Mina fina

2011-02-28, 15:23:30 / Kategori: Allmänt

Sportlov

2011-02-28, 07:09:00 / Kategori: Allmänt
Sportlovsvecka, och killarna är här, vilket betyder att Sven är ledig lite mer i slutet av veckan än vanligt. På torsdag ska hela familjen till Tekniska museét. Är väl galet mycket folk, men vi ska försöka vara där vid öppning så ska det nog gå bra. Tekniska är ett toppenmuseéum för det passar alla i familjen på något sätt. Nu har dom en ny rymdutställning, ska bli spännande.

Träffa Johanna och hennes söta Love ska vi göra på tisdag, och på onsdag ska vi träffa Helena och lilla Tove. Meja går bara på förskolan måndag till onsdag denna veckan, så det blir lite lov för henne också. Förhoppningsvis så ska vi in och leka med hennes älskade Theo på fredag. Vi hoppas att mamma Nina orkar det.

Känns som att det blir en bra vecka.





Bra natt

2011-02-27, 09:22:29 / Kategori: Allmänt
Idag mår jag bra igen. Magontet släppte igårkväll, och verkar inte ha drabbat något av barnen som tur är. Alvin har dessutom sovit ganska bra i natt, så jag är lite piggare än vanligt med. Väldigt skönt.

Sven har husvisning idag så jag och ungarna är själva. Frågan är om vi ska hitta på något, eller stanna hemma och mysa. Meja är lite rastlös efter två dagar hemma nu, men frågan är vad vi skulle hitta på. Får fundera på det lite helt enkelt. Kanske gå vi bara ut och leker lite när Alvin sover sen efter lunch. Med lite tur så kanske det är kramsnö. Inte en enda snögubbe eller snölykta har byggts här hemma i vinter, för kallt hela tiden. Tror att Meja skulle tycka att det var superkul med en snögubbe.


Ajaj

2011-02-26, 10:06:15 / Kategori: Allmänt
Idag är det mammans tur att må skruttigt här hemma. Det började igår kväll med ont i magen och illamående. Illamåendet har släppt, men har riktigt ont i magen till och från. Mannen mår i alla fall bra igen så jag antar att det är något kortvarigt. Hoppas att det släpper snart för vi skulle behöva åka iväg och köpa en ny bilstol till Alvin. Har hittat ett bra erbjudande som bara gäller idag så det vore ju tråkigt att missa.

Barnen är det i alla fall full fart på. Göra loligt idag började Meja dagen med att säga.  Vet inte exakt vad hon menar, men det lär hon väl snart berätta.

Hoppas att er helg blir fin!


Full fart här hemma. Finns massor att upptäcka.

Fredagmorgon

2011-02-25, 07:05:00 / Kategori: Allmänt
Okej natt för Alvin faktiskt. Skönt. Meja sover fortfarande, hon tar helt enkelt sovmorgon den här mulna fredagmorgonen. Behöver hon säkert. Nu när hon inte sover alls på dagarna längre så borde ju nattsömnen öka lite tycker man. Mannen däremot är sjuk. Han mår illa och känner sig hängig. Hoppas, hoppas att det inte blir mer än så.

Vi hade lite planer på att träffa vänner idag, men får se hur det blir med dom. Beror på mannen. Jag och Meja ska i alla fall storhandla mat, och kolla in bokrean lite mer. Meja älskar dom tre böcker som jag köpte häromdagen. Rut och Knut leker doktor är ett tips till er med barn i samma ålder. Så rolig, har redan hunnit läsa den en massa gånger för en skrattande Meja.

Hoppas ni får en härlig fredag!


Glöm inte att vara med i tävlingen! Klicka på bilden för att komma till tävlingsinlägget.


