Tävling i samarbete med Axel&Ida

2011-05-31, 15:49:42 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
I samarbete med Axel&Ida startar jag upp en tävling där ni kan vinna ett solskydd till vagnen. Solskyddet passar alla vagnar som har suflett. Perfekt nu när sommaren verkar vara igång på riktigt.




Jag tävlar hos emmaoskrutten om ett solskydd till vagnen från Axel&Ida
Var med och tävla HÄR du med!



Reglerna är enkla, och alla kan vara med.

1 lott
Nämn två produkter som Axel&Ida har i sitt sortiment.
Lämna svaret tillsammans med din mailadress i en kommentar
2 lott
Länka med text och bild ovan i din blogg. Lämna länken i din kommentar. Har du ingen blogg så mailar du länk till tävlingen till tre vänner. Glöm inte att CC mej så jag vet att det är gjort.


Tävlingen avslutas 19 juni kl 16.00 Lycka till!


Meja sjuk?

2011-05-31, 08:50:14 / Kategori: Allmänt
Hämtade Meja igår, och hennes fröken sa att hon hade varit lite hängig. Ingen lunch hade hon ätit heller trots att det var en av hennes favoriter, köttbullar. Under eftermiddagen var hon hostig och hade lätt feber, hon somnade dessutom 18 för natten. Natten var kaos fram till 1 och sen sov hon på som vanligt.

Idag är hon pigg som sjutton, ingen feber men lite hosta. Såklart fick hon vara hemma idag så jag får se hur det utvecklas. Om inte annat så lär hon ju vara tröt efter krångelnatten. Jag hoppas hoppas att det inte blir något mer än det igår.

Vad vi hittar på är ännu oklart, men i eftermiddag ska vi i alla fall till BVC för Alvins 10 mån kontroll. Ska bli spännande att se hur lillkillen har vuxit.

Mamma jag kan hjälpa dej

2011-05-30, 16:11:39 / Kategori: Allmänt


Mamma, jag kan hjälpa dej för jag är stor sej nu...
Resultatet då? Jo Alvin fick i sig gröten, men var något kladdigare än vanligt. Stolt storasyster hade han.

Lugn start

2011-05-30, 07:13:00 / Kategori: Allmänt
Ny vecka, och snart ny månad. Tre månader tills jag börjar jobba igen, vad sjutton hände med all tid?

Den här veckan inleds ganska lugnt. Idag blir det hemmafix, och sen en tur till Siggesta när jag hämtat Meja. Hon älskar att vara där ute med djuren och den stora sandlådan.

Imorgon blir det lite sen 10 månaderskontroll på BVC. Kan konstatera att vår BVC tant hade rätt. Han går nu när det är dags för den här kontrollen. Han går mer än vad han kryper nu. Ramlar han så reser han sig själv och går vidare. Klättrar gör han nu också på allting. I trappan, på Mejas kökspall, och andra ställen han hittar.

På onsdag eftermiddag åker vi till Skåne. Mellan fredag och söndag ska jag och Sven bo på hotell medan barnen är hos mina föräldrar. Första gången vi lämnar bort dom över natten om man bortser från när Alvin föddes, för då var ju Meja med mina föräldrar här hemma. Ska bli otroligt skönt att få sova ut, och bara vara vi två. Meja är superpeppad för att vara hos mormor och morfar. Hon har så mycket planer på vad dom ska göra så jag undrar om dom hinner hälften ens.



Hoppas ni får en bra start på veckan!

Äntligen?

2011-05-29, 08:07:25 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Alvin två envisa tänder kom igenom natten mellan torsdag och fredag. Givetvis valde dom den natten Sven var borta. Ni har lilla killen i alla fall fem tänder. Tre upp och två nere.

Dom två senaste nätterna har varit rikigt bra. Två gånger per natt har han vaknat, och det är ju stor skillnad mot dom 5-6 gånger han han har vaknat varje natt innan. Dessutom så sov han till halv åtta igår och halv sju idag. Innan har det varit innan sex alltid. Vi hoppas såklart att han fortsätter så här. Då kanske vi kan bli lite piggare snart. Vore inte helt fel, men man vågar väl inte hoppas på för mycket än.

Hoppas ni får en fin söndag!

Roligt i sommar

2011-05-27, 19:06:19 / Kategori: Allmänt

Johanna ringde innan idag och frågade om jag vill följa med henne till Skedvistrand 10-12 juni. Helt gratis, och massa skoj som händer. Weekenden anordnas av SpotandTell. Ser fram emot en rolig helg, och kanske lite sömn (?)

 


Under denna sköna weekend bjuds vi bland annat på;
- Boende i 80 kvm fritidshus, med altan och utsikt över sjön
- Välkomstdrink med tilltugg
- Frukost lördag och söndag
- Lunch lördag
- Middag på lördag kväll
- Kajak/kanadensare, bastu, inomhuspool, slå golfbollar
- Uppleva nya spännande produkter som tagits fram av svenska innovatörer
- Transport dit, men jag tror att jag kör
- Andra överraskningar!


