Blää

2011-04-30, 21:10:11 / Kategori: Allmänt
Blev ingen direkt rolig Valborg här hemma för min del. I fredags fuskade jag ganska rejält med dieten, och det straffade sig kan vi säga. Låg hela dagen igår med riktigt ont i magen. Inget jag lär göra om kan jag lova. Idag mår jag mycket bättre igen, men det blir ändå en lugn dag.

Meja, Alvin och Sven var i alla fall nere hos Svens föräldrar på eftermiddagen igår och hade mysigt. Alvin blir ju så glad när han kommer till nya människor, och hunden dom har är så spännande enligt honom. Meja blir däremot blyg varje gång dom kommer dit. I princip en gång i veckan är hon där, men ändå. Förstår inte riktigt varför. När farmor kom förbi på hennes förskola så ville alla barnen klappa hunden utom Meja som klängde sig fast vid frökens ben (??)

Killarna i familjen eldade sen på kvällen här hemma. Som vi brukar göra på Valborg. Skit att ligga inne i sängen då kan jag säga.

Hoppas att er Valborg var betydligt bättre än min!

Snart där

2011-04-29, 08:58:30 / Kategori:
Fredagen började bra när jag ställde mej på vågen. Är just nu bara 0,4 kg från mitt mål. Känns helt underbart måste jag säga. Dock så är det ju så att även om jag når viktmålet så måste jag träna. Framför allt magen är fortfarande väldigt ur form. Orkar bara inte just nu när Alvin sover så dåligt.

Idag blir det hemmabus, storhandling och badhuset. Blir en bra fredag. Var ett tag sen vi var och badade nu så jag gissar på att Meja blir överlycklig.

Hoppas ni får en fin helg! Har i några roliga planer?

Var är nissarna?

2011-04-28, 07:18:00 / Kategori: Meja 2-3 år
Våran dotter har en otrolig fantasi. Det är troll, hundar, katter och Pippi. Låtsasfigurerna dyker upp lite här och där. Förra veckan ville hon gå upp i skogen. Vi skulle leta efter nissarna. Var hon fått det ifrån har jag ingen aning om. Frågade på förskolan om det var något som dom hittat på, men nej.


Kom nu mamma, leta nissarna...


Här e nissarnas hus. Titta Alvin!


Hoho, är ni baken (vaken)?


Ssschyy nissarna sover mamma...

Rolig post

2011-04-27, 18:46:25 / Kategori: Shopping

Inbjudan till Mammabloggalan. Bara tio dagar kvar tills man får träffa alla härliga mammor! En söt berlock från Busfia låg tillsammans med inbjudan. Mysigt!


Vann för ett tag sen ett presentkort på CBkids. Vinsten blev den här underbara tröjan från JNYdesign till Meja. Snabb och smidig leverans. Hon han prova den innan jag han fota den därav är den lite skrynklig.  Behöver jag säga att hon älskar mönstret på tröjan? Lite stor var den dock så det dröjer lite innan hon kan ha den.

Tandkaos

2011-04-27, 07:23:00 / Kategori: Allmänt
Totalkaos på nätterna här. Trött mamma med andra ord. Alvins tredje tand sprack igenom natten mellan måndag och tisdag. Vet inte om det är någon mer på väg, dom brukar ju komma i par. Han har ont, och verkar besvärad i alla fall. Vill inte äta annat än välling, tuggar på allt och dreglar massor. Tycker så synd om honom.

Hade en mysig lunch igår med Johanna och Love. Killarna pratade glatt på med varandra, medan vi mammor pratade på lika glatt. Som det ska vara helt enkelt.

Idag hoppas jag först och främst på att Alvin ska sova en stund till nu snart. Om han gör det, och verkar okej efter så blir det Julimammaträff. Om inte så kanske vi bara åker dit en snabbis och säger hej. Hoppas såklart på det förstnämnda.



