75% = heltid?

2011-11-30, 20:35:39 / Kategori: Allmänt
Ännu en vecka på jobbet med kaos. Inte så lönt att gå ner i arbetstid när alla kollegor ändå är sjuka. Hur gör man då liksom? Jag kan ju inte bara gå och lämna den enda (?) av kollegorna som också är där ensam med bara vikarier. Ah läget känns ganska hopplöst. Jag som på mitt schema aldrig stänger har nu dessutom två stängningar torsdag och fredag. Nä, nästa vecka tänker jag inte jobba en enda sekunds övertid.

Ser verkligen fram emot den här helgen, och älskade skruttans 3-årskalas. Tur att jag har planerat i god tid så jag inte behöver stressa med det nu. Lite bakande som ska fixas på lördag, men annars lugnt. Tänk, på måndag blir hon 3 år. Lilla hjärtat.Disney on Ice

2011-11-29, 19:38:54 / Kategori: Tävlingar/Samarbeten

Disney On Ice Princesses & Heroes är en föreställning för hela familjen med alla dina Disneyfavoriter på isen, is-artister i världsklass och fantastisk musik som väcker minnen till liv.


Välkommen till en magisk is-show där du får se prinsessor och prinsar, hjältar och hjältinnor och uppleva magin när drömmar blir till verklighet.


Nu har DU chansen att vinna två biljetter till Disney on Ice den 5 januari i Globen, Stockholm.

 Jag tävlar hos emmaoskrutten om två biljetter till Disney on Ice den 5 januari.
Var med och tävla HÄR du med!För en lott lämna en kommentar här nedan med din mailadress och namnet på en av Disneyprinessorna.

För två lotter gör som ovan och länka med text och bild i din blogg. Lämna en direktlänk till inlägget i samma kommentar som ovan.

Vinnaren dras den 11 december kl 19.00

Theos kalas

2011-11-27, 16:06:35 / Kategori: Allmänt


Redan 7.30 var Meja påklädd coh redo att gå på kalas. KLänningen var noga utvald, och Alvin skulle ju såklart matcha. Kalaset började ju dock inte förrän 14 så det blev lång väntan. Efter en lite blyg start så var busandet i full gång. Medan vi vuxna fikade på en massa gott så lekte barnen med Theos presenter, bråkade om bilarna, och åt en hel del kakor. Precis som det ska vara på kalas helt enkelt.


Kompledigt

2011-11-25, 12:05:33 / Kategori: Allmänt
Äntligen fredag. Det blev dessutom en väldigt tidig fredag för min del. Redan 10.45 hämtade jag upp ungarna på förskolan. Vi hade nästan inga barn på jobbet, så jag passade på att ta ut lite kompledigt. Bra var ju det, för det var en lite hängig Alvin som mötte mej. Hade ju det på känn eftersom dom igår sa att han var gnällig, inget vi märkte hemma dock. Rätt hade dom i alla fall, och det var skönt att jag kom så tidigt.

Det busas dock för fullt här hemma nu inne på Mejas rum. Snart dags för Alvin att sova, och vi tjejer ska tydligen bygga smålego då. Ikväll ska jag ut och äta med kollegorna. Blir säkert trevligt, men det blir  ingen sen kväll för min del.

Imorgon är det kalasdags för Theo, och söndag blir en lugn dag hemma. Pepparkaksbak tror jag allt att det blir då.Hoppas ni får en fin helg!

Lego

2011-11-21, 16:03:00 / Kategori: Meja 2-3 år
Några av er frågade om Meja redan leker med smålego, och svaret på det är ja. Hon har gjort det ett tag redan, och det är speciellt mysigt att sitta med storebror och bygga. Nu i helgen var mormor här så då fick Meja en ny byggkompis. Lite nytt lego fick hon från We R Family eventet med. Såklart kan hon inte följa beskrivningar och bygga, men med hjälp är det ju roligt.


Lussebullsbak

2011-11-20, 18:40:29 / Kategori: Allmänt


Redan nästa helg är det första advent. Eftersom vi ska på kalas på lördagen så beslutade vi att baka lussebullar idag. Meja tyckte att det var jättemysigt, och hon var väldigt nöjd med sina bullar. Alvin kladdade glatt på med en bit deg, innan han slängde den i vasken, och gick för att leka istället.


Snart helg

2011-11-17, 18:33:05 / Kategori: Allmänt
Veckan susade förbi. Har haft mycket att göra på jobbet som vanligt, och jag ser verkligen fram emot att få gå ner i tid om tio dagar.

Imorgon är det fredag pocjh det betyder utbildningsdag för alla förskollärare i kommunen. Matematik i förskolan ska dagen handla om. Känns kanske som att det inte bli så mycket nytt, men ändå skönt med ett avbrott från
jobbandet.

Imorgon kommer också mormor. Meja har längtat och peppat hela veckan. Mormor stannar tills på söndag kväll så jag hoppas att Meja hinner busa av sig ordentligt med henne. Hon saknar ju såklart mormor eftersom det är ganska långt mellan varje besök.

På lördag är det We R Family event som jag ska gå på. Vet ett par andra bloggvänner som ska dit. Ses vi där kanske?

