Gravidmonster

2010-06-30, 20:38:38 / Kategori: Allmänt

Sommar och sol. Meja är hur nöjd som helst med att ha stranden så nära.

Själv är jag ett gravidmonster idag. Arg för allt och inget. Sjukt jobbigt. Ännu en sak som blir skönt när lillebror väl är här. Att man får lite lugnare humör. Antar att jag är lite besviken över att lillebror verkar bli en stor bebis med. Trots att jag anat det hela tiden så känns det ändå lite jobbigt nu när det verkar bli så. Sen är jag sur över att SÖS inte kan skicka ut ett datum till mej. Ringer dit på fredag har jag bestämt om tiden inte kommit då.

Ja och så är jag ju sur och irriterad för att jag har ont överallt, inte kan sova och... ni fattar.
Förlåt för allt gnäll, dags för mej att krypa ner i sängen istället.
Vi hörs imorgon igen!

Nödvändigt?

2010-06-30, 08:33:01 / Kategori: Allmänt
Sovmorgon till 7.30 :) Har sovit rätt så bra i natt för en gångs skull.

Blir ingen glukosbelastning idag i alla fall. Funderar på om det verkligen är nödvändigt. Alltså det är två veckor tills bebis kommer med snitt. Det dom gör OM jag skulle ha graviditesdiabetes är att ge kostrådgivning. Tveksamt om jag ens hinner få det innan det är dags. Dessutom så har blodsockret legat bra vid alla mätningar hittills. Min ordinarie BM har ju tidigare sagt att hon inte tycker att jag behöver göra nån mer glukosbelastning. Anledningen till att den här BM ville att jag skulle göra en var ju att SF måttet var över kurvan. Det var ju Mejamagen med...
Hmm.


Lille verkar göra som stora

2010-06-29, 12:12:49 / Kategori: Andra graviditeten
Hemkommen från BM. Lillebror verkar göra som storasyster. SF måttet var idag exakt samma som med Meja i samma vecka. Alltså utanför övre normalkurvan. Kände ju det på mej. Han var dessutom fullt rörlig och högt upp precis som storasyster var. Hon kände en massa på magen och sa att troligtvis var det så att han börjat lägga på sig en massa vikt. Ingen liten bebis i alla fall.

Vi pratade lite om förlossningsplaneringen. Hon sa att man kan försöka fixa en tid hos en annan läkare på spec mödravården om jag ville. Känner ju dock att nu har jag ställt in mej på snitt, plus att SF måttet stigit så mycket så nä. Jag håller mej till planen.

Fick order om att åka in och göra en gluskosbelastning imorgon. Usch och blä. Hjärtljuden och blodtrycket var bra i alla fall :) Meja stod brevid och tittade med stora ögon. Oooo sa hon när vi fck höra hjärtat. Min bästa gosetjej. Uppförde sig exemplariskt inne hos BM. Efteråt smet vi in på den lilla barnaffären brevid och köpte en body till lillebror och en boll till duktiga storasyster.

Tisdag

2010-06-29, 08:02:08 / Kategori: Allmänt
Nätterna är verkligen inte skoj när man är höggravid. Bara att vända sig i sängen är ett jätteprojekt. Meja sov i alla fall till 7.15 idag vilket var superskönt. Vi har kortat ner hennes lunchvila till max en timme, och då sover hon längre och oftast bättre på nätterna. Hoppas det fortsätter så.

Idag ska jag iväg till BM. Tyvärr inte min vanliga för hon är på semester, men det blir nog bra ändå. Mysigt att lyssna på lillebrors hjärta. Magen känns som om den vuxit massor på sistone så det ska bli spännande att se hur mycket SF-måttet förändrats. Meja måste följa med till BM eftersom Sven är tvungen att jobba, så ni kan ju hålla en tumme för att hon är sammarbetsvillig.

Nu blir det frukost på sängen :) Lite vardagslyx!

16 dagar?

2010-06-28, 09:23:29 / Kategori: Allmänt
Återigen ny vecka. 23 dagar till BF. Dra ifrån ungefär en vecka så blir det 16 dagar! Ungefär 16 dagar tills Meja blir storasyster till världens bästa lillebror. Har inte fått datum för snittet än, men det måste ju komma nu i början av veckan. Galet spännande.

Vädret ute är underbart. Klarblå himmel och sol. Vi får väl bege oss ut snart, ska bara orka ta mej upp ur sängen först. Känns lite bättre i kroppen idag som tur är. Sven är iväg på ett möte, men i eftermiddag kanske det blir en tur till stranden.


Liten Meja för exakt ett år sen.

