Alvin vill ha

2011-01-31, 18:22:09 / Kategori: Shopping

Alvin vill ha den här dockan av märket Ruebens barn. Visst är den underbar?
Någon som har sett dom säljas i butik runt Stockholm?

Utveckling i rasande takt

2011-01-31, 16:25:09 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Här hemma har vi numera en liten kille som kryper nästan hela tiden när han vill ta sig framåt. Det går ganska vingligt, och han sätter sig för att vila ofta, men kryper det gör han. Idag har han tagit sig runt i vardagsrummet och ställt sig upp överallt mot möblerna. Så spanar han lite och sen kryper han vidare. Hur duktig som helst!

Galenungen gjorde alldeles nyss ett försök att ställa sig upp mitt på golvet. Ställde sig som ett upponervänt V och sen släppte han händerna. Kom säkert 15 cm från golvet med händerna innan han trillade och slog sig. Mamman hinner inte med.



Sjuk igen

2011-01-31, 08:56:59 / Kategori: Allmänt
Ny vecka som var full med planer. Tyvärr så börjar den tråkigt med att Meja vaknade med feber. Inte så hög än så länge, men den lär ju stiga. På förskolan sa dom att det går mycket feber och kräkningar. Jag håller alla tummar för att det inte är det hon har åkt på.

Nu får vi väl se hur det blir med resten av veckan. Imorgon ska Sven i alla fall vara hemma. Då ska jag och Alvin på We R Family event på Café Opera. Det var ju jättetrevligt sist så det hoppas jag att det blir nu med.

Nu ska jag krypa ner här med lilla skruttan och titta på Pippi. Alvin sover så jag får passa på att ge Meja en massa extra uppmärksamhet nu medan jag kan.

Ja e sär i Theo

2011-01-30, 10:47:50 / Kategori: Allmänt
Kvällen igår blev jättetrevlig. Meja och Theo bråkade om i princip allt, men det verkar vara så när man är 2  år. Allt är bara mitt, mitt och mitt. Stundvis hade dom förståss väldigt roligt med. Deras kväll avslutades medd Pippi på dom sju haven och popcorn. Behver jag säga att det var uppskattat? Dessutom betydde ju det att vi vuxna fick äta efterrätt i lugn och ro, vilket ju är ganska ovanligt nu för tiden.

Alvin visade upp sina moves. Kravlade, kröp lite, ställde sig mot allt. Det nya för kvällen var att han försökte gå utmed möblerna i vardagsrummet. Han förflyttade sig faktiskt en liten bit.

Kvällen bästa kommentar Ja e sär i Theo kom förståss från Meja...



Meja valde kvällens outfit själv. Ja e cool sa hon sen...

♥ Awards ♥

2011-01-28, 16:46:35 / Kategori: Allmänt

Jag har fått en Beautiful Blogger Award av Creyla



Med awarden följer lite frågor att svara på och här kommer dom!


Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
Kanske kommer Pimme att fatta vinken och springa tillbaks...

Vad var det senaste du såg på tv?
Nyhetsmorgon

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
Meja som sjunger inne på sitt rum

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår när jag hämtade posten

Vad har du på dig?
Röd/vitrandiga mysbyxor från POP, vitt linne, svart munkjacka

Vilken var den senaste filmen du såg?
Pingu...

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Nej det skulle jag nog inte. Trivs bra i Sverige.

Nu ska Awarden skickas vidare. Till sju stycken bloggar/bloggerskor. Dom jag väljer är följande:
Nina Sara Familjen Bus
Ciliah Elin &   Erika




Jag fick även denna fina award av söta Nina. Fanns en utmaning även till denna, men det får bli en annan gång.

Aquaria

2011-01-28, 13:58:22 / Kategori: Allmänt
Vad är mer perfekt en fredag än en utflykt med bästa kompisen? Hela veckan har Meja tjatat om Theo, och idag var det äntligen dags. Dom han busa massor på dom två timmarna vi var där. Till Mejas stora lycka så ses dom imorgon igen för då kommer hela familjen hit på middag.

Nu väntar en lugn eftermiddag här hemma. Mycket legobygge misstänker jag att det blir. Hoppas att ni också får en bra start på helgen!




