Besöket hos barnmorskan

2010-03-31, 17:21:23 / Kategori: Andra graviditeten
Besöket gick bra som vanligt. Beklagade mej lite om läkaren och hon sa att det varit fler som klagar på samma läkare. Nästa gång får jag tid hos den andra läkaren i alla fall. Skönt det.

Järnvärdet var bra, vilket jag vart jätteförvånad över eftersom jag är så trött, men skönt det. Sammandragningar sa hon är jättevanligt när man är omföderska speciellt runt dom här veckorna. Dock sa hon att om dom fortsatte göra ont under lugnet i helgen så skulle jag höra av mej nästa vecka igen.

Hjärtljuden låg på 146 och magen mätte 22 cm. Mindre än Mejamagen faktiskt. Ska bli spännande att se hur det utvecklas. Fick en ny tid om fyra veckor. Då ska det skickas remiss till tillväxtultraljud och till läkaren på spec mödravården så jag kan få komma dit v 32.

Känns bättre

2010-03-31, 07:21:30 / Kategori: Allmänt
Känns okej i kroppen nu när jag vaknade så jag åker till jobbet. Är bara fyra timmar idag så jag hoppas det går bra. Börjar en ny barnskötare i mitt arbetslag idag så det känns viktigt att vara där. Det betyder ju också mindre stress med en extra personal. Ska förbereda en inskolning direkt på morgonen nu också så jag kan ta det lugnt sen.

Håll en tumme för att dagen går bra, och jag hoppas ni får en bra onsdag mina vänner!

Ejhej lilla bockan

2010-03-30, 20:38:51 / Kategori: Meja 12-18 mån

Meja kom hem med Sven  från dagmamman och började genast samla ihop nallarna. När alla låg i en hög vid balkongdörren så tittar hon sig omkring. Ejhej lilla bockan säger hon glatt och tar upp dockan från golvet. Sen börjar hon bära ut alla nallarna på balkongen och radar fint upp dom längs kanten. Riktigt länge höll hon sen på att leka med alla nallarna där ute. Gav henne lite majskrokar och cornflakes och så hade dom fika med. Alla nallarna fick förståss smaka så det tog sin lilla tid.

Hejdå lallarna!!

 

OJ! Dockan behöver visst strumpor på sig...

 

Finaste ungen.


Onda sammandragningar

2010-03-30, 17:29:35 / Kategori: Andra graviditeten
Har haft en del sammandragningar innan, men idag började dom redan på morgonen. Ganska tätt kom dom, men gjorde inte ont så det var ju ingen fara. Vid lunch började dom dock kännas för att en stund senare göra ont. Satt och vilade en stund utan verkan, men bestämde mej sen för att åka hem. Inte skoj alls.

Här hemma har jag vilat och sovit lite. Sven kom hem tidigare med en påse godis, och Meja har pussats en massa. Känns bättre nu, men jobbigt att vara uppe ur sängen. Har inte tagit något beslut om imorgon. Jag ser hur det känns på morgonen helt enkelt.

Ska till BM imorgon så får vi se vad hon säger.

Underbar natt

2010-03-30, 06:59:25 / Kategori: Allmänt
Sju underbara timmar i ett sträck har jag sovit inatt. Tror inte det har hänt sen jag blev gravid. Minst två gånger brukar jag vakna och vara kissnödig. Även Mejabus sov hela natten, dock efter att ha fått alvedon, tänderna är verkligen jobbiga för henne denna gången. Alla fyra är i alla fall igenom med minst ett hörn så plågan borde försvinna snart.

Tänk tisdag idag och sen är det bara två arbetsdagar kvar på denna veckan. Skönt med fyradagarsvecka. Borde man alltid ha ;) Har lite planeringsarbete att göra i helgen, men det lär ju gå bra för då borde jag vara lite mer utvilad.

Hoppas ni får en skön tisdag!

Ny kraft

2010-03-29, 18:45:10 / Kategori: Allmänt
Blev en okej dag på jobbet. Fick ihop ett bra schema både för mej och övrig personal som kommer att funka. Kände att jag fick lite ny kraft också av att veta att nästa vecka jobbar jag färre timmar. Förhoppningsvs orkar jag lite mer här hemma då med. Supertråkigt när man knappt orkar busa något med sin skruttunge på kvällarna för att man har så ont.

Det är så härligt att komma hem när man möts av en glad unge som ropar mamma. Nu är jag dock utkonkurrerad eftersom killarna kom från sin mamma idag. Då är det nämligen bara Oliver som gäller för Meja :) Just nu badar dom för fullt där nere. Gissar på översvämning med tanke på hur det låter. Kul har dom i alla fall.

Imorgon slutar jag tidigt, då ska jag fixa ett påskägg till Mejas dagmamma. Tycker hon är värd det. Meja trivs ju så super hos henne.

Sjukskrivning

2010-03-29, 09:24:51 / Kategori: Andra graviditeten
Var iväg och träffade suraste läkaren i världshistorien idag. Träffade henne en gång när jag väntade Meja med så jag visst vad som väntade när jag kom dit. Efter hur många frågor som helst fick jag i alla fall till slut min sjukskrivning. Från torsdag jobbar jag bara halvtid, ska bli väldigt skönt.

