Segt

2010-11-30, 16:38:32 / Kategori: Allmänt
Trött och seg dag idag. I förmiddags var vi iväg på Alvins första babysim , och jag var inte imponerad av killen som ledde det. Han kändes tråkig och vi gjorde nästan ingenting idag. Kanske det sistnämnda beror på att vi gått med Meja ganska nyligen, jag vet inte. Något besviken kände jag mej i alla fall.

Efter simmet så trodde jag att Alvin skulle sova. Haha, fick jag för det ville han inte. Jag som verkligen är i behov av att shoppa lite. Allt är för stort eller för litet, inte så skoj. Gjorde ett försök, men det passade inte Alvin så vi åkte hem istället.

Just nu råder lugnet här hemma, ovanligt. Alvin sover och Meja tittar på lite Pingu. Snart kommer mannen hem med Thaimat, ska bli supergott!

Lilla killen

2010-11-29, 19:13:59 / Kategori: Meja 18-24 mån
Meja hämtar sin docka och går med bestämda steg mot badrummet.
-Bada mycket mera
-Men Meja vi har ju redan badat idag
säger pappa
*Meja blir jättearg*
-Måste bada min lilla kille!

Som jag skrattade. Lilla killen är hennes docka. Om mamma badar Alvin så måste ju hon få bada sin lilla kille, eller hur?

Rolig vecka

2010-11-29, 07:30:00 / Kategori: Allmänt
Den kommande veckan är det verkligen fullt upp. Måndag och onsdag är det inplanerat lunch med olika vänner. På tisdag är det Alvins första babysim som jag verkligen har lägtat efter. På torsdag åker vi till mina föräldrar utanför Lund. Meja längtar som en tok efter mormor och morfar. Åka mommo sen säger hon varje dag.

På lördag ska jag och Sven åka till Köpenhamn över dagen utan barn har vi tänkt. Hoppas på mysigt vinterväder med lite sol då. Gå och titta i affärer, gå på julmarknad och bara njuta av lugnet (?) Träffa bästa Sanna ska vi göra i Köpenhamn med. Längtar!

Veckan avslutas ju sen på bästa vis med Mejabus 2 årsdag. Tänk att min skrutt redan är så stor!


Massor med snö

2010-11-28, 09:56:59 / Kategori: Allmänt
Blev inget bloggat igår. Hade fullt upp. Huset är nu i alla fall julstädat, så bra det nu blir med två småbarn. Det får duga för i år i alla fall. Adventsstjärnor och ljusstaken är framme. Julgardiner upphängda i köket. Hur mysigt som helst.

Resten av gårdagen spenderade ute i snön. Jag som tyckte att det var mycket snö igår fick tänka om när jag tittade ut idag. Nu är det massor med snö, och det snöar fortfarande. Hoppas dom behagar ploga innan det slutar snöa bara. Vi har ju ett tvåårskalas att gå på idag. Just nu kommer vi ingenstans.

Hoppas ni får en härlig söndag i snön!


Snöbus

2010-11-26, 07:45:17 / Kategori: Allmänt
Helt okej natt faktiskt, Meja sov hela natten och Alvin stökade lite mindre. Inte lätt för honom när han är så snorig. Fredag igen. Idag är det snöbus som gäller. Så fort Alvin har somnat så ger vi oss ut, blir väl om en timme ungefär.

Hoppas ni får en härlig fredag!


Hemma bäst

2010-11-25, 18:11:54 / Kategori: Allmänt
Fullt upp idag och jag är hur trött som helst. Natten var strulig. Meja vaknade en gång för att hon hostade en massa, och sen vaknade hon för att hon kissat ner sängen. Ungen har nån gång i natt (??) tagit av sig byxor och blöja, och sen satt på sig byxorna igen ut och in. Efter det somnat om igen utan att vi märkt nått. Hur har hon lyckats med det?

Alvin och jag skulle på mammagrupp för flerbarnsföräldrar. Jättekul tyckte jag, inte så kul tyckte Alvin. Han trivs bäst hemma verkar det som. En stund var vi med innan vi fick åka hem för att han var så arg. Väl hemma var han hur nöjd som helst.

På eftermiddagen var vi på Olivers skola för adventsmys. Tyvärr var det väldigt oplanerat så det var mest rörigt. Oliver gjorde en pinntomte till Meja så hon var i alla fall hur nöjd som helst. Lite fika slank ner också. Alvin var även där missnöjd och ville hem. Liten knasunge.

Så fort barnen lagt sig ska jag krypa ner i sängen med en stor kopp te och titta på tv. Blir tidigt godnatt idag för mamman här hemma. Hoppas på en bra natt!

