Mot nya äventyr

2011-06-30, 07:19:00 / Kategori: Allmänt


Ön vi var på igår var så mysig så idag tar vi med oss tältet dit och sover över. Vi åker dock inte förrän i eftermiddag, blir en för lång dag i solen annars. Vädret för i natt verkar bjuda på lite regn om vi har otur, en vi håller tummarna för att vi slipper. Meja är i alla fall överlycklig, och tycker att det ska bli väldigt spännande.



Tävlingen i samarbete med Babybjörn avslutas 16.00 idag. Vinnaren kommer att presenteras efter lunch imorgon!

Upp och iväg

2011-06-29, 08:49:11 / Kategori: Allmänt

 

Idag packas picknikväskan för en dag på nån mysig ö. Tur har vi då Svens kompis har sin båt liggandes hos Svens föräldrar i sommar. Fri tillgång till båt med andra ord. Hoppas att även ni får en härlig sommardag!

Sommar

2011-06-28, 15:38:15 / Kategori: Allmänt




Två dagar kvar

2011-06-28, 07:34:00 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

En sån där bra dag

2011-06-27, 08:31:12 / Kategori: Allmänt
Så var det sommarlov då. Sven jobbar idag, och på söndag, men resten av veckan är han mestadels ledig. Underbart. Det finns dock en i familjen som inte uppskattar sommarlov. Meja är jättebesviken över att hon inte får gå till skolan på länge. Rikitgt arg var hon imorse.

Funderade på att ta med mej båda barnen till stranden, men bestämde att det tar vi imorgon när Sven är hemma. Istället hade vi mysigt här hemma med bad i lilla plaskpoolen. Äntligen sommarväder igen. Idag har varit en sån där bra dag som man önskar att alla dagar var. Barnen har haft kul tillsammans, nästan inte bråkat med varandra, och en massa mys. Dagen avslutades med riktigt pusskalas. Bra start på veckan helt enkelt.

♥ ♥

Hemsegling

2011-06-27, 07:09:00 / Kategori: Allmänt


Igår skulle vi segla hem båten från varvet och ut till Svens föräldrar. Vi kan säga att det inte riktigt gick som planerat. Hem kom ju båten förvisso, men det tog bra mycket längre tid än förväntat. Motorn gick sönder efter bara en kort stund. Ja, det är en segelbåt, men motorn behövs ju liksom ibland ändå. Dessutom så blåste det väldigt lite. Alvin han bli ordentligt uttråkad för att uttrycka det milt.

Tråkigt men sant så blir det inget seglat för vår del i sommar om dom inte får ordning på motorn. Jag vägrar segla med småbarnen om jag inte är säker på att den funkar. Jättesynd för vi har haft mycket mysigt med den där båten. Meja älskar ju att vara ute och segla. Jag håller tummarna.

Vår midsommar

2011-06-25, 10:04:56 / Kategori: Allmänt
Vi hade en mysig dag igår. Jag mådde dock inte så bra eftersom Meja smittade mej innan i veckan. Ipren och hostmedicin gjorde dock att jag kunde följa med. Först mysig lunch hos Svens föräldrar, och sen lekar och dans kring midsommarstången.

Våra ungar då. Alvin stod inne i ringen under dansen, och diggade till sången. Skrattade och vinkade åt dom som dansade förbi. Efter dansen gick han runt bland folk, pratade och busade. Charmade in sig riktigt hos en del. Blyg kan man inte säga att han är i alla fall.

Meja dansade med under alla danser, och var sen med på alla lekar. Hon brukar vara lite blyg när det är mycket främmande människor, men inte ett spår av det igår. Tittade på dom äldre barnen och gjorde likadant som dom. Oliver fick hjälpa henne en del när det blev lite svårare lekar. Jättemycket beröm fick han från folk för att han var så bra storebror. Oscar började på typiskt tonårsmanér och skull inte vara med och leka, givetvis dröjde det inte så länge innan han hade lika kul som dom andra. Såklart.

En lyckad dag helt enkelt med hela stora familjen.



