Fru Dahlberg

2010-10-31, 19:19:56 / Kategori: Allmänt


Blir ett kort inlägg efter en hektisk och alldeles underbar dag. Alvin döptes och vi gifte oss. Tre personer visste i förväg, och ingen annan hade anat något. Så otroligt skoj!
En dag fylld av massor med kärlek.


Gilla barnkanalen

2010-10-30, 08:41:14 / Kategori: Allmänt
Tidig morgon blev det idag för första gången på hela veckan. 05.20 tyckte Meja att det var godmorgon här hemma. Tack och lov för barnkanalen säger jag bara.

Idag har vi en massa att göra. Först ska det storhandlas eftersom det inte blev gjort igår. Present till Olivers kompis måste inhandlas och lite mer trosor till Meja. Efter att Meja har sovit så ska vi åka ut och duka inför imorgon. Sent i eftermiddag kommer mamma, pappa och syster. Blir middag med dom här hemma och sen tidig kväll gissar jag på.

Jag mår i alla fall nästan bra idag. Lite ont i magen fortfarande, men inte alls som igår.
Himla tur det!

,k,
Meja på sin dopdag 15 mars 2009

Skit

2010-10-29, 09:18:37 / Kategori: Allmänt
Vaknade med lätt feber och väldigt ont i magen. Inte bra, har ju absolut inte tid att vara sjuk nu i helgen. Mannen var tvungen att åka iväg på ett möte så jag är ensam med båda barnen. Han skulle ringa när mötet var slut, så han kommer  väl hem då om jag inte klarar mej här hemma. Har stoppat i mej lite panodil och hoppas att dom snart börjar verka.

Just nu är det i alla fall lugnt här. Alvin sover och Meja tittar på Nicke Nyfiken. Gissar dock på att den förstnämnde snart vaknar och att den andra snart tröttnar på filmen.


Tokskrattade år storasyster igår

Skansen

2010-10-28, 19:45:51 / Kategori: Allmänt
Vi fick en mysig om än något kall eftermiddag på Skansen. Roligt att träffa vännerna från Malmö som passar på att semestra lite i Stockholm nu innan Alvins dop. Lite tråkigt dock att Lillskansen är stängd fram till sommaren 2012 (??) på grund av ombyggnad. Man undrar ju vad dom ska göra som tar så lång tid. Meja fick i alla fall klappa både kor och häst så hon var nöjd ändå.

Alvin sov sig igenom hela Skansenbesöket, vaknde vid fyra, och är fortfarande vaken. Visar inga tecken på att varken vilja somna eller äta. Mycket märkligt.


Djup koncentration när sälarna matas...

12 timmar

2010-10-28, 10:16:29 / Kategori: Allmänt
Alvin somnade 19.15 igår. Vid tre vaknade han till, fick nappen och somnade om. Klockan 07.10 vaknar han och är givetvis jättehungrig. 12 timmar utan mat, behöver jag säga att vi blev väldigt förvånade. Skönt var det kan ju dock konstateras, han får gärna göra om det.

Nu på morgonen har vi varit iväg och träffat prästen. Det är inte samma som när Meja döptes, men denna verkar så mycket roligare. Meja gillade henne direkt och skulle dra med henne för att leka. Vårt pratande var uppenbarligen jättetråkigt tyckte hon. Mitt i samtalet skulle Meja ut och kissa så då blev det bråttom. Finns ingen toalett i Djurö kyrka så vi fick springa utanför kyrkogården och så fick hon kissa där. Gick bra det med.

Fick också nyss en väldigt god nyhet. Så glad.

Frustrerad kille

2010-10-27, 17:55:27 / Kategori: Allmänt
Har en liten frustrerad kille här hemma. Han vill framåt men det går inte. Han kämpar så fort man lägger honom på mage. Det resulterar mest i att han roterar vilket i och för sig gör att han får olika saker att titta på, men han är inte nöjd. Vi får väl se hur länge det dröjer innan han lyckas förflytta sig framåt. Tills dess får han nöja sig med att mamma hjälper till lite.



Har varit iväg nu i eftermiddag och tittat på Olivers skolpjäs. Jätteduktig var han. Från att ha varit jätterädd för att stå på scen så var han nu hur modig som helst. Vi gick dock efter halva eftersom dom valde att lägga in 30 min (??) paus vilket blev lite mycket för Meja och Alvin. Meja tyckte annars att det var jättespännande, men hon grät när Oliver var på scenen för att hon ville till honom. Syskonkärlek på hög nivå.

BVCbesök

2010-10-27, 07:47:46 / Kategori: Meja 18-24 mån
Var på BVC med Meja igår för att läkaren skulle titta på hennes mollusker. Hon är så irriterad av dom så jag ville höra om läkaren hade några bra tips. Läkaren sa att det går att bedöva och plocka bort dom, en att hon absolut inte skulle rekommendera det eftersom det är plågsamt. Självklart så kommer vi inte att göra det då. Däremot så tyckte hon att jag skulle smörja dom med miniderm eller kortisonsalva för att se om det minskade obehaget. Vi får väl testa det helt enkelt.