Nu ska jag sova en stund innan det är dags för jobbet. Hoppas ni får en fin måndag!!

Besök hos ankorna

2010-03-28, 10:05:50 / Kategori: Allmänt


Även i tråkigt väder kan man göra mysiga saker ute. Igår var vi iväg en liten tur till ankorna för att mata dom. Meja tycker att det är superspännande att se alla ankorna komma gående/flygande över isen. Eftersom Meja hade gömt skalbyxorna nånstans hemma så blev det regnbyxor istället. Det är en liten nalle längst ner på ena benet på dom till Mejas stora förtjusning.v 24

2010-03-27, 09:37:24 / Kategori: Andra graviditeten
Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.
www.gravid.se


Lille bebis verkar föredra att ligga på ena sidan av magen så den är ofta lite sned...

Hur mår jag?
Jag kan direkt säga att humöret inte lugnat ner sig. Det gjorde det aldrig med Meja i magen heller. Jag blir jätteledsen, jättearg, jätteglad... ja ni fattar. Bebis i magen är en riktig vilde, ligger för det mesta med fötterna precis till vänster om urinblåsan. Inte så skönt. En enda gång har jag känt honom sparka uppåt, så det är uppenbart vilket håll som är hans favorit. Meja var tvärtom, låg med fötterna uppåt i princip hela tiden.

Trött som tusan, foglossning och läckande bröst. Börjar kännas ungefär som den förra graviditeten *skratt* Nästa vecka är det dags för både läkarbesök och BM besök. Ska bli kul att lyssna på lillvilden igen.

Var e lallarna?

2010-03-27, 08:23:16 / Kategori: Meja 12-18 mån
Helt okej tid att gå upp imorse 7.20. Dock var det en del tandgnäll runt fyratiden. Kan inte den sista tanden spricka igenom nu också. Den ligger precis under tandköttet och man ser att det är jättespänt.

Lika glad är Meja ändå när hon väl vaknar för morgon. Sätter sig upp i sängen tittar sig omkring och börjar tjata om sina lallar ;) Var e lallarna? Går sen runt på hela övervåningen för att kolla var alla nallarna är. Lägger dom i vår säng en efter en, och klättrar sen upp själv. Då kommer hon på nästa sak Pappa titta, var e bockan?

Underbara unge :)

Hoppas ni får en härlig lördag allihopa!

Skruttfredag

2010-03-26, 07:41:56 / Kategori: Allmänt

En Meja som vaknar en gång i timmen för att hon har ont av tänderna och en sambo som snarkar. Behöver jag berätta att jag är helt slut idag. På riktigt dåligt humör känner jag mej. Inte blir det bättre av att veta att typ all ordinarie personal är sjuk och det är bara vikarier på min avdelning idag. ÅH, vill helst krypa ner under täcket igen och ligga kvar där hela dagen!

Tur att det i alla fall är fredag. Det betyder ju en massa helgbus och gos med min lilla tjej. Det kan man i alla fall bara bli på gott humör av.

Hoppas att ni får en skön fredag!!


Snart helg

2010-03-25, 12:32:48 / Kategori: Allmänt
Den här veckan har gått hur långsamt som helst. Imorgon är det dock äntligen fredag :) Idag slutade jag 12 och ska strax sova en stund tror jag. Ikväll får vi nämligen finbesök från Skåne. Min kompis Madde och hennes lilla Hampus kommer, har inte träffat dom sen i julas så jag gissar på att Hampus har blivit en stor kille nu. Hela sex månader snart. Meja kommer kännas jättestor brevid honom.

På söndag blir det lunch med hela familjen för då har Maddes sambo också kommit upp. Undrar om vi kan hinna med en runda i stan med. Riktigt längesen jag var inne där nu faktiskt. Är ju så mycket lättare med köpcentrum, speciellt när vi har två stora som ligger nära. Blir superkul att träffa dom i alla fall.

NU - dags för sängen :)

Glömde berätta

2010-03-24, 16:07:05 / Kategori: Allmänt
Vi bestämde oss ju för att inte köpa syskonvagn utan att behålla Emmaljungan och köpa en syskonsits till den bara. Jag gillade dock inte den beiga/svarta vi hade utan bestämde mej för att sälja den och köpa en annan färg istället. Blocket är ju helt underbart för sånt. Hittade snabbt en turkos/svart istället som vi köpte för 2500. Har helt glömt att berätta det. Idag sålde vi den beiga vi hade för 3000 :) Samma årsmodell och samma tillbehör som den vi köpte. Känns väldigt bra. Bilder kommer så fort jag orkat ta tag i det ;)

Annars har det varit en okej dag på jobbet. Dock är jag galet trött och har väldigt ont. Ska bli skönt att förhoppningsvis få bli sjukskriven 50% på måndag. Orkar verkligen inte jobba så här mycket.

Hoppas ni alla haft en skön onsdag så här långt!

Imorse

2010-03-23, 21:09:27 / Kategori: Meja 12-18 mån
Meja bäddar ner nallarna i lära gå vagnen. Tar fleecetröjan som ligger i sovrummet och försöker ta på sig den. Jag hjälper henne. Hon pussar den ena nallen och vinkar hejdå lallarna. Lämnar nallarna och går ut i hallen. Försöker knäppa upp fleecetröjan. Sätter sig ner vid som kassaapparat och börjar leka.