En ganska bra eftermiddag

2011-02-24, 19:39:31 / Kategori: Allmänt
Hämtade skruttan 14.30 på förskolan. Det första hon säger när vi kommer hem är äta mellis sammans, Meja och Alle. Såklart fick dom det. Kexmackor (smörgåsrån med smör på) bestämde Meja att det skulle bli. Efter det så skulle dom leka lego, gå med vagnarna och leka båtar. Ganska konfliktfritt faktiskt. Lite knuffar och puttar, men inget värre.

Sen bjöd Meja med Alvin upp på sitt rum för att leka. Mamman var i chock. Alvin tyckte dock att det var mer spännande i badrummet, men en liten lekstund på Mejas rum blev det. Tänk om alla eftermiddagar kunde vara så här.


Alvin i finaste bodysuiten från Katvig som jag vann i höstas. Meja i sin älskade pepparkaksklänning.

Kan själv...

2011-02-24, 09:36:10 / Kategori: Meja 2-3 år
För några dagar sen så hade jag lagt fram Mejas kläder på golvet i hallen. Helt plötsligt hör jag henne ropa mamma, mamma kom! Tittar ut i hallen och ser att hon har klätt på sig byxor och strumpor själv. Byxorna har hon kunnat ta på själv länge. Strumporna har hon aldrig velat försöka ens. Kan inte brukar det låta när man säger till henne att försöka med strumporna.

Frågade hennes ena fröken på förskolan hur länge hon har kunnat detta. Fröken skrattar, tittar på mej och säger men Emma det har hon kunnat länge. Haha jasså en liten latmask är det jag har. När vi sen skulle gå hem så följer fröken med ut i hallen för att fixa något. Vips klär ungen på sig hela overallen själv med. Hemma vill hon på sin höjd stoppa i benen själv. Tro mej, jag har verkligen försökt få henne att försöka mer, men inte då.

Nu här hemma när hon ska klä på sig så låter det. Mamma, Meja kan selb...




Leka sammans

2011-02-23, 20:52:52 / Kategori: Allmänt
Meja är ju fortfarande väldigt svartsjuk mot Alvin. Hon river och slår honom så fort hon inte får som hon vill. Är hon trött så är det såklart värre.

På sista tiden har det dock börjat dyka upp små små stunder då det värmer i mammahjärtat. På eftermiddagarna när vi kommer hem från förskolan så kan hon komma och säga. Meja och Alle leka sammans lego. Så himla gulligt. I ett par minuter låter hon då faktiskt Alvin vara med och leka med hennes lego.


Bokrea

2011-02-23, 16:46:08 / Kategori: Shopping
Kom aldrig iväg till Sickla igår, men idag mötte vi upp Helena och Tove för en lunch och shopping. Jag kom hem med en ny kjol, likadan som den jag köpte innan jul fast TVÅ storlekar mindre. Hur bra känns inte det? En skjortblus kom jag hem med till mej själv med. Till Meja blev det nya målarfärger och ett par byxor.

Bokrean besöktes också, och ett par böcker inhandlades. Kunde gärna handlat mer, men det var så mycket folk så det får bli en annan dag i så fall. Känns som att man får verkligen passa på att köpa lite barnböcker när det är rea. Meja var mycket nöjd med sina nya böcker i alla fall.

Lura bebisen lite?

2011-02-22, 20:02:42 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Idag fick jag i Alvin 1/4 burk med blåbär/hallonpuré. Han vill dock helst inte gapa, men om man kittlar honom lite så öppnar han ju munnen. Sväljer maten gör han nu i alla fall, och verkar inte tycka att det är äckligt. Det är bara just det där att få honom att öppna munnen frivilligt. Funkar ju inte att lura honom att gapa genom att kittla honom hela tiden. Tips?


Trött

2011-02-22, 07:27:16 / Kategori: Allmänt
Galet trött. Alvin är en liten nattförstörare. Lite bättre blev det efter att tänderna dök upp, men inte mycket. Behöver sova, ska krypa ner med Alvin sen när han sover vid nio. Välbehövligt och mysigt.