Röstningen inför mammabloggalan är igång. Du får gärna lägga din röst på emmaoskrutten HÄR och HÄR. Tack söta du för hjälpen!

Pippi på is

2011-04-26, 15:14:00 / Kategori: Allmänt


I söndags var vi i Globen och såg Pippi på is med Meja. Alvin åkte på andra äventyr med mormor och morfar. Meja var jättepeppad, och tyckte det var så mysigt att ha både mamma och pappa för sig själv. Vi köpte popcorn när vi kom dit, och hon väntade spänt på att det skulle börja. Satt som förtrollad när det väl satte igång.

Efter första akten, som varade en timme så åkte vi faktiskt hem. Meja var helt nöjd med det, och det var hennes beslut att åka. Föreställningen är ju tänkt för lite äldre barn, så jag förstår att hon inte orkade mer än en timme. Vi vann ju biljetterna dit för ett tag sen, köpt dom hade jag nog inte gjort när hon fortfarande är så liten. Jättenöjd var hon i alla fall, och vi har tittat på bilderna en massa gånger redan medan hon berättar om vad Pippi gjorde. Sötungen.


Ny rolig vecka

2011-04-26, 07:14:00 / Kategori: Allmänt
Påsken är över och ordningen återställd. Sven ska till jobbet, Meja till förskolan, och jag och Alvin ska umgås med vänner. Inte så länge till sommarlovet då vi är lediga alla tillsammans igen.

Idag ska vi till Farsta för att träffa Johanna och Love. Vet inte hur många veckor i rad vi försökt få ihop en träff, men sjuka barn och galet trötta mammor har satt stopp för våra planer. Idag verkar det dock som att vi kommer att lyckas äntligen.

Imorgon är det dags för storträff med min Julibebisgrupp på FB. Har träffat några av dom innan, men ett gäng nya ansikten blir det också. Ska bli otroligt kul att träffa alla mammor och bebisar.

Torsdag blir det promenad, och lunch med Nina och Freja. Blir bestämt en bra vecka. Känns skönt. Veckorna som mammaledig försvinner snabbt iväg känner jag. 4,5 månad kvar innan det är dags för jobb igen. Kan vi bromsa tiden lite snälla?

Första

2011-04-24, 18:04:43 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Minsta skrutten i familjen tog nyss sina två första steg. Gjorde om det ett par gånger, och sen blev han så trött. Lilla killen börjar bli stor!


Påskafton

2011-04-23, 16:57:33 / Kategori: Allmänt
Har haft tre härliga dagar i solen här hemma. Mina föräldrar kom ju i torsdagsväll så lite avlastning på barnfronten har vi haft med. Underbart. Igår kväll var jag och Sven ute och åt ensamma. Grekisk restaurang blev det, och maten var super. Att få sitta 2,5 timme och bra prata var så skönt. Händer ju inte ofta här kan jag säga.

Idag blev det Skansen, Alvin var jätteintresserad av alla djuren och pratade glatt på. Meja var lite hängig och satt mest i vagnen tyvärr. Nu har hon tack och lov piggnat till igen och busar för fullt med mormor. Snart dags för påskmiddag här hemma, äggmålning står på programet strax.

Hoppas ni alla har en underbar påskhelg i solen!

Skärtorsdag

2011-04-21, 07:32:00 / Kategori: Allmänt
Så har helgen börjat. Otroligt skönt måste jag säga.

Ska iväg till frisören vid nio, därefter ska vi storhandla. Länge sedan jag var hos frisören, så det ska bli skönt. Lite vårsnygg måste man ju bli. Känns som lite mammlyx att få sitta och bli ompysslad för en gångs skull med.

Eftersom det är Svens födelsedag så blir det lunch ute, och sen åker vi nog till Mulle Meckparken i Solna. Inte helt bestämt, men jag tror det. Meja kommer att bli överlycklig. När det busats färdigt så åker vi hem och vilar. Meja och jag åker för att hämta mormor och morfar på Bromma ikväll. Hon ska bestämt med, hoppas hon orkar det. Lilla gumman är så lycklig för att dom ska komma.