Hos dagmamman ska dom ofta gå på promenad när Sven lämnar. Då sätter han henne i vagnen och pussar hejdå.

När blev min lilla tjej så stor?

Gaaaaah

2010-03-23, 17:51:31 / Kategori: Allmänt
Meja sov gott hela natten, och har mått hur bra som helst idag. Undrar verkligen vart febern igår kom från. Hon får vara hemma med pappa imorgon med ändå. Dom har haft bästa busdagen här hemma idag.

Jag däremot har haft en riktig skitdag på jobbet. Är så trött och less på det just nu. Undrar verkligen ibland om jag har rätt yrke. Att vuxna människor tror att dom kan bete sig hur som helst??? Sist jag kollade så var förskolepersonal också människor med känslor. Jag kan ha fel????

Gaaaah!!!!!

Shopping

2010-03-22, 20:39:28 / Kategori: Shopping

...Resultatet av förra veckans nätshopping...

Klänning och leggings till Meja, matchande body till bebisen från Villervalla

 

Två pyamas och en body till bebis från Lindex

 

Två bodys till bebis från POP


En sjuk skrutt

2010-03-22, 17:14:20 / Kategori: Allmänt
Lilla skrutten kom hem och var lite gnälligare än vanligt. Hade varit hur glad som helst när Sven hämtade henne hos dagmamman. Ville inte ha mat, inte dricka och inte ens leka med dockan. Efter en kvart höll hon på att somna i Svens famn. Massa feber har vår lilla skrutt helt plötsligt, och ligger nu nerbäddad i vår säng. Tittar på Spöket Laban och fryser under täcket.

Bockan (dockan) och lallen (nallen) ligger brevid och är lite sjuka dom med :(

Sovmorgon

2010-03-22, 08:27:40 / Kategori: Allmänt
Dom här lediga förmiddagarna på måndagar är underbara. Att Meja sen var super och sov till 07.20 idag gör inte saken sämre. Nu ska dom snart åka så huset blir lugnt och skönt. Tror jag ska ta mej ett bad och mysa i sen. Åker till jobbet lite innan 11. Bra start på denna veckan.

Lyckades igår hitta en vagga på Blocket, precis en sån vi vill ha till lagom pris. När Meja föddes så fick vi låna en vagga av Svens bror, men nu har dom sålt den tyvärr. Den här är i alla fall likadan. Takhängd och mysig. Även om vagga inte har så lång användningstid så kan man ju sälja den till ungefär samma pris när man använt den klart. Känns i alla fall mysigt att även lille bebisen får sova i en sån.

Åhhh vad jag längtar tills juli!!


”Jag är med och tävlar hos Stoltmammatillmira om ett valfritt paket namnnappar från Namnnappen.se.
Var med och tävla HÄR du med!”

Gravidträning och havandeskapspenning

2010-03-21, 21:25:54 / Kategori: Andra graviditeten
Har varit duktig och gjort min gravidträning ikväll. Faktiskt lyckats med att göra den två gånger i veckan hittills. Över förväntan för att vara mej kan jag säga. Brukar snabbt tröttna, men nu har det ju ett väldigt gott syfte.

Har också skrivit min arbetsbeskrivning till ansökan om havandeskapspenning. Söndagkvällsnöje ;) Ska fylla i ansökan med nu och lämna till min chef imorgon så hon kan göra sin del. Egentligen så är det ju bättre att vara sjukskriven, men säkrast att ha ansökt om havandeskapspenning med. Fick beviljat när jag väntade Meja, men då hade jag redan blivit heltidssjukskriven fram till förlossning.

Mycket underligt med försäkringskassan är att dom inte har koll på vad dom gör. Olika handläggare för olika saker trots att det gäller samma person. Totalsnurrigt ju. Aja håll en tumme för att det går smidigt även denna gång är ni snälla.

Hörntänder

2010-03-21, 17:09:33 / Kategori: Meja 12-18 mån
Meja började krångla lite på nätterna igen för ett tag sen. Jag var helt säker på att det var dags för tänder, men Sven var skeptisk som vanligt. Häromdagen såg jag att alla fyra hörntänderna låg precis under tandköttet.

Inatt var det jättestruligt, hon vaknade massa gånger och var superledsen. Fick sova i vår säng vilket verkligen hör till ovanligheterna. Såg nyss att den ena hörntanden nere har spruckit igen nästan helt och ett av hörnen där uppe. Man kan ju förstå hur ont det gjorde inatt för lilla skrutten :( Får se hur dte blir inatt,men vaknar hon och är ledsen blir det alvedon direkt.

Vore ju skönt för alla om dom andra två spricker igenom nu med.

Piknick i snön

2010-03-21, 08:25:24 / Kategori: Allmänt
Igår var det hela 7 plusgrader ute och snön smälte i rask takt. Underbart att vara ute när det är sol och man känner att våren är på väg. Meja var mycket nöjd när hon upptäckte att det finns lite asfalt att gå på igen. Mellis blev det ute och skruttan njöt. Äpplebitar, majskrokar och vatten. Nya skalkläderna var toppen tyckte både Meja och mamman, smidigare att röra sig i än overallen.


