Nya kläder

2010-02-28, 16:22:33 / Kategori: Shopping


Till Meja plyschtunika från FIX, jeans från Lindex, Plyschbyxor från Kappahl och Mumintröja från Lindex.  Jeansen har jag köpt, men det andra fick Meja från mormor. Tacktack hälsar Meja en gång till.



Lite kläder till bebisen som jag och Sven köpte tillsammans. Annars är det ju mest  jag som står för inköp av barnkläder här hemma. Har köpt en tshirt till Meja med fruktmönstret innan så förhoppningsvis kan dom matcha varandra i sommar :) Tänk att det är lika kul att köpa bebiskläder denna gången som med Meja.

Kaosnatt

2010-02-28, 10:15:59 / Kategori: Allmänt
Tröttare mamma än den här får man nog leta efter idag. Meja började krångla vid 23.30 och har vaknat om och om igen skrikande hela natten. Snorig och hostig är hon stackars skruttan. Det går fan inte att sätta foten på öppna förskolan utan att hon blir sjuk. Hon och Sven var ju där i torsdags *suck*

Nu är hon i alla fall ute och busar i snön med mormor och morfar medan jag vilar mej. Skönt, men inte samma sak. Det är ju på nätterna man behöver sova. Hoppas kommande natten blir bättre. Brukar ju alltd vara första natten som är värst när hon blir förkyld.

Som ni förstår blir det nog inte mycket vettigt gjort här hemma idag heller. Mysa och busa bara, som det ska vara på helgerna :)


" Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma om ett Polkadot spjälsängsset eller set till vagga/vagn i valfri färg från Barntyger.se. Klicka här för att vara med och tävla du med!"


Familjebesök

2010-02-27, 09:24:48 / Kategori: Allmänt

Mamma, pappa och syster kom upp igår kväll från Skåne. Åker hem imorgon kväll igen så det blir kortvisit. Lyckades aktiskt hålla mej vaken till strax efter tio igår innan jag somnade. Ovanligt nuförtiden ;) Idag var det godmorgon 06.10, som tur var så nöjde sig Meja med att ligga i sängen och mysa nästan 40 min innan det skulle busas.

Vi gick ner och lät pappan sova. Här nere var det konstiga människor tyckte Mejan men hon kom snabbt över det och morfar är favoriten som vanligt. Presenter fick lilla fröken och idag var det skoj att öppna dom. Pussel, halsband och kläder. Superfina :)

Idag blir det att ta det lugnt. Det önskas att baka semlor så vi får väl se om någon orkar :) Uselt väder ute, men snön smälter och det tackar vi för.

Hoppas ni får en fin lördag!


Sparkar

2010-02-26, 15:45:50 / Kategori: Andra graviditeten
Ville bara berätta att igår kväll kände jag för första gången lilla lillebror sparka utanpå magen.
*lycka*

Hoppas ni får en härlig helg!

Hemma :)

2010-02-25, 13:11:10 / Kategori: Allmänt
Så otroligt skönt att åka från jobbet redan vid 12 idag. Komma hem, Meja sover och Sven sitter och jobbar. Helt tyst i huset med andra ord. Försökte sova här en stund, men lyckades inget vidare så jag ligger nerbäddad med datorn stället. Kroppen njuter kan jag säga. Känns stor skillnad denna veckan mot tidigare. Nu känner jag att jag kommer att orka jobba imorgon med, och inte som tidigare fredagar när jag har varit galet trött och haft superont.

Ungarna på jobbet är så söta med magen. Klappar den, pratar med bebisen och frågar hur bebisen mår på dagarna. Så mysigt. Dom dagar allt funkar med personal och sånt så har jag ett toppenjobb. Idag var vi med barnen i skogen och klättrade omkring i snön. Solen kom fram och det var riktigt skönt. Märks att det ändå är lite vår på gång nu.

Hoppas ni har en skön eftermiddag!

Mitten av veckan

2010-02-24, 16:55:05 / Kategori: Allmänt
Tror schemaproblemen har löst sig just nu i alla fall. Jag får tyvärr jobba eftermiddag på måndagar istället för förmiddagar, inte optimalt men okej. Dock får jag nog sluta 12 på torsdagar vilket ju är superskönt så det jämnar kanske ut sig. Var i alla fall en helt okej dag idag.

Har varit iväg till sjukgymnasten och ska snart iväg på arbetslagsmöte på jobbet. Två dagar kvar och sen är det helg. Underbart :) Hoppas att vi kommer en bit längre på mötet ikväll så det känns som att det händer något.