Min hjälpsamma dotter

2010-06-27, 20:36:02 / Kategori: Meja 18-24 mån
På midsommarafton var jag inte så pigg, hade ont och satt mest på en stol i skuggan medan dom andra fixade maten. Sven kom med dricka och så till mej när det behövdes. Meja ville inte var sämre hon utan när jag suttit en stund utan glas så säger hon Meja elpa mamma och går för att hämta ett glas med saft. Lämnar det och säger tatt tatt mamma (tack tack mamma) innan hon går och leker vidare :)

En stund senare när hon ville att jag skulle följa med henne så kommer hon med kryckorna. Hä mi mamma (här min mamma) säger hon. Ganska tunga och otympliga för en liten tjej så lite fick hon allt kämpa. Lilla älsklingen.


Svullen

2010-06-27, 08:56:55 / Kategori: Allmänt
Idag är en mindre bra dag igen. Sjukt svullen är jag, inte alls skönt. Fingrar och tår ser ut som korvar. Fogarna är i strejk så minsta rörelse är smärtsam. Försöker tänka att det är väldigt kort tid kvar, men det känns faktiskt som en evighet.

Idag... ja, jag vet inte. Sven vill till stranden eftersom det är superväder. Får se om vi kommer iväg en stund i alla fall. Annars får Sven och Meja åka själva helt enkelt. Blir ju dock väldigt tråkigt om jag ska ligga här hemma i sängen i 2,5 vecka nu. En liten stund får jag nog följa med. Bada är ju skönt när man är varm och svullen. Är väl bäst att försöka njuta av solen nu när den är här med.


Har man inga armpuffar så får man ta något annat. Bada som en stor tjej vill Meja alltid nu för tiden.

Våran midsommar

2010-06-26, 09:51:00 / Kategori: Allmänt

Tittut mamma!

 

Plockar blommor åt mamman. Tänk att halvvisna klöverblommor kan göra en så glad.

 

Varför dansa med dom andra när man kan stå mitt i ringen och få uppmärksamhet? Sötaste stod helt ensam inne vid stången och dansade själv.

Glad midsommar

2010-06-25, 08:14:16 / Kategori: Allmänt

Hoppas ni får en härlig dag mina vänner!


Befrielse

2010-06-24, 17:05:35 / Kategori: Allmänt
Var iväg efter lunch och hämtade ett par kryckor på vårdcentralen. Det är ju dumt att lida mer än nödvändigt faktiskt. Stor förbättring att gå med kryckorna måste jag säga. Känns som en befrielse!

I det underbara vädret har vi hunnit med en tur ner till Svens föräldrar för att bada. Meja plaskade glatt i, och även mamman badade nästan idag. Upp till midjan i alla fall. Inte så farligt kallt, vi får väl se om det blir ett ordentligt bad imorgon.


Hög koncentration när man leker med sand och vatten.

Mamma lålla Meja

2010-06-24, 08:53:36 / Kategori: Allmänt
Mår som om jag blivit överkörd av något. Ont precis överallt, och trött som tusan trots att jag sovit rätt okej. Fogen mitt fram känns som om den har gett upp helt. Jäkla skit. Behöver ju fixa lite saker idag.

Meja var i alla fall underbar imorse. Kom in vid halv sju och kryper upp i vår säng mellan oss.  Säger sen Mamma lålla (hålla) Meja. Viktigt att man gör som vanligt. Sen kryper hon ner i min famn så jag kan hålla om henne. Kan det bli bättre en morgon när allt känns mest som skit? Gosungen min.

Badgalning

2010-06-23, 17:48:53 / Kategori: Allmänt
Efter mysmorgon i sängen och lek på Mejas rum så gick vi ut vid 9.30. Meja ville helst slänga av sig kläderna och hoppa i poolen direkt. Efter lite sandlådelek så blev det poolen för min badgalning och sen badade hon nästan en timme. Plaskade omkring, kastade bollar och var bara lycklig. Själv solade jag lite, satt i skuggan en hel del och badade också en stund med lilla bus.

Vid 12 gick vi in och åt lunch och sen somnade bus i vår säng nästan direkt. Tar på krafterna att bada och busa runt. Han sova 30 min jag med, vilket var superskönt. Efter lite mer mys i sängen åt vi mellis och sen ut igen. För att bada såklart. Meja badar och badar och badar. Hon njuter verkligen av att det är sommar nu.

Efter en lång dag ute och ett lass pannkaka till middag så sitter hon nu i soffan med Oliver och tittar på Pippi. Om en stund är det välling och läggdags för en trött badgalning. En stund efter det är det nog även läggdags för en trött mamma.

Hoppas ni har haft en härlig dag med!

