Mammig

2010-05-31, 18:10:01 / Kategori: Allmänt
Den här dagen har varit lång och seg. Har tittat på alla dåliga såpor som finns på tv. Sovit två timmar vilket jag verkligen behövde, och pratat skit med folk på msn. Sambon kom hem med pizza, vilket var otroligt gott. Tyvärr har problemet med benet inte släppt, men jag hoppas att det har gått över imorgon. Bo i sängen är ju rätt så tråkigt faktiskt.

Älskade ungen kom i alla fall hem och förgyllde dagen som vanligt. Hon hade frågat efter mej så fort Sven kom för att hämta henne. När dom kom hem så ropar hon direkt mamma, mamma för att kolla var jag är. Kommer sen snabbt upp för trappan och klättrara upp i sängen. Gosungen min. För första gången sen hon föddes så har hon blivit mammig. Det har bara varit pappa som gällt från dag ett, så det är ju rätt mysigt att hon är lite mammig nu. Lite dålig tajming kanske eftersom lillebror kommer snart, eller är det kanske på grund av det som det har blivit så här? Jag passar på och njuter av det i alla fall :)

Dålig start på veckan

2010-05-31, 09:29:08 / Kategori: Allmänt
Hade jättesvårt att gå igår kväll. Känns som att det är något som är i kläm i rumpan/låret som gör att det knappt går att stödja på vänster ben. Har varit så ett par gånger innan, men alltid släppt under natten. Idag sitter det dock kvar. Detta plus foglossningen gör att jag nog knappt lämnar sängen idag.

Inte blir man gladare av att sambon sticker iväg till jobbet utan att ens frågar hur man mår. Blää. Känner mej otroligt trött och sur på allt idag.

Tuffaste tjejen jag vet

2010-05-30, 20:34:37 / Kategori: Allmänt


Helt slut i kroppen efter en lång dag på havet. 5,5 timme blev det för mej och Meja innan vi gick av där vi lämnat bilen imorse. Kommer att sova gott i natt gissar jag på. Väntar just nu på att Sven ska komma och massera min ganska ömma rygg.

Meja, våran lilla goding, verkar vara född till att segla till Svens stora glädje. Hon tog glatt på sig flytvästen när vi kom ner till båten och har inte störts av den alls. Hon har gått runt på däck fastsatt i en säkerhetslina och varit hur nöjd som helst. Skrattat åt båtar och vinkat åt fåglar. Hur tuff och duktig som helst. Lite jobbigt när hon skulle somna bara eftersom det var så spännande runt omkring, men efter några tårar så somnade hon gott.

En toppendag har vi haft helt enkelt :)

Hemsegling

2010-05-30, 07:52:37 / Kategori: Allmänt
Idag ska båten seglas hem från varvet. Vädret ska bli toppen verkar det som. Ibland har man tur. Det är en ganska lång segling hem så jag och Meja går av ungefär efter halva. Vi lämnar min bil där på vägen in till varvet så kan vi enkelt och smidigt ta oss hem därifrån. Blir kanon hoppas jag. Killarna och en av Oscars kompisar ska med så jag kommer inte att behöva göra så mycket. Roa Meja lite, och sola förståss. Mycket viktigt ju ;)



Liten Meja på båten förra sommaren. Sju månader gammal :)

1:a pris

2010-05-29, 16:26:30 / Kategori: Allmänt


Har ju glömt bort att berätta att Meja sprang Ängsloppet i onsdags :) En mycket nöjd tjej kom hem från dagmamman med både medalj och diplom.

Härlig fredag

2010-05-28, 15:36:39 / Kategori: Allmänt
Meja startade helgen bra med att sova till 07.30, helt underbart. Mamman likaså. Sven och Meja är alltid hemma på fredagar ju. Fick frukost på sängen och sen åkte vi iväg för att storhandla. Inte skoj, men nödvändigt. Gick smidigt idag, Meja fick åka sån där kundvagn som ser ut som en bil ni vet. Mycket nöjd unge.

Vi kom hem, åt snabb lunch och åkte för att hämta Oliver i skolan. Sen åkte vi till badhuset där vi har spenderat eftermiddagen. Meja är helt överlycklig över sina armpuffar, och har nu fattat hur hon ska göra för att ta sig framåt. Hur glad busunge som helst som slänger sig i stora bassängen och plaskar iväg. Massa beröm fick hon från folk som tyckte att hon var hur duktig och modig som helst. Hur stolt mamma blir man då?

Nu ska jag ut och njuta av solen. Hoppas ni haar en skön fredag ni med!

Veckans mage

2010-05-28, 08:26:39 / Kategori: Andra graviditeten
Vecka 33 gick jag in i igår, mindre än 8 veckor till BF nu. Tiden går så fort vilket är skönt. Att vara höggravid är inte speciellt mysigt måste jag säga. Så klart är det mysigt när lillebror busar runt i magen. Men foglossning, halsbränna och förlossningsstress är inte vidare skoj. NU ser vi verkligen fram emot att få ha lillebror på utsidan stället!



Inte ett dugg klokare

2010-05-27, 14:41:39 / Kategori: Andra graviditeten
Varit iväg på tillväxtultraljud idag. Hade ju hoppats på att lillebror antingen skulle vara stor eller liten. Inte sådär mitt i mellan. Vad tror ni han han är? Jo, ungefär +9% större än genomsnittsbebisen. Beräknad födelsevikt lite under 3900g. Ganska normalt, men ändå. Vi tror ju att Meja blev stor dom sista veckorna så +9% just nu låter ju inte mycket, men...