Så skönt att komma hem en stund nu och få mysa lite med Meja skrutten. Tänk att hon blir storasyster i sommar. Känns så verkligt nu efter att vi sett lilla bebisen igår. Hihi. Hon sitter här brevid nu och äter samtidigt som hon babblar en massa. Halt obegripligt men otroligt charmigt. Hon har tack och lov börjat äta med bestick igen så nu blir det inte lika kladdigt som det varit ett tag. Hon åt ju fint hela hösten nästan men strax efter julså vart hon trött på besticken och började äta med händerna igen. Knas.

v 20

2010-02-24, 07:02:34 / Kategori: Andra graviditeten

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.
www.gravid.se



Hur mår jag?
En vecka kvar till halvtid nu. Ni får ingen magbild idag eftersom ni fick en i lördags senast, nån måtta får det ju vara ;) Blir så nu när veckorna flyttades lite. Jag mår som i lördags. Dock måste jag säga att det varit så himla skönt för kroppen att jobba kortare pass nu måndag och tisdag. Tror att det blir en bra förändring att jobba mindre, förhoppningsvis kan jag jobba längre in i graviditeten. Bilderna ovan är nästan första inköpen till bebis. På bodyn står det I'm just little me. Så gulligt :)

Tack för alla grattis, ni är fantastiska!


Babybjörn Comfort Carrier

2010-02-23, 19:46:44 / Kategori: Shopping

Fick en förfrågan för ett tag sen om vi ville prova Babybjörns nya bärsele Comfort Carrier. Det är en ergonomisk bärsele för större barn mellan 6-14 kg. Ordentligt midjebälte och vadderade axelremmar gör att den fördelar vikten på bra sätt mellan axlar och höfter. Barnet kan bäras både utåt och innåt.

 

Vi har provat selen en del nu och Meja trivs super i den. Hon sitter bra och får plats i den trots att hon har lite rund mage ;) Även med lite mage kan jag använda den och den fördelar verkligen vikten bra. Stor skillnad mot bärselar jag testat tidigare.  Sven som har en del ryggproblem tycker även han att den är superskön att bära i. Perfekt för skogspromenader i vår eller för platser där vagnen är svår att ta med.


I magen bor en perfekt liten bebis

2010-02-23, 17:18:50 / Kategori: Andra graviditeten


Allt såg bra ut med vår lilla bebis. Otroligt mysig att se den röra sig där inne. Datumet blev bara flyttat två dagar till den 21 juli istället. Verkar som att Meja ska bli storasyster åt en liten lillebror :D Så spännande!!!!


Stor dag imorgon :)

2010-02-22, 19:21:35 / Kategori: Andra graviditeten
14.30 imorgon får vi se våran lilla bebis för första gången.
Wiiie.
Känns så spännande och så nervöst.

Sur, arg och ledsen

2010-02-22, 16:31:28 / Kategori: Allmänt
-27 grader imorse. Dålig start på dagen, eftersom det betyder att man inte kan gå ut med ungarna på jobbet. Som tur var så var det inte full barngrupp så det var ganska lugnt att vara inne. Precis när alla småbarnen somnat gick brandlarmet, givetvis hade kollegan som också sover med småttingarna precis gått på rast. Upp med alla som nyss somnat och ut i ytterhallen. Efter koll så brann det inte utan det var en varmvattenledning som gått sönder och typ fyllt källaren med vatten. Vi fick dock inte gå in på avdelningen igen innan brandkåren kommit och kollat ordentligt. Lite rörigt med andra ord, men tack och lov att det inte brann.

Min första dag på sjukskrivningen slutade alltså med att jag fick jobba över en timme för att folk skulle få lite rast och så. Nästa irritationsmoment var då att eftersom ingen verkar vara ansvarig för schemat så verkar det vara mitt problem att jag är sjukskriven. Jag anser inte det utan jag har kortat ner mina arbetspass och fixat det så gott det går med vikarien som vi redan har. Detta resulterar dock i att en gång i veckan så saknas det 45 min på vår avdelning. Jag tycker att någon annan kan vara flexibel så vi kan flytta om lite tid, men nej...

Det är mer, men inte som lämpar sig att skriva här just nu.

Gaah!!!

Gnäll...

2010-02-21, 17:31:56 / Kategori: Allmänt
Det är minst en meter snö här utanför. Vi var ute en stund i förmiddags och Meja fick åka lite pulka, men fy vad det gör ont i fogarna att gå i all snö. Mycket missnöjd Meja om pulkan inte rör på sig så när jag inte orkade så gick vi in igen.