Hoppas att ni får en härlig påskhelg allihopa!

Stort grattis!

2011-04-20, 17:01:45 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Tävlingen är avslutad, vinnaren drogs med hjälp av random.org, och jag säger stort GRATTIS till Kevins mamma Kicki!


Roligt att så många var med, och tack SebaMed för ett roligt samarbete!

Härliga dagar

2011-04-20, 07:11:00 / Kategori: Allmänt
Igår hade vi en jätteskön dag hemma hos Helena och Tove. Satt på altanen i solen och åt god lunch. Ungarna busade tillsammans med Toves gåstol, jätteroligt att se. Alvin var väldigt imponerad av deras katter. Lite hårdhänt klappande fick dom stå ut med. Hämtade en glad Meja på förskolan och tillbringade hela eftermiddagen ute.

Idag blir det en ny dag med samma sällskap. Idag ska vi åka in till Nacka och shoppa lite, eller jag ska egentligen bara köpa en solhatt till Alvin. Trots solkräm lyckades han bli röd om nosen igår. Trodde jag hade solhatt till honom, men inte då. Fyra som är för små och två som är för stora. Typiskt.

Hoppas ni får en bra dag!



Idag 16.00 avslutas tävlingen. Klicka på bilden för att komma till dit!

Tvåbarnsmamma

2011-04-19, 09:34:23 / Kategori: Meja 2-3 år
Livet som tvåbarnsmamma har emellanåt varit galet tufft. Alvin som aldrig sover ordentligt på nätterna, Meja som varit svartsjuk och väldigt hårdhänt med lillebror. Bitits, slagits och puttats. Tiden som aldrig verkar räcka till. Har hunnit tänka tanken om att vi borde väntat med barn två ganska många gånger om jag ska vara ärlig.

Nu har det dock verkligen börjat vända. Alvin är inte längre så liten, och man märker att Meja börjar se honom som en kompis. Han ska följa med och leka i sandlådan, eller på hennes rum. Hon visar saker, lånar ut och leker tillsammans. Självklart inte hela tiden, det puttas och slåss en del nu med, men inom mer hanterbara gränser.

Meja är ju självklart större också. Klär på sig själv, går på pottan, och kommunicerar sina behov tydligt. Hon kan nu förstå att jag inte alltid kan komma direkt när hon ropar, utan att det ibland är så att man måste vänta lite.

Det fantastiska är att nu när alla bitar faller på plats så glömmer man fort hur jobbigt det har varit. Skönt är väl det, så man kan vara i nuet och njuta av dom underbara ungar man har.

♥ ♥ ♥ ♥


Provkörning

2011-04-18, 19:35:55 / Kategori: Allmänt


Idag har Alvin provåkt storasysters Bobbycar här hemma. Han når inte riktigt ner till marken, men snart så. Inte brydde han sig om det utan han satt glad och nöjd och vred på ratten. Han får passa på och leka med den när Meja inte är hemma, för dela med sig av den vill hon inte.

Här hemma har det varit full fart i eftermiddag. Meja och Theo har röjt för fullt. Riktigt bra lekte dom ihop idag måste jag säga. Roligt. Lilla Freja gjorde inte så mycket väsen av sig utan sov mest. Så liten, och så söt. Massa prat och lite middag han vi med också. En bra dag helt enkelt.

Påskvecka

2011-04-18, 07:14:00 / Kategori: Allmänt
Måndag igen, och påskvecka. Lite skoj har vi framför oss i veckan, eller ganska mycket skoj faktiskt.