BM som gjorde ultraljudet tyckte dock att vi borde göra ett UL till om 4 veckor för att vara mer säkra på lillebrors storlek. Känner mej mest stressad just nu. Hade varit skönt att få lite klarare bild om snitt eller inte. Men, men lillebror var i alla fall pigg och busig där inne och det är ju huvudsaken :)

Nöjd

2010-05-26, 19:36:44 / Kategori: Allmänt
Kom nyss hem. Är helt slut i kroppen. Att sitta på småbarnstolar är ingen höjdare när man är höggravid direkt. Förskolan verkar i alla fall superbra, precis som jag hört av andra att den ska vara. Genomtänkt och välorganiserat verkar det vara vilket såklart uppskattas. 9 augusti börjar våran stora Meja sin inskolning tillsammans med Sven. Jag får vara hemma med lillebror och missar alltså även denna inskolning tyvärr.

Meja var under tiden hemma med Oscar och Oliver. Jag har velat fram och tillbaka en massa om det verkligen var okej, men kom fram till att vi är så nära så att vi kunde komma hem fort om det skulle vara något. Det hade i alla fall gått hur bra som helst. Nöjd liten tjej hela tiden vi var borta. En gång hade hon gått upp för trappan och letat efter mej men inget mer.

Duktig tjej och duktiga storebröder!

Besök hon BM

2010-05-26, 13:49:54 / Kategori: Andra graviditeten
Hon är ganska förvirrad min BM, tyckte det redan när jag väntade Meja, men hon är trevlig så jag har inte orkat byta. Idag blev jag dock lite irriterad eftersom hon inte skickat någon remiss till läkaren på spec mödravården. Vi bestämde sist att jag skulle ringa henne då jag fått UL tiden så hon kunde skicka remiss. Med lite tur skulle jag då kunnat på båda tiderna samma dag. Aja, nu skulle hon skicka remissen idag så får vi väl se när jag får tid hos läkaren då.

Allt såg bra ut i alla fall. Bra HB och lågt blodsocker. SF-måttet var 31, vilket är 2 cm lägre än Meja i samma vecka. Huvudet låg neråt och var fullt rörligt fortfarande. Hjärtljuden 150. Allt som det ska helt enkelt. Fick nästa tid den 14 juni, inte ofta man får gå dit i den här graviditeten.

Nu ska jag vila så att jag förhoppningsvis orkar med mötet ikväll.

BM och föräldramöte

2010-05-26, 06:53:19 / Kategori: Allmänt
Idag är en spännande dag. Först dags för barnmorskan vid 11 och sen ikväll ska vi på föräldramöte på Mejas blivande förskola. Känns jättespännande. Har dock lite ångest över att vi ska flytta henne från dagmamman där hon trivs så bra. Anledningen till flytten är att dagmamman har ju känts som ett bra alternativ nu när hon varit så liten, men det känns som barnvakt i och med att hon bara har ett barn till. Svårt som tusan att veta vad som är bäst måste jag säga.

Är dock helt övertygad om att Meja kommer att trivas toppen på förskolan eftersom hon älskar att ha mycket barn omkring sig. Våran lilla vilde.

Vi har haft mysmorgon här. Lite tidig mysmorgon kan man säga eftersom fröken vaknade redan kvart i sex dag. Jag gick in till henne och lät Sven sova vidare. Meja har en ny favoritbok tror jag. Stora pekordboken :) Vi satt en lång stund nergosade i hennes säng och bläddrade och pekade på olika saker. När vi kom till sidan med mat så pekade hon på russinen och sa gott! Hahah.

Rea hos Milkmilla

2010-05-25, 14:12:16 / Kategori: Shopping
Läste inne på nån blogg att det var rea hos Milkmilla, och var ju givetvis tvungen att titta in i alla fall. Blev några småsaker till Meja och bebis.



En t-shirt och två par trosor till Meja från Katvig



En body och matchande dregelhaklapp till lillebror från Ida T. Strl 74 så det dröjer förhoppningsvis lite innan dom passar. Vågar ju inte shoppa små kläder innan vi vet.

Bra natt

2010-05-25, 08:41:49 / Kategori: Allmänt
Har sovit gott i natt. Trots det så är jag galet trött i kroppen så det blir nog mer sömn under dagen gissar jag. Har inga planer idag, måste åka och köpa mjölk, men det ska jag nog kunna orka med. Sen är det bara vila som gäller tills familjen kommer hem igen i eftermiddag. Känns skönt.

Har fått en hel del nya läsare på sista tiden vilket är superskoj. Lämna gärna ett hej, alltid kul att veta vem som läser!



Liten Meja för ett år sen :)

Helt slut

2010-05-24, 15:03:20 / Kategori: Allmänt
Ikea höggravid är verkligen en utmaning. Vi tog det dock väldigt lugnt, och han med både lunch och en fika på dom två timmar vi var där. Kom där ifrån med en taklampa till lillebrors rum, en skötbädd, kräkhandukar, doftljus och några småsaker till. Blev dock besviken på att dom hade tagit bort dom påslakanen till spjälsängen som jag ville ha. Får leta vidare efter några andra fina helt enkelt.

Längtar tills lillebrors rum är färdigmålat så man kan få börja möblera och fixa där inne. Skulle gärna måla själv, men det är ju bara att inse sina begränsningar tyvärr.

