga sig för natten *skratt* Har precis ätit god tacogratäng och snart är det dags för Mejas bad. Blir senare läggning idag eftersom hon sov till kvart i fem, inte meningen, men eftersom jag somnade så blev det så.

Efter badet blir det te i sängen och titta på NCIS, The mentalist och Hells kitchen :) Det sistnämnda blir nog dock inspelat eftersom jag lär ha somnat då...

Ha en trevlig kväll allihopa!


Besök hos dagmamman

2009-10-27, 10:10:08 / Kategori: Meja 6-12 mån

Meja är snorig IGEN :( Dock är hon glad och pigg för övrig så jag hoppas det fortsätter så. Vaknade nån gång i natt för att hon var täppt i näsan, men sen tog hon sovmorgon till 8.10. Lyxigt :)

Nu har vi precis kommit hem efter ett besök hos dagmamman som vi fått plats hos. Hon verkade vara en jättegullig och positiv människa. Är ute jättemycket vilket jag ju tycker är toppen, och barnen sover ute i vagn.  Just nu ser det ut som om hon vara kommer att ha ett barn till i januari, en tvååring. Bra? Dåligt? Jag vet inte.  Hon träffar i alla fall två andra dagmammor flera dagar i veckan och har planerade aktiviteter, går till skogen och öppna förskolan. Låter bra så vi kommer att tacka ja till platsen. 11 januari början inskolning för Meja, läskigt nära nu. 

Sven verkar jättepeppad på att få vara hemma med Meja ett par dagar i veckan med så det känns bra. Hon kommer få toppenkul både hos dagmamman och hemma med pappa, så jag kan nog börja jobba utan att känna stess över det. Känns bra.


Måndagsmys

2009-10-26, 18:45:51 / Kategori: Allmänt

Mår bättre nu, men vågar inte hoppas på att det är så utan väntar tills imorgon och ser hur jag mår då. Meja har gått jättemycket idag :) Den senaste veckan har hon knappt velat gå alls, men idag så gick hon hur glatt som helst. Vore ju kul om hon kan fortsätta med det. Hon är ju så glad och nöjd när hon går.

Har precis ätit god middag. Kycklingspett med jordnötssås :) Ska gå ner och mysa när Sven har lagt Meja om en stund. Killarnas sista kväll här innan dom ska till mamma. Polarexpressen har dom bestämt att vi ska titta på. Popcorn blir det väl med. Måndagsmys helt enkelt :)


top10

Det vore kul att få vara med på Top 10 Listan hos Familjebloggarna.se!
Rösta på mig & min blogg här!


20 min sömn till :)

2009-10-26, 09:56:30 / Kategori: Allmänt

Meja somnade vid 9 igen så jag lyckades faktiskt också sova 20 min. Mycket skönt när man inte mår bra. Lite synd om Oliver som har höstlov för jag orkar inte köra honom till någon kompis idag. Inte heller ha nån kompis här. Ska se om jag orkar fixa lite pannkakor till lunch sen så det i alla fall var något bra med dagen idag. Tur att det finns tv och dator ibland så han har något att göra. Lego är inte så kul hela dagen, och vädret är ju inte direkt kul att gå ut och leka i. 

Sven ringde dagmamman, och vi ska dit för att träffa henne i morgon förmiddag. Känns spännande och läskigt på samma gång. Tänk att lämna bort henne till nån annan ett par dagar i veckan. Det kommer säkert gå toppen jag vet det, men ändå. Skönt att hon inte ska vara där så mycket i alla fall. Min lilla tjej är stor nu ju. Tur att det är två månader kvar att gosa och busa här hemma :)


Sjuk...

2009-10-26, 07:26:57 / Kategori: Allmänt

Jag som trodde att jag mådde bättre igår *suck* Vaknade idag med ont i halsen och huvudvärk igen, det är ju så tråkigt att vara sjuk. Speciellt när man har en lillskrutt att ta hand om samtidigt. Hon sov för övrigt hela natten igen så hon är på strålande humör. Det är så skönt att kunna säga nästan varje morgon nu att hon har sovit bra :) Hoppas hon sover lite sen idag i alla fall så jag an vila då med.

Så idag blir det lugnt här hemma. Vi har faktiskt inga planer för veckan än eftersom våra vanliga aktiviteter är stängda för höstlovet. Jättetråkigt. Killarna åker till sin mamma imorgon så det riskerar att bli uttråkad Meja om jag inte gör lite planer för veckan. I alla fall för slutet av den eftersom jag är sjuk nu.

Måste berätta hur söt hon var igår kväll när vi badade. I badkaret så har hon en massa badleksaker. Igår tog hon upp giraffen i ena handen, zebran i den andra och sen gjorde hon pussljud. Samtidigt sätter hon nosarna på djuren mor varandra. Hur gulligt som helst :) Kan man bli annat än lycklig när man har en så underbar unge??


Sorglig kväll

2009-10-25, 19:14:35 / Kategori: Allmänt

Vår underbara katt Zingo har nu fått ett nytt hem och lämnat oss.
Känns jättekonstigt och tomt nu när hon har åkt :'( Tror dock att hon får det toppenbra med sin nya husse och matte.

Dagen i övrigt har varit bra. Vi åkte iväg till loppisen och kom hem med fisher price telefonen som vi ville ha till Meja :) Hem kom också ett par vantar till till henne, en dvdfilm till Oliver, och lite duplodjur. Allt förståss för en billig peng. Tycker att det är toppen med loppis eftersom mycket leksaker säljs så gott som nya till bra pris. Man slipper alltså bli ruinerad :) På vägen hem köpte vi också Mejas födelsedagspresent från oss, en spis från Brio. Hittade den till ett väldigt bra pris i en affär här så man ville inte vänta så att dom kanske tog slut eller så. Känns bra att ha det avklarat. Oliver har köpt duplolego till henne, så nu är det bara Oscar kvar som ska köpa present, så är vi färdiga med presentköpandet. I väldigt god tid.

Vi har också hunnit måla lite så nu är det nästan målat allt en gång på kontoret. Man kan säga att projektet tagit lite mer tid än förväntat, men fint blir det nog i slutänden.


Ny favorit här hemma är den här leksaken. Meja klara dom gröna, men dom andra är svåra. Hon är i alla fall väldigt koncenterad när hon pysslar med den.


Sovmorgon

2009-10-25, 10:03:24 / Kategori: Allmänt

Just när man trodde att omställningen till vintertid skulle betyda tidig morgon här hemma så blev det tvärtom. Mejan sov först hela natten 19.00-06.30, var vaken en kortis, fick välling och sov vidare till 8.30. Helt underbart! Nu busar hon med Oliver där nere, Sven och Oscar gör frukost och jag slappar. Mår inte så bra idag heller så det är en rättvis fördelning.

Igår blev det inte mycket nytta gjord. Jag tog det lugnt och myste med Meja här hemma. Killarna hade en toppendag i globen och var supernöjda när dom kom hem. Valde att hoppa över babysimmet eftersom jag mådde dåligt så förhoppningsvis så kan vi återbada på onsdag istället. På eftermiddagen var vi ute en stund och Meja fick inviga sin vinteroverall. Passade riktigt bra så för mycket får hon inte växa i vinter ;)

Idag ska vi åka iväg en runda på loppis hade vi tänkt. Skulle vilja hitta en fisher price telefon till Meja, ni vet en sån där man själv hade som liten. Det är nog ungefär vad jag orkar idag. Sven ska måla också och så ska det mysas.


