Jobbigt

2012-01-31, 19:06:15 / Kategori: Allmänt
Galet trött. Händer mycket på jobbet denna veckan. Mest jobbiga saker tyvärr. Jag hoppas att det i slutänden blir bra för alla inblandade. Vägen dit känns tuff bara.

Tack och lov så är jag ledig på fredag, så bara två arbetsdagar kvar. Slutar tidigt på torsdag dessutom. Så en riktigt lång helg känns det som att det blir. Planen på fredag är att träffa en av Mejas förskolekompisar och leka. Det har varit lite (mycket) bråkande mellan dom tre 3-åriga tjejerna på avdelningen så vi jobbar både hemma och på förskolan för att få det att funka.

I övrigt rullar allt på. Båda barnen är friska och glada vilket jag hoppas fortsätter ett tag nu. Bloggen är inte så flitigt uppdaterad nu för tiden, men så blir det emellanåt. Hoppas att allt är bra med er!

Läkaren

2012-01-29, 10:17:15 / Kategori: Allmänt
Lite dålig uppdatering här. Blir lätt så när man är hemma med två busungar. Nu ska jag svara på era omtänksamma frågor i alla fall.

Läkarbesöket gick bra. Meja var superduktig och lät sig undersökas av läkaren. Hon är ju annars ganska skeptisk mot nya människor, men det gick fint. Läkaren konstaterade att hon hade lätt öroninflammation på ena örat och en vaxpropp i andra örat. Inte konstigt att hon hört lite dåligt. Vi fick en återbesökstid nästa vecka för han ville inte plocka bort vaxet förrän öronen var helt friska.

Idag är det full fart här hemma. Båda barnen verkar må bra igen så imorgon blir det förskolan. Blir en lugn dag här hemma. Lek i snön, legobyggande och pysslande står på programmet. Hoppas  att ni har en skön söndag ni med!

Fredag igen

2012-01-27, 07:17:00 / Kategori: Allmänt
Fredag igen. Jag ska iväg och jobba. Stänger ikväll, lite tråkigt men å andra sidan så börjar jag inte förrän 10.30 så jag kan ta det lite lugnt först. Ungarna är hemma med Sven idag. Meja ska till läkaren strax innan lunch. Hon klagar på att hon hör konstigt, och frågar hela tiden vad man säger. Vi får väl se vad dom säger. Lyssna på hennes lungor får dom göra med eftersom hostan aldrig verkar ge med sig. Hon har ju haft den till och från i flera veckor nu.

Gårdagen var ganska mysig här hemma. Alvin röjde för fullt, lite hostig men annars okej. Meja var ju som sagt hostig som tusan, och trött. Innelek, utelek och lite filmtittande han vi med i alla fall.


Vill ha

2012-01-26, 09:37:59 / Kategori: Shopping


Meja har bestämt att hon behöver dom här i sin garderob. Från POP såklart. Bra på att argumnetera är hon med. Mamma min luvtröja är ju för liten så vi måste ju köpa en ny. Så enkelt är det. Haha.

Lite mera VAB

2012-01-25, 15:57:44 / Kategori: Allmänt
Verkar vara vår tur den här terminen. Hämtade barnen idag och dom är lite halvsjuka båda två. Meja hostar hela tiden, och Alvin verkar hängig. Tyckte nog att dom kunde ringt från förskolan under dagen för dom sa att Meja hostat hela tiden. Jag hoppas dom tillfrisknar snabbt i alla fall. Jag är hemma imorgon, och Sven är hemma på fredag med skruttungarna. Skönt att man kan turas om.

Just nu är det väldigt lugnt här hemma. Klart bevis på att barnen inte mår bra. Vi tittar på Pippi på dom sju haven och myser under en filt.



Gammal bild på finaste killen ♥

Gullunge

2012-01-23, 19:21:35 / Kategori: Alvin 1-2 år
Vi satt och åt middag innan. Meja spillde lite mjölk på sin tröja. Så hör man Alvin...

-Hihhi... hihi...
-Mamma, mamma... Meja kladd
-Hihi


Tydligen jätteroligt att storasyster spillde på sig.


Syskonbus

2012-01-22, 09:18:42 / Kategori: Allmänt


1,5 årskontroll

2012-01-19, 07:08:00 / Kategori: Alvin 1-2 år
Jag och Alvin var på 1,5 årskontroll igår. Han gick glatt in och klev upp på stora vågen. Det kom han minsann ihåg att storasyster fick göra sist dom var där.