Sommar

2010-06-23, 07:51:22 / Kategori: Allmänt

Nu känns det i alla fall som tt det är sommar på riktigt. Sol och standen igår, och idag när vi vaknade så är det strålande sol och redan varmt ute.  Idag blir det dock inte stranden utan hemma i trädgården som gäller. Ska fixa vatten i Mejas pool när vi kommer ut sen så vi kan bada och busa i den. Känns som att det blir en härlig dag. Första dagen på Mejas sommarlov.

 

Sötnosen nere på standen igår. Fixar kakor till mamman :)

En ganska tjock mamma...

2010-06-22, 19:14:00 / Kategori: Andra graviditeten


Sista dagen

2010-06-22, 08:47:49 / Kategori: Allmänt
Meja har krånglat hela natten. Vaknat, varit ledsen, skrikit och sen somnat om. Igen och igen och igen. Vet inte vad det är. Hon beteer sig precis som hon brukar göra när det är dags för tänder, men det måste var helt för tidigt att få dom sista kindtänderna?? Runt två år står det ju när man läser om det.

Sjukt trött är jag i alla fall. Systers sista dag här så jag ska strax ta mej upp ur sängen och vara lite social. Ska sen lämna henne på Bromma vid halv ett. Efter det blir det nog hem och sova gissar jag.

Mejas sista dag hos dagmamman idag. Känns märkligt måste jag säga. Blir lite sorgligt att hämta henne sen i eftermiddag tror jag. Stora tjejen börjar på förskola i augusti. Vad hände med min lilla lillskrutt??

Vaxholm

2010-06-21, 16:41:09 / Kategori: Allmänt
Busfröken började krångla redan vid 4.20 imorse. Två timmar senare tyckte hon att det fick vara nog och ville  gå upp. Tack och lov för tv ibland måste jag säga. Emil i Lönneberga sysselsatte Meja så att vi fick sova en stund till. Tur det måste jag säga.

Halvsov igenom förmiddagen och sen tog jag och syster en tur till Vaxholm för att äta lunch. Dit kom vi i perfekt tid. Solen tittade fram och det blev superskönt på uteserveringen där vi satt. Åt clubsandwich som var supergod. Efter det gick vi vidare och åt en mjukglass nere vid vattnet. Perfekt. Satte oss sen i bilen igen lagom tills stora mörka moln dök upp himlen.

Hämtade upp Mejan på vägen hem och har sen busat massa i trädgården. Killarna kom från mamma med så nu är det full fart. Svens föräldrar kommer på middag ikväll för vi ska fira Oliver som fyller 10 år. Gissar på att jag kommer att sova som en stock sen.

Presenter till lillebror

2010-06-20, 21:01:35 / Kategori: Shopping

Nina och Sanna vann ungefär samtidigt varsin tävling med Lundemyr kläder. En body och söta inneskor fick lillebror. Hur fina som helst.

 

Nina kunde inte heller hålla sig utan var tvungen att ge mej lillebrors välkommen till världen present. En liten blöjtårta med gröna sidenband och fjärilar i. Geggamojas snuttfilt och body precis som lillebror hade önskat sig ;)

 

Av mormor har lillebror också fått kläder. Två bodys, en kofta, en pyjamas och en mössa. Allt fick dock inte plats på bild.

Ingen sovmorgon här

2010-06-20, 09:00:35 / Kategori: Allmänt
Morgon här hemma var det 05.20 enligt Meja. Gick inte på något vis att få henne att somna om. Hon fick titta på Pippi sittandes i vår säng och jag sov vidare. Vaknade igen sen av att Meja nöjt försökte stoppa in sin napp i min mun samtidigt som hon skrattade glatt. Busungen.

Trött som tusan nu med andra ord. Tur att det inte finns några planer för dagen. Bus och mys med Meja. Just nu ser det ut som att det blir fint väder, men man vet ju aldrig. Kanske kan vi åka en tur till stranden om solen stannar kvar. Vore lite mysigt.

Galet sugen på jordgubbar så det måste i alla fall inhandlas idag ;)

Toppendag

2010-06-19, 10:10:28 / Kategori: Allmänt
Hade en supermysig dag igår. Meja var lycklig över att vara på badhuset som vanligt. Plaskade, simmade och sprang mellan dom två bassängerna. Sötungen. Perfekt att ha systermoster med sig som hjälp. Jag är inte direkt snabbast i stan nu för tiden *skratt* Efter lunch på fiket åkte vi hem och sov. Helt perfekt.

Vid tre kom även Sanna min kompis. Totalförvirring för Meja då även systermoster heter Sanna. Massa bus hann dom med kan jag lova. Helt toppen för en busunge med massa energi. Hon somnade gott vid sju och sen blev det väldigt tyst i huset jämfört med hur det var innan.