Bra möte och friskare skruttunge

2011-06-23, 07:58:54 / Kategori: Allmänt
Mötet på jobbet igår gick jättebra. Mitt schema ser nästan exakt ut som önskat vilket är en stor lättnad inför Alvins förskolestart. Jag fick dom ansvarområden som jag ville, delar av dom kan utföras hemma, vilket ju är perfekt. Jag känner mej helt enkelt mer peppad inför jobbstarten nu.

Sjukläget här hemma är bättre idag. Meja är feberfri, men hostig. Hon får såklart vara hemma idag med. Om hon änns okej i eftermiddag så går vi bort till förskolan, hämtar hennes saker, och säger trevlig sommar. Känns viktigt med ett avslut inför sommarlovet. Även Alvin kändes hängig igår kväll, men han verkar pigg och som vanligt idag. Kanske slipper vi ligga sjuka imorgon ändå.

Vad har ni för midsommarplaner?


Sötungen på midsommarafton förra året

En vinst till...

2011-06-22, 14:48:00 / Kategori: Shopping
Paketen vi hämtade ut igår innehöll bland annat ytterligare en vinst som jag vann förra veckan. Jag som aldrig vinner, får nog sluta säga det nu. Den här gången var det ett kalaspaket från Barnkalaset.se. Passar ju perfekt nu när Alvin snart fyller år. Valde Nalle Puhtema, tyckte det passar bra till en ettåring. Meja gav i alla fall sakerna högt betyg. Snabb och trevlig service hade dom vilket verkligen uppskattas.


Tallrikar, muggar, servetter och kalastutor.


Skruttan sjuk

2011-06-22, 07:55:12 / Kategori: Allmänt
Skruttan vaknade halv sex imorse med feber. Hon började hosta väldigt igår så jag hade på känn att hon skulle bli sjuk. Febern är väldigt låg, och hon leker på för fullt här just nu. Någon förskola för hennes del blir det givetvis inte idag.

Sven åkte iväg på sitt morgonmöte, som tur var är det nära, för sen får han skynda sig hem igen. Har möte på jobbet inbokat sen länge, och jag måste verkligen gå på det. Vi ska diskutera ansvarsfördelning inför hösten. Ganska viktigt med andra ord, och inget jag vill missa. Tar med mej Alvin såklart så han får busa.

Hoppas ni får en bra dag så hörs vi senare!

Sova hela natten

2011-06-21, 08:00:27 / Kategori: Allmänt
Klockan är tio i åtta och Alvin sover fortfarande. Otroligt. I natt åt han dessutom så sent som kvart i sex. Med andra ord så sov han en hel natt. Helt underbart. Dock har Meja vaknat dom tre senaste nätterna och velat kissa. Vi måste nog ha lite bättre koll på hur mycket, och hur nära läggdags hon dricker. Hon har ju aldrig kissat på nätterna innan. Kan ju också vara en reaktion på att napparna försvann. Vi får väl se.

Idag blir det lite småärenden för mej och Alvin. Hämta ut paket, fixa en present, och kolla efter leggings till Meja. Vädret är bättre idag, så kanske en promenad med.

Hoppas ni får en fin dag!

Utelek

2011-06-20, 16:36:52 / Kategori: Allmänt
Även när det är dåligt väder  så kan man ha roligt ute. Efter förskolan idag så har vi hoppat i vattenpölar, letat efter bra pinnar, och spanat på olika djur. Maskar, grodor och fjärilar. Tänk så roligt det är nu när Alvin har lärt sig gå så han också kan vara med på riktigt.


Härlig vinst

2011-06-20, 07:14:00 / Kategori: Shopping



Fick förra veckan ett mail om att jag vunnit en tävling som WeRFamily höll i. Priset var ett presentkort i Allt för föraldrars webbshop. Blev superglad för jag hade helt glömt bort att jag var med och tävlade. Det som klickades hem var en ryggsäck och musikcd till Alvin, och en verktygslåda med riktiga verktyg i till Meja. Två böcker. färgpennor och bilar till båda. Bilarna blev dock fel och måste bytas.