Pratar han något frågade tanten, och ja det fick hon snabbt svar på. Titta här och titta där. Kocka, anka, bloll, docka, leka ute. Han pratade på lika glatt som hemma.

 

Papper och kritor fick han och ritade på för glatta livet. När BVCtanten tittade bort så passade han på att rita lite på stolen och bordet med. Väldigt nöjd var han med sin insats. Han visade var magen och näsan var, sen hade han inte tid med henne mer.

 

Klättrar han mycket frågade hon i ungefär samma sekund som han tar stolen, puttar bort den till hennes skrivbord och klättrar upp. Skrivbord är ju toppen att stå på.

 

Nya måtten för lillakillen är 80,5 cm lång (kort) och 12,9 kg. Sprutan gick superbra och han vinkade hejdå när vi gick. Ses i mollon sa han glatt.


Mys mitt i veckan

2012-01-18, 13:39:15 / Kategori: Allmänt
Blev en vabdag för Sven idag. Båda barnen kändes hängiga imorse, och Meja hade lätt feber. Eftersom jag har kort dag på onsdagar så har vi precis löst av varandra här hemma. Några sjuka barn ser jag dock inte skymten av. Full fart och bus här. Blir förskola imorgon igen för båda.

Nu sover Alvin medan jag och Meja spelar ballongspelet och dricker te. Hur mysigt som helst. Lite lyxigt att få ensamtid med Meja så här mitt i veckan.


Alvin 18 månader

2012-01-15, 09:37:00 / Kategori: Alvin 1-2 år
Tiden går galet fort. Älskade lillkillen är redan 1,5 år. Han utvecklas i snabbt takt, och det känns som att det händer något nytt varje dag.



Alvin just nu

- Han rör sig hela tiden. Går, springer och klättrar på allt.
- Han pratar mycket. Kommer nya ord varje dag, och han använder 2-4 ords meningar emellanåt.
- Han älskar att läsa böcker. Kommer ofta med en bok och säger "läsa mamma"
- Tycker om att vara ute och leka.
- Är alltid med när vi lagar mat. Pillar, grejar och rör i grytorna
- Har slutat ha napp på vilan dagtid både hemma och på förskolan. Somnar utan napp på kvällen, men får den ibland under natten.
-Gillar mössor och skor. Står gärna i hallen och provar olika.

- Han är fortfarande kräsen med mat. Gillar mest pasta/ris/mackor/gröt. På förskolan säger dom dock att han äter det mesta.
- Sover dåligt, och vill gärna gå upp tidigt. Runt 5.15 tycker han det är morgon.

Succé

2012-01-14, 13:25:15 / Kategori: Meja 3-4 år
Meja har som sagt tjatat hela veckan om att vi skulle börja på gympa. Noggrant valt vilken tshirt hon skulle ha, och vi var och köpte tights att ha till. Shorts är det ju inte rikigt säsong för. Har peppat henne för att hon skulle få gympa själv och att jag är med och tittar på första gångerna.

Imorse studsade hon upp ur sängen och undrade om vi skulle åka snart. Bytte om, tog sin vattenflaska och snabbt ut i bilen. Väl där så visade det sig att det var hela tre av hennes kompisar som är i samma grupp. Jag visste att det var minst en, men det var ju super att dom alla är i samma.

Efter den inledande samlingen där vi föräldrar var med så tog Meja den ena kompisen i handen och sprang iväg. Hinderbana och två lekar han dom med. Det mesta fixade tjejerna själva, lite mammapepp emellanåt bara. Tror abolut att dom kan vara där själva snart. En överlycklig Meja har vi här hemma nu som redan längtar till nästa lördag.


Nästan frisk

2012-01-13, 09:10:53 / Kategori: Allmänt
Blev en VABdag till idag. Febern försvann igår kväll, men skruttan är fortfarande lite trött. Gissar på att imorgon är hon helt som vanligt igen. Skönt att det var kortvarigt. Alvin visar inga tecken på att bli sjuk heller tack och lov. Just nu busar dom för fullt inne på Mejas rum. Dom leker bättre och bättre tillsammans, vilket såklart är härligt.

I helgen har vi lite planer som jag hoppas vi kan genomföra. Imorgon ska Meja börja på gymnastik är det tänkt. Hon längtar som sjutton så jag hoppas febern är borta för gott. På kvällen imorgon ska vi till Svens ena bror på middag. Söndag blir hemmadag, med lite tråkiga sysslor som städning och så.