Morgonmys

2010-03-20, 09:12:32 / Kategori: Allmänt
Vaknade av mej själv strax innan kl sex. Ett par minuter senare hörde jag Meja vakna och börja leka inne på sitt rum. Gick dit och gosade lite med henne i sängen innan vi gick tillbaka in till Sven. Meja är ju fortfarande mest pappas tjej, så det duger inte alltid med bara mamma. Dock är det mycket lugnare med pappigheten än när hon var mindre tack och lov :)

Lille bebisen vaknade till inne i magen med och satte igång med världens morgongympa tror jag. Det är så mysigt att ligga och titta på magen när den hoppar. Riktigt länge höll han på och knölade/sparkade där inne innan han somnade igen. Meja skulle som vanligt både klappa och pussa magen, vår bästa sötnos.

Trött, men en väldigt mysig morgon. Nu är det dags för frukost, och sen lite utelek gissar jag på.

Fredag och veckans mage

2010-03-19, 07:34:03 / Kategori: Andra graviditeten
Sovit ganska bra i natt. Dock envisas Meja med att vakna tidigt på morgnarna. Idag slog det dock alla rekord och hon vaknade 05. Sven lyckades få henne att somna om nästan till 06 tack och lov. Idag lär jag somna med småbarnen på jobbet gissar jag. Längtar redan till vilan ;)

Så veckans mage. Den har blivit mycket rundare nu än den var innan. Börjar bli i vägen och det är svårt att knyta skorna. Måste bli vår snart så jag kan ha andra skor. Oliver väntar otåligt på att få känna bebis sparka, men han har inte haft någon tur än. Roligt att han ser fram emot ett syskon till lika mycket som med Meja.Hoppas ni får en toppenfredag!

Lite shopping

2010-03-18, 18:39:42 / Kategori: Allmänt
Helt slut. Sven är iväg på möte och kommer väl om en halvtimme. Var längesen jag var tvungen att ta hand om Meja och laga middag samtidigt. Som tur var så ryckte Oscar ut och gjorde det mesta av köttfärssåsen så det gick lite smidigare. Läxor och annat är gjort och nu badar Meja med Oliver där nere. Bästa badkompisen är överlägset storebror.

Meja sov länge på eftermiddagen vilket var skönt för mej, men antagligen inte så bra för kvällsläggningen. Hon får väl lägga sig lite senare idag gissar jag på. Passade i alla fall på att nätshoppa lite medan hon sov. Klänning och leggings till Meja samt en body till bebis från Villervalla. Två bodys från POP till bebis blev det också. Mysigt med bebiskläder, och väldigt skönt att kunna nätshoppa när fogarna inte gillar att gå i affärer. Nu längtar jag bara tills kläderna kommer. Ville egentligen från början beställa lite från HM eftersom dom fått nya gravidlinnen som jag var sugen på. Men som vanligt med HMs nätshopp så är det så jäkla långa leveranstider. Slutet av april liksom???

Hoppas ni har en skön kväll!

”Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om ett valfritt paket namnnappar från Namnnappen.se.
Var med och tävla HÄR du med!”

Snart helg

2010-03-18, 12:56:14 / Kategori: Allmänt
Gick helt okej att jobba idag. Undvek alla lyft, känns ju aldrig bara att kollegorna ska behöva göra sånt åt en men men. Nu ligger jag i sängen med TENS på svanken och myser med en kopp te. Just nu känns det som att jag klarar av att jobba imorgon med bara jag tar det lugnt som idag.

Tänk imorgon är det redan fredag igen :) Skönt med helg. På lördag ska vi ut och äta, Oscar ska nämligen ha födelsedagsfirande med sina kompisar och då är vi portade ;) I alla fall fram tills Meja ska sova eller så. Får väl se om dom hinner riva huset medan vi är borta *skratt* Nädå, dom är faktiskt ganska lugna för att vara ett gäng 13 åringar. Skönt för dom att få ha huset ifed från vuxna ett tag i alla fall. Söndag blir lugnt och skönt bara. Vad ska ni hitta på i helgen?

Ingen syskonvagn

2010-03-17, 21:27:34 / Kategori: Shopping
Vi har bestämt oss för att det inte blir någon syskonvagn. Det blir Emmaljungan med syskonsits. Är övertygad om att vi klarar oss med det. Visar det sig att så inte är fallet så kan man lösa det senare. Efter att ha pratat med lite olika om just detta så verkar dte vara ett bra alternativ för oss. Känns väldigt skönt att vi tagit ett beslut nu. Ska försöka hitta en svart mjuklift på blocket bara.

För övrigt så gick mötet på jobbet okej. Eller det gick nog bra rättare sagt. Det är ju dock alltid jobbigt att diskutera en annan persons arbetsinsats. Kulturella skillnader gör inte saken lättare heller tyvärr. Mötet slutade med att vi var överrens, får invänta svar från kommunen bara.

Ska krypa ner i min säng nu. Hoppas ni har en skön kväll!


"Jag är med och tävlar om en fleecejacka från Elvis&Elina, i Svantes mammas blogg. Tävlingen hittar du här."

Aj, aj...

2010-03-17, 07:18:51 / Kategori: Andra graviditeten
Idag har jag ONT, inte kul alls, och jag övervägde att stanna hemma dag, men jag gör ett försök. Har ett viktigt möte kl 13 som jag inte kan/vill missa. Hoppas att det mötet ska lösa lite personalproblem vi har. Får ta det lugnt fram tills dess helt enkelt. Sen får vi se resten av veckan. Bara dumt att jobba om det gör för ont.