Hon var så trött skruttan trots att hon sovit hela natten att hon somnade redan 11.30 och sov till 14.15. Inte så mycket ensam Mejamys för mej idag med andra ord. Städade i alla fall lite medan hon sov och fixade lite tvätt. Inget är ju kul med foglossning så allt har blivit lite idag. Sven dammsög när han kom hem så nu är det ganska städat här i alla fall. Väldigt skönt.

Nu ligger jag nerbäddad i sängen med huvudvärk som vanligt *suck* Frågade läkaren om huvudvärken och hon trodde att det nog bara var spänningshuvudvärk. Förhoppningsvis lägger den sig nu när jag bara jobbar 75% ochhinner vila mera. Hoppas verkligen hon har rätt.



Meja pulsade glatt omkring i snön igår förmiddag :)

Söndagmorgon

2010-02-21, 07:56:25 / Kategori: Allmänt
Mejas förkylning är äntligen på väg bort så i natt sov hon gott hela natten igenom. Även jag har sovit utan avbrott. Tror det är första natten sen jag blev gravid som jag inte behövt gå upp och kissa. Dock somnade jag runt 20.30 igår så jag vaknade tidigt imorse och var pigg. Låg och läste en stund innan busungen vaknade med.

Ute är det MASSOR med snö, solen skiner men tyvärr är det -17 grader så det blir nog att stanna inne idag om det inte ändras. Jag hoppas att det har snöat färdigt för den här vintern nu. Snart är februari slut, och i mars borde det väl bli vår? Eller?

Har inga planer för dagen. Sven ska iväg på kundmöte mellan 10 och 13 ungefär. Oliver ska på kalas, och Oscar är hos en kompis så det är bara jag och Mejan hemma. Känns som att det var längesen som det bara var Meja och jag, ska bli lite mysigt faktiskt. Saknar mammaledigheten massor så man får passa på att verkligen njuta på helgerna när man har chansen.

Hoppas ni får en fin söndag!!

v 19

2010-02-20, 08:08:26 / Kategori: Andra graviditeten
Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.
www.gravid.se



Hur mår jag?
Illamående på morgnara har jag varit hela denna veckan. Så att jag kräkts ett par gånger. Hoppas verkligen att det inte tänker hålla i sig. Fogarna fortsätter som vanligt, men det har i alla fall inte blivit så mycket värre. Har blivit mycket mer sugen på mat den senaste veckan och ätit massor känns det som. Vågen visar +4,7 kg nu totalt. Hahha vi får se var det slutar denna gången. Magbilderna från båda graviditeten här ovan är från exakt samma dag, nog är den lite större denna gången??

Fredagsmys

2010-02-19, 16:13:21 / Kategori: Allmänt

Arbetsveckorna rullar på så himla fort. Nu är det fredag igen :) Jobbdagen bra ganska bra, men inte så mysigt väder. Typ snöstorn ute. Dom flesta ungarna var dock lika glada ändå.

Nu lagar Sven och Oscar middag, med Meja som ivrig medhjälpare ;) Piroger blir det ikväll, så gott! Har längtat hela veckan efter det. Smält ost är nämligen en gravidcraving här hemma. Mmmm.

Helgen innehåller ett 3 årskalas och lite shopping. Fröken Meja har typ vuxit ur nästan alla sina byxor så nu måste nya inhandlas. Stora tjejen. LÄngtar efter att få handla lite kläder till lilla bebis med. Så fort vi har varit på UL så får nog något handlas :) Meja hade ju varken strl 50 eller 56 så lite kläder i strl 56 kan väl vara fint att ha. Har beställt en mindre bebis denna gången ;)

Hoppas ni får en mysig fredagkväll!


Sjukskriven

2010-02-18, 18:58:50 / Kategori: Andra graviditeten
En ganska barsk men trevlig läkare fick jag träffa imorse. Var inga problem att få den sjukskrivning jag önskade som tur var. Så från måndag så jobbar jag bara 75% vilket verkligen känns superskönt. Slutar nu runt 13 varje dag utom fredag då jag slutar 15. Tror det kommer att bli stor skillnad för fogarna. Fick även nässpray utskrivet som hon trodde kanske skulle funka bättre än vanligt mot gravidnästäppan.

Det är intressant att så många tror att bebis är en kille. Flera föräldrar på jobbet har sagt det, och även ett par av er läsare. Sven är också fast övertygad om att det är en liten lillebror. Min mamma är i alla fall övertygad om att det är en tjej till. Hoppas hoppas vi får veta på tisdag :)

Sovmorgon *skratt*

2010-02-18, 07:34:48 / Kategori: Allmänt
Tänkte att jag skulle få sova lite på morgonen idag eftersom läkarbesöket är 9.20. Hahaha på mej kan man säga. Kvart i sex vaknade fröken Meja och ville gå upp. Vi låg i och för sig i vår säng och tittade på Spöket Laban, men ändå. Aja, sova får man väl göra när man blir gammal, eller nått ;)

Ska gå upp strax i alla fall. Äta frukost i lugn och ro för en gångs skull. Hoppas ni får en fin dag
allihopa!