Nu ska jag ta och vila innan resten av familjen kommer hem. Blir fullt hus nu eftersom killarna kommer från sin mamma idag med.

Hoppas ni får en skön kväll!

Veckans planer

2010-05-23, 20:45:19 / Kategori: Allmänt
Kommande vecka har jag faktiskt några saker inplanerade. Känns skönt för då går ju tiden fortare.
Imorgon ska jag till Ikea med Nina. Gå runt där i snigelfart och köpa några småsaker till bebis. Nina skämtade glatt om att dom ju har rullstolar för utlåning. Haha.

onsdag är det BM besök, och på torsdag tillväxtultraljud. Äntligen ska vi få se bebis igen, och få en viktuppskattning. Vi ska också försöka ta oss iväg och provköra en bil på torsdag efter ultraljudet. Börjar ju närma sig, och vi har fortfarande inte en aning om vilken bil vi ska ha.

I helgen sen så ska segelbåten seglas hem från varvet. Tanken är att jag och Meja ska följa med en bit, men det beror helt på hur jag mår. Som det ser ut nu så får vi nog låta bli. Det är ju ett tag tills dess så vi får väl se. Om det är okej väder så hade det varit mysigt att få segla lite. Blir ju ingen mer tur för mej denna sommaren.

Inte bara polis...

2010-05-23, 11:02:33 / Kategori: Allmänt


Här hemma har vi inte bara en polis utan också en trädgårdsmästare. Om Sven försöker klippa gräset utan henne blir hon arg som ett bi. Hon lagar också blommor som har gått sönder, med varierande framgång *skratt* I fredags hade tulpanerna börjat vissna och tappa bladen, då stod hon envist och försökte få fast dom igen. Till slut upptäckte hon att det var en stor tulpan som bladen satt fast på så då stoppade hon ner lite andra blad där i med. Uppfinningsrik kan man väl säga.

Cooling

2010-05-22, 19:45:13 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en superdag i solen. Riktigt sommarväder blev det idag med trots den mulna morgonen. Kusinkalas, bad och gräsklippning har stått på Mejas program. Busungen trivs verkligen med sommaren. Underbart att se. Det enda hon inte trivs med är solhatten. Den hatar hon.

Dock har jag sjukt ont i fogarna och i ryggen. Har legat med TENS på hela kvällen nu. Hoppas att det känns lite bättre när jag vaknar imorgon i alla fall.



Började dagen med att leka cooling i mammas solglasögon. Sötnosen.

Svartsjuka

2010-05-22, 08:54:08 / Kategori: Allmänt
Mejabus startade helgen 04.40 och tyckte det var dags att gå upp. Det var det ingen som höll med om så Sven lyckades få henne att somna om som tur var. 07.30 vaknade hon igen och det var ju helt okej. Riktigt bra till och med.

Igår hade vi en jättetrevlig eftermiddag här hemma. Meja visade dock jättesvartsjuka mot lilla Alexander (11 mån) han fick inte ta hennes saker alls. När han kom fram till mej så blev hon jättesur och satte sig bestämt i mitt knä. Inga småkillar ska ta hennes mamma. När han pillade lite på hennes vagn var det samma sak, hon blev jättarg, och tyckte det var helt fel. Oväntat.

Solen verkar ha lämnat oss idag, men det är ganska varmt ändå. Vi ska iväg på kalas till en av Mejas kusiner sen vid lunch. Lagom aktivitet känner jag, har ont och känner mej trött. Förhoppningsvis ska målandet av lillebrors rum påbörjas med :)

Hoppas er lördag blir fin!

Woohoo!!

2010-05-21, 13:21:37 / Kategori: Allmänt
Bra start på helgen :)

Gick in på försäkringskassans sida som jag ju gör varje dag nu för tiden för att kolla om det händer något med min sjukskrivning. Äntligen är dom klara! På måndag får jag mina pengar vilket känns otroligt skönt. Visst vi har klarat oss, men det är inte så kul när det precis gå runt. Det funkar när man är mammaledig, men inte när man vet att man borde haft pengar. Förstår ni hur jag menar?


2 månader kvar

2010-05-21, 07:03:34 / Kategori: Allmänt
Idag är det exakt två månader till BF :) Ingen tid alls ju. Två ynka månader tills Meja blir storasyster.

Solen skiner även idag, vindstilla ser det ut att vara så jag gissar på att det blir jättevarmt under dagen. Tur att Meja har sin pool. Den kan ju även mamman bada i när det blir för varmt. Tur att ingen ser ;) I eftermiddag få vi besök av en gammal kompis till mej och hennes lilla son. Har inte träffat henne på typ fyra år så det ska bli superkul. Gissar på att vi har en massa att prata om.

Hoppas ni har samma underbara fredagsväder som vi!

Havandeskapspenning

2010-05-20, 15:16:29 / Kategori: Andra graviditeten
Försäkringskassan är roliga ibland. Något beslut om sjukskrivningen har jag ju fortfarande inte fått. Saknar ju pengar sen över två månader tillbaka nu *suck* Idag kom det i alla fall ett beslut om havandeskapspenningen. Så från och med imorgon är jag i alla fall beviljad HP fram till den 10 juli. Härligt! Skönt att veta att pengar för resten av tiden kommer i alla fall. Eller, jag betvivlar ju inte att pengar för sjukskrivningen kommer med nån gång, men man har ju ingen aning om när??