I eftermiddag så kommer lilla Freja, Theo och hela familjen hit. Alvin kommer att kännas som en jätte bredvid Freja. Mys med en så liten (normalstor) bebis, hon väger ju ungefär ett kilo mindre än vad Alvin vägde när han föddes. 2,3 kg mindre än Meja som nyfödd.

onsdag kommer Helena och Tove hit på lekdag. Torsdag är Svens födelsedag så då ska vi hitta på något kul. Vad beror på vädret. På kvällen kommer mina föräldrar som ska stanna hela påskhelgen. Fredagkväll tänkte vi gå ut och äta bara jag och Sven. Får passa på när vi har barnvakt. Lördag blir det påskmiddag, och på söndag kommer veckans höjdpunkt för Meja. Pippi på is i Globen.

Hur ser eran påskhelg ut? Brukar ni göra något speciellt?



Ni missar väl inte chansen. Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Dagens bästa

2011-04-17, 18:03:42 / Kategori: Allmänt
Nej mamma inte bada. Jag vill vara ute. Jag höver vara ute.

Det här säger Meja efter att ha varit ute mellan 9 och 18 idag. Ungen är helt tokig i att vara ute. Vi har gungat, lagat mat i lekstugan, lekt sandlådan, cyklat, och sen alltihop en gång till.

Idag har det nästan varit sommarvarmt. Förutom att leka en massa med barnen så har jag hunnit städa ur uterummet och satt dit våra nya dynor. Klar förbättring måste jag säga. Sven har bytt däck på båda bilarna, och gjort lite annat småfix. Dessutom hade vi lunchgäster, Svens ena bror med fru kom förbi. Mycket trevligt.

Vi har haft en toppenhelg. Mycket frisk luft, och massor med sol. Genast känner jag mej piggare trors usel nattsömn.
Hoppas att er helg varit fin med!


Tittah!

2011-04-16, 07:37:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Äntligen vår, och äntligen sandlådan. Både Meja och Alvin är överförtjusta. Idag ska det bli fint väder så det blir mycket sandlåda idag. Ikväll ska mannen firas eftersom killarna inte är här på hans riktiga födelsedag nu kommande vecka. Lite bakning måste fixas med andra ord. Blir bra.

Hoppas ni får en härlig lördag i solen!


Titta mamma vi leker sammans! Väldigt nöjd storasyster...


Lillebror säger tittah och så reser han sig upp!

Minsta skrutten 9 månader

2011-04-15, 07:05:00 / Kategori: Allmänt
Tänk. Lika länge utanför som innuti. Min lilla kille börjar bli stor.

Alvin just nu

- Har precis lärt sig vinka
- Går/springer med sin läragåvagn
- Kryper supersnabbt
- Går längs möbler
- Står utan stöd i upp till 30 sek
- Älskar när man sjunger för honom
- Vill gärna vara på storasysters rum och leka med henne
- Är en otroligt glad och nöjd kille
- Hittar gärna på bus som att riva ut saker ur lådor
- Åt innan magsjukan frukost, lunch och middag, men har inte kommit igång med det igen.
- Gillar inte kladdig mat.
- Har två tänder, och fler på gång
- Säger tittah, och hehej


Första kursdagen

2011-04-14, 07:10:00 / Kategori: Allmänt
Dags för kurs idag då. Arbetslagsledning. Är ju redan arbetslagsledare på jobbet, men extra kunskaper skadar verkligen inte. Har sovit i gästrummet så jag är hyfsat utvilad, annars hade det ju inte gått. Känns lite nervöst inför dagen faktiskt. Lite tramsigt kanske. När man är hemma så funderar man ju inte så mycket på jobbet, men det går väl säkert bra. Får ju äta lunch och fika utan bebiskladdiga fingrar. Det händer ju aldrig annars.

Meja är inte helt nöjd med att pappa ska hämta henne idag. Itte bra säger hon, men jag gissar på att det är hur bra som helst när han dyker upp i eftermiddag. Känns konstigt att det inte är jag som hämtar henne.

Hoppas ni alla får en bra torsdag!




