Äntligen fredag!

2010-04-30, 13:15:03 / Kategori: Allmänt
Den här fredagen har verkligen varit efterlängtad! Är så sjukt trött i kroppen och det var riktigt tungt att gå upp imorse. Kroppen klarar inte av att jobba mer helt enkelt. Tur att jag har min läkartid på torsdag.

Ikväll blir det hemmamys. Vi ska elda skräp i trädgården, grilla gott till middag och äta hemgjord glass till efterrätt. När Meja lagt sig så blir det film och popcorn i soffan. Vi brukar åka iväg och titta på majbrasa, men i år är alla nöjda med att vara här hemma. Väldigt skönt måste jag säga.

Nu ska vi strax åka iväg och hämta godingen hos dagmamman, handla lite, och sen är det helg.
Hoppas ni får en mysig valborgskväll mina vänner!

Förskolestarten närmar sig

2010-04-29, 18:32:24 / Kategori: Allmänt
Fick en inbjudan från Mejas blivande förskola idag till ett informationsmöte. 26 maj blir det. Ska bli roligt att träffa personalen och övriga föräldrar. Bra också för då kan jag passa på att fråga vilka tider Meja får vara där när jag är hemma med lillebror. Har ju också lite funderingar kring inskolningen då lillebror ju faktiskt skulle kunna komma precis när Meja ska inskolas om han är lite sen.

Lite surt är det att vi inte fått plats där vi helst vill. Senast nästa höst borde det ju dock bli plats där åt henne så då får hon helt enkelt byta. Hade ju dock varit så oroligt skönt att ha gångavstånd nu när man ska vara mammaledig, men, men inget att göra åt det just nu. Förhoppningsvis kan vi lösa det så att Sven lämnar på morgonen och jag hämtar så man inte behöver dra iväg lillebror två gånger med bilen.

Trots att hon redan går hos dagmamma några dagar i veckan så känns det lite vemodigt att hon ska börja på förskola till hösten. Nu är hon verkligen stor min lilla tjej.

Irritation

2010-04-29, 15:05:48 / Kategori: Allmänt
Svar från försäkringskassan; Vår handläggningstid är 30 dagar. Ditt ärende påbörjades den 8 april, därför finns det ännu ingen planerad utbetalning.

Varför inte innan dess undrar man ju, men det hade dom inget svar på *suck* Men nu har jag i alla fall en datum då dom anser att dom påbörjat sitt arbete. Den 8 maj kan jag med andra ord ringa och begära att dom är klara för då har det gått 30 dagar. Tur att jag fick ut halvtidslön denna månaden med i alla fall. Man får vara sur eller hur?

Dagen på jobbet gick jättefort. Vi städade gården och grillade korv. Supermysigt trots lite halvdåligt väder. Sen hade jag möte med kollegan som ska ta över ansvaret för avdelningen. Känns lite hektiskt nu när jag snart slutar jobba helt. Man vill ju att allt ska bli bra.

Alltså...

2010-04-28, 16:09:43 / Kategori: Allmänt
Försäkringsassan gör mej galen!
Sen 15 februari har jag varit sjukskriven på deltid.
Idag är det den 27 april. Ärendet är fortfarande under utredning.
HUR svårt kan det vara?
Igår lyckades dom skicka ut en begäran om inkomstuppgifter inför föräldrapenningen. Mej veterligen ska jag inte ha någon FP förrän i augusti.
Varför, varför gör dom inte saker i rätt ordning?
Gaaah!

Inte riktigt sovmorgon...

2010-04-28, 08:10:12 / Kategori: Allmänt
Alla andra morgnar den senaste tiden har jag sovit som en stock när klockan ringt. Imorse bestämde sig Mejaskrutt att vakna 05.30, och sen kunde jag inte somna om. Hur typiskt är det?

Jag får i alla fall frukost på sängen så lite lyxig blir morgonen ändå. Sova får jag väl göra efter lunch sen eller så.
Ute skiner solen så det är väl läge att gå ut om ett tag och njuta lite av den. I eftermiddag ska det tydligen bli sämre så man får passa på medan man kan.

Idag går jag in i v 29. 84 dagar till BF, inte lång tid alls. Ungefär tre veckor till vårt nästa UL. Längtar redan, det är ju så mysigt att se busbebisen.

Hoppas ni får en härlig dag!

Galet trött

2010-04-27, 18:43:39 / Kategori: Allmänt
Började dagen på jobbet vid 8 med utvecklingssamtal innan ordinarie arbetstid. Sen jobbade jag som vanligt. Förberedde lite inför eftermiddagens samtal innan jag åkte hem för att vila. Vid 15 var jag tillbaka på jobbet och hade tre samtal till innan jag åkte hem igen. Helt slut är jag. Skönt är det då när man kommer hem att middagen står på bordet kan jag lova.

Lillebror har vänt sig med huvudet neråt nu och sparkar på revbenen som en tok. Hela magen hoppade när jag satt och hade sista samtalet. Svårt att koncentrera sig var det. Min lilla busbebis.