Sångpåsen och krypande

2011-01-27, 18:41:11 / Kategori: Alvin 6-12 mån


Meja fick ju en sångpåse i födelsedagspresent, och man kan ju lugnt påstå att det var en perfekt present för vår dotter. Varje dag ska det sjungas minst en runda med alla sångerna. Jättemysigt, och även Alvin uppskattar det. Nu har jag dock tröttnat på en del av sångerna så jag har lagt i lite nya saker istället. Lika uppskattat det som tur är.

Vi har faktiskt haft en riktigt bra eftermiddag här hemma. Meja har låtit Alvin vara ifred större delen av tiden. Alvin har också flera gånger under dagen tagit 5-6 krypsteg i rad. Nu kryper han snart våran stora lilla kille.


Liten skrutt som ska tugga på kameraremmen så fort han ser den...

Lite sömn

2011-01-27, 08:54:02 / Kategori: Allmänt
Alvin sover urdåligt på nätterna nu. Tror ju att det är tänder, det är lite svullet i underkäken, men vi får väl se. Meja sov alltid dåligt i två veckor innan tänderna tittade fram. Vad som helst bara jag får sova snart.

Igår kom vi i alla fall iväg till Sickla för att fika med Nina. Väldigt trevligt även om vi inte hade så mycket tid. Jag var duktig och fikade bara en stor kopp te. Kändes faktiskt inte alls jobbigt att hoppa över bullen till. Märker att socksuget har börjat lägga sig ordentligt nu.

Även idag blir det fika. Denna gång med Helena och lilla charmtrollet Tove. Fika och prata lite bebisprat är perfekt när man är så här trött.


Lite smörgåsrån till frukost

Hmm...

2011-01-26, 19:56:21 / Kategori: Allmänt


Skumtomte eller busmonster?

LCHF

2011-01-26, 09:08:56 / Kategori:
Runt nyår så bestämde jag mej för att nu är det dags att bli av med gravidkilona och få en lite mer tränad kropp. Min kompis Sanna hade lite tidigare börjat med LCHF kost och tyckte att det var bra. Jag tyckte att det var värt ett försök, men jag vet ju själv att jag har väldigt lätt för att ge upp om det inte ger resultat på en gång.

Nu är snart januari slut och jag har kämpat på bra med maten måste jag säga. Fuskat ett par gånger när vi varit på kalas eller på besök hos nån. Här hemma har jag dock följt det jag bestämt mej för. Hade satt upp ett par mål. -3 kg till mitten av mars och ytterligare -3 kg till 1 juni. Efter en månad så visar vågen -3 kg. Gissa om jag är glad, och SÅ peppad att fortsätta.

Träningen har det varit lite dåligt med, men en gång i veckan har jag nästan lyckats med. Får duga så länge. Utan tillräcklig sömn så orkar jag inte träna mer, så är det bara.


Frukostmuffins. Ägg, bacon, grädde, peppar och ost.

Älskar Tradera

2011-01-25, 13:34:16 / Kategori: Shopping
I slutet av förra veckan vann jag en auktion med den här fleecen till Alvin. Älskar mönstret. Även Alvin verkar gilla det för han har tagit den lilla sjalen som snuttis.



I december vann jag även en auktion med skalbyxor till Alvin. 44 kr kostade dom, kan det bli bättre? Praktiskt taget nyskick. Jackan fick han av en kusin så nu är våroutfiten klar. Vi är redo för sandlådan nu, kan snön försvinna snart?


Ändrade planer

2011-01-25, 07:10:00 / Kategori: Allmänt
Veckans planer har ändrats en del. Babysimmet idag är inställt tyvärr, får se när vi får bada istället, förhoppningsvis någon dag nästa vecka. Hur tråkigt som helst. Troligtvis är även morgondagens planer inställda eftersom Alexander är sjuk. Blev en lugn vecka ändå ser det ut som.

Igår hade vi i alla fall en mysig dag på jobbet. Kom dit strax innan tio och åkte vid ett. Fick pratat lite med kollegorna, busat lite med ungarna, och pratat lite om hösten med chefen. Känns bra måste jag säga. Saknar faktiskt att jobba ibland.

Eftersom vi blev kvar så länge på jobbet så åkte vi direkt till rytmiken. Alvin var lite skeptisk till en början, men efter ett par sånger så verkade han tycka att det var mysigt. Kommer att åka dit varje måndag framöver tror jag. Lekte en kort stund gjorde vi med innan vi åkte hem och hämtade upp Meja på förskolan.