Vi hann med en massa skitsnack, spela sällskapsspel, äta god mat och titta på film. En toppenkväll helt enkelt. Jag lyckades hålla mej vaken ända till 22.45. Det ni ;)



Liten Meja från 19 juni förra året

Dåligt väder

2010-06-18, 08:44:23 / Kategori: Allmänt
Så ver det fredag igen. En helt okej natt får jag väl säga, för att vara höggravid menar jag.

Vädret är hemskt idag. Blåser och regnar, känns inte direkt som sommar. Jag och syster ska ta med oss Meja till badhuset hade vi tänkt. Så får hon busa av sig. Skönt även för mej att bada. Man känner sig så lätt i vattnet.

På eftermiddagen kommer även en kompis hit :) Hade ju tänkt att vi skulle få ha tjejsnack ifred , men det verkar som att Sven ska vara hemma med. Har ju ingen betydelse, men lite oväntat att han inte tog chansen att hitta på något annat.

Dags för frukost och sen iväg mot badhuset. Hoppas ni får en bra fredag!

POP

2010-06-17, 15:42:34 / Kategori: Shopping


Till lillebror att ha i höst/vinter




Till Meja att ha i höst. Köpte även ett par gröna mjukisbyxor och en rosamönstrad tröja till henne. Tyvärr inga bilder på detta på hemsidan...

Tillfreds

2010-06-17, 08:14:12 / Kategori: Allmänt
Var inne hos Meja vid 3.30 inatt för att hon vaknade till. Efter det kunde  jag givetvis inte somna om utan låg och funderade på att lillebror ska komma med snitt. Känner mej nu tillfreds med beslutet. Tråkigt absolut att aldrig få föda vaginalt, men jag slipper oroa mej. Visst är det konstigt att det funkar så bra att fundera på nätterna?

Idag ska jag in på POP rean som börjar idag. Älskar ju deras kläder så det är lika bra att ta en runda in :) Efter lunch ska jag hämta min syster på Bromma. Sen hämtar vi upp Meja på vägen hem och åker hem och myser. Verkar som att det sk abli varmt så kanske kan fixa poolen till Meja.



Dags för frukost, hoppas ni får en härlig dag!

Planerat snitt

2010-06-16, 13:30:25 / Kategori: Andra graviditeten
Ungefär vecka 39+0 (14/7) så kommer lillebror att komma med planerat snitt. Kommer få hem ett brev inom kort med exakt datum och så. Igångsättning var absolut inget alternativ enligt läkaren.

Väldigt barsk och ganska otrevlig läkare som egentligen ansåg att vi skulle bara vänta och se. Hon tyckte vi kunde planera in ett snitt på 42+0, och se om det inte gick bra att föda om det satte igång innan. Efter jättebebisen Meja så är det inget alternativ för mej vilket jag också sa till henne flera gånger. Hon tyckte att även med Meja kunde man ha väntat till 42+0 för att se vad som hände (???)

Jag gav mej dock inte så typ sista minuten på min halvtimmestid så gav hon med sig och sa att vi planerar ett snitt. Att det skulle sitta så långt inne. Läkaren jag träffade på SÖS i februari sa ju direkt att det blir snitt om jag känner att jag vill det. Hade ju underlättat om jag fått träffa samma läkare igen kan man tycka.

Nu känns det skönt, men jag behöver smälta det lite. Nu har jag i alla fall tid att förbereda mej ordentligt.
4 veckor kvar idag :)

Nervös

2010-06-15, 20:39:14 / Kategori: Allmänt
Har gått hela dagen och funderat på vad jag vill inför läkarbesöket imorgon. Är ju supersvårt. Jag vill verkligen få möjlighet att genomgå en vaginal förlossning. Om jag väntar tills det sätter igång av sig själv så kanske det inte går för att bebis blir för stor. SF kurvan för Meja går rakt upp från v 38, och då menar jag rakt upp. BM säger att hon aldrig varit med om något liknande. Hon är väldigt skeptisk till att lillebror kommer att bli en normalstor bebis om jag går tiden ut med tanke på hur stor Meja var.

Har läst en massa om igångsättning idag och det verkar inte alltid vara så kul. Det är väl å andra sidan inte så kul vid en vanlig förlossning heller? Rätt?

Alternativet är snitt. Den proceduren kan jag ju redan, men det är en stor operation. Känns onödigt att utsätta kroppen för det om man inte måste. Stora operationer medför ju risk för stora komplikationer.

Det finns så klart ett sista alternativ som är vänta och se vad som händer. Detta känns dock helt uteslutet eftersom jag är så stressad över situationen. Jag vill absolut inte hamna i samma situation som sist.

Snälla håll tummarna för att besöket går bra imorgon!