För övrig så går jag in i v 23 idag. Fyra veckor till nästa UL :)

Här är tutte...

2010-03-16, 15:31:12 / Kategori: Meja 12-18 mån
Lilla fröken Meja upphör aldrig att förvåna oss. Imorse när vi låg i sängen och gosade så pekar hon och utbrister glatt Här e tutte och så skrattade hon. Kan man bli annat än superglad. Mycket bra start på dagen. Dessutom så sov hon till sju idag vilket är ovanligt nu för tiden. Väldigt välbehövligt för mamman och pappan kan jag lova.

Ligger nerkrupen i sängen och vilar. Det var en bra dag på jobbet, men fogarna är inte glada. Är så glad över TENS apparaten som jag kan använda när jag kommer hem om dagarna. Väldigt skönt är det.

Längtar en massa efter lillbusan som snart kommer hem. Hon är helt galen i dockvagnen, dockan och nallen som hon började leka med häromdagen. Ibland lämnar hon av dockan nånstans, vinkar hejdå, går en runda och kommer sen tillbaka för att hämta dockan igen. Facinerande att se när hon leker.

Matproblem ;)

2010-03-15, 19:09:03 / Kategori: Allmänt
Dagen på jobbet blev väl sådär kan man säga. Mest jobbigt faktiskt eftersom jag inte var på topp direkt. Smälte dock när vi satt vid lunchen och en av tvååringarna, som vanligtvis krånglar massor med maten, åt hur bra som helst. När han ätit första portionen tittar han på mej, ler och säger härligt Emma. Ska tillägga att härligt är ett ord jag ofta använder när ungarna klarar saker på egen hand. *skratt*

Kom hem och vi skulle äta bakpotatis. När potatisarna var typ klara så skulle vi fixa vitlökssmör att ha till. Ingen vitlök hemma konstaterar Sven. I den här situationen är det plötsligt så jobbigt att vara gravid. Om maten inte blir som jag tänkt så måste jag äta något annat. Går inte att äta bakpotatis utan vitlökssmör. Så knasigt. Om jag inte vore gravid skulle det säkert gå super, men nu. Nix.

Meja har lärt sig ännu att nytt ord förresten. När hon är törstig så pekar hon på glaset eller mot skåpet där glasen står och säger dicka. Duktiga tjejen.

Dålig start

2010-03-15, 08:42:11 / Kategori: Andra graviditeten
Trött som tusan. Fogarna är inte glada idag trots att jag vilade massor igår. Tur i alla fall att jag börjar sent så jag hinner vila lite till. Dom är ju dessutom ute nu på förmiddagen så jag slipper av och påklädning idag. Undrar om det här är tillfälligt eller om det är så här fogarna tänker vara nu? Vill så gärna kunna jobba ett tag till. Får ta det så lugnt jag bara kan på jobbet helt enkelt. Tyvärr är ju inte det så lätt när man jobbar med småbarn *skratt* Vi får se helt enkelt. Har nästa läkartid den 29 mars, om två veckor alltså. Tills dess ska jag väl klara av att jobba så här i alla fall.

Hoppas ni får en fin måndag i solen!


Meja och bockan

2010-03-14, 18:34:20 / Kategori: Meja 12-18 mån
Tog ner min gamla sittdockvagn från vinden imorse. Sen har Meja lekt med vagnen, dockan och nallen hela dagen. Meja kallar dockan för bockan vilket låter så sött :) Lite missnöjd över att dockan inte kan ligga ner i den här vagnen är hon dock. Om dockintresset håller i sig så får vi väl skaffa en liggvagn till henne framöver.
Tidig morgon och veckans mage

2010-03-14, 07:26:06 / Kategori: Andra graviditeten
Har varit vaken sen strax efter sex. Meja tycker att det är då det är morgon nu för tiden. Efter att vi har gosat en stund tittar hon nu på Nicke Nyfiken. Sötfian skrattar högt när hon tycker dom är knasiga på filmen. Så himla gulligt måste jag säga :)

Solen skiner ute idag igen vilket är underbart. Gissar på att vi går ut och busar efter frukost. Får väl passa på och åka pulka med Meja nu medan det fortfarande är snö. Hon verkar ju aldrirg tröttna på det. Själv byter jag gärna pulkan mot gungorna och sandlådan snart. Resten av söndagen blir lugn, ska slå in lite presenter, och mysa en massa.

Avslutar med veckans magbild. Bättre sent än aldrig ;)


Mera shopping

2010-03-13, 14:19:45 / Kategori: Shopping
Först var vi och tittade på barnvagnar. Hade nästan bestämt oss för Phil&Ted, och ville mest ställa lite frågor och provköra lite mer. Gick därifrån och var inte alls övertygade om att vi ska ha en sån. Vi har ju funderat på syskonsits till Emmaljungan med. Har dock hört att vagnen blir väldigt ostabil och lätt tippar med ett barn i sistsen. Någon som vet??

En sak är i alla fall återigen konstaterad. Det blir absolut ingen tvillingvagn för oss. Dom är alldeles för klumpiga och tunga.

