2012-02-29, 20:47:03 / Kategori: Allmänt


Mamma, ja e lite kladd

Läsa boken

2012-02-29, 07:15:00 / Kategori: Allmänt


När jag var hemma och vabbade förra veckan så kom jag in och hittade ungarna så här. Mysig filt och handduk på golvet och en massa böcker. Meja läste för Alvin, och dom hade jättemysigt. Värsta gullungarna. Alvin älskar böcker, och kommer ofta och säger mamma läsa boken. Perfekt när man kan få syrran att läsa för en också.

Det här med träning

2012-02-27, 19:09:41 / Kategori:
Eftersom gymkortet bara gjorde mej stressad så har jag sagt upp det. Finns ju ingen vits med att gå och betala för det om man aldrig har tid att ta sig dit. Något måste man ju dock göra så efter inspiration av Ciliah och Annsofie så har jag köpte mej en kettlebell.

Efter tips hittade jag också sidan mintraning.se där man kan göra sitt eget träningsprogram. Toppenbra. Har hållt på i två veckor nu ungefär, och jag märker skillnad. Jag som aldrig haft några armmuskler i typ hela mitt liv. Känns bra, och på lagom nivå i mitt liv just nu.


Nytt till Alvin

2012-02-27, 07:05:00 / Kategori: Shopping
Helt plötsligt känns det som att det finns hopp om vårens ankomst. Idag var det förvisso blåsigt, men ändå sol som faktiskt värmde lite. Jag har länge tänkt att barnen redan har dom skalkläder som behövs i vår, men efter förra helgen i Skåne så fick jag tänka om. Alvin är en sån där unge som simmar i vattenpölar. I höstas hade han en skaloverall som verkligen var toppen. I vår hade jag tänkt jacka och byxor som Meja har haft, men näe han ska nog ha en overall nu med.

La idag ut den gamla skaloverallen, och en fleece han haft i köp/sälj POP på FB. Inom 30 min var båda sålda, och över halva en ny skaloverall på så vis bekostad. Mycket, mycket bra. Till och med mannen var nöjd.


Så här fin blir lilla killen i vår. Färgen är dock mer mörk turkos i verkligheten. Meja ville att han skulle ha en röd, men det fanns tyvärr inte i rätt storlek.

Finaste

2012-02-26, 11:23:48 / Kategori: Meja 3-4 år

Vad är det med torsdagar?

2012-02-23, 16:45:58 / Kategori: Allmänt
Varannan vecka torsdag och fredag verkar vara våra VAB dagar här hemma denna terminen. 4.30 vaknade vi av att Alvin kräktes. Lilla gubben. En gång till kom det och sen sov han gott i vår säng. Sven har varit hemma idag, och jag är hemma imorgon. Inget mer kräk har det varit, men han är hängig och vill inte äta. Jag hoppas, hoppas att Meja klarar sig från sjukan så vi ändå kan njuta av helgen sen.

För övrigt så var dagen på jobbet hemsk. En riktig skitdag kan man säga. Blää. Imorgon måste ju bara bli en bättre dag.

Längtar

2012-02-22, 07:19:00 / Kategori: Allmänt
Jobbmötet igår kväll gick jättebra. Nya kollegorna verkar trevliga, och dom verkar ha härlig stämning. Kändes välkomnande att det redan fanns ett skåp, med mina kläder inhängda i redo. Vi pratade om budget, nuläge och höstens organisation. Som det ser ut så blir det småbarnsavdelningen för mej till hösten vilket känns bra. Vårterminen ut är jag på 2-3årsavdelningen i alla fall, det är klart.

Känner mej superpeppad just nu, och hoppas att dom närmaste tre veckorna går fort som sjutton. Är inte helt lätt att hålla motivationen uppe när det är så lite tid kvar. Längtar efter att få komma vidare nu. Självklart är det lite jobbigt att lämna det gamla, men fördelarna överväger något enormt.

Mamma det är som en rymdraket

2012-02-21, 07:00:00 / Kategori: Utflykter


På flyget ner var barnen exemplariska. Glada, nöjda och förväntansfulla. När planet stod redo på startbanan och körde igång motorerna så utbrast Meja förtjust. "Oooo mamma det är som i en rymdraket" Sen kom flygvärdinnan med vatten och äpple vilket såklart var spännande. För att inte tala om den varma tygservetten som man får att torka sig med efteråt. Tänk att så lite kan vara så spännande. Underbara ungar.

Nedräkning

2012-02-20, 07:00:00 / Kategori: Allmänt
Då var vi tillbaka i vardagen igen. Helgen innebar en skön paus, men mer om det kommer i ett senare inlägg.