Imorgon är jag ledig och då ska jag ha sovmorgon. Lång sådan. Sven och Meja ska vara hemma tror jag så vi får väl se om jag orkar göra något med dom på eftermiddagen. Annars blir det vila hela dagen lång.
Behöver jag verkligen.Lång dag

2010-04-26, 16:36:08 / Kategori: Andra graviditeten
Dagen med alla möten har gått bra. Har inte så mycket röst från och till. Dricker te med honung och hoppas att det släpper lite.

Lönesamtalet gick super. Känns som om vi har samma uppfattning om min arbetsinsats vilket ju alltid är skönt. Hon vill skicka iväg mej på någon slags kortare ledarskapsutbildning. Finns inga datum uppsatta för det än, men slutet av hösten kanske. Borde ju inte vara några problem trots att jag då är mammaledig. Lönemässigt så får jag den ökningen som jag hade förväntat mig, och kanske lite till. Skönt.

Hos BM gick det också bra. Har fortfarande bra järnvärde, till skillnad från med Meja då det var katastroflågt ganska länge. Sockret var bra och jag slipper göra en gluskosbelastning till. Happy. Hjärtljuden var som vanligt runt 145 och magen strax över normalstrecket. Mindre än med Meja.

Läkartid fick jag den 6 maj hos den trevliga läkaren. Kunde fått på måndag hos den sura, men nä, jag väntar gärna några dagar till för att slippa henne.

Känns som om det varit en lång dag. Nu är det dags att vila lite innan middagen :)

Jobbvecka igen

2010-04-26, 07:35:40 / Kategori: Allmänt
Helgen försvann fort som vanligt.

Blir jobb idag. Snorig och lite hostig, men inte alls som i helgen. Hostmedicin blir det för min del innan jag åker. Anledningen till att jag känner att jag verkligen behöver jobba idag är två. För det första så har jag tre utvecklingssamtal idag. Eftersom jag jobbar så lite nu så är det knepigt att få ihop alla samtal på vettiga tider. Bara tanken på att behöva boka om dom skapar stress. Idag har jag två innan arbetstid och ett på arbetstid. Den andra anledningen är att jag har lönesamtal med min chef idag. Känns ju ganska viktigt va ;)

I eftermiddag ska jag iväg till BM med. Ska bli mys att lyssna på bebis igen. Boka tid hos läkaren ska jag göra med. Mycket idag.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Lite bilder

2010-04-25, 19:55:27 / Kategori: Allmänt

Lite mys med mamman. Läsa bok är alltid en höjdare!

 

På restaurang på pappans födelsedag

 

Hjälper pappan att bygga utemöbler


Så här nöjd blir man när man fått ett eget utebord


Beautiful blogger

2010-04-25, 18:28:43 / Kategori: Allmänt
Fick en award av söta Edvins mammaInstruktion
; kopiera in awarden, länka till den du fått den av och ge den sen vidare till 7 andra bloggare och länka till dem + berätta 7 saker om dig själv – sprid lite glädje!

 • Jag är en riktig godisgris. Surt och salt godis står högst på listan
 • Jag har blivit mycket fegare sen jag fick Meja. galna karuseller och läskiga filmer fungerar inte längre
 • Jag är hysteriskt rädd för ormar trots att jag nästan aldrig har stött på någon
 • Jag tycker det är otroligt jobbigt att ringa folk jag inte känner
 • Jag tycker att det är jättekul att få brev/kort i brevlådan istället för bara mail
 • Det pirrar fortfarande i magen när jag och Sven pussas precis som när man är nykär
 • Jag längtar otroligt mycket tills lillebror kommer om någon nu missat det ;)

Jag ger den vidare till några av mina favoritbloggare

Nina Emma Erika Sara Madde Amanda Veronica


Host, host, host

2010-04-25, 10:14:48 / Kategori: Allmänt
Bra natt, men inte lika bra morgon. Hostar tokmycket. Det började redan o torsdags, men har blivit värre och värre under helgen. Har bara väntat på det eftersom dom flesta föräldrar inte verkar tycka att hosta är en sjukdom och därmed lämnar barnen på förskolan trots att dom djuphostar och är snoriga. Tråkigt att min helg ska bli förstörd bara för det. Hoppas att det lättar under dagen för jag skulle verkligen behöva jobba imorgon. Ni kan ju hålla en tumme eller två är ni gulliga.

Dagens planer blir då tyvärr inställda. Tråkigt värre, men vi får försöka boka om till en annan helg. Fint väder är det ute så en stund i solen ska jag väl orka med i alla fall. Skulle vilja orka åka till plantagen och köpa lite saker till trädgården. Vi får väl se om jag kanske, kanske kan orka det i eftermiddag.

Hoppas att ni får en bra söndag!

Nytt från POP

2010-04-24, 18:07:25 / Kategori: Shopping

 

Härlig sommarklänning till Meja och kortärmad body till bebis från POP. Har tittat på klänningen ända sen den kom in i butikerna för ett par månader sen. Inget impulsköp här inte ;) Haha.


