Meja bakar

2010-01-31, 12:38:25 / Kategori: Meja 12-18 mån

Igår åt vi piroger till middag. Meja vill ju alltid vara med och laga mat, och baka är förståss extra roligt. Så mycket mjöl att leka med ju *skratt* Hon blir dock lite arg om hon inte får röra i skålen hela tiden så till slut får man ta fram en egen till henne så man kan slutföra maten.

Observera dom söta små tofsarna som hon har i håret, så gulligt :) Hittade äntligen bra gummiband igår och ganska länge fick dom sitta kvar i alla fall.

Så var det söndag igen

2010-01-31, 09:22:38 / Kategori: Allmänt
Meja är inne i en ny nattkrångel fas. Tror att det kanske är fler tänder på gång för hon dreglar som en fontän emellanåt med. I natt var det i alla fall okej. Hon vaknade runt halv två och var ledsen. Jag tog upp henne och vi la oss i gästrummet för att Sven skulle få sova. Hon somnade om fort och sen sov vi till sex då hon väckte mej med en puss och klappar på kinden :) Lite tidigt men vad gör det när man få så härlig väckning?

Idag blir det lugn förmiddag, kanske lite bus i snön. När Meja har sovit sen efter lunch ska vi åka in till Nina, Johan och Theo för bus och middag. Meja är så söt, så fort man säger Theos namn så blir hon jätteglad. Nu var det ändå rätt länge sen dom träffades, men vi brukar ju titta på Theo på Ninas blogg och det gillar hon sötnosen.

Hoppas ni får en skön söndag så hörs vi senare!

v 16

2010-01-30, 08:26:27 / Kategori: Andra graviditeten
Tiden går ju så fort denna gången...

Hur mår jag? Magen växer så det knakar som ni ser :) Har känt bebis en gång denna veckan fast då en lång stund. I övrigt mår jag nog som förra veckan, fogarna uppskattar inte jobbandet så jag har ansträngt mej för att inte lyfta och bära så mycket. Blir ju klart bättre om jag låter bli, men det är ju rätt svårt med mitt jobb. Viktmässigt har jag gått upp 1,5 kg (???) till och ligger nu på +4 kg. Känns sådär. Tycker inte att jag äter så mycket mer än innan.

På tisdag är det äntligen dags att lyssna på lilla litens hjärtljud. Som jag längtar.

Irriterad

2010-01-29, 18:11:08 / Kategori: Allmänt
Har tyvärr haft en ganska oproduktiv dag på jobbet. Alla är inte riktigt så framåtsträvande som man önskar och det ägnas massa tid åt att diskutera redan bestämda saker. Gaah! Försöker skaka av mej dte nu så jag kan njuta av helgen, men det är svårt när det inte blir som man tänkt sig.

Har i alla fall en mysig helg att se fram emot med mannen och Meja. Lite shopping imorgon hoppas jag och sen middag hos Nina på söndag. Känns som om det var en evighet sen vi sågs senast så det ska bli toppenkul :) Massa bus i snön antar jag att det blir den här helgen med.

Hoppas ni får en mysig fredagkväll!


Sötaste

2010-01-28, 20:24:58 / Kategori: Allmänt...älskar mössor...


Vredesutbrott

2010-01-28, 19:15:22 / Kategori: Meja 12-18 mån
MÅste bara berätta att igår hade Meja sitt först riktiga vredesutbrott som inte bara innehåll skrik utan även ord. Vi badade som vanligt på kvällen och hon brukar vilja gå upp en kort stund och leka på golvet för att sen komma i badkaret igen. Igår när jag lyfte ut henne på golvet så gick hon och hämtade sina byxor, och försökte trä på byxbenen på sina armar. Hon lyckas inte riktigt så hon kommer med byxorna till badkaret och råkar då doppa ner  dom lite i vattnet. Jag försöker hjälpa henne att dra på byxbenen på armarna som hon ju ville, men DÅ fattar hon att byxorna är blöta.

Hon sliter bort byxorna, kastar dom i badkaret och skriker NEJ! Sen slänger hon sig på badrumsmattan och slår med händerna i golvet och skriker NÄ, NÄ, NÄ...

Ganska förvånad mamma såg på ett par minuter tills skruttan blev glad igen och ville bada vidare :)

Ont :(

2010-01-27, 15:58:36 / Kategori: Allmänt
Tur att det var en kort dag idag på jobbet kan man säga. Har galet ont i fogarna speciellt i den mitt fram. Så tråkigt och jobbigt. Ska försöka jobba imorgon med. Har föräldrasamtal på eftermiddagen som behöver genomföras. På fredag är det planeringsdag så det är ju en lugn dag som tur är :)

Hämtade Meja hos dagmamman efter att jag hade slutat. Kände så mysigt. Blir så stolt över min stora (lilla) dotter som får så mycket beröm av dagmamman. Alltid kul att höra såklart. Nu har vi hunnit åka lite pulka i snöstromen, äta mellis och nu sitter Mejan och ritar. Väntar på att Sven ska höra av sig så jag vet när han kommer. Han är på kundmöte på andra sidan stan och det snöar massor just nu. Hoppas bara att han kommer hem utan att fastna i en massa trafikkaos sen.