Fem dagar till UL.
Femton dagar till halvtid på den här graviditeten.

Målartjejen

2010-02-17, 18:27:04 / Kategori: Allmänt
Kom hem lite senare än tänkt så Sven fick hämta Meja idag med. En väldigt glad tjej mötte mej när jag kom hem i alla fall. Tog fram målarfärg och penslar. Första gången vi hade pensel så det tyckte hon var lite märkligt. Smakade konstigt gjorde den med ;) Så klart målade hon inte så mycket med penseln utan övergick ganska snart till att måla med händerna. Det är ju det roligaste. När hon tyckte att hon var klar sa hon bada och så gick vi och badade lite så vi blev av med all färg :)



Nu är jag galet trött. Det är ju så kul att hitta på lite mer speciella saker med Meja när jag kommer hem från jobbet, men det känns i kroppen att jag inte riktigt orkar. Imorgon är det dags för läkarbesök, och förhoppningsvis får jag bli sjukskriven 25% så jag slipper bli så här slut och få så här ont.
Håll tummarna för att det är en vettig läkare är ni snälla!

Mejatid

2010-02-16, 18:05:36 / Kategori: Allmänt
Kvällsmötet inställt :) Så jäkla skönt. I och för sig måste vi ha det nästa vecka istället, men det känns bra just nu att det  blev flyttat.

Nu fick jag mer tid hemma med Mejabus istället. Just nu badar hon dock med Oliver så då passar jag på att sitta lite vid datorn. Ett nytt ord till kom imorse när vi åt frukost. Hon fick smaka en ny sorts juice, log stort och sa gott :) Sötnosen min. Underbart med allt prat.

Imorgon ska jag hämta Meja från dagmamman och så då blir det myseftermiddag. Jag hämtar ju inte så ofta så det känns lite speciellt när jag väl hinner göra det. Får se vad vi hittar på för något när vi kommer hem. Målar lite kanske, det gillar både Meja och mamman :)


Sjunger till Final countdown...

Huvudvärk...

2010-02-15, 19:44:16 / Kategori: Allmänt
Har gräslig huvudvärk idag, eller egentligen har jag det ganska ofta nuförtiden. Typ varje dag :( Kan det vara gravidrelaterat? Någon som har erfarenhet av det?

Dagen på jobbet var okej. Nu när dom flesta barnen börjar bli friska igen så blir givetvis personalen sjuk. Alltid är det något. Dagen passerade utan större missöden trots allt :) Sen skyndade jag mej iväg till vattengympan som var skön som vanligt trots huvudvärken. Det märks att magen är lite större nu, för det känns jobbigare att göra en del rörelser.

Imorgon blir långdag på jobbet igen. Eftermiddagen består av en del möten som förhoppningsvis kommer att föra arbetet en bra bit framåt. Hoppas jag i alla fall.

Hoppas ni har en skön kväll!


Meja var bor bebis?

2010-02-14, 19:35:28 / Kategori: Andra graviditeten


Mera prat och utveckling

2010-02-14, 17:16:19 / Kategori: Meja 12-18 mån
Nästan varje dag dyker det upp nya ord hos Meja. Igår när vi skulle åka och handla så går hon iväg för att hämta mina skor som hon ställt i köket. Mamma skor säger hon glatt när hon kommer med dom till mej. Idag hängde hennes overall i köket, då pekar hon på den och säger orall. Släpper eller slänger saker på golvet och säger ojdå. Idag hörde jag för första gången också att hon höjde rösten ordentligt och verkligen ropade på mej. Mamma kom hojtade hon imorse när hon och Sven var där nere.

Hon förstår allt man säger nu med. Går direkt till badrummet om man frågar om vi ska bada, går ut i hallen och sätter på sig mössan om vi säger att vi ska gå ut, och klättrar upp på sin stol i köket om vi säger att det är mat. Hämtar saker om man ber henne.