 

 

Dom här tre skulle gärna få flytta in hos oss också. Linnen blir det nog absolut till Meja när dom har kommit ut i butik. Hur fina som helst ju.

 


Veckans mage

2010-04-24, 09:10:58 / Kategori: Andra graviditeten


Magen är högre upp nu än med Meja. Kanske beror det på att Meja låg med huvudet neråt och lillebror ligger med huvudet uppåt. Revbenen på högersidan är helt ömma av det konstanta trycket från bebis huvud. Inte så skönt.

Hoppas ni får en härlig lördag i det fina vädret!

Mera prat och utveckling

2010-04-23, 08:08:57 / Kategori: Meja 12-18 mån
Titta bollor (ballonger)

Ojoj bappen lamlade (nappen ramlade)

Ut, ut!! (bankar på ytterdörren och skriker)

Lillebo (lillebror)

Bulla
(bullar)

Meja har nu också lärt sig att klättra ner från vår trappa inomhus. Lite klurigt eftersom den inte är rak utan svänger på slutet.
Hon har lärt sig att klättra i badkaret själv med hjälp av sin pall.
Hon drar ner dragkedjan själv på jackan, och kämpar för att klä på sig den själv. En arm går men sen är det för svårt.

Varför ser du så konstig ut?

2010-04-22, 13:37:32 / Kategori: Allmänt
Vi satt och hade samling på jobbet. En av dom stora killarna (5 år) tittar väldigt koncentrerat på mej innan han säger;  Emma, varför ser du så konstig ut idag? Ovanlig liksom?
Jag förstår först inte vad han menar, men kommer sen på att jag ju inte har sminkat mej. Säger det till honom varpå han ser väldigt tvivlande ut och säger;
Men, Emma är det alltså så här du ser ut på rikigt?

Bäst jag sminkar mej i fortsättningen innan jag går till jobbet. Jag kan ju inte gå runt och se helt ovanlig ut ;)

Trött och ont

2010-04-22, 07:18:53 / Kategori: Allmänt
Vaknade med ont överallt känns det som. Trött som tusan. Överansträngd gissar jag på. Ska jobba mina fyra timmar idag och sen är det helg för min del, så otroligt skönt. Iväg till skogen ska vi idag, men jag får väl lunka på i min egen takt. Haha. Det blir nog bra.

Sen hem och sova direkt innan Sven ska iväg på möte ikväll. Tråkigt värre, men förhoppningsvis blir han inte sen. Nu väntar frukosten på mej. Hoppas ni får en bra dag allihopa!


Mys kväll

2010-04-21, 18:55:42 / Kategori: Allmänt
Sven håller på att lägga Meja. Vi har precis kommit hem från ett mysigt restaurangbesök. Blir ju lite tidig middag när man har Meja med sig, men det funkar fint det med. För min del blev det grillad entrecote med beasås och pommes. Hur gott som helst. Meja fick grillad kyckling med potatis och åt tills det nästan sprutade ur öronen på henne. Efter maten gick hon runt och flörtade mad övriga gäster. När hon tyckte det var dags att åka hem så tog hon sin jacka och började gå mot dörren.

Vi var på en restaurang som vi inte besökt innan så det var skoj. Bra betyg fick den, dock dröjde det lite länge innan man fick maten tyckte jag. Kan bero på att jag är gravid och konstant hungrig kanske ;)

Nu väntar snart efterrätt när Meja somnat. När det är födelsedag så får man ju lyxa till det trots att det bara är onsdag. Glass i stora lass med kola och chokladsås blir det.

3 månader

2010-04-21, 07:38:09 / Kategori: Allmänt
Idag är det exakt tre månader kvar till BF.
Inte lång tid alls faktiskt. Känns galet, jag blev ju nyss gravid :) Meja har nu full koll på att lillebror bor i magen. Där e lille säger hon och drar upp min tröja. Klappar och pussar på magen gör hon och vill gärna hjälpa till att smörja in den på kvällarna med. Ska bli spännande att se vad hon tycker sen när lillebror är på utsidan. Tänk min stora (lilla) tjej ska snart bli storasyster.

Idag har vi börjat morgonen med att sjunga för stora älsklingen här hemma som fyller år idag. Meja tyckte det var roligt att pappan fick paket och ville gärna prova hans nya tröja. Knasunge.


Massa grattis på din dag älskling!

Till lillebror

2010-04-20, 19:49:10 / Kategori: Allmänt


Hittade äntligen babygymmet med Pingu som jag ville ha. Som nytt på Blocket för 300 kr. Meja älskade ju sitt babygym med Tummen, men vi sålde det när hon vuxit ifrån det. Hoppas att lillebror gillar sitt lika mycket.
Eftersom mamman tycker att Pingu är så söt så har det också blivit sängkläder till vaggan med Pingu på. Dom turkosa blev det.