Idag då, jag vet faktiskt inte. Får fundera vidare på det med en kopp te.


Kommande veckan

2011-01-24, 07:35:00 / Kategori: Allmänt
Måndag
Hälsa på jobbet
Babyrytmik med Helena och lilla Tove
Tisdag
Babysim sista gången
Onsdag
Lunch med Jessica och lilla Alexander
Fredag
Aquaria med Nina och Theo
Lördag
Nina, Johan & Theo kommer på middag
Söndag
Träna

En vecka med mycket planer. Känns bra efter två väldigt lugna veckor. Blir första gången med babyrytmik för Alvin idag, hoppas han gillar det lika mycket som storasyster gjorde. Ska i alla fall bli jättemysigt.


Hoppas ni får en bra start på veckan!

Lite mer reashopping

2011-01-22, 15:25:31 / Kategori: Shopping
Jag skulle ju egentligen inte handla något mer på POP rean hade jag bestämt, men det gick ju sådär med det kan jag säga. Nu när dom sänkte till 70% var jag ju ändå tvungen att titta in och kolla. Kom hem med lite fynd och kände mej nöjd. Pyjamsarna kostade 85 och 100kr vilket ju är billigare än på Lindex. Håller otroligt mycket bättre med ju.

Tröjan är till sommaren, och vantarna matchar Mejas skaljacka som jag tack vare Nina lyckades beställa från POPs webbshop för bara 265 kr. Hur nöjd som helst är jag. Har kollat på den ända sen rean började, så jag är glad att jag inte slog till tidigare eftersom den blev så billig nu.



Lördag

2011-01-22, 11:03:12 / Kategori: Allmänt
Trött lördag idag. Alvin sov jättehackigt hela natten. Kanske överstimulerad efter gårdagens utflykt. Igår var vi på mamma/babylunch. Sex mammor, sex bebisar och så Mejabus. Var jättetrevligt måste jag säga. Trodde att Meja skulle tröttna fort, men vi var faktiskt kvar i två timmar innan vi åkte hem. Visst hon frågade ett par gånger om vi inte skulle åka, men hon verkade inte ha tråkigt.

Idag har vi faktiskt inga planer. Jag har städat och sorterat tvätt här på morgonen, så nu är "måstena" avklarade. Alvin och Sven sover för tillfället, så efter det får vi väl se om vi hittar på något. Ibland är det rätt skönt att bara vara hemma och göra ingenting, eller hur?

Hoppas ni får en mysig lördag!


Badbusen igårkväll

6-månaderskontroll

2011-01-20, 13:23:10 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Var med stora lilla killen på 6 månaderskontroll idag. Han väger nu 9080g, längden är tyvärr oklar. Hon mätte 67 cm vilket är typ samma som sist, så det stämmer ju inte. Vi mätte dock inte om eftersom Alvin inte ville ligga på rygg utan bara blev arg. Svårt att mäta en liten ålande unge som bara vill över på mage.

Läkarbesöket klarade han fint med. Lite svårt för läkaren att undersöka honom då han ålade omkring på bänken och inte alls ville ligga på rygg. Efter en del trixande så fick hon i alla fall undersöka honom. Allt såg fint ut.

Dom var imponerade av hans utvecklingstakt. Stolt mamma blir man då. Läkaren frågade sina standardfrågor. En av frågorna är om barnet försöker sätta sig upp när man drar det i händerna. Jag bara Ja, du han sätter sig ju upp själv. Då skrattade hon och sa Jaha, du är en sån liten kille som har bråttom med allt. Det stämmer ju rätt så väl.

Gällande maten så sa hon att det bara är att fortsätta erbjuda. Helst varje gång det är matdags. Har ju bara försökt ge honom en gång om dagen så vi får väl öka på det. Både igår och idag har jag faktiskt fått i honom fyra små skedar morot. Liiitet framsteg.


Från liten skrutt på 4400g till ganska stor skrutt på 9080g. Mer än dubblat sin födelsevikt har han gjort nu.

Alvin kravlar - film

2011-01-19, 14:18:11 / Kategori: Alvin 6-12 mån
En kort snutt med Alvin när han kravlar omkring, han slutar oftast när kameran kommer fram. Idag har han kravlat runt uppe på hela ovanvåningen. Han har verkligen fått upp farten nu.


