Ny bästis

2011-09-29, 07:10:00 / Kategori: Allmänt
Redan torsdag. Veckan rullar på snabbt. För Alvin går det mycket bättre nu på förskolan. Han gillar att vara där, busar och utforskar. Han blir fortfarande ledsen precis när man går, men han slutar gråta innan man stänger ytterdörren. Idag när jag kom för att hämta så ville han minsann inte gå hem. Han var upptagen med att leka och mamman fick snällt vänta lite på att få en puss.

Meja vill aldrig gå hem från förskolan nu för tiden. Hon har fått en ny bästis och dom leker så otroligt bra ihop. Så dom två tjejerna då, och två killar som är ett år äldre är gänget på förskolan. Såklart har man inte tid med mamman då. Hon har redan börjat tjata om att kompisen ska få följa med hem och leka nån dag. Trodde inte att det skulle komma redan. Dom är ju så små, eller?


Nytt till Meja

2011-09-27, 07:11:00 / Kategori: Shopping


Använde min bonus och en rabattkupong som kom för ett tag sen till att köpa detta setet till Meja från POP. Gissa om hon är nöjd?

Meja och Freja

2011-09-26, 07:06:00 / Kategori: Allmänt


Igår var Nina och hennes familj här. Vi hade en härlig dag med en massa pratande, god lunch och efterrätt. Dom kom innan lunch så ungarna hade massor av tid att leka. Riktigt bra lekte Meja och Theo tillsammans, även Alvin fick vara med en liten stund innan han skulle sova. Är så mysigt när när dom är äldre och det blir mer riktig rollek.

Meja är otroligt förtjust i lilla Freja. Hon vill klappa, krama och leka med henne. Lyckan var total när hon fick hålla Freja i famnen en stund. Massor med hejdåkramar och pussar blev det också när det var dags för dom att åka hem. Tur att dom får ses nästa helg igen när det är dags för Frejaskruttan att döpas.

Tomten?

2011-09-25, 19:24:19 / Kategori: Meja 2-3 år

How how how finns det snälla barn?

Någon här hemma längtar efter julen och tomten. Varje gång vi badar med badskum så sätter hon på sig skumskägg och leker tomte. Kommer med julklappar och säger med härlig röst how how how (lite annorlunda tomteljud med andra ord) Hon har koll på vad hon vill ha i julklapp med redan. En klocka är tydligen det viktigaste, en grön. Vi får väl se vad tomten kommer med.

Äntligen

2011-09-23, 07:01:00 / Kategori: Allmänt
Äntligen fredag! Fy vilken vecka det har varit på jobbet. Skit.

Hämtar i alla fall mina skruttungar tidigt idag. Alvin har haft en helt okej vecka. Ledsen vid lämning, men bra under dagarna. Skönt att det går framåt. Deras fröknar är toppen, och det är jag så glad för. Hoppas att jag snart kan få lämna en glad kille på morgnarna.

Helgen då. Idag blir det lugnt, imorgon hoppas jag på att få sova lite, och sen shoppa. På söndag kommer Nina med familj hit äntligen. Var så länge sen vi sågs nu. Meja längtar efter Theo hur mycket som helst.

Hoppas att ni får en fin helg!

Lycka är...

2011-09-21, 18:20:37 / Kategori: Meja 2-3 år
Lycka är att efter en lång dag på jobbet komma hem, få en stor kram, och orden "jag älskar dej mamma" av sin underbara dotter.


Massa prat

2011-09-19, 07:05:00 / Kategori: Alvin 1-2 år
-Titta hä
-Titta hä da
- Päpple
-Nenej
(skakar samtidigt på huvudet)
-Daada
(bada)
-Tittit
(tittut)

Dom här orden är nog det som hörs mest här hemma just nu. Titta hä da säger Alvin hela tiden och pekar på olika saker. Så ska man säga vad det är, och han försöker härma. Han låter hela tiden, och om man verkligen lyssnar så kommer det en hel del ord från honom. Till och med hans favoritfröken på förskolan sa att han pratar mycket. Det glädjer mej för om han pratar mycket så måste det ju betyda att han ändå är glad en hel del när han är där. Undrar om det är så att dom fokuserar lite väl mycket på dom mindre bra stunderna.

Vi hoppas nu på en bra vecka på förskolan. Håll tummarna är ni söta!

Mina fina

2011-09-18, 12:12:56 / Kategori: Allmänt



Päpple och pattenpöö

2011-09-14, 20:56:31 / Kategori: Alvin 1-2 år
Ännu en dag som inte var så bra för Alvin på förskolan. Det är sjukt jobbigt att höra att han är ledsen när han är där. Det verkar dock funka bra när dom är utomhus och leker. Då är han glad och nöjd. Inne vill han vara nära sin favoritfröken hela tiden. Sitta i hennes knä eller bli buren. Lilla killen. Idag sa hon dock att han pratar mycket, så jag antar att han är en hel del glad emellanåt med.