Grattis till väldens bästa kompis!!

2010-11-25, 07:41:09 / Kategori: Allmänt
För ungefär 1,5 år sen så lärde vi känna Nina och Theo. Sen dess har Theo varit Mejas bästa kompis. Nu är det Theo hit och Theo dit. Theos mamma Ina, Theos pappa Joan och Theos bebit. Theo har till och med blivit Theo äkling (älskling) här hemma på sista tiden.

Idag fyller världens bästa Theo 2 år! Massa grattiskramar från oss, och många pussar från Meja ;)


Snö i massor

2010-11-24, 14:22:01 / Kategori: Allmänt
Det har snöat non stop här sen nån gång i natt. Närmare 2 dm tror jag det är här nu. Vitt och fint. Tyvärr blåser det halv storm ute så det är inte så skönt. Hämtade Meja på förskolan med snowracern idag. Jättemysigt tyckte hon. När vi gick stod alla kompisarna i fönstret och tittade. Alla var så imponerade av att Meja fick åka hem på det viset.

Väl hemma så lekte vi lite i snön, sen kom Oliver och vi bakade. Meja älskar att baka, och när OLiver är med så kan det ju knappast bli bättre.  Strax dags för middag. Klyftpotatis och morötter i ugn, fläskkotletter och vitlökssås.

Hoppas ni får en härlig kväll!



Tänkte kolla med er. Alvin behöver snart en ny vinteroverall i strl 68 eller 74, lite olika beroende på vilket märke det är. En riktig vinteroverall och ingen fleece ska det vara, färg har ingen större betydelse. Om någon har en som ni vill sälja så hojta till!

Duktiga mamman

2010-11-24, 12:12:46 / Kategori: Allmänt
Meja är frisk och på förskolan. Överlycklig var hon imorse över att hon skulle dit. Alvin är snorig, men är på mycket bättre humör än igår. Natten var helt okej så jag är hyfsat pigg. Sven jobbar hemma idag så jag har faktiskt varit iväg och tränat. Känner mej hur duktig som helst. Blev inte så länge, typ 40 minuter, men ändå. Riktigt skönt var det faktiskt.

Resten av dagen innefattar lite städning om Alvin vill sova. När Oliver kommer hem ska vi baka inför hans adventsfika på skolan imorgon. Eftersom alla andra troligtvis kommer att baka lussebullar och sånt så ska vi göra kladdkakemuffins. Kul med nått annat än bara jul tyckte Oliver.


Dregelmonster javisst :)

Kaos

2010-11-23, 15:20:28 / Kategori: Allmänt
Ni är ganska många som läser här inne, men väldigt få av er lämnar kommentarer. Skulle var roligt om ni lämnar ett hej ibland så man vet vem ni är som läser.

Ja, den här dagen har varit mindre kul kan vi väl säga. Båda barnen vaknade tidigt eftersom dom var så snoriga, Meja var på gott humör, men Alvin jättegnällig. Problemet är att Meja blir fortfarande otroligt svartsjuk när man måste ha Alvin i famnen så mycket. Stackaren har fått några nyp idag. Man hinner inte alltid med tyvärr. I alla fall ägnade vi förmiddagen åt att leka samling, vila och sångstund. Allt ska vara som på förskolan. Tror att vi har sjungit varenda sång jag kan idag, och det är ju rätt många.

Det riktiga kaoset började sen med att hon inte skulle äta, till slut blev det lite välling. Sen skulle hon inte sova och det gick inte att få henne att somna. Hur trött som helst var hon, men inte då. Högljudd och skrikig och väckte Alvin hela tiden. Gjorde två läggningsförsök senare under eftermiddagen, men nej, hon skulle inte sova. Hela eftermiddagen var bara ett enda stort kaos. Tack och lov kom killarna hem från skolan vid fyra. Oliver lekte med Meja och Oscar hjälpte till med maten.

Behöver jag berätta hur trött jag är?


Sjuklingarna i dom senaste Traderafynden. Meja har ju blivit hajgalen så hon är väldigt nöjd...

Läget

2010-11-23, 09:00:02 / Kategori: Allmänt
Jättesnorig Alvin utan feber. Snorig och hostig Meja utan feber hon med. Alvin är hängig, men Meja verkar ganska pigg. Lite trött är hon eftersom hon sovit lite dåligt, men inget annat. Vi får väl se. Hon ville gå till skolan imorse och blev jättearg för att hon inte fick.

Just nu sover Alvin, och Meja tittar på sin nya favoritfilm Ajsis (Ice Age). När Alvin vaknar blir det att klä på sig och gå ut en stund. Kan ju inte sitta inne hela dagen. Resten av dagen hoppas jag flyter på bra sen. Får väl måla och leka med lera med Meja så hon är sysselsatt. Hon blir ju som en liten terrorist på Alvin när hon är uttråkad.