Zzzzzz

2011-05-27, 07:55:59 / Kategori: Allmänt
Igår frågade Nina om vi skulle komma in till dom och leka på eftermiddagen. Hon skulle fixa middag och så. Passade ju perfekt efetrsom Sven är på konferens, och sällskap är ju alltid skönt. Hämtade upp Meja vid 15 och åkte in. Ungarna busade för fullt, först ute och sen inne. Vid läggdags åkte vi hem, hade pyjamaser med och Alvin somnade i bilen. Meja fick jag lägga när vi kom hem och hon somnade på direkten.

Natten var kaos som vanligt, och denna mamman är trött som sjutton. Vi har i alla fall ätit frukost, och nu leker barnen på Mejas rum. När jag lämnat Meja sen så blir det hem och sova för mej och Alvin kan jag lova.

Sven kommer inte förrän vd halv nio ikväll så det blir en lång eftermiddag/kväll idag. Får fixa lite fredagsmys och leta fram nån film till Meja. Tror inte Meja tänker somna idag innan pappa är hemma. Hon saknar pappa lillskruttan. Även Alvin undrar var han är. Nr han vaknade idag så satte han sig upp, tittade sig omkring och sa pappa?

Håll tummarna för att dagen går bra är ni söta!

Nytt till Alvin

2011-05-26, 21:02:00 / Kategori: Shopping


Lite nytt och lite begagnat till Alvins garderob. Tre t-shirtar från Lindex, och body, tröja samt ziptröja från POP. Kläderna från POP har jag köpt från söta Erika. Perfekt att kunna köpa fina begagnade kläder från folk man "känner" genom bloggen.

Solig eftermiddag

2011-05-26, 07:14:00 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten


Vädret var väldigt ostadigt under dagen igår, men lagom tills jag hämtade Meja så kom solen. Meja som är typ världsmästare i att hitta vattenpölar hittade givetvis en liten en på vägen. Mamma kan ja hoppa utan stölar frågade hon. Inte kan man säga nej till det?



Solskyddet som vi fick hem till vagnen från Axel&Ida förra veckan har använts ett par gånger nu. Otroligt smidigt. Alvin är hur nöjd som helst med att sitta i vagnen med det på, och han ser mycket bättre ut än vad jag trodde från början. Otroligt skönt att slippa parasollproblem, nu kan han sitta väl skuggad där inne. Kommer att användas flitigt här i sommar.

Nätdelen ger 50% UV-skydd och med den svarta delen nerfälld får man 99% UV-skydd. Man fäster det med kardborreband och det funkar till alla vagnar som har suflett. Kan fixa bilder när det sitter på vår andra vagn med om ni vill se. Om ni är nyfikna så kan ni läsa mer om solskyddet under rubriken produkter på Axel&Idas hemsida.

Vad använder ni för solskydd på era vagnar? Någon som har detta?

Saltsjöbus

2011-05-25, 15:45:00 / Kategori: Allmänt




Var ju på Saltsjöbus igår när Meja var hemma från förskolan. I över fyra timmar var vi där innan det var dags att åka hem. Meja var helt överlycklig. Saltsjöbus är ett litet lekcafé, inte så mycket folk och man har överblick över hela den lilla lokalen.

Alvin gick runt ganska mycket själv och imponerade på folk. Väldigt nöjd kille. Åt bra med trots att vi inte var hemma. Matstrulet är helt klart på väg att släppa. Somnade gott i bilen hem sen gjorde han med efter intensivt busande.

Mera loppis

2011-05-25, 07:16:00 / Kategori: Shopping
Jätteroligt att det har hittat hit lite nya läsare. Lämna gärna ett litet hej så jag får veta vem ni är.

Dagen igår blev lite bättre. Jag lyckades somna när Alvin sov, och vaknade sen lite piggare. Mannen kom hem med god lunch dessutom så då blev det ännu bättre.

På eftermiddagen hade dom loppis och fika på Olivers skola så då åkte vi såklart dit. Sven och Oliver sålde loppisgrejer en del av tiden och då lekte jag i sandlådan med skruttungarna. Meja tyckte det var superkul med massa stora barn, och saker att titta på. Fyndade lite böcker och pussel för väldigt lite pengar. Meja fick fiska fiskdamm, och köpa popcorn. Lite lyx en vanlig tisdag. Så får det vara ibland.

Idag vet jag inte än vad vi ska göra. Skansen blev avbokat. Alvin behöver lite nya kläder, får se om vi kanske åker iväg en sväng sen och fixar det.


Pippipussel, en bondgårdstavla där man kan flytta runt djuren, och två böcker. Meja älskar Rut & Knut böckerna.

Bråkiga tänder

2011-05-24, 07:14:32 / Kategori: Allmänt
Trött morgon som vanligt. Blev lite gladare när jag tittar in på mailen och ser att jag vunnit ett jättefint Råttfällan Grodan spel från Oråsa. Hade helt glömt den tävlingen så det kom verkligen som en glad överraskning.

Den ena av Alvins två bråkiga tänder har spruckit igenom halvvägs nu i alla fall. Äntligen. Hade hoppats på att dom skulle komma igenom båda innan jag ska vara ensam över natten, men det verkar dåligt med det. Med Meja var det aldrig så här jobbigt med nya tänder. Hon hade ont i max ett par nätter och sen var det över. Det här är ju typ tortyr för alla inblandade.

Idag har vi inga planer här hemma. Sova när Alvin sover ska jag verkligen försöka med. Har dock svårt att somna på förmiddagarna så jag hoppas han sover lite senare idag. Håll en tumme är ni söta.


