Favoritramsan just nu

2011-03-31, 16:29:01 / Kategori: Meja 2-3 år
Spindelmor har 8 ben
6 har mamma myra
Kossan går på klöveräng,
men hon har bara 4.
Lilla Meja har bara 2,
men hon springer fort ändå
.

Visa med fingrarna hur många ben djuren har. När ramsan är slut så springer barnet ett varv runt rummet, eller runt dom som är med i leken. Namnet byter man ut beroende på vems tur det är att springa. Meja älskar den och vi kan göra den hur många gånger som helst på eftermiddagarna.

Äter frukost

2011-03-31, 09:03:35 / Kategori: Allmänt
          Stökig natt med båda barnen vakna ett par gånger. Lite lätt kaos med andra ord. Jag och Meja tog dock sovmorgon till kvart i åtta så det känns ändå okej faktiskt.

Idag ska jag och Alvin ta oss en långpromenad när det blivit lite varmare. Solen skiner ju även idag så man får passa på. Lite tråkiga sysslor som tvätt måste också fixas under dagen.

Alvin har idag ätit nästan en hel frukost för första gången. Då menar jag frukost innehållandes annat än välling. Tunnbrödmacka och vatten bestod dagen frukost av. Nöjd kille och nöjd mamma. Allting går bättre om han får göra själv. Mamma får inte mata utan Alvin ska själv stoppa mackabitarna i munnen.



Bra dag

2011-03-30, 17:57:51 / Kategori: Allmänt
Blir så glad av era peppande kommentarer. Tack söta ni!

Idag är en sån där dag när man bara är glad trots att man år så trött. Det är underbart väder ute, och snön smälter bort i sakta takt, men den är i alla fall på väg bort. Vi hade en jätteskön promenad på väg från förskolan, Meja var på toppenhumör. Vi kom hem, gungade och njöt av solen. Mera sånt tack!

Innan idag så var jag och Alvin iväg till Barnens Hus och köpte nya hinkar och spadar så nu är vi redo för sandlådelek så fort sandlådan töat fram. Solskydd till bilen och ett parasoll till vagnen köptes med.

När killarna kom från skolan så hände en sån där sak som bara gör en jätteglad i mammahjärtat. Alla fyra barnen (ungdomarna) lekte tillsammans i vardagsrummet. Sittpuffarna var båtar och dom var ute på havet. Härligt att se.


Glad mamma

2011-03-30, 08:58:53 / Kategori:
Dålig natt som vanligt, men dagen började bra. Vågen visade idag samma vikt som jag som lägst vägde mellan barnen. Känns underbart! Betyder att jag nu bara har 2,5 kg kvar till vikten jag hade inna jag blev gravid med Meja. Inte mycket alls ju. 7,6 kg har jag gått ner sen nyår. LCHF kosten passar mej bra måste jag säga.

Ett par veckor nu har det stått ganska still då jag började fuska med maten när vi var i Skåne och sen har fortsatt lite med det. Nu är jag i alla fall på rätt spår igen. Glädjande har dock varit att jag inte gick upp i vikt av fuskandet utan att det bara stod still. Lovar gott för framtiden.

Har tränat två gånger den senaste veckan, har faktiskt fått upp konditionen lite nu så snart kan jag nog våga mej på ett spinningpass.


Här kommer Pippi Långklum...

2011-03-29, 12:26:08 / Kategori: Meja 2-3 år
Stora skruttan har maskerad på förskolan idag. Tänk vad lite sprayhårfärg och kajalpenna kan göra. Gissa om hon var nöjd?




Alvins utveckling

2011-03-29, 07:30:55 / Kategori: Alvin 6-12 mån
I torsdags så ställde sig Alvin plötsligt upp mitt på golvet här hemma. Helt utan stöd. När han kom på vad han hade gjort så satte han sig snabbt ner igen. En gång till i helgen hände det, sen har det varit lugnt på den fronten. Han testar i alla fall emellanåt att släppa och stå utan stöd när han rest sig mot saker.

Vad gäller mat så äter han numera i alla fall oftast två mellis om dagen med mackabitar. När vi äter frukost så smakar han både macka och ägg. Vid middagen smakar han kött/kyckling och lite grönsaker. Får i sig lite bitar här och var. Det går med andra ord framåt om än ganska långsamt.

Språkmässigt så säger han titta eller titta dä. Mamma lyckas han få till ibland och när han ska äta låter han ofta ata ata ata. Sötskrutten.


