Parken Zoo

2011-07-28, 13:44:35 / Kategori: Utflykter
I tisdags var vi på Parken zoo i Eskilstuna tillsammans med Ninas familj. Gillar Parken Zoo för dom har ett stort barnområde där djuren går fritt så barnen kan klappa. Ungarna trivdes kan jag lova. Alvin somnade dock lagom tills vi kom till den delen av parken och missade det mesta av klappandet tyvärr.

Meja tjatade flera dagar innan om att hon skulle få se tigrarna, så hon var nöjd kan jag säga när dom strök längs stängslet. Dagen avslutades med galet regnande, ungarna var dock lika nöjda ändå och plaskade glatt omkring i regnet. Regnkläderna fick sig en rejäl prövning.

Lyckades träffa på två andra bloggare och växla ett par ord med dom. Lisa hittade mej utanför entrén och Alfvan stötte jag på inne på barnområdet. Visste att dom skulle dit, men vad är oddsen att lyckas stöta på dom båda? Kul i alla fall.


Tigern var populär. Titta mamma, jag gör som Pippi sa Meja och ställde sig på den.


Alvinbus, favoriten aporna, och Meja beundrar fåret.

Syskonkärlek

2011-07-27, 10:02:49 / Kategori: Meja 2-3 år
Meja sätter sig brevid Alvin och tar hans hand.

Alvin jag älskar dej, visst älskar du mej också?


Fem veckor

2011-07-25, 18:43:13 / Kategori: Allmänt
Om fem veckor är det dags för mej att börja jobba igen. Känns både skönt, och samtidigt väldigt vemodigt. Den här delen av livet är liksom slut nu, vi ska inte ha fler barn, alltså ingen mer mammaledighet. Det senaste året har verkligen gått helt galet fort. Känner mej peppad inför dom ansvarsområden jag fått på jobbet, men det känns jobbigt att Alvin börjar på förskolan 5 augusti. Min lilla kille.

Fram tills det är dags att jobba så händer det en massa skoj som tur är. Nästa vecka kommer bästa Sanna hit för att umgås en massa. Hon bor numera i Danmark så vi ses ju inte allt för ofta. Min syster kommer upp i mitten av augusti över min födelsedag. Då blir det middag ute med henne och tjejerna hoppas jag.

Mammabloggkryssning blir det sista helgen i augusti. Ska bli superkul. Givetvis ska jag också passa på att njuta lite extra mycket av mina ungar innan vardagen med jobb smyger sig på.

Vänner

2011-07-23, 09:00:40 / Kategori: Allmänt
Igår tog jag bussen in till stan för att luncha med Johanna. Utan barn. Var helt underbart att kunna sitta och prata i lugn och ro utan att behöva ha koll på barnen samtidigt. Tyvärr så var maten riktigt dålig, men det vägdes upp av trevligt sällskap som tur var. En god cider efter maten satt fint i värmen med.

Idag ska vi in till Nina för lunch och en massa bus. Meja ville åka redan halv åtta imorse, hon längtar efter Theo sötisen. Roligt att vi hunnit ses ett par gånger nu på kort tid. Tänk när deras lilla Freja har blivit större sen med. Då kommer det verkligen att bli fullt ös när vi ses. Härligt.

Imorgon kommer Maria hit med sin familj. Ska bli super att äntligen få träffa hennes dotter som nu hunnit bli 2 år. Eftersom dom bor i Borlänge så är dom inte så ofta i Stockholm. Två gånger när dom varit nere så har dessutom barnen här hemma varit sjuka. Nu verkar det äntligen som att det blir av i alla fall. Bättre sent än aldrig.

Semestern är helt enkelt precis som den ska vara.


Jag tänker

2011-07-21, 09:43:25 / Kategori: Meja 2-3 år
Sven åkte iväg på ett snabbt möte här på morgonen och var inte hemma när vi åt frukost. Meja sitter och funderar och sen säger hon;

Jag tänker på min pappa. Jag tänker att jag älskar honom mycket.


Ettårsdagen

2011-07-19, 08:00:08 / Kategori: Alvin 1-2 år

Paketöppning i sängen på morgonen


Lek på buslandet på förmiddagen


Fika och fler presenter på eftermiddagen

Semester

2011-07-18, 09:42:14 / Kategori: Allmänt
Hoppas att ni alla har en underbar semester. Jag har fullt upp, nu även med föräldrarna på besök.

I fredags hade vi en härlig ettårsdag. Buslandet, paketöppning och bad. Alvin var jätteintresserad av sina paket, även om storasyster öppnade det mesta. Igår hade vi ett underbart kalas för Alvin. Full fart, och mycket gäster. Alvin var go och glad hela kalaset. Ska försöka få upp ett inlägg med bilder i eftermiddag.

Ha en bra måndag, jag hoppas att ert väder är bättre än här!

Alvin 1 år

2011-07-15, 07:08:00 / Kategori: Alvin 1-2 år
Ett helt år har gått sen lillskrutten kom till oss. Stort grattis på din stora dag älskling!



Lite om Alvin just nu


- Går stadigt både med och utan skor
- Klättrar på allt som kan klättras på
- Sover 19-05.30, äter och sover sen en timme till
- Älskar att sjunga och läsa böcker
- Säger titta, hej, mamma, pappa, bampa (lampa) hedda (hejdå) ditta (dricka) och tata (tack)
- Har sex tänder
- Äter bara välling morgon och kväll nu, annars vanlig mat
- Är otroligt envis

För ett år sen...