Nu ska jag återvända till solen och lite fika för att fira att FK har lyckats fatta ett positivt beslut :)

Mysdag

2010-05-20, 08:51:43 / Kategori: Allmänt
Lite piggare idag, det har vart lugnt i natt tack och lov. Meja vaknade för tredje dagen i rad efter klockan sju vilket uppskattas av oss vuxna här hemma.

Solen skiner ute och det verkar bli en toppendag. Sven och Meja är hemma idag så vi ska iväg en tur till badhuset om en stund. Det var så skönt sist så jag ser fram emot det. Sen blir det hem och njuta av solen. Korta stunder kan man ju njuta i alla fall utan att bli uppsvullen som en korv. Haha.

Det är ju lite extra skönt att vara hemma och sjukskriven dom dagar Sven och Meja är hemma. Avkoppling med sällskap är ju inte fel.

Hoppas ni får njuta av solen idag med!

Veckans mage

2010-05-19, 12:36:18 / Kategori: Andra graviditeten
Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.
www.gravid.se



Hur mår jag?
Fogarna känns bättre nu när jag varit hemma en vecka måste jag säga. Dock blir det ju samma så fort jag anstränger mej. Trycket mot lungorna har minskat mycket, och det känns som att magen sjunkit lite. Är det möjligt redan? Har ju ingen koll eftersom Mejamagen aldrig sjönk ner. Mycket förvärkar har jag med som jag skrev tidigare.

Vikten ligger nu på +13, ganska mycket, men om man jämför med Meja då jag gick upp totalt +26 kg så är det ju ändå okej. Gissar på att det slutar runt +20 kg.

BM nästa onsdag och UL nästa torsdag :)

Jobbig natt med förvärkar

2010-05-19, 08:42:21 / Kategori: Andra graviditeten
Somnade gott vid 21.30, men vaknade två timmar senare av att jag hade ont. Fram till fyra imorse hade jag massor med förvärkar som emellanåt gjorde ganska ont. Inte mycket sömn blev det med andra ord. Sen fick jag sova ett par timmar tills det började igen vid sju. Är helt slut, och magen är öm. Fick avboka dagens lunchplaner och stannar hemma i sängen.

Gick för övrig in i v 32 idag. Återkommer senare med bilder. Nu ska jag krypa ner i sängen igen och
vila vidare.

Jordgubbsätande nakenfis

2010-05-18, 16:38:45 / Kategori: Allmänt
En jordgubbsätande nakenfis är precis vad jag hade i min trädgård innan. Hur söt och go som helst. När jag för ovanlighetens skull hämtade henne hos dagmamman idag så ville hon INTE följa med hem. Det var mycket roligare att leka med kompisarna. Fick bära henne till bilen till slut.

Sen vi kom hem har vi busat i trädgården. Eller Meja har busat och mamman har vilat i skuggan och skrattat åt allt tokeri som dottern kommer på. Duschat i vattenslangen har vi gjort, och Meja tyckte det var en höjdare. Hon tycker i och för sig att allt med vatten är superskoj.

Sven dyker väl upp snart med tror jag, då väntar krämig saffransrisotto till middag. Sjukt gott!

Lillebror önskar sig...

2010-05-18, 12:18:21 / Kategori: Shopping


Body, byxa och snuttefilt från Geggamoja Collection
Så underbart somriga, och skulle ju passa våran julibebis perfekt!


Heffaklumpen

2010-05-18, 07:54:21 / Kategori: Allmänt
Lugn och skön dag igår, och en bra natt. Känner mej mycket mer utvilad idag och förvärkarna har hållt sig borta under natten. Mycket skönt. Idag blir det dock återigen en hel dag med vila. Enda jag har att göra idag är att hämta Meja hos dagmamman i eftermiddag. Ska jag nog klara ;)

Ingen sol än så länge, men jag hoppas den tittar fram snart som lovat. Även om man inte orkar vara ute så länge när det är varmt så är det ju skönt att få bli lite solbränd. Känns lite bättre att se ut som en heffaklump då. Kroppen svullnar ju massor när det är varmt, speciellt händer och fötter. Mindre skoj faktiskt. Tur att det kommer något väldigt bra av allt det här i alla fall.

Hoppas ni får en härlig tisdag!

Bästa älskade ungen

2010-05-17, 13:29:20 / Kategori: Meja 12-18 mån


Vad gör han?

2010-05-17, 07:29:41 / Kategori: Allmänt
Vaknar även idag till strålande sol. Härligt :) Får väl se om den stannar under dagen för det var ju inte riktigt utlovat sol idag. Första dagen hemma på riktigt idag. Känns märkligt, men otroligt skönt. Denna veckan ska jag mest använda till att sova tror jag. Sen har jag lite småprojekt, ska bland annat måla leklådor som ska stå på lillebrors rum. Lagom stort projekt för mej just nu tror jag.

Vad lillebror har för sig i magen vet jag inte riktigt. Det är rörelser otroligt långt ner nu och har så varit ett par dagar. Känner inte alls igen att det var så med Meja. Har haft massor med typ mensvärk också, och sammandragningar. Antar att kroppen gör sig redo. Spännande.

Hoppas ni får en härlig dag i solen!