Weekend bokad

2011-03-28, 14:02:35 / Kategori: Allmänt
Första helgen i juni ska jag och Sven lämna bort barnen över natten för första gången. Ja, Meja var ju med mormor och morfar här hemma när Alvin föddes, men då hade man ju inget val. Den här gången är det faktiskt bara för att vi ska få sova ut och få lite tid för varandra. Nog så viktigt det med. Hoppas på underbart väder.

Vi ska åka på weekend till ett hotell i Kivik. Inte så långt från barnen, som ska vara hos mina föräldrar, om det nu skulle vara något. Med tanke på hur lite tid Meja ägnade åt mej när vi var nere senast så lär det gå toppenbra. Ser verkligen fram emot den helgen, men lite läskigt att lämna barnen.




Mer snö...

2011-03-28, 07:31:31 / Kategori: Allmänt
Trött start på ny vecka. Alvin hade sina två bra nätter och sen var det slut med sovandet igen. Måste dock säga att han sover lite bättre än innan. Vi har nu lyckats få hans nattmat flyttad fram till fem istället för tre som det var innan. Snart är vi nog av med den i alla fall.

Ute har det i natt snöat. Suck. Vem vill ha mer snö? Det kom inte så mycket som tur var, men ändå. Nu får det vara nog med snöande tills nästa vinter. Just nu skiner i alla fall solen, och dagen innehåller promenad och lunch med Helena och lilla Tove. Lär bli super.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Utepremiär

2011-03-27, 12:07:46 / Kategori: Alvin 6-12 mån

Igår fick Alvin prova att gå med lära gå vagnen ute. Vi har två vagnar, min gamla ute och en nyare inne. Väldigt praktiskt. Var ju så soligt och fint väder igår så det var skönt att vara ute. Lite konstigt tyckte Alvin att det var med skor, men sen gick han glatt med vagnen på vår uppfart. Vår lilla kille, inte så liten längre.

Underbar start

2011-03-26, 07:52:33 / Kategori: Allmänt
Alvin har sovit bättre än någonsin i natt. Han somnade som vanligt, vaknade runt 4 och fick mat, för att sen sova till 7.30. Helt fantastiskt ju. Meja vaknade förvisso redan 6.30, men ändå. Hon kröp ner i vår säng och gosade fram tills Alvin vaknade. Fler såna här nätter tack! Känner mej ju nästan lite pigg idag. En mycket ovanlig känsla.

Idag ska det städas lite, lekas ute i solen och sen blir det trevligt middagsbesök. Meja är lycklig över att lompis Theo kommer. Var ett tag sen dom sågs nu så vi får väl se hur det går. Sist var det mycket bråk om leksaker, man kan ju hoppas att det släppt lite.

Hoppas ni får en bra lördag!


Sötisarna på Alvins dop. Bästa lompisar.

Sömn

2011-03-25, 08:07:38 / Kategori: Allmänt
Äntligen en bättre natt här hemma. Alvin sov 19.30-03.30 i ett sträck. Åtta timmars obruten sömn, vilket aldrig har hänt innan. Han somnade om där direkt igen och vaknade för mat närmare kl 5. Härligt. Tyvärr väckte Meja hela familjen halv sju, men en bra natt får man ändå säga att det var.

Dagens planer är lite oklara. Hoppas på att vi kan komma iväg till badhuset efter lunch, men vi får väl se. Storhandling och städning blir det väl i alla fall. Imorgon kommer Nina, Johan och Theo för lek och middag. På söndag jobbar Sven så då blir det hemmadag för oss. Hoppas på fint väder.

Vad har ni för helgplaner?

Vinst till Alvin

2011-03-24, 18:58:05 / Kategori: Shopping
Vann för en vecka sen en tävling inne hos Agnes. Blev så otroligt glad för vinsten var dom här fina kläderna till Alvin från JNY-design. Dom är lite stora än, men snart så kan han nog ha dom. Han kommer ju att bli hur snygg som helst!



Busungen

2011-03-24, 09:04:12 / Kategori: Alvin 6-12 mån



Det är en riktig liten busunge vi har här hemma. Han klättrar ner i byrålådor, slänger ut innehållet, och står sen och hoppar i lådan. Knasunge. Han har också kommit på att han kan klättra i lära gå vagnen och stå i den istället för att gå med den. Toalettpappret är jättekul med, är inte dörren till badrummer stängt så ligger det fullt av pappersbitar överallt. Hela tiden händer det något nytt.


Jättecoola glasor

2011-03-23, 17:23:07 / Kategori: Allmänt


Meja vill alltid låna mina solglasögon så förstår ni hur glad jag blev när jag hittade barnglasögon i samma stil på Åhléns? Meja är supernöjd också. Mamma måste ha mina jättecoola glasor nu sa hon idag när vi var på väg hem. Finaste tjejen min.