Mycket koncentrerad på rutchkanan


På promenad med moroten i högsta hugg :)


Hängig :(

2009-10-24, 08:42:31 / Kategori: Allmänt

Gårdagen var en ganska gnällig dag för min del, inte Meja hon var på toppenhumör, så jag orkade inte blogga något mer. Ont i huvudet och jättetrött var jag, inget skoj alls. Bvc träffen var ganska meningslös, lite sent att ha tandsköterskeinfo nu va? Dom flesta har redan fyllt/fyller snart 1 i mammagruppen. Vi har ju borstat Mejas tänder i 6 månader snart. Aja, alla ungarna hade vuxit massor, och man kan ju inte låta bli att tänka på första gången vi sågs i januari. Meja var 6 veckor då liten, liten bebis :) Nu är hon snart 1 år...

Efter det åkte vi iväg för att träffa Theo och Nina på Andys. Massor med folk där, barnbidrag och lön i veckan så det var väl inte så konstigt. Ungarna lekte lite, men inte så mycket som förra gången. Tror att det var lite jobbigt för dom när det var så många där. En tur i köpcentumet gick vi med. Köpte inbjudningskort till Mejas kalas. Kändes så mysigt.

Storhandling och sen hem och vila. Efter några alvedon kändes huvudet okej så jag kunde vara med och fradagsmysa. Hemmalagad pizza och filmen Bolt. Inte den bästa barnfilm jag sett direkt, men killarna var nöjda och det var ju det viktigaste.


Paket väntade i brevlådan när vi kom hem. Fina presenter till Meja från mormor och morfar. Tack snälla :) Bjällrorna användes flitigt under kvällen...


Idag ska Sven och killarna till globen och se Walking with dinosaurs. Från början hade vi tänk att jag skulle följa med också, men jag kände inte att vi har träffat någon så pass mycket så att man bara kan lämna av Meja där på vägen. Kanske är jag larvig, men. Vi har ju dessutom babysim idag samtidigt så. Vet dock inte om jag orkar åka iväg med Meja. Mår fortfarande inte bra. Ont i huvudet och trött, ska ta en alvedon och se hur det känns sen. Man får ju återbada om man missar så det är ju egentligen ingen fara.

Hoppas ni får en härlig lördag allihopa!


Fredag

2009-10-23, 08:45:09 / Kategori: Allmänt

Bra natt igen :) Skrutt ville ha morgon vid 6 men Sven lyckades få henne att sova vidare till 45 minuter till i alla fall. Resten av natten sov hon som en stock. Så skönt. Jag är dock fortfarande trött och matt. Hoppas det släpper snart. *suck*

Idag ska vi först till BVC på tandhygienistinformation. Känns lite onödigt, men det är ju kul att se hur stora alla blivit. Efter det ska vi iväg till Andys och träffa Nina och Theo. Blir en härlig dag med bus där :) Storhandla ska vi också göra, men jag ska försöka övertyga Sven om att han ska göra det själv. Det blir så sent annars.

Skrutt sitter just nu på golvet och kramas med sin docka. Mellan varven så gör hon pussljud för att sen pussa både dockan och gosegiraffen. Sötaste ungen. 

Hoppas ni får en bra fredag!


Järnbrist?

2009-10-22, 19:30:40 / Kategori: Allmänt

Är hysteriskt trött, ja visst jag har blivit väckte några gånger i natt men jag borde inte var så här trött ändå. Är helt matt i kroppen. Gissar på järnbrist, har slarvat lite med järntabletterna, men nu måste det bli ordning igen. Blir det inte bättre så får jag väl ringa så att jag kan få lämna ett blodprov och kolla hur det ligger till. *suck*

Har i alla fall bäddat ner mej under täcket nu med en kopp te. Meja sover gott som tur är. Oscar har världens utbrott där nere över något. Gaah, han håller på att bli tonåring, det här är väl bara början.

Lovade några bilder, blir fler imorgon om blogg.se funkar bättre då...


Åt spagetti och köttfärssås till middag, men avbröt ätandet för att vinka till Oscar. Hur gulligt som helst :)


Efter maten blev det bad som vanligt. Skrutt har kommit på hur man kommer ur badkaret. Lyfter upp benet över kanten så det gäller att hålla koll varenda sekund så hon inte ramlar ur.


Födelsedag och jul

2009-10-22, 12:32:57 / Kategori:

MEJA ÖNSKAR SIG...


 
Bultbräda och Crane and load från BRIO

 
Vem bestämmer & Vem sover inte av Stina Wirsen


Bondgårdsdjur

Bil Lime
Bilar

  
Sångböcker - Bä,bä vita lamm, Björnen sover & Ekorrn satt i granen

EKORRE Gungälg
Gungälg från Ikea



Full fart på öppnis

2009-10-22, 12:29:53 / Kategori: Allmänt

Blev inget bloggande imorse för vi hade sovmorgon. Ända till 7.45 ;) Dock var natten inte så bra, hon har ont av kintänderna stackars skruttan. Vid åtta gick vi i alla fall upp, åt frukost och åkte till öppnis som vi brukar på torsdagar. Kom dit precis när dom öppnade så vi fikade lite först, bara te för mej och lite frukt till Meja. Sen vart det full fart i lekrummet. Ställde sig upp utan stöd flera gånger idag med så nu kan man nog konstatera att hon kan det :) Härligt!

Sångstunden tycker inte Meja är så rolig längre. En kort stund är okej, men sen kryper hon bort till dörren och sträcker sig efter handtaget. Då är hon färdigsjungen helt enkelt. Åt en liten macka och sen full fart i lekrummet igen. Hon har hittat en pappa där som hon är väldigt facinerad av, tror att det är hans glasögon som är lockande. Flörtar som tusan med honom i alla fall sötungen.

Precis innan vi skulle åka hem så fick hon lunch, och nu sover hon så gott i sin säng. Ska ta och äta lite lunch jag med och se om jag kan få lite sömn med efter det. Hoppas kan man ju i alla fall, eller hur?

Återkommer senare med lite bilder. Känner att det varit dåligt med det på sistone...


Eja

2009-10-21, 19:00:30 / Kategori: Allmänt

Blev en mysig lunch :) Lilla Nikolas har blivit så stor, hade sittvagn och allt. Meja underhöll som vanligt alla runt omkring, speciellt tanterna blev charmade idag. Hon visade Malin att hon kan sitt namn Eja och att hon vet var magen är. Tog Malins bananfodral (ni vet sånt där i plast) Höll upp det mot örat och sa Hej. Som vi skrattade, lilla skrutten vet redan hur det funkar med telefoner. Haha.

Det blev en stor dag för Oliver idag eftersom han för första gången klarade av att simma 25 meter på badhuset :) Så jäkla stolt var han efteråt. Jag tyckte inte alls det var skönt där idag, kallt i luften, så jag satt mest i bubbelpoolen och tog det lugnt. Hur skönt som helst. Är så galet trött idag så det är inte klokt. Blir att sova tidigt ikväll tror jag. Massage skulle jag behöva med, undrar om man kan flörta sig till det ;)

Förresten så har Meja fått plats hos dagmamma från januari, väldigt skönt att få veta det. Vi har ju inte tänkt att hon ska vara där så många timmar i veckan, kanske två dagar eller så. Resten av tiden ska hon vara hemma med Sven. Åh, jag är redan avundsjuk på att han får vara hemma med henne medan jag ska jobba. Fast jag tycker ju att det är toppen att han vill vara hemma med henne för han har inte varit det med killarna när dom var små.