Trött onsdag

2011-01-19, 09:19:05 / Kategori: Allmänt
Senaste nätterna har varit kaos. Alvin vaknar fyra gånger, gnäller och vill vara nära. I munnen ser det ut som att hans första tänder är på väg upp. Om det är så hoppas jag att dom spricker igenom fort så att vi kan få sova igen. Ja, och så att han slipper ha ont givetvis.

Även Mejas nätter har blivit lite knas nu efter att hon var sjuk. Igår sov hon över två timmar på förskolan, helt slut efter första dagen där på över en månad. Givetvis resulterade det i att hon vaknade tidigt imorse. 05.45 var det godmorgon. Vi får väl se om hon reglerar det själv som hon gjort innan, eller om vi får säga till.

Eftersom dagens planer blev inställda så tar jag och Alvin en mysig hemmadag. Underbart väder ute så kanske blir det en promenad trots halkan.



Krypkravel här på morgonen

Nallebud

2011-01-18, 18:58:13 / Kategori: Allmänt


Nu när Meja var så sjuk så fick hon en ursöt liten sak med posten. Hennes bästa kompis Theo skickade henne ett Nallebud med en kryapådej hälsning. Behöver jag säga att Meja blev superglad?

Min trotsiga busunge är tillbaka

2011-01-17, 20:58:26 / Kategori: Allmänt
Meja är definitivt helt frisk. Sån fart som det har varit på henne idag, helt galet. Trotsande är givetvis tillbaka med, men har nått nya höjder. Gaah. Ungen bråkar om allt, precis allt när vi är här hemma. Vi var iväg på Andys lekland idag och där uppförde hon sig exemplariskt. Helt otroligt att det kan vara sån skillnad på hemma och borta. Känns det igen?

På Andys hade hon jättekul. Full fart upp och ner i rutschkanor, hoppade på studsmattor, och dök i bollhavet. Perfekt att åka dit idag, inte så mycket folk. Väldigt glad är jag att min busunge är tillbaka.


Ny vecka

2011-01-17, 09:19:50 / Kategori: Allmänt
Ny vecka, och förhoppninsvis en mycket bättre vecka än den förra.

Igår var Meja helt feberfri så vi bestämde oss för en liten utflykt. Jag syster och Meja åkte iväg på bio. Mejas första bio blev Var inte rädd långa farbrorn. Meja tyckte att det var supermysigt och satt lugnt och åt sina popcorn. En perfekt aktivitet när man varit sjuk så länge.

Meja är hemma från förskolan även idag. Bra med en extra dag hemma innan det är dags igen. Hon är helt frisk och full fart idag vilket är superskönt. Om en stund tänkte vi åka iväg till Andys lekland så hon kan busa av sig lite. Får passa på när man är en extra vuxen, ikväll åker dock syster hem igen.

Tack så jättemycket för all er omtanke nu när Meja varit sjuk

Friskare Meja och 6 månaders kille

2011-01-15, 21:54:09 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Lilla skruttan mår mycket bättre. Febern har inte försvunnit helt, men den har varit väldigt låg idag. Imorgon lär den vara borta. Hon orkade till och med följa med in till centralen och hämta min syster som kom med tåget från Göteborg. Jättespännande att titta på tågen, och toppen att moster Sanna kom på besök tyckte Meja. Otroligt skönt att hon mår bättre igen, riktigt läskigt när febern inte gick ner faktiskt.

Lilla Alvin då. Jo, han blir hela 6 månader idag. Kan inte förstå att han redan varit här så länge. Stor kille har han blivit. Nu missade vi ju 6 månaders kontrollen eftersom Meja var sjuk, men på torsdag är det dags. Nu vid sex månader kan han sitta stadigt, han kan sätta sig upp från liggande på mage, resa sig upp med hjälp av sängen/skötbordet/annat i lämplig höjd. Han går med sina pluttesteg om man håller i hans händer. Han övar på att krypa, men lyckas inte riktigt. Dock kravlar han dit han vill kortare sträckor.

Det han inte gör är att äta. Han gillar majskrokar och smörgåsrån. Sitter gärna och suger på en gurkstav, men äta annat går inte. Han smakar, smaskar och spottar ut. Ska bli spännande att se när det släpper.