När jag ändå var där så passade jag på att väga och mäta Meja. Nyfiken ju. Nu fick hon stå upp och bli mätt vilket hon tyckte var spännande. 87,5 cm och 14,2 kg år hennes nya mått.

Även denna natten gick bra. Inget bråk alls om vällingen igårkväll. Sov till 6.30 precis som igår gjorde hon med. Känns jätteskönt måste jag säga, det är ju ändå en okej tid att gå upp på.


Liten Meja för exakt ett år sen

Nya vagnen

2010-10-26, 17:00:00 / Kategori: Allmänt
Ny vagn har nu flyttat hem till familjen. Blev en Phil&Ted Dash som jag tror kommer att bli toppen. Hittade den på Blocket till bra pris och knappt använd. Den har såklart nackdelar som alla andra vagnar, men den kommer att fylla dom behoven som vi har. Hämtade Meja på förskolan med den igår och hon älskar nya vagnen. Fick dock snabbt lära mej att hålla i vagnen när hon har hoppat ur. Hon älskar ju att slänga sig på Alvin så fort hon får chansen tyvärr. Han halvsatt i syskonsitsen igår och då välte såklart vagnen när hon slängde sig på. Ingen blev dock skadad som tur är, och jag tror inte att hon kommer att göra om det.

Skön att köra är den i alla fall och till och med backen på vägen hem från förskolan kändes okej. Emmaljungavagnen och duoliften är såld redan. Har ståbrädan och syskonsitsen ute på annons med. När dom är sålda så är nya vagnen typ betald. Känns perfekt. Man måste ju bara älska Blocket.


Lyckat försök

2010-10-26, 07:11:32 / Kategori: Allmänt
Första kvällen utan välling innebar en lite arg Meja. Dock bara en väldigt kort stund efter att vi förklarat för henne varför det inte blir nån välling. Natten har gått super, hon har sovit som en stock och vaknade 6.30 utan att vara genomblöt. Lyckat försök alltså.

Även Alvin hade en supernatt och vaknade endast en gång vid 04.20 för att äta. Skönt att dom prickade in samma natt att sova bra på. Jag vaknade dock med ont i halsen och lite snorig. Hoppas det är snabbt övergående. Innebär tyvärr att jag inte kan träna idag. Var egentligen inte så sugen på det ändå, men nån gång måste man ju komma igång. Ska försöka vila idag istället. Får se om Alvin tycker att det är en bra idé.

Sluta med välling

2010-10-25, 19:57:04 / Kategori: Allmänt
Köket blev städat och ett berg av tvätt blev sorterat. Blir ju en del tvätt när man är sex personer varannan vecka. Prästen ska vi träffa på torsdag morgon så det är avklarat på listan med. Blev en liten promenad med, men Alvin ville hellre ligga på sin filt på golvet och mysa så det blev att vi gjorde det istället. Ibland måste man ju få bestämma även om man är liten :)

Har också lyckats beställa en födelsedagspresent till Meja, känns skönt. Vi har bestämt oss för att inte köpa så många presenter till henne. Hon får ju så mycket av andra plus att det är jul precis efter. Än så länge förstår hon ju inte heller riktigt. Hon tycker mest det är kul med paket att öppna.

Idag är första dagen vi somnar Meja utan välling. Får se hur det går. Anledningen till att vi vill sluta nu är att hon ofta kissar igenom sina blöjor. Vi har testat alla märken och olika storlekar med slutsatsen är att hon får i sig för mycket vätska på kvällarna. Dessutom så  äter hon ju ordentliga middagar så hon borde inte behöva vällingen.

Hur har ni gjort? Äter era barn fortfarande välling?

Oooo, aaaa, uuuu

2010-10-25, 09:36:13 / Kategori: Allmänt
Nästan all snö försvann igår igen, men oj så kul Meja har haft med den. Undrar när nästa omgång dyker upp, gissar på att det dröjer ett tag, är ju ändå bara oktober. Ute är det i alla fall strålande väder så en promenad ska jag och Alvin ut på så fort det blivit lite varmare. Lilla myskillen sitter här i mitt knä och låter oooo uuuu aaaa, så sött.

För övrig idag då. Pastorsexpeditionen ska ringas strax så vi får en tid för samtal. Sen ska jag fixa konfetti till dukningen. Är nästan klar med den, så det ska bara slutföras. Lite städning behövs med, om Alvin tillåter det. Fullt upp som vanligt med andra ord.

Hoppas ni får en bra start på veckan!


Lillebror gakenkis (nakenfis) som Meja säger...