Hon har också börjat lägga tillbaka saker som hon tagit fram om man ber henne. Idag hade hon rivit ut hela lådan med plastlådor (såna där man fryser in mat i) över golvet i köket. Så bad jag henne att lägga tillbaka dom i lådan och det gjorde hon, en efter en. Stängde sen lådan efter sig med. Duktig tjej.
Så kan hon ju gärna få fortsätta ;)

Bästa morgonmyset

2010-02-14, 07:11:28 / Kategori: Allmänt
Huset är tyst eftersom både Meja och Sven fortfarande sover. Själv vaknade jag halv sju och var pigg?? Konstigt men jag somnade ju rätt tidigt igår :) Antar att lillskruttan vaknar snart och då blir det full fart. Hon är så otroligt mysig på morgonen nu sen vi bytte säng. Hon går aldrig ur den när hon vaknar utan hon står där och ropar. Så kommer man in och hon har en bok i handen och säger läsa. Krypa upp med henne i sängen och läsa är bästa morgonmyset,

Måste berätta om något otroligt gulligt som Meja gjorde igår. Sven pratade med lille bebis i magen och när han var klar så ville Meja göra likadant. Hon la huvudet mot magen, klappade på den och sa Hejhej :) Kan man bli lyckligare än vid såna tillfällen?


Hoppas ni får en underbar alla hjärtans dag med dom ni älskar!

v 18

2010-02-13, 08:03:48 / Kategori: Andra graviditeten
Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.
www.gravid.se



Hur mår jag?
Magen har vuxit på sig ordentligt den senaste veckan vilket märks på kläderna. Vinterjackan går nu knappt att stänga. Vikten ligger kvar på +3,5 ungefär vilket känns bra, antar att det snart blir ändring på det. Jag har inte känt bebis så mycket den senaste veckan tror den har vänt sig, men ett par gånger har den visat att den finns där. Fogarna bråkar ju, men jag använde TENS apparaten igår och det var såå skönt. Illamåendet borta helt, och nästäppan kvar. Snart halvtid ju :)

Äntligen fredag

2010-02-12, 17:15:34 / Kategori: Allmänt
Inte lika skoj dag på jobbet idag måste jag tyvärr säga. Men, men. Nu är det i alla fall äntligen fredag vilket betyder mys med familjen och sovmorgon... eh... mys med familjen i alla fall ;) Ikväll blir det i alla fall hemmagjorda köttbullar och potatismos. Har varit sugen på det hela veckan så idag är det dags. Sen blir det Beckfilm när Meja har somnat.

Vi har inga planer faktiskt för helgen. Kanske gå ut och äta något gott på söndag, lite extra mys sådär på alla hjärtans dag :) Jag är i alla fall ganska frisk nu bortsett från hostan från helvetet. Blir galen på att inte få ta riktig hostmedicin nu när man är gravid. Hoppas verkligen den släpper snart.

För övrigt gick jag in i v 18 idag. Förstår ni vad fort tiden går?? Elva dagar till ultraljudet. Hih.

Bilder :)

2010-02-11, 19:30:00 / Kategori: Meja 12-18 mån

...galen i mössor...


...men ibland blir det lite knas...


...bus med pappa...


...hjälper pappa att laga middag...


...bad hair day...

Sprattel sprattel

2010-02-11, 16:46:45 / Kategori: Andra graviditeten
Det har varit väldigt lugnt i magen ett par dagar, men vid lunchvilan idag satte lilla bebisen igång sin gympa. Länge höll den på. Sen var det lugnt ett tag innan det satte igång igen. Verkar vara en liten vilde precis som sin storasyster. Längtar tills man kan känna sparkar utanpå magen. Läste i gamla bloggen att med Meja började vi känna utanpå v 20. Hoppas det blir samma nu för det är ju snart. Hih.

Har faktiskt haft en toppendag på jobbet idag. Underbart väder, vi hittade bästa skogsplatsen att gå till med ungarna, och vi vuxna har haft lite tid att prata med varandra också. Så skönt. Tänk, efter sex veckor så kanske det äntligen börjar vända. Vi får väl se.

Nu längtar jag efter Sven och lilla bus. Dom är iväg och köper cesarsallad eftersom mamman ville ha det till middag idag :) Så gott!

Återkommer senare med lite bilder från veckan förhoppningsvis!

Sprattel sprattel

2010-02-11, 16:46:44 / Kategori: Andra graviditeten
Det har varit väldigt lugnt i magen ett par dagar, men vid lunchvilan idag satte lilla bebisen igång sin gympa. Länge höll den på. Sen var det lugnt ett tag innan det satte igång igen. Verkar vara en liten vilde precis som sin storasyster. Längtar tills man kan känna sparkar utanpå magen. Läste i gamla bloggen att med Meja började vi känna utanpå v 20. Hoppas det blir samma nu för det är ju snart. Hih.