När jag hämtade idag så var det i alla fall en väldigt glad och nöjd liten kille som satt och åt mellis ute i solen. Han visade mej också vart det finns päpple på gården, och på vägen till bilen så hoppade han i en pattenpöö. Han är så nöjd när han får till orden, och när han ser att man förstår honom.


Päpplepaus...

Jobbigt

2011-09-13, 19:21:07 / Kategori: Allmänt
Den här veckan har minst sagt startat tufft både för mej och Alvin.

Sven lämnade en lite ledsen Alvin igår på förskolan, och när jag hämtade på eftermiddagen så sa dom att han varit ledsen till och från hela dagen. Inte kul att höra. Imorse var det min tur att lämna, och han blev ledsen även då. Dock så var det väldigt kortvarigt, och han var glad innan jag lämnat förskolan. Ändå är det ju skitjobbigt och jag mår inte alls bra av att se honom så ledsen. Idag hade han dock varit glad och busat på för fullt under dagen.

På jobbet är det lite lagom kaos, och klar brist på personal. Kan inte skriva så mycket om det här på bloggen, men jag är i alla fall inte nöjd med arbetssituationen just nu. Vi får väl se hur och om det löser sig. Imorgon verkar i alla fall som att det blir en bra dag på jobbet. Första den här veckan i så fall.


Vardag...

2011-09-12, 07:09:00 / Kategori: Allmänt
Ny vecka. Nu är vardagen verkligen igång. Vi jobbar, och barnen går på förskolan.

På måndagar slutar jag tidigt så idag kan jag hämta skruttungarna redan 14.30. Hoppas på en mysig eftermiddag sen. Har faktiskt inga direkta "måsten" att fixa idag, väldigt skönt det. Meja vill gå till skogen, vi får se vad vädret säger om det.

Känner mej ganska utvilad efter helgen. Det var skönt att ha mormor här, blir ju lite lägre tempo när man har hjälp med barnen. Hoppas på att få en bra jobbvecka nu med. Ska starta igång ett nytt temaarbete med barnen idag, och det känns som att både jag och kollegorna är laddade inför det. Förberedde lite här hemma igår så jag hoppas att det blir en bra start på veckan.

Hoppas ni får en fin måndag!

Inte som tänkt

2011-09-11, 08:06:56 / Kategori: Allmänt
Full rulle här hemma sen 6.30. Alvin sov hela natten efter att ha haft en hel del nattstrul nu vid förskolestarten. Meja var vaken nån gång i natt, men det är ändå en ganska utvilad mamma här. Känns skönt. Idag blir det loppis på Siggesta tillsammans med mormor som ju är här i helgen.

Gårdagen blev inte riktigt som tänkt. Blev tyvärr ingen middag igår kväll. Kände att det räckte med förändring för Alvin den här veckan, barnvakt vid nattning kändes inte alls bra. Dessutom så var han ju vaken tusen gånger natten innan så vi var helt slut. Blev film och popcorn i soffan, och sen tidig läggdags istället. Tråkigt, men så är det ibland.


Mys i trädgården

Snart helg

2011-09-09, 06:27:13 / Kategori: Alvin 1-2 år
Redan fredag. Första hela arbetsveckan snart avklarad, och Alvind första vecka på förskolan med.

Igår lämnade Sven Alvin vid nio, och det var en glad kille som glatt vinkade hejdå till pappa. Helt underbart ju. Klickan två var Sven hemma från jobbet ifall dom skulle ringa när Alvin hade vaknat. Inget samtal kom utan det hade gått hur bra som helst. Hela dagen hade gått hur bra som helst faktiskt. Hoppas att det fortsätter så.

Idag kommer momor upp. Till Mejas stora glädje så ska mormor och pappa hämta på förskolan idag. Hela veckan har hon pratat om det skruttan. Imorgon ska jag och Sven troligtvis ut på födelsedagsmiddag för Helena. Beror lite på hur det känns med Alvin, har ju varit mycket för honom denna veckan. Jag tror och hoppas att vi kan komma iväg i alla fall.

Hoppas ni alla får en fin fredag, och en härlig helg!

Mina gosungar

2011-09-08, 07:13:00 / Kategori: Allmänt


Mys i Mejas säng vid läggdags igår

Tredje inskolningsdagen

2011-09-07, 15:26:23 / Kategori: Alvin 1-2 år
Även idag var det full fart för Alvin. Ute ösregnet var dom hela förmiddagen, och han hade varit toppennöjd. Åt bra, och somnade direkt på vilan idag. När han somnat skickade dom hem Sven eftersom det gick så bra. När han vaknade så hade han dock varit jätteledsen så Sven fick komma tillbaka igen. Så fort Sven kom dit så var han glad och nöjd igen, och ville inte gå hem när det var dags.