Trött dag

2009-10-21, 09:24:11 / Kategori: Allmänt

Skrutt har krånglat lite i natt, så mamman är trött idag. Hoppas på att skrutt ska somna snart igen, men det verkar inte så. Jag får väl vara trött helt enkelt. Tror att det är kindtänderna som bråkade med henne igen. Den ena är ju nästan helt igenom, men den andra ligger fortfarande där under tandköttet och trycker. Att det ska ta sån tid :(

Idag ska vi iväg och äta lunch med Malin och NIkolas vid 11.30. Blir trevligt att snacka bort en stund trots tröttheten. Dessutom är cesarsalladen på fiket så otroligt god, och det är skönt med lite sån lyx ibland. Vanligtvis blir det ju nån matlåda med rester till lunch. Vid 16 är det dags för Olivers simskola så då ska jag bada med Meja med. Blir mysigt. Ska simma lite med så jag får lite motion åtminstone :)

Dåligt med kommentarer igår. Gick det inte, eller hade ni ingen lust ;)


Fullt upp

2009-10-20, 20:27:41 / Kategori: Allmänt

Eftermiddagen blev hektisk så det var tur att skrutt sov två timmar mitt på dagen. Iväg till biblioteket med Oliver eftersom jag inte orkade igår. In på vägen hem och kolla efter dinosaurieduplo som Oliver vill köpa till Meja i födelsedagspresent. Han ville så gärna kolla idag om det fanns, så det var lika bra. Tur det för dom hade inte det i leksaksaffären här så vi får kolla nån annanstans sen.

Kom hem, killarna gjorde läxor och vi lagade mat. Meja klättrade på Oscar samtidigt som han försökte hacka lök, inte helt uppskattat. Blev mat till slut, men då hade Mejan bestämt sig för att det vara dags att bajsa. Inte lite utan totalt kaos. Fick ta arg, hungrig unge och byta/duscha innan vi till slut kunde äta. Mera läxor för killarna och sen läggning av Meja. Ingen lugn läggning som vanligt utan en halvtimme tog det för henne att somna. I vår säng. Så nu ligger hon här brevid mej. Ganska mysigt faktiskt. Tur att man inte är ensam så ofta...



Sötaste älskar äpplen :)


Öppnis

2009-10-20, 13:12:53 / Kategori: Allmänt

Vi kom iväg till öppnis ändå. Grannen bygger ju om huset och så har dom börjat med utbyggnad av kommunalt vatten i området också. Spränger och håller på så det var skönt att komma ifrån allt oljud ett tag. Inte så mycket barn på öppnis idag vilket var superskönt. Blir lätt lite kaotiskt när det är för många.

Meja ställde sig upp utan stöd idag igen och var så stolt över sig själv. Så klart var det stolt mamma med :) Hon älskar dockvagnarna och bilarna. Det bästa är att köra runt med bilen och göra brumljud. Så gulligt. Misstänker att det är storebror som lärt henne det :) Rutchkanan är ju toppen med, hon klättrar upp så fint själv, och sen håller man henne när hon åker ner. Det är helt enkelt full fart från det att vi kommer in genom dörren tills dess att vi åker hem. Väl i bilen somnar hon på två sekunder.

Nu ligger hon i vagnen där nere och sover så gott fortfarande. Det är så skönt att man kan lyfta över henne i vagnen utan att hon vaknar. Hoppas hon sover ett tag till så hon orkar busa fram tills läggdags sen :) 


Godmorgon :)

2009-10-20, 07:44:53 / Kategori: Meja 6-12 mån

Mejan har sovit hela natten - igen :) 18.30-6.15 sov hon, sen tog jag upp henne till mej, och så låg vi och halvsov fram till sju. Underbart!

Idag hade jag tänkt att vi skulle till öppnis, men jag känner mej inte så sugen på det just nu. Får se om jag ändrar mej efter lite frukost och så. Meja älskar ju öppnis så en stund får vi väl gå dit i alla fall. Eftermiddagen blir mys och bus som vanligt. Sven jobbar sent idag så det blir full fart sen hela kvällen, med middag, läxor och sånt.

Meja har börjat med en så gullig sak. När hon ska pussas så gör hon pussljud först. Igår satt hon och pussade alla nallarna och dockan :) Dom fick också välling och napp allihopa, men hon var lite missnöjd över att nappen ramlade av dom hela tiden. Ser ju så gulligt ut när hon ska pyssla med dom. Min stora tjej!


En tur till Ikea

2009-10-19, 14:21:27 / Kategori: Shopping

Inte kunde vi hålla oss lugna här hemma inte :) Bestämde mej för att ta en tur till Ikea. Våra vänner som vi var hos i lördags hade ett så mysigt lektält som Meja gillade så jag tänkte köpa ett. Vi tittade runt på barnavdelningen, Meja fick busa i lekhörnet och var supernöjd. Hittade lektältet, kostade 59 kr (!) alldeles lagom för min plånbok just nu. Även lite ljus och servetter fick följa med hem som vanligt. Vi avslutade med att dela på en portion köttbullar och potatis i restaurangen innan vi åkte hem. Mamman nöjd, Meja nöjd :)


Nöjd skrutt busar i sitt nya tält :)


Sås överallt...


Veckans planer

2009-10-19, 07:30:30 / Kategori: Allmänt

Natten har varit bra, skrutt vaknade en gång men somnade direkt igen. Hon sover fortfarande, men tyvärr så vaknade jag av Svens väckarklocka så jag är vaken. Troligtvis vaknar skrutt snart med. Det är så mysigt att höra henne vakna på morgonen. Man hör henne ligga och prata/skratta inne i sin säng. Sen när man kommer in för att hämta henne blir hon superglad. Så bra start på dagen :)

Idag har vi faktiskt inga speciella planer. Ska försöka köpa vantar till Oliver, och så blir det en tur till biblioteket senare idag. Imorgon och på torsdag blir det öppnis som vanligt. Fredag är det först tandhygienistmöte på BVC och sen ska vi till Andys med Nina och Theo :) Lördag babysim. Ja, det är nog allt. Inte lika mycket som vanligt denna veckan vilket är rätt skönt. Hoppas att Meja kan hålla sig frisk nu ett tag.

Åh nu kommer Sven med te :) Vi hörs senare!


Helgen redan slut

2009-10-18, 18:56:21 / Kategori: Allmänt

Söndag kväll igen. Helgen har susat förbi och imorgon är det måndag igen, hur gick det till?? Dagen idag har innefattat målande och eldande av dom stora skräphögarna vi hade på tomten. Mycket skönt att vara av med dom. När det bara var glöd kvar så grillade vi korv och åt ute. Hur mysigt som helst! Meja slog på stort och sov hela 3 timmar mitt på dagen. Tydligen blir man trött av att sova hela nätterna ;) Vi får väl se om hon vill somna vid 19 som vanligt trots den sömnen på dagen. Hoppas det.

Under eftermiddagen har vi sjungit en massa. Meja tycker verkligen att det är toppen, vi har varit ute och busat lite med, men vädret är ju inte det bästa. Under helgen här har Meja förstått att mamma och pappa är bra att ropa om man vill att vi ska komma. Lilla sötnosen. Låter så mysigt när hon ropar mamma. Man blir ju så lycklig :)


 
Hoppas ni har en skön söndagkväll! 


Igen :)

2009-10-18, 09:08:25 / Kategori: Allmänt

Vår bästa Mejaskrutt sov hela natten igen :) 20-07.40. Så skönt att hon äntligen efter tio månder sover bra. Hoppas nu bara att tänder och sånt kan vänta ett tag så vi får njuta lite av dessa ostörda nätter.

Hann inte blogga så mycket igår, det var full fart hela dagen. På förmiddagen var det ju babysim, och Meja älskade det som vanligt. Nu var det en riktigt bra simfröken, viket det inte var på det förra. Meja fick öva på att dyka mellan mej och Sven, och tyckte att det var toppen. Ville aldrig sluta :) Slängde sig ut i vattnet mellan oss och höll duktigt andan som hon skulle. Blev uppfångad och applåderade åt sig själv när hon kom upp. Sötskrutten vår.