Idag har hon dock varit en riktig prövning för den trötta mamman. Trotsat och skrikit som aldrig förr. Blivit arg för allt, precis allt som gått lite fel. Just nu leker hon dock fint med lillebror så mamman passar på att blogga lite. Man får passa på när man har chansen eller hur?

I vår hall

2011-03-23, 09:05:30 / Kategori: Shopping


Mejas första Kavatskor, som nu även blir Alvins första. Mejas nya vårskor även dessa från Kavat. Jättefuffa enligt henne själv. Mina nya skor köptes i helgen och är av märket Tamaris. Hur sköna som helst! Nu väntar vi bara på att all snö ska försvinna så vi kan börja använda vårskor istället för stövlar och vinterskor.

Äntligen vår

2011-03-22, 16:12:22 / Kategori: Allmänt
Det blev ingen sömn för mamman, men jag känner mej ändå piggare. Tog det lugnt på förmiddagen, busade med Alvin och åkte en runda för att hämta ut min telefon. Skönt att ha den tillbaka.

En stund innan vi skulle hämta Meja så kom äntligen solen. Tänk vad lite sol kan göra för humöret. Njöt av promenaden bort till förskolan. Hade bara enkelvagnen idag så vi gick hem i lugn takt. Finns så mycket att upptäcka på vägen hem nu när snön smälter. Vattenpölar, små bäckar och massa annat. Vi ägnade en lång stund åt att kasta småsten i bäcken här utanför. Toppen för Meja.


Sömnbrist

2011-03-22, 08:59:35 / Kategori: Allmänt
Idag är en sån där dag då man bara vill dra täcket över huvudet och sova hela dagen. Alvins natt var väl okej, men att vakna ett par gånger varje natt är sjukt jobbigt nu. Skulle vilja säga att det jobbigaste med att skaffa två barn så här nära varandra är sömnbristen. Alvin sover ju dessutom ganska lite dagtid så det är svårt att få någon vettig sömn då.

Återkommer senare om jag får sova lite här under dagen. Hoppas allt är bra med er!


Massa mys

2011-03-21, 17:15:22 / Kategori: Allmänt


Dålig start på dagen, men en betydligt bättre fortsättning. Lunch med Sanna, och sen en massa mys med Alvin. Han är verkligen en riktig gosunge. Meja var precis tvärtom som bebis, ville aldrig mysa. Tur att hon tar igen det nu istället. Nu på eftermiddagen har skruttungarna lekt tillsammans en lång stund på Mejas rum. Tur att inte alla dagar fortsätter som dom börjat.

Borta bra, men hemma bäst

2011-03-21, 06:57:48 / Kategori: Allmänt
Hemma igen. Var otroligt skönt att gå av planet på Bromma igår och mötas av Sven och Alvin. Som jag saknat dom. Flygresan hem var dock lite jobbig. Vi gick på planet som vanligt, och sen saknades det två personer när det var dags för avgång. Varför checkar man in om man inte tänker åka?? 45 min senare efter avcheckning på listor och avplockat bagage fick vi äntligen flyga. Meja var inte nöjd kan jag säga. Som tur var så somnade hon sen efter ungefär halva resan.

Natten var lika dålig som vanligt här hemma, men så skönt att sova i sin egen säng igen. Är aldrig lika skönt att sova borta som hemma. Så är det bara. Nu ska jag mysa med Alvin som just vaknat. Hoppas ni får en bra start på veckan!


Första gången på en buss. Spännande.

Andra bubbar

2011-03-19, 09:09:35 / Kategori: Allmänt
Flygresan igår gick fint. Meja satt och studsade i bilen på väg till flygplatsen, så uppspelt var hon. Vinka hejdå till pappa var inga problem. När tanten vid säkerhetskontrollen ville låna hennes nyinköptas Bamsetidning så blev hon dock lite misstänksam.

Vi hade tur och hon fick en fönsterplats så hon kunde titta ut lite. Hela planet var fullt av andra bubbar som Meja så glatt förkunnade. Enda utbrottet kom då hon var tvungen att ha fönstergardinen öppen vid landning. Inte bra tyckte hon. Mormor väntade och vilken glädje. Fnitter och bus hela vägen hem.

Idag blir det bio med mormor och morfar för Mejas del. Jag och syster ska gå en runda i Lund under tiden. Lunch blir det förståss med när vi är där. Till Mejas stora glädje så ska vi åka buss in. Hon har ju aldri gjort det så det lär ju bli spännande för henne.