Hoppas ni får en härlig helg!

Första

2012-01-12, 09:16:17 / Kategori: Allmänt
Det ska vara första gången för allting nån gång eller hur? Idag är första gången jag är hemma från jobbet för VAB. Helt otroligt att vi klarat oss så länge. Nu är Meja i alla fall febrig och säger att hon mår illa. Hon var hemma med Sven igår, och hon är i alla fal piggare idag. Väldigt låg feber idag har hon.

Ringde kommunens hälsolinje för att anmäla VAB och medan jag pratar med dom så ropar Meja i bakgrunden. "Jag är inte alls sjuk, jag har ingen feber på pannan, och jag har druckit vatten" Gott skratt fick både jag och den i andra änden av telefonen.

Disney on Ice

2012-01-11, 07:14:00 / Kategori: Utflykter


I söndags var det då dags för Disney on Ice. Meja har pratat otroligt mycket om att vi skulle dit. Väldigt speciellt att det vara bara Meja och mamma. Vi tog dessutom buss och tunnelbana dit till Mejas stora glädje. Väl framme väntade Nina och Theo på oss. Skruttungarna höll varandra i handen, satt bredvid varandra och hade jättemysigt ihop.

Jag som trodde att Meja kanske inte skulle orka hela hade helt fel. Hon blev till och med lite arg när det var slut och vi skulle åka hem.


Lite snö

2012-01-10, 07:09:00 / Kategori: Allmänt

Vinterns första snö kom i slutet av förra veckan. Om man nu kan kalla det snö. Lite vitt som inte ens täcker marken är det. Meja är dock supernöjd. Hon har hunnit åka både pulka, snowracer, och kasta snöbollar. Tyvärr så verkar det som att snön försvinner i slutet av veckan igen. Lite roligt medan det varade har vi haft i alla fall. Hoppas att det kommer mer snö snart.

Ojdå

2012-01-09, 19:44:18 / Kategori: Alvin 1-2 år


-Alvin ska vi bada?
-Jaaa, dada!


Alvin springer mot badrummet. När jag kommer in efter honom så sitter han redan i vattnet. Med kläderna på. Hoppsan.

Nervöst

2012-01-08, 20:03:34 / Kategori: Allmänt
Har haft en härlig helg. Frukostfika, kalas och Disney on Ice. Mer om det kommer senare när jag fått lite bilder av Nina. Jag och Meja tog bussen in, och det var minst lika spännande som själva Globenbesöket tror jag.

Imorgon börjar vardagen igen. I alla fall för mej. Ungarnas förskola har planeringsdag så dom blir hemma med Sven. Jag känner mej hyfsat nervös inför imorgon eftermiddag. När jag slutat jobba ska jag nämligen åka vidare till nya jobbet och vara med på det jag hinner av deras planeringsdag. Känns mest nervöst eftersom jag kommer att komma mitt i. Planen från början var att jag skulle hinna komma dit under lunchrasten, men så blir det alltså inte nu.

Hoppas ni får en fin start på den nya veckan!

Trött

2012-01-06, 13:01:41 / Kategori: Alvin 1-2 år
Alvin alltså. Tänk om han kunde sova på nätterna. Nu är han inne i nån ny fas. Inte bara ska han gå upp strax efter fem på morgnarna, utan nu är han vaken flera gånger varje natt med. Vi blir ju knäppa av sömnbrist här hemma. Sova, eller inte sova på dagen verkar inte ha nån speciell inverkan på nattsömnen. Vi har testat att låta honom sova mindre, och att inte låta honom sova alls. Möjligtvis sover han lite längre på morgonen om han sover max 45 min på dagen, men inte så att det verkligen gör skillnad. Han är dessutom färdigsoven vid fem på morgonen. Inte alls sur och gnällig utan full fart.

Imorse satt han i vår säng runt tjugo över fem. Mamma, mamma sunga. Sen börjar han särna dä... mmm... särna dä... mmm han sjöng, nynnade alltså blinka lilla stjärna. Tur att han är så mysig på morgnarna i alla fall. Vi går inte upp förrän tidigast sex, så han får ju komma in till oss när han vaknat. När han sjungit och kramats lite så vill han titta på Shaun the sheep en stund. Då kan trötta föräldrar ibland få sova några minuter till.