Under dagen sen så målades det på nya kontoret, medan jag och Meja var inne och busade. Energin verkar aldrig ta slut utan hon är go och glad nonstop. Vid fyra åkte vi iväg till ett par vänner på middag. Trodde Meja skulle somna en stund i bilen dit, men inte då. Full fart under kvällen med, ända till åtta, vilket är en timme senare än vanlig. Då somnade hon dock på två sekunder :)

Idag blir det att vara hemma och ta det lugnt. Det ska i och för sig målas vidare på kontoret, men annars blir det lugnt.

Hoppas ni får en skön söndag!


Hela natten!

2009-10-17, 08:39:00 / Kategori: Allmänt

Helgen fick en toppenstart. Mejaskrutten har sovit hela natten i ett sträck :) 19-06.10, förstår ni vilken lycka? Det har inte hänt på typ tre månader att hon sover hela natten. Att det blev morgon lite tidigt kan man leva med. Vi har hunnit mysa och busa massor nu på morgonen.

Snart dags för frukost och sen vårt efterläntade babysim


Äntligen helg :)

2009-10-16, 16:03:13 / Kategori: Allmänt

Nu har vi storhandlat och städat. Som vanligt på fredagarna :) Nu kan helgen börja. Ska börja förebereda maten lite om en stund. Svens ena bror med familj kommer på middag ikväll, tacos blir det hade vi tänkt. Enkelt, gott och alla gillar det. Både stora och små. Meja får väl lite köttfärs utan krydda på och massa grönsaker. Blir toppen för henne!

Imorgon är det äntligen dags för babysim igen. Ska bli så himla skoj! Mejan är lite snorig fortfarande, men mår toppen för övrigt. Klockan 11 börjar det, lagom tid så man behöver inte stressa på morgonen. Sånt gillar vi. På kvällen ska vi iväg på middag till ett par kompisar, skönt att slippa laga mat en gång i veckan :) Söndagen innefattar målande av kontoret samt eldning av skräphögarna på tomten.

Fullt upp som vanligt :)


♥ Bilder ♥

2009-10-16, 09:36:07 / Kategori: Meja 6-12 mån







Älskade unge

Tack snälla Sanna för dom fina bilderna! Vad jag önskar att jag hade en så bra kamera med.


Barnfri tid

2009-10-16, 07:26:04 / Kategori: Meja 6-12 mån

Hann inte uppdatera något mer igår. Vi hoppade över Öppnis och åkte för att träffa Sanna vid lunch istället. Käkade lunch och pratade en massa :) Gick sen runt och tittade i affärer, finns så otroligt mycket fula kläder just nu, till vuxna menar jag då. Till Meja hittade jag som vanligt massor som jag skulle vilja köpa, speciellt ett set på POP, men det tillåter inte ekonomin just nu tyvärr.

Sen åkte vi hem hit, fikade lite, jag gjorde mej i ordning och vi busade en massa med Meja förståss :) Igår reste hon sig själv för första gången utan stöd! Två gånger på raken, utan problem :) Vid 17 åkte vi tillbaka in till stan, utan barn, och åt middag. Indiskt, och det var så gott. Åt helt för mycket som vanligt. Tog en promenad och sen gick vi på bio. Såg Äntligen midsommar som var helt okej, men ingen toppenfilm direkt. Mycket ovanligt för mej att vara upp så sent :) Har sovit gott i natt kan jag lova!

Saknade Meja massor, men det är ändå rätt skönt för man kan ju slappna av på ett helt annat sätt när inte hon är med. Tjejesnack i massor behöver man ju också då och då ;)

Återkommer med bilder lite senare. Hoppas ni får en fin fredag!


God morgon :)

2009-10-15, 07:04:07 / Kategori: Allmänt

Har sovit som en stock hela natten. Meja likaså :) Hon vaknade i och för sig till vid 23.30 men det gills nästan inte. Efter det har hon sovit och vaknade nyss. Nu är hon där nere med pappa och killarna. Vår bästa tjej, äntligen verkar hon faktiskt ha fått in en bättre sovrytm. En hel vecka nu med bara en eller två vakningar per natt. Känns i hela kroppen att jag är piggare med :)

Idag, om snorigheten har minskat så blir det nog Öppnis en stund i alla fall på förmiddagen. Sen lunch och lite fönstershopping med Sanna i Sickla. Ikväll ska jag faktiskt ut och äta med Sanna, bara vi två. Ska bli jättekul att göra något bara jag. Kan inte minnas när det hände senast. Full dag helt enkelt, men bara om skruttis mår bra. Verkar så, men vi får väl se om en timme hur det verkar.


30 minuter

2009-10-14, 19:43:48 / Kategori: Meja 6-12 mån

På 30 min lyckades min lilla busunge innan idag med följande ...

-tömma alla lådor i sitt rum, samt riva ur kassen med för små kläder som skulle upp till vinden
-slänga ut alla nallar, dockan och sängkläder från docksängen
-dra ut täcke och kudde från spjälsängen genom spjälorna
- riva ur det som står på golvet i min garderob
- töma halva badrumsskåpet, riva ut toalettpapper samt stoppa tre tamponger i toaletten
- knöla ihop mattorna som ligger i hallen i ett hörn
- slitit upp alla tshirtar ur Svens låda och snorat lite på dom
- tömt ut tvättkorgen vi har i sovrummet över hela golvet

...ingen avslappnande dag här direkt :)


...Nytt hem sökes...

2009-10-14, 18:09:22 / Kategori: Allmänt

Det är med sorg i hjärtat jag skriver det här inlägget, men jag hoppas att någon av er kanske kan hjälpa mej. Ni får gärna länka till inlägget i era bloggar.

Vår underbara katt Zingo behöver ett nytt hem. Hon blir tre år i februari, är steriliserad och id-märkt. Hon är en jättego och mysig katt som gärna kommer och gosar. Tyvärr så fungerar hon inte alls med vår dotter, utan känner sig ofta hotad och trängd av henne. Hon trivs därför inte så bra hos oss längre, och skulle må bättre av att bo tillsammans med en familj utan småbarn. Hon älskar att vara ute och kan sådeles inte flytta till en lägenhet. Zingo bor just nu på Värmdö utanför Stockholm.



Kontakta mej här via bloggen, eller på min mail [email protected] om du tror att du kan ge Zingo ett nytt hem.


Hemmadag

2009-10-14, 08:35:04 / Kategori: Allmänt

En riktigt bra natt :) Skrutt somnade 18.45 och sov i ett sträck fram till 05.15. När jag kom in till henne då så var det iskallt på hennes rum, elementet hade stängt av sig av någon okänd anledning. Inte konstigt att hon vaknade lilla skruttan. Eftersom hon var klarvaken så tog jag in henne till oss, Sven fixade en flaska välling vid 06 och hon somnade om till 07.50. Skönt :)

Blogg.se strulade nu på morgonen igen, brukar ju börja dagen med att dricka te, blogga och att läsa bloggar, men inte idag tydligen. Nu verkar det vara okej igen i alla fall. Fast nu är ju Meja vaken så då hinner man ju inte direkt så mycket. Just för tillfället leker hon så fint själv här på golvet så då får jag passa på att blogga lite ;)

Idag blir det lugn hemmadag för oss, och jag hoppas att snorigheten avtar under dagen så vi kan göra kul imorgon. Tråkigt för vi skulle egentligen göra en massa idag. Både träffa Nina och Theo, och sen bada ikväll, men men. På lördag är ju första babysimmet den här terminen så då måste vi ju vara friska! Åh vad jag längtar :)

Ser ut att bli fint väder så lite utebus blir det nog idag i alla fall om skrutt orkar med det...