Sovmorgon

2010-06-15, 08:08:25 / Kategori: Allmänt
Två morgnar i rad har Meja sovit till 7.40. Då var vi fått väcka henne (??) för att hon ska hinna vakna och äta frukost innan det är dags att åka till dagmamman. Trött tjej vi har nu för tiden verkar det som. Glad mamma och pappa blir det när hon sover så länge i alla fall.

Idag skiner äntligen solen igen så jag ska passa på och var lite ute på förmiddagen tänkte jag. Lite solbränna när man ser ut som en heffaklump är ju alltid trevligt. Sen ska jag iväg och äta lunch med Rakel. Trevligt och lagom jobbigt.

Hoppas ni får en härlig tisdag!

Besöket hos barnmorskan

2010-06-14, 15:25:29 / Kategori: Andra graviditeten
Allt såg bra ut som vanligt. SF måttet ligger på 34, precis under den övre kurvan. Något mindre än Mejamagen samma vecka, men som hon sa så kan det bero på andra saker än barnet. Huvudet ligger neråt som det ska, dock ligger han högt upp precis som Meja gjorde. Ingen brådsa här inte.

Vi diskuterade lite inför läkarbesöket på onsdag. Snitt v 39+0 eller planerad vaginal förlossning v 38+0 tyckte hon var dom två alternativ som jag ska prata med läkaren om. Hon trodde att dom skulle tycka att igångsättning var en bra väg att gå, men vi får väl se.

Förstår ni att det bara är lite mer än tre veckor tills jag är på 38+0? Läskigt att tänka på. Någon av er som blivit igångsatt?

Kommande veckan

2010-06-14, 07:28:39 / Kategori: Allmänt
Måndag
BM kl 14.00

Tisdag
Fika med Rakel

Onsdag
Läkarsamtal om förlossningssätt på SÖS 11.30
Sommarfest på jobbet 14.30

Torsdag

Hämta syster på flygplatsen 13.30

Fredag
Meja hemma på dagen. Badhuset eller Andys om dåligt väder?
Tjejkväll med syster och kompis

Min syster kommer upp på torsdag och stannar till tisdag nästa vecka. Hoppas på lite fint väder så vi kanske kan ta med Meja till stranden eller så i helgen, men vi får väl se. Skönt att ha något litet inplanerat varje dag då går ju tiden lite fortare.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Nej, nej lille...

2010-06-13, 15:41:10 / Kategori: Meja 18-24 mån
Har tagit ner lite saker från vinden åt lillebror. Kläder och lite bebisleksaker. Ligger i en låda på golvet i hans blivande rum. Igår morse var jag och Meja inne på rummet och jag berättade att det är lillebrors saker och så. Inget konstigt. På eftermiddagen när jag låg i sängen och vilade så hör jag att hon är där inne och tittar på bebissakerna. En kort stund senare kommer hon med en mjukiskaninskallra i ett fast grepp och säger Nej, nej lille.

Lillebror får inte den tydligen för den är hennes. Mycket riktigt är det en av dom saker som var hennes favoriter när hon var pluttebebis...

Möjligt?

2010-06-13, 09:05:04 / Kategori: Andra graviditeten
Lillebror har legat med huvudet neråt sen ungefär vecka 28. Rörelser på samma ställen hela tiden så det har man ju varit säker på. Imorse när jag låg i sängen så började det plötsligt hicka i magen. På HELT fel ställe. Sparkarna är också nere till vänster istället för upp till höger. Kan han verkligen ha vänt på sig så här sent när han legat rätt så länge?

Tur att jag ska till BM imorgon så hon kan kolla det åt mej.

Mys

2010-06-12, 08:51:38 / Kategori: Allmänt
Meja gav oss sovmorgon till 7.30. Väldigt skönt, men tydligen har hon varit vaken ett par gånger i natt. Inget jag har märkt så jag har uppenbarligen sovit gott. Hon kom in till oss en stund efter hon hade vaknat, klättrar upp i vår säng, kryper ner mellan oss och säger mys. Bra start på dagen!

Vädret är allt annat än fint. Mult, kallt och blåser halv storm. Blir inneaktiviteter idag. Vad vet jag inte än. Kanske lillebrors byrå kan bli ihopsatt i alla fall :) Baka något vore mysigt med, och alla tycker att det är kul. Vi får väl se helt enkelt.


Tänk att skidglasögon kan vara så kul...

Mamma lilla mamma...

2010-06-11, 09:08:44 / Kategori: Allmänt
Regnet öser ner ute. Tråkigt men det verkar som att det ska bli sol imorgon igen. Har för en gång skull sovit riktigt bra. Bara en enda liten kisspaus på hela natten. Imorse vaknade jag vid 06.30 av att Meja ropade mamma...lilla mamma... Hur gulligt som helst ju, min bästa goding.