Nu - dags för duplobygge :) Ska försöka lägga in lite bilder senare.

Lång dag

2010-01-26, 18:59:24 / Kategori: Allmänt
Ja... hur bebisen kom in i magen ;) Det kan ni ju fundera på ett tag till *skratt* Jag lyckades faktiskt undvika att svara på det. Har plockat fram en bra bok och funderat lite så jag har bra svar nästa gång frågan kommer upp. För det lär den ju göra inom kort.

Har haft en bra men ganska lång dag på jobbet idag. Jobb i barngrupp, ledningsmöte och så planeringstid efter det. Ganska trött i huvudet nu kan jag lova. Det går i alla fall framåt sakta men säkert :) Dock fick jag en mindre god nyhet idag, men vi får väl lösa det på något bra sätt.

Imorgon slutar jag tidigt så då ska jag för första gången hämta Meja hos dagmamman och mysa med henne här hemma på eftermiddagen. Underbart ju!

Hur kom bebisen till magen??

2010-01-25, 19:48:36 / Kategori: Allmänt
Var på jobbet vid 8.30, kändes att det är måndag för ungarna är mer uppspelta än senare i veckan. dagen har ändå förlöpt väl tycker jag. Vi kom ut i god tid och hann busa i snön hela förmiddagen. Många sjuka idag så det gjorde ju också dagen lugnare. Upptäckte när jag skulle åka till jobbet imorse att jackan bara precis går att knäppa nu. Känns inte direkt som att vintern är på väg att ge med sig än så vi får väl se hur jag ska lösa det.

Efter jobbet så var det direkt iväg på vattengympan. Blev Mcdonald´s på vägen dit eftersom jag inte hann hem om emellan. Det är så skönt med vattengympan, och så jobbigt :) Hade nog lite förutfattade meningar om vattengympa innan måste jag erkänna.

Imorgon har jag kort dag i barnguppen och sen planeringstid på eftermiddagen vilket är superskönt. Fem- sex timmar är ungefär vad kroppen klarar av med barnen just nu. Haha, förresten så frågade dom stora barnen idag varför jag är så tjock ;) Sen började frågandet... Hur kom bebisen till magen? Varför gjorde den det? Visst måste man gifta sig först? Hur ska den komma ut?

Ja, ni fattar :)

100 dagar

2010-01-24, 13:28:43 / Kategori: Andra graviditeten
100 dagar har avverkats av graviditeten, "bara" 180 dagar kvar ;) Känns som att tiden går mycket fortare denna gången, man har så mycket annat att tänka på nu när Meja finns med.

Längtar efter att få till för UL nu. Hoppas den kommer i veckan :)

Mejas utveckling

2010-01-24, 08:47:56 / Kategori: Allmänt
Har blivit mycket gravid och jobbbloggande på sistone så nu kommer lite update om Meja :)

Nytt ord i Mejas ordförråd är hoppa. Eller hon har kunnat det ett tag, men nu kommer det ofta. Det kommer nog från en sång vi brukar sjunga här hemma. Otroligt gulligt är det i alla fall när hon står och försöker hoppa och samtidigt säger hoppahopphopp. Ojdå har hon också börjat säga istället för bara oj.

Hon har också lärt sig dom flesta rörelserna till I ett hus vid skogens slut. Så nu kan hon både dom och Imse vimse spindel. Så mycket roligare att sjunga när hon är mer delaktig.

Sätta på sig mössan ordentligt själv har hon också lärt sig på sista tiden, så det gör hon hela tiden. Ut i hallen, hämta en mössa och på med den på huvudet. Går gärna runt med den på inomhus. Knasfröken. Även andra kläder försöker hon att få på sig själv, men är långt ifrån att lyckas än så länge.

Hoppas ni får en skön söndag!

v 15

2010-01-23, 09:00:50 / Kategori: Andra graviditeten
Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.Hur mår jag?
Illamåendet kommer bara ytterst sällan nu vilket är skönt. Har däremot problem med en massa mat som jag tycker är äcklig. Har gått upp ca 2,5 kg i vikt så det stämmer rätt väl med texten ovan :) Att fogarna bråkar vet ni redan så det ska jag inte tjata om. Jag känner bebis röra sig en hel del vissa dagar och andra dagar inget alls. Den är ju så liten så det beror väl på hur den ligger där inne. Som ni ser så är inte magen så svullen upptill längre, utan bara bebismage nu :) Om man bortser från foglossningen så är det än så länge mycket mer behagligt att vara gravid denna gången än förra.