Planerna idag är att åka in till Sickla. Behöver shoppa till mej själv. En ny kjol och lite linnen hade jag tänkt mej, oftast går det ju inte så bra när jag ska köpa saker till mej själv så vi får väl se. Jag hoppas att jag får med mej Nina också, men hon trodde igår kväll att hon inte skulle orka. Hade varit trevligt med sällskap.

Nu kommer liten Meja tassandes här. Hoppas ni får en bra dag!

Tävling i samarbete med Bambino

2011-02-21, 16:53:24 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten

Jag tävlar hos emmaoskrutten om ett "börja äta själv" paket från Bambino. Tre stycken vinner varsitt set med haklapp, bestick och tallrik. Tävla HÄR du med!


För en lott lämna en kommentar under inlägget. Glöm inte din mailadress
För två lotter länka med tävlingsbild och text i din blogg

Tävlingen avslutas den 15 mars. Lycka till!

Mysa

2011-02-21, 07:30:00 / Kategori: Allmänt
Redan ny vecka igen. Mejaskruttan är frisk och väldigt glad över att få gå till förskolan idag igen. Hon längtar efter Alessander och busiga fröken Susan. Igår hade hon en lång utläggning om sånt man inte får göra på hennes skola. Inte hoppa i soffan, inte springa i soffan (??) och inte skrika. I soffan ska man sitta med fröken Canina och mysa säger hon. Låter bra det, mysa är alltid bra.

Någon annan som är lite glad över att Meja ska till förskolan idag är mamman i huset. Ska iväg och träffa Helena och lilla Tove. Fika och en massa bebisprat lär det bli. Behöver verkligen prata av mej efter sjukveckan. Meja hämtas dock extra tidig idag eftersom hon varit hemma över en vecka. En eftermiddag med Mejabus blir det med andra ord också.


Finaste tjejen med Pippiflätor

Fusk

2011-02-20, 09:16:35 / Kategori:
Två bra nätter och morgnar var tydligen för mycke begärt. Natten var riktigt kaos och tidig morgon. Dock så fick jag ligga kvar en stund medan mannen gick upp med barnen. Skönt det i alla fall.

Dagen igår blev bra, oroligt skönt att få umgås lite med folk efter en vecka isolerad här hemma med sjuka Meja. Lilla kusinen är beräknad 15 maj. Roligt med en kusin till som blir nära i ålder med våra. Dom flesta av barnens kusiner är mellan 6-11 år, och ja dom är ganska många. Lilla som födds i maj blir nummer 10, med våra 4 så blir dom alltså 14 st. Ganska mysigt med så många.

Igår var då första gången jag verkligen fuskade med dieten. Fy vad ont magen jag har haft hela natten, och fortfarande. Kroppen blev väl helt chockad av allt den inte brukar få. Väldigt god middag var det i alla fall så de var nog värt de ändå. Nästa gång jag fuskar så får det nog dock vara lite mer med måtta, man behöver ju inte äta allt bara för att man är borta *skratt*


Sovmorgon

2011-02-19, 10:13:56 / Kategori: Allmänt
Båda barnen vaknade strax innan sex. Alldeles för tidigt, men vad gör man. Det var uppenbart dock att Meja inte sovit färdigt. Strax efter sju så somnade vi alla fyra om i vår säng. Vaknade igen av Alvins glada joller kvar över nio (!!) Har inte hänt sen han föddes att vi får sova så länge. Helt underbart.

Ute är det superfint väder, lite kallt men soligt. Utelek står på programmet idag. Mejaskruttan är frisk så ikväll blir det middag hos Svens ena bror och hans gravida fru. Blir en toppenlördag det här gissar jag.

Hoppas ni får en härlig dag ni med!


Leksakslådan är perfekt att stå vid, mycket saker att pilla med.