Röstningen inför mammabloggalan är igång. Du får gärna lägga din röst på emmaoskrutten HÄR och HÄR. Tack söta du för hjälpen!

Inte sjuk

2011-04-13, 14:48:00 / Kategori: Allmänt
Natten var kaos mellan 2-6, Alvin vaknade varje halvtimme och var hungrig. Åt dock bara små mängder varje gång. När han sen gick upp halv sju så var det som en ny unge. Han är pigg, glad, och har glatt ätit sin välling idag. Känns precis som att det där kräket har väntat på att komma ut flera dagar nu när han varit lite låg. Konstigt. Sjuk är han i alla fall inte vilket vi är väldigt glada för.

Vi har haft en mys och busdag här hemma. Underbart med en glad och pratande liten kille igen. Han har hunnit röja ut allt ur lådorna på Mejas rum och lekt med det, rivit upp lakanen ur sina lådor, och ja, som ni hör är busungen tillbaka. 


Påskpyssel

2011-04-13, 07:21:00 / Kategori: Allmänt


Här hemma pysslades det flitigt igår. Meja satt nästan 40 min och fixade. Väldigt noggrant skulle allt vara. Ögonen skulle sitta bredvid varandra och hon pillade länge med det. Jag satt brevid med Alvin i famnen och peppade. Bara jag hade visat så fixade hon sen ihop sina kycklingar. Toarullarna hade vi målat sen innan.


Röstningen inför Mammabloggalan är i full gång. Titta gärna in och rösta på mej. Klicka HÄR för att komma till röstningen. emmaoskrutten finns i kategori 1 och 8. Du får lov att rösta en gång per kategori och dag. Tack söta du för din röst!


Igen??

2011-04-12, 18:28:03 / Kategori: Allmänt
Jag och Alvin var iväg på ett ärende innan vi hämtade Meja. När vi nästan är framme vid förskolan hör jag hur han låter konstigt och sen kräks han. Inte lite, utan hela Alvin, bilstolen och lite runt omkring. Fick springa in och hämta Meja som tack och lov förstod att det var bråttom. Snabbt på med skor och in med henne i bilen.

Väl hemma fick vi av Alvin hans kläder, badade av honom och sen var det en ynklig kille hela eftermiddagen. Lite lätt feber har han nu igen med. Jag undrar ju nu om han mått dåligt hela tiden, eller om det är en ny omgång. Inget mer kräk har i alla fall kommit än så länge. Stackars lilla skruttungen min.


Vill sova...

2011-04-12, 09:10:03 / Kategori: Allmänt
Kaosnatt, eller kaosnätter kanske jag ska säga. Eftersom Alvin inte vill äta ordentligt än efter magsjukan så sover han riktigt dåligt. Vaknar hela tiden och är ledsen. Hoppas verkligen att det ändras snart. Väntar här påatt han ska vilja sova så att jag kan sova en stund till jag med. Just nu röjer han dock för fullt inne på Mejas rum.

Igår hade vi en helt underbar eftermiddag i solen. Så otroligt skönt att kunna vara ute när man kommer från förskolan. Meja lagade mat i lekstugan, gungade och spelade fotboll med Oliver. Alvin gick runt på gräset med sin läragåvagn, och åt sant i sandlådan. Härligt.

Idag har solen dock gömt sig, dagens planer är inställda på grund av sjuka barn, inte mina denna gången. Blir med andra ord en lugn dag idag med, behövs nog faktiskt. I eftermiddag ska vi påskpyssla när Meja kommer hem. Blir mysigt.


Meja upptäckte att hon kan göra sandkakor själv. Mycket nöjd tjej.

Ibland blir man trött...

2011-04-11, 12:33:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån



Ovanlig vecka...

2011-04-11, 07:11:00 / Kategori: Allmänt
Först och främst - en massa lyckönskningar till Nina och Johan som idag kommer att få sin efterlängtade lilla dotter. Theos lillasyster.