Sämre - Uppdaterat 9.00

2011-01-14, 08:12:11 / Kategori: Allmänt
Lilla skruttan mådde sämre igår kväll. Hennes kiss var helt grumligt och konstigt, klagade även på att hon hade ont. Ringde sjukvårdsupplysningen vid 22 som tyckte att vi skulle åka in akut. Hon hade dock precis fått ipren somnat då. Vi beslutade att åka om hon vaknade under natten och var sämre, annars vänta tills nu på morgonen. Sven sov på hennes rum.

Vid 05.30 kom Sven in och sa att dom skulle åka. Hon var jättevarm igen, lilla gumman. Fick rapport för en stund sen. Hon hade lämnat blod och urin. Lite bakterier, men inte tillräckligt för att orsaka hennes mående. Vid koll i halsen var hon röd och svullen, och det rosslade på ena lungan. Läkaren fick dock inte lyssna på lungorna under tröjan för det tyckte Meja var för läskigt.

Nu väntar dom på svar på halsprovet, och om det inte visar något så blir det lungröntgen. Lilla gumman.



Uppdaterat 9.00
.
Halsprovet visade inget, och läkarkollegan tyckte inte att lungröntgen skulle göras eftersom hon andas utan problem. Skönt det tycker jag, att hon slapp röntgen alltså. Hon fick lämna ett urinprov till som inte heller visade något. Dock fick hon penecillin utskrivet eftersom läkaren menade att hon kan ha halsfluss trots att halsprovet inte visade det. Nu är dom på väg hem igen så snart får jag kramas med min lilla sjukling igen. Tydligen har även febern sjunkit lite vilket ju känns väldigt bra. Skönt ändå att dom åkte in så hon blev ordentligt kollad.

Hög feber

2011-01-13, 08:27:30 / Kategori: Allmänt
I tisdags var det första dagen, på förskolan, för Meja efter jullovet. Efter ungefär sex timmar ringde hennes fröken och sa att hon kändes låg. 37,8 hade dom tempat vilket ju är på gränsen till feber. Skönt att vi bor så nära för jag var där på mindre än tio minuter. En ledsen och jättefebrig tjej mötte mej.

Febern steg på kvällen, natten var kaos, och igår hade hon närmare 40 graders feber trots alvedon. På eftermiddagen kräktes hon ett par gånger troligtvis av den höga febern. Som tur är så går det att få i henne lite vatten och lite majsvälling.

I natt har hon sovit lite bättre, men febern den håller i sig. Nu ligger hon här nerbäddad och tittar på Pippi. Jätteynklig är hon lilla gumman. Hoppas verkligen att hon blir frisk snart.

Gårdagens bedrifter

2011-01-12, 12:43:09 / Kategori: Alvin 0-6 mån

Fyra gånger ställde sig Alvin upp i sin spjälsäng igår. Nu är botten sänkt och bebis i tryggt förvar igen. Så fort jag la ner honom i sängen efter sänkningen så började han direkt fundera på hur man reser sig upp med hjälp av spjälorna.

Frustration och tårar

2011-01-11, 09:46:10 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Alvin har ju sen ett par veckor övergett ålandet för att lära sig att krypa på riktigt. Detta gör honom galet frustrerad. Tårar och skrik. Han står i krypställning och gungar en massa, men han kommer inte framåt. Ett par gånger har han lyckats flytta händerna, men det är svårt för en liten kille att vara så välkordinerad redan. Han tar sig ju framåt ändå om han vill, men det är krypa han har betämt sig för. Han har viljan i alla fall det kan jag lugnt konstatera.

Sitter gör han ju bra nu, ganska långa stunder sitter han och leker. Nöjd kille där kan jag säga. Satt sig upp själv har han gjort fyra gånger nu. Senast imorse när jag la honom på govet, gick för att borsta tänderna, så satt han nöjt upp och lekte när jag kom tillbaka.

Tänk på lördag blir vår lilla kille 6 månader.

Tråkig start

2011-01-10, 12:26:50 / Kategori: Allmänt
Började veckan på vårdcentralen. Tog evigheter och jag har nu fått min tredje antibiotikakur för uvi på kort tid. Hoppas att besvären försvinner helt nu, blir galen annars. Ni kan ju hålla tummarna. Stackars Sven var ju tvungen att vara hemma tills jag var klar på vårdcentralen. Går ju inte att släpa med sig båda barnen dit. Nu är han i alla fall på jobbet, Alvin sover och Meja vilar här brevid.