Utveckling

2010-10-24, 19:51:42 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Dom flesta inläggen här på bloggen handlar ju om Meja. Inte så konstigt för det händer kanske mer i hennes liv än i Alvins just nu. Dock har Alvin senaste veckan varit i en utvecklingsfas och det har gnällts en massa här hemma. Igår lugnade det dock ner sig och han har varit en nöjd kille hela helgen.

Han har börjat jollra massor och han sträcker sig efter leksaker. Idag lyckades han också med sina två första vändningar från mage till rygg. Man ska ju inte jämföra barn, men jag gör det lite ändå nu. Meja gjorde nämligen sin första vändning när hon var tre månader och tio dagar, Alvin gjorde sin idag alltså tre månader och nio dagar. Lite skoj att det var så lika.


Nästa vecka

2010-10-24, 14:10:00 / Kategori: Allmänt
Måndag
Sista småfixet inför dopet

Tisdag
Mammababypass på gymmet
Meja till BVCläkaren

Onsdag
Babyrytmik med Alvin
Teater på Olivers skola

Torsdag
Skansen med Madde, Peter och lilla Hampus

Fredag

Lördag
Mamma, pappa och syster här

Söndag

Alvin döps

Fullt upp nästa vecka med andra ord. Ska träffa prästen nån dag med. Inte har dom framförhållning direkt eftersom dom inte ens har bokat samtal med oss än. Blir att ringa så fort dom öppnar imorgon. Man undrar ju om dom har glömt...

Snöbilder

2010-10-23, 13:42:50 / Kategori: Allmänt

Första snön måste ju smakas på.


Mera åka backen. Undrar hur många gånger vi kommer att få höra det i vinter?


Bakom huset :)

Måste tipsa er om bästa vantarna som jag köpt till Meja från Didriksons. Sitter perfekt, lätt att få i tummen och glider inte av :)

Snökaos och strömavbrott

2010-10-22, 18:31:41 / Kategori: Allmänt
Dagren inleddes med våldsamt snöande. Vår plan om att åka till Junibacken med Nina och Theo gick sådeles i stöpet. Köra in till stan med sommardäck var liksom uteslutet tyvärr. Istället var jag och Meja ute och lekte i snön redan 7.30 imorse. Efter att ha lekt en stund så gick vi in för att göra fukost. Precis då gick stömmen. Hos Vattenfall hade man ingen aning om när det skulle vara åtgätdat.

Fick ihop lite frukost, åt den, och lekte sen en stund inne, sen ville Meja ut igen i snön. Plockade ner snowracern från vinden övanför garaget och så fick hon åka. Hur skoj som helst. Till lunch sen grillade vi korv i öppna spisen eftersom det fortfarande inte fanns ström.

Ungarna vilade faktiskt en stund samtidigt idag så då passade jag på att ta ett varmt bad. Jätteskönt. Ut och busade igen när Meja vaknade, sen typ vid 15.30 kom strömmen tillbaka äntligen. Varit iväg och handlat har vi också och nu håller Sven på med middagen.

Hoppas ni har en mysig fredagkväll!

Mejas skola

2010-10-21, 19:39:00 / Kategori: Meja 18-24 mån
Sen Meja började på sin nya förskola, eller skola som hon säger, så har lekandet helt ändrat karaktär här hemma. Nu leks det nästan uteslutande skola. Igår tror jag vi han ha sju samlingar med nallarna. Vi sjunger det som gör på hennes riktiga förskola, hon är väldigt noga med det. Efter samlingen så får jag gå, och hon leker vidare ensam.


Hon inleder med samling...


...för att fortsätta med vila. Under filtarna ligger godsedjuren...


...sen lyfter hon på filtarna och frågar om dom är vakna. Till slut är det sagostund tills alla har vaknat...

Någon som är intresserad av att börja ;)

Väntar...

2010-10-21, 09:15:36 / Kategori: Allmänt
Just nu väntar jag faktiskt på att Alvin ska somna igen. Han ligger här i min famn. Är helt galet trött. Alvin har låtit en massa i natt, vilket gör att man vaknar för att man tror att han är på väg att vakna. Det har han dock inte gjort utan en gång vaknat för nappen och en gång för att äta. Precis som vanligt. Hoppas låtande bara var en engångsföreteelse.

Inte nog med det för sen vaknar Meja 5.20 och tycker att vi ska gå upp. Kröp ner i hennes säng och hoppades att hon skulle somna om, men inte då. Vid 6 gick vi ner till tvn och tittade på I drömmarnas trädgård. Inte så skoj. Just som jag höll på att somna där i soffan så kommer lilla ligisten och drar av mej filten och säger bygga gego mamma.

Ska man skratta eller gråta?