Grattis...

2011-05-24, 06:58:28 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Tävlingen om mellanmålskitet är avslutad och en vinnare dragen med hjälp av random.org. Roligt att ni var så många som var med.

Stort grattis säger jag till SANDRA - mamma till Molly!

Maila mej din adress på [email protected] så skickar jag vinsten.


Recension Babybjörns matstol

2011-05-23, 16:34:00 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Nu har vi haft Babybjörns matstol här hemma ett tag och vi är jättenöjda med den. Önskar att vi hade haft den när Alvin började sitta i stol för den är verkligen gjord för små barn.

+ Bordet fälls ner och upp med en liten ratt på undersidan så man behöver inte krångla när barnet ska i och ut stolen
+ Den vita delen av bordet kan lätt tas loss och diskas
+ Beroende på barnets storlek så kan man flytta bordet närmare, eller längre ifrån
+ Alvin om gärna vill försöka smita från vår Tripp Trapp sitter bra här. Eftersom bordet hamnar så nära kroppen så är dte mycket svårare att krångla sig ur stolen.
+ Stolen är lätt så man kan flytta runt den om man vill
+ Man slipper mat i knäet på barnet eftersom bordet sitter nära kroppen
+ Stolen kan fällas ihop
+ Den är snygg

- Enda minuset som vi kan komma på. Stolen ska enligt Babybjörn funka upp till ca 3 år. Är lite tveksam till det. Meja får inte plats i den, men hon är å andra sidan ganska rund om magen.



Håll utkik i bloggen framöver. I juni dyker det upp en tävling med den här underbara stolen som pris!

Veckans planer

2011-05-22, 19:05:50 / Kategori: Allmänt
Redan ny vecka. Även denna veckan har jag en del inplanerat, lite lugnare än förra veckan dock.

Idag är Meja hemma eftersom hon ska vara på förskolan på fredag istället denna veckan. Dom har lovat regn idag så vi åker till Buslandet. Meja är supernöjd med det beslutet kan jag lova.

onsdag blir det Skansen med Helena och Tove. Ska bli mysigt att åka dit med bara Alvin så man kan ta det i hans takt. Meja vill ju gärna bestämma tempot annars. Tråkigt bara att lillskansen är stängd i sommar. Är ju så mysigt när barnen kan klappa djuren.

Torsdag blir det dejt med Johanna och Love. Dessutom så åker Sven på konferens tidigt på morgonen så det blir både hämtning och lämning för min del. Ensam natt med för den delen. Håller tummarna för att det blir en okej natt. På fredag får vi väl se vad vi gör. Gissar på att vi stannar hemma och sover faktiskt. Kanske en runda och matar ankorna när jag hämtat Meja på eftermiddagen. Beror på vädret.

Vad ska ni hitta på för skoj i veckan?

Dagens fynd

2011-05-22, 17:59:30 / Kategori: Shopping
Underbara väder. Idag har vi haft en riktigt härlig försommardag. Förmiddagen spenderades på Siggesta, Nina med familj dök upp så det blev lunch där ute med. Meja och Theo körde minibilar och hade jätteskoj tillsammans. Mysigt. Några loppisfynd blev det, men inget av dom sakerna jag hade hoppats på att hitta.



Eftermiddagen här hemma då. Jo jag och Alvin badade i lilla poolen medan Meja och Sven klippte gräset. Väldigt skönt måste jag säga. Alvin plaskade för fullt, och var hur nöjd som helst. Tänk snart är det sommar så man kan bada varje dag. Längtar.


Dagens loppisfynd. En helt ny bultbräda, och en liten sköldpadda som låter när man trycker på knapparna till Alvin. Tre trähängare med Pippifigurerna till Meja. Väldigt nöjd tjej kan jag lova!

Härlig helg

2011-05-22, 07:12:00 / Kategori: Allmänt
Söndag, och alltså sista dagen på den här veckan. Igår hade vi fullt upp. Djuris för Meja på morgonen, sen storrensning, och en tur tipp soptippen. På kvällen var vi hos vänner på middag. Jättemysigt. Ungarna busade, och Meja gosade med deras katter. Alvin visade glatt upp sina färdigheter. Stark som sjutton är ungen med för vid ett tillfälle så gick han med deras sopborste i händerna. Då menar jag en sån stor som man har utomhus. Galenunge.



Idag blir det bakluckeloppis, har ett par saker som jag hoppas på att få fynda. Sen blir det bara att ta det lugnt här hemma. Måste ladda lite för veckan som kommer. Sven ska iväg på konferens i slutet av veckan vilket innebär ensam natt med barnen. Som tur är så får Meja vara på förskolan på fredag trots att hon annars är ledig då.

Hoppas ni får en fin söndag i solen!




Imorgon kl 16.00 avslutas den lilla tävlingen om mellanmålskitet. Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Ute och går

2011-05-21, 07:25:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån


Lilla killen har verkligen kommit på att gå kan vara en bra grej. Igår kom han också igång med att ställa sig upp själv utan stöd. Ett par gånger ställde han sig upp mitt på gräsmattan och gick par steg. Hur duktig som helst. Han vill helst vara stående hela tiden, blir väldigt frustrerad när han måste krypa långt. Ser till att man kommer och håller handen om han inte kan själv.