Hoppas ni får en fin lördag!

Bara mamma, bara Meja

2011-03-18, 07:03:00 / Kategori: Allmänt
Nu åker jag och stora skruttan till Skåne. Kvart i tio lämnar Sven oss på Bromma och så går planet en halvtimme senare. Meja är galet peppad. Åka ygplan mommo. Åka bus med lompis Sanna. Baka kako med moffa. Hoppas att hon fortfarande är lika peppad när vi ska vinka hejdå till pappa och Alvin. Jag tror det, men säker kan man aldrig vara.

Hon har hela veckan varit lite stolt över att bara mamma, bara Meja ska åka. Tror att det blir jättebra för henne att få komma bort utan lillebror och få odelad uppmärksamhet av mormor, morfar och moster. Hon har en hel del planer på vad som ska göras hos mormor så vi lär inte vara sysslolösa.

På lördag blir det i alla fall middag på kvällen inne i Malmö med bästa tjejerna. Helt barnfritt. Inte ofta det händer så det ska bli riktigt mysigt. Enda som känns jobbigt är ju att lämna Alvin hemma över helgen. Jag vet ju att han kommer att ha det toppen med pappa, men sakna honom, det kommer jag att göra massor.



Hoppas ni får en toppenhelg allihopa!

Redan några favoriter

2011-03-17, 16:11:00 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Produkterna från SebaMed har använts flitigt här hemma sen vi fick dom. Några mer än andra. Den stora favoriten så här långt är Baby Cream. Huden blir helt otroligt mjuk av den. Inte kladdig som en del krämer är utan den går fint in i huden. Dryg är den med så jag gissar att den kommer at räcka länge. Jag är också otroligt glad för att den är helt parfymfri så mina barn kan lukta som barn och inte en massa parfym. Det här är en produkt som helt klart kommer att köpas i framtiden.

En annan favorit är deras Shampoo. Inte använt så många gånger än för det behövs ju inte så ofta. Dock så är Meja expert på att kladda mat i håret så ibland behövs det ju. Håret blir i alla fall jättemjukt och lättkammat. Precis som alla övriga produkter så är den parfymfri.


Bästa besöket

2011-03-17, 07:14:00 / Kategori: Allmänt
Torsdag och vi närmar oss slutet på veckan. Idag ska jag packa det jag och Meja ska ha med oss i helgen, fixa lite här hemma, och i eftermiddag kommer bästa Sanna. Var länge sen vi sågs så det ska bli toppen.  Blir ju inte så ofta när dom bor i Odense och vi bor här. Nu är hon i alla fall uppe en hel vecka så vi hinner ses ett par gånger nästa vecka med.

En promenad hoppas jag att vi ska hinna med idag också. Alvin verkar tycka att det är så mysigt i vagnen nu när han inte måste vara så nerbäddad. Pratar på och har sig. Mysigt sällskap helt enkelt.


Nyvaken på gårdagens promenad

Skit

2011-03-16, 09:13:26 / Kategori: Allmänt
Verkligen en skitnatt. Igen. Från halv två och 45 min framåt skrek Alvin för full hals. Han tror av någon anledning att han är hungrig fast han inte är det. Han får ingen mat då för han äter ändå typ inget om man ger honom. Sen somnade han om och sov till halv fem så hungrig var han mycket riktigt inte.

Våra planer blev avbokade idag med tyvärr. Johanna hade haft en skitnatt även hon och kände att hon behövde sömn. Funderar dock på om jag ska orka ta en tur till Nacka forum senare och kolla efter en vårjacka. Meja behöver byxor med. Som sagt vi får se. Ska passa på och sova lite jag med så fort Alvin somnar här.

Vinnare dragna

2011-03-15, 20:00:08 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Tävlingen i samabrbete med Bambino är avslutad och tre vinnare är nu dragna. Jätteroligt att ni var så många som deltog!

STORT GRATTIS TILL

Lisa - mamma till Knut

Mamma till Wille och Calle

Erika - mamma till Mira och Silas



Tack till Bambino för ett roligt samarbete!

8-månkontroll

2011-03-15, 13:45:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Stora lilla killen väger nu 9750g och är nästan 70 cm lång. En tjock och kort unge. En kurva över medelpå vikten och en halv under på längden. Följer han sin kurva så blir han ungefär 180 cm som vuxen. Följer Meja sin så blir hon 175 cm. Ska bli spännande att se hur väl det där stämmer.