Meja är helt överlycklig för sina verktyg. Igår fixade hon en massa med Sven här hemma. Spikade, skruvade och mätte. Härligt när man lyckas bra med en present.


Stort grattis till...

2011-06-19, 17:00:42 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Tävlingen i samarbete med Axel&Ida är nu avslutad. Stort tack till tjejerna på Axel&Ida för ett bra och roligt samarbete.





Jag säger STORT GRATTIS till Cattis - Adrians mamma


Maila mej din adress så ser jag till att du får din vinst!

Nya sovvanor?

2011-06-18, 08:49:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Alvins nattstrul verkar äntligen vara på väg att lägga sig. Vågar inte hoppas på för mycket än, men senaste veckan har varit underbar i jämförelse med hur det varit innan. Två nätter har han sovit hela igenom utan att vakna, 19-06. Av dom andra nätterna senaste veckan så har bara en varit riktigt dålig. Ännu bättre är att han inte velat gå upp så tidigt. Innan har det ju varit runt sex, nu sover han till mellan sju och åtta. Underbart. Som ni nog förstår så är det två väldigt glada föräldrar här hemma just nu. Hoppas verkligen att det kan hålla i sig!

Mejas andra natt utan napp gick bra med. Hon frågade efter den när hon skulle sova igårkväll, men det var allt. Hon berättade imorse att nissarnas bebisar slipper gråta nu när dom fått hennes nappar. Skruttan. Känns som att det gick mycket smidigare än förväntat.

Idag ska vi iväg på kalas, och dessutom få träffa den nya lilla kusinen Ingrid. Hoppas ni får en fin dag med!

Missa inte tävlingarna

2011-06-17, 15:32:00 / Kategori: Allmänt


Klicka på bilderna för att komma direkt till respektive tävling


Stor tjej

2011-06-17, 09:11:48 / Kategori: Meja 2-3 år
Natt ett utan napp avklarad. Meja somnade ju som sagt utan den igår kväll utan problem. Vid fyra imorse vaknade jag av att jag hörde henne, gick dit, hon frågade efter nappen, och ja det tog lite längre tid än vanligt att få henne att somna om. Imorse konstaterade hon att hon är stor tjej, och att hon inte har några nappar mer. Än så länge går det väldigt bra med andra ord.

Idag jobbar Sven så jag är ensam med båda barnen. Alvin har just somnat, och Meja tittar på Pippi. Det var längesen vi gjorde det, hon är inte alls speciellt intresserad av tvn längre. När Alvin vaknar så funderar jag på om vi ska åka till lilla buslandet. Meja älskar ju det och vädret är tråkigt idag.

Hoppas ni får en fin fredag!

Hejdå napparna!

2011-06-16, 19:16:11 / Kategori: Meja 2-3 år


Idag tog Meja ytterligare ett steg mot att bli en stor tjej. Vi har sagt hejdå till napparna.


Meja har ju rätt länge pratat om att nissarna bor i skogen, vi har letat upp deras hus och spanat efter dom. Då kom jag på att nissarnas bebisar behöver Mejas nappar så jag sa det till henne för två månader sen kanske. Efter det har vi pratat om det lite då och då för att förbereda henne på att dom kommer att försvinna.

Idag köpte jag en liten presentpåse att lägga napparna i, och visade Meja, sen började den stora nappjakten här hemma. Ett gäng nappar lades ner i påsen, och Meja letade glatt på. Superpeppad satte hon sen på sig skorna och gick upp till nissarnas hus. Där lämnade vi påsen och vinkade hejdå.

Några timmar senare gick vi och tittade om nissarna hade hämtat napparna. Visst hade dom det, och till Mejas stora glädje hade dom lämnat en liten påse med två paket till henne.

Skruttan somnade i vanlig tid. Hon frågade en gång efter napparna, men inget mer. Känns bra.