Leka med Theo

2011-05-20, 09:13:08 / Kategori: Allmänt
Fick sovmorgon av mannen idag. Trött som tusan ändå tyvärr. Vid fyra i natt var båda barnen vakna. Meja hade för första gången sen hon slutade med nattblöja kissat  på sig. Antar att vi glömde kissa igår kväll. Hade svårt att somna om efter det så jag låg vaken ett tag.

Idag kommer Mejas bästis Theo ut och leker. Meja är jätteglad och har redan bestämt vad dom ska göra idag. Gå i skogen, leka lekstugan, och fiska hajar bland annat. En lång lista. Sötungen. Lite lunch ute i solen blir det med. En lugn (?) och skön försommardag helt enkelt.

Hoppas ni får en fin fredag alihopa!

Förskolans dag

2011-05-19, 16:15:34 / Kategori: Allmänt
Förmiddagen spendarade vi tillsammans med Mejas förskola. Eftersom det är förskolans dag så hade dom hattparad, och sen picknik på ängen. Alla föräldrar som ville fick följa med. Innan vi åt var det lite lekar tillsammans. Jag fick dock inte vara med bestämde Meja. Alvin sov sig igenom hela förmiddagen och vaknade först när vi skulle gå hem, så kan det bli ibland.

Eftermiddagen har varit full med bus och lek här hemma. Längre och längre stunder kan dom faktiskt leka tillsammans. Jättemysigt.


Meja skulle såklart ha sjörövarhatt som sjörövarfabbe...

Alvins utveckling

2011-05-19, 07:08:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Våran bästa lilla Alvin. Igår åt han bara riktig mat på dagen. Välling endast vid 5 och vid läggning. Han är dock väldigt petig. Gröt och macka till frukost, det är ju bra. Mellis blir macka med. Till lunch och middag vill han bara ha fisk, kyckling, köttbullar etc. tillbehör kastar han bara på golvet. Det kommer väl, just nu är jag bara glad att han äter.

Dessutom så gick han en hel del igår kväll. 10-12 steg en massa gånger. Otroligt stolt mamma här hemma kan jag lova. Min lilla kille. Meja hejade glatt på när han gick. Alvin stoo nu mamma sa hon flera gånger.

I övrigt så håller han på att lära sig klappa händerna. Hur söt som helst är han när han försöker. Han har också verkligen förstått ordet mamma nu, och använder det på rätt ställen. Innan har det varit mer sporadiskt.

Kort sagt. Det händer massor här hemma just nu.

I brevlådan

2011-05-18, 20:19:14 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten


Idag låg det två paket i brevlådan. Vad glad man blir då. I det första paketet låg ett underbart solskydd till Alvins vagn från Axel&Ida. Alvin hatar nämligen parasollen, och han sliter i dom tills dom lossnar. Detta solskyddet tror jag kommer att passa honom mycket bättre. Mer om det kommer såklart när vi använt det.

Det andra paketet innehöll två tröjor, och ett par sandaler till Alvin från mormor. Har letat efter lite tunnare långärmade tröjor att ha nu när det blir varmare, men inte hittat. Mormor hittade två som var superbra i alla fall.

Vill ha

2011-05-18, 16:22:58 / Kategori: Shopping

Till Meja



Till Alvin

Allt från Polarn o Pyret

Resten av veckan

2011-05-18, 08:20:39 / Kategori: Allmänt
Solen skiner även idag. Skönt för man blir ju lite piggare av det i alla fall. Natten var  som vanligt så jag ser fram emot lite sömn tillsammans med Alvin sen.

Idag blir det en ganska lugn dag för mej och Alvin. Vi ska iväg och handla lite men det går ju snabbt. I eftermiddag när vi hämtat Meja så ska vi åka ut till Siggesta gård. Lite mellis picknik tar vi med oss, och förhoppningsvis stannar solen kvar. Helena och Tove möter oss där.

Resten av veckan har vi fullt upp så det känns bra med en lugn dag här i mitten. Imorgon är det förskolans dag då ska jag och Alvin vara med Meja på förskolan fram till 12.30 ungefär. Fredag kommer Nina med familj hit på dagen och busar. Lördag har vi middagsgäster och söndag är det loppis.

Ha en fin dag!

Trevlig dag

2011-05-17, 18:40:27 / Kategori: Allmänt


Vi hade en mysig dag i Farsta. Åt lunch, tittade lite i affärer och gick en promenad. Solen försvann ju givetvis så fort vi började gå. Lite regn blev det istället, men inte så farligt. Alvin röjde som vanligt när vi skulle äta lunch. Han var överallt hela tiden.

Söta Johanna hade med sig en present till Alvin. Bästa bitringen. Hela eftermiddagen har han tuggat på den här hemma. Skönt för lilla killen vars tänder fortfarande inte spruckit igenom.

Piggare mamma

2011-05-17, 07:21:12 / Kategori: Allmänt
Ny dag, lite piggare. Sven sov hos Alvin i natt, så jag har fått okej med sömn i alla fall. Nu har han gått och lagt sig för att få lite sömn han med. Meja sover fortfarande fast klockan är kvart över sju. Hon var helt slut igår kväll. Gissar att jag snart hör hennes tassande steg dock. Lite måste man ju hinna mysa innan det är dags för förskolan.