Alvin som för övrigt trots att han är sjuk ska öva sina färdigheter. Ligger på golvet och kämpar sig framåt. Sen blir han frustrerad som tusan för att han inte orkar. Knasunge.


Jag ska framåt...

På bättringsvägen igen?

2010-11-22, 19:24:25 / Kategori: Allmänt
Har varit en lång dag, med inte bara ett utan två sjuka barn här hemma. Även Alvin fick feber under förmiddagen så det har varit en del gnäll, skrik och ledsna barn här hemma. Till Mejas stora lycka kom Oscar och Oliver hem idag. Inget är bättre än storebröderna tror jag. Hon rusar fram, kramar dom och drar i Oscar för att dom ska leka på hans rum. Leka låtsassova. Meja släcker lampan, säger gatt och kryper upp i soffan brevid Oscar. Efter en stund går hon upp, tänder lampan och säger morron Okkar.

Båda barnen verkar må bättre nu ikväll, men vi får väl se imorgon. Meja är i alla fall hemma imorgon med så hoppas vi på förskola på onsdag. Hon var ganska missnöjd med att inte få gå dit idag. Sötnosen.


Låtsassover med storebror

Ingen bra start

2010-11-22, 08:13:23 / Kategori: Allmänt
Veckan här hemma började med kaos. Båda barnen somnade som vanligt vid 19.30 igår. Två timmar senare vaknade Meja och var jätteledsen. Gick inte att få henne att somna om utan hon fick till slut komma in till oss. Runt 23 somnade hon igen och Sven la tillbaka henne i hennes säng. Två timmar senare vaknar Alvin och vill ha mat. Sen vaknar Meja igen. Jättehög feber har hon stackaren, inte konstigt att hon inte ville sova. 4.20 vaknar Alvin och har uppenbart ont i magen. En timme och två bajsblöjor senare somnar han igen för att sen ta morgon vid 6.20. Jippie. Behöver jag säga att vi är trötta här hemma idag?

Meja sover i alla fall nu, får se hur hon mår när hon vaknar sen. Lilla gumman. En lugn hemmamysdag blir det i alla fall. Hoppas att eran vecka har fått en bättre start!


Liten börjar bli stor

2010-11-21, 10:42:19 / Kategori: Allmänt
Hä Pippi Långklump, Pippi Långklump heter jaaa. Apa, häst å villa. Lilla Pippi långklump heter jaaa...

Meja sjunger för full hals inne på sitt rum samtidigt som hon lagar mat på sin spis. Tyvärr blir det tyst så fort jag närmar mej med kameran. Trots att jag smyger är det som att hon känner på sig att jag är där. Aja, nån gång ska det väl fastna på film.

Alvin har ägnat morgonen åt att öva sina färdigheter. Vänder både från mage till tygg och tvärtom utan problem nu. Kravlar en massa och blir frustrerad för att han inte orkar så speciellt länge. Snart dags att sätta upp trappgrinden igen tror jag. Bra att göra det innan det verkligen behövs. Liten börjar bli stor.

Söndag igen, veckorna går så fort. Om en vecka är det första advent, mysigt. Sen kommer december och då händer det ju en massa. Vi ska åka till Skåne några dagar, Meja fyller 2 år, kalas för Meja, första luciafirandet på förskolan och så förstås jul och nyår. Fullt upp helt enkelt.

Hoppas ni får en skön söndag!

Slut på lugnet

2010-11-20, 19:05:51 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Jag la ner Alvin på mattan i vårt sovrum. Så ropar Meja från sitt rum och vill ha hjälp med dockans kläder. När jag kommer tillbaka till sovrummet så ligger halva Alvin under vår säng.
Slut på lugnet här hemma...


Tävlingstips

2010-11-19, 13:31:51 / Kategori: Allmänt

"Jag tävlar om ett valfritt plagg för max 250:- från Röda Hund hos Creyla. Tävla här du med."




Jag är med och tävlar om ett presentkort av ett värde på 500kr från Småfrön barnkläder i samarbete med alltforforaldrar.se/theans. Var med du också, TÄVLA HÄR!
Småfrön erbjuder ett stort sortiment av Snoozy barn och babykläder i ekologiskt material.

Pippi Långklump

2010-11-19, 13:25:38 / Kategori: Allmänt
Har haft en härlig förmiddag på Junibacken tillsammans med Nina och Theo. Meja har tjatat om Theo hela veckan så ni kan ju förstå hur nöjd hon var när vi satte oss i bilen för att åka. Meja klam Theo, mussas Theo, äklin Theo. Lilla sötnosen. När dom väl träffas så är dom jätteblyga i början och sen är det full fart.