Vi pratade om sömnen, och BVC tantens gissning var att han sover så dåligt för att det händer så mycket med honom hela tiden. Han är ju tidig med mycket, och hjärnan bearbetar det på nätterna.

Gällande maten så tyckte hon att vi inte ska stressa utan fortsätta som nu. Barnmat har vi ju nästan gett upp helt och erbjuder nu honom vår mat när vi äter istället. Han smakar och äter lite då och då.

Medan vi pratade så for Alvin runt i rummet och pillade på allt. Reste sig, gick iväg med stolar och drog i sladdar. Hon sa att hon skulle bli väldigt förvånad om han inte går när vi ses nästa gång om två månader. Jag gissar på att hon har rätt i det, men vi får väl se.



Glöm inte tävlingen i samarbete med Bambino som avslutas idag kl 16.00.
Tävlingen hittar du HÄR!

Familjens minsting 8 månader

2011-03-15, 07:15:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Helt ofattbart att det redan passerat åtta månader sen vi åkte in till SÖS för att Alvin skulle komma till oss. Bara fyra månader kvar till ettårsdagen. Idag ska vi iväg till BVC för mätning och vägning. Spännande.



Lite om Alvin just nu

-Går med gåvagn
-Kan stå utan stöd i 8-10 sekunder. Vågar dock inte riktigt än
-Går utmed möbler
-Kryper med raketfart
-Reser sig mot allt
-Har inget emot nya människor
-Är i princip alltid glad
-"Pratar" massor tita, ata, dadada, ttata, mama
-Älskar när man sjunger och läser böcker
-Har två tänder, plus några till på väg
-Äter nu mackabitar med smör/leverpastej, pannkaka, ägg och lite gröt ibland

Gå hem från förskolan

2011-03-14, 16:27:53 / Kategori: Allmänt
Helt plötsligt mitt på dagen så försvann alla molnen och det blev underbart vårväder. Dags för Alvin att sova så vi gick en liten promenad innan det var dags för hämtning av Meja. Därav blev det enkelvagnen eftersom han sover bäst i den. Har förberett Meja ett tag på att hon snart ska få börja gå hem från förskolan på eftermiddagen. Vi bor ju så nära. Idag var alltså första dagen, och det gick superbra.



Massa skoj

2011-03-14, 07:11:00 / Kategori: Allmänt
Ny vecka igen. Veckan innehåller 8-mån kontroll på BVC, fikadag med Johanna och Love, samt en tur till Skåne för bara mej och Meja. Behöver jag säga att Meja är hur peppad som helst på att hon och jag ska flyga till mormor och morfar på fredag. Min syster kommer också ner så det lär bli en toppenhelg. Känns lite lyxigt att åka bara vi två, men jag kommer antagligen längta galet mycket efter Alvin. Bara två nätter, men ändå.

Veckan börjar dock lugnt med en hemmadag för mej och Alvin. Vi hade planer som tyvärr blev avbokade. Ikväll blir det i alla fall lite kalas för Oscar som fyller 14 år idag. När jag och Sven träffades var han en ganska liten 9-åring, och nu är han en ganska stor 14-åring. Tiden går fort.

Hoppas ni får en bra start på veckan!


Äntligen lekstugan

2011-03-13, 10:08:14 / Kategori: Allmänt


Igår var det så varmt så vi använde skalkläder istället för overallerna. Meja var väldigt nöjd, hon tycker nämligen att hennes kläder är så tuffa, eller fuffa som hon själv säger. Äntligen gick det att leka i lekstugan igen, inte massa snö ivägen. Oj här va det stökit sa Meja när hon öppnade dörren. Som jag skrattade åt det.

En lång stund lagade hon mat, bakade tårta och bjöd Alvin på korv. Alvin var lika nöjd han, och tuggade glatt på en kotte. En stunds gungande i solen blev de också. Äntligen vår. Hoppas att snön kan smälta bort lite snabbt nu med.


Klockan 4 är inte morgon...

2011-03-12, 09:46:37 / Kategori: Allmänt
Fy vilken natt. Ungen bortskänkes snart tilll frivillig ;) I natt var han vaken mellan fyra och fem. Tyckte att det var morgon redan fyra alltså. När han till slut efter mycket om och men somnade vid fem så sov han bara till sex ändå. Man blir ju lite lätt knäpp kan jag lova. Jag fick i alla fall sova vidare, och nu sover mannen en stund där nere med. Sen kan nog dagen få börja.