Imorgon är det lämning på morgonen som gäller. Hoppas att det går bra, sen är Sven hemma på eftermiddagen så om Alvin blir så ledsen igen så finns han nära. Usch, min lilla kille. Mamman är inte alls glad. Ni är många som frågar hur det går på jobbet och hur det känns med Alvin på förskolan nu. Det får helt enkelt komma i ett senare inlägg när jag har landat lite i hur vardagen ser ut nu.

Andra inskolningsdagen

2011-09-06, 19:45:41 / Kategori: Alvin 1-2 år
Idag var Sven och Alvin på förskolan mellan 9-15. Alvin gick runt och utforskade, busade med fröknarna och lekte. Dom tyckte att han var så duktig så. Sven var inne och byggde ihop deras nya bokhyllor under förmiddagen, så Alvin var själv ute med fröknar och barn.

Massor med lunch åt han, och sen var det dags för vila. Tog en stund för honom att komma till ro, men sen sov han gott. Vaknade glad när han sovit färdigt och satt i soffan med en av fröknarna innan det var fullt ös igen. När Sven kom in igen så blev han lite ledsen, men det gick snabbt över.

Ut på gården igen efter mellis, och sen ville han inte gå hem när det var dags. Bra betyg antar jag?

Första inskolningsdagen

2011-09-05, 17:59:24 / Kategori: Alvin 1-2 år
Alvins första dag på förskolan gick hur bra som helst. Han känner ju igen sig där, och känner fröknarna. Förmiddagen ägnades åt innelek, samling och sen utelek. Sven satt i ett hörn och Alvin brydde sig knappt om honom. Efter lunch fick dom gå hem och sova. Meja stannade kvar och jag hämtade upp henne på väg hem från jobbet. Imorgon blir det 9-15 och Sven är med hela dagen. Hoppas att det fortsätter som det började.


Redan slut...

2011-09-04, 19:51:08 / Kategori: Allmänt
Helgen blev faktiskt så mysig som jag hade hoppats, men givetvis så gick den för fort. Igår blev det båtmässa, och till Mejas stora glädje så var Mumintrollet där. Tror vi passerade honom tre gånger och Meja vill krama och klappa varje gång. Sötskruttan.

Idag var vi på Siggesta gård. Höstmarknad och bakluckeloppis. Gjorde faktiskt riktigt bra fynd och kom hem med en del fina POP kläder och till barnens glädje - en gunghäst. Dagens bästa fynd var dock en i princip ny vintemössa till Alvin från POP. 5 kr kostade den, så nöjd! Bild på fynden får dock komma senare eftersom kläderna ligger i tvättmaskinen.

Barnen körde elbil, och vi åt lunch i solen. Kaninerna, fåren och hönsen fick såklart ett besök med. Trötta med nöjda barn när vi åkte hem.


Myshelg

2011-09-03, 11:28:06 / Kategori: Allmänt
Helg, fint väder och glada ungar. Började dagen med en frukost tillsammans med Helena borta på fiket här. Utsikt över det spegelblanka vattnet. Rofylld start på helgen helt enkelt.

Snart lunch, och sen ska vi in till Gustavsbergs båtmässa som är denna helgen. Blir mysigt eftersom det är nästan sommarväder ute. Titta på båtar, ta en fika i hamnen och en tur in på second handbutiken. Ikväll grillar vi och njuter av lugnet. Igår somnade jag redan vid 21, helt slut efter första jobbdagarna, så ikväll hoppas jag att jag är vaken lite längre.

Vad gör ni i helgen? har ni också fint väder?

Alvin just nu

2011-09-01, 07:13:00 / Kategori: Alvin 1-2 år
Ord han kan
Titta, hej, hedda (hejdå), dä(r), hä(r), mamma, pappa, Eja, bampa (lampa) ditta (dricka) ata (äta)
Senaste veckan har det kommit fler nya ord med, bland annat storebrödernas namn. Okkar och Over.

Saker han kan
- Klättrar både upp och ner för trappan här hemma. Ner dock motvilligt eftersom han tycker att han kan bli buren istället.
- Gör rörelser till Imse vimse spindel
- Sjunger atta de atta de när han ser Lilla snigelboken
- Går och springer sen länge
- Vinkar glatt och säger hejhej när man möter folk

Saker han gillar
- Sjunga, speciellt Imse vimse spindel och Lilla snigel
- Läsa böcker, favoriten är "Bebis tittut"
- Var utomhus och upptäcka vad som finns där
- Dansa
- Leka med duplodjuren
- Busa med storasyster såklart