Har faktiskt haft en toppendag på jobbet idag. Underbart väder, vi hittade bästa skogsplatsen att gå till med ungarna, och vi vuxna har haft lite tid att prata med varandra också. Så skönt. Tänk, efter sex veckor så kanske det äntligen börjar vända. Vi får väl se.

Nu längtar jag efter Sven och lilla bus. Dom är iväg och köper cesarsallad eftersom mamman ville ha det till middag idag :) Så gott!

Återkommer senare med lite bilder från veckan förhoppningsvis!

Nöjd Meja

2010-02-10, 17:43:17 / Kategori: Allmänt
Var hos sjukgymnasten och provade TENS. Hur skönt som helst så nu har jag lånat hem en att ha här hemma så länge jag behöver :) På vägen till bilen så gick jag in på den lilla barnaffären och tittade. Hittade ett aldelles underbart set med ugglor på från Småfolk (på rea) åt Meja. När jag kom hem så gav jag henne påsen och hon säger Tack tack. Plockar upp kläderna och ler stort. Titta, titta pappa säger hon och går bort till Sven med kläderna. Supernöjd med sina nya kläder som hon genst ville sätta på sig. Lite stora dock så dom får nog vänta fram till våren eller så.

Redan onsdag kväll och snart är det helg känns det som. Ska bli skönt att vara hemma med familjen och mysa. På söndag är det Alla hjärtans dag, ska ni hitta på något speciellt då?

Lång dag

2010-02-09, 20:55:41 / Kategori: Allmänt
Lång och tuff dag. Först barngruppsarbete, sen ledningmöte, möte med förälder, samt personalmöte. Behöver jag säga att jag är helt slut i huvudet nu? Förkylningen är inte så farlig idag, men jag har fått galen hosta. Finns ju ingen vettig hostmedicin man får ta som gravid så det är ju bara att bita ihop. Hoppas den inte blir för långvarig bara.

Andra natten i nya sängen gick sådär. Tror dock inte att det berodde på sängen utan det vara bara en dålig natt. Hon sov i alla fall gott där på lunchvilan idag och hade somnat fint där ikväll igen. Hon verkar gilla sängen vilket är jätteskönt. Min duktiga tjej.

Imorgon är det vanlig jobbdag och sen sjukgymnasten. Ska prova TENS så att jag kan ha det hemma som smärtlindring. Känns bra :)

Kladd och natt två i nya sängen

2010-02-08, 20:15:56 / Kategori: Allmänt
Lilla bus somnade gott i nya sängen ikväll igen :) Hoppas dock att hon sover ända till sju imorgon som vanligt. Idag har hon ätit bra igen så det borde bli en bra natt.

Vi hade en mysig eftermiddag här när Meja och Sven kom hem. Jag plockade fram fingerfärgen och lät Meja kladda i badkaret. Hur kul som helst, och hur länge som helst. Hon blev jättearg när det var dags att sluta kladda. Då var det dock kladd överallt, även på mamman :) Som jag saknar att vara mammaledig med henne. Älskade ungen!



Är fortfarande lite hängig, men imorgon blir det jobb. Lång dag med möte både på eftermiddagen och kvällen, men jag får väl ta det lite lugnt så går det säkert bra.

Frågan är

2010-02-08, 13:31:22 / Kategori: Andra graviditeten
Ringde BM för att hon skulle boka in mej på en tid hos läkaren. Fick en tid den 18 februari, alltså om 1 1/2 vecka. Hon sa också att om jag inte orkar jobba heltid fram tills dess så kan läkaren sjukskriva mej från det datum jag väljer att gå ner i tid. Tror dock att jag klarar att jobba fram tills dess. Är ju hemma idag så denna vecka blir bara fyra dagar.

Frågan är bara hur mycket jag ska vara sjukskriven sen. Om det räcker med 25% eller om det är lika bra att gå ner på 50% direkt. Känns så mycket. Så svårt att veta vad som blir bäst

Sovit i nya sängen :)

2010-02-08, 07:23:04 / Kategori: Allmänt
Bästa tjejen somnade i sin nya säng igår kväll. Utan problem. Sov gott där fram till fem imorse då hon fick komma in till oss. Tror hon var hungrig då för hon åt så dåligt igår. En första natt över alla förväntningar helt enkelt, jag trodde ju inte ans att hon skulle vilja somna i sängen. Får väl se om kommande nätter blir lika enkla.
Antagligen inte va ;)

Själv stannar jag hemma från jobbet idag. Kände mej helt okej på dagen igår, men under eftermiddagen så kände jag mej bara hängig igen. Vaknat och hostat en massa i natt. Känner att det är bättre jag är hemma idag så jag orkar jobba resten av veckan, än att jag jobbar idag och sen blir sämre. Ska försöka sova en massa idag. Sven jobbar, Meja hos dagmamman så huset är tyst och lugnt i alla fall.