Idag ska vardagsrummet förhoppningsvis målas färdigt. En tur till Forum för att handla lite saker, och sen ikväll middag hos Svens bror. Meja har tjatat nu hela veckan om lilla Emma, hennes kusin. Tänk vilken lyx att ha kusiner i samma ålder att leka med. Meja har redan satt på sig strumbyxor som hon tydligen ska visa för Emma. Sötskruttan min.

Hoppas ni får en fin lördag!

Badtokiga

2011-03-11, 07:11:00 / Kategori: Allmänt
Idag blir det badhuset med båda vildarna. Meja har tjatat i två dagar nu om att vi ska åka och bada. Är nog bland det bästa hon vet. Vi har ett badhus nära här som är ganska litet, men helt lagom för en badtokig tvååring. På fredagarna är dessutom undervisningsbassängen med varmare vatten öppen så då är det perfekt att bada med Alvin med.

Är så glad att båda våra barn är badälskare. Längtar verkligen till sommaren när man kan gå ner till havet och bada. Om jag känner Meja rätt så kommer vi att bo på stranden i sommar. Härligt.

Hoppas ni får en fin fredag!


Ska försöka ta lite nya bilder idag. Ni får hålla till godo med liten badbuse från december.

Hudvårdsprodukter

2011-03-10, 15:15:43 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
På Werfamily eventet i början av februari så presenterade SebaMed sin hudvårdsserie speciellt utvecklad för barn. Jag blev väldigt nyfiken på deras produkter, och har nu fått chansen att prova dom. Hämtade ut paketet idag, och Meja hjälpte mej glatt att packa upp dom. Hon blev överlycklig över nytt badskum så jag gissar att det kommer att användas flitigt. Recensioner på produkterna kommer här i bloggen framöver.

Någon av er som har provat dom? Vad tyckte ni? Vad brukar ni använda för hudvårsprodukter till barnen?


Med sikte på helgen

2011-03-10, 07:12:00 / Kategori: Allmänt
Torsdag, och snart helg. Sven jobbar ju ofta halvdag hemma på fredagar så det räknas ju nästan som helg med. Imorgon ska vi till badhuset hela familjen. Lördag så är det middag hos Svens ena bror och söndag kommer Nina, Johan och Theo hit på lunch. Blir en toppenhelg helt enkelt.

Idag blir det mysa hemma, och sen en liten tur för att köpa nya underkläder till mej. 6 kg ner märks kan jag säga så nu krävs lite nytt. Känns underbart. Kanske ska jag kolla lite på födelsedagspresent till mannen med, ett tag kvar tills han fyller år, men skönt att ha det fixat i god tid.

Har ni några roliga helgplaner?


En gammal bild på sötungarna

Pusselälskaren

2011-03-09, 16:46:04 / Kategori: Meja 2-3 år
Fram tills nån gång i mitten av januari så var pussel inget som intresserade Meja alls. Visst hon la knoppussel, men det har hon ju gjort i en evighet utan problem. Sen helt plötsligt, som över en natt så började hon lägga pussel på löpande band här hemma. Som tur var så kunde vi fynda några nya på second handbutiken. Vips så lägger hon nu 20 bitars pussel utan problem, och hon tycker att det hur roligt som helst.

Väldigt skönt också med något som hon kan pyssla med själv när man exempelvis måste mata Alvin.


Glöm inte!

2011-03-09, 16:15:33 / Kategori: Allmänt

Klicka på bilden för att komma till min tävling i samarbete med Bambino

 




Ni vet väl att Bambino finns på Facebook. På fredag har dom Super fan friday, då kan du som "gillar" dom vara med och tävla om fina priser. Tävlingen kommer upp på fredag förmiddag, så gilla dom redan idag så missar du den inte. Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att tipsa 10 FB-vänner om deras sida. Enkelt va?

Våren på väg...

2011-03-09, 08:23:52 / Kategori: Allmänt
Ännu en kaosnatt. Alvin vaknar, skriker och det tar lång tid att söva om honom. Kaos. Jag fick i alla fall lite sovmorgon här medan mannen gick upp med Alvin vid sextiden. Skönt det. Nu på morgonen hade han frivilligt ätit ett par skedar gröt med. Inte så mycket men ändå mat ju.

Idag ska vi iväg och träffa Helena och lilla Tove. Promenad och lunch står på programmet. Hoppas jag kan piggna till lite av det fina vädret. Igår var det ju superskönt ute, när vi kom hem från förskolan så gungade vi i trädgården innan vi gick in. Båda barnen tyckte att det var hur mysigt som helst, och mamman njöt av solen. Äntligen är våren på väg känns det som!