Ny säng till Alvin

2011-11-16, 07:36:00 / Kategori: Alvin 1-2 år


Har längtat efter att slippa spjälsängen ett tag nu. Alvin är ju så tung så att lyfta honom i och ur sängen är jobbigt för ryggen. Vi har ju dock inväntat att han ska sova bättre på nätterna först. Nu gör han äntligen det. Han sover i alla fall oftast 19-05 utan att vakna. Morgon vill han gärna ha vid den tiden, men det får vi väl leva med.

Har tittat efter den här sängen åt honom på Blocket ett tag, och när det dök upp en nära till bra pris så köpte vi den nu i veckan. Tre nätter har han sovit i den nu, och han verkar gilla den. Supermysigt att kunna ligga ooch mysa på kvällen med godnattsaga också. Spjälsängen får stå kvar ett par dagar till för säkerhets skull, men sen är det hejdå för den. Lite sorgligt kanske.

Lättad

2011-11-15, 18:03:04 / Kategori: Allmänt
Samtalet med chefen är avklarat. Från den 28 november så går jag ner i tid till 75%. Känns otroligt bra måste jag säga. Nu håller jag bara tummarna för att jag ska få det schema som jag vill. Tror att det blir ungefär som jag tänkt, men man vet aldrig. Imorgon hoppas jag att tid finns för att diskutera det.

Imorgon har jag en galen dag på jobbet. Först arbetstid som vanligt, sen utvecklingssamtal med fyra olika föräldrar, och sist personalmöte. Hurra eller nått. Sen har jag i alla fall alla mina samtal avklarade för den här terminen, och det är ju superskönt.

Hoppas ni har haft en bra start på veckan!

Julklappar

2011-11-14, 16:02:00 / Kategori: Shopping

Till Alvin.
På Barnmässan hittade Alvin den här i Fisher Price monter. Han vill inte gå hem utan den, så nu får han en egen.Till Meja.
Vi har lite smålego hemma, men hon behöver verkligen mer. Dom här är beställda till henne. Gissar på en väldigt glad tjej.


Förrutom dom här sakerna så blir det kläder, nån bok, och pysselsaker till Meja. Kläder och böcker till Alvin. Har faktiskt köpt det mesta av barnens julklappar redan. Väligt skönt.

På promenad

2011-11-13, 19:25:53 / Kategori: Allmänt


En eftermiddag var jag och Alvin ute på promenad. Det hade hunnit bli mörkt så det var ju en lite ny värld för Alvin. Mest förundrad var han över grannens utebelysning. Bommor, bommor (blommor) tjatade han. När jag sagt ett par gånger att det var lampor så sa han glatt. Bommalampa mamma.

Det händer mycket i Alvins värld just nu. Det bubblar nya ord ur honom, han testar och fixar här hemma, och han ger aldrig upp. Problemlösning verkar vara hans grej. Vill han nå något, så gör han det till slut. Med andra ord, ingenting får vara ifred här hemma.


Helt slut

2011-11-10, 19:29:29 / Kategori: Allmänt
Helt galen vecka på jobbet. Otroligt trött är jag. Massor med jobb, och tyvärr också mycket sjuk personal. Imorgon är det äntligen fredag, och jag slutar tidigt. Redan 13.15 får jag åka hem vilket verkligen behövs efter denna veckan. Har fattat beslutet att jag måste gå ner mer i arbetstid. Stressen på jobbet, och kraven på en massa övertidsarbete gör att jag inte orkar. Ska prata med chefen på måndag, och så hoppas jag att det går att ordna så fort som möjligt.

Helgen är lite lagom planerad. Imorgon blir det myseftermiddag. Har ju knappt hunnit mysa med ungarna på hela veckan. På lördag ska vi till Tekniska museét med Ninas familj. Meja är superpeppad för det. Längesen hon fick busa med Theo nu. Söndag blir det vila och fix på hemmaplan.

Vad har ni för helgplaner?


Tandproblem

2011-11-06, 18:02:15 / Kategori: Allmänt
Inte mycket bloggat här på sista tiden. Jobb och barn kommer först. Sova och vila kommer efter det. Så är det bara, men jag hoppas att vi snart är inne i en period med bättre sömn.

Alvins kindtänder fortsätter att störa honom. Dom växer troligt långsamt känns det som. Mejas kom alltid upp snabbt när dom väl var igång. En har i alla fall spruckit igenom, men det är ju tre till på väg. Man märker att han är irriterad och har ont, och alvedon hjälper väl lite men inte helt. Lilla gubben.

Hoppas ni har haft en fin helg i alla fall.
Jag kan!

2011-11-03, 07:04:00 / Kategori: Alvin 1-2 år


Lilla kladdungen här hemma har äntligen börjat äta en hel del med sked. Gröt och yoghurt äts numer nästan enbart med skeden. Övrig mat äts både med sked/gaffel och med händerna.

Vi har en artig liten kille här hemma. Vill han ha mer mjölk så säger han mea ditta (mera dricka). Efter att man hällt upp till honom så säger han tatatt (tacktack). När han har ätit färdigt så ger han oss tallriken och glaset och säger även då tatatt. Så liten men kan så mycket.

Samling

2011-11-02, 19:57:59 / Kategori: Meja 2-3 år


Meja sitter vid kylskåpet med sina bokstavsmagneter. Dom flesta bokstäverna har hon ett namn eller ord förknippat med. Så sjunger hon samlingssången från förskolan samtidigt som hon sätter upp rätt bokstäver. Meja är här och Tuva är här, och tänk vad det är roligt att Edith är här...