Hoppas ni får en bra måndag!

Stor säng

2010-02-07, 17:16:22 / Kategori: Meja 12-18 mån

En växasäng blev det, och en sänghimmel för att det ska bli lite mer mysigt :) Nu på eftermiddagen så har vi myst i sängen med lite russin och så har vi läst sagor. Ganska skeptisk är Meja så det blir nog inte att sova i sängen i natt. Vi har ju ingen brådska alls så hon kan vänja sig i lugn och ro.

Blev en mysig tur på Ikea. Meja tycker att det är super där för det finns så mycket att spana på. Tycker mamman med :) Fast Meja tittar på folk och jag på saker. Nya sängkläder köptes till vår säng med vilket verkligen behövdes. Längtar till läggdags så man kan gå och lägga sig i dom nya fräscha lakanen. Besöket avslutades med lunch på restaurangen. Köttbullar med sås och lingonsylt *mums*


Titta bila

2010-02-07, 08:11:22 / Kategori: Meja 12-18 mån
Lite lyxig start på den här söndagen blir det. Frukost på sängen. Härligt. Meja tyckte godmorgon redan vid 06.15 så lite trött är det här hemma.

Den här veckan har det kommit några nya ord från Meja. Flera gånger har hon sagt bila eller titta bila både åt riktiga bilar och leksaksbilar. I början av veckan sa hon Okar (Oscar) till storebror vilket gjorde honom väldigt stolt. Igår när vi var på födelsedagsfika hos en av kusinerna sa hon fafa och tittade på farfar. Så använder hon ja och nej en del nu samt nickar ibland om man frågar henne saker. Så himla mysigat att hon pratar lite mer nu.

Idag blir det ett besök på Ikea. Vi ska titta på växasäng till Meja. Det är ganska besvärligt för mej med spjälsängen och foglossningen så vi vill gärna försöka fasa in en växasäng istället. Jag tror att hon är redo för det :) Ingen liten tjej som bor här hemma längre ju. Vi får se om det blir en idag eller om vi bara tittar. Ett besök på Ikea är ju kul i vilket fall.

Hoppas ni får en fin söndag!

v 17

2010-02-06, 08:25:52 / Kategori: Andra graviditeten
Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.
www.gravid.se



Hur mår jag?
Känner bebis varje dag nu, ofta mer än en gång. Hur mysigt som helst. Längtar som en tok till UL nu :) Har blivit rejält täppt i näsan, det har varit på gång ett tag, men nu måste jag använda nässpray ibland för att kunna andas genom näsan. Var likadant när jag väntade Meja, tur att det släpper så fort bebis är ute sen.
Fogarna gnäller ju som tusan emellanåt. I övrigt är det mest mysigt att vara gravid.

Synd om mej...

2010-02-05, 17:08:33 / Kategori: Allmänt
Huvudet dunkar, halsen värker och fogarna ska vi inte ens prata om. Fy vilken jobbig fredag. Ligger nerbäddad i sängen nu i alla fall med the och halstabletter. Hoppas att det inte tänker hålla i sig. Vill njuta av helgen och busa med min lilla skruttunge. Tycker så synd om mej själv just nu.

Bebis i magen verkar i alla fall i toppform. Sprattlar omkring som bara den :) Gick in i vecka 17 idag, magbild kommer imorgon om jag är frisk nog.

Hoppas ni får en bättre fredag än vad det verkar bli här!

Snö snö och åter snö

2010-02-04, 17:13:32 / Kategori: Allmänt
Det har snöat precis hela dagen här. Massor med snö kan man lugnt säga att vi har. Det räcker nu tycker jag. När vi hade varit ute med ungarna på jobbet i förmiddags så såg vi ut som snögubbar hela högen. Ungarna tycker ju dock att det är toppen med alla snö som tur är :)

Körde hem i västa snökaoset och kunde inte ens köra upp på vår uppfart. Sven fick studsa ut och skotta, för det gillar fogarna absolut inte. Eller ja fogarna gillar ju inte snö överhuvudtaget :(

Meja skruttan väntade glatt på mej när jag kom hem. Är ju helt underbart att komma hem när hon väntar på en. Vi har varit ute en runda med pulkan och busat. Hur mysigt som helst. Nu lagas det mat. Resten av afmiljen ska äta fisk, jag ska äta något annat. Mår illa av bara tanken på att äta fick när jag är gravid. Var likadant när jag väntade Meja. Konstigt det där.