Efter en timmes lek och bus var det dags för Pippiteater. Helt otroligt spännande tyckte Meja. Pippi Långklump mamma titta! I 20 min satt hon rätt stilla i mitt knä och tittade koncentrerat. Efter teatern så busades det en stund till innan det var dags att åka hem. Meja sprang runt och sjöng Pippi Långklump heter ja... Lite korv köpte vi hos korvgubben innan vi åkte till ungarnas stora glädje.

Hoppas ni får en härlig helg!


Stora skopan

2010-11-18, 19:51:29 / Kategori: Allmänt
På sista tiden har Meja börjat gå hem från förskolan. Halva vägen går hon varje dag, men då och då går hon hela vägen. Pustar och stönar i stora backen precis som mamma brukar göra. Låter så jäkla kul.

Innan vi går in så går vi ofta bort och tittar på grävskopan om den är där. Dom håller gå att gräva för vattenledningar så den har varit i närheten över ett halvår nu. Ändå är den lika kul fortfarande. Hon är just nu väldigt facinerad av att den är så kladdig och smutsig. En dag när han som kör den satt i när vi kom förbi så grävde han lite bara för Mejas skull. Förstår ni vilken lycklig tjej?


Mejas favorit, den stora grävskopan. Dock inte bilder från idag.

Fixat och grejat

2010-11-18, 09:18:02 / Kategori: Allmänt
Dagens planer inställda eftersom lilla Alexander är sjuk. Tråkigt eftersom jag känner mej otroligt sällskapssjuk idag. Ute vrålsnöar det så det känns inte så lockande att gå en promenad heller. Kanske blir bättre under dagen.

Papprena om namnbytet kom igår, Mejas kom förra veckan så nu har äntligen hela familjen samma efternamn. Känns härligt. Min nya mail på kommunen är fixad, körkortspapprena ifyllda och foton måste tas i helgen så jag kan få mitt nya körkort.

Meja och Alvins julklappar är inslagna, likaså Mejas födelsedagspresenter. En till julklapp till Meja ska inhandlas, en till Oliver från småbarnen, och så julklapp till Sven. Måste bara invänta lön. Julklapp till ungarnas farmor/farfar och mormor/morfar beställd. Känns bra, jag är ute i god tid så slipper jag bli stressad. Så kan jag mysa och njuta av julmånaden istället.

Hur går det för er med julklappsinköpen?

Det går framåt

2010-11-17, 15:55:00 / Kategori: Alvin 0-6 mån

Alvin över som bara den på att sitta. Han vill inte ligga ner för tillfället. Han vill så gärna släppa båda händerna från golvet och sitta upprätt, men det går inte riktigt än. Han försöker, ramlar efter ett par sekunder och så ska han upp direkt igen. Han är dock rätt nöjd med att sitta som på mittenbilden, vilket han klarar en stund, han har bra utsikt då med.

Funderade innan idag på att amningskudden verkligen kommit till nytta trots att ingen av barnen velat amma. Den är ju så perfekt tippskydd när dom ska lära sig sitta. Mycket lättare än att lägga en massa kuddar och filtar runt.

Resten av veckan

2010-11-17, 08:31:51 / Kategori: Allmänt
Tack för alla krya på er hälsningar. Alvin verkar helt återställd. Jag mår mycket bättre med, så om jag bara får vila idag så är det nog lugnt sen. Ikväll ska vi på reflexkväll på Mejas förskola. Ska bli roligt att se vad hon tycker om det. Gå i skogen och leta efter reflexer när det är mörkt. Efter det blir det soppa på gården. Ska bli kul att träffa lite fler föräldrar, när man lämna och hämtar som vi gör så träffar man inte så många.

Imorgon blir det lunch med Jessica och Alexander. Var ett tag sen nu så det finns massor att prata om. På fredag ska vi äntligen till Junibacken med Nina och Theo. Behöver jag säga att Meja längtar hur mycket som helst. Skönt att ha lite roligt inplanerat nu när veckan började mindre bra.

Hoppas ni får en bra dag!

Mamman sjuk

2010-11-16, 09:38:42 / Kategori: Allmänt
Alvin mår bättre, mamman mår sämre. Jag verkar ha fått det som Alvin hade igår, hoppas att det är lika snabbt övergående för mej som för Alvin. Hoppas på en lugn liten kille idag så att jag kan vila massor. För tillfället sover han, försökte jag med, men lyckades inte somna. Får se om det blir sömn senare idag.