Efter barnvagnskollen så åkte vi vidare till Nacka forum för att se efter en jacka till Meja. Tycker att POPs skaljacka är alldeles för dyr och ganska stel i tyget. Efter en del letande så blev det en FIX skaljacka :) En pyamas och ett par vårbyxor blev det till Meja också. Till lille bebisen köpte vi en pingufilt och en snuttefiltskompis med Pingu. Lite födelsedagspresenter till Oscar eftersom han fyller 13 år imorgon blev det också.Nu är jag helt slut. Fogarna värker som tusan så det blir vila resten av dagen. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!Är med och tävlar om ett par söta tofflor från Bellion, tävla HÄR du med!

Det snöar...

2010-03-12, 06:40:40 / Kategori: Allmänt
Här hemma har vi varit vakna sen 05.30 idag. Fröken Meja har blivit väldigt morgonpigg på sistone. Uppskattas inte så jättemycket måste jag säga ;) Jag har i alla fall sovit superskönt inatt, sju timmar i sträck utan att behöva gå upp och kissa. Det är inte illa det när man är gravid.

Drog just upp rullgardinen och insåg att det snöar ute :( Vill inte ha mer snö, vill ha vår ju. Vi som hade mysig utflykt planerad på jobbet idag, hoppas det slutar snöa snart igen.

Dags för duschen, hoppas att ni får en skön fredag!

Shopping

2010-03-11, 20:08:09 / Kategori: ShoppingMeja kommer att bli snyggast i stan i vår :D Fleece och skalbyxor från POP och skor från Ecco. Dock har Mejas skor vit sula istället för svart. Fleecen blev jättebillig eftersom hon klantade sig lite med rabatter och bonuscheckar. Inte mej emot ;)

Solig dag

2010-03-11, 12:41:38 / Kategori: Allmänt
Har haft en superskön förmiddag på jobbet. Vi var i skogen och hade det härligt i solen. Alla blir ju på så gott humör av det här vädret. Snart är det helg igen, så himla skönt det med. Hoppas på lite sol i helgen med så man kan vara ute och bara njuta.

När jag kom hem nu så sov Mejan och sen ska vi åka in till Sickla för att träffa Nina och Theo. Ska bli jätteskoj, man hinner ju inte ses så ofta nu när jag jobbar. Roligt att göra något med Meja också. Helgerna går så fort så skönt med lite Mejatid mitt i veckan med. Andys lekland och fika blir dte idag. Ska in på POP med och byta skalbyxorna jag beställt på nätet. Dom är galet stora så jag undrar om dom är felmärkta. Sen fick jag en bonuscheck därirån i början av veckan så kanske blir det något mer shoppat :)

Hoppas ni få en skön eftermiddag!

v 22

2010-03-10, 15:27:11 / Kategori: Andra graviditeten
Blir ingen bild idag eftersom jag var för trött imorse :) Ska försöka ta en imorgon. Kan i alla fall säga att magen vuxit en hel del den senaste veckan.

Lille bebisen är otroligt aktiv och vaken stora delar av dagarna. På nätterna verkar han sova gott tack och lov. Får gärna fortsätta med det. Min huvudvärk är i princip borta och nästäppan har släppt lite vilket är super. Fogarna är ungefär samma som innan. Så länge jag inte går för mycket eller bär en massa så är det hanterbart. Ont har jag, men det har inte blivit värre. Dom senaste två veckorn har jag varit otroligt trött, gissar på att järnvärdet har sjunkit trots att jag äter järntillskott. Var likadant med Meja. Har inte tid hos BM förrän den 31 så vi får väl se då vad hon säger.

För övrig så har vi bokat tid för 3D ultraljud på Tittut den 15 april. Som jag längtar. Vi gjorde ju det när vi väntade Meja med, och det är så häftigt att se sin lille bebis på det viset. Ska bli skönt att få bekräftat en gång till att det är en lillebror, så hon inte såg fel sist eller nått ;)

Mysunge

2010-03-09, 19:37:57 / Kategori: Allmänt
Blev en lång dag på jobbet, fastnade i ett möte med chefen, men ett bra möte så det kändes okej att det drog ut på tiden.

Kom hem och då står Meja i köksfönstret och vinkar när jag går ur bilen. Skrattar högt och slängpussas. Jag kommer in genom dörren och hon blir jättelycklig och ska pussas. Sven åkte iväg för att köpa pizza medan jag och Meja badade. Hon är så facinerad av mina bröst så när vi sitter i badet så säger hon tutte hihi tutte hihi, tutte... Så pekar hon på höger och sen vänster och höger igen. Knasfröken säger jag bara. Sen klappar hon så fint på magen, säger mmmmm och ger den en puss.

*Kärlek*

Illamående

2010-03-08, 18:08:44 / Kategori: Allmänt
Har mått illa typ hela dagen. Vet inte riktigt varför, men jag gissar på att det har med gravditeten att göra och inte magsjuka. Vi får väl se hur det utvecklas. Orkar verkligen inte bli mera sjuk. Var på jobbet idag i alla fall och det var ingen positiv dag. Många i personalen sjuka, vilket ju leder till stökigare barngrupper och tröttare personal. Hoppas att morgondagen blir bättre i alla fall.