Äntligen helg :)

2010-01-22, 16:05:12 / Kategori: Allmänt
Dagen på jobbet har känts väldigt lång. Den borde inte gjort det, vi hade få barn och var all personal. Dock fick jag jätteont efter bara en liten stund idag. Nästan outhärdligt ont :( Efter att ha vilat en stund med småbarnen så kändes det så pass okej att jag åtminstone kunde jobba klart, men ändå.

Har fått en tid hos sjukgymnasten den 3 februari i alla fall. Samma dag har jag läkarbesök på specialmödravården på SÖS och dagen innan har jag vanligt BM besök. Fullt upp den veckan alltså. BM får nog boka in mej hos läkaren på MVC också så jag kan då dit och diskutera ev sjukskrivning. Tänker att jag kanske kan klara 75% i alla fall och fortfarande må bra...

Nu såg jag att min lilla goding kom hem så nu är det dags för fredagsmys med älskade ungen :)
Hoppas ni får en mysig fredagkväll!

Bättre dag

2010-01-21, 17:05:17 / Kategori: Allmänt

Meja äter, mannen lagar mat. Vitlökspotatis med fläskfilé. Ser fram emot det eftersom lunchen på jobbet var riktigt äcklig. Dagen på jobbet var väl för övrigt ganska bra faktiskt. Vi har lyckats enas om ett par saker som känns viktiga. Barnen har också börjat vänja sig vid omorganisationen och har lugnat ner sig en hel del. Nästa vecka kommer förhoppingsvis bli ännu lite bättre :) En dag kvar, sen är det helg!

Det är så mysigt att komma hem till en glad Meja på eftermiddagarna. Man uppskattar verkligen tiden med henne mycket mer nu när man jobbar. Idag låg det ett paket i brevlådan med fina kläder som mormor hade skickat till Meja. Tack så jättemycket. Meja blev alldeles överlycklig över en plyschtunika med Lille skutt på. Sötnosan.

Hoppas ni har en skön kväll!


Älskade unge

2010-01-20, 16:44:25 / Kategori: Meja 12-18 mån
Behöver jag säga att jag njutit varenda sekund sen vi hämtade Meja hos dagmamman? Mår mycket bättre nu, så imorgon blir det jobb igen :) Har varit så skönt att få vila helt ensam hemma idag, händer ju inte ofta direkt...
Ovanligt

2010-01-20, 09:41:13 / Kategori: Allmänt
Känns jättekonstigt att vara hemma idag. Huset är tomt och tyst. Meja är hos dagmamman, Sven jobbar och killarna är i skolan. Jag fick lite frukost på sängen imorse vilket kändes lyxigt. Har huvudvärk och ont i fogarna, men ingen feber som tur är. Hoppas på att jag kan jobba imorgon igen, men vi får väl se hur det känns i eftermiddag.

Saknar Meja som tusan, konstigt att vara hemma utan henne. Sven skulle dock hämta henne tidigt idag så jag får mysa i eftermiddag :) Lite lyxigt. Hade ju dock varit roligare om jag varit helt frisk. Imorgon är det torsdag och sen är det nästan helg igen. Tiden bara rusar fram ju.

Meja verkar fortfarande tycka att det är toppen hos dagmamman. Blir glad när hon kommer dit på morgonen. Inte en enda tår har fällts när Sven har lämnat henne. Inskolningen är ju klar sen i måndags för hennes del, men hon får gå imorgon med som inskolningsplanen såg ut från början. Från nästa vecka sen går hon bara tre dagar i veckan. Tänk att vi har en så stor och duktig tjej. Man blir ju så stolt :)

Hoppas ni får en bra dag!

Sjuk?

2010-01-19, 20:42:43 / Kategori: Allmänt
Blev inget föräldramöte för mej idag :( Kämpade mej igenom eftermiddagen med hopp om att jag skulle kunna vara med, men fick massa feber och galen huvudvärk så jag fick åka hem. Känns inte bra, men min hälsa är viktigare just nu än ett föräldramöte känner jag.

Gissar på att kroppen inte orkar jobba heltid med dom förutsättningar som är just nu. Att det så ont i fogarna redan är ju inte bara fysiskt jobbigt utan även psykiskt påfrestande. På det så är jobbet rörigt och jag förväntas lösa en massa saker som jag inte riktigt känner att jag klarar av. ÅÅh, varför kan det inte bara vara lite lätt ibland??

Blir hemma i sängen för mej imorgon i alla fall.

Förlåt allt gnäll.

Foglossning

2010-01-18, 19:54:29 / Kategori: Allmänt
Idag är en sur och deppig dag. I fredags när jag åkte från jobbet kändes det som att vi var ganska överrens om hur vi vill ha det. Idag kändes det inte alls så. Fogarna gör dessutom skitont emellanåt vilket ju inte gör det lättare att klara av kaoset på jobbet. Blä, och blää. Det kommer nog bli lite kämpigt senare när det känns så här redan i v 14

Var iväg på vattengympan och hann i alla fall hem precis till Mejas läggning. Lite han jag alltså pussa och krama min lilla gosunge innan hon somnade. Tur det :) Idag var hon heldag hos dagmamman 9-15 och det hade gått superbra som vanligt. Är så stolt över min lilla tjej.