Idag ska vi ta oss till Ikea och köpa en byrå till lillebrors rum. Äntligen. Så har jag lite att pyssla med sen. Tvätta kläder och sätta i ordning. Det enda som saknas i lillebrors rum sen är hyllor. Vi klurar fortfarande på hur vi ska göra på bästa sätt.

Storhandling blir det idag också och sen är det helg. Har inte så mycket planer för helgen, men hoppas så klart på badväder. Vila och ta det lugnt blir det i alla fall.

Hoppas ni får en fin fredag!

v 35

2010-06-10, 12:30:33 / Kategori: Andra graviditeten
Igår hade det gått 34 fulla veckor, så idag är det mindre än 6 veckor till BF. Ingenting, men samtidigt en evighet. Som tur är så händer det ganska mycket dom närmaste två veckorna så jag håller mej sysselsatt. Sen har ju Sven semester så då går tiden fortare med.



Hur mår jag?

Det vet ni nog med tanke på mänden gnäll på sista tiden ;) Måste säga att en stor skillnad från förra graviditeten är att det faktiskt kommer bra dagar då och då. Det blir stor skillnad på fogarna när jag vilat mycket vilket ju är underbart. Med Meja var det bara ont som tusan hela tiden i slutet. Har dock mycket mer problem med ryggen denna gången än sist.

Halsbrännan är nästan borta igen, finns vissa saker jag inte kan äta, men låter jag bli dom så är det lugnt. Vikten vet jag inte, orkar inte väga mej. Har inte så stor betydelse för man går ändå ner dom sen igen. Med mer eller mindre ansträngning förståss. Galet trött är jag nästan hela tiden, men det känns som att det hör till när man är höggravid. För det mesta kan jag sova en stund mitt på dagen om jag behöver.

För övrigt så tror jag att vi äntligen har enats om ett namn till lillebror. Inte helt säkert med nästan.

Skolavslutning

2010-06-10, 08:33:14 / Kategori: Allmänt
Är hur trött som helst idag. Som vanligt får jag väl säga. Ska strax gå upp och klä på mej. Killarna har skolavslutning idag så den ska vi såklart gå på. Det är ju så mysigt med lite sommarsånger, och alltid härlig stämning inför sommarlovet. Efter det blir det hem och vila.

I eftermiddag ska jag iväg och fika med två tjejer som jag träffat på ett gravidforum som jag är med i. Ska bli skoj att träffa andra som ska ha bebis ungefär samtidigt. Massor med bebisprat lär det ju bli i alla fall. Fika är ju inte fel det heller ;) Känns som om man alltid är sugen på något nu för tiden.

Hoppas ni får en skön torsdag!

Min stora tjej

2010-06-09, 13:30:25 / Kategori: Meja 18-24 mån
Sven och Meja var iväg på 1,5 års kontroll på BVC nu på morgonen. Jag fick stanna hemma tyckte Sven så jag har legat och tittat på nyhetsmorgon :) Lika bra det för jag gillar ju inte alls när hon får sprutor.

Meja ogillar ju bvctanten så hon hade inte direkt varit villig att visa vad hon kan. Lite motvilligt hade hon ritat några streck på ett papper, staplat två klossar och visat var händer och öron sitter. Kan se det framför mej *skratt* Våran knasunge.

Hon följer sina kurvor fint. Väger nu 13,5 kg, är 85 cm lång och har 50 cm i huvudomkrets. Bvctanten hade sagt att hon kommer att bli ungefär 175 cm lång som vuxen. Ganska lång för att vara tjej med andra ord.


Mejas nya favorit, leka med lera :)

Present till dagmamman

2010-06-08, 13:30:44 / Kategori: Allmänt
Meja slutar ju hos sin dagmamma snart, till hösten börjar hon på förskola istället. Skulle gärna vilja ge en liten sommarpresent till dagmamman som tack för den här terminen, men har väldigt dålig fantasi för tillfället.
Hjälp mej med bra ideér snälla!

Jobbig natt

2010-06-08, 08:56:51 / Kategori: Allmänt
En riktig skitnatt har vi haft. Efter att Meja vaknat tre gnger så tog Sven in henne till vår säng. Då sov hon gott, men det gjorde inte mamman. När man är höggravid så behöver man ju ganska stor svängradie i sängen vilket man inte får om det ligger en sovande busunge mitt i sängen. Tur att jag inte har några planer från dagen så jag kan sova senare igen.