Underbart väder ute så i eftermiddag så blir det att gå ut och leka lite. Meja längtar verkligen efter att få gå till förskolan imorgon. Tjatar glatt på om Alekander, Bincen och Kanina. Hennes älskade kompisar och fröknar. Härligt att hon trivs så himla bra.

Alvin lär ju också bli glad eftersom han får vara ifred då. Skönt att kunna vara med honom på golvet utan att storasyster kommer och röjer. Nästa vecka ska vi börja gå på babyrytmik har jag tänkt. Tror att Alvin kommer att gilla det.

Nä, nu är det dags att mysa lite med stora skruttan.


Sista dagen på jullovet

2011-01-09, 12:33:42 / Kategori: Allmänt
Började dagen på gymmet. Har verkligen kommit igång nu.

Sven har varit hemma i 2,5 vecka nu med oss. Helt underbart. Imorgon börjar vardagen igen. Meja är dock hemma imorgon med eftersom förskolan har planeringsdag. Idag är det varmt ute, +2 grader så det var riktigt skönt att vara ute och leka. Även Alvin åker nu pulka när vi är ute och han verkar gilla det. Meja vill helst att dom ska åka tåg. Alltså att vi knyter fast Alvins pulka så han åker bakom hennes snowracer. Min lillebo säger hon och vänder sig om med jämna mellanrum för att kolla att han är med.

Om en stund ska vi åka till barnens kusiner och leka. Meja har tjatat om lilla Emma sen julafton nu så hon lär bli superglad av att få komma dit och leka lite.


Eget rum snart?

2011-01-08, 11:05:14 / Kategori: Allmänt
Inte lika bra natt, men helt okej ändå. Alvin sov 19.15-03, åt då, och somnade sen om till 6.45. Meja däremot vaknade vid 05 och var jätteledsen. Sven fick henne att somna om efter ett tag, och så sov dom fram till 07. Alvin har faktskt nu ett par veckor bara vaknat en eller max två gånger per natt så det verkar ha blivit en vana. Funderar på om det snart är dags för honom att flytta in till sitt rum. Tror att han blir störd av Svens snarkande ibland, och Alvin låter en del på nätterna så det blir såklart vi störda av. Fattar inte att min lilla kille har blivit så stor. Ett litet tag till får han nog stanna inne hos oss ändå ;)

Idag är det dags för 30-års lunch hos Nina. Meja har tjatat om Theo, Nina och pappa Johan konstant sen jag berättade igår att vi ska dit. Leka Theo, klama Theo, mussa Theo. Klam pappa Johan, klam mamma Nina osv. Lite surar jag över att presenten jag beställt till Nina inte har kommit. Hur segt kan det gå? Dom skickade den i måndags, men jag antar att röda dagar ställde till det.

Dags att sätta lite fart nu. Hoppas ni får en bra dag!

Nästan hela natten

2011-01-07, 08:51:16 / Kategori: Allmänt
Woohoo. Alvin sov 19.30-05 utan att vakna. Han fick mat och somnade sen om till strax efter 07. Meja sov som en stock från 20-08.15. Förstår ni vilken glad mamma och pappa det är här hemma idag?

Idag ska jag äntligen till frisören. Var en evighet sen, så det behövs verkligen kan jag lova. Ska bli skönt att bli snygg i håret igen. Har inte riktigt bestämt mej för hur det ska bli, men det löser sig alltid.

För övrigt idag blir det skridskoåkning för resten av familjen. Sven åker först en stund med Meja och sen åker han med killarna. Meja orkar ju så kort stund så det är bättre att göra så. Ikväll blir det fredagsmys med tacos, och någon bra film.

Hoppas ni får en bra fredag!



Lugn dag

2011-01-06, 12:09:14 / Kategori: Allmänt
Jag började dagen med ett pass på gymmet. Känner att jag börjar få lite bättre kondition nu så snart vågar jag nog mej på att gå på något pass med. Nu har jag faktiskt varit på gymmet en gång i veckan på sista tiden vilken känns toppen. Jag hoppas att jag kan lyckas gå två gånger i veckan inom kort.

Ute är det verkligen skitväder. Alvin sover och jag ligger i sängen med datorn, och en kopp te. Sven och Meja är ute och åker skidor trots vädret. Bli en lugn dag idag. Granen ska ut och tomtarna plockas bort. Enda planen för dagen. Kanske baka bröd vore en idé. Har ni något gott bröd eller bullrecept?