Den här veckan blir inte riktigt som andra veckor. Torsdag och fredag ska jag nämligen på kurs. Arbetslagsledarutbildning. Ska bli spännande, och ett skönt avbrott i mammaledigheten. Sen att jag känner mej helt seg i huvudet efter så här lång tid hemma, ja det får vi helt enkelt hoppas att det inte märks.

Tisdag och onsdag har vi vänner på programmet, och idag får vi mysa hemma. Alvin verkar fortfarande ganska trött efter sin kräksjuka, så bäst att han får vila. Han vill ju fortfarande inte äta speciellt mycket, så det är ju inte konstigt att han är trött.

Ska kolla efter lite påskpysselsaker på vinden, så jag och Meja kan pyssla någon eftermiddag i veckan. Fjädrar, toarullar, äggkartong och gul färg finns i alla fall.


Meja planterar

2011-04-10, 09:18:45 / Kategori: Allmänt
Häromdagen så hade jag och Meja en mysig stund tillsammans. När våren kommer så måste man ju så fröer av olika slag. Innan i år har vi sått tomater och ärtor. Nu blev det solrosor och smultron. Meja älskar allt sånt här fix och pyssel.

Finaste mössan från Smultronbyn hade hon såklart på sig. Den kom bara någon dag efter att vi beställt den och hon har typ haft den på sig sen dess. Ett väldigt lyckat köp med andra ord.




Hoppas att ni får en underbar söndag i vårsolen!

Alvin poserar

2011-04-08, 13:17:32 / Kategori: Alvin 6-12 mån


Idag vaknade alla friska här hemma. Alvin började med att äta en flaska välling, och nu leker ungarna för fullt på Mejas rum. Ordningen verkar återställd igen. Härligt.

Hoppas ni får en toppenhelg!

Snart helg

2011-04-08, 08:22:48 / Kategori: Allmänt
Fredag, och snart helg igen. Idag jobbar Sven heldag för ovanlighetens skull, så vi får roa oss själva här hemma.

Meja är helt frisk. Pigg som tusan med en massa energi som bara måste ut. Känns som att hon har lagrat på sig under veckan. Underbart väder ute, så utelek står såklart på schemat idag. Har också lovat henne att vi ska måla med fingerfärg i badkaret.

Alvin är feberfri, men trött. Han är motvillig till att äta, men det är väl inte så konstigt. Hoppas han sätter fart med det igen idag. Han har ju trots allt inte kräkts sen onsdags kväll nu. Pigg och glad igen lär han ju inte bli förrän han får i sig mat. Lilla skruttungen.

Helgens planer är event på Cafe Opera på söndag. Minidisco och pannkaksbuffé. Vi hade tänkt gå hela familjen, men vi får väl se om Alvin piggnat till. Annars åker jag och Meja själva. Hon ska nämligen sansa gicko (dansa disco) med Theo. Hela veckan har hon tjatat om det.

Hoppas ni får en bra fredag!

Lite kort...

2011-04-07, 09:11:30 / Kategori: Allmänt
Natten var lite lätt kaos. Inget mer kräk dock som tur är. Varje gång Alvin vaknat så har han fått lite vatten, eller lite majsvälling. Verkar ha varit ett bra sätt för maten har stannat i magen. Håller tummarna för att det fortsätter så med. Lite lätt feber har han också, men var ändå på ganska gott humör den stunden han var vaken nu på morgonen.

Meja är i alla fall frisk, och jag inser att det är mycket svårare att ha båda hemma när det är Alvin som är sjuk och inte tvärtom. Vi får väl se hur dagen går.

Bra dag med dåligt slut

2011-04-06, 19:09:57 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Jag och Alvin åkte in till Saltsjöbus vid halv elva. Han skrek av glädje när vi gick in genom dörren. Helt uppenbart så kom han ihåg hur kul det var i fredags när vi var där. Han röjde runt, busade i bollhavet och gungade gunghäst. Lika glad som vanligt. Runt två åkte vi hem.