Sjukgymnasten

2010-02-03, 20:16:37 / Kategori: Andra graviditeten
Mycket besök denna veckan :) Detta vara i alla fall det sista.

Sjukgymnasten tittade först på ryggen, hur jag stod och gick, samt hur rörlig jag var. Sen fick jag lägga mej ner och hon klämde och tryckte på bäckenet medan jag fick göra olika rörelser. Inte så skönt, men hon ville ju se vilka fogar det är som är värst just nu. Precis som jag redan trodde så är det den mitt fram och de där bak som det är problem med.

Hon visade på en modell hur skelettet och ligamenten i bäckenet ser ut och vad som händer när dom mjukas upp. Pratade om hur och vad jag tränar för något.  Sen gick vi igenom ett träningsprogram som jag kan göra hemma med hjälp av en pilatesboll. Enkelt med effektivt menade hon. Bra att jag kom så tidigt tyckte hon så att jag kan börja träna upp musklerna runt bäckenet direkt och kanske kanske slippa lite av dom besvär jag hade när jag väntade Meja. Ska tillbaka nästa vecka och prova Tens som jag kan ha hemma som smärtlindring med :)

Känns väldigt bra och positivt efter både läkar- och sjukgymnastbesöket idag.

Förresten fick jag tid för UL idag :) 23 februari ska vi få se våran lilla bebis för första gången!

Specialmödravården

2010-02-03, 12:25:06 / Kategori: Andra graviditeten
Kom dit och fick vänta en evighet kändes det som. Kände mej lite avundsjuk på alla par som satt där och väntade på sina ultraljud. Vill också :) Tur att det bara är max tre veckor till vårat UL.

Läkaren kom och vi satte oss er. Pratade om snittet med Meja och hur det kändes innan och efter. Diskuterade den här graviditeten och kommande förlossning. Efter ultraljudet i v 32 sen så får jag en ny tid hos henne för vidare diskussion om förlossning. Är bebis stor då så får jag ett planerat snitt. Om jag är orolig/stressad för att dom ska mäta fel så får jag också ett planerat snitt. Kort sagt om jag känner att jag vill så får jag ett snitt.

Kändes skönt att prata lite runt det och jag känner mej lugnad att att veta att jag får ett planerat snitt om jag vill. Självklart hoppas jag på att bebis är en liten plutt så att jag får chansen att föda vaginalt... Hoppas kan man ju alltid, eller hur ;)

Besök hos barnmorskan

2010-02-02, 18:59:38 / Kategori: Andra graviditeten
Har känt bebis en massa idag vilket har varit supermysigt. Åkte till BM direkt från jobbet. Blodsockret såg bra ut, antar att dom kommer att kolla det varje gång eftersom dom är oroliga för att jag kanske hade graviditetsdiabetes sist och att dom missade det i såna fall.

Sen fick jag lyssna på lilla bebis hjärta :) Hon hittade det direkt och det lät såå mysigt. Min lilla bebis. Hon sa att det inte var konstigt att jag känt bebis så tidigt eftersom den verkade ligga så bra till. Moderkakan ligger antagligen inte heller i framvägg denna gången för då brukar det vara svårare att hitta hjärtljuden tidigt sa hon.

Imorgon är det dags för läkarbesök på specialmödravården för att diskutera förlossningsplan. BM sa att dom troligtvis kommer att fråga hur jag ställer mej till ett från början planerat snitt. Jättesvårt ju. Aja, jag får väl se vad dom säger...

Sur

2010-02-01, 18:46:09 / Kategori: Allmänt
Efter en ganska bra dag på jobbet åkte jag som vanligt in till stan för vattengympan. Eftersom jag jobbar från oss sett ut från stan så tar det ca 45 min att komma in till gympan. Plus att jag måse äta något snabbt på vägen. Lite jobbigt, men klart värt det om det hjälper fogarna. När jag kom dit idag så var det nersläckt och uppenbarligen inställt. Blir så sur! Är det så svårt att maila eller ringa i god tid om man ställer in?? Skitdåligt. När jag kom hem nu så såg jag att dom mailat 15.50 om att det var inställt. Alltså mindre än två timmar innan det började. Med så kort varsel får man faktiskt ringa eller messa tycker jag. Alla bor ju faktiskt inte vid datorn på dagarna.

Fick lite extra mystid med Meja i alla fall så man får väl försöka se det positivt :) Ska ta mej ett varmt bad sen tänkte jag och gör ansiktsmask och så. Så skönt och man känner sig piggare direkt!

Imorgon är dagen jag väntat på ett tag. Dags att lyssna på lilla litens hjärtljud :)