Har också till slut hittat en mjuklift till vagnen. Även den på Blocket. Har fått den skickad till mej så den ska hämtas imorgon. Vi börjar bli ganska redo för lillebror nu.  Lite saker kvar att köpa som sängkläder till spjälsängen och ett nytt spjälskydd. Lite kläder med, men det får vänta tills vi vet lite bättre vad lillebror är för storlek.  Skönt att slippa stressa med saker dom sista månaderna tycker jag.

Galen i att vara ute

2010-04-20, 13:51:06 / Kategori: Meja 12-18 mån
Imorse när Sven lämnat Meja hos dagmamman kom ett sms. Han hade lämnat innan dom hunnit gå ut och Meja hade blivit galet arg för att hon var tvungen att gå in en stund. Hon är verkligen helt tokig i att vara ute vår dotter. Blir arg så fort det är dags att gå in, eller ännu värre om hon inte får stanna ute och leka om man varit iväg med bilen nånstans. Riktiga vredesutbrott.

Om hon fick skulle hon bo i sandlådan tror jag. Den och gungan är hennes stora favoriter. Men man ska inte klaga, hellre det än tvärtom. Det är ju bara det att ibland måste man ju göra saker inne med.
Inte hon, men vi vuxna.

Lite bilder

2010-04-19, 20:28:15 / Kategori: Allmänt

Om man har hjälpt till med smeten så ska man såklart slicka skålen med. Hela skålen tydligen. Bäst att kolla så att inget finns kvar längst ner på botten.

 

Har man en pappa som gillar innebandy så ska det såklart börjas i tid. Sven kunde inte låta bli att köpa klubba och boll till Meja på leksaksaffären. Hon tyckte superkul och har spelat både med Sven och Oliver i helgen.


Lång dag

2010-04-19, 17:00:55 / Kategori: Allmänt
Dagen på jobbet blev tyvärr lite längre än tänkt. Hade ju inskolning idag och det kändes inte bra att gå halv ett. Stannade helt enkelt över vilan och tills dom gick hem halv tre. Känns i kroppen nu kan jag lova. Ont, ont, ont. Inte alls bra, men bra för lilltjejen som jag skolade in. Imorgon går jag i alla fall när hon har somnat och det kommer att gå super är jag säker på.

Var dessutom iväg efter jobbet och fixade en sak till Sven som fyller år på onsdag. Strax är det dags för våfflor till middag och sen är det sängen som gäller för mej. Om jag orkar så kommer det lite bilder från helgen senare.

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Jag tävlar med Saras rum och www.pingpongbarnklader.se om en valfri vara av de ovanstående.

Tävla här du också!

Mat...

2010-04-18, 20:35:47 / Kategori: Andra graviditeten
Är hungrig konstant nu för tiden. Det kvittar om jag äter en ordentlig måltid, efter en halvtimme så är jag hungrig igen. Försöker att inte småäta en massa, men det är ju inte skoj att vara hungrig heller. Frukt funkar inte, utan det ska vara mat. Hoppas det inte håller i sig graviditeten ut. I såna fall lär jag rulla fram innan juli ;)

Har sjukt sug efter surt godis nu för tiden med. Lyckas ganska bra att hålla mej till godis på helgerna i alla fall. Man blir ju helt knas när man är gravid. Längtar riktigt mycket efter svenska jordgubbar nu med. Lär bli många jordgubbar i magen denna sommaren.Söndag

2010-04-18, 10:15:40 / Kategori: Allmänt
Har sovit ganska dåligt inatt. Fogarna bråkar lite och lillebror blir sur när jag ligger på höger sida. Där har han nämligen sitt huvud och vill väl inte ha det mosat ;) Sven gick i alla fall upp med Meja imorse och när jag vaknade vid halv nio så hade dom varit och köpt frallor samt tvättat min bil på biltvätten. Det är lyx det!

Jag har förberett färdigt dom utvecklingssamtal jag ska ha i veckan. Dom ska bara skrivas ut. Känns skönt att ha det fixat. Blir tuffa veckor här nu dom närmaste tror jag. Imorgon börjar förhoppningsvis äntligen min inskolning, vilket ju självklart tar på krafterna. Sen måste jag få in så många utvecklingssamtal jag kan dom närmste två (tre) veckorna. Vet ju inte hur länge jag jobbar till så det är ju bra om dom flesta fått sina samtal.

Nu ska jag i alla fall klä på mej och gå ut en sväng medan det fortfrande är sol. Man måste ju passa på och njuta. I eftermiddag ska vi till Svens ena bror och umgås. Blir trevligt :) Vi ska även åka iväg och titta på en bil medan Meja stannar hos dom. Spännande.

Så kan det gå

2010-04-17, 08:22:15 / Kategori: Allmänt
Efter middag, som till slut blev tacos så skulle vi fredagsmysa med film. Jag somnade innan Meja till och med, och sov gott i soffan större delen av filmen. När den tog slut så tog jag mej upp till sängen och sov vidare. Med undantag från två toabesök så sov jag sen fram till sju imorse. Känner mej för en gångs skull ganska utvilad.