10 mån kontroll

2009-10-13, 17:58:28 / Kategori: Meja 6-12 mån

Mejans nya mått är 11440 g, 75,5 cm lång och 47,5 cm runt huvudet :) Jag tror dock att hon är längre, men hon var arg så det fick bli som det blev.  Efter tio månader så har hon nu dubblat sin födelsevikt! Läkaren fattar jag inte varför man ska träffa? Om man inte undrar nått så är det ju helt meningslöst. Meja vill aldrig visa läkaren nånting i princip. Sur är hon med, läkaren alltså, inte barnvänlig alls.

Resten av dagen har vi myst och busat. När vi kom tillbaka från BVC så hade killarna kommit hem. Meja vinkade glatt och kastade sig om halsen på Oscar. Sötnosen. Hon har busat för fullt med Oliver en lång stund med. Killarna har också rullat miljoner köttbullar eftersom det är kvällens middag. Så skönt att dom gillar att laga mat :)





Efter lunchen idag blev det lite sångstund :)


Mötet

2009-10-13, 07:38:09 / Kategori: Allmänt

Mötet gick bra :) Dom verkar supertrevliga allihopa, och som det verkar så kommer jag hamna i samma arbetslag som den jag fick bäst uppfattning om sist :) Tyvärr så hade chefen fått förhinder så hon var inte med, synd eftersom det verkade vara mycket frågetecken. Chefen vill omorganisera lite, och personalen har nog inte riktigt förstått varför. Jag hoppas dock att det blir som chefen föreslagit. Kändes väldigt positivt när jag gick därifrån, och dom är glada över att jag tackade ja. En av dom sa när jag gick att hon tyckte det kändes jättebra att jag kommer i januari. Blir man glad då eller?

Lilla bus är supersnorig även idag. Hon är inte påverkad annars vilket är skönt. Två gånger vaknade hon till i natt vilket är helt okej. Vi ska till BVC på 10 mån kontroll idag, tänkte faktiskt gå dit trots snorighet eftersom hon inte mår dåligt. Ska bli spännande eftersom det var så länge sen vi var där senast. Resten av dagen är vi hemma och myser, i eftermiddag kommer killarna med. Lite myskväll måste dte ju bli idag då trots att det är mitt i veckan :)


Mysig dag :)

2009-10-12, 16:01:20 / Kategori: Allmänt



Min lilla snoriga busunge startade dagen med att dra ut en hel rulle toapapper, samt rota i papperskorgen i badrummet. Jättekul tyckte hon det var när jag kom och upptäckte vad hon höll på med :) Busa orkar man tydligen alltid med.

Sanna kom lite efter nio och vi pratade en massa skit, busade med Mejan och drack te :) När Meja sovit så åkte vi iväg och åt lunch vid tolv. Älskar cesarsalladen som dom har på cafeét nere i hamnen :) Meja satt storögt och tittade på alla människor, och gick omkring lite med innan vi åkte hem igen. Som vanligt tjuvade hon mat av oss. Väl hemma igen så fortsatte hon busa min lilla gosunge. Går lite här och där nu, och även när hon inte går själv så går hon helst med stöd av en vägg istället för att krypa. Duktiga tjejen.
Sanna fick både en kram, och en snoriga puss innan hon tog bussen in till stan igen :) Tack för en mysig dag gumman!

NU är jag så nervös så jag blir knäpp. Busungen sover så jag har ingen att roa mej med för att tänka på annat. Det värsta är nog egentligen att komma dit, och man vet inte riktigt vart man ska. När mötet väl har börjat känns det nog lugnt igen. Hoppas jag!


Bra start på veckan

2009-10-12, 07:41:06 / Kategori: Allmänt

Det blev faktiskt en rätt bra natt trots förkylning. Nässpray innan hon la sig och en gång under natten så har hon sovit gott sen. Vaknade vid 06.30 av att hon sitter och pratar i sin säng. Låg och lyssnade på henne en stund innan jag hämtade in henne till oss. Lilla mysungen. Snorig som tusan är hon fortfarande, men hon verkar mycket gladare idag :)

Veckan innehåller en massa planer, men vi får väl se hur det blir nu när skruttis är snorig. Idag kommar i alla fall Sanna hit :) Sen hon blev kär, gifte sig och flyttade till Danmark till den stora kärleken så ses vi inte så ofta. Den här veckan när hon i alla fall i Stockholm och vi ska ses ett par dagar denna veckan. Längtar tills hon kommer. Ikväll sen ska jag på planeringsmöte på nya jobbet. Är jättenervös redan, lite läskigt känns det att gå dit. Håll en tumme för att det går bra ikväll!

Hoppas ni får en underbar måndag så hörs vi kväll!


Liten och ynklig

2009-10-11, 19:32:30 / Kategori: Allmänt

Riktigt snorig är vår stackars lilla skrutt. Dagen har varit ganska ynklig, men hon kämpar på så gott hon kan. Sov en massa på förmiddagen, sen gick vi ut till pappan som höll på i garaget. Massa spännande saker fanns det där, alla var dock inte så barnvänliga. Katten kom in och busade lite med till Mejas stora lycka. Nu är det faktiskt i princip färdigt för att börja måla där ute :)

Under eftermiddagen har vi busat och myst inne. Minsta motgång blir ju jobbig när man är så förkyld, men hon har ändå gått en del, vill verkligen nu :) Vi avslutade dagen med ett långt bad skrutt och jag, hon höll på att somna i badet. Lilla mystjejen. Blev läggdags redan halv sju, och jag hoppas, hoppas att natten inte blir för hemsk.


Skitnatt

2009-10-11, 07:49:40 / Kategori: Allmänt

Ja som rubriken säger så var natten kaos.Vid 22.30 hade Meja redan hunnit vakna till tre gånger och vara jätteledsen. Det fortsatte sen typ natten igenom. Idag är hon jättesnorig så det var förklaringen på kaoset.  Så tråkigt att varje gång som det börjar bli lite bättre med hennes sömn, så ska hon lyckas bli förkyld, och sen är man tillbaka på ruta ett igen. Jaja, bara att gilla läget :(

jag somnade redan innan 21 igår, helt slut efter dagen antar jag. Tur var väl det med tanke på hur natten blev sen. Sven har gått ner och lagt sig i Olivers rum för att sova och Meja busar runt på golvet. Dagens planer då. jag hade ju tänkt åka på bakluckeloppisen, men det regnar och är riktigt skitväder ute så det blir inte av. Vi fixar väl med garaget när Meja sover sen. Resten av dagen får vi ägna åt att mysa med tänd brasa och te. Känns som en sån dag idag. Hoppas att Meja tycker det med ;)


Trevlig kväll :)

2009-10-10, 20:39:47 / Kategori: Allmänt

Nina, Johan och Theo kom vid 16 och ungarna var snabbt i full gång med leksakerna :) Det städade vardagsrummet såg snabbt ut som kaos igen. Haha. Sånt är livet med småbarn. Theeo visade hur duktig han är på att kasta bollar, och Meja visade att hon kan gå lite och klappa händerna.

Meja har lärt sig något nytt idag nämligen att blåsa salivbubblor. Ser urfånigt ut, men hon tycker det är superkul :) Medan vi lagade middag så rev ungarna köket, och Meja lyckades hälla ut ett HELT paket kakao på sig själv och golvet. Hmm, nystädat var det ja ;) Sugrör och kastrullock var annars favoriterna.



God middag, kladdkaka, cider, hungrig är jag inte nu i alla fall kan jag lova. Lite turkisk peppar godis går nog ner ändå. Tack Nina för det :) Mycket bra present. Fina blommor fick vi med, mysigt!

En jäkla massa bebis och småbarnprat hann vi förståss med också. En riktigt trevlig kväll helt enkelt.