Ungefär tre timmar senare så kräkte Alvin ner hela köket. En gång till en stund senare. Stackars lillkillen är med andra ord också sjuk. Fattar inte varför det tog så lång tid att bryta ut. Meja blev ju dålig i söndags så Alvin borde ju ha hunnit bli dålig. Inte kul i alla fall, och jag hoppas att han inte smittade ner lilla Tove idag.


Tävling i samarbete med SebaMed

2011-04-06, 14:25:00 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten


Jag är med och tävlar om SebaMeds hudvårdsserie inne hos emmaoskrutten. Tävla HÄR du med!


Reglerna är enkla och alla kan delta oavsett om du har en blogg eller inte.

För en lott lämnar du en kommentera under detta inlägg om varför just du vill vinna.

För två lotter så länkar du med bild och den fetstilta texten ovan i din egen blogg. Länken lämnar du i samma kommentar som din motivering. Har du ingen blogg så maila tävlingslänken till tre vänner + mig.


Tävlingen avsluts den 20 april. Lycka till!

Mycket bättre

2011-04-06, 08:44:17 / Kategori: Allmänt
Inget mera kräk här hemma, och Meja mår mycket bättre idag. Ingen feber just nu. Hon har sovit över tolv timmar i natt så nog var hon trött av all feber. Väldigt skönt att få se lite leenden och höra henne prata en massa idag igen.

Idag ska faktiskt Sven vara hemma med Meja så att jag och Alvin kan åka iväg som planerat. Till Saltsjöbus ska vi och träffa Helena och Tove. Ska bli skönt att få vara lite social efter sjukstugan här hemma. Skönt för Alvin att få göra något också. Han har ju fått leka mest själv dom senaste dagarna.

Hoppas ni får en bra onsdag!

Mejas val

2011-04-05, 15:31:51 / Kategori: Shopping
Meja är lite petig när det gäller mössor, hon måste bestämma själv. Nu har hon tyvärr vuxit ur sina gamla mössor, och behöver därför en ny vårmössa. Efter mycket letande så har vi äntligen hittat en hos Smultronbyn som hon bestämt att hon vill ha. En stapelleksak till Alvin blev också beställt. Nu väntar vi otåligt på paketet och hoppas att hon är lika nöjd när mössan sen kommer.


Bilderna lånade från Smultronbyns hemsida

Status

2011-04-05, 08:17:14 / Kategori: Allmänt
Meja är fortfarande dålig. Tack och lov så har hon inte kräkts med runt 16 tiden igår. Majsvälling verkar numera få stanna i magen. Alltid något. Däremot så har lilla skruttan hög feber istället, så hon är riktigt ynklig. Ingen annan i familjen har blivit sjuk, eller mår det minsta dåligt för den delen. Kan man ha sån tur att ingen mer än Meja blir sjuk? Hoppas.

Alvin har efter gårdagens bra ätande sovit ända till 05.10 utan att vakna. Om det har något samband vet jag inte, men otroligt skönt var det. Han får gärna fortsätta så kan jag säga. Lite mer utvilad mamma här hemma än vanligt. Kan behövas när man ska ta hand om sjuk Meja och vild Alvin.

Stora framsteg

2011-04-04, 18:54:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
På matfronten här hemma så verkar det äntligen har lossnat lite för Alvins del. Har insett at han inte gillar kladdig mat så barnmatsburkar går ju bort. Gröt, fil och liknande duger inte heller.

Dom senaste dagarna har han ätit både frukost, lunch och mellis. Till frukost och mellis äter han macka med smör/leverpastej. Lite ägg går bra med. Till lunch har han ätit blodpudding, korv och hemmagjorda köttbullar. Lite pasta har han stoppat i sig, men inte mycket. Lite majs går bra. Han äter i alla fall tills han ät mätt vilket är glädjande även om det är lite ensidigt.