Idag på förmiddagen ska jag försöka jobba lite. Ut och busa med Meja är givet också. I eftermiddag ska vi iväg till vänner och stanna där för middag. Blir som vanligt ingen sen kväll eftersom vi inte vill störa Mejas sovtider en massa. Det passar ju mej utmärkt eftersom det är jag som kör hem och det orkar jag inte göra speciellt sent.

Hoppas ni får en skön lördag!

Äntligen helg

2010-04-16, 13:30:31 / Kategori: Allmänt
Den här veckan kändes så lång, vet inte riktigt varför. Nu är det i alla fall helg :) Fogarna har känts okej idag och igår faktiskt, vore skönt om det håller i sig över helgen med.

Sven och Mejabus är ute på promenad och sen blir det mys. Killarna kommer väl från skolan om nån timme, sen blir det fixa middag, se på nån film, ja fredagsmys helt enkelt. Stora problemet är att vi inte vet vad vi ska äta till middag. Det vi hade bestämt är jag inte alls sugen på så vi måste komma på något annat.
Vad äter ni ikväll?

Busiga lillebror

2010-04-15, 17:16:36 / Kategori: Andra graviditeten

Man kan säga att lillebror var allt annat än samarbetsvillig ;) Antingen så busade han runt som en tok, eller så låg han med händerna över ansiktet. Hihi. Hon som utförde ultraljudet var i alla fall supertrevlig och gjorde sitt bästa för att få fram lillebror från händerna.

Allt såg bra ut. En helt perfekt lillebror helt enkelt.

 


Titta baban

2010-04-15, 07:19:59 / Kategori: Allmänt
Tidig morgon här hemma idag. Meja har börjat strula på nätterna igen, så vi är lite trötta nu för tiden. Den här gången har jag ingen förklaring på nattstöket, det bara är så helt enkelt. Hoppas det släpper snart. Glad och pigg var hon i alla fall vid 05.45 imorse. Vi har sen myst i vår säng och tittat på Spöket Laban. Titta baban säger hon och pekar på tvn. Sötunge.

Snart dags att åka till jobbet, jobba till 12 och sen hem. Möta upp Sven och åka in till Tittut. Håll tummarna är ni snälla för att bebis samarbetar och visar sig från sin fina sida ;)

Återkommer i kväll med bilder.

Härlig dag

2010-04-14, 19:23:15 / Kategori: Allmänt
Solen har varit framme hela dagen vilket ju är helt underbart. Sven och Meja har varit hemma så vi har varit ute en massa tillsammans. Dom har dock varit ute mer än mej, jag blir galet fort trött så jag har vilat massor idag. Trots vila, inga lyft och väldigt lugnt tempo så har jag ändå ganska ont. Inte bra. Hade tänkt att ringa BM för att få en ny läkartid idag, men glömde givetvis telefontiden.

Två dagar på jobbet och sen är det helg. Underbart. Fyra timmar båda dagarna så det ska jag väl fixa hoppas jag. Lite planeringsarbete måste också göras, har bara ingen ork till det. Sparar det nog till lördag förmiddag så jag är lite utvilad.

Eftersom jag inte har orkat ta en enda bild på hela dagen så blir det en som är exakt ett år gammal. Lilla gumman vad stor hon är nu för tiden!


En dag kvar :)

2010-04-14, 08:47:29 / Kategori: Andra graviditeten
Imorgon är det dags för vårat 3D UL på tittut. Ska bli så skoj att se lilla bebisen igen. Längtar som tusan nu. Kvart i två ska vi vara där. Hoppas att lillen är samarbetsvillig, Meja ville ju gärna vrida in ansiktet i moderkakan så att man inte såg henne ordentligt. Efter end el buffande på magen så löste det ju sig dock. Busunge redan i magen med andra ord.

För övrigt så går jag in i v 27 idag, känns härligt. Bebisen blir mer och mer vild där inne, är helt öm i magen ibland efter hans gympapass. Märks att det börjar bli lite mer trångt. Huvudet verkar fortfarande ligga uppåt eftersom sparkarna mest är precis brevid urinblåsan. Ibland när jag sitter ner så kan man se formen av bebis huvud längst upp på magen. Ser lite galet ut.

För övrigt är det som dom senaste veckorna. Foglossning, nästäppa och trötthet. Som förra gången fast lite bättre faktiskt.

Glädjande

2010-04-13, 21:02:22 / Kategori: Allmänt
Helt slut i både kropp och huvud. Har suttit på personalmöte hela kvällen, en del vettig information och en del överflödigt som man lika bra kunde fått på mailen bara. Som vanligt helt enkelt.

Ska strax se The mentalist på trean innan det är dags att sova. Imorgon är jag mycket glädjande ledig trots allt. Mitt lilla inskolningsbarn är återigen sjuk så inskolningen är uppskjuten till nästa vecka. Imorgon är även Sven och Meja hemma verkar det som. Kanske skulle hon till dagmamman på förmiddagen och vara hemma med Sven resten av dagen vi får väl se. Blir i alla fall supermys om dom är hemma så jag hoppas på det.