Följde med på picnicken igår. Det var härligt väder och ungarna busade glatt runt. Meja är ju så cool för hon ger sig glatt in bland alla stora barn (ungdomar) och vill vara med. Efter en och en halv timme hade hon lekt klart tyckte hon. Då sa hon hejdå och gick mot bilen. Bra att hon vet vad hon vill ;)



Liten Meja på Oscars skolpicnick förra året. Lite dåligt med nya bilder just nu...

Mamma pippi

2010-06-07, 15:33:22 / Kategori: Allmänt
Måndag och veckan är i full gång. En glad Meja klampade in i vårt sovrum kvart i sju med Pippidockan ett fast grepp under armen. Mamma Pippi utropade hon glatt :)

Var i Sickla och lunchade med Nina, väldigt trevligt som vanligt. Ovanligt att vi ses utan busbarn dock. Lyckades också köpa mej en kjol så nu har jag åtminstone två kjolar som passar. Alltid något. Gäller bara att det är hyfsat väder nu fram tills lillebror kommer eftersom jag inte har några långbyxor som passar längre.

Hämtade upp min busunge på vägen hem och då tog mina krafter helt slut. Trodde jag orkade det men inte då. Tack och lov leker hon fint själv för tillfället så jag kan vila. Sven borde komma om inte allt för länge med. Vi ska iväg på picnick med Oscars klass ikväll är tanken. Får se om jag orkar...

Mejas stora fynd

2010-06-06, 19:34:04 / Kategori: Allmänt
Det blev en lång och seg dag. Jag känner mej på uselt humör, otroligt trött på att vara gravid kan vi väl konstatera. Samtidigt som tiden går fort så känns dom närmaste 7 veckorna som en evighet.

Förmiddagen var i alla fall okej. Vi åkte bort till Siggesta, Meja tittade på djuren och vi gick på loppisen. Hem kom vi med en spis till lekstugan, helt lagom pris 40 kr. Några böcker och sen Mejas stora fynd, en Pippidocka följde också med hem. Hon hittade dockan på ett bord och det gick inte att gå därifrån utan den. Ungen lyste av glädje över att hennes älskade Pippi gick att krama och gosa med. Hon har sen gått runt med Pippi hela dagen och sover med den nu. Knasunge.




Söndag

2010-06-06, 08:39:33 / Kategori: Allmänt
Sista dagen på veckan igen. Ingen sol än så länge, men dom har ju lovat att den ska komma så den dyker väl upp. Planen var att åka bort en tur nu på morgonen för en fika med tjejerna i mammagruppen, men min rygg tycker inte att det låter lockande att åka själv med Meja idag så jag stannar hemma. Tråkigt, men det kommer nog fler tillfällen hoppas jag.

Blir en lugn hemmadag. Förhoppningsvis tittar solen fram så Meja kan få busa och bada i sin pool. Helt galen är ungen i att bada. Hoppar, plaskar, får massa vatten i ansiktet och bara skrattar. Känns som att babysimmet var en bra investering nu när hon är så van med vatten redan som liten.

Vad har ni för planer för nationaldagen?

Älskade ungen 1,5 år

2010-06-05, 08:57:31 / Kategori: Meja 12-18 mån
Så här såg det ut för ett år sen. Meja öppnade paket på sin halvårsdag :)



Idag blir våran älskade unge 1,5 år. Helt galet vad stor hon har blivit. En present fick hon idag med faktiskt, men jag har inte hunnit ta bilder på det än. En liggvagn till dockan och nallarna som hon spanat in varje gång vi varit på Biltema fick hon. Väldigt nöjd dotter kan man säga :) Nu kan hon köra dockan i sin vagn medan jag kör lillebror sen.

Tidig morgon

2010-06-04, 07:35:18 / Kategori: Allmänt
Märks på bloggen att det är fint väder. Nästan lika mycket läsare som vanligt, men ingen som kommenterar. Lite tråkigt faktiskt.

Idag vaknade Meja redan 5.15. Som tur var så lekte hon själv på sitt rum en timme innan hon kom in till mej och ville titta på Pippi. Nu har vi myst en stund, och Meja har även hoppat runt i vår säng precis som Pippi gör på filmen. Hur söt som helst.

Idag hade jag tänkt att vi skulle åka och hälsa på mitt jobb. Har ju lovat ungarna att komma dit med Meja så det känns som att det passar bra idag. Blir en lagom aktivitet denna fredag och Meja kommer att tycka det är superkul med alla barn.

Hoppas ni får en fin fredag i solen!

Meja lill pappa

2010-06-03, 17:34:45 / Kategori: Allmänt
Lämnade Meja hos dagmamman idag vilket nog var rätt beslut. Vi kom dit och hon sprang direkt iväg för att leka med sin kompis, hade inte ens tid att säga hejdå. Här hemma har jag haft en väldigt lugn dag, mestadels i sängen trots det fina vädret. Jag tänkte ju nämligen att när jag hämtat Meja så kommer vi att vara ute fram tills hon ska sova. Hahhaa.