Veckan innebär fem arbetsdagar och två kvällsmöten. Inte vidare skoj om jag ska vara ärlig, men det blir säkert bra. Imorgon har dom personalmöte på nya jobbet. Höstens organistaion och budgeten ska diskuteras så det verkar ju vettigt att vara med. Skoj också att hinna träffa dom nya kollegorna lite mer innan jobbstart.

På onsdag är det avdelningsmöte på nuvarande jobbet, som avslutas med middag ute. Blir säkert trevligt, men om jag ska vara helt ärlig så är det svårt att känna att möte där är vikitgt när jag har så lite tid kvar. Skönt att svsluta kvällen med lite mat och skitsnackande i alla fall.

Nedräkningen är på allvar nu i alla fall. Om 3,5 vecka så är det dags för jobbyte. Känns läskigt, nervöst och jätteroligt på samma gång.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Min tur då

2012-02-16, 12:53:43 / Kategori: Allmänt
Blev inget jobbande för mej idag. Har haft ont i örat hela veckan, i måndags kväll fick jag också hemsk huvudvärk som inte gav med sig. Igår ringde jag vårdcentralen eftersom örat fortfarande inte kändes bra trots dropparna jag fick i helgen. Hade tänkt jobba idag, men när jag vakande imorse så sa kroppen nej.

Ringde alltså och sjukanmälde mej för första gången sen jag började jobba efter mammaledigheten i augusti. Galet att jag har klarat mej så här länge. På vårdcentralen fick jag lämna halsprov för att se så jag inte hade streptokocker. Det var negativt, öronen såg bra ut, men luftvägarna var täta. Förkylningsvirus helt enkelt. Känns konstigt med förkylningsvirus utan snor och hosta, men, men. Vila blev i alla fall ordinationen så det var ju skönt att jag redan hade sjukanmält mej.

En dag i sängen ensam är man ju inte van vid så jag börjar känna mej smått rastlös nu trots att jag inte mår bra. Ska försöka sova lite och sen packa inför helgen. Får väl ligga på mamma och pappas soffa och vara sjuk helt enkelt.

I brevlådan

2012-02-15, 15:28:44 / Kategori: Allmänt
Igår på alla hjärtans dag så kom det helt underbara kort till barnen från mormor och morfar. Tack ♥

Till Meja


Till Alvin

2012-02-14, 07:15:00 / Kategori: Allmänt


Hoppas att ni alla får en mysig alla hjärtans dag!

Lite äventyr

2012-02-13, 07:05:00 / Kategori: Utflykter
Det här blir en fyradagars vecka på jobbet. Ledig på fredag, och då ska jag och barnen iväg på äventyr. Meja är hur peppad som helst kan jag lova. Till mormor och morfar ska vi, och denna gången ska vi flyga. Kan det bli mer spännande?

Meja har börjat förbereda. Alvins ryggsäck har hon packat noga, vet inte riktigt med vad, men det får jag kolla. Sin egen ryggsäck har hon inte packat än, men hon har bestämt vad som ska vara i. Böcker, gosedjuret Pelle, kakor, och en tidning som hon ska köpa på flygplatsen tydligen. Det är allt man behöver för en lyckad flygtur.

Ska bli skönt med ett litet avbrott i vardagen. Känns som att jag redan börjat räkna ner inför helgen trots att det bara är måndag. Bra start på veckan.


Lite mer sjuka

2012-02-12, 13:30:16 / Kategori: Allmänt
Mejas feber släppte igår, så idag är det full fart som vanligt som gäller. Alvin är pigg, och verkar tack och lov inte ha fått Mejas feber. Jag vaknade dock igår med lite ont i örat, och inatt var det jobbigt. Bokade en tid på närakuten på förmiddagen idag. Eftersom jag ju bara hör på ena örat så är det hyfsat jobbigt när det fungerande örat krånglar.

Fick vänta en halv evighet trots att jag hade en bokad tid. Vad är då vitsen med tidsbokning? Efter ungefär 30 sekunder hos läkaren konstaterade han hörselgångsinflammation och skrev ut örondroppar. Nu hoppas jag att dom verkar snabbt så jag slipper ha ont.

Hoppas ni har en roligare söndag än mej!

Fredag och VAB

2012-02-10, 07:13:00 / Kategori: Allmänt
Så var den här veckan slut med. Blev bara fyradagarsvecka för min del för idag får jag vara hemma med sjuka skruttan. Febern gav inte med sig igår utan var fortsatt ganska hög. Med alvedon så orkade hon i alla fall vara uppe korta stunder. Jag hoppas det blir bättre under dagen idag i alla fall.