Lunch, shopping och snö

2012-01-05, 16:23:44 / Kategori: Allmänt
Jag och Meja åkte in till Sickla vid lunch för att träffa Helen och hennes familj. Nina och barnen skulle egentligen också med, men Freja fick feber så dom var tvugna att stanna hemma. En supertrevlig lunch blev det i alla fall, och vi bestämde oss för att ses till sommaren igen när dom kommer ner. Så roligt med bloggen att man hittar nya människor.

Meja och jag gick sen vidare till POP och köpte ett par småsaker på rean. Bland annat klänning med husmönstret som hon velat ha, och en vårmössa. Hade ett presentkort så det blev billigt och bra. Sen in på Esprit, och där på rean hittade jag både jeans och en skjorta till mej. Hurra vad bra. Även där hade jag presentkort så det blev en billig shoppingdag.

Väl hemma så kom vinterns första snö. Gissa om ungarna blev glada. Hoppas det kommer lite mer så det går att åka pulka imorgon. Håller tummarna.


Skruttungarna förra vintern...

Mysdag

2012-01-04, 21:43:18 / Kategori: Allmänt
Idag blev en riktigt mysdag här hemma. Vi började dagen med en tur till badhuset. Meja har längtat dit så det var på tiden. Skruttan försöker göra riktiga simtag nu, måste skaffa sån där flytgrej man sätter på ryggen istället för armpuffar. Skulle gärna gå med henne på plask&lek men tyvärr funkar det inte med mitt schema på jobbet. Hoppas det ändras, för hon skulle älska det.

När Alvin sen sov efter lunch så spelade jag och Meja spel. Går ju inte att göra när han är vaken för han vill ju ta allt hela tiden. Lilla huliganen. En sockerkaka bakade vi också, inte för att vi behövde nån, men det är så mysigt att baka.

Natten har inletts mindre bra. Alvin har redan hunnit vakna två gånger så jag gissar på lagom trött mamma imorgon. Undrar vad det är som stör honom?

Resten av veckan

2012-01-04, 07:10:00 / Kategori: Allmänt
Jullovet har precis som allt annat bara rusat iväg. Vi har mest försökt ta det lugnt- Alvin stökar på nätterna så vi är helt slut. Försöker sova igen lite på dagarna, men det blir ju aldrig samma som att få sova på natten. Jag hoppas att han snart lugnar ner sig och sover bättre.

Resten av veckan har vi i alla fall lite planer. Torsdag ska vi luncha med Nina och Helen. På lördag ska jag äta frukost med Helena, och sen är det kalas för en av barnens kusiner. På söndag ska jag och Meja till Globen tillsammans med Nina och Theo. Nina vann biljetter så vi får sitta längst fram vid isen på Disney och Ice. Ska bli jätteroligt, och bra avslutning på jullovet.

Hoppas ni får en bra dag!




Nyårsafton

2012-01-03, 15:44:00 / Kategori: Allmänt


Vi hade en väldig trevlig nyårskväll. Ungarna lekte jättebra tillsammans hela kvällen medan vi vuxna pratade och fixade med mat. Det mesta var dock förberett sen innan på dagen så det var en lugn kväll. Alvin somnade kvart i åtta, bara lite senare än vanligt. Vid åtta så gick vi ut och sköt några raketer för att barnen skulle få se. Meja tyckte dock att det var lite läskigt så hon och jag gick in igen. Tittade lite i fönstret istället. Vid nio gick Meja och la sig, skruttan somnade på typ två sekunder. Hon är ju aldrig uppe längre än till senast halv åtta i vanliga fall.

Som välkomstsnacks hade vi fixat mozzarellaost med parmaskinka och tomat. Middagen bestod av potatisgratäng, sallad, grillad fläskfilé och sås. Till efterrätt var det fyra sorters pannacotta som Nina hade fixat. Barnen fick glass till efterrätt och var väldigt nöjda med det

Vad hände?

2012-01-02, 20:21:23 / Kategori: Alvin 1-2 år

Hade inte vi alldeles nyss en ganska liten kille? Dom senaste två månaderna har det hänt massor här hemma. Det pratas mycket och han har vuxit på sig en bra bit på längden. Liten börjar bli stor helt enkelt.

 

...och ja, fem sekunder efter att bilden togs så vattnade han mattan istället för julgranen hemma hos farmor och farfar....