Vila och shopping

2010-05-16, 17:03:07 / Kategori: Allmänt
Förmiddagen bestod av massa vila. Meja gick upp 05.30 som hon brukar på helgerna, vi tittade lite på tv och sen var det full fart. Dock var det Sven som gick upp med henne medan jag sov vidare en stund till. Efter frukost så lekte jag lite med Meja, men vid 11 kom hon och sa Eja åva då kröp vi ner i vår säng och hon somnade direkt. Medan hon sov så fixade jag färdigt det sista jobbet och mailade iväg. Nu är allt helt avslutat. Väldigt skönt.

Efter lunch åkte vi iväg till Barnens hus för att handla det sista vi behöver till lillebror. Nästan det sista i alla fall. Ett spjälskydd med Pingu, bäddmadrass och en madrass till vaggan kom vi hem med. Mycket bra. Efter det en runda till Sickla för att köpa shorts till killarna. Nu är familjen redo för sommaren.

Hoppas ni har en skön söndagkväll!

Premiärbad

2010-05-15, 17:37:36 / Kategori: Allmänt
Både Meja och pappan har premiärbadat idag. Meja i sin lilla pool, och pappan i havet. Riktig sommarvärme har i haft hos oss. Meja njuter för fulla drag när hon får vara ute hela dagarna. Jag har försökt njuta jag med, men det är ju tyvärr inte riktigt lika mysigt när man är gravid. Jag är helt svullen och fötterna ser ut som korvar typ. Lite solbränd har jag i alla fall blivit.

Meja och Sven har också hunnit med att klippa gräsmattan. Meja tycket att det är super att få åka med när pappa kör runt. Hörselskydden accepterades efter viss morsträvighet.



Mysigt att plaska lite nere hos farmor och farfar

Bilder från dom senaste dagarna

2010-05-14, 19:37:09 / Kategori: Allmänt


I torsdags var det fint väder, riktigt varmt på förmiddagen. Vi lekte i lekstugan som nu fått bord och stolar, och tittade på gräskopan. Så skoj att den står så nära på helgerna så man kan gå dit och titta på den när man vill.



Meja luktar på tulpanerna. Ibland pussar hon också dom. Duktig är hon i alla fall nu och förstör dom inte längre. Pappa har lärt henne, han är rädd om sina blommor ;) Skorna hon fick av mormor förra helgen användes för första gången till Mejas stora lycka.



Idag var Theo här på besök. Han var lite närgången ibland tyckte Meja och knuffade bort hans kramförsök. Klappa henne lite på armen fick han dock. Knasungen. Som dom har busat hela eftermiddagen. Meja somnade inte innan dom kom, men hon lekte på bra. När dom åkte hem vid fem var hon supertrött givetvis. Tio i sex somnade hon i Svens knä så vi får se hur tidig morgon det blir imorgon.

Leksällskap :)

2010-05-14, 12:43:58 / Kategori: Allmänt
Meja vill inte samarbete just nu. Mamman vill bara att hon ska sova en liten stund, men inte då. Både jag och Sven har försökt nu att få henne att somna. Nina och Theo kommer hit i eftermiddag och leker så då vill jag ju att hon ska vara pigg. Meja har uppenbarligen helt andra planer. Tanken var ju också att jag skulle hinna baka nått medan hon sov. Meja blir nämligen som galen nu för tiden när man ska baka. Ska bara ha visparna och slicka av smeten. Galenunge!

Nu är det faktiskt en liten trött unge som kröp upp här i sängen, håll en tumme för att hon somnar :)

Ja lill gunga

2010-05-13, 19:21:31 / Kategori: Allmänt
Blev inget museeum idag, vädret var för fint. Istället blev det lek och bus i trädgården. Gungat, åkt rutschkana och lekt i sandlådan har vi gjort. Meja och Sven har spelat bandy och fotboll. Vi har tittat på grävskopan som står i slutet av gatan och kastat sten i bäcken. Full fart alltså.

Efter Mejas inte så långa sovstund (30 min som vanligt på helg) så var vi tvugna att åka och storhandla. Så tråkigt det är. Meja tycker inte heller att det är kul längre så det blir ju en plåga till slut. Idag var hon i alla fall hyggligt nöjd. Satt i kundvagnen och gnagde på en baguette som vi hade köpt. Sen borstade hon håret med en nagelborste som hon plockade från nån hylla. Knas.

När vi kom hem från affären och kör in på uppfarten så utbrister Meja glatt Ja lill gunga (jag vill gunga) och pekar på gungan.

Nu sover i alla fall godingen för natten, killarna har rymt till varsin kompis och vi ska ha lite myskväll. Räkor och vitlöksbröd blir det till middag. Hoppas ni får en mysig kväll ni med!

Mamma titta pippi

2010-05-13, 08:43:40 / Kategori: Allmänt
Somnade ungefär 20.30 igår och vaknade vid sju imorse. Har ju såklart varit uppe på toaletten två gånger inatt men somnat om på direkten. Känner mej utvilad, bra start på ledigeheten kan jag lova. Meja vaknade en kvart efter mej och ropade mamma ... mamma... Bästa morgonen. Hämtade henne och vi har legat i vår säng och läst böcker. Nu alldeles nyss tyckte hon vi hade läst klart så hon pekade på tvn och sa mamma titta pippi. Så nu sitter sötungen och tittar på Pippi medan hon glatt pratar en massa, både begripliga och obegripliga ord.

Idag funderar vi på att åka en tur till Tekniska museet. Vi får se hur det blir. Ska äta frukost och fundera lite. Blir ju inte så långt besök när man har Meja med sig, så jag kanske orkar det.
Har ni några roliga planer för dagen?