Meja sov även denna natten utan att vakna. Vågar man tro på att det ska fortsätta så här nu? Skönt är det i alla fall, och vi är glada för varje hel natt som går. Det bästa är ju förståss att hon är mycket gladare när hon vaknar efter att ha sovit hela natten.

Skolan, skolan, skolan pratar hon om så fort hon har vaknat. Leka Alessander, leka Mollis, leka Tyla... Hon vet vad alla i gruppen heter. Igår när vi gick hem så skulle hon kramas hejdå med sina kompisar. Så otroligt gulligt. Klam Tyla, klam Alessander. Att hon trivs kan man ju vara rätt säker på :)

Liten sjuk

2010-11-15, 18:34:10 / Kategori: Allmänt
Vi har kämpat oss igenom en dag med gnäll, skrik, gråt och många bajsblöjor. Lite lätt feber har Alvin med så vi får väl se hur det utvecklas. Dagen har bestått av att bära runt honom, eller att han har sovit på mej. Hoppas att det vänder snabbt så vi får tillbaka våran glada lillkille igen. Mellan 15-16 skrek han oavbrutet på högsta volym. Tack och lov att det finns barnprogram så Meja var road. Fast till och med hon började tycka att Alvin skulle sluta skrika efter en stund.


Liten stund imorse, innan han började må dåligt, så låg han på golvet och läste Pippi...

Alvin 4 månader

2010-11-15, 07:31:00 / Kategori: Alvin 0-6 mån
- Skrattar och jollrar massor
- Gillar att ligga på mage och spana
- Kan vända sig rygg-mage och mage-rygg
- Ålar/kravlar sig framåt korta sträckor, men glömmer emellanåt att han kan det
- Har börjat med smakportioner
- Äter en gång per natt oftast vid 5. Vaknar 1-2 gånger till för att få nappen
- Är för det mesta en väldigt nöjd och glad liten kille



Grattis på 4-månadersdagen älskling!

Första försöken till huvudfoting

2010-11-14, 19:37:37 / Kategori: Meja 18-24 mån


Pappa äklin

2010-11-14, 09:35:53 / Kategori: Meja 18-24 mån
Meja sov 12,5 timme i sträck i natt. Gissa om den här mamman är glad? Alvin stökade en del, men så länge ett av barnen sover ordentligt så är det ju mycket lättare. Nu har vi precis ätit fars dagsfrukost som jag och Meja fixade till pappa äklin (älskling) som Meja så gulligt säger.

Vi kom iväg till isbanan igår, och Meja tyckte det var hur kul som helst. Sven höll henne under armarna och så åkte han runt, runt med henne. Galen blev hon så fort han försökte stanna. Haha. När vi kom hem så blev det lite lussebullsbak också. Kanske inte konstigt att Meja sov så gott i natt.


Våran lilla bambi på hal is...

Myskväll

2010-11-13, 09:48:55 / Kategori: Allmänt
Vi hade en riktigt mysig fredagkväll igår. Oliver köpte spelet Risk för ett tag sen och frågade igår om vi inte kunde spela. Absolut tyckte vi. Risk är ju kortfattat ett strategispel som går ut på att ta över världen genom att anfalla motspelarnas armeer. Hyggligt komplicerade regler, men vi kom igång med spelet och han spela en liten stund innan klockan blev för mycket. Mysigt var det i alla fall att spela spel istället för att titta på film som vi brukar.

Idag är vi trötta här hemma. Båda barnen sover dåligt för tillfället. Meja försökte ta morgon vid 5, men Sven lyckades faktiskt få henne att somna om till 6.45. Ungefär då sa Alvin godmorgon med. Jag fick dock sova vidare en stund, och nu sover Sven lite med. Snart dags för frukost.

Dagens planer var egentligen att åka lite skridskor på isbanan, men just nu regnar det så vi får väl se. Lite bak blir det kanske istället. Vad ska ni hitta på?


Utvecklingssamtal

2010-11-12, 12:16:51 / Kategori: Meja 18-24 mån
Har varit iväg på Mejas första utvecklingssamtal. Var väl inte så mycket nytt som blev sagt, men alltid roligt att höra om sitt barns dagar på förskolan. Fröken sa i alla fall att Meja är väldigt bestämd och självständig. Nyfiken och utforskande. Deltar alltid när dom gör saker tillsammans. Det låter som vår dotter helt enkelt. Lite blyg blir hon tydligen ibland, men hon har ju trots allt bara gått där en månad så hon känner ju inte fröknarna helt än.

En bästis har hon redan hunnit skaffa sig tydligen. Dom busar, leker massor med dockorna och har helt enkelt kul tillsammans. Roligt att höra.