Lite reashopping

2011-06-16, 10:27:46 / Kategori: Shopping
Som dom flesta av er nog vet så älskar jag POPs kläder. För att kunna gå på deras rea utan barn så åkte jag in till POP när dom öppnade imorse. Gick väldigt snabbt och smidigt. Tyckte dock inte att dom hade så mycket roligt på rean i år. Givetvis så kom jag ändå hem med en del fynd till barnen. T-shirtarna är till nu i sommar, resten är att ha i höst.


Syskonmatchning


Tröjor till Meja, strumpor till Alvin

Fingerfärg

2011-06-15, 15:58:24 / Kategori: Alvin 6-12 mån


Mysig eftermiddag i solen med massa fingerfärg. Alvin är lite skeptisk till kladdandet, men efter en stund kom han igång rätt bra.



Alvin 11 månader

2011-06-15, 07:11:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Lilla killen växer snabbt. Bara en månad kvar till 1-årsdagen. Alvin känns inte längre som en bebis utan som en liten kille. Slut på bebistiden helt enkelt. Känns lite sorgligt, men ändå rätt skönt.



Lite om Alvin just nu

- Går på "heltid" sen två veckor tillbaka
- Klättrar på allt han hittar. Pallar, trappor, stenar osv.
- Kan dricka ur sugrör och tycker att det är jättekul
- Pekar på olika saker, säger dä, och vill att man ska säga vad det är för något
- Tycker om att pussas, speciellt med storasyster
- Säger mamma, pappa, hej, titta, hedda (hejdå), ditta (dricka) och tata (tack)
- Har "Imse vimse spindel" som favoritsång
- Har fått 5 snart 6 tänder
- Äter fortfarande dåligt med vanlig mat. Gröt, och mackor äts det i alla fall
- Är väldigt social och oblyg

Jabadabado

2011-06-14, 07:11:00 / Kategori: Shopping
Är väldigt förtjust i leksakerna av märket Jabadabado. Här kommer några favoriter som gärna skulle få flytta hem till Alvin. Kanske till födelsedagen?


Hink, spade och vattenkanna i underbar grön färg, och sött mönster


Stapelboxar med bilder och siffror på


Små träsegelbåtar i olika färger

Hemma bäst

2011-06-13, 09:39:21 / Kategori: Allmänt
Vardag igen, vilket känns ganska skönt. Borta bra, men hemma är alltid bäst ändå. Möttes av två glada barn när jag kom hem igår. Jaa lät Alvin och slängde sig om halsen på mej. Kärlek.

Veckan är ganska oplanerad, men det lär nog ändras. Dom ska göra arbete på elledningarna här i området så två dagar i rad ska elen stängas av mellan 10-15. Helt galet, men hemma kan man ju inte vara då i alla fall. Får se vad vi hittar på.

Alvin tar igen sig efter nattens tandkrångel. Tand nummer 6 är på väg igenom nu, och sen hoppas jag att det dröjer lite innan det är dags för fler tänder. Stackarn har så stora problem med sin tandsprickning så han kan få ha lite paus nu tycker jag. När han vaknat blir det lite trädgårdsfix i solen. Lugn hemmadag för oss idag alltså.



Hoppas ni får en fin måndag!

Helgen

2011-06-12, 19:27:19 / Kategori: Allmänt
Helgen i Skedvistrand har varit väldigt avslappnande. Fredagen innebar en rolig bilresa dit med Johanna, incheckning i vår stuga, och välkomstdrink. Massa babblande med cider och snacks. Mysigt. Jättefin stuga med utsikt över sjön hade vi.

I lördags låg vi på en filt på gräsmattan i solen och pratade om allt och inget. Skönt att kunna göra det utan att behöva hålla koll på barnen. Tanken var egentligen att vi skulle ligga på stranden, och även paddla kanot, men en stor snok på vägen dit, och sen även en i vattnet satte stopp för dom planerna för mej och Johanna. Ormar är något jag verkligen inte tycker om. Ingen större fara, vi hade skönt uppe på gräset med på tryggt avstånd från jättesnoken.