Alvin fortsatte att äta mat även igår. Lite välling med i och för sig, men klart framsteg här. Tredje dagen idag som han åt gröt till frukost. Mycket glad mamma.

Idag ska jag och Alvin väg till Farsta. Träffa Johanna och Love ska vi göra. Just nu skiner solen så vem vet kanske blir det en härlig promenad.


Till Alvin

2011-05-16, 18:10:00 / Kategori: Shopping

Efter mycket fundrande köpte jag till slut en skaloverall till Alvin att ha på förskolan i höst. Han är ju ganska liten så då kan det vara skönt att slippa jacka och byxor. Finaste gröna för halva priset på POP.

Gott med mat?

2011-05-16, 07:51:44 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Trött start på veckan. Som vanligt får jag väl säga. Idag när Alvin för en gångs skull sov till halv sju, ja då bestämde sig Meja för att vakna halv sex av oklar anledning. Försökte få henne att somna om, men det ville hon inte. En lång stund av mys i sängen fick vi i alla fall. Inte ofta hon har tid med det.

På positiva sidan är också att Alvin verkar ha kommit på att mat är ganska gott. Äntligen. Igår åt han ingen välling förrän 16 vilket betyder att han åt både frukost, lunch och mellis i form av riktig mat. Idag smackade han högljutt och sa nam nam när jag tog fram gröten. Har aldrig hänt innan. Kan det vara så att det släpper nu.
Vågar man tro det?

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Riktig cykel

2011-05-15, 18:32:57 / Kategori: Meja 2-3 år
Dagen blev inte direkt som tänkte eftersom det regnade. Alvin sov dessutom bara en gång idag 12-14.30 så det gjorde ju också att vi inte han göra någon aktivitet. Däremot så åkte vi iväg och köpte en cykel till Meja. När vi satte ihop den hemma i vardagsrummet så utbrister Meja.

Mejas nya ycklo yeah!

Ut och cyklade en provrunda som gick riktigt bra. Hon var så stolt över sin cykel. Gissar på att det blir mycket cyklat här hemma framöver. Lilla katten fick åka med i cykelkorgen.

+

Alvin 10 månader

2011-05-15, 07:51:00 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Tänk, om två månader blir våran lilla kille 1 år. Ofattbart.

Alvin just nu


- Står utan stöd upp till 2 min
- Går ett par steg utan stöd då och då. Rekordet är fem steg
- Går längs möbler och med gåvagnen i racerfart
- Vinkar och pekar
- Använder orden titta, dä, mamma, tata (tacktack) och hej
- Härmar massor både tal och rörelser
- Har tre tänder, och två till som spricker igenom när som helst
- Äter fortfarande mest välling
- Sover dåligt på nätterna. Vaknar flera gånger utan egentlig anledning.
- Älskar att vara ute. Gunga och leka i sandlådan är favoriter
- Är en väldigt glad och nöjd kille


Djuris

2011-05-14, 13:13:10 / Kategori: Meja 2-3 år
Fint väder idag med, trots att dom sagt motsatsen. Skönt det. Meja har spenderat förmiddagen på djuris. Matat lamm, skött om kaniner och ridit. Idag hjälpte hon till att kratsa hovarna, och borsta hästen med. Supermysigt tycker hon att det är, men hon skulle gärna rida mer.

Nu ska vi bara göra oss i ordning, och så ska vi gå ner till Svens föräldrar på kalas. Meja är superpeppad på att träffa kusinerna och busa. Hoppas att ni har en bra dag med!


Slut på veckan

2011-05-13, 09:15:58 / Kategori: Allmänt
Så var veckan slut igen. Natten var lika bedrövlig som den föregående. Jäkla tand som aldrig kan spricka igenom. Nu sover i alla fall skruttungen här brevid mej medan jag vilar lite. Sova går ju inte för Meja är hemma med eftersom det är fredag. Hon leker för stunden inne på sitt rum. Lagar mat och fixar. Efter en period där hon inte alls har velat leka själv så kan hon nu hålla på ganska länge.

Efter lunch bär det av till badhuset. Var länge sen vi var där nu, och Meja längtar dit. Vädret idag är inte alls så fint som det varit senaste veckan, så då får man passa på att göra inomhusaktiviteter. Tråkiga saker som storhandling och lite städning står också på schemat för dagen.

Helgen innebär Djuris för Mejas del och kalas hos farmor. Blir en lagom lugn helg tror jag.

Ska ni hitta på något kul i helgen?

Tävling mellanmålskit

2011-05-12, 20:35:47 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten


Jag tvävlar hos emmaoskrutten om ett mellanmålskit. Var med och tävla HÄR du med!


Reglerna är enkla

1 lott - Lämna en kommentar under det här inlägget. Glöm inte mailadress.
2 lott- Länka med text och bild i din egen blogg

Tävlingen avslutas 23 maj. Lycka till!

Segt

2011-05-12, 16:47:37 / Kategori: Allmänt
Har varit en lång och seg dag. Alvin bestämde sig för att inte långsova på förmiddagen, utan bara 40 min då. På eftermiddagen somnade han sen 16.15. Alltså ingen sömn till mamman alls idag. Dock så har Alvin lekt en del själv så jag har fått vila lite i alla fall. Mammagnällfasen verkara vara på väg bort. Kan jag ha sån tur att den redan är över?