Vi har också hunnit med att storhandla så nu är vi redo för helgen. Meja sover, Alvin är på väg att sona och jag ska vila en stund jag med. Helgen blir nog lugn, en massa hemmafix behöver göras.

Hoppas ni får en härlig helg!

Julklappsinköp :)

2010-11-11, 20:47:20 / Kategori: Shopping
När det kommer till julklappar så behöver småbarnen i den här familjen egentligen inte så mycket. Leksaker har vi i massor fråm killarna, barnens kusiner och kompisar. Något som däremot alltid behövs är kläder för det går det åt mycket här hemma. Båda växer ju dessutom i rasande fart.

Tittade på en tröja från Geggamoja till Meja på Barnmässan, men köpte den aldrig. Idag hittade jag dock ett finfint erbjudande och nu har jag beställt den åt henne i julklapp. Inne hos Kidelin har dom just nu 25% på Geggamojas sortiment om man använder rabattkoden "geggamoja" Dessutom fraktfritt vid köp över 200. Massa annat fint har dom förståss också. Gillas av denna mamman i alla fall! Vad tror ni, blir det en nöjd tjej?


bilden är lånad från

Händer mycket

2010-11-11, 07:43:54 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Oj vad det händer mycket i Alvins utveckling just nu. Han har ju försökt åla/kravla sig framåt i flera veckor utan vidare resultat. Nu på morgonen ålade han från huvudänden på vår säng ner till fotänden. Inte gick det snabbt, men så häftigt :)

Natten var faktiskt okej. Meja sov hela natten och ända till 7.10, har inte hänt på en evighet att hon sover så länge. Alvin vaknade dock tre gånger i natt och tog morgon vid 6.30 så sovmorgon blev det inte ändå. Väldigt skönt att Meja sov i alla fall.

Idag är det för övrigt ett år sen vi plussade med Alvin. Tänk, då var han ett streck på ett gravtest och idag är han en stor nästan 4 månaders kille.


Vad hände med den här lilla killen?

Vill sitta

2010-11-10, 09:35:33 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Vaknade och känner mej väldigt negativ idag. Trött som tusan för att båda barnen har stökat i natt. Vill bara krypa ner under täcket och stanna där, men det går ju inte när man har en liten bus att ta hand om. Som tur är ska vi träffa Helena och lilla Tove vid 11 så då lär jag ju bli på bättre humör.

Lilla Alvin över för fullt på att sitta. Ligga ner är numera jättetråkigt, sitta ska han göra så att han ser allt. Han har bra balans måste jag säga men är såklart inte tillräckligt stark för att hålla upp överkroppen än. Om man sätter honom framför sig så sätter han ner händerna i golvet. Ramlar inte åt sidan, men sitter ju väldigt nervikt. Nöjd bebis dom väldigt korta stunder han orkar hålla sig uppe kan man säga.


Första försöken att sitta själv...

Lite gröt

2010-11-09, 20:08:57 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Eftersom Alvin har blivit så intresserad av vår mat på sista tiden så köpte jag hem gröt till honom. Han fick första smakportionen i lördags. Gapade glatt, men tyckte att det var väldigt konstigt i munnen. Smackade på en stund, men jag tror inte att något hamnade i magen. Igår kanske det var lite som slank ner i hans mage. Inte så noga, det viktiga är att han tycker att det var roligt. Storasyster hjälpte glatt till och åt sen upp det som var kvar.




Bebis bestämmer

2010-11-09, 13:15:38 / Kategori: Allmänt
Ibland vill bebis och mamman inte samma sak tyvärr. Alvin var vaken fram tills vi skulle åka vilket ju var perfekt. Somnade i bilen, helt enligt mammans plan. Vaknade tio min senare då bilen stannade, inte mammans plan alls. Var i alla fall en glad och nöjd bebis genom uppvärmningen och sen en bit av styrkedelen på passet. Efter tjugo minuter ville bebisen åka hem, då hade han tröttnat. Inte mycket att göra så det var bara att packa ihop och åka hem. Är i alla fall sjukt nöjd med att jag tog mej dit och en liiiiten stund fick jag ju träna.

Ute är det världens snöstorm. Det snöar inte lodrätt utan vågrätt, då förstår ni hur mycket det blåser. Var utan ström i två timmar och lamporna blinkar så jag gissar på att den snart försvinner igen. Fjärde riktiga strömavbrottet denna hösten, inte skoj. Undrar varför för förra hösten hade vi inga problem.


Vi gör som jag vill mamma...