Hoppas ni har haft en bättre dag än mej!


Dags för en ny vecka

2010-01-17, 20:05:17 / Kategori: Allmänt
Helgen bara försvann i ett nafs, hur gick det till?? Kan säga att det var länge sen jag uppskattade en helg så mycket som denna. Har pussat massor på min lilla gostjej, och vilat en hel del med.

Bästa Nina har fixat min nya design. Är sjukt nöjd, tusen tack vännen!

Veckan som kommer blir lite jobbig. Imorgon hinner jag inte hem mellan jobbet och vattengympan. Förhoppningsvis hinner jag hem precis till Mejas läggning. På tisdag är det föräldramöte vilket betyder att jag absolut inte är hemma till läggdags. Jag hoppas jag hinner smita hem en stund mellan jobbet och mötet för annars kommer jag ju att dö typ. Nästa två dygn utan Meja annars, det går ju bara inte :)

På onsdag slutar jag tack och lov tidigt så då hämtar jag Mejan och gosar massor med henne. Längtar redan tills dess.

Blir nog lite dåligt med bloggandet dom närmaste dagarna, man jag hoppas ni får en bra start på veckan!


Har helt glömt att berätta...

2010-01-17, 16:38:27 / Kategori: ShoppingFörra helgen fick ju den här underbara kameran följa med oss hem :) Har längtat efter en sån här kamera i en evighet, och nu äntligen så har vi en. Har inte hunnit använda den så mycket än eftersom jag jobbat, men det jag har fotograferat så är den helt underbar.
Är typ kär i den ;)


Rörelser i magen

2010-01-17, 09:36:44 / Kategori: Meja 12-18 mån

Eftersom våra planer för gårdagen blev inställda så hade vi en lugn dag här hemma. En liten tur till Barnens hus tog vi dock eftersom jag skulle köpa haklappar till jobbet. Tänkte åka själv, men Sven tyckte att dom skulle med också. Medan Meja hittade en liten kille att leka med så passade vi på att titta lite på vagnar. Jag är ju jätteförtjust i Phil&Teds vagnar, någon som har erfarenhet av dom? Även Sven gillar dom, men vi får väl se. Gott om tid att bestämma sig. Något som jag vet är att en tung syskonvagn på 17-20 kg blir det inte.

På kvällen när Meja somnat så hade vi myskväll framför en film i lugn och ro. Plötsligt kände jag lilla bebisen som också ville vara med och mysa :) En ganska lång stund kände jag att den håll på att röra sig där inne. Supermysigt. På precis samma ställe som jag kände Meja i början är det dessutom.

Hoppas ni får en härlig söndag!


v 14

2010-01-16, 07:58:23 / Kategori: Andra graviditeten

Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Kring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.
http://se.babycenter.com

Jag mår väl förhållandevis bra. Lite lite illamående ibland. Byta blöjor på jobbet går väl sådär, så jag försöker undvika det. Tur att man har kollegor. Foglossningen däremot är ju tillbaka vilket känns supertråkigt. Den började ju redan för flera veckor sen, men nu när jag jobbar så känns den verkligen. Täppt i näsan är jag med, det kom ungefär i den här veckan med Meja med, men som tur är så försvinner det ju direkt när bebis är ute sen.

Den här gången känner jag mej mycket mer nojig för att något ska gå fel. Eller rättare sagt för att något är fel. Längtar verkligen tills vi får höra hjärtat om två veckor, kanske kan jag lugna ner mej efter det. 

 ♥ Kärlek ♥

2010-01-14, 19:12:37 / Kategori: Meja 12-18 mån

Bästa tjejen

2010-01-14, 17:42:53 / Kategori: Allmänt

Idag lämnade Sven Meja ute hos dagmamman efter fem minuter och hämtade efter lunch. Inga konstigheter alls. Nöjd och glad tjej hade hon varit hela tiden. Det är ju så otroligt skönt att det går bra. Imorgon ska hon även få sova där så får vi se hur det går. Spännande.

Meja sitter i sin docksäng och för en högljudd dialog med nallarna. Så jäkla gulligt. Sven åkte nyss iväg på möte, men innan han åkte så kom han med en kopp te och en påse sura godisar som han köpt på vägen hem :) Är lite smått besatt i surt godis för tillfället så gissa om jag blev glad?

Foglossningen har kommit snabbt nu när jag började jobba. Vi får väl se hur det här slutar :( Har inte lyckats ringa sjukgymnasten den här veckan eftersom jag har jobbat, men Sven får ringa nästa vecka när inskolningen är över. Det behövs.