Kvällen innebar mingel, provsmakning av rosécider från Magners Berry och sen middag. Supermysig restaurang i en gammal ladugård. En bra stund satt vi sen i vår stuga och snackade innan Johanna gick iväg för att festa vidare. Jag kröp ner i min säng och somnade direkt, hur trött som helst.

Några bilder från helgen, dom två nedersta bilderna har jag lånat av Bambi.






Tack till Skedvistrand och Spot and Tell för helgen!

Helgen kan börja

2011-06-10, 14:30:00 / Kategori: Allmänt
Om ett par timmar hämtar jag upp fina Johanna, och sen bär det av till Skedvistrand. Ska bli jätteskönt, men samtidigt känns det inte helt bra att lämna ungarna igen. Den här gången är dom ju i och för sig hemma med sin pappa så det är ju inte samma sak. Mest mamman som har lite separationsångest tror jag.

Helgen verkar ju bjuda på åtminstone en del fint väder, så kanske att det kan bli ett bad i sjön. Sola lite hoppas jag vi hinner med i alla fall. Bäverspaning och kanotpaddling ska vi få till med. Haha. Massa skitsnack med härliga tjejer, en och annan cider, samt sova ostört. Borde bli en bra helg helt enkelt.

Hoppas att ni får en bra helg med!




Ni glömmer inte att tävla? Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Mysig post

2011-06-10, 07:11:00 / Kategori: Shopping
Mejas underbara hårband kommer från Smultronbyn Träleksaker. Förra veckan frågade dom på sin Facebooksida om någon ville prova deras nya hårband. Meja blev utvald, och det var en nöjd tjej som slet upp paketet här hemma. Det skulle provas direkt, och även Alvin fick prova såklart tyckte Meja.

Hårbanden sitter super på Meja, mjuka, sköna, och glider inte av som en del gör. Gissar på att dom kommer att användas flitigt av skruttan. Tror att det måste köpas nått mer faktiskt.



Som ni såg på bilderna häromdagen så fick hårbandet med stjärnorna följa med på avslutningen. Meja visade till och med för sin favoritfröken och berättade att hon fått paket i lådan.



Stort tack till tjejerna på Smultronbyn som lät Meja prova dom fina hårbanden!

Värmen

2011-06-09, 13:31:04 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Alvin klarar verkligen inte värmen något vidare. Han är jättegnällig och ledsen. Idag har vi badat en massa i lilla poolen, och då har han i alla fall tyckt att det var okej. Han har dessutom värmeutslag över hela kroppen nästan. Finns ju inte så mycket att göra mer än att försöka vara där det är som svalast. Tycker otroligt synd om honom.

Sen vi hämtade Meja så har det varit lite svalare känns det som. Ungarna har badat för fullt, och nu leker dom med bilar i uterummet. Mamman dricker te och bloggar. Undrar hur länge lugnet varar?


Till mamman

2011-06-09, 06:48:00 / Kategori: Shopping


12 kg lättare sen årsskiftet, ja då behövdes det en ny bikini. Badlinne fick det dock bli istället för vanlig överdel. Känner mej inte redo att visa min degmage på stranden i sommar. Hittade den här underbart fina på Twilfit, och känner mej ganska bekväm i den. Bara invänta att vattnet ska bli varmt så man kan bada också.

Mejas sommaravslutning

2011-06-08, 18:51:11 / Kategori: Allmänt
Varmt som sjutton idag med. Lite regn på förmiddagen fick väl ner temperaturen lite i alla fall. Perfekt väder för sommaravslutning kan man i alla fall säga att det var. Barnen spelade teater och sjöng. Meja började med att sitta i mitt knä, men smög sig sen upp till kompisarna och vad med. Min stora tjej. Efter var det picnick, och sist tårta.  Hur mysigt som helst.


10 månaderskontrollen

2011-06-08, 08:34:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Glömde helt bort att berätta hur det gick på Alvins 10 månaderskontroll. Eftersom ni är några som frågat så är det lika bra att berätta här. Bättre sent än aldrig, eller?