Nya rutiner

2009-10-10, 12:46:24 / Kategori: Meja 6-12 mån

07.00 Skrutt vaknar
08.00 Frukost
11.30 Lunch
12.00 Sova
15.00 Mellis
17.30 Middag
18.30 Bad och tandborstning
19.00 Välling och sova

Det har ändrats lite på sistone. För det första så sover hon ju till sju vilket vi är så glada för. Detta gör att hon bara sover en gång under dagen sen, vid 12. Då kan det vara allt från 30 min till 2 timmars sömn, men oftast runt 1 timme. Längst sover hon om man är hemma och kan lägga henne i hennes säng när det är dags.

Middagstiden har flyttats senare eftersom hon bara går med på att äta vår mat. Försöka ge henne något annat funkar inte just nu i alla fall. Ser hon att vi äter en sak och hon något annat så vägrar hon att äta tills hon får samma. Hon är inte dum inte ;)


Dagens planer

2009-10-10, 07:35:20 / Kategori: Allmänt

Mindre bra natt, men ändå hyggligt pigg. Jag somnade nämligen redan runt nio igår, mitt i fredagsmyset. Trött som tusan efter en vecka full av aktiviteter. Det innebar ju i alla fall att jag hann sova en del innan skrutt började krångla. Mycket skönt. Något annat som är väldigt skönt är att hon alltid sover till sju på morgonen nu istället för sex som det var innan :)

Idag ska vi förhoppningsvis låna grannens släp så vi kan köra skräp till tippen. När vi började fixa med garaget förra helgen så hittade vi en hel del som vi inte behöver. Inte oväntat direkt. Sen ska vi fortsätta fixa där inne så att rummet förhoppningsvis är klart för målning sen. Måste städa lite med eftersom vi inte orkade det igår. Ikväll kommer Nina, Johan och Theo på middag. Ska bli supermys :) 

Oj, ja så var den här dagen full med aktiviteter också. Ingen helgvila här inte :)


Korvgrillning

2009-10-09, 12:21:44 / Kategori: Allmänt



Första halvan av den här fredagen har varit toppen. Vi kom till öppnis vid 10 när dom öppnade och Meja började direkt pilla i sandlådan. Lekte med formar och traktor. Kompisen Novali var där med. Lite kallt tyckte jag, dags för vinterskor nästan om man ska vara ute och stilla så länge, men Meja verkade inte bekommas ett dugg. Hon var hur glad och nöjd som helst. Vid kvart i elva var det korvgrillning. Meja åt först en korv och ett halvt bröd, sen en korv till utan bröd och sen ytterligare en korv :) Hur får det plats?? Jättekul blev det sen när hon hittade en mer i tetrapack som nån lämnat. Satt och skakade den och fick sig en dusch. Tur att det finns tvättmaskin :)


Redan fredag

2009-10-09, 08:19:36 / Kategori: Allmänt

Natten var okej. Skrutt vaknade en gång vid fyra, men tyvärr var hon verkligen vaken då och jag lyckades inte få henne att somna om förrän vid fem. Sen sov hon gott fram till kvart över sju, så det får väl ändå räknas som bra för att vara här hemma. Nu har vi myst i vår säng alla tre och dom gick just ner för att fixa frukost. Lite lyxigt så här på fredagmorgonen :)

Redan fredag idag, nu går tiden läskigt fort ju. Jag vill hinna njuta av mina sista månader som mammaledig. Idag tror jag att vi ska åka iväg och grilla korv med öppnis. Får se om Mejan är tillräckligt pigg. Det lät så mysigt med korvgrillning och det är riktigt fint höstväder. I eftermiddg är det storhandla och städa som gäller som vanligt.

Hoppas ni får en härlig fredag!


Full fart hela dagen

2009-10-08, 19:30:18 / Kategori: Allmänt

Förmiddagen spenderades på öppnis. Vi kom dit ganska tidigt idag och Meja höll fullt tempo fram tills dom stängde vid tolv. Behöver jag säga att hon somnade som en stock så fort vi satt oss i bilen? På torsdagar är det en så himla mysig sångledare som verkligen fångar barnen. Störs inte ett dugg av att en del springer omkring utan bara kör på. Idag var det dessutom fruktsallad till fika, och mamman var nöjd :)



Bus och åter bus hela eftermiddagen. Pappa jobbade hemma och Meja var riktigt duktig och lät honom jobba ifred. Ibland i alla fall :) Vi har blåst såpbubblor, spelat xylofon, kramat gosedjur och läst böcker. Riktigt mysigt helt enkelt. Har bakat kladdmuffins med som vi åt till efterrätt :)

Nu - dags för te och mys ♥


Fotobok

2009-10-08, 18:27:24 / Kategori: Allmänt

Fujifilm har ju ett tag haft ett erbjudande om att man får en gratis fotobok om man skriver minst 100 ord om det på sin blogg. Nu ska jag äntligen ta tag i det!

En fotobok är ju den perfekta julklappen eller presenten till någon som man vill dela med sig av sina bilder till. I vårt fall så är det perfekt att samla Mejas första år i en fotobok och ge till någon som älskar henne. Med hjälp av ett program som man laddar ner från Fujifilms hemsida så utformar man sin egen fotobok. Man lägger in bilder som man sen kan redigera på olika sätt. Självklart får man lägga till sin egen text och designa sitt eget omslag. Storlek på boken, samt hårt eller mjukt omslag får man också välja själv. Det bästa är ju att man får göra det i lugn och ro, och beställer när man känner sig helt nöjd. Smidigt, direkt hem i brevlådan sen :)



Titta in här för att skapa dig en egen fotobok!


Nytt jobb :)

2009-10-08, 13:17:27 / Kategori: Allmänt

Har tackat ja till det nya jobbet. I januari börjar jag alltså om från början på ny förskola med nya kollegor. Känns toppen! Blev inbjuden till ett första planeringsmöte redan på måndag. Spännande!

:)


Uppdaterat 14.30
Eftersom flera redan frågat om Meja och förskola så är det bäst jag berättar hur vi har tänkt. Meja ska från januari vara hemma med Sven tre dagar i veckan, och så hoppas vi att vi får plats hos en dagmamma två dagar i veckan under vinter/vår. Till augusti har vi sen sökt förskoleplats till Meja :)


Toppennatt!

2009-10-08, 07:47:09 / Kategori: Allmänt

Skruttungen har sovit ännu en bra natt. Hon somnade 19 som vanligt, vid 04.45 var jag inne och stoppade om henne och sen sov hon vidare till 07.00. Idag är det en väldigt glad mamma här hemma kan jag lova :) Man blir en helt annan människa när man får sova lite mer. Kan det inte få fortsätta?

Idag ska vi iväg till öppnis på förmiddagen. Nu när Meja sover till sju på morgonen är hon ju inte så sugen på att sova lite i bilen på vägen dit så vi får se hur det går. Vi stannar väl i så fall så länge hon orkar. 9-12 är egentligen en ganska dum tid, men jag antar att för lite större barn är den perfekt. På eftermiddagen tror jag att vi busar ute och sen myser inne. Riktigt fint höstväder är det idag, vindstilla och soligt. Sånt gillar vi :) 

Har förresten träningsvärk efter simmandet igår. Det var otroligt skönt att simma så där på morgonen, nästan tomt i simbassängen. Sen sitta lite i bastun helt ensam och fundera. Härligt.


Det här med att gå

2009-10-07, 19:09:40 / Kategori: Allmänt

Igår gick Meja jättemycket på kvällen. Stod och spelade med grytlock flera minuter i sträck och så. Trodde faktiskt att det hade lossnat helt för henne, men inte då. Idag har hon inte gått mer än ett par steg på hela dagen. Så här har hon hållt på över en månad nu, går ena dagen och inte nästa. Man undrar ju när det ska ha mognat färdigt. Hon blir ju så frustrerad och man märker att hon vill.