Äter macka

2011-03-08, 12:52:43 / Kategori: Alvin 6-12 mån


Idag har Alvin för första gången glatt ätit. Gjorde tunnbröd med smör på till honom. Vek den dubbel, och klippte den i små bitar. Ungen åt ett halvt tunnbröd här vid lunch(!!) Vatten drack han också som om han aldrig har brytt sig om innan heller. Kanske håller matvägrandet på att släppa?

Vikten

2011-03-07, 20:17:00 / Kategori:
Uppdatering om hur dte går med dieten då. Jag äter mer mjölkprodukter än vad som anses vara bra i LCHF. Dock är det ju laktosfria, som jag alltid har, så dom innehåller i alla fall mindre kolhydrater än vanliga. Alltid något. Klarar inte riktigt av bacon och massa fett till frukost utan då äter jag fil.

Jag har passerat den inskrivningsvikt jag hade med Alvin, vilket betyder att jag nu gått ner nästan 6 kg och bara har 4 kg kvar till den vikt jag hade när jag blev gravid med Meja. Känns ju helt plötsligt som ett mål som jag kan klara. Kanske innan sommaren. Sen jag startade vid nyår så har jag ju nu gått ner lite mer än 0,5 kg i veckan vilket känns som en lagom takt för kroppen.

Glad är jag i alla fall. Nöjd över att jag för en gångs skull inte har gett upp för tidigt. Det är ju förståss tack vare en ganska jämn nedgång hela tiden så man konstant ser resultat.



Johanna har precis kört igång en tävling med massa fina Bambinopriser, var med du också!

 


”Jag tävlar hos Familjen Korb om fina Bambino-priser, tävla HÄR du också!”


Alvins docka

2011-03-07, 07:27:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån


När Meja blev 6 månader så fick hon en docka. Givetvis skulle ju Alvin också få en när han blev ett halvår, men det blev lite fördröjt. Meja fick välja vilken Ruebendocka som lillebror skulle få, och hon valde denna. Passande nog så heter den little Meya. Alvin är i alla fall jätteglad för sin docka, och Meja har oväntat nog låtit den vara. Hon är nog mest glad över att lillebror och hon kan leka tillsammans.

Inbjuden

2011-03-06, 07:56:00 / Kategori: Allmänt


Tänk att bli inbjuden till storasysters rum och få leka med nästan vad han vill. Meja lagade frukost till honom. Melon och ostmacka. Sen lekte dom med sina dockor, över trettio minuter höll dom på att fixa och greja. Mamman fick inte vara med. Bara titta mamma, itte röra...



Kärlek

2011-03-05, 08:06:47 / Kategori: Allmänt
Kommer ni ihåg innan man fick barn och ibland kunde sova till 11 på helgerna? Så är det ju inte direkt längre. Alvin försökte få morgon redan innan fem, men efter en ganska lång stund lyckades Sven få honom att somna igen. Tur det. Den långa sovmorgonen varade ända till tio i sju. Å andra sidan så får man ju en massa härligt bebis och barngos på morgarna istället. Meja börjar dagen med morron mamma och en morronpuss. Kärlek.

Dagen då. Utelek och takmålning gissar jag på. Halva taket är klart så det vore ju fint om resten blev målat med. Just nu är halva taket vitt och andra halvan högblankt grått. Vem sjutton målar innertaket i vardagsrummet grått och blankt? Snart är fula taket i alla fall ett minne blott.

Har ni några mysiga lördagsplaner?

Jäkla tänder

2011-03-04, 09:21:38 / Kategori: Allmänt
Trött mamma här hemma. Lilla Alvin har inte två, utan tre kindtänder på väg. Upptäckte en i överkäken igår med. Stackars unge. I natt fick han alvedon, men sov inte speciellt mycket bättre på det tyvärr. Det värsta är ju att kindtänder kan ta lång tid på sig att komma upp.

Idag är det lika underbart väder som igår. Oscar är frisk igen, men Oliver blev sjuk igår med. Småbarnen verkar ha klarat sig än så länge tack och lov. Vi har verkligen sett till att killarna stannat på sina rum, bara låtit dom använda en toalett, och spritat massor. Låter kanske lite nojjigt, men det vore inte så kul om vi alla sex blev sjuka. Nu hoppas vi att det stannar där och att Oliver blir frisk idag med.

Skridskor var planen idag, men jag gissar på att Sven och Oscar åker iväg själva medan jag och Meja leker här hemma i trädgården. Sen ska det storhandlas, och målas vidare i vardagsrummet. Blir bra.

Hoppas ni får en fin fredag!