Meja galen

2010-11-09, 08:08:21 / Kategori: Allmänt
Idag SKA jag ta mej iväg till gymmet. Mammababypasset börjar kl 10. Har absolut ingen lust, men så är det alltid när jag ska komma igång med träning. Bara att bita ihop och åka dit, kommer ju att känna mej så nöjd efteråt.

Bättre natt i alla fall. Meja sov utan att vakna, men tyvärr kissade hon igenom blöjan och vaknade vid 05.50. Alvin åt två gånger och sov för övrigt utan att vakna. Mycket ovanligt att han vill äta mer än en gång, har nog inte hänt på över två månader. Det är i alla fall en betydligt piggare mamma här hemma idag.

Meja står just nu nere vid ytterdörren och skriker. Meja gaaalen gååå skolan NU! (Meja blir galen om vi inte går till skolan nu) Vad ska man säga? Kul att hon gillar sin förskola i alla fall.

Rolig post

2010-11-08, 19:19:10 / Kategori: Shopping
Förmiddagen ägnades åt att ta det lugnt. Alvin ville inte sova men var glad och nöjd liten mysbebis. När han somnade vid 12 så fixade jag lite med tvätten och impregnerade Mejas overaller.

Fick roligt post idag. Vann för nån vecka sen en tävling inne hos Tova. Idag kom vinsten, en jättefin bodysuit till Alvin av märket Katvig från Milk&Milla. Dock i större storlek så han får vänta ett tag med att ha den. Med bud idag kom också jättefina blommor från mamma och pappa. Grattis till lyckad överraskning (bröllopet alltså) stod det på kortet. Mysigt.



Har nu packat en massa Traderapaket. Gick riktigt bra för mina senaste auktioner och pengarna går till att köpa julklappar till Meja och Alvin, mycket bra. Har lagt ut några nya auktioner med, dom hittar ni HÄR. Ska få ut lite saker på Blocket med. Alvins underbara baygym med Pingu bland annat. Han tröttnade fort på det och vill inte ligga där alls längre.

Oplanerat

2010-11-08, 09:37:22 / Kategori: Allmänt
Veckan började tidigt, redan vid 6 sa Meja godmorgon. Hon väckte givetvis Alvin så det var bara att snällt vakna. Tack och lov gör Barnkanalen att man inte behöver gå upp direkt i alla fall. Natten var strulig med, ingen av barnen har sovit ordentligt. Tyvärr betyder det att mamman är lika trött som vanligt trots den sköna helgen. Håller mina tummar för att Alvin vill sova snart så jag kan göra det med.

Den här veckan är ganska oplanerad. Om jag inte är alltför trött imorgon så ska jag ta mej iväg till mammababypasset på gymmet. Måste komma igång. På fredag är det Mejas första utvecklingssamtal, spännnade fast egentligen tror jag inte att det kommer att sägas något nytt. Alltid skoj att prata om sina barn dock. Faktiskt är det allt som är planerat. Nån lunch eller fika gissar jag på med.Känns bra att inte ha så mycket planer nu när jag är så trött.

Hoppas ni får en bra start på veckan!


Söta badbusar

Mycket vila

2010-11-07, 13:57:15 / Kategori: Allmänt
Har varit en lugn helg här hemma. Igår var vi iväg en runda och köpte en matstol till Alvin, men för övrigt har vi bara tagit det lugnt. Sven har haft barnen så jag har kunnat vila en massa. Otroligt välbehövligt kan jag lova. Just nu sover hela familjen och efter det ska Sven ta en promenad till sina föräldrar med barnen medan jag stannar hemma. Ska ta mej ett långt varmt bad med mysigt musik och bara njuta. Inte ofta man hinner sånt med två småbarn.



Liten söt på promenad för ett par dagar sen...

Syskonkärlek

2010-11-06, 08:42:33 / Kategori: Allmänt
Meja klappar Alvin på huvudet och säger;

Meja äklar Alle

Så otroligt sött och man blir ju helt lycklig. Tur att hon är lite mysig med honom emellanåt.


23 månader

2010-11-05, 07:57:26 / Kategori: Meja 18-24 mån
Om en månad blir våran stora tjej 2 år. Helt otroligt vad tiden går fort. Ibland känns det ju som att det var igår man låg på BB med henne.


Lilla skruttan 5 december 2008

Äklin mamma

2010-11-04, 19:41:34 / Kategori: Allmänt
Jag och Alvin var på besök på mitt jobb idag. Passar ganska bra att åka dit nu när det är höstlov. Förvisso får man inte träffa alla barn eftersom många är lediga, men det innebär ju också mindre sjukdomar. Var i alla fall jättetrevligt att träffa kollegorna och prata lite. Fick underbara blommor och en massa grattis till bröllopet förståss. Alvin var på strålande humör och charmade alla.