Annars har vi mest fixat lite här hemma jag och Alvin, eller jag har fixat och Alvin har stökat ner. Det enorma tvättberget är nu borta tack och lov, och lite mer städat har det blivit. Meja och Alvin har lekt jättebra här på eftermiddagen med. Underbart.



Har en del barn/babysaker som jag fått dubbelt av här hemma nu på olika event. Är det av intresse med lite små tävlingar med dom som vinst? I så fall dyker det upp en tävling inom kort.

Trött på tänder

2011-05-12, 08:59:46 / Kategori: Allmänt
Trött. Det är bara förnamnet på vad jag är idag. Alvin har sovit så galet dåligt i natt. Vaknat om och om igen, skrikit och gnällt. Ingenting har hjälpt. Såg nu på morgonen att tand nummer fyra ligger precis under tandköttet nu. Stackars liten som får så ont av tandsprickningen. Hoppas den spricker igenom natten som kommer så han kan få lite lugn och ro sen.

Dags planer avbokades eftersom jag är så trött, skulle säkert orka att umgås, men att köra en massa bil, nej det orkar jag inte. Tråkigt, men så blir det ibland. Istället blir det sova och hemmalek idag. Hoppas att han får till en lång förmiddagssovning så att jag också får sova en stund.

Vi hörs senare!


We R Family

2011-05-11, 19:27:22 / Kategori: Allmänt



På plats på Café Opera idag fanns Allt för föräldrar, POP, Yasuragi kids och Silja Line. På mingelområdet fanns också inthepocketbaby och tokfransar som visade upp sina produkter. Mötte upp Johanna och Nina på vägen dit så det blev en trevlig stund. Alvin var ganska nöjd och kröp glatt omkring bland folks väskor, och gick längs folks ben när dom satt ner. Rädd för främmande människor kan man inte säga att han är direkt.

Mycket fina kläder i POPs höstkollektion måste jag säga. Många "vill ha" plagg helt enkelt. Silja berättade om sina barnkryssningar, och det blev jag faktiskt lite sugen på. Meja skulle ju tycka att det var toppen. Massa lekrum och mumintrollen. Kan det bli bättre?

Alvin gjorde stora ögon när mumintrollen dök upp på scen. Snabbt hade han gått fram hållandes i kanten på scenen, och stod sedan precis nedanför dom och tittade. Tyget som hängde frampå scenen hade han ner med i farten. Tur att det gick att sätta upp igen.


Idag...

2011-05-11, 07:14:00 / Kategori: Allmänt
Idag väntar We R Family event på Café Opera. Hoppas på att det är roliga föreläsare idag. POP har i alla fall barnmodevisning, och sånt är ju alltid skoj. Möter upp Nina på vägen dit, hoppas på en trevlig stund, och på att träffa lite fler mammor jag känner.

Alvin är i en riktig gnällfas. Sover superdåligt på nätterna, och vägrar i princip att äta annat än välling. Blir lite lätt galen här hemma, men jag hoppas att han blir glad av att komma iväg idag. Brukar funka bättre borta än hemma. Är som att det måste hända nya saker hela tiden. Känns det igen av er som har barn i samma ålder?

I eftermiddag blir det städdag på Mejas förskola som avslutas med korvgrillning. Fint väder är det med, måste ju bli en bra dag det här.

Hoppas er dag blir fin med!






Babybjörn matstol

2011-05-10, 15:43:00 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten
Paketet som kom i torsdags innehöll en matstol till Alvin från Babybjörn. Kan bara säga att så här långt så älskar vi den här stolen här hemma. Alvin sitter jättebra i den, och den är dessutom snygg. Mer om stolen kommer i bloggen framöver. Blir du nyfiken så kan du titta in HÄR och läsa mer om den.



Vad har ni för matstolar till era barn? Någon som har den här kanske?


En härlig dag

2011-05-10, 07:14:00 / Kategori: Allmänt


Underbara sommarväder. Igår var det helt lagom varmt när vi åkte ut till Siggesta gård för att träffa Helena och lilla Tove. Alvin, som just nu är i en riktg gnällfas, blev supernöjd när vi kom dit. Grävde glatt i stora sandlådan, och tittade facinerat på djuren. Grisen klappade han glatt på trynet, och armen åkte snabbt in genom hönsgallret för att han ville klappa.

Vid lunchen satt sötungarna och matade varandra med smörgåsrån. Det är ju så roligt nu när dom är lite större och har glädje av varandra på ett annat sätt.


Galamiddag

2011-05-09, 15:05:44 / Kategori: Allmänt


Middagen var underbar. God mat, trevligt sällskap och champange som fördrink. Till maten drack jag faktiskt alkoholfritt vin. Var inte alls sugen på alkohol, så det blev en bra kompromiss. Underhållningen var först i form av musik, och sen av en stå upp komiker. Båda framträdendena var lite långa tyvärr, men det var inte hela världen. Efter middagen var det party. Inte så mycket för vår del dock, vi kände oss nöjda ändå.

Mammabloggalan 2011

2011-05-09, 07:54:39 / Kategori: Allmänt
Hämtade upp Nina och Freja, och vi anlände till hotellet runt 12. Åt lunch och minglade lite. Checkade in vid 14 och lämnade våra saker på rummet. Efter det gick vi runt på den lilla mässan, lyssnade på två föreläsningar och träffade på lite olika mammor vi känner.