Färdigjobbat

2010-05-12, 18:10:22 / Kategori: Allmänt
Jaha, så var sista dagen på jobbet över. Grät allt en skvätt (eller tre) innan jag satte mej i bilen och åkte hem. Man blir ju så delaktig i barnen och deras liv så det känns konstigt att bara lämna dom. Glassfika fick jag, och en massa teckningar med mej hem. En härlig förmiddag i solen och en massa mysiga kramar fick jag med så man kan säga att det blev en bra sista dag.

Nu ska jag bara vila, vila, vila och vila fram tills lillebror kommer. Eller i alla fall fram till jag börjar klättra på väggarna här hemma av rastlöshet ;) Gissar på att det infaller ungefär om en vecka *skratt* Har lite småsaker att fixa inför hans ankomst med, men dom kan jag ju göra nu i lugn och ro.

Det enda som saknas nu för att totalt lugn ska infinna sig är att försäkringskassan sätter lite fart och betalar ut min sjukpenning. Ni kan ju hålla en tumme för att det sker på den här sidan midsommar *suck*

10 veckor kvar

2010-05-12, 07:40:25 / Kategori: Allmänt
30 hela veckor avklarade, 10 veckor kvar till BF. Helt galet, snart är jag tvåbarnsmamma. Hih.

Ska strax klä på mej och åka till jobbet för min sista arbetsdag. Känns superkonstigt. Är glad att jag i alla fall kunde jobba så här stor del av terminen. Massa kramar och gos blir det garanterat idag. Solen skiner dessutom så det bllir ju garanterat en bra dag. Lite sorgligt bara.

Meja dansar just nu runt med nallen här brevid sängen samtidigt som hon sjunger hoppa, hoppa, hoppa...

Hoppas ni får en bra dag i solen!

Jämförelse...

2010-05-11, 13:34:27 / Kategori: Andra graviditeten



I mina ögon är dom här två lika stora ungefär. Lillebror v 29+5 och Meja v 32+0. Två veckors skillnad och samma storlek. Meja magen sitter dock högre än lillebrormagen. Fram tills nu har magarna varit väldigt lika i storlek, men denna veckan är lillebror magen helt plötsligt mycket större. Undrar varför? Längtar tills UL den 27 maj så vi får veta hur stor han är.

Mera babbel

2010-05-10, 14:51:36 / Kategori: Meja 12-18 mån
Jag vet jag kanske tjatar lite, men det är ju så skoj att Mejabus pratar en massa ;)
Det här blir nog sista gången jag berättar om nya ord för det kommer så mycket hela tiden. Hon härmas massor nu dessutom. Dom senaste orden kommer här...

Åka
Go -gå eller följ med
Titta så skoj - måste var något som dagmamman säger
Åva - sova
Udde - kudde
Pippi - både fågel och Pippi Långstrump
Vovva - Hund
Bumpa - strumpa
Dicka - dricka

Ordet nej eller näe utövas flitigt här hemma just nu.

Mycket kombinationer av ord är det också. Mamma titta, Meja åva, Titta Pippi, Go mamma, Hejdå pappa...




"Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma

om ett valfritt 3pack nappar från Namnnappen.se

Klicka här för att vara med och tävla du med!"


Måndag igen

2010-05-10, 07:46:39 / Kategori: Allmänt
Trött och ont. Så kan man sammanfatta denna måndagmorgonen. Tur att dagen innefattar ungefär noll ansträngning. Ska försöka göra lite avslutande planeringsarbete så min efterträdare kan få det imorgon. Men det gör jag ju liggandes med datorn i sängen :) Två dagar kvar att jobba. Känns jättekonstigt måste jag säga.

Meja springer glatt runt med sina Katten Janson tofflor. Helt överlycklig är hon för dom. Lätt gårdagens bästa köp enligt henne. Haha, nu kröp busungen upp i fåtöljen, pekar på tvn och säger Pippi. Helt galen i Pippi Långstrump har hon blivit våran skrutt.

Hoppas att ni får en bra start på veckan!

Sommarshopping åt Meja

2010-05-09, 15:57:25 / Kategori: Shopping
Idag har jag varit igång för mycket det är helt uppenbart. Nu ligger jag i sängen med TENS apparaten och en kopp te. Meja busar utomhus med mormor och Sven slipar. Snart är han klar för dagen tror jag, det kommer bli så fint när det är färdigt.

I förmiddags åkte vi iväg för att titta på djuren och gå på bakluckeloppiset. Tyvärr så regnade det så det vart inte så mycket loppis. Djuren tittade vi dock på en stund till Mejas stora förtjusning. Hönsen och hästen var en stora favoriter. Ett litet vredesutbrott hann vi med när hon ite fick gå in til hästen i hagen. Knas.

Efter det åkte vi in till Sickla och åt lunch för att sen gå lite i affärer. Sommaren kommer väl snart så lite sommarkläder till busfröken inhandlades. Största favoriterna för Meja blev dock foppatofflorna med Katten Janson som mormor köpte till henne på Lindex. Meja gav sig inte utan skulle ha dom på sig direkt.



Från POP
Bruna tröjan fick hon av mormor :) Alla bilder är klickbara.


Från HM - capribyxor

Det blev också två kortärmade tröjor från Kappahl och ett par badbyxor från Lindex. Nu är Meja redo för sommaren!