Försäkringskassan...

2010-04-13, 14:02:57 / Kategori: Allmänt
Har ju varit sjukskriven nu sen 17 februari, snart två månader alltså. Försäkringskassan har verkligen ingen brådska när det gäller att fatta beslut om sjukpenning. Jag undrar om dom fattar beslut om båda ärenden när dom ändå håller på, eller om dom ska fatta beslut om först den ena sjukskrivningen och sen den andra.

Nu när heltidssjukskrivning närmar sig så  börjar det bli ganska stressande att dom är så långsamma. Ärendet är under behandling är deras svar. Hur svårt kan det vara att fatta ett beslut? Jag kan ju inte jobba. Jag är ju gravid, inte så att jag låtsas ha foglossning. Svårt att leva utan pengar lär det ju bli i alla fall.

*SUCK*

Trött och ont

2010-04-12, 15:45:39 / Kategori: Allmänt
När man jobbar med småbarn så blir det aldrig som man tänkt. Inskolningen som jag skulle haft förra veckan blev ju uppskjuten till idag eftersom barnet var sjuk. Idag var hon fortfarande inte helt hundra pigg så dom kommer på besök imorgon och sen kör vi inskolning ons-fre. Så långt allt väl, MEN, det betyder att jag inte kan vara ledig på onsdag som jag egentligen ska. Gick hem tidigare idag, och det blir samma imorgon. Resterande övertid som det ju blir får jag ta ut nästa vecka. Inte lätt att jobba halvtid och få allt att funka med ett sånt här jobb.

Är i alla fall efter bara tre timmar på jobbet helt slut i kroppen. Värker som tusan i framfogen och jag är sjukt trött. Börjar tvivla på om jag orkar april ut ens, men jag hoppas fortfarande på det. Tar det så lugnt jag bara kan, och undviker lyft så gott det går, men...

Nu väntar jag i alla fall på att min lilla skrutta ska komma hem från dagmamman så jag får gosa med henne. Känns så konstigt att vara hemma utan henne.

100 dagar och tävlingstips

2010-04-12, 07:33:57 / Kategori: Andra graviditeten
100 dagar kvar till BF idag.
Lite mer än tre månader innan jag är tvåbarnsmamma.
Otroligt vad tiden går fort.
”Tävla hos Edvinsmamma om ett presentkort värde 450 kronor hos Lillfinger.com.
Hos Lillfinger hittar du fina personliga smycken. Var med o tävla HÄR du med!”Bästa buskvällen

2010-04-11, 08:42:27 / Kategori: Allmänt
Nina, Johan och Theo kom vid 15.30 och skruttarna lekte ute en lång stund. Lite kallt för mammorna och papporna till slut så då fick det bli innebus istället. Massor med bus hann dom med, behöver jag säga att vardagsrummet såg ut som ett slagfält när dom lekt klart? Roligt hade dom i alla fall även om det blev lite trött på slutet. Supertrevlig kväll för både stora och små :)


Plaska, plaska. En vattenpöl var tyckte Theo när Meja ville plaska i samma pöl som honom.


Hoho...


Visar magarna mitt i middagen. Knasungar.

Besök

2010-04-10, 09:02:58 / Kategori: Allmänt
Tråkigt väder ute idag, vart är solen? Är i alla fall ganska varmt så snön smälter åtminstone. Nästan hela gräsmattan på framsidan av huset syns nu :) Väldigt skönt. På baksidan är det mer snö kvar, men den måste väl ge upp den med snart.

Idag får vi i alla fall trevligt besök. Nina, Johan och Theo kommer hit i eftermiddag. Massa bus gissar jag på att det blir, det brukar ju vara så. Lite städning innan dom kommer står på dagens att göra lista med, mest Sven som får stå för det idag dock eftersom jag har jätteont. Skit skit.

Meja sitter här i sängen och sjunger Lille tatt, lille tatt det är hennes nya favoritsång som man kan sjunga tusen gånger utan att hon tröttnar. Sötnosen. Hennes dagar börjar alltid på topp vilket är underbart.

Hoppas ni får en bra lördag!

Morron pappa

2010-04-09, 07:28:35 / Kategori: Allmänt
Tur att veckan redan är slut, är så trött ikroppen. Meja har typ drömt mardrömmar och skrikit till fyra gånger som väckt mej. Hon har dock inte varit vaken själv vilket ju är skönt. Dessutom så har vilda bebisen väckt mej två gånger med intensivt sparkande. Mysigt ja, men han får hellre vara vaken på dagtid.

När jag kom in till Meja vid sju så sa hon morron pappa, så såg hon att det inte var pappa och då skrattade hon :) Vi gick in till Sven och då sa hon samma sak en gång till. Hur gulligt som helst.

Hoppas ni får en bra fredag!

v 26

2010-04-08, 20:00:57 / Kategori: Andra graviditeten
Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka. www.gravid.seHur mår jag?
Dom är lite roliga såna här beskrivningar om graviditeten. Vanliga kläder, i alla fall byxor har jag inte haft sen
v 10 typ. Bristningar har jag inte fått några än vilket är skönt. Dom få jag fick när jag väntade Meja kom ju på övertid så vi får väl se.