Magic moment

2011-02-17, 16:08:22 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Sven satte ner Alvin i hans säng härom kvällen för att gå och fixa välling. Jag låg på vår säng och tittade på tv. Helt plötsligt hör jag ma ma. Vänder mej om och ser Alvin stå skrattande med händerna utsräckta mot mej. Sötaste ungen. En gång till har jag hört honom säga mama och titta på mej. Ska bli spännande att se om det fortsätter!


Vad roar man sig med...

2011-02-17, 13:12:38 / Kategori: Allmänt
... när man är två år och sjuk...



Måste säga att Lottospelet från Jabadabado är toppen. Bara fyra bilder per bricka, helt lagom för Meja. Fina enkla bilder är det också.

Givetvis tittas det på film med. Helst Pippi. När det finns lite mer ork så byggs det med Duplo eller leks med Brio järnvägen med.



Lillskruttan är hemma från barnmottagningen igen. Hon fick lämna prover och läkaren tittade på henne. Dom hittade inget fel, men hon var röd i halsen. Inväntar svar på halsprovet. Urinprov ska vi lämna på VC så fort hon behagar kissa, hon ville tydligen inte alls samarbeta.

Barnmottagningen?

2011-02-16, 20:29:03 / Kategori: Allmänt
Torsdag, veckan börjar närma sig slutet igen. Väntar på att klockan ska bli 9.20, då ska barnmottagningen i Nacka ringa upp mej. Ringde sjukvårdsupplysningen igår och dom menade att en läkare borde titta på Meja så hon inte går runt med någon infektion i kroppen som inte vill ge med sig. Tre hela veckor har hon varit hemma sjuk nu sen årsskiftet. Vi får väl se vad dom säger, och hoppas vi får en tid idag.

Alvins andra tand har nu nästan spruckit igenom helt. Borde ju betyda bättre sömn snart. Hoppas kan man ju i alla fall, eller hur?


Titta gärna in på mina auktioner på tradera. Du hittar dom HÄR

Sötaste

2011-02-16, 16:00:00 / Kategori: Meja 2-3 år
Måste bara visa alla hjärtans dagspresenten som Meja hade med hem från förskolan.I vanliga fall brukar jag inte gilla att fröknarna gör en massa på barnens skapelser, men den här dikten som är ditskriven fick det att tåras i ögonen.


Maten och vikten

2011-02-16, 08:34:59 / Kategori:
Måste säga att det går bra med LCHF maten. Sötsuget är ju i princip borta sen länge nu. Ibland kommer det tillbaka, men hittills har jag låtit bli att stoppa i mej godis och liknande.Trots bristen på träning så visar vågen idag -4,7kg sen årsskiftet. Bra resultat anser jag i alla fall. Mycket nöjd. Det betyder att jag faktiskt bara har ca 5 kg kvar till den vikt jag hade innan jag blev gravid med Meja.

Träna måste jag ju förstås med, annars blir jag ju inte av med degmagen. Träna är dock inte så högprioriterat när man aldrig får sova, men jag hoppas att jag snart kan komma igång igen.

Sjuk igen

2011-02-15, 15:56:18 / Kategori: Allmänt
För tredje gången den här terminen är nu skruttan febersjuk. Tycker så synd om henne för hon är så ynklig. Idag har vi hunnit lägga en massa pussel, läsa alla husets böcker och titta på film förstås. Pippi, Lilla kycklingen och Spöket Laban är favoriter just nu.

Lilla Alvin har roat sig rätt bra själv får jag säga. Tog in extramadrassen och la den på golvet vid tvn. Då kan Meja ligga där och titta, och Alvin leker på golvet bredvid. Meja vill ju helst ligga i famnen eller hålla henden, så det är en perfekt lösning. Nära båda.

Håller tummarna för att det inte blir så långvarigt den här gången!

Alvin 7 månader

2011-02-15, 07:10:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Tiden rusar fram och lillkillen i familjen har hunnit bli 7 månader. Här kommer lite av dom saker stora lilla killen kan.