Junibacken

2010-05-08, 13:55:58 / Kategori: Allmänt
Mejabus vaknade i vanlig ordning 5.30 imorse. Tänk att det är så varje lördag. Hon tittad epå Spöket Laban medan jag sov lite till, och sen gick vi ner för att se om mormor var vaken. Så klart var hon det. Vem kan sova med en busunge i huset? Meja var lite skeptisk först, men det släppte snabbt. När hon dessutom fått presenter av mormor så var dom kompisar.

Efter frukost åkte vi iväg till Junibacken. Meja tyckte att det var super där. Massa saker att titta på och leka med. Det bästa av allt var att Mumin och Lilla My var där. Meja kramades massor med Mumin, så mycket att mormor till slut fick lyfta bort henne för att han skulle kunna gå vidare. Knasunge vi har.





Äntligen helg

2010-05-07, 13:04:53 / Kategori: Allmänt
Så skönt det är att veta att det bara är två dagar kvar att jobba nu innan jag får vara hemma och vila. Känns ju självklart lite sorgligt samtidigt att lämna ungarna mitt i terminen, men sånt är livet. Jag får åka och hälsa på och kramas med dom när jag saknar dom för mycket.

Nu är det i alla fall äntligen helg. Ska strax sova en stund innan Meja ska hämtas hos dagmamman. Sen blir det mys. Mamma kommer upp ikväll och stannar till på måndag. Hoppas det inte blir för dåligt väder så att vi ändå kan hitta på något skoj. Imorgon tror jag att det blir en tur till antingen Junibacken eller Aquaria. Gissar på att Meja tycker att  båda två är toppen. På söndag är det säsongens första bakluckeloppis så dit ska vi om det inte regnar.

Sven ska i helgen slipa golvet på bebis rum och i hallen på ovanvåningen. Kommer att bli superfint. Så roligt att äntligen börja på lillebrors rum. Väldigt skönt att ha mamma här som hjälp med Meja då.

Hoppas ni får en toppenfredag mina vänner!

En liten polis har flyttat in

2010-05-06, 19:04:29 / Kategori: Allmänt



Sjukskriven

2010-05-06, 13:12:50 / Kategori: Allmänt
Sovmorgon, det vet Meja inte vad det är. 5.30 var hon uppe imorse. Jag sov dock vidare till 7.30. Vi åt frukost och sen åkte vi till badhuset. Så otroligt skönt det är med vatten när man känner sig som en heffaklump. Meja och Sven busade medan jag njöt av att bara vara. Det var typ vi och en massa tanter som motionssimmade. Lekbassängen var med andra ord helt tom. Bubbelpoolen likaså.

Läkarbesöket gick superbra.
Jättetrevlig läkare denna gången, och jag blev självklart heltidssjukskriven. Hon tyckte dock att jag var konstig som ville jobba ett par dagar till. Behöver ju liksom avsluta överlämningen till min efterträdare samt säga hejdå ordentligt till alla underbara ungar. Så tre arbetsdagar till och sen är det vila som gäller. Underbart.

Sven och Meja hämtade upp mej igen efter läkaren och vi åt lunch i solen på en uteservering. Cesarsallad för mej. Det var längesen så det var riktigt gott. Kul när man för en gångs skull var lite sugen på något som inte är galet onyttigt.

Helt slut efter den här mysiga förmiddagen så nu ska jag sova lite så jag orkar med resten av dagen sen.

Lite shopping

2010-05-05, 14:59:45 / Kategori: Shopping
En ganska händelselös och tråkig dag på jobbet. Blir väl så när man är helt slut antar jag. Hade i alla fall besämt mej för att ta en tur till Sickla efter jobbet för att försöka hitta vettiga badkläder. Sven tänkte ta Meja till badhuset imorgon så jag tänkte passa på att följa med och koppla av lite där innan läkarbesöket. Orkar ju inte speciellt länge på ett köpcentrum så jag fick vara effektiv. Lyckades faktiskst hitta ett badlinne och ett par shorts. Inte badshorts egentligen, men tror dom kommer funka fint som det. Ganska nöjd känner jag mej i alla fall. Nu kan jag bada i sommar också, lite varmt ska det väl vara innan bebis tittar ut i alla fall :)

Kom även hem med en kjol och ett linne till mej själv. Mycket bra. 45 min tog rundan, men nu är jag verkligen trött. Tur att det är sovmorgon imorgon. Underbart att vara ledig, men jag känner mej lite nervös för läkarbesöket. Alltså jag klarar ju inte att jobba mer, men tänk om inte hon tycker samma?
Jag vet, jag nojjar i onödan...

Mysig dag

2010-05-04, 18:57:53 / Kategori: Allmänt
Dagen gick bra, jag överlevde helt enkelt :) Hade en supermysig förmiddag i solen med våra småbarn, några var hemma och sjuka så vi var två vuxna och fyra barn. Helt underbart mysigt. Tur att man har såna dagar på jobbet ibland också. Självklart är jag galet trött nu, och har ont som vanligt, men det kunde varit värre.

Underbart glad blir man i alla fall när man kommer hem och bästa tjejen sitter i sandlådan och utbrister Mamma!
Middagen fick bli picknik på gräsmattan i form av potatissallad och rostbiff. Kändes nästan som sommar. Meja förstod inte alls vitsen med att äta på gräset utan gick och satte sig i sandlådan för att gräva istället.

Nu dags för en kopp te i sängen och lite tvtittande. Blir väldigt tidig kväll idag känner jag.