Ensam hos dagmamman :)

2010-01-13, 16:49:29 / Kategori: Meja 12-18 mån

När jag gick till jobbet imorse så kändes det så läskigt att Meja skulle lämnas ensam hos dagmamman en stund idag. En stund blev tydligen två timmar. När Sven gick hade hon inte tid att säga hejdå och när han kom två timmar senare så skulle hon visa kattungarna bara. Verkade inte alls ha saknat honom. Känns otroligt skönt. Imorgon blir det dags att äta lunch med hos dagmamman och det lär ju funka toppen det med.

Meja har lärt sig ett nytt ljud hos dagmamman. Aooo säger kattungarna :) Så nu kan hon fyra djur. Ko, höna, tider och katt. Min duktiga tjej. Hon känns så stor nu när hon är hos dagmamman.


Pussas med hunden är mysigt när man är hemma :)


Lång dag

2010-01-12, 20:45:03 / Kategori: Allmänt

Började 8.30 imorse. Kaos. Sen har vi möblerat om lite, hunnit prata så smått och faktiskt fattat några beslut. Kändes bra. 14.00 var det ledningsgruppsmöte tillsammans med en annan förskola, mycket givande diskussioner måste jag säga. 17.30 började personalmötet, och nu för en stund sen kom jag hem. Väldigt lång dag med andra ord. Hann bara träffa Meja 20 min innan jag åkte imorse. Så otoligt jobbigt. Längtar som en tok tills helgen kan jag säga.

Inskolningen hos dagmamman verkar ha fortsatt bra. Imorgon ska Sven testa att lämna henne en liten stund. Jätteläskigt tycker jag det känns. Min lilla tjej är helt plötsligt en stor tjej som ska klara sig utan mamma och pappa några dagar i veckan. Vad hände med min lilla bebis??

Är trött och ska strax krypa ner i sängen. Längtar tills Meja vaknar imorgon så jag får gosa lite :) Mycket gladare känner jag mej idag efter jobbet i alla fall. Ska boka in fler möten med mitt arbetslag inom kort så vi kan prata igenom allt vi behöver prata om bara.

Hoppas att allt är bra med er!


Jobb och dagmamma

2010-01-11, 16:20:36 / Kategori: Allmänt

Meja och Sven åkte till dagmamman vid 9, och dom hade haft jättekul. Dagmamman har bara två barn den här terminen och det andra barnet var sjuk idag så dom var ensamma där. Meja hade lekt och grejat med alla nya saker. Katten som bor där hade dessutom kattungar och det var så spännande :) DEt var bara nån timme idag, men det verkar ha varit en bra dag. Imorgon är det en lite längre stund i alla fall.

Min dag på jobbet var sådär kan vi väl säga. Det är kaos om man uttrycker det med fina ord. Kollegorna verkar dock jättetrevliga som tur är. Det kommer nog att bli bra, men det lär ta tid. Vill inte skriva för mycket om jobbet här så jag tänker inte vara mer specifik om kaoset. Idag kändes det i alla fall jobbigt att vara ifrån Meja när jag skulle lägga småbarnen. Är ju så van vid att lägga min lilla tjej och mysa med henne. Somna höll jag på att göra idag med när småttingarna skulle sova :P
Bus i snön

2010-01-10, 13:33:27 / Kategori: AllmäntSven och Oliver åkte skidor och Meja pulka. Jag...eh... jag var fotograf :) Meja åkte efter Sven så det blev lite fart och det tyckte hon var så skoj. Hon har ju innan varit ganska skeptisk till snön, men inte idag. Allt var jättekul tills hon slängde av sig vantarna och blev kall. Knasunge. Nu sover hon i alla fall väldigt gott efter utevistelsen, Sven jobbar och jag borde jobba lite jag med. Har bara inte riktigt ork till det. Det är ju så skönt att ligga här i sängen med datorn. Får jobba lite senare istället, eller ja, jag ska läsa igenom lite som den förra förskolläraren skrivit om verksamheten och så. Känns bara om jag är lite mer insatt när ungarna kommer imorgon.

Imorgon börjar Sven och Meja inskolningen hos dagmamman, Ska bli jättespännande att höra hur det går. Förhoppningsvis går det smidigt, men hon är ju galet pappig våran lilla skrutt. Skoj kommer hon att få med andra barn, det är jag helt säker på i alla fall :) Sen kommer Sven och Meja ha så mysigt dom dagar i veckan som dom ska vara hemma tillsammans. Avundsjuk... ja lite...Ni kommenterar så lite dom senaste dagarna. Ett hej ibland är ju skoj ;)