Bästa tjejen

2010-10-20, 17:53:30 / Kategori: Meja 18-24 mån
Idag var Meja utan blöja på förskolan hela dagen. Inga olyckor. Bara när hon sov hade hon blöja. Känns som att personalen ändå har förstått att hon kan nu. Vi lämnar ju utan blöja varje dag eftersom hon aldrig har det här hemma när hon är vaken numera.

*mycket stolt mamma*


Syskonvagn

2010-10-20, 09:52:05 / Kategori: Allmänt
Vi valde ju att inte köpa nån syskonvagn nu när Alvin föddes. Köpte istället en syskonsits till våran Emmaljungavagn och tänkte att det skulle räcka. Meja tycker dock att den inte är så kul att sitta i utan anser att vagnen är hennes. Alltså där Alvin ligger är hennes plats. Inte så konstigt för så har det ju alltid varit innan.

Nu när hon fick sin förskoleplats på gångavstånd så vill jag ju självklart kunna lämna och hämta med vagnen. För tillfället hämtar jag med bil. Känns ju sådär när det tar 1 min att köra dit. Nu har vi i alla fall bestämt att vi måste köpa en syskonvagn. Jag vill helst ha en Phil&Ted eftersom den är lätt och smidig att ta med sig i bilen när man ska iväg. Det vimlar dock inte av såna på Blocket, och en ny vill jag inte köpa.

Ni som har en Phil&Ted är ni nöjda med den? Fördelar och nackdelar? Någon som har förslag på nån annan syskonvagn?

Höstbus

2010-10-19, 19:21:36 / Kategori: Meja 18-24 mån



Lite bilder från helgens lekplatsbesök :)

Blir inte alltid som planerat

2010-10-19, 09:33:13 / Kategori: Allmänt
Dagens plan. Hålla Alvin vaken till 9.35 för att sen åka och träna. Då sover han i alla fall halva passet tänkte jag. Alvin hade andra planer och somnade redan 9. Får bli Zumba här hemma idag istället. Nästa vecka ska Sven träna i gymmet medan jag kör mammababypasset så då har jag lite backup ifall Alvin inte gillar det. Meja älskade ju det så jag hoppas Alvin gör det med.

För övrigt idag vet jag inte. Det behöver städas så jag får väl ta tag i det även om jag inte har nån lust ;) Äntligen har vi en fungerade tvättmaskin igen så tvätta lite får jag väl göra med. Inser nu att jag har att göra hela dagen. Haha, så var det med den dagen utan planer.

Väcktes förresten imorse av att jag hör Meja ute i hallen med pottan. Hon skulle minsann kissa innan hon kom in till oss. Tyvärr hade Sven missat att tömma den igårkväll så när hon ville flytta på den så blev det lite blött. Mamma kom elpa hör jag från hallen. Sötisen min.

Hoppas ni alla får en bra tisdag!

Mamma titta stooor

2010-10-18, 13:17:40 / Kategori: Meja 18-24 mån
Ber om ursäkt men nu kommer ännu ett kiss och bajsinlägg ;)

På blöjfronten har det gått jättebra i helgen. Nu både kissar och bajsar hon på pottan.

När vi var hos Theo i fredags så kom hon ihåg att säga till när hon behövde kissa, men vi han inte riktigt till pottan ena gången. Jag är imponerad av att hon ens kom ihåg det. Förrutom det så gick hela dagen fint. Hon sov utan blöja vid lunchen och åkte bil utan blöja.

I lördags var hon utan blöja på Aguaria utan problem, bilresan dit och hem likaså. Blöja när hon sov på dagen och sen utan blöja hela eftermiddagen med utan problem. Gick och satte sig två gånger på pottan utan att be oss följa med också. Första gången det händer.

Söndag likaså. Vi var ute och busade på förmiddagen utan blöja. Långpromenad till lekplatsen på eftermiddagen, då tog vi pottan med oss under vagnen, och det var hur lugnt som helst.

Idag tog hon som vanligt av blöjan när hon vaknade. Gick iväg själv till pottan när hon behövde bajsa och ropade sen glatt mamma titta stooor. Haha. Lämnade utan blöja på förskolan och hon får vara utan tills dom går ut sa fröken. Känns bra.

Mejas helg

2010-10-18, 07:30:40 / Kategori: Allmänt

Mys och bus med bästisen Theo i fredags. Tänk att trots att dom ändå är rätt så små fortfarande så tycker dom så himla mycket om varandra. Full fart non stop när dom ses.


Besök på Aquaria i lördags. Rekommenderar verkligen er att åka dit med barn i Mejas ålder. Hon hade så otroligt kul och tyckte att det var superhäftigt. Sen några veckor så har hon blivit tokförtjust i hajar så ett besök för att titta på hajarna var ju perfekt.



För övrigt i helgen så har vi mest tagit det lugnt. Fixat och grejat lite här hemma som vanligt. Nya projektet isolera vinden inleddes av Sven och Oscar igår. Får väl se hur många helger det tar att slutföra.

