Vårt 2011

2011-12-31, 06:59:00 / Kategori: Allmänt
2011 var året då Meja slutade med napp och nattblöja, och enligt henne själv blev en stor tjej. Under sommaren övade hon på att simma, och på att hoppa från kanten. Segla, bada och att vara ute var det bästa. Hon firade sin tredje födelsedag, och började intressera sig för bokstäver. Lärde sig skriva sitt namn, och första bokstaven i alla familjemedlemmars namn med.

2011 var också året då Alvin lärde sig krypa, stå, gå och springa. Han firade sin första födelsedag och skolades in på förskolan. Han började prata, och upptäckte glatt hur bra det är att kunna kommunicera med ord. Han lärde sig att säga NEJ till storasyster när hon tar hans saker, och han lärde sig att man kan ha väldigt roligt ihop med syrran med.

2011 för oss vuxna i familjen innebar första nätterna borta från barnen. Bara vi vuxna i lugn och ro. Jag slutade min mammaledighet och började jobba igen. Vantrivdes på jobbet och sökte ett nytt jobb. Fick det jobbet och börjar i mars 2012. Vi firade också vår första bröllopsdag, och förundrades över hur fort tiden gå när man har småbarn.


Alvin 1 år 15 juli


Meja 3 år 5 december


GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ER!!

Nyårsplaner

2011-12-30, 07:55:16 / Kategori: Allmänt
Våra nyårsplaner för i år då? Med två småbarn så blir det inga vilda fester direkt. Vi gör ungefär som förra året. Nina kommer hit med familjen. Vi kör middag och har trevligt så länge barnen orkar. Sen tar kvällen slut när det känns lagom för barnen. Funkar helt perfekt när man är trötta småbarnsföräldrar.

Meja har planerat disco, glass, jordnötsringar och Mamma Mufilm åt sig och Theo. Hon har också valt ut guldiga serpentiner och ballonger som vi ska dekorera med. Tror att det blir en toppenkväll. Vad har ni för planer?


Reashopping

2011-12-28, 20:26:25 / Kategori: Shopping
Eftersom jag är väldigt förtjust i Polarn o Pyrets kläder så var jag förstås där när dom öppnade i måndags. Galet med folk var det kan jag lova. Jag kom i alla fall hem med det jag hade tänkt, även om jag gärna hade handlat mer.


Till Alvin - tre tröjor,  två par byxor och två par strumpor


Till Meja - skaljacka att ha till våren, strumpbyxor och en tröja. Som hon har tjatat om den här tröjan i höst. En av kompisarna på förskolan har den, och Meja tycker att den är sååå cool. Jag är inte så förtjust i den, men när den var för halva priset så fick hon den ändå. Superglad skrutta blev det kan jag lova.

God jul

2011-12-23, 14:40:00 / Kategori: Allmänt



Granen

2011-12-21, 20:38:28 / Kategori: Allmänt


Granen är på plats och ungarna hjälpte förstås glatt till att klä den. Meja funderade, fixade och flyttade runt sakerna tills hon var nöjd. Alvin han plockade ner lika mycket som han satte dit, men vad gör väl det. Roligt hade dom. Tänk om tre dagar är det julafton. Meja tjatar om tomten, och hur spännande det ska bli. Tydligen ska hon få en grön pulka som tomten har köpt till henne *skratt*

Kärlek

2011-12-20, 20:41:38 / Kategori: Allmänt
Barnen gick och la sig vid 19 som vanligt. Nästan en timme senare kommer Meja insmygandes till mej.

"Mamma jag behöver mysa med dej lite. Jag kan inte sova annars. Mysa och kramas."

Nu har jag en sovande skruttunge i min säng. Underbara barn.


Tre dagar...

2011-12-19, 15:34:24 / Kategori: Allmänt
Tre arbetsdagar kvar och sen är det äntligen jullov. Två hela veckor ska jag vara ledig vilket kommer att bli jätteskönt.

Tre dagar till och sen kommer vi att ha klarat av en hel höst utan VAB för barnen. Inte heller jag har varit sjuk en enda dag. Känns helt galet, jag var beredd på att få vabba mycket nu när vi har två så pass små barn. Skönt att jag hade fel. Ska väl dock inte säga för mycket för vi får väl igen det i vinter istället.

Jullovet då? Vi ska vila, busa, mysa, och bara vara med våra två busungar. Har inte mycket inplanerat alls. Disney on Ice blir det i alla fall tillsammans med Nina och Theo. Nyårsafton och julafton har vi såklart också planer för. Känns alldeles lagom för vi lär ha fullt upp ändå.


Saffrans cupcakes

2011-12-18, 12:59:15 / Kategori: Allmänt
Dagens projekt blir att baka lite cupcakes till ungarnas fröknar. Lite god fika kan dom behöva efter en lång termin. Meja tycker att det är supermysigt att få baka till bästa fröknarna i världen.



Ingredienser

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.5 g saffran
1 dl vispgrädde
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Creeme cheese frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smaksätt smeten med rom.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

8. Frosting: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost tills det blir krämigt i en skål.

9. Bred frostingen på cupcakesen.

10. Garnera

Receptet har jag tagit här


Var är snön?

2011-12-17, 10:23:51 / Kategori: Allmänt
Lördag, en vecka kvar till julafton, och ösregn ute. Har ingen irekt julkänsla måste jag säga. Hoppas att den dyker upp i veckan.

Dagens planer är storhandling av mat, och köp av julgran. Förra året tog granarna nästan slut så i år köper vi en lite tidigare. Den får dock inte komma in förrän några dagar innan julafton tror jag. Meja har också önskat att vi ska åka skridskor, men ja det ösregnar ju så vi får väl se. Nån gång under helgen kanske vi kan få åka lite.