Dagen har i övrigt varit bra. Vi var iväg och lunchade med Malin och Nikolas. Meja var på superhumör och charmade alla på cafeét :) Specillt en man som satt vid bordet bakom blev charmad. Meja vinkade och ropade högljutt ejhej. När jag släppte ner henne efter hon ätit så gick hon runt med hjälp av en stol som hon puttade framför sig. Vinkade glatt till alla. Hon är underbar att ha med sig min unge :)

Meja håller på att somna och vi ska mysa med en kopp te och filmen Milk. Har ni sett den?


Traderafynd

2009-10-07, 16:04:36 / Kategori: Shopping

  

Plyschtunika från Me&i, som ny 79 kr
Randig tröja och rosa manchesterbyxor från POP, jättefint skick 16 kr (!!)
Randig stickad kofta från POP, som ny 65 kr

Lite frakt utöver dom priserna, men Tradera är ju toppen!


Bra natt :)

2009-10-07, 08:25:16 / Kategori: Allmänt

Inatt sov vi i sovrummet både jag och Sven. Väldigt skönt måste jag säga efter två månader av varannan natt  hos Meja. Mejan var superduktig och bara en enda gång fick Sven gå in och stoppa om henne. Han hade hört henne ett par gånger till, men då har hon väl hittat nappen själv Sov till halv åtta imorse med vår duktiga tjej. Man kan ju hoppas att det fortsätter, men det vågar jag nog inte än.

Jag ska strax äta frukost och sen ska jag åka iväg och simma medan Sven är hemma en stund extra. Efter det ska jag och Meja äta lunch med Malin och Nikolas. Ska bli supertrevligt för det var ett tag sen, och Nikolas har säkert vuxit massor :)

Förresten så kände jag att ett hörn av första kindtanden har kommit igenom tandköttet igår. Sååå långsamt det går för kindtänderna.


Våran dag

2009-10-06, 16:04:27 / Kategori: Meja 6-12 mån


Skrutt började med att långsova 09.45-11.50, väldigt ovanligt!


Sen blev det bus och sång. Klappa händerna och Imse Vimse Spindel är favoritsångerna just nu. Ramsan Alla mina spralliga små fingrar är hysteriskt kul :)


Till lunch blev det morotspannkaka, både för mamman och Meja.


Övar på att stå och gå.


Finaste ungen


Frost

2009-10-06, 08:11:18 / Kategori: Allmänt

Härlig morgon, det är sol ute och frosten glittrar på gräsmattan :) Sven sov hos Meja vilket beetyder att jag har fått sova. Skrutt är rätt bra på att ta nappen själv nu när hon vaknar till så Sven hade bara varit tvungen att klappa på henne en gång under natten. I natt ska vi testa att sova båda i vårt sovrum och se hur det går. Man saknar rejält att sova tillsammans nu när vi sovit så länge inne hos Meja. Det känns i alla fall som om hennes nätter börjar gå mot det bättre, jag hoppas dock inte på för mycket.

Idag ska vi till öppnis tänkte jag. Meja är på strålande humör så det passar perfekt. Hoppas bara att det är lite mindre folk där än sist. I eftermiddag blir det utelek i det fina vädret. Man får passa på medan det håller i sig :) Antagligen ligger det också nått tvättberg nånstans som behöver tvättas.

Nä, nu är det dags för frukost. Vi hörs senare!


 09.30 Jaha, ingen öppnis för oss idag :( Sven tog min bil imorse eftersom den skulle in på service. Han flyttade snabbt över bilbarnstolen till sin bil, men tyvärr sitter den inte som den ska. Lyckas inte fixa det så det blir hemmadag för oss...


Mysigaste ungen :)

2009-10-05, 19:51:35 / Kategori: Meja 6-12 mån

Meja har ju aldrig varit riktigt gosig så där som en del bebisar är. Dom senaste veckorna har det dock skett en förändring. Hon pussas härliga blöta pussar och hon kramas när hon har lust. Om jag är trött så verkar hon förstå det och gosar mera. Idag kröp hon upp i mitt knä, gosade in sig och somnade. Har aldrig hänt förr.

Kan det bli mysigare än så?


Underbara ungen 10 månader

2009-10-05, 14:05:31 / Kategori: Meja 6-12 mån

Klockan 14.19 för tio månader sen så plockade dom ut Meja ur min mage. Älskade unge!


Alldeles ny Meja 14.20, 5 december

NU, 10 mån senare...

- Går 10-15 steg utan stöd
- Vinkar och säger hej, och heda (hejdå)
- Klappar händerna
- Har åtta tänder plus två till på väg
- Älskar att läsa böcker
- Kan spindeln och solen i Imse Vimse Spindel
- Visar tydligt om hon ex vill gå ut genom att ställa sig vid ytterdörren
- Visar att hon vill ha dricka genom att peka på en mugg och säga aaa
-Äter och gillar i princip allt. Vill helst inte ha barnmat utan riktig mat
- Äter för det mesta själv med händerna, försöker med gaffel, och lyckas ibland
-Säger titta och pekar på saker när hon vill uppmärksamma något
- Säger e dä? när hon undrar vad något heter

...och en massa till förståss...

Om bara två månader är det dags för 1 års kalas för underbara ungen :)


Nya möjligheter

2009-10-05, 13:04:52 / Kategori: Allmänt

Hann inte skriva nått innan vi åkte imorse, redan vid 8.30 var vi iväg jag och Meja. Jag ska berätta vad telefonsamtalet och mötet förra veckan handlade om nu trots att inget är bestämt än. Min chef ringde mej och frågade om jag var intresserad av att börja jobba på en annan förskola. Vi är för många där jag jobbar idag, och jag trivs inte så bra så därför tänkte hon på mej. Var ute och träffade chefen på den andra förskolan förra veckan och idag var jag och Meja där under förmiddagen för att se hur dom har det. Tyvärr så var förskolläraren sjuk och jag hade massa frågor till henne, så det lär bli ett besök till innan jag fattar beslut om hur jag ska göra.

Jag har i alla fall fått tjänsten om jag vill ha den, så det är ju jättekul :) Nu handlar det mest om att fösäkra sig om att det finns ambitioner och mål i verksamheten som stämmer överrens med hur jag tänker. Vill inte fatta ett förhastat beslut. Dock känns det kul och lite spännande att kanske byta.

Övriga veckan då. Imorgon och torsdag är det öppnis, på onsdag lunch och promenad med Malin o Nikolas, och på fredag Andy's med Nina och Theo. Full fart som vanligt med andra ord :)


Underbara Barn mässan

2009-10-04, 14:54:25 / Kategori: Allmänt

Vi kom dit strax innan dom öppnade vid tio. Eftersom Sven jobbar för ett husföretag så gick vi in som utställare på Hem och Villa mässan som ju var samtidigt :) Det kändes väldigt skönt att slippa betala dom 280 kr som inträdet för oss båda annars kostat. Gick in på Barnmässan bland dom 500 första och fick därför en goodiebag. Sven gick lite bakom mej och helt plötsligt hade vi fått vars en :) Me like!

Mässan hade väl ungefär samma utställare i år, men det märktes att man inte var lika intressant för en del som när man var gravid. En del gratisprover fick vi med oss hem i alla fall. Tittade på en massa fina barnkläder och två tröjor fick faktiskt följa med hem till Meja. Lagom stora för att bli julklappar :) När det är mässpriser så känns det ju som att man har råd att köpa käder som jag annars anser vara helt för dyra.