Alvins helg

2010-10-17, 12:23:51 / Kategori: Alvin 0-6 mån

Världens mysigaste morgonkille


Provsitter matstolen och gillar det. Stöddyna måste införskaffas :)


Kan man bli sötare än i mammas gamla mössa?



♥ Alvin 3 månader ♥

2010-10-15, 09:12:22 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Tänk för tre månader sen satt vi och väntade nervöst på att det skulle bli vår tur att gå ner till operationsalen. 10.18 kom världens bästa lilla kille till världen. Oj vad det hänt mycket på dom här tre månaderna!


Överreagerar?

2010-10-14, 09:27:34 / Kategori: Allmänt
Bra natt :) Meja sov 19.30-06.30 utan att vakna för en gångs skull. Alvin sov 20.30-05.10 åt då, och sen vidare till 07.00. Gnällde till vid 01 gjorde han med, men fick nappen och somnade om på direkten. Jag är dock trött ändå, men det tar ju ett tag att sova igen all förlorad sömn.

Lite irriterad är jag också. Lämnade Meja utan blöja på förskolan idag eftersom hon inte ville sätta på sig nån när vi gick hemifrån. Sa till hennes fröken att hon inte hade nån blöja, men att dom får sätta på henne en om dom känner att dom vill det. Lite surt får jag då till svar att "Ja här kissar hon ju faktiskt en del i blöjan" Inte så tillmötesgående kände jag, speciellt inte i den tonen. Hon kunde ju bara sagt att "Ja vi kan ju prova"
Jag kanske överreagerar, men det kändes lite negativt.

Bra Meja!

2010-10-13, 20:49:00 / Kategori: Meja 18-24 mån
Meja är nu så gott som blöjfri hemma. Inte när hon sover, men annars. Om vi går ut och stannar i trädgården så får hon var utan blöja också. Går vi iväg så sätter jag på en för säkerhets skull, men gissar på att jag snart kan sluta med det. Bajsandet sköter hon fortfarande i blöja.

I lördags när vi var i Sickla och shoppade så säger hon plötsligt Här kissa här och pekar på en dörr. Trodde att det var en toalett. Frågade henne om hon behövde kissa. Mmm. I blöjan frågar jag? Näe mamma svarar hon. Fick helt enkelt skynda oss iväg till närmaste toalett, och hon höll sig ända dit!

Varje gång hon har kissat så tittar hon ner i toaletten och säger bra Meja. Sötisen.

På förskolan så har hon blöja, men går på toaletten när dom frågar henne. Hon säger inte till självmant där än. Inte så konstigt för hon har ju nyss börjat hos dom.

Duktiga Alvin och duktiga mamman

2010-10-13, 11:31:14 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Sprutorna gick bra, han skrek en kort stund och sen var det bra. Jag tittade bort när hon stack honom, men kände mej ändå rätt duktig som var där själv. Var ju inte så jobbigt som jag trodde. Min stora kille väger nu 7010 g och är 61,5 cm lång. Lite tjockis med andra ord.

Pratade också med BVC tanten om Mejas mollusker som hon nu har massor av. Fick en läkartid om två veckor eftersom hon är så besvärad av dom som sitter i ljumskarna och underlivet. Troligtvis kan dom inte gör något åt det, men hon tyckte ändå att vi skulle träffa läkaren.

Anmälde mej även till föräldragrupp för omföderskor som börjar i november. Kan vara skoj att träffa andra med mer än ett barn tänkte jag.

Dags för sprutor

2010-10-13, 07:31:28 / Kategori: Allmänt
Om en timme är det dags för BVC och Alvins första sprutor. Första gången jag är ensam när det är dags för sprutor. Är ju spruträdd, men det ska nog gå bra hoppas jag. Sven brukar alltid vara med, men idag måste han lämna Meja. Jag har en mass frågor till BVC tanten det är därför vi inte gör tvärtom.

Meja ska iväg på utflykt med förskolan idag. Grilla korv och busa en massa. Hon kommer med andra ord att ha en toppendag. Troligtvis en trött dotter i eftermiddag.

Efter BVC ska vi iväg och fixa lite ärenden innan Sven åker till jobbet. Hoppas på samma fina höstväder som det varit den senaste veckan så jag kan gå en promend senare. Alvin kanske inte älskar vagnen, men det går mycket bättre med sittdelen än liggdelen när man är ute i all fall.

Hoppas ni får en fin onsdag!

Bilder från eftermiddagen

2010-10-12, 19:47:56 / Kategori: Allmänt

Verkligen höst, massor med äpplen


Vad kan vara bättre än ett äpple efter förskolan?


Det e så härlit mamma!


