Vilken bra idé...

2012-03-28, 19:49:33 / Kategori: Allmänt
Vardagen rullar på.

Alvin håller på att driva fröknarna till vansinne på förskolan. Han vill nämligen inte sova på dagarna utan ligger och stökar. Ropar på favoritfröken och säger att han inte vill sova, eller att hon ska sjunga blinka lilla stjärna. Busungen min. Här hemma är vi dock väldigt glada om han inte sover på förskolan eftersom han då sover på morgonen istället.

Meja är väldigt mysig och gosig för tillfället. Trotsandet har minskat och det går oftast att resonera med henne. Skönt för både henne och oss. Hon funderar mycket, och kommer ofta med repliken "mamma, vilken bra idé jag har..."

Jag trivs superbra på nya jobbet. Fick idag veta ungefär hur det blir till hösten, och jag känner mej väldigt nöjd med hur det blir. Bara positivt om jobbet nu helt enkelt.

Helgen

2012-03-26, 07:07:00 / Kategori: Allmänt

Vi har haft en superskön helg. Den inleddes med gympa för Mejas del,  och med frukostdejt för min och Alvins del. Helena och Tove mötte upp oss för frukost och bus på standen. På eftermiddagen hämtade vi upp mina syskon inne i stan och åt middag ute hos oss. Meja var såå förväntansfull för hon har längtat så efter moster Sanna.

Igår var vi ute och njöt av solen. Meja och Alvin busade hela dagen med moster Sanna. Lekte på förskolegården, i lekstugan, cyklade och pysslade. En toppedag helt enkelt.

Nu väntar en ny jobbvecka. Hoppas det blir en lika bra vecka som den förra!


Mamma ja e fiin..

Vad gör man?

2012-03-22, 19:56:50 / Kategori: Allmänt


Vad gör man om man måste vara hemma från förskolan för att man har lite feber. Jo, man tar såklart med sig sin lillebror på en båttur. Lillebror som för övrigt imorse bestämde att han skulle vara fiiin som Meja. Bara för mamman att leta fram en klänning i rätt storlek.

Häftigt

2012-03-22, 07:48:17 / Kategori: Alvin 1-2 år
Den här lilla killen i familjen slutar aldrig att förvåna oss. På vårt kylskåp sitter det magnetbokstäver som Meja brukar stå och fixa med. Alvin har såklart sett det och blivit intresserad han med. Nu kan han även känna igen några bokstäver på andra ställen. O - Oscar, M - Meja, A -Allen och E -mamma Emma. Ganska häftigt för en 20 månaders tycker jag.



Lite svar på era frågor

2012-03-20, 19:10:41 / Kategori: Allmänt
Finns inte så mycket tid för bloggen just nu. Fullt fokus på nya jobbet, och på att få vardagen att fungera som den ska. Ska försöka svara på lite av era frågor om nya jobbet här i ett inlägg tänkte jag.

Dom första fyra dagarna har varit toppenbra. Jag känner att jag har hamnat på rätt ställe. Dom tre kollegorna på avdelningen verkar bra, och dom har en välorganiserad verksamhet. Jag jobbar nu med 16 st barn födda 2008 och 2009. Har haft fyra roliga dagar på jobbet, vilket jag inte haft på gamla jobbet på hela terminen. Stor skillnad med andra ord.

Jag har gått upp en del i arbetstid igen och jobbar nu 87,5% precis som jag gjorde större delen av hösten. Det blir lite testperiod nu under våren, och om det känns som att det inte fungerar så blir det 75% till hösten igen. För våra barn betyder det ungefär två timmar mer i veckan på förskolan. 8.30-15.30 kommer dom att gå måndag till fredag. Tror och hoppas att det kommer att fungera bra.

Hoppas allt är bra med er!

Ny vecka igen

2012-03-19, 07:08:00 / Kategori: Allmänt


Full fart här hela helgen. Kalas, lekdejt på buslandet och en massa fixande.

Ny och lite jobbig vecka framför oss nu. Första hela veckan på nya jobbet. Sven ska iväg på konferens torsdag och fredag vilket betyder att jag är själv med barnen. Blir lite längre dagar för dom på förskolan, men jag hoppas det går bra ändå. Sven är ledig med dom på onsdag så dom verkligen orkar slutet av veckan sen. Blir säkert jobbigast för mamman. På fredag slutar jag en kvart innan barnens förskola stänger. Tur att det numera är nära i alla fall.

Hoppas ni alla får en bra start på veckan!

Sista och första

2012-03-15, 16:14:10 / Kategori: Allmänt
Sista dagen på jobbet igår blev som väntat jobbigt. Riktigt jobbig. Ganska många tårar han det bli innan jag åkte hem. Väldigt gulliga hejdå presenter fick jag från barn och kollegor. En väldig massa kramar blev det också såklart.

Första dagen på nya jobbet idag kändes jättebra. Det var lite färre barn än vanligt så jag fick en lugn start. Vi var på krokodiljakt, åkte finlandsfärja och gömde oss för sjörövare. Man har aldrig tråkigt när man jobbar med barn i alla fall det är ett som är säkert i alla fall.

Hur trött som helst är jag i alla fall så jag lär sova gott ikväll. Tur at tdet är fredag imorgon så jag kan vila upp mej under helgen sen.

Hejdå bebisgungan

2012-03-14, 06:36:00 / Kategori: Alvin 1-2 år


Alvin har testat den vanliga gungan lite innan och det har gått fint. Nu i helgen var det bara nejnej till bebisgungan, nu är det bara den vanliga som gäller för stora lilla killen.

Cykelpremiär

2012-03-13, 07:31:00 / Kategori: Allmänt
Det mesta av snön försvann i helgen och Mejas cykel togs fram. Alvin ville såklart också cykla så vi tog ut trehjulingen till honom. Oj vad kul det var att sitta på den medan nån av oss puttade fart. Meja tyckte det var lite läskigt först, men ropade sen till pappa att släppa pinnen för hon kan själv. Vuxit massor sen i höstas har hon gjort så sadeln fick höjas efter cykelturen. Stora tjejen!


Mot nya utmaningar

2012-03-12, 07:13:00 / Kategori: Allmänt
Nu är vi äntligen inne i veckan när jag ska byta jobb. Fast om jag ska vara ärlig så känns det inte alls som äntligen just nu utan snarare stressigt och nervöst.

Blir antagligen en ganska jobbig vecka. Nu jobbar jag mån-ons på gamla jobbet. Tors och fre på nya jobbet. Dessutom så är det kvällsmöten på nya jobbet både tisdag och onsdag. Ett personalmöte och ett arbetslagsmöte. Egentligen bra för jag hinner få lite mer inblick i arbetet innan jag börjar, men två kvällar i rad är alltid jobbigt. Lite snurrigt lär det bli, men det ordnar sig nog. Anledningen till att jag byter mitt i veckan är helt enkelt att min nuvarande chef inte vill släppa mej en sekund innan uppsägningstiden är slut.

Så på onsdag är det hejdå till alla underbara ungar på jobbet. Blir jobbigt kan jag lova.


Jahapp