Upp på rummet, smink, fixa hår och byta kläder. Lätt kaostiskt får jag säga. Hanna lockade mitt hår samtidigt som Nina fixade volym på Hannas hår. Tur att ingen såg oss. Haha. Fördrink utomhus med utsikt över vattnet och strålande sol. Kan det bli bättre?


Jag och finaste tjejerna. Nina och Johanna.



God middag, och trevligt sällskap. Kände ingen av tjejerna vid bordet, men vi kom snabbt igång med babblandet ändå. Lite varierande underhållning under middagen, men mestadels bra. Runt midnatt gick vi upp till vårt rum för att sova. Två timmar senare sov vi. Tydligen hade vi en massa att prata om. Utan barn med så hinner man ju faktiskt prata.



Hem åkte vi igår med välfylld goodiebag. Vann dessutom ett stort Yankee Candel ljus till min stora glädje. En klänning jag köpte till Meja på mässan var med hem också. En härlig helg med massa fina mammor!

Galasminkning?

2011-05-06, 18:38:13 / Kategori: Allmänt
Min ena mascara har varit förvunnen ett tag, har letat men inte hittat den. Idag kom Meja glatt med den i handen, och sa titta mamma, ja e cool. Sötunge. Sen gick hon och hämtade sin lilla väska. Hejdå mamma, nu Meja åka bort. Vem vet hon kanske ska på gala med sin gosedjur?



Fredag

2011-05-06, 10:14:31 / Kategori: Allmänt
Natten var totalkaos. Jag har hostat massor, och Alvin har vaknat, jag vet inte hur många gånger. Förkylningen är i alla fall mycket bättre tack och lov.

Idag ska det vilas, och sen ska det packas inför galan. För gala blir det även om jag inte är helt på topp. Får ta det lugnt bara. Danspasset som jag hade anmält mej till har jag avbokat. Jättetråkigt verkligen, men jag kommer aldrig att orka det.

Underbart väder igen i alla fall, så utelek blir det idag med. Underbart med sol igen efter en vecka mulet väder.

Hoppas ni får en fin fredag. Vad har ni för planer för helgen?


Första hjälpen kit

2011-05-05, 17:05:58 / Kategori: Allmänt
Dagen har gått fint. Alvin och jag var ensamma fram till 13. Vi busade, och sen lekte han själv så jag kunde vila. Duktig kille ;) Tog en tur in till Nacka för att fixa lite ärenden, och sen var jag helt slut. Fick tag på det jag ville ha i alla fall. Imorgon blir det vila, vila och mer vila.

När jag tittade i brevlådan idag hittade jag ett roligt paket från bästa Nina. Ett första hjälpen kit. Halstabletter, berocca, te, pappersservetter och värktabletter. Perfekt, och väldigt omtänksamt. Sven kom också hem med ett paket som han hämtat upp hos DHL. Skulle levereerats hit idag, men av någon anledning så blev det strul och dom tänkte komma på tisdag istället. Orkade inte vänta så då åkte Sven dit istället. Mer om det paketet kommer i ett annat inlägg.


Lite bättre

2011-05-05, 09:33:14 / Kategori: Allmänt
Fick sova hyfsat i natt i alla fall. Kände mej lite lättare i huvudet när jag vaknade tack och lov. Ska vila så mycket jag bara kan idag med. Har Alvin hemma medan Sven åker på kundmöte, men det ska nog gå bra. Just nu sover han så nu är det ju lugnt i alla fall.

Alvins ätande har förresten gått tillbaka till endast välling igen efter helgens kräkning. Nu får vi alltså börja om från början igen. Är så trött på den här jäkla vällingen. Så fort vi äntligen får honom att äta lite mer på riktigt så händer det något och vi står på ruta ett igen.


Meja hjälper till när Alvin ska få sin första smakis i november.

Oförändrat läge

2011-05-04, 18:07:34 / Kategori: Allmänt
Jahapp, så var den här dagen snart slut. Bättre kan jag tyvärr inte säga att jag mår, inte sämre heller, och det är ju bra det.

Sven har tagit hand om Alvin, hämtat Meja från förskolan, och köpt god lunch åt mej. Riktig lyx måste jag säga och så måste man få ha det om man ska kunna bli frisk. Jag har legat i sängen, druckit te, honungsvatten och stoppat i mej C-vitaminer. Sovit har jag gjort med. Galet vad mycket dåliga serier det gå på tv om dagarna.

Två dagar kvar. Imorgon tror jag att Sven kommer hem efter halva dagen så då kan jag vila. Fredag är oklart, men förhoppningsvis samma då. Måste ju ta mej iväg till Nacka Forum med och köpa lite småsaker. Strumpbyxor, nagellack, assecoarer. Borde gå ganska fort, men måste göras, kan inte direkt skicka Sven att göra det. Hoppas jag orkar det på fredag. Eller ja, orkar jag inte det på fredag så lär jag inte orka gå på galan på lördag. Det ska göras på fredag helt enkelt. Punkt slut. Jag tänker inte vara sjuk på lördag.

Klänning och skor har jag i alla fall klart. Håret ska Nina hjälpa mej med. Kommer bli så bra så.