När jag kom hem så var det i alla fall en strålande glad Meja som kom och mötte mej. Underbart och kan få vilket dåligt humör som helst att försvinna. Pussas och kramas gör hon mycket mer nu än innan, vilket ju är superhärligt. Tänk att snoriga pussar kan vara så mysiga ;)
"jag är med och tävlar om ett presentkort värt 250 kronor från onetex hos Emelie.
Klicka här för att vara med och tävla du också"

Sötaste

2010-03-08, 08:34:29 / Kategori: Meja 12-18 mån
Oscar och Oliver ska gå till skolan. Meja står på en stol vid fönstret och ska vinka.
Heddå Ollar, Heddå Ollar, HEDDÅ OLLAR...
Ropar högre och högre ju långre bort dom kommer samtidigt som hon vinkar för fullt. Sötnosen min!

Det blir jobbigt (???)

2010-03-07, 20:12:39 / Kategori: Allmänt
Vi kom iväg till båtmässan. En himla massa folk som vanligt, men det var mysigt. Kan nog tycka att det räcker med att åka vartannat år, men killarna (alltså även Sven) vill och det är kul med en familjeaktivitet. Meja tycker ju det är super med en massa folk som hon kan charma så hon är nöjd. Känns dock i fogarna nu kan jag säga, skönt att jag börjar sent imorgon så dom får vila lite.

Måste säga att jag undrar över en sak. När folk får veta att vi ska ha ett barn till så tätt inpå att vi fått Meja så är inte den vanligaste första reaktionen grattis utan det kommer att bli jobbigt. Eh, ja vi förstår det, men vi har ju VALT att ha barnen så tätt. Är det trevligt att säga det första man gör att det kommer att bli jobbigt? Jag tycker inte det faktiskt. Blir lite irriterad faktiskt på att man ska se problem innan lyckan. Vi är helt beredda på att första tiden kan (antagligen) bli väldigt jobbig, OCH väldigt rolig. Men, men nu tycker folk tydligen att det är viktigt att påpeka så då får dom väl hållas *suck*

Frisk

2010-03-07, 07:40:22 / Kategori: Allmänt
Tror åtminstone att jag är frisk :) Inget illamående, inget ont i magen och jag känner mej ganska pigg. Härligt. Ska strax gå upp, duscha och äta frukost. Skönt att kunna äta med resten av familjen igen. Om det känns bra efter frukost så ska vi åka på båtmässa idag. Eller resten av familjen åker i vilket fall, men jag följer med om jag fortfarande mår bra när jag ätit. Mysigt att göra något hela familjen tillsammans.

Sen blir det vila i eftermiddag gissar jag på. Måste mysa och busa med Meja en massa nu när jag inte orkat det på flera dagar. Imorgon är det ju måndag och jobb som gäller igen.

Lille bebis är en riktig vilde verkar det som. Igår sparkades det från och till hela dagen :) Hårt sparkades det med, så det syntes utanpå. Hihi. Sven har fått känna ett gäng gånger med, vilket är extra mysigt. På nätterna verkar han sova vilket han gärna får fortsätta med. Var ju likadant med Meja, aktiv på dagarna och lugn på nätterna.

Hoppas ni får en fin söndag!

Ute i solen

2010-03-06, 14:37:00 / Kategori: Allmänt

Coolingen åker racerpulka :)


Åh nej glasögonen glider ner. Bäst att göra konstiga grimaser så kanske dom stannar.


Mmmm vad snö är gott. Men efter ett tag blir det så kallt om ansiktet. Knasfröken :)

Solig lördag

2010-03-06, 09:17:20 / Kategori: Meja 12-18 mån
Mår bättre idag, men inte helt bra. Har fortfarande ont i magen, men det borde ju släppa snart. Kräktes två gånger igår, men det berodde nog mest på att jag åt mat som magen inte var helt redo för. Idag ska jag äta lite försiktigare så hoppas jag att det är helt bra imorgon. Ska försöka ta mej ut en sväng i det underbara vädret idag med. Solen skiner och det är klarblå himmel. Härligt.

Meja är så söt. Imorse när hon vaknade så gick jag upp och la mej på hennes rum för att Sven skulle få sova lite till. Det ligger en madrass på hennes golv sen natten hon var dålig så jag la mej där så kunde hon leka runt omkring. Hon pekar på sin vägg och säger titta fja titta fja. På väggen sitter det fjärilar så jag antar att det var det hon försökte säga. Sen går hon och hämtar sin favoritbok Knacka på och sätter sig och bläddrar i den. Kaka poo hör man med jämna mellanrum samtidigt som hon knackar på dörrarna i boken :) Det kommer så mycket prat, men oftast måste man ju se vad hon gör för att kunna ana vad hon menar. Ett ord som hon har lärt sig på sistone och som är helt klart är gonatt. Hur gulligt som helst :)

Hoppas ni får en underbar lördag i det fina vädret!!


Bättre

2010-03-05, 08:24:36 / Kategori: Allmänt
Känner mej som överkörd. Har ont i hela kroppen, men jag har inte kräkts sen strax efter midnatt. Har fått i mej en stor mugg blåbärssoppa som har stannat i magen så det är på väg åt rätt håll verkar det som. Håll en tumme för att det fortsätter så.