När jag kom för att hämta Meja så sprang hon fram till mej och ropade mamma, mamma. Skulle direkt in i bilen och åka hem. Väl hemma ville hon inte alls vara ute. Hon har nog fåt nog av värmen idag gissar jag. Istället låg vi i sängen, läste böcker och gosade. Hur mysigt som helst. Nu har vi nyss badat och efter det har Meja gått runt en lång stund och ropat Pappa, pappa, Meja lill (vill) pappa! Lilla tjejen saknar pappa.

Nu leker hon nöjt igen med gosedjuren, om en timme blir det saga och välling och sen läggdags.

Ensam

2010-06-03, 07:37:55 / Kategori: Allmänt
Sven åkte på konferens tidigt imorse och kommer tillbaka sent imorgon kväll. Avskyr att vara ensam hemma på nätterna. Hur svårt som helst att sova när halva sängen är tom. Tur att det bara är en natt i alla fall.

Meja bestämde sig givetvis för att vakna tidigt idag bara för att jag är själv. Funderar på om jag orkar ha henne hemma idag, eller om jag ska lämna henne hos dagmamman. Det är ju fint väder så man kan ju vara hemma och bada i lilla poolen hela dagen. Inte så jobbigt för mamman ju. Eller. Kanske bäst att lämna henne några timmar i alla fall, så kan jag hämta tidigt. Beslutsångest.

Får fixa lite frukost och fundera vidare. Hoppas ni får en skön dag!

Hungig

2010-06-02, 19:19:12 / Kategori: Meja 12-18 mån
När vi kom till dagmamman idag så hade dom inte hunnit äta mellis än. Dagmamman frågade om Meja ville ha en macka med sig i bilen, och jag tyckte inte det behövdes utan att hon kunde få det hemma. Då böjer sig Meja fram över bordet mot mackorna och säger hungig. Ett ord som vi aldrig hört här hemma, men som hon tydligen använder där. Sen pekar hon på osten och säger lill ha. Våran ostgalning.

Efter en skön eftermiddag med massa bad här hemma så upprepade hon dock ordet hungig här hemma med. Meja pratar hela tiden nu, och man förstår ganska mycket av det hon säger om man verkligen lyssnar. Frustrerad blir hon så klart när hon upprepar saker flera gånger och vi ändå inte förstår.

Va e alla bollar? frågade hon bekymrat när vi hade ätit middag. Sen kom hon på att hon lagt dom i poolen och gick glatt dit. Knas.

Trött onsdag

2010-06-02, 08:40:42 / Kategori: Allmänt
Har sovit urdåligt i natt. Sven har snarkat, lillebror har haft disco i magen och fogarna har gjort ont. Allt på en gång. Som tur är så har jag hela dagen på mej att sova och vila ordentligt. Härligt är det att man alltid har en underbart glad liten tjej som kommer och vill mysa en stund på morgonen. Nu har hon åkt till dagmamman så det är tyst och tomt här hemma. Saknar henne redan.

Solen skiner i alla fall idag igen så lite solande kanske jag kan orka med ;)

4 år

2010-06-01, 16:07:01 / Kategori: Allmänt
Inte bara 50 dagar till BF idag utan också 4 år sedan min och Svens första dejt :) 4 år sen jag var väldigt nervös inför en dejt med min chef. Galet nervös.

Tänk att det känns så länge sen, egentligen är det ju inte så lång tid. Fast vi har ju hunnit med att vara gravida två gånger och har snart två barn. Vi har förlovat oss och planerar att gifta oss nästa sommar. Vi har hunnit med två utlandssemestrar, två skidsemestrar och ett gäng segelturer. Vi har köpt hus som vi inrett och planerat tillsammas för. Ja, och en massa saker till förståss.

4 år har gått och många år som ligger framför oss...


50 dagar...

2010-06-01, 07:49:50 / Kategori: Allmänt
50 dagar till BF. Är ganska säker på att om 50 dagar så har vi lillebror hos oss. Skulle bli väldigt förvånad om dom låter mej gå över tiden om det nu inte blir ett snitt. Men man vet ju aldrig. 50 dagar är ingenting känns det som. Snart, snart har vi en liten lillebror.

Benet mår bättre idag så jag kan i alla fall gå vilket ju känns rätt skönt. Har inplanerad lunch med en kompis så den ska jag väl kunna ta mej iväg på. Skönt med lite sällskap, det räckte gott och väl med att ligga i sängen igår. Vila innan och efter lunchen så ska det nog gå fint.

Hoppas ni får en härlig dag!