Mer och mer prat

2010-01-10, 07:53:52 / Kategori: Meja 12-18 mån

Det är så härligt att höra skruttan prata och försöka hitta nya ord. Häromdagen när jag var i badrummet här uppe så hör jag henne längst ner i trappan Hoho pappa. Tittar ut och hon blir jätteglad så hoho mamma var nog det hon tänkte säga för Sven var precis i närheten. När vi ska gå ner för trappan så brukar jag ropa på Sven så han kan bära ner henne eftersom det är så jobbigt för fogarna att bära i en trappa. Igår när vi kommer fram till trapppan ropar Meja Pappa kom. Smartisen har förstått att det är pappas jobb att bära ner henne. *skratt*

Igår när vi var på POP så gick hon runt bland kläderna. När hon hittade något som var fint så sa hon oooo, det hände massa gånger så det var ingen engångsföreteelse. Lät hur gulligt som helst :D

Andra ord som hon använder är mamma, pappa, titta,där, här (titta här, titta där, titta mej, titta mamma, titta pappa, titta här mamma) tack, vsego, hej, hedda (hejdå) Man kan utan tvekan säga att titta är hennes mest använda ord och har varit så länge. Så roligt att hon testar att sätta ihop det med en massa andra ord så det blir två/tre ords meningar.

Hon har också lärt sig att kossan säger Mmmmm, hönan säger Papapapapapa och tigerna säger Aaaarrhhhhh.


Svar på några frågor

2010-01-09, 13:31:25 / Kategori: Andra graviditeten

Kan du inte berätta lite mer :D Var det planerat, hade ni tänkt innan att ha två tätt lr blev de slumpen ;)
Är alla hemma sen har ni 4 barn om ja förstått rätt? Hur känns de? Hur stort hus har ni? Är din man rik :P eller hur har ni råd. jag satt häromdan å funderade på hur man ska ha råd med ett till ens överhuvudtaket kram erika

Ja, bebis var planerad och blev till i oktober på första försöket. Jag trodde väl att det skulle dröja lite längre kanske, medan Sven var säker på att det skulle bli bebis på en gång. Även Meja blev ju till på första försöket. Den ursprungliga tanken var ju att vi skulle gifta oss i maj och sen skulle det bli bebis efter det. Vi ändrade oss kan man säga och nu blir bröllopet juni 2011 istället.

Det stämmer att vi kommer att ha 4 barn varannan vecka. Det blir ju som att ha tre barn på heltid kostnadsmässigt, vilket många ju har. Dyrare saker till killarna typ ytterkläder/vinterskor/fritidsaktiviteter sparar deras mamma delar av barnbidraget till. Huset vi bor i är 156 kvm (6 rok) så det finns ett rum även till bebis. Kontoret flyttades ut till den isolerade förrådsdelen i höstas ju för att det ska finnas ordentligt med plats här inne. Rika är vi inte *skratt* Vi har varsitt heltidsjobb och vi har räknat på att det kommer att fungera bra ekonomiskt att ha ett barn till. Såklart blir det lite tufft under tiden jag är mammaledig med nästa.  

Fråga på om ni undrar något mer :)


v 13

2010-01-09, 08:57:49 / Kategori: Andra graviditeten

Din graviditet startade Lör 17 okt 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 31 okt 2009 (ägglossningen)
Du är på dag 85 av 280 (30,4 %)
Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 0 fulla dagar (v12+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 jul 2010
Du har 195 dagar kvar till beräknad förlossning.


Hur mår jag?
Värsta tröttheten är borta. Illamåendet är i princip borta. Sån skillnad från med Meja när jag kräktes flera gånger om dagen fram till v 19. Brösten verkar ha vuxit färdigt för just nu, och ömmar inte lika mycket. Magen växer och har blivit en söt liten gravidmage. Bild kommer när det finns batteri i kameran. Fogarna mår mindre bra redan nu. Efter två dagar på jobbet gör det ont på nätterna och är jobbigt att gå upp ur sängen nattetid för att kissa. Inte bra alls.


Inte bra...

2010-01-08, 07:52:23 / Kategori: Allmänt

Vaknade i natt av att det värkte som tusan i höfterna och svanskotan. Efter en enda jobbdag som inte ens innefattade något jobb med barnen :( Fan. Sjukgymnasten måste ringas på måndag, Sven får helt enkelt göra det eftersom dom har telefontid när jag jobbar.

Lillskruttan har stökat i natt så det är en trött mamma som åker till jobbet idag. Blir förhoppningsvis inte så lång dag. Ikväll sen så ska jag faktiskt in till stan och äta middag med NIna och hennes tjejer för att fira hennes födelsedag. Ska bli superskoj :D

Hoppas ni får en toppenfredag!


Lilla godingen

2010-01-07, 19:33:37 / Kategori: Meja 12-18 månMan måste ju prova mammas skor med för att se om dom är bra ;)


Första dagen avklarad

2010-01-07, 17:18:50 / Kategori: Allmänt

Dagen började illa med att det hade snöat en massa. Det var väl inte så illa i sig, men jag backade fast min bil när jag skulle ut från vår uppfart. Inte så bra. Vi fick inte loss den, men efter mycket lirkande så fick vi ut Svens bil så jag kunde ta den till jobbet. Kom precis i tid.