Vikten ligger på +8 ungefär, det är två kilo mindre än samma vecka med Meja. Känns bra. Nästäppan har slagit till ordentligt igen så nässpray är ett måste när jag ska sova. Foglossningen börjar bli riktigt jobbig och den begränsar verkligen just nu. Halsbränna får jag mest om jag äter vissa saker, så om man undviker dom så är det helt okej. Lillvilden i magen älskar musik och verkar dansa för fullt inne i magen när det är musik utanför. På måndag är det bara 100 dagar kvar till BF, tiden går galet fort.


Storhandla med Meja...

2010-04-08, 16:38:10 / Kategori: Allmänt
Man kommer till affären och Meja vill inte åka kundvagn. Den tiden är förbi sen länge. Första biten av affären går ganska bra, hon pillar på lite konservburkar, men ställer tillbaka allt på sin plats. Sen kommer man till grönsaksavdelningen. Då blir Meja en knas som springer och tar saker. Innan man stoppat henne så har hon tagit en tugga av något och lagt tillbaka igen. Svamp, morötter och vitkål. Vem har bestämt att saker ska ligga i barnhöjd på just grönsaksavdelningen??

Sen går man vidare och kommer efter en stund till osten. Meja letar glatt upp största osten hon kan hitta och tar en STOR tugga. Rakt genom plast och allt. Lägger tillbaka osten innan man hunnit fatta vad som hände och går glatt vidare. På golvet ligger utspottad ost och plast.

Resten av affären går bra, men på bebisdelen så ska hon helst försöka släpa med sig TVÅ stora blöjpaket under idel stönanden och suckanden. Knasunge!

Skor, skor, skor

2010-04-07, 20:14:21 / Kategori: Meja 12-18 mån
Meja har blivit galen i skor. Går runt och tjatar om sko hit och sko dit. Hon fick ett par sandaler av mormor i måndags. Dessa la jag i en låda eftersom det är ett tag kvar till sommaren. Givetvis såg hon det och har tjatat till sig dom av Sven. Sina vårskor springer hon runt med inne också, är supernöjd med dom. Helt galen. Gummistövlarna vi köpte för två veckor sen har hon sprungit runt med massor här hemma med. Tyvärr så är den ena stöveln nu borta. Hittar inte den någonstans, förstår inte vart hon har gjort av den? Dom behövs ju ute nu.

Galen i skor redan, kan bli dyrt i framtiden ;)

Ledig

2010-04-07, 08:22:07 / Kategori: Allmänt
Så himla skönt att inte behöva stressa iväg till jobbet idag. Fick frukost på sängen så det var en skön start på dagen. En pussglad Meja fick jag att gosa med också. Perfekt.

Sven ska in en runda till kontoret. Dagmamman är ledig denna veckan så Meja får vara hemma med mej då, inte riktigt bra eftersom jag behöver vila, men det blir inte så länge. Den ursprungliga planen var att hon skulle följa med mej till jobbet en dag denna veckan så Sven kunde jobba. Nu när jag är hemma idag så blir det så här istället.

Som tur är så sysselsätter hon sig bra själv för det mesta bara man finns i närheten. Dockan och nallarna behöver ju pysslas med hur mycket som helst. Hihi. Sen får hon och Sven gå ut i eftermiddag så hon får frisk luft. Ganska mycket borde jag hinna vila idag ändå.

Hoppas ni får en bra onsdag!

Jobb igen

2010-04-06, 13:27:58 / Kategori: Allmänt
Tillbaka på jobbet efter fyra härliga lediga dagar. Mitt inskolningsbarn var sjuk så det får skjutas på till nästa vecka, så kan det gå ibland. En härlig förmiddag i solen hann jag med innan det var dags att åka hem. Känns lite larvigt att bara jobba fyra timmar, men det är verkligen precis vad jag klarar av.

Imorgon är jag ledig. Kommer att vara det på onsdagar i fortsättningen. Jättekonstig blev denna veckan eftersom det var röd dag igår, men men. Kanske är jag fortfarande någorlunda utvilad när helgen kommer sen. Skulle ju vara kul som omväxling. Nu har Meja och Sven nyss kommit hem så eftermiddagen blir vila och lite Mejabus.

Frågade förresten just Meja om hon hade bajsat eftersom det kom en misstänkt doft. Lite svarade hon glatt :)
Underbara unge!

Påskhelgen

2010-04-05, 15:52:32 / Kategori: Allmänt

Poserar fint för mamma  i torsdags :)

 

Även nallen fick gå på promenad i solen på långfredagen. Väldigt nöjd tjej nu när hon slipper overallen.

 

Påskägget hittat i lekstugan på påskafton innehållandes russin och en påskkanin. Åååh nalle utbrast Meja när hon öppnade ägget. Tyvärr får kaninen nog återgå till affären eftersom den gick sönder på en gång. Turligt nog fick hon en annan kanin av mormor och morfar idag.