Lilla killen är i alla fall 71,5 cm lång och väger 10,7 kg. Kort och rund med andra ord. Han har en väldigt plan längdkurva, vilket BVC tanten inte var helt nöjd med. Hon sa dock att det görs inget när dom är så här små, och att vi får vänta och se. Vid ett år "ska" barn ha vuxit ca 25 cm sen födseln. Hade jag ingen aning om. Stämmer det för era barn?

Läkarkontrollen gick fint. Han kan det han ska, vilket jag ju visste. Han visade också glatt upp att han kan gå ganska bra, och att han säger ett par ord.

Tävling i samarbete med Babybjörn

2011-06-07, 19:28:16 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten



Jag tävlar hos emmaoskrutten om en matstol från Babybjörn
Var med och tävla HÄR du med!




Reglerna är enkla och alla kan vara med.

Vilket år grundades Babybjörn?

1 lott
Svara på tävlingsfrågan, och lämna svaret tillsammans med din mailadress i en kommentar

2 lotter
Länka med text och bild ovan i din egen blogg. Har du ingen blogg så kan du maila länk till tävlingen åt tre vänner. Glöm inte att även CC mej så jag ser att det är gjort. Glöm inte att skriva i kommentaren att du mailat så jag komer ihåg att räkna den rösten sen.


Tävlingen avslutas 30 juni kl 16.00. Lycka till!

Hemma

2011-06-07, 07:09:00 / Kategori: Allmänt
Så var vi hemma igen, och livet rullar på som vanligt. Veckan är ganska oplanerad vilket kan vara skönt när man har varit borta. Dock varar ju lugnet bara till på fredag eftermiddag, då är det dags för mej och Johanna att åka till Skedvistrand. Ska bli superkul.

Imorgon är det dags för Mejas sommaravslutning på förskolan. Känns som att dom har den tidigt, men jag antar att dom inte vill krocka med skolornas avslutningar nästa vecka. Meja har gått och sjungit på sångerna dom ska sjunga i flera veckor här hemma. Återstår bara att se om hon vågar vara med och sjunga dom när alla föräldrar tittar på.

Mejas sommarlov börjar dock inte förrän om två veckor till. Sen blir det sol, bad och njuta för hela familjen.


Mejas första sommar 2009



Ikväll läggs det upp en ny tävling i samarbete med Babybjörn där ni kan vinna deras underbara matstol. Missa inte det!

På väg hem

2011-06-05, 09:16:00 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en härlig helg i Kivik. Sovit åtminstone ganska bra, och hunnit prata om en massa som man aldrig hinner annars. Både om roliga saker och tråkiga saker. Jag har dock saknat barnen massor, och det känns inte helt bra att åka utan dom faktiskt. Skönt, men ändå inte. Jag antar att ni förstår vad jag menar.

Vi har i alla fall haft supertur med vädret. Varit på stranden, och fikat på mysiga uteserveringar. Badat jacuzzi på hotellet, och ätit goda middagar. Nu ska vi snart checka ut och bege oss hem till skruttungarna och en massa bus. Härligt.


För omväxlings skull så kommer en bild på mej. Inte ofta det händer...

Bara vara

2011-06-03, 08:01:45 / Kategori: Allmänt
Vi åkte ner till Skåne i onsdags mitt på dagen. Resan gick bra även om Meja såklart var lite otålig emellanåt. Lite stopp på olika rastplatser för att gunga och leka löste det mesta av otåigheten.

Igår tog vi det lugnt här hemma hos mina föräldrar. Alvin hade feber och var såklart jättemammig. Meja busade för fullt från det att hon vaknade, och ända fram till läggdags på kvällen. Precis som det ska vara när man är hos mormor och morfar.

Idag verkar Alvin tack och lov må bättre igen. I eftermiddag åker jag och Sven iväg till Kivik, och vår planerade hotellweekend. Ska bli helt underbart. Sova, umgås och bara vara.


Hela familjen

2011-06-01, 07:12:00 / Kategori: Meja 2-3 år

Alvin, Meja, mamma och pappa