 

Det vi fick med oss hem annars (i goodiebags & gratisprover) var några Pampers blöjor, Liberos hudvårdsprodukter, Natusan tvättservetter och babyolja, Huggies tvättservetter och blöjor, två fisher price leksaker, två små mjukisödlor, en Me&I filt, ett skötunderlägg, tandborstar, lypsyl, trafikväst, hudkräm till mamman och det bästa enligt Meja - två ballonger :)

Vi anmälde även Meja till fortsättning på babysimmet. Vi har velat fram och tillbaka om det, och tyckt att 1350 kr är för mycket pengar. Mässpris på babysimmet var 850 kr vilket kändes helt okej :) :) Vecka 42 börjar vi igen och det ska bli SÅ kul!


Underbart

2009-10-04, 08:04:48 / Kategori: Allmänt

Sven tog Meja i natt, och vet ni? Jag har sovit hela natten i ett sträck :) Inte vaknat en enda gång för at gå på toaletten eller annat. Tror att det är första gången sen jag blev gravid som jag sovit en hel natt, alltså ett och ett halvt år sen :) Glad mamma. Meja hade haft en okej natt med så det känns skönt också.

Idag ska vi iväg till Underbara Barn mässan. Ska bli superkul, var ju där förra året och kom hem med så mycket saker till bebis Meja :) Nu är jag ju inte gravid så i år kanske man kan njuta av att gå där. Förra året vid den här tiden så hade jag ju galen foglossning. Hem och Villa mässa är det samtidigt i dom andra mässhallarna, så om Meja är på humör blir det ett besök även där :)

Vi hörs senare! 


Vår lördag

2009-10-03, 16:10:55 / Kategori: Allmänt

Lilla skrutt är inte okej :( Gnällig och klängig, stackars liten. Nu sover hon sen en och en halv timme tillbaka. Måste väl tyvärr snart väcka henne annars blir det ingen sömn ikväll. Fick titta i hennes mun innan och det är inte så blått längre. Bra, eller dåligt? Inga tänder igenom än i alla fall. Dom verkar inte ha nån brådska direkt.

Sven kom hem från varvet vid 14 och sen dess har vi grejat i förrådet. Vi ska ju fixa kontor där i den isolerade delen så Sven kan få jobba ifred när han är hemma och jobbar. I januari när jag börjar jobba så hoppas vi ju att Meja får plats hos dagmamma två dagar i veckan. Sven ska vara hemma tre dagar i veckan med henne och så jobba dom andra två och troligtvis helger. Kommer att bli tufft att få tid tillsammans, men det är ju bara under våren så det kan man stå ut med :) I alla fall så blir det perfekt med ett kontor så han kan få vara ifred på helger och så när han behöver jobba.

Så fort skrutt har vaknat så ska vi åka och hyra nån film. Sen blir det lördagsmys och god middag :)
Hoppas ni får en mysig kväll allihopa!


Ingen pigg mamma

2009-10-03, 08:00:36 / Kategori: Allmänt

Natt utan alvedon, det var en dålig idé :( Skrutt har varit vaken en gång i timmen mellan 23 och 05. Pigg mamma idag? Näe knappast va. Hoppas jag får sova med när hon sover förmiddag. Sven ska strax iväg till varvet, för segelbåten ska upp idag, så nu kan jag inte sova tyvärr.

Trots usla nätter så är det ju så härligt att vakna på morgonen och höra skrutts titta. Det första hon gör på morgonen är nämligen att titta på fjärilarna på väggen i hennes rum :) Alltid på gott humör när hon vaknar, trots störd sömn. Tänk om man själv var så med. Älskade unge!

Idag på dagen har vi inget planerat jag och Meja. Fint väder är det, så vi går väl ut och leker. Myser med en brasa inne gör vi nog med, frost ute nu på morgonen. Ikväll skulle ju Nina, Johan och Theo komma på middag, men jag gissar på att Theo är sjuk fortfarande. Vi får väl se när dom har vaknat hur han mår. Kommer dom inte så får vi väl hyra nån film och titta på. Mysigt det med :)


Kärlek

2009-10-02, 11:11:23 / Kategori: Allmänt

Tänk om Meja inte haft sina halvbröder. Hon har så kul med Oliver så det är inte klokt :) Han har kul med henne med förståss, och han älskar att ha en lillasyster.



Bilder från förra helgen när vi var på förskolegården och lekte.


Fullt upp

2009-10-02, 08:11:33 / Kategori: Allmänt

Lilla skrutt sov rätt bra i natt :) Hon fick ju alvedon innan hon somnade och sen sov hon till 04.45 (!) det var ju ett tag sen kan man säga som hon sov så länge i sträck. När hon vaknade var hon dock ledsen och hade ont, men en timme senare somnade hon om och sov till 07.15 :) Nu leker hon hyfsat nöjd här på golvet efter en flaska välling. Vi får väl se hur det utvecklar sig idag. Hoppas hon slipper ha så ont bara.

Om en stund ska jag iväg och simma och sen idag har vi planerat att gå på Andy's lekland med Nina och Theo. Vi får väl se om det blir av för Theo var inte helt frisk igår kväll, annars blir det slappa hemma för oss :) Storhandla ska vi också som vanligt. Imorgon ska vi påbörja projektet med kontor i förrådet, ooch sen kommer Nina, Johan och Theo på middag. Trevligt ska det bli :) På söndag är det Underbara barn mässan. Så ser vår helg ut, fullt upp känns det som :)

Vad ska ni hitta på i helgen?


uppdat. 09.50 Stackars Theo är sjuk så det blir hemmamys på programmet för oss idag. Skrutt har somnat igen efter gnällig vakenhet här :(


Varför en när man kan få två samtidigt...

2009-10-01, 16:09:14 / Kategori: Meja 6-12 mån

Efter en lite konstig natt där hon var vaken i över en timme i sträck, och sen en lite smågnällig förmiddag på öppnis så börjar man ju undra vad som är fel. Tänkte att det väl var tanden, men när Sven kollade nu på eftermiddagen så såg han att det var en på gång på andra sidan med. Varför få en när man kan få två samtidigt. Hon är så ledsen lilla skrutt och har väl jätteont. Har precis varit på apoteket och köpt alvedon till henne eftersom den var slut. Får se om det hjälper. Vad gör man annars? Och vad gör man när det gått tre dagar med alvedon?

Som sagt så var vi på öppnis i förmiddags. Meja tycker ju att det är så kul att busa med alla sakerna där, så även idag. Men hon pillade sig mycket i munnen, och var inte alls så sugen när andra barn ville klappa och busa med henne.På sångstunden blev hon ledsen och ville inte alls vara med. Vi fikade lite istället, hon tuggade på lite paprika och jag gissar på att det var skönt för tänderna för hon var så nöjd. Idag var det inte så mycket folk på öppnis så hon fick leka själv ganska mycket, och då var hon nöjd :) Vi stannade hela förmiddagen och hon somnade som en stock på vägen hem och sov i en och en halv timme.



Favoriten på öppnis är den röda elefanten som man kan sitta på :)


Trött på tänder

2009-10-01, 07:51:54 / Kategori: Allmänt

Sven sov inne hos Meja, så jag har sovit hela natten som en stock. Meja bestämde sig efter två okej nätter att det var dags för lite kaos. Vaken över en time mitt i natten, Sven trodde att hon kanske hade ont. Antar att det är tanden. Jäkla skittand! Man ser ett hörn nu i alla fall, men jag tror inte att det har spruckit igenom. Tycker så synd om henne.

Idag ska vi till öppnis hade jag tänkt, men jag vaknade med ont i magen, eller typ ljumskarna. Ligger med min värmedyna nu och hoppas att det släpper. Varför har man ont där för? I eftermiddag hoppas jag att jag hinner städa lite här hemma, och sortera tvättberget. Imorgon är det ju fredag igen, hur gick det till? Skönt med helg igen i alla fall så Sven är hemma :)

Hoppas att ni får en bra dag!