Alla nöjda

2011-03-03, 13:02:59 / Kategori: Allmänt
Meja och jag tog lite mystid för oss själva idag och åkte till badhuset. Skruttan var överlycklig på vägen dit, och sprang från bilen in till badhuset. Var förstås massor med folk där eftersom det är sportlov, men det bekymrade inte Meja ett dugg. Hon slängde sig i vattnet och "simmade" glatt iväg. Mamma kom då ropade hon.

En timme senare var det dags att gå upp. Efter dusch ringde vi pappan och bestämde lunchdejt på fiket i hamnen. Härlig cesarsallad och utsikt över isen, perfekt lunch. Meja åt minisemla och ostfralla, gissa om hon var nöjd. Efter lunchen så gick Sven, Meja och Alvin för att mata ankorna. Mamman åkte hem för att titta på skidskytte.

Dagen avslutades med först snögubbebygge och sen målning av halva taket i vardagsrummet. En bra dag där alla blev nöjda kan man säga.


Bättre

2011-03-03, 07:20:37 / Kategori: Allmänt
Bättre natt för Alvin. Gnälligt i början, men efter klockan två så var det ganska lugnt.

Idag är hela familjen ledig. Tyvärr så blev stora killen magsjuk igår, så vi får väl se hur det blir idag. Hoppas, hoppas att resten av familjen slipper sjukan bara. Tanken var att vi skulle till Tekniska och titta på rymdutställningen idag, men det vill ju han också följa med på. Vi får väl boka in det nästa helg dom är här istället gissar jag.

Funderar på om vi ska åka skridskor idag istället. Fint väder ska det bli i alla fall har dom lovat. Kanske pulkaåkning bara. Vi får väl se när alla har vaknat vad det blir. Jag är mest sugen på att börja förbereda vardagsrummet för målning, men gissar på att resten av familjen inte tycker att det är lika skoj.

Nu kommer gosungen uppsmygandes här. Hoppas ni får en bra dag!

Kindtänder redan?

2011-03-02, 19:57:29 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Här hemma har vi haft en trött och ganska gnällig dag. Gnället stod alltså Alvin för. Tittade noga i hans mun innan för att se om det verkar vara fler tänder på väg. I nederkäken på ena sidan ser det ut som att två kindtänder är på väg. Man ser liksom som två tänder, fast bara insidan av dom. Upptill är det fortfarande platt. Jag vet inte, kan det vara något annat? Blåsor funderade jag på, men det är verkligen tandvitt. Skulle ju kunna stämma med hans kaosnätter, att det är fler tänder på gång menar jag. Ska ge honom alvedon om han vaknar och skriker i natt med så får vi se om han sover bättre av det.

Meja hade förresten haft en toppendag på förskolan idag. Otroligt skönt att sluta veckan på ett positivt vis. Lite sur blev hon över att hon ska vara hemma imorgon. Knasunge.


Närhetsfas?

2011-03-02, 07:08:00 / Kategori: Allmänt
Hade en härlig dag igår med Johanna och lilla Love. Fika, lunch och en massa prata om bebisar, barn och annat. Som det ska vara när man är mammaledig. Nervositeten som jag alltid har när jag ska träffa nya människor släppte fort. Mycket skratt innehöll dagen.

Natten var totalt kaos. Alvin har varit vaken typ en gång i halvtimmen och skrikit. Ingen aning om varför. Jag är i alla fall helt slut, och ska sova varenda sekund som är möjlig idag.

Hämtar Meja vid 14, och sen är det lov. På förskolan säger dom att hon varit lite "låg". Inte busat som vanligt, och vill helst vara nära dom vuxna. Undrar vad det beror på. Hemma visar hon inget konstigt, och hon pratar ju om förskolan hela tiden. Fröknarna är ju hennes idoler typ, och henns två bästa kompisar är alltid där. Första hon säger på morgonen är att hon ska till skolan och leka med Alessander. Antar att det bara är en närhetsfas, men ändå. Min lilla skrutta. Hoppas att det är tillbaka till normalt nästa vecka igen.


Första gången

2011-03-01, 15:49:18 / Kategori: Alvin 6-12 mån


I söndags fick Alvin gunga för första gången. Grävde undan lite snö så det gick att gunga. Han var hur nöjd som helst och skrattade högljutt. Dock så behöver ju mamman se till att gungan hänger rakt till nästa gång. Vill ha vår NU så det går att vara ute på eftermiddagarna och leka i trädgården.



...och ett tävlingstips. Inne hos Nina kan man nu tävla om bestick från Bambino. Var med du också!

"Jag tävlar hos Deliciously om ett bestickset från Bambino. Tävla HÄR du med!"