Tack för era söta krya på dej hälsningar och tips på vad som jagar bort elaka förkylningar!

Alvin frisk, mamman sjuk...

2011-05-04, 09:29:15 / Kategori: Allmänt
Det här händer ju bara inte. Kände igår att jag började bli förkyld. Fick skicka mannen att köpa nässpray och halstabletter på kvällen. Vaknade runt fyra imorse med ont i övre delen av bröstet och huvudvärk. Mannen jobbar hemma idag, Alvin som är frisk i alla fall, är med honom. Jag ligger nerbäddad i sängen med te, och mina halstabletter.

Onsdag idag, tre dagar kvar till galan. Det första typ som jag ska göra ensam utan man och barn sen jag blev gravid med Meja. Jag kan bara inte vara sjuk då. Håll tummarna för att jag blir frisk är ni gulliga.

Bra tips på hur man snabbt blir av med en förkylning?

1 2 3 4 5...

2011-05-03, 16:03:45 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Magsjuka, nej tror inte det. Feber har han dock haft idag lilla killen, och sovit massor. Nu busas det för fullt inne på Mejas rum. Han har fortfarande feber, men inte lika hög.

När vi skulle åka och hämta Meja innan så ställde jag Alvin vid Mejas kökspall för att gå ut i tvättstugan och hämta byxor till honom. I ögonvrån ser jag 1..2..3..4..5 små söta steg. Alvin vill också hämta byxor tydligen. Givetvis säger jag då bra Alvin varpå han sätter sig ner. Dumma mamma inte störa. Första gången han går sådär rakt ut i ett rum och inte mot en person.

Fyra steg till visade han för storasyster sen med. Bow Alvin, mera! ropade hon glatt.


Liten Meja när hon precis hade börjat gå i september 2009

Märkligt

2011-05-03, 08:26:07 / Kategori: Allmänt
Tack för alla era tankar om Alvins förskolestart. Det är så skönt med bloggen att man kan skriva ner det man tänker, och sen få era tankar tillbaka.

Idag skulle vi ha träffat Johanna och Love. Dom planerna blev dock inställda redan igår kväll. Sven gick in för att kolla till Alvin vid nio igår, och då hade han kräkt ner hela sin säng. I sömnen. Bad av liten kille, och in med alla sängkläder i tvättmaskinen. Alvin sov på en stor madrass på golvet inne hos oss i natt. Riktigt bra sov han dessutom. Vid fem imorse flyttade han upp i vår säng och tjugo i åtta vaknade jag av att han klappade mej på kinden och sa titta, titta.

Sjuk verkar han då inte vara. Leker för fullt, har ätit frukost och är glad. Han åt igår en riktig middag, och sen en massa välling. Kanske blev det för mycket? Idag stannar vi i alla fall hemma och busar. Vill ju verkligen inte riskera att smitta någon OM han nu skulle vara sjuk.

Ångest

2011-05-02, 13:17:32 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Mötet på jobbet gick bra. Verkar som att det blir som jag tänkt, och jag tror att det blir en bra höst.

Däremot så fick jag väldigt ångest över att Alvin ska börja på sin förskola den 5 september. Då är han nästan 14 månader, och SÅ liten ju. Vill nästan börja gråta vid tanken på att han ska börja då. Har hela tiden tänkt att det går bra, men nu känns det skitjobbigt. Tittade på dom minsta på jobbet idag, och dom är så mycket större än Alvin kommer att vara när han börjar.

Nu vet ju jag att vår son är en tuff och social liten kille. Han kommer troligtvis att tycka att förskolan är rolig, och det blir inte så långa dagar eftersom både jag och Sven ska jobba mindre. 9 barn är dom bara på hans avdelning till hösten vilket ju känns skönt. Men ändå.

Anledningen till att han ska börja redan i september är att han ska få plats på samma förskola som Meja. Hade vi väntat tills i januari så hade han fått plats någon annanstans, ganska långt hemifrån dessutom, för det är där det finns platser. Att hämta och lämna barn på två olika ställen skulle ju bli smått kaos, och barnen skulle få tillbringa en massa tid i bilen på eftermiddagarna. Alvin skulle sen fått plats på Mejas förskola till hösten 2012 och vi hade fått skola in igen.
Åååh.

Hur gamla var era barn när dom började på förskola?

Mycket nu i veckan

2011-05-02, 07:12:00 / Kategori: Allmänt


En vecka full med planer kan vi nog konstatera att vi har framför oss. Känns ganska bra efter en väldigt lugn helg.

Idag ska jag och Alvin till mitt jobb på möte. Ansvarsfördelning inför hösten är det som ska diskuteras. Hoppas att vi kan komma fram till vettiga lösningar där alla blir nöjda. Misstänker tyvärr att det kan bli svårt. Jag vet hur jag vill ha det i alla fall, så hålle en tumme för att det kan få bli så.

Imorgon, onsdag och torsdag har vi inplanerat lunch och promenader med olika vänner. Hoppas på att vädret blir fint så det går att vara ute.

Lördag är det äntligen dags för mammabloggalan. Ska bli superkul att träffa båda nya och gamla vänner. Klänning och skor är klart, men lite smådetaljer måste fixas i veckan. Kommer att bli en spännande helg.