Idag åt han även middag. Kycklingsallad åt vi, och Alvin åt kycklingbitar, melonbitar och äggbitar. Nöjd kille. Ingen välling på 11 timmar idag. Äntligen!

Har ju känt mej lite stressad övar att han inte alls vill ha riktig mat, men nu kan jag släppa det känns det som. Gäller bara att hitta lite mer saker som lillkillen vill äta.


Meja hjälper till med Alvins första smakis för 4 månader sen...

Recension SebaMed

2011-04-04, 15:19:00 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Nu har vi använt SebaMeds produkter i en månad här hemma, och vi är väldigt nöjda med dom. Superbra för båda barnens hud. Som jag tidigare sagt så har hudkrämen och schampoot blivit våra stora favoriter. Protecting Diaper cream funkar också bra, och jag gillar att den är i större förpackning än den vi brukar köpa. Räcker länge med andra ord. Alvin blir lätt röd i blöjområdet så den har blivit flitigt använd här hemma.

Tvålen är skumtvål, som ju är mycket lättare att tvätta bort än vanlig tvål. Vi använder den till båda småbarnen vid behov, och även Oliver använder den. Alla produkter är parfymfria, och barnen får lukta barn istället för parfym vilket jag tycker är skönt. Kan verkligen rekommendera er att köpa dom.

Håll utkik för i veckan dyker det upp en tävling här inne där du kan vinna hela SebaMeds hudvårdsserie för barn!

Liten sjukling

2011-04-04, 07:05:32 / Kategori: Allmänt
Istället för ett inlägg om allt skoj vi skulle ha i veckan så blir det nu ett inlägg om magsjuka.

Meja började kräkas vid 22 igår, och har fortsatt från och till hela natten. Lilla gumman är helt otroligt ynklig efter den här natten såklart. Försökte få i henne lite vatten för en stund sen, men det kom upp direkt. Idag blir det med andra ord nerbäddad Meja framför en film, massa bokläsning, och sovande. Hoppas bara att Alvin tycker att det är en bra plan med...

Håll tummarna för att vi andra slipper bli sjuka är ni gulliga!

Saltsjöbus

2011-04-02, 16:57:27 / Kategori: Allmänt
Igår var vi iväg till ett lekcafé. Planen var att träffa Helena och lilla Tove, men tyvärr blev dom sjuka. Lyckades dock övertala Sven om att följa med oss så vi kom iväg ändå. Båda barnen hade otroligt kul. Det var helt lagom litet för dom. Efter två timmar fick vi nästan släpa Meja därifrån. Hon var inte klar tyckte hon. Blir med andra ord snart ett besök där igen. Eftersom det var så litet så kan man lätt åka med båda barnen ensam om man inte hittar något sällskap.

Alvin han visade sina färdigheter. Ställde sig upp flera gånger utan stöd, släppte sakerna en massa gånger och stod själv. Han gjorde också ett första försök att gå själv, och lyckades faktiskt flytta en fot innan han ramlade. Tror att han förstod att det var mjukt underlag så han inte skulle slå sig om det inte gick.


Dags för bus

2011-04-01, 07:01:00 / Kategori: Allmänt
Äntligen fredag. Så skönt med helg, och att vara två vuxna hemma.

Idag ska vi först iväg på utvecklingssamtal på Mejas förskola. Meja får vara en kort stund med sina kompisar under tiden och blir antagligen jättearg när det är dags att gå hem igen. Tur att vi ska iväg på bus då. Sven ska jobba, men jag och barnen ska iväg till ett lekcafé. Café och lekland i ett. Jag hoppas på att det passar Meja perfekt. Helena och Tove ska möta upp oss där.

Storhandling och sen fredagsmys står på programmet för senare delen av dagen. Film måste hyras, har ni några bra filmtips?

Känns som att det blir en bra fredag. Hoppas ni får en bra dag ni med!