Helgen lär ju bli lugnt på hemmaplan. En frukost med Helena borta på fiket hade jag tänkt få till på söndag, men det är nog allt. Finns ju miljarder saker att göra här hemma så vi får nog tiden att gå ändå gissar jag.

Hoppas ni får en bra fredag!


Utanför vårt köksfönster

Om Meja fick bestämma

2012-02-09, 15:42:00 / Kategori: Shopping



Börjar bli riktigt roligt att titta på kläder med Meja. Hon har väldigt bestämda åsikter om vad som är coolt. Grönt är den absoluta favoritfärgen, och har varit det länge nu. Dom här kläderna från Me&Is vårkollektion tycker hon passar i hennes garderob.

En sjukling

2012-02-08, 15:44:36 / Kategori: Allmänt
För första gången nånsin så ringde dom från förskolan idag och sa att Meja var dålig. Det var en ynklig liten tjej som satt i bästa frökens knä och lyssnade på saga när jag kom. Hämtade vid 12.30 och en halvtimme senare sov hon gott i vår säng. Någon som däremot inte har sovit idag är Alvin. Lika glad och nöjd har han varit ändå.


Bloggminglet

2012-02-08, 13:06:57 / Kategori: Allmänt
Sista helgen i april ska jag iväg utan barnen på Bloggminglet. Härlig hotellvistelse, med nya och gamla bloggvänner. Kommer att bli superskoj. Ska dela rum med Emelie vars blogg jag följt sen innan Meja föddes. Ska bli skönt att bara få umgås och äta gott. Det behöver man ibland.

Någon mer som ska gå?



När: 28/4-29/4-2012 Var: Stockholm, Rica Talk Hotell i Älvsjö

I priset ingår följande:

  • Övernattning med del i dubbelrum inklusive frukostbuffé ”God morgon” Alt. övernattning enkelrum, inkl frukostbuffé (tillägg 495kr)
  • Internetaccess via trådlöst nätverk
  • Konferenslunch med förrätt, varmrätt, mineralvatten/lättöl, kaffe och hemmagjord chokladtryffel.
  • Snittar & bubbel
  • 3-rätters middag med mineralvatten/lättöl och kaffe/te och 2 glas vin/2 öl eller alkoholfritt alternativ.
  • Föreläsning med ”Hannah Graaf Karyd & Peter Karyd”
  • Knyta kontakter med företag/utställare
  • Ta del av nya produkter/tjänster
  • Liveband
  • Lyxig goodiebag
  • Överraskning på hotellrummet

Chefen säger

2012-02-07, 19:58:37 / Kategori: Meja 3-4 år


Mamma, man får äta snö. Annika fefen (chefen på förskolan) säger att det är bra. Då är det så!

Det gäller ju att vara finurlig när man vill saker eller hur? Den här gick mamman dock inte på och skruttan erkände att hon bara hade skojat.

Inte bara en

2012-02-07, 07:29:27 / Kategori: Alvin 1-2 år
Inte bara en utan TVÅ hela nätter har Alvin sovit på rad nu. Gissa om det är glada föräldrar här hemma. Båda nätterna har han sovit 19-06, kommit in till oss och sen somnat om. Helt galet ju. Igår fick Sven väcka honom när dom skulle till förskolan, och idag sover han fortfarande nu 7.30. Känner mej nästan som en ny människa. Kan behövas inför jobbdagen kan jag lova.

Hoppas ni får en fin dag!

Som Meja säger...

2012-02-06, 07:08:00 / Kategori: Allmänt


...Alvin är världens finaste gullis ♥

Helt slut

2012-02-02, 20:21:12 / Kategori: Allmänt
Den här veckan går ju i alla fall inte till historien som den roligaste nånsin. Fy säger jag bara. Det värsta borde i alla fall vara över nu, och att konstatera är att det här jobbet inte alltid är så superkul.

NU har jag i alla fall helg. Känns helt underbart skönt. Vi har lagom med planer och roliga såna. Lördag blir det gymnastik och söndag blir det tekniska museét med Nina. Hoppas vi lyckas den här gången. Meja längtar efter Theo och Freja. En massa snöbus hoppas jag vi hinen rmed också om det inte blir för kallt. Verkar liet oroväckande om man ska tro väderprognoserna.

Imorgon ska vi träffa en förskolekompis till Meja om dom är friska. Tjejerna har ju som sagt lite svårt att leka med varandra så vi ska träffas lite privat och se om vi kan hjälpa dom lite.

Vad har ni för helgplaner?