2011-07-14, 11:34:41 / Kategori: Allmänt
För ett år sen var det nervöst som tusan den här dagen. Sista dagen innan lillebror skulle komma.


Så var den här dagen nästan slut. Imorgon vid den här tiden ligger vi på BB med lillebror. I alla fall så hoppas jag att det är vi alla tre och inte bara jag och lillebror. Kommer bli väldigt besviken om vi inte får ett familjerum. Det lät som att vi borde få ett, men man vet ju aldrig.

Är så redo jag kan bli nu i alla fall. Har packat allt utom datorn, duschat och väntar nu på att Sven ska komma hem med thaimat till middag. Blev ingen middag ute, är alldeles för trött för det. Efter maten blir det tidigt i säng och hoppas jag lyckas sova lite. Vi ska vara på SÖS senast 7.15 imorgon. Har som sagt datorn med mej så antagligen blir det något bloggat från BB sen. En bild på lillebror kanske i alla fall :)

Håll tummarna för att allt går bra, och tänk på oss imorgon!

Nya färdigheter

2011-07-11, 19:47:49 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Dagarna rullar på, och bloggen har som ni säkert har märkt lite semester. Får ju passa på att njuta av tiden tillsammans nu när mannen är hemma med.

Alvin börjar verkligen bli en stor kille nu. Den senaste veckan har han tränat på att klara den lilla rutschkanan vi har i trädgården själv. Han har kommit så långt att han klättrar upp, och sen sätter sig utan problem. Två gånger idag har han också åkt själv, men det tycker han är läskigt. Lite bättre balans behövs, men snart så.




I blåbärsskogen

2011-07-09, 19:32:16 / Kategori: Utflykter
Natten mellan onsdag och torsdag så sov vi i safaritält på Furuvkis camping. Ungarnas glädje var stor när dom upptäckte att det fanns massor med blåbär utanför tälten. Hur länge som helst höll dom på att plocka och äta. Smultron hittade Meja också som hon glatt stoppade i sig. Lycka.



Fina syskonen

2011-07-08, 12:12:54 / Kategori: Utflykter
Vi har haft två härliga dagar i Furuvik med vännerna. Har en massa bilder att visa er, men det får bli några i taget. Först ut blir finaste syskonen inne i fårens klapphage. Meja visade lillebror hur man klappar. Inte dra i pälsen, och inte stoppa fingrarna i fårets mun. Helt varm blir man i hjärtat när hon är så fin med honom.


På väg

2011-07-06, 07:36:00 / Kategori: Allmänt
Snart på väg mot Furuvik. Meja är superpeppad och pratar i ett om allts om hon och Theo ska göra idag. Dom ska minsann rida, bada, titta på djuren och äta pannakor. Hålla varandra i handen ska dom göra också. Gosungarna. Tänk vad härligt att ha en bästis.



Ska bli jättemysigt att åka iväg tillsammans med Ninas familj. Efter en hel dag i parken imorgon så ska vi sova i Safaritält på campingen. Kvällen innebär alltså god grillad middag och kanske ett bad i sjön. Vädret ska bli super idag så klaga kan man inte.

Fullt upp

2011-07-04, 19:21:15 / Kategori: Allmänt
Dagarna går i ett här hemma. Med två småbarn blir det aldrig lugnt kan jag lova.

I lördags hade vi Nina med familj på besök. Vi började på stranden, och avslutade med middag här hemma. Meja och Theo lekte för fullt hela dagen. Badade, byggde med sanden, och lagade mat i vår lekstuga. Vi vuxna han prata en massa, och planera för Furuviksresan i veckan.

Idag hade jag lyxigt med egentid på förmiddagen. En shoppingrunda ägnade jag tiden åt. Härligt att kunna gå i lugn och ro. Kjol, blus och en tjockare tröja köpte jag till mej själv. Fotoalbum till Alvinbilder, en födelsedagspresent till Alvin, och ett par jeans på rean till Meja. Lyckad shopping med andra ord.

Mötte upp resten av familjen på Buslandet och tillbringade eftermiddagen där. Ganska skönt ändå med en dag utan sol och värme.


Kameran fick inte följa med idag, men en bild från sist vi var på buslandet bjuder jag på

Mera fart!

2011-07-03, 08:22:30 / Kategori: Allmänt
Båtutflykten och tältandet innan i veckan blev lyckat. Meja älskar verkligen att åka båt, och helst ska det gå snabbt. Mera fart ropar hon lite argt när det går för sakta. Vi kom fram vid 15.30, badade och lagade sen middag. Grillad fläskfilé och sallad, hur gott som helst när man äter ute så där. Ungarna busade runt, grävde i sanden och samlade kottar.

Stor lycka när tältet kom upp kan jag lova. Två vildingar sprang runt där inne och skrattade för fullt. En timme senare än vanligt sov sen båda gott. Alvin sov hela natten, men Meja vaknade ett par gånger. Lite för ovant och alldeles för spännande för att sova. Sven och jag satt på klipporna och njöt av solnedgången innan vi sen gick och la oss med.

En mysig utflykt som jag tror vi lär göra om igen i sommar.





Stort grattis till...

2011-07-01, 10:20:28 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten

Tävlingen är avslutad, och en vinnare är dragen. Vi säger STORT GRATTIS till Marie Alm!

Stort tack till Babybjörn, och till alla som deltog i tävlingen!