- Sitta
- Sätta sig från liggande
- Krypa
- Resa sig mot möbler och annat
- Gå ett par steg längs med möbler
- Går om man håller honom i händerna
-Går med sin lära gå vagn
- Är en väldigt glad och nöjd kille som älskar att mysa och gosa
-Tycker om när man sjunger och tittar i böcker

...och så finns det en sak som vi önskar att han kunde/ville och det är att äta. Äggula och leverkorv har vi upptäckt att han gillar lite i alla fall. Alltid nått?



Grattis på sjumånadersdagen älskade unge!

Full fart framåt

2011-02-14, 15:30:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Alvin har upptäckt att lära gå vagnen är en rolig sak. Djupt koncentrerad så går han fram och tillbaka i vardagsrummet. Givetvis får man vara med hela tiden för om han får för mycket bakvikt så tippar han. Framåt är det dock inga problem. Lika bråttom som storasyster verkar han ha.


Hemmadag

2011-02-14, 08:16:06 / Kategori: Allmänt
Kaosnatt. Kommer inte Alvins andra tand snart så blir vi galna här. Han skrek och var ledsen nästan en timme mitt i natten. Till slut somnade han i alla fall i min famn. Sov oroligt, men ändå okej fram till sju. Meja sov gott tolv timmar i sträck och väntar nu otåligt på att få gå till förskolan och busa. Den lilla feber hon hade igår verkar vara som bortblåst. Skönt det.

Idag blir det mysa hemmadag för mej och Alvin. Skönt för honom att få ha mamma och huset för sig själv. Meja vaktar honom konstant när hon är hemma så han behöver ju få slappna av.

Hoppas ni får en mysig alla hjärtans dag! Firar ni på något speciellt vis?

Myshelg

2011-02-13, 13:40:31 / Kategori: Allmänt
Blev bio igår för mej och mannen, The kings speech såg vi. Riktigt bra, men kanske lite lång tyckte jag. Skönt att vara utan barnen en stund. Dock saknar man ju dom så fort man lämnat huset knasig som man är. Mormor hade ett lätt barnvaktsuppdrag eftersom båda sov när vi åkte.

Idag fick vi sovmorgon medan mormor busade med barnen. Skönt, men man skulle behöva typ tusen sovmorgnar i rad för att ta igen all sömn känns det som. En stund ute i snön har vi hunnit med också, underbart soligt väder ute. Både Meja och Alvin somnade i pulkorna på vägen tillbaka från pulkabacken innan, verkar vara jobbigt att ha mormor på besök.


Äntligen mormor

2011-02-12, 09:43:08 / Kategori: Allmänt
Så skönt att vakna upp till underbart vackert vinterväder. Igår var det ju snöstorm, så dagens väder änns ju bättre kan jag säga.

Mormor kom efter en hel del förseningar fram igår. Meja envisades med att få följa med och hämta henne trots att hon var för trött. Gick ju inte att säga emot när vi pratat om det hela veckan. Meja tyckte det var superspännande när vi kom till Bromma. Massor med folk, ny miljö, och såklart spännande att vänta på mormor. Vi lyckades komma i ganska bra tid så Meja fick en glass medan vi väntade. Överlycklig när mormor väl kom, men efter en liten stund i bilen somnade hon såklart.

Mycket nöjd var hon i morse när hon upptäckte att mormor var kvar. Busat och myst hela morgonen har dom gjort. Dagen planer är att om ett tag åka för att mata ankorna i hamnen, fika och ta en promenad i solen. Ikväll hade jag och Sven tänkt gå på bio, men jag vet inte. Finns ingen film just nu som lockar. Förslag?

Hämta mormor

2011-02-11, 06:58:00 / Kategori: Allmänt
Helg igen. Fredagar känns ju oftast som helg här hemma eftersom mannen bara jobbar halvdag och oftast hemma. Lite städning på förmiddagen om barnen tillåter, och sen blir det badhuset för mej och Meja. Ska bli jättemysigt att bada bara vi två.