Eja bappen åva

2010-05-04, 07:48:56 / Kategori: Allmänt
Åh jag hade glömt. Glömt att den här dagen är en lång dag. Först jobb som vanligt, sen möte och sist utvecklingssamtal. Slutar inte förrän 16.15. Hur ska jag överleva det? Får nog helt enkelt passa på och sova med småbarnen idag.

Meja har lärt sig ett nytt ord här hemma. Åva (sova) just nu är det lallen som ska åva. Hur sött som helst. Igår kväll kröp hon upp i vår säng, drog täcket över sig och sa eja bappen åva. (Meja, nappen, sova)

Hoppas ni får en bra dag! Håll en tumme för att jag överlever min ;)

Trotsmonster

2010-05-03, 19:09:49 / Kategori: Meja 12-18 mån
Skrutt har gått från att vara lite trotsig till att bli ett litet trotsmonster.
Allt ska vara på hennes sätt annars lägger hon sig på golvet och skriker. Länge kan hon ligga och skrika om hon inte får som hon vill. Det senaste var att hon inte fick riva böckerna från bokhyllan. Innan dess blev hon galen för att hon inte ville ta på sig blöjan. Innan dess för att hon inte fick titta på tv. Ja ni fattar.

Det som utlöser flest skrikdrama är dock när det är dags att gå in från trädgården eller om hon inte får gunga. Hon bara ska, ska, ska gunga. Helst hela tiden.

Ni som har barn i samma ålder ungefär, hur är det hemma hos er?

Tråkig post och rolig post

2010-05-03, 14:18:35 / Kategori: Allmänt
Fyra timmar på jobbet idag kändes som en evighet. Kroppen är liksom i strejk, den orkar inte mer. Foglossningen dödar snart mej. Tur att jag har läkartid på torsdag för nu får det vara slutjobbat för min del. En ersättare är ordnad och jag kommer att lämna över till henne nu under veckan.

Gällande försäkringskassan så har dom nu under loppet av en vecka skickat ut FYRA olika brev. Det mest idiotiska kom idag där dom ber att få läkarintyg för att styrka behovet av havandeskapspenning. Skämtar dom med mej eller? Jag har skickat läkarintygen både med ansökan om HP och för sjukpenningens skull. Dom finns alltså redan TVÅ gånger i deras system, hur kan dom behöva dom en gång till?


Med posten kom i alla fall även något roligt :)
27 maj är det dags för tillväxtultraljud. En vecka senare än vad det borde vara, så jag får längta lite extra länge.

Spännande och lite läskigt

2010-05-02, 20:49:46 / Kategori: Allmänt

Storebror har hittat något spännande, men lite läskigt.

 

Titta mamma, jag vågar hålla!

 

Undrar om den kan bli längre?

 

Meja och ganska tjocka mamman i nya sandlådan, eller lådlådan som Meja säger.


Magen med fina lillebror i

2010-05-02, 15:51:00 / Kategori: Andra graviditeten
200 dagar har gått. 80 dagar kvar till BF.
Lillebror röjer runt för fullt i magen, men man märker att det är lite trångt för honom.
Magen växer i snabb takt känns det som, inga kläder sitter bra längre. Mammajeansen är nästan urväxta, tack och lov att det snart är klänning och leggings som gäller.


Kaosnatt och liten sjukling

2010-05-02, 07:45:08 / Kategori: Allmänt
Vid 00.30 vaknade Meja och skrek. Ville inte somna om utan var bara ledsen, tog in henne till oss eftersom hon inte ville somna om inne hos sig. Gav henne välling utan resultat. När klockan närmade sig 02.00 så somnade hon äntligen om, och Sven bar in henne till henns säng igen. Vid kvart i sju vaknade jag av att en liten godig var ute och gick i hallen, pratandes för sig själv.

Lilltjejen är dock hostig och hes. Jag har smittat henne kan vi nog konstatera. Ganska ynklig ligger hon här nerbäddad nu och tittar på Pippi Långstrump som är hennes nya favoritfilm. Vi får väl se hur det utvecklas. Hoppas att det inte blir värre i alla fall.

Återkommer senare med lite bilder från igår!

Lugn helg och tävlingstips

2010-05-01, 10:08:58 / Kategori: Allmänt
Meja har fått helt fel uppfattning om att ha sovmorgon. För henne verkar det betyda att hon ska vakna extra tidigt ;) Imorse vaknade hon 05.30 och ville leka. Det ville ingen annan kan jag lova. Försökte sätta på Nick Nyfiken till henne, och det funkade ett tag. Hon lekte lite själv, och sen gick Sven upp med henne vid sju. När jag vaknade vid halv nio så hade dom varit och köpt nybakade frallor till frukost.

Så nu efter mysfrukost så har jag gått och lagt mej igen. Det värker i hela kroppen fortfarande, och fogarna gör riktigt ont. Sven och Meja bakar sockerkaka där nere. Svens ena bror kommer förbi för att kolla till sin båt och fika om nån timme.

Resten av dagen blir fortsatt lugn med. tror att Sven ska börja riva lite lister och tapeter på lillebrors rum. Skoj att äntligen sätta igång. Nästa helg kommer mamma upp och hjälper till med Meja så Sven kan slipa golvet därinne plus i hallen utanför. Kommer att bli super.

Hoppas ni får en skön helg!


”Tävla hos Edvinsmamma om en valfri mössa
från by Myhr. Var med o tävla HÄR du med!”