Dagen har innefattat en MASSA information och lite planering. Imorgon fortsätter planerandet. Det är väldigt rörigt just nu, men det blir säkert bra i slutänden. Tar ett tag att komma in i en ny personalgrupp och ny barngrupp förståss. Ett personalmöte ska dom ha på måndag (???) Inte så bra framförhållning direkt så det kan jag tyvärr inte vara med på, hoppas det löser sig ändå. Jag har nämligen anmält mej till gravidvattengympa och första gången är på måndag. Kan inte missa den. Kan verka larvigt, men med tanke på vilka problem jag hade när jag väntade Meja så känns det viktigt att börja i tid. Andra gånger kan man väl missa, men första...näe.
Är jag larvig??

När jag kom hem så stod i alla fall Sven och min lilla skrutt på uppfarten och väntade på mej. Meja blev glad och jag fick en puss, men sen skulle hon till pappa igen. Lilla knas.Dags för jobb

2010-01-07, 07:17:46 / Kategori: Allmänt

Meja har förberett sin mamma väl genom att sova två hela nätter igen nu. Dock måste jag ju kissa flera gånger varje natt så helt utvilad är jag ju inte ändå. Men så bra det går i alla fall. Ska strax gå ner och äta frukost för att sen bege mej till jobbet. Känns nervöst som tusan.

Tänk lite på mej idag är ni gulliga. Finns ju en risk att jag somnar mitt i jobbandet nu när jag inte får vila efter lunch ;) Ha en bra dag så hörs vi ikväll!


Mysig förmiddag

2010-01-06, 14:01:39 / Kategori: Allmänt

Jag och Meja har haft en supermysig förmiddag. Vi har läst böcker, lekt med duplolego och lagat mat. Både riktig mat och låtsasmat. Meja tycker för det mesta att det är jättespännande att sitta i sin stol och titta på när man förbereder maten. Idag gjorde jag korvstroganoff till matlådor åt henne. Då var det extra kul för falukorv är ju toppengott ;) Medan vi åt lunch tittade vi på fåglarna som var vid fågelbordet utanför fönstret. Meja är superintresserad av dom.

Nu sover hon sen två timmar tillbaka och det är strax dags att väcka lilla bus så att det blir sömn inatt med sen. Jag har hunnit med att förbereda middagen och äta lunch i lugn och ro. Det sistnämnda är det ju slut med nu när jobbandet börjar igen så jag njöt ordentligt idag :)

Nä, nu ska jag väcka min lilla goding och kramas lite extra med henne under eftermiddagen. Sven kommer nog hem från sitt möte snart med så blir det myskväll sen med.

Ni är många nya som tittat in dom senaste dagarna vilket är superskoj. Lämna gärna ett litet hej!


Sista dagen

2010-01-06, 08:21:33 / Kategori: Allmänt

Usch :( Igårkväll vart jag tokledsen för att jag ska börja jobba imorgon. Trodde aldrig det skulle kännas så jobbigt att inte få vara med Meja på dagarna. Hoppas verkligen att det släpper fort. Tur att det börjar med en lugn vecka i alla fall. Två dagar sen är det helg igen.

Den här dagen började med att jag hörde mystiska ljud från Mejas rum vid 7.15. Gick dit och ser till min förvåning att julstjärnan i hennes fönster är tänd. Det har hon lyckats med själv skruttungen. Tydligen har hon noterat hur man gör och sen gjort det själv när hon vaknade. Hon står i sin säng och försöker få upp en leksak ur närmaste  låda vilket inte är helt lätt genom spjälorna på sängen. Haha. Sötaste ungen min :) Tur att man får komma in och mysa hos mamma och pappa med sin leksak då istället.

Hoppas ni får en härlig onsdag allihopa!


Det senaste är att skrutt gör grimaser så fort kameran kommer fram...


Svar på en fråga

2010-01-05, 12:58:32 / Kategori: Andra graviditeten

Flera har frågat hur jag mår så här långt. Tänkte att jag lika bra kan berätta det här som att svara alla en och en. Om man jämför med när Meja låg i magen så mår jag nog bättre. Det är dock svårt att avgöra eftersom jag är hemma och kan ta det lugnt nu. Med Meja jobbade jag ju och det var sjukt stressigt på jobbet vilket säkert bidrog till hur jag mådde.

Jag mår illa men bara till och från. Mest när det kommer dofter som jag inte gillar (typ bajsblöja, offentliga toaletter eller stark parfym) Då kräks jag på direkten. Jag mår också akut illa om jag skrattar, eller gråter för mycket, precis som när jag väntade Meja.

Brösten gör galet ont och har vuxit ett par storlekar, speciellt det ena :P Fogarna känns av lite, så det blir bältet på när det är dags för jobbet på torsdag. Har anmält mej till gravidvattengympa som börjar redan nästa vecka. Hellre för tidigt än för sent.