Blir för övrigt en lugn helg. Lite hemmafix, och julpyssel. Va hittar ni på? Har ni snö hos er?


Dagarna innan jul förra året. Lite skillnad kan man säga...

Nytt jobb!!

2011-12-15, 18:10:56 / Kategori: Allmänt
Igår skrev jag på ett nytt anställningsbevis, och idag sa jag upp mej. Tyvärr så har jag ju tre månaders uppsägningstid, men den 15 mars så börjar jag på mitt nya jobb. Eller min nya arbetsplats kanske jag ska säga.

Har ju vantrivts på jobbet mer eller mindre hela hösten, så när jag fick förfrågan om det här jobbet så var det ingen tvekan om att komma dit på intervju i alla fall. Har varit då på två intervjuer och träffat en del av övriga personalen. Dom verkar supergulliga, och chefen verkar vara bra. Tydlig, rak och med bra mål för verksamheten.  Det är samma chef som ungarnas förskola har, så jag har träffat henne en del under hösten.

Tre månader känns som en evighet, men jag antar att tiden bara kommer att rusa förbi.

Massa prat

2011-12-14, 07:19:00 / Kategori: Alvin 1-2 år
Alvin är verkligen igång med sitt pratande på allvar nu. Han härmas, testar och det kommer 2-3 ords meningar.

Häromdagen när jag sa till honom att inte klättra på köksbordet så säger han dumma mamma till mej. Tack för den liksom.

Mamma kom, mamma titta här, mamma elpa(hjälpa), min mamma, gacka (jacka) ut. Mormor och morfar var här i helgen, och det fixade han direkt. Mommo och moffa. Man hör också ofta att han säger saker även om man inte kan urskilja orden. Man hör att han pratar i meningar med satsmelodi. Annars måste ju favoritordet här hemma vara Eja. Oj vad det ropas på storasyster när hon inte är i närheten. Senaste veckan har jag hört hela namnet ett par gånger så snart har han nog fått ordentlig kläm på ordet Meja med.




Wiiie

2011-12-13, 19:55:49 / Kategori: Shopping



Tävlade inne hos Malin om en Wigglecart, och jag VANN!! Superglad är jag, och jag vet två barn som snart blir det med. Perfekt julklapp.

3-års kontroll

2011-12-12, 07:08:00 / Kategori: Meja 3-4 år
Meja och Sven var på 3 årskontroll på BVC i veckan. Jag hade förberett henne lite innan på vad som skulle hända. Först vägde och mätte dom. Skruttan hade vuxit 4 cm sen i augusti och är nu 98,5 cm lång. Vikten hade ökat 1 kg på samma tid, och låg nu på 17,3 kg. Hon ligger kvar på sina kurvor.

Sen frågade BVC tanten om Meja vill rita lite. Meja tog första pappret och skrev ett stort M, tog nästa papper och ritade en spindel. Sen var hon klar. Sparka boll och fånga boll klarade hon också utan problem.

Hon var i alla fall imponerad av att Meja kan bokstäver och av att hon pratar så mycket. Såklart blir man stolt av att höra att hon imponerar.


Vinnaren!

2011-12-12, 06:41:05 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Tävlingen är avslutad, och en vinnare dragen.

Stort GRATTIS till Helen.

Maila mig dina uppgifter så ska jag se till att du får dina biljetter!

3-årskalaset

2011-12-08, 20:08:00 / Kategori: Meja 3-4 år




Meja hade en superdag i söndags. Vi var 10 vuxna och 6 barn, helt lagom. Skruttan fick jättefina presenter. Bilar (såna som stora barn har),halsband, smålego, mera smålego, nattlinne och en morgonrock. Hon hade själv fått bestämma tema på kalaset, och som ni kanske kan gissa så var det sjörövartema. I fiskdammspåsarna låg det läskiga tatueringar, klistermärken och piratpengar. Helt enligt Mejas önskelmål. Tack alla inblandade för en härlig eftermiddag!

Tipp tapp

2011-12-06, 19:53:31 / Kategori: Allmänt
Titi titti tita.

Alvin går runt här hemma och sjunger Midnatt råder med pekfingrarna i vädret. Gullungen min. Även Meja är väldigt förväntansfull vad gäller lucia. Både hon och Alvin ska vara pepparkaksgubbar har hon bestämt. Bara en vecka kvar idag. Som det ser ut nu så får jag faktiskt ledigt på Luciamorgonen för att gå och se ungarnas luciatåg. Jag HOPPAS verkligen att kollegorna håller sig friska så att jag verkligen får vara ledig då.

Imorgon efter jobbet är det dags för ett viktigt möte. Håll tummarna hårt då är ni snälla!


Förra årets pepparkaksgumma

Grattis älskade ungen min ♥

2011-12-05, 07:24:00 / Kategori: Meja 3-4 år


Idag fyller världens bästa Meja 3 år. Älskade ungen min.


Äntligen fredag

2011-12-02, 08:51:03 / Kategori: Allmänt
Eftersom jag måste stänga idag så fick jag sovmorgon. Eller fick och fick, jag tog sovmorgon eftersom jag inte orkar jobba mer övertid den här veckan. Har givetvis sagt att dom ska ringa om dom känner att det inte går. Än så länge verkar det lugnt. Fick Alvin att somna om här på morgonen så han känns pigg och utvilad idag. Envisa unge som ska upp 5.30 varje morgon.

Helgen innebär kalas på söndag. Imorgon tänkte jag baka och fixa lite, men det känns lugnt. Blir en mysig helg tror jag bestämt. Vad ska ni hitta på?