Favoritsysselsättning, tugga på händerna

Saknar skruttan

2010-10-12, 13:30:00 / Kategori: Allmänt
Lugn hemmadag även idag. Alvin är på gott humör idag igen tack och lov. Riktigt mysigt har vi haft här hemma. Dock har han mest sovit, verkar vara en sån dag. Jag har inte gjort något vettigt alls om jag ska vara ärlig. Är så otroligt trött. Skulle verkligen behövs sova en hel natt. Undrar när det kommer att hända. Alvin sover ju bra för att vara bebis. Äter en gång runt 04.30, vaknar ibland till vid 01 men går alltid att söva om då. Meja däremot drömmer mardrömmar, och vaknar jättetidigt emellanåt. Trött mamma och pappa blir resultatet.

Saknar min stora skrutta idag. Imorse när jag lämnade så var hon för första gången lite tveksam. Inte ledsen, men lite missnöjd. Gissar dock på att hon haft superkul som vanligt.


Mamma, ja e klaa kladd...

Utmaning och awards

2010-10-11, 21:34:41 / Kategori: Allmänt
Har blivit utmanad av Familjen Bus. Här kommer mina svar...


4 TV program
The Mentalist, Biggest Looser, Top model, Navy CIS

4 saker jag gjort idag
Lagat middag, Myst med Alvin, Byggt med lego, Hämtat Meja på förskolan

4 saker som jag längtar efter
Alvins dop, Mejas 2 årsdag, Julen, Vårt bröllop

4 saker på önskelistan
Nya kläder, Ny frisyr, Semesterresa, Större bil

4 saker som jag avskyr
Folk som inte passar tider, Oärlighet, Stress, Fläckar som inte går bort i tvätten

4 saker jag tycker om att göra
Busa med mina barn, Vara ute i naturen, Fotografera, Sova ;)

4 saker jag ätit idag
Havregrynsgröt, Köttbullar, Ris, Sallad


Har fått två olika awards med...

Från sötaste Nina...

... och den här från Helen och från EK

Tack så jättemycket tjejer, blir så glad av att ha så gulliga läsare :)


Trotsmonster

2010-10-11, 20:05:57 / Kategori: Meja 18-24 mån
Veckan har börjat ganska lugnt för vår del. Hemmadag. Alvin har inte varit på bra humör alls. Gnällig och skrikig utan förklaring. Nu har han dock somnat för natten så jag hoppas att dagen imorgon blir bättre. Även Meja sover så det råder lugn i huset äntligen. Största killen kom hem från skolan tidigt, antagligen magsjuk. Håll en tumme för att småbarnen klarar sig är ni gulliga.

Meja verkar ha kommit in i en galet trotsig period. ALLT är nej nej nej nej. Fel kläder, fel mat, fel nalle... Ibland är det svårt att hålla sig för skratt. Klä på henne är ett projekt för sig, hon blir hal som en ål och slingrar sig omkring. Hennes älskade trosor går dock oftast på utan större problem. Ja alltså så länge jag inte har valt fel trosor. Någon som känner igen sig?


Liten och sur, men väldigt söt...



Mysig helg

2010-10-10, 18:53:42 / Kategori: Shopping
En helg helt utan bloggande. Mycket ovanligt, men ibland finns det ju faktiskt annat som är viktigare. Mejas mormor har varit här hela helgen så det har varit full fart.

Igår var vi på Djuris på förmiddagen. Mysigt, men Meja var lite trött och butter till en början. Ridningen var förståss populär som vanligt, arg blev hon när hennes rundor var slut. Sen fick dom provsitta traktorn och det var nog dagens höjdpunkt. Vilken lycklig tjej!

På eftermiddagen åkte vi in till Sickla. Meja fick vinterkängor så nu är hon färdig för vinter. Mormor köpte ett gäng trosor och en jättefin tunika till henne. Ja dom här passar sa Meja när jag visade henne trosorna. Mormor hade också med sig vantar, en klänning och pärlor med pärlplatta till Meja när hon kom. Alvin fick en söt jacka och en dress med byxa och tröja. Massor med tack till mormor.


Trosor från Lindex


Vinterkängor från Viking

Lugn fredag

2010-10-08, 11:09:24 / Kategori: Allmänt
Började morgonen med att byta liggdelen på Alvins vagn till sittdelen. Måste ju testa i alla fall, vill gärna kunna promenera utan skrik. Väldigt låg lutning på den förståss, men ändå så han kan se lite mer än i liggdelen. Vi har varit ute nu på förmiddagen, han har varit vaken och legat i vagnen. Nöjd. Låg och tittade sig omkring, känns skönt. Kanske kan vagnåkandet funka lite bättre nu.

Faktum är att hittills är det den lugnaste fredagen vi haft här hemma sen Alvin föddes. Meja har lekt och busat, och Alvin har fått vara ifred. Vi var och letade efter dom stora grävskoporna som har hållt på och gräva borta på vår gata hela sommaren. Till Mejas stora stora besvikelse så var alla grävskoporna borta. Popan kom nu gick hon och ropade.