Vid halv fem landar momor på Bromma så då ska vi dit och hämta henne. Meja har tjatat hela veckan om att vi ska hämta mommo. Lillskruttan längtar som sjutton efter sin mormor kan jag lova. Igår bokade jag dessutom en flygresa för mej och Meja så vi kan hälsa på mormor och morfar i Lund i slutet av mars. Meja kommer att bli hur glad som helst när det är dags.


Hoppas ni får en härlig helg!

Zzzzz

2011-02-10, 10:50:45 / Kategori: Allmänt
Segt här idag. Natten var totalt kaos. Alvin vaknade hur många gånger som helst. Helt garanterat på grund av tänderna. Den första är i alla fall helt igenom nu, och den andra ligger där precis under tandköttet. Ett par nätter till och sen är det förhoppningsvis klart.

Dagens planer blev avbokade. Skulle egentligen träffa Nina och Malin, men har ägnat förmiddagen åt att sova och vila istället. Välbehövligt, men tråkigt förståss. Efter lunch så ska vi i alla fall ta oss iväg och fixa några ärenden. Skicka traderapaket, och byta ett par fodrade gummistövlar som jag köpte till Meja. Tog en storlek större än hennes vinterkängor, och trots det så är dom för små?? Blir så trött på att olika märken har så olika storlekar.

Mannen jobbar hemma idag, så kanske kan jag flörta till mej en lunchdejt. Vore ju mysigt så här en mulen torsdag.

Stor dag

2011-02-09, 12:21:41 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Idag är en stor dag här hemma. Alvin har fått sin första tand, och jag ser att även nästa är på gång. Lilla gubben är helt trött och seg idag så vi har haft en riktig mysdag. Gosunge.


Mamma är tydligen riktigt rolig ibland...

Sömnrutiner

2011-02-09, 07:40:54 / Kategori: Allmänt
Även Mejas andra dag utan lunchvila gick bra. Hon somnade gott vid 19.30 igår med. Känns som att ordningen är återställd gällande hennes sömn i alla fall. Hon har inte heller varit speciellt mycket tröttare på eftermiddagarna. Lite lägre tempo kanske, men det är mest skönt.

Alvin har för en gångs skull haft en helt okej natt. Vi har ju sån tur att barnen åtminstone somnar för natten samtidigt. I natt vaknade han ett par gånger, men somnade om direkt igen. Morgon blev det inte förrän 06.40, ganska sent för att vara honom. Vore väldigt skönt om hans nattstrulande snart vände. Lite sömn hade inte skadat någon här hemma.

Insåg häromdagen att jag bara har sovit enstaka hela nätter sen jag blev gravid med Meja. Det är snart tre år utan vettig sömn. Inte konstigt att man är lite glömsk och förvirrad emellanåt va?

Rolig post idag

2011-02-08, 18:31:34 / Kategori: Shopping


Biljetterna till Pippi- ett äventyr på is som jag vann innan jul. Undrar vem som är gladast, mamman eller Meja?

Lyckat

2011-02-08, 08:42:35 / Kategori: Allmänt
Som ni ser har bloggen fått ny design som Nina hjälpt mej att fixa. Vad tycker ni?

Det gick bra för Meja att inte sova på förskolan igår. Jag hämtade 13.45 och då hade hon minsann inte lekt klart. Får nog hämta lite senare idag. Inga problem för henne att orka här hemma sen heller. Läggning helt utan problem 19.15. Kändes skönt.

Dagens planer var att åka till Ikea med Nina. Theo har dock blivit sjuk så hon ska inte med. Tror inte att vi åker heller faktiskt. Är så otroligt trött så jag passar nog på att sova och mysa här hemma idag. Var inget jätteviktigt jag skulle köpa på Ikea, så det kan vänta till en annan dag.

Nu ska jag krypa ner till Alvin och hoppas på lite mera sömn. Hoppas ni får en bra dag!