 

Äggmålning hos farmor och farfar på påskafton. Lika kul att måla på sig själv och på mamma som på ägget. Stora frågan var varför man inte fick äta ägget på en gång ;) Även hos farmor och farfar fick man påskägg. Denna gången var det en barbapappa mjukis i ägget till Mejas stora glädje.

 

En liten stund blev det riktigt varmt på baksidan av huset. En kort stund fick man vara utan jacka och mössa innan det var dags att sova. Som vi längtar efter sommar nu!!


Sömn?

2010-04-05, 09:24:04 / Kategori: Allmänt
Efter tre underbara vårdagar så är de tydligen dags för vinter igen. Det verkligen vrålsnöar ute, och har så gjort sen tidigt imorse. Så tröttsamt. Hoppas verkligen att det töar bort snabbt igen, vi som äntligen började skymta gräsmattan på några ställen.

Meja sover bra igen nu när alla tänder kommit upp. 16 st har lilla fröken nu, fyra kvar till komplett uppsättning mjölktänder. Dom fyra får gärna dröja ett tag nu. Hon sover 11,5 timme på natten vilket uppskattas massor. Dock verkar sömnbehövet dagtid ha sjunkit. Igår sov hon inte alls och var nöjd med det. Om man vill få henne att sova vid 12.30 så tar det minst 30 min innan hon somnar (??) Vi har testat att lägga henne tidigare och senare utan resultat. Hur sover era barn på dagarna nu för tiden?

Mejas ordförråd 16 månader

2010-04-04, 09:52:23 / Kategori: Meja 12-18 mån
Möjligt att jag har glömt några men ungefär så här
 • mamma, pappa, Eja (Meja), Oller (Oliver) Nella (farmor&farfars hund) Sanna
 • hej, hejdå,
 • tack, vsegoda
 • bockan, nalle, nallarna
 • oj
 • hoho (när hon letar efter något)
 • lamlade (ramlade)
 • tata (borta)
 • titta, tittut
 • här, där, min, var, är
 • lilla
 • läs/läsa
 • kom
 • ja, nej
 • poo (på)
 • bampa (lampa)
 • tatt (katt)
 • öja (öra) näse (näsa)
Katten säger aoou, hunden säger ouff och hönan säger apapa

Påskafton

2010-04-03, 08:56:03 / Kategori: Allmänt
Meja gav oss sovmorgon till 7.30 idag. Underbart. Precis som igår så skiner solen ute med. Riktigt vårväder, hoppas det håller i sig under dagen.

Igår hade vi en jättemysig dag. Vi var ute hela förmiddagen i solen, grillade korv till lunch och bara njöt. På efermiddagen var vi ute en stund igen fram tills Sanna och Sören kom. Då gick vi in, pratade en massa och lagade god middag. Meja charmade gästerna för fullt, och lärde sig säga Sannas namn på en gång. Duktiga tjejen. Jag fick bästa påskägget med jordgubbar i, tack gumman! Som vanligt när man är gravid så blev det en ganska tidig kväll, men det var supertrevligt.

Idag blir det leka ute igen, i eftermiddag sen ska vi till Svens föräldrar på påskmiddag. Väldigt bra påskhelg så här långt :)

Hoppas ni får en härlig påskafton idag med massa godis och kärlek!Avslutar med veckans mage :)

Solig långfredag

2010-04-02, 11:05:00 / Kategori: Allmänt
Härligt att vakna när det är sol ute. Meja vaknade kvart i sju, tog in henne till oss och hon tittade på Nicke Nyfiken. Mamman och pappan somnade igen och vaknade typ när filmen var slut. Var fick busungen allt det tålamodet ifrån? I vanliga fall brukar hon dra och putta på oss om vi somnar om. Skönt var det i alla fall.

Mysig frukost och städande har vi hunnit med också. Ganska begränsat vad jag orkar hjälpa till med i städväg, men jag gjorde så gott det gick. Tvätta och damma kan jag i alla fall göra utan några större problem. Meja är ju dock inte till så mycket hjälp när man städar direkt ;) Man plockar undan och hon plockar fram. Någon som känner igen fenomenet??

Nu ska vi strax bege oss ut i det vackra vädret. Återkommer senare med lite bilder.

Påsk

2010-04-01, 10:26:11 / Kategori: Allmänt
Hemma igen efter en SÅ ansträngande arbetsdag ;) Vi hade sex barn på min avdelning idag och fem vuxna var vi. Lite onödigt så jag passade på att ta lite ledigt, vilket jag ju behöver. Nu blev påskhelgen ännu längre. Ska åka en tur till affären och hämta ett paket samt köpa godis till killarnas påskägg, sen blir det ta det lugnt som gäller.

Imorgon kommer det kompisar på besök, på lördag ska vi till Svens föräldrar på påskmiddag tror jag, söndag slappa hela dagen, och måndag lunch med mina föräldrar som varit och hälsat på min bror. Blir en skön helg.

Vad har ni för planer för helgen?