Meja verkar vara frisk som en nötkärna, hon har sovit gott hela natten och vaknade på toppenhumör. Så mysigt att höra henne prata en massa inne i sin säng när hon har vaknat. Det mesta förstår man ju dock inte alls. Vi är lite förvånade över att hon inte går ur sängen själv utan stannar i den tills vi hämtar henne. Väldigt skönt är det ju dock att hon stannar i den, speciellt när hon vaknar på natten.

Idag blir stora tjejen 15 månader, redan tre månader sen ettårsdagen. Galet!

Status

2010-03-04, 18:17:13 / Kategori: Allmänt
Meja har inte kräkts något idag. Hon verkar ha klarat sig lindrigt undan. Busar för fullt där nere med Oliver. Så himla skönt att det inte blev värre. Jag däremot kräks allt jag får i mej fortfarande. Fy fan för magsjuka säger jag bara, det finns inte mycket som är värre. Tack och lov så har Sven varit hemma idag så jag har fått all service man kan behöva när man är sjuk. När han var iväg och handlade lite innan så kom han dessutom hem med blommor.
Kärlek.

Magsjuka

2010-03-04, 09:03:00 / Kategori: Allmänt
Inte så skoj natt här hemma då både jag och Meja har blivit dåliga. Turas om att kräkas :( Nu verkar hon dock ganska pigg ändå och har fått i sig lite majsvälling. Vi får väl se hur det går med den. Hoppas på att det inte är nått långvarigt utan att det går över fort.

Halvtid :)

2010-03-03, 14:38:04 / Kategori: Andra graviditeten
Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.
www.gravid.seHur mår jag?
20 veckor avklade och 20 v kvar. Känns underbart. Tiden har gått så fort. Lilla bebisen sparkar för fullt i magen nu om dagarna, det känns utanpå ibland, men Sven har inte lyckats känna än. Förhoppningsvis kommer det snart. Har bokat in ett 3D UL i slutet av april så då får vi se busbebisen igen. Längtar redan. I övrigt mår jag ganska bra, trött är jag ju men det hör till. Fogarna känns av, men det har blivit mycket bättre sen jag gick ner i tid och började gravidträningen. Vikten ligger på +6 kg, känns lite mycket, men inget att göra något åt.
Hoppas att tiden rusar iväg nu så att det blir juli snart :)

Lång dag

2010-03-02, 19:26:25 / Kategori: Allmänt
Märks mer och mer att man är gravid. Kvällsmöten är riktigt jobbigt nu. Känns som att hjärnan slutar fungera efter 16 ;) Idag har jag i alla fall haft tre möten på rad, galet jag vet. Först möte med chefen vilket gick klart över förväntan. Vi kommer att få mer personaltimmar vilket är helt underbart. Sen hade vi handledning för ett resursbarn och efter det avdelningsmöte. Känns som att vi har klarat av en massa punkter, och arbetet blir mycket mer strukturerat. Äntligen.

Som tur var så kom jag hem och han gosa lite med min busunge här hemma. Sven berättade att hon hade haft pusskalas med dagmamman idag. Kändes jättejobbigt måste jag säga. Vill ju bara att Meja ska pussas med mej ;) Såå tramsigt jag VET, men ändå.

Hoppas ni har en skön kväll!

Vagnfunderingar

2010-03-01, 19:59:59 / Kategori: Andra graviditeten
Behöver era tankar.

Tror ni att det är möjligt att klara sig utan syskonvagn? Den enda syskonvagn jag kan tänka mej är Phil&Teds eftersom den är den enda som inte väger ett ton. Den har ju dock en massa andra nackdelar. Som vi bor så blir det ju en hel del ut och in i bilen med vagnen, och det funkar inte för mej med en tung vagn.

Vi hoppas att Meja ändå får plats på förskolan här på gatan. Det betyder att man kan gå och lämna henne, hon kan stå på ståbräda om hon inte orkar gå. Får hon inte plats här så blir det ju bil till förskolan. Meja får gå 25 h i veckan på förskola när jag är hemma med bebisen. På vardagarna är det alltså inte så sannolikt att jag åker nånstans ensam med båda barnen så att jag behöver en syskonvagn. Åker man på helgen kan man ju ta sulkyn till Meja för då är man oftast båda vuxna.

Vad tror ni? Jag är medveten om att det i en del situationer är bra och enklast med en syskonvagn, men ändå.

Ny vecka

2010-03-01, 09:24:35 / Kategori: Allmänt
Vad klagar jag för?? Sovmorgon på måndagar är ju underbart :) Meja och Sven åker strax, då ska jag gravidträna och sen skriva protokoll från ett möte. Åker till jobbet runt kvart i elva. Börjar med lunch och sen sovvila med småttingarna. Känns bra. Ska vänta lite med att klaga nästa gång det blir schemaförändringar ;)

Den här veckan passeras halvtid för graviditeten. På onsdag närmare bestämt. Tänk att tiden gått så fort.

Ikväll är det vattengympa, tror att det är näst sista gången. Blir ingen mer omgång för mej har jag bestämt. Det är skönt, men ledaren är rörig och inte speciellt engagerad. Ska kolla upp hur det är med vanlig vattengympa på badet här ute istället. Borde ju funka det med om man bara undviker en del rörelser?

Hoppas ni får en bra måndag!


Meja skickar ett stort grattis och massa kramar till mormor som fyller år idag!