Några dagar gammal bild. Meja läser Äntligen bajs för Alvin...

Naturhistoriska

2011-01-05, 18:35:35 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en toppendag på Naturhistoriska. Tänk att det går att hitta aktiviteter som funkar för alla i familjen, inte helt lätt med en 13-åring, en 10-åring och en 2-åring kan jag lova. 3,5 timme var vi där innan vi var tvungna att åka hem för att alla var helt slut. Meja var det full fart på ända tills hon helt plösligt la sig i en hög på golvet och sa jag vill sova mamma. Haha, lilla gumman. Blir ett nytt besök dit inom kort så att vi kan gå på de utställningar vi inte han med idag.


Lek/lärstationer här och där. Mycket uppskattat.


Även Alvin tyckte att dagen var okej. Mycket att titta på.

Mejamys och vardagslyx

2011-01-05, 07:45:00 / Kategori: Allmänt
Vi hade en mysig dag igår. På förmiddagen när det bara var jag och Meja så fick hon måla. Hon tycker att det är hur kul som helst. Blev ganska många målningar som hon sen stolt visade för pappa när han kom hem. Var härligt att vara ensam med henne, måste se till att vara det lite oftare.

Alvin klarade sina första dyk galant. Synd bara att jag inte var med. Nästa vecka får jag ju se så jag det är inte hela världen. Mitt på dagen sen så sov faktiskt båda barnen samtidigt. Händer ju aldrig nu för tiden eftersom Meja i princip har slutat sova på dagarna. Jag passade i alla fall på att ta mej ett långt varmt bad under tiden. Tände ljus och hade i en väldoftande badbomb. Lite välbehövlig vardagslyx.

Idag blir det naturhistoriska museét för hela familjen. Jätteroligt att även killarna vill följa med. Ska bli kul att se vad Meja säger om dinosaurierna.

Liten Alvin som älskar babysim

Mardrömmar

2011-01-04, 09:48:27 / Kategori: Allmänt
Alvin sov bra även i natt, men det gjorde verkligen inte Meja. Skruttan verkar ha haft en massa mardrömmar,och vaknat jätteledsen flera gånger. På nätterna är det BARA pappa om gäller här hemma. Om jag går upp för att trösta så blir det oftat värre. Meja har ju alltid varit pappas flicka, men just på nätterna är det ju lite opraktiskt.

Idag ska Sven och Alvin iväg på babysim. Första dyket för Alvin som jag missar tyvärr. Meja har jullov även denna vecka så jag blir hemma med henne medan dom badar. Blir mysigt med lite Meja och mammatid, det händer ju inte så jätteofta sen Alvin föddes.

I eftermiddag tror jag det blir skridskoåkning, eller kanke pulkaåkning i stora backen. Beror lite på vilka barn om är hemma. Vädret är i alla fall toppen så det blir nog en härlig jullovsdag.


Fler framsteg

2011-01-03, 08:39:54 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Ytterligare en bra natt. Känner mej dock inte så mycket piggare, antar att det tar ett tag innan kroppen kommit ikapp.

Alvin fortsätter att förvåna. Han ställde sig mot hyllorna på skötbordet igår med. Dock dunsade han ner på rumpan direkt. Sen lyckades han även sätta sig upp själv igår. Ingen av oss såg tyvärr det, fast jag har sett att han varit  på väg att sätta sig ett par gånger innan. Sven la honom på mage på vardagsrumsmattan och gick sen för att hämta något. När han kom tillbaka så satt Alvin nöjt upp. Min stora lilla kille.


Förvånad

2011-01-01, 20:20:49 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Småbarn upphör aldrig att förvåna. När vi hade badat igår så satt Alvin på skötbordet och pillade med sakerna på skötbordets hyllor. Plötsligt greppar han tag i mitthyllan och drar sig upp till stående. Står 15 sekunder innan han sätter sig ner på rumpan igen. Min lilla kille, tiden går så fort så jag hinner inte med!

Alvin har dessutom till vår stora lycka börjat sova bättre. Dom två senaste nätterna har han bara vaknat en gång per natt. Han somnar 19.30, vaknar vid 00.30 för mat och sover sen nästan till 7. Hoppas verkligen att han kan fortsätta så.

Nu, dags för frukost på sängen och sen ut för att leka i snön. Hoppas ni får en skön söndag!