Från det att jag hämtade Meja tills dess att hon somnade har hon varit ett litet monster. Skrek, slogs och kastade saker. Precis när jag höll på att bli totalt galen på henne så kröp hon upp i knät, gav mej en kram och sa äklin mamma (älsklings mamma) Hur glad blir man då?

Sömnrutiner

2010-11-04, 12:02:31 / Kategori: Allmänt
Lever i en lite nyförälskad värld här hemma. Underbart mysigt, speciellt som det inte alltid är så enkelt att ha två småbarn.

Är så otroligt trött. Alvin sover ju bra för att vara så liten. Han somnar 20, vaknar vid 2 och vill ha nappen, äter vid 5 och säger godmorgon vid 7 ungefär. Han har fått i en bra rutin helt enkelt. Meja somnar 19.30, vaknar ofta till vid 3 för att hon drömmer mardrömmar och säger godmorgon vid 6.15. Natten blir med andra ord väldigt hackig.

Uppdelningen vi har är att jag går upp till Meja när hon vaknar och Sven tar hand om Alvin när han vaknar. När Meja går upp vid 6 försöker jag få henne att följa med ner till soffan. Hon tittar på barnprogram och jag halvsover en liten stund till. På sistone vill hon dock inte det utan springer in och väcker pappa och Alvin istället.

Dagtid sover Alvin oftast bara korta powernaps på 5-10 min så jag har ingen möjlighet att sova då. Sin långa sovstund har han mellan 14.45-16.30 ungefär. Han somnar på vägen till förskolan vilket ju är bra för då kan Meja få den uppmärksamhet hon behöver i lugn och ro när man hämtat.

Jag hoppas att Meja snart slutar vakna på nätterna i alla fall så man få rlite mer sammanhängande sömn. Man blir ju lite lätt galen av att aldrig få sova ordentligt...

Hur kom det sig...

2010-11-03, 08:58:59 / Kategori: Allmänt
Hur kom det sig att det blev så här med bröllopet?
Från första början skulle vi ha gift oss i somras, men jag blev ju gravid med Alvin förra hösten, och gifta sig höggravid kändes inte som ett alternativ. Vi ombokade då till sommaren 2011 istället. När vi sen började planera Alvins dop så kom jag på tanken att vi kanske skulle gifta oss samtidigt. Efter lite funderande så nappade även Sven på den idén, men han ville i så fall att det skulle vara hemligt för gästerna.

Jag kände dock att jag behövde berätta får någon så jag kunde bolla lite idéer. Syster som är Alvins fadder, Sanna min kompis som fotograferade och Nina fick veta. Upplägget blev som på Mejas dop. Lättare lunch och tårta i kyrkstugan efteråt. Dukningen var lite finare än sist, men annars var det samma.

Prästen tyckte att det var jättekul att allt var hemligt. Det bestämdes att vi skulle ställa upp i kyrkan som att det var dop. Min syster och Alvin längst fram när vi väntade på att gå in. Vigselpsalmen delades ut på separat papper efter att vi gått in. Genomtänkt. Vi stod där längst bak i kyrkan och alla satt och väntade. När ingångsmusiken började flyttade Sanna sig åt sidan, jag fick mina blommor som legat vid sidan och vi gick fram till altaret. Syster och prästen kom efter.

Ingen hade anat.

Bröllopspresent

2010-11-02, 16:00:00 / Kategori: Allmänt


Nina, som var en av dom tre som visste om vigseln, hade köpt present till oss. Så otroligt gulligt av henne. Dom fina bokstäverna står nu på vår byrå i sovrummet. Tusen tack sötaste!



Är med i en tävling inne hos Älskade Hjärtegryn. Skulle bli jätteglad om ni vill gå in och lägga en röst på Meja, hon är bidrag nummer 10. Röstar gör ni HÄR

Kärlek

2010-11-02, 07:47:59 / Kategori: Allmänt

Lunchens underhållning

2010-11-01, 12:00:00 / Kategori: Allmänt


Många som frågar efter bilder från vigseln. Det fotograferades inte med min kamera i kyrkan så ni får tyvärr vänta på det tills jag får bilderna skickade till mej.

Efter vigseln och dopet så bjöd vi på lunch i kyrkstugan. Lite buffe, inte avancerat alls, men alla verkade nöjda. Tårta och kaffe efter det. Theo och Meja stod för lunchens underhållning. Haha. Hur söta som helst, men lite högljutt möjligtvis.


Gårdagens solosång

2010-11-01, 09:02:59 / Kategori: Allmänt
En tjej från kyrkans kör sjöng den här på vår vigsel igår. Så mysigt och fint :)