Helgen som kommer då? I eftermiddag kommer mormor och stannar hela helgen. Sven jobbar på Hem & Villa mässan så han är borta långa dagar. Skönt med lite hjälp, och Meja är förståss jätteglad för att momo kommer. Imorgon blir det Djuris för Meja, och på söndag blir det Underbara Barnmässan.

Vad hittar ni på för skoj i helgen?

Alle komma skolan

2010-10-07, 18:29:13 / Kategori: Allmänt
Även Mejas andra dag på förskolan hade gått bra. Lite mer avvaktande hade hon varit idag, men inte ledsen. Hon hade kissat på toaletten när dom frågat henne och bara lite i blöjan på hela dagen. Sen vi kom hem har hon gått i trosor utan att det hänt några olyckor. Hon är så stolt över sig själv och sina trosor.

Lille Alvin ägnade förmiddagen åt att skrika 1,5 h non stop. Ingen aning om varför. Vi åkte iväg och åt lunch med Helena och då blev han på bättre humör genast. Somnade efter bara en liten stund på fiket. Resten av dagen har varit bra.

Så glad Meja blev när hon såg att Alvin kom för att hämta henne på förskolan. Lilla sötskruttan. Alle komma skolan :)


Kram Alle...

Gå skolan, leka Ina...

2010-10-07, 09:34:16 / Kategori: Allmänt
Mejas första dag ensam på förskolan igår gick hur bra som helst. Inte en enda gång hade hon varit ledsen. Lekt och busat hela dagen. Underbart att höra. Vilan hade gått jättebra, och hon hade kissat på toaletten två gånger. Trodde jag aldrig att hon skulle komma ihåg så här i början på förskolan. Vi får väl se. Hemma igårkväll ville hon i alla fall ha blöja. 

Imorse gick hon till sina kläder i hallen här hemma, satte på sig stövlarna tog jackan och ropade mamma, gå skolan leka Ina. Hennes inskolningsfröken heter Carina. Precis som igår så blev hon arg för att det inte var dags att gå än. Idag fick även Alvin följa med och lämna, och Meja var jätteglad för det. Gav honom en stor kram och puss när det var dags att säga hejdå. Precis som igår så vinkade hon i fönstret och skuttade iväg för att leka.

Meja verkar tycka att den här förskolan är mycket bättre än den förra. Hon är så peppad på att gå dit och så glad när jag lämnar. Toppenbra.

Alvins nya favorit

2010-10-06, 14:19:03 / Kategori: Allmänt

Hittade en lagom dyr Bumbostol på Blocket. Alvin tycker att den är toppen :) Självklart kan han bara sitta i den korta stunder eftersom han är så liten fortfarande, men ändå.

Vad ska jag hitta på nu då?

2010-10-06, 09:45:39 / Kategori: Meja 18-24 mån
Kvart i åtta när jag klätt på Meja så drog hon mej i armen och sa Gå skolan mamma. När jag sa att vi skulle äta frukost först så blev hon så arg. Gå skolan nu mamma! Sötaste min. Vi åt frukost och sen var det dags att gå. Hon sprang ut och satte på sig mössa och jacka. Hjälpte henne med skorna och sen ut till vagnen.

Väl på förskolan klädde vi av henne, hennes fröken kom och tog emot henne. Jag kramade henne och sa vi ses i eftermiddag. Gick ut och vinkade i fönstret. Meja skickade slängpussar i fönstret och gick sen iväg för att leka. Inte en tår fälldes.


Så stolt

2010-10-05, 19:26:49 / Kategori: Meja 18-24 mån
När Meja vaknade imorse vid 7 så bytte vi blöja som vanligt. Sen gick vi till förskolan vid nio. En timme senare säger hon att hon vill kissa och vi gör det. Blöjan var då torr. Kissar igen innan lunchen, och efter att hon hade sovit. En sista gång precis innan vi ska gå hem. Fortfarande helt torr blöja. Hon kom alltså hem i samma blöja som vi gick hemifrån med imorse!

Väl hemma tog vi av blöjan. Hon säger till när hon vill kissa och vi har gått till toaletten. Inga konstigheter. 12 timmar utan olyckor, det ni :) Är så imponerad av henne.

*mycket stolt mamma*

Andra inskolningsdagen

2010-10-05, 16:35:07 / Kategori: Allmänt
Även denna dagen har gått super. Gå skolan leka sa Meja i morse. Idag var vi iväg till skogen en kort tur, dom allra minsta tyckte tyvärr att det var mest jobbigt så det blev att gå tillbaka ganska fort. Jättetråkigt tyckte Meja för hon älskar ju skogen. Väl tillbaka på gården så hade hon glömt det, för tänk dom var bara sex som fick hela gården för sig själva. Meja cyklade, lekte i uteköket och gungade. Det mesta utan att jag var med.