Trötteheten som var i början har avtagit, så emellanåt känner jag mej som en människa igen ;)


Ångrar mej

2010-01-05, 08:37:34 / Kategori: Allmänt

Fy vad jag har ont i armen av sprutan :( Kan inte använda den alls. Jobbigt värre blev det at sova då jag varken kan sova på mage eller rygg på grund av bebis. Nu då inte heller på vänster sida. Tror ni högra höften är glad idag?? Inte direkt va. Har inte fått sova speciellt mycket inatt så jag hoppas att värken i armen släpper lite under dagen så jag kan sova senare. Just nu ångrar jag verkligen att jag tog den, vill inte ägna mina sista mammalediga dagar åt att ha ont :(

Idag skulle vi ju in till Nina och Theo. Vi får väl se hur det blir med det. Köra bil går ju inte med den här armen. Kanske kan övertyga Sven om att köra oss in. Vi får se helt enkelt.

På gravidfronten så har svullnaden på magen lagt sig och det börjar växa fram en söt liten bebismage istället. Så himla mysigt. Den här gången har jag beställt en lagom stor mage i slutänden ;) Låter bra va? *skratt* Det vore ganska skönt om den blev lite mindre än sist i alla fall :)


Mejas nya bus

2010-01-04, 16:11:37 / Kategori: Meja 12-18 mån

Var i köket och fixade mat. Hörde lite konstiga ljud från grovköket så efter en stund smög jag dit för att titta. Vad hittar jag? Jo, en liten Meja som glatt står och plockat glasburkar från glasinsamlingsbacken och fyller Svens gummistövlar med dom. *skratt* Även mopphinken hade fått sin beskärda del. Efter ett tag var hon nöjd och började plocka tillbaka dom i backen igen. Ordning och reda ska det vara ;)
Ny vecka och snart dags för jobb

2010-01-04, 08:58:04 / Kategori: Allmänt

På torsdag är det dags för mej att börja jobba igen efter att ha varit hemma i sexton månader. Känns ångestladdat och jobbigt om jag ska vara ärlig. Delvis på grund av att jag är gravid igen och inte kommer att kunna prestera mitt bästa. Om ni kommer ihåg så har jag ju ett nytt jobb så det känns ju extra nervöst med. Antar att det blir okej så fort jag kommit igång.

Har i alla fall tre dagar kvar att njuta av att vara hemma :) Idag är det storhandling och sen mysdag. Sven ska ut ikväll så då är det bara jag och Meja hemma. Borde åka iväg och vaccinera mej idag med, kom aldrig iväg innan jul eftersom det blev snökaos så idag är sista chansen innan jobbstart. Samtidigt känns det liiiite onödigt. Jag har ju inte blivit smittat hittills trots att det tydligen gått jättemycket svininfluensa här på Värmdö. Men, men feber är ju inte alls bra för bebis så det är väl bara att åka dit och få det gjort.

Imorgon ska vi träffa Nina och Theo för lite bus och skitsnack :) Ska bli skoj, det var ett tag sen sist. Sen onsdag bli lite förberedelser för jobbet och mys med familjen. Tur att det blir lugn start med bara två dagar innan helgen.


Fika med Meja

2010-01-03, 15:18:26 / Kategori: Meja 12-18 månMeja har ju fått Briospis och möbler till sitt rum i födelsedagspresent/julklapp. Man kan säga att hon har mycket glädje av dom. Hon älskar att hålla på och fixa med tallrikar, muggar och grytor. I födelsedagspresent fick hon också superfina lussebullar i tyg som används flitigt i lekandet. Gosedjuren och mamma/pappa får förståss smaka av det som lagas med. Högljudda smackande och mmmmmm så vet man att det är matdags.


Graviditeten så här långt

2010-01-03, 09:18:48 / Kategori: Andra graviditeten

11 november tog jag ett gravtest 3 dagar innan beräknad mens. Sven var helt säker på att det skulle visa positivt redan då. Han hade rätt.

15 december var jag hos BM på inskrivning. Har samma som när jag väntade Meja så det är ju bra. Har blivit lovad minst tre UL denna gången (v18, 32 och 36). Förhoppningsvis så missas det inte om jag får en stor bebis igen.

28 december var jag och gjorde en glukosbelastning för att kontrollera eventuell graviditetsdiabetes. Inget konstigt med resultatet, men fy vad äckligt det var.

1 januari, precis efter tolvslaget på nyårsafton kände jag bebis tydligt för första gången. Har dock inte känt den något mer efter det.

2 februari har jag tid hos BM för att lyssna på bebis hjärtljud. Behöver jag säga att jag längtar galet mycket tills dess?

23 juli beräknas lilla liten komma till världen.
♥♥2010♥♥

2010-01-02, 09:40:18 / Kategori: Andra graviditeten
                         
2010 är året när vår underbara busunge ska bli storasyster

♥♥