Fynd

2011-02-07, 16:29:00 / Kategori: Shopping

Jeans från Nova Star och två tröjor från POP till Alvin. 110 kr totalt, kan man bli annat än nöjd?

Inte sova

2011-02-07, 08:50:58 / Kategori: Allmänt
Ny vecka och äntligen förskola för Meja. Behöver jag säga att det var en jättelycklig tjej som nyss åkt dit med sin pappa? Hon har tjatat om bästisen Alexander och fröken Susan hela morgonen. Nägra tvivel på om hon trivs behöver man ju knappast ha.

Stor dag för Meja idag också för vi ska testa att hon inte sover på förskolan. Hoppas att det gör att hon kan somna i tid på kvällarna igen. Ska hämta henne tidigt idag för säkerhets skull. Vi vill ju att det ska bli lyckat så då känns det bra att hon får kortare dagar tills man vet att hon orkar.

Jag och Alvin ska ha en lugn måndag. Kanske åker vi iväg och fixar lite ärenden, annars tar vi det en annan dag. Skönt för Alvin att få vara ensam hemma igen. Bara mysa.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Ägg och baconmuffinsrecept

2011-02-06, 15:03:21 / Kategori:


Ingredienser för 12-15 muffins

10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl ost
2 pkt bacon
peppar

Gör så här
Blanda ägg, grädde och ost.
Klipp baconet i små bitar och stek.
Blanda baconen med äggröran, peppra.

Det går också att stoppa i små bitar tomat, stekt svamp eller paprika.

Häll smeten i muffinsformar, det är bra att sätta formarna i en teflonform för muffins. Har du en sån så kan man fylla dom ända upp. I annat fall fyll inte formarna riktigt.

Stoppa in i ugnen 175 grader i 20 min. Går jättebra att frysa och sen värma i micron om man har lust.

Vår lilla konstnär

2011-02-06, 10:28:32 / Kategori: Meja 2-3 år

Snart friska

2011-02-04, 22:02:12 / Kategori: Allmänt
Helgen inleds med en friskare familj än igår i alla fall. Meja verkar må bra, men är hostig och snorig. Alvin är
feberfri igen, efter koll i munnen så beror nog hans feber igår på att dom första tänderna snart spricker igenom. Jag sov i gästrummet i natt och mår mycket bättre nu jag med. Tänk vad lite sömn kan göra.

Nu hoppas jag att sjukdomarna håller sig borta ett bra tag. Två hela veckor nu i början av året räcker för vår del. Idag blir en lugn dag, men jag hoppas att vi kan orka göra något imorgon. Efter en veckas isolering här hemma så vore det kul att få se lite människor igen faktiskt.


Hoppas ni får en bra helg!

Skit

2011-02-04, 08:30:58 / Kategori: Allmänt
Jaha, det enda som kunde vara värre än att Alvin också blir sjuk är ju förstås att jag blir det. Vaknade med huvudvärk och ont i halsen. Mår inte alls bra. Jäkla skit! Givetvis är detta en av de få fredagar som Sven måste till jobbet, så hur denna dagen ska gå vet jag inte.

Meja verkar i alla fall mycket bättre. Ingen feber för första gången på hela veckan. Underbart. Den hemska hostan är dock kvar, men hosta brukar ju ta ett tag att bli av med. Alvin har fortfarande ingen feber, men har startat dagen med att vara gnällig och lite hängig. Vi får väl se.


Kaotiskt

2011-02-03, 18:46:33 / Kategori: Allmänt
Dagen här hemma har varit kaotisk. Meja har haft låg feber och varit ynklig. Alvin har ingen feber, men är ynklig även han. Har bara velat vara i famnen och mysa. Gissar på att han är på väg att bli sjuk han med. Mejas feber har gått upp lite nu under eftermiddagen, men för första gången på hela veckan har hon ätit riktig mat. Två korvar och lite makaroner slank ner. Det känns ju väldigt positivt i alla fall.

I förmiddags när Alvin sov så gjorde jag och Meja nya äggmuffins, Meja älskar att baka. Receptet kommer har helt glömt bort för er som bad om det sist. Sen lekte vi en stund på hennes rum. Riktigt snygg skulle hon tydligen vara idag. Klänning och uppsatt hår skulle hon ha. Kanske bästa medicinen mot feber, vem vet? Sen poserade hon glatt framför kameran, knasunge.




Mina fina sjuklingar

Lite bättre?

2011-02-03, 09:14:28 / Kategori: Allmänt
Tack för alla era krya på dej Meja kommentarer. Dom värmer.

Idag verkar hon faktiskt må lite bättre. Feberna är nere på 38 och hon är något piggare. Vi får väl se hur det utvecklas, brukar ju bli sämre fram mot eftermiddagen. Avvaktar i alla fall med läkaren. Nu ligger hon här nerbäddad och tittar på Spöket Laban. Tack och lov så jobbar Sven hemma nu på förmiddagen så Alvin är där nere hos honom. Underlättar ju ganska mycket kan jag säga.

Lilla gumman

2011-02-02, 19:50:01 / Kategori: Allmänt
Mejaskruttan har bara blivit sämre under dagen. Nu har hon somnat för natten, tempade henne 39,4 grader så hon fick Ipren, och nu hoppas jag att hon får sova inatt i alla fall. Håller tummarna för att hon är bättre imorgon, annars får vi nog ta en tur till läkaren och kolla så att det inte är halsflussen som kommit igen.

Tycker så himla synd om henne. Ledsen är hon för att hon inte kan gå till skolan och leka med sin älskade Alexander. Ledsen för att mamma måste hålla på med Alvin, och inte kan krama henne hela dagarna nu när hon är sjuk. Till middag skulle hon få något hon verkligen gillar och som hon hade bett pappa om över telefon. Lilla gumman satt bara och tittade ledset på maten innan hon kröp upp i pappas knä och nästan somnade.

Lilla hjärtat, hoppas hon är frisk igen snart!


Sjukstuga

2011-02-02, 11:50:11 / Kategori: Allmänt
Meja hade ju feber i måndags, som försvann under förmiddagen. Kom tillbaka igen vid läggdags, lätte feber bara strax över 38. Samma igår, men då även hosta. Idag hostar hon massor och är ganska ynklig. Uppe och leker, men man ser att hostan är jobbig. Hon som alltid varit så frisk innan har nu varit sjuk två gånger i januari. Två veckor hemma från förskolan. Hoppas inte att det fortsätter så här. För allas skull.

Att vara hemma med båda ensam hela dagarna är galet svårt. Meja är på Alvin hela tiden, går inte att lämna dom i två sekunder. Hon slåss, rivs och tar hans saker. Bitas verkar hon tack och lov ha slutat med i alla fall. Att jag är trött som tusan för att Alvin sover så dåligt på nätterna gör ju inte saken bättre. Gaah.

Nu sover i alla fall Alvin, och Meja vilar framför Pippi. Inte ens när hon är sjuk vill hon sova middag längre.


We R Family

2011-02-01, 16:14:06 / Kategori: Allmänt


Hemkomna från ett trevligt We R Family event. Om ni är nyfikana på att veta mer, eller kanske sugna på att gå nästa gång så titta in på deras hemsida.Mötte upp Nina utanför NK på vägen dit, mycket trevligt med sällskap. Eventet hölls på Café Opera så nu har jag varit där för första gången med. God lunch serverades i form av stora matmuffins och smoothies. Såg supergott ut, men jag stod över. Håller mej till min LCHF mat.

Fyra företag berättade om sina produkter. GRANIT, BAMBINO (på bilderna ovan), MARTINA BARNSJUKHUS och SEBA MED. Alltid intressant att höra om nya produkter och företagens samarbete med omvärlden.

Med mej hem fick jag också en härlig goodiebag med en massa roliga saker. Sjuklingen Meja packade upp den med stor glädje när jag kom hem.