Maten utan problem och hon somnade på två minuter på vilan. Vaknade utan att vara ledsen, lekte en stund och sen var det mellis. Då tittar hon på mej och säger Mamma sitta här, Meja dä borta. Jag fick helt enkelt sitta kvar i soffan medan hon åt mellis.

Faktum är att det gått så bra dom här två dagarna att jag ska lämna henne där imorgon. Känns läskigt, men går säkert superbra. Jag är ju nära om det är något.

Första inskolningsdagen

2010-10-04, 17:56:13 / Kategori: Meja 18-24 mån
Tack för era svar om headern. Jag ser den inte heller längre så uppenbarligen är något knas.

Mejas första inskolningsdag gick super. Lite blyg och så i början förståss, men väldigt nyfiken. Vi kom dit vid 9. Först var vi inne en kort stund. Hade samling och åt frukt. Sen gick vi ut, lite grupplekar först och därefter fri lek. Meja visade att hon kan cykla utan problem. Superduktigt.

Lunch gick bra, och hon somnade på fem minuter på vilan. Satte mej utanför sovrummet och efter 40 min hördes det en lite ledsen Meja. Hämtade henne och kort därefter var det full fart igen. Glad och nöjd tjej som INTE ville gå hem vid 15.

Men vet ni? Meja har kissat på toaletten 4 gånger på förskolan idag. Varit helt torr i blöjan. Jag är superimponerad av henne. Sen vi kom hem har det dock hunnit hända en liten olycka, men ändå. Helt plötsligt verkar hon ha greppat det här med att kissa. Vi får väl se hur det fortsätter.

Headern

2010-10-04, 15:55:58 / Kategori: Allmänt
Sara uppmärksammade mej på att hon inte kan se headern på min blogg. Mycket märkligt för jag kan se den själv.
Är det många som inte ser headern när ni kommer in på bloggen?

Ett inlägg om Mejas inskolning kommer senare...

Härlig helg

2010-10-03, 19:44:02 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en skön helg. I fredags var vi och busade med Nina och Theo. Ute hela eftermiddagen i trollskogen och sen matade vi ankor. Ungarna hade superkul och är så söta tillsammans. Lite lyxigt var det att Alvin stannade hemma med pappa så det var bara jag och Meja som åkte. Mysigt med egentid med Meja. 

Igår var vi först på Djuris med Meja och sen var vi hemma och fixade i trädgården. Idag har vi städat och sorterat i tvättstuga och förråd. Blev mycket bättre måste jag säga. På eftermiddagen gick vi ner till Svens föräldrar och fikade. Nybakad paj bjöds det på, supergott! På vägen hem gick vi in och lekte lite på gården till Mejas nya förskola.

På kvällen nu så har vi pratat en massa om hennes nya förskola, vad hennes fröknar heter och så. Känns som att hon förstår att det är nytt ställe imorgon. Vi får väl vad hon säger när vi kommer dit.



Bus och lek med bästisen Theo.


Borsta hästen och städa kaninhbajs på Djuris


Gladaste lillebror nu ikväll

Vinnare dragna

2010-10-03, 10:05:41 / Kategori: Allmänt
Tävlingen om biljetter till Underbara Barnmässan avslutades idag och dom lyckliga vinnarna är...

Alexandra - mamma till Tove

OCH

Eva Östmans

STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!
Har mailat er för vidare information.

Våran hästtjej

2010-10-02, 20:31:40 / Kategori: Allmänt


Rida hästen, glopp glopp...

10,5 timme :)

2010-10-01, 07:04:17 / Kategori: Alvin 0-6 mån
11 veckor gammal bestämde sig Alvin för att det var dags att testa något nytt. Han somnade 19.20 igår och vaknade 5.45 imorse för att äta. Somnade om igen en halvtimme senare. Nästan 10,5 timme sov han, det ni :) Samtidigt så passade Meja på att sova 19.30-06.30. Jag tror inte jag har sovit en så här bra natt sen jag blev gravid, och det  var ju snart ett år sen. Det får gärna fortsätta så här. Nästan pigg känner jag mej.

Fredag och nästan helg. Idag blir det hemmabus på förmiddagen och när Meja har sovit så åker vi in till hennes älskade Theo  för att busa. Jag har berättat flera gånger den här veckan att på fredag ska vi till Theo. När hon kröp upp i vår säng nu för en stund sen så säger hon. Mamma, åka Theo sen? Sötis.

För övrig så blir det en lugn helg. Massa hemmafix. Blir dock Djuris för Meja även imorgon eftersom någon annan har sjukanmält sig. Hon är helt lycklig över detta. Rida häten mamma, glopp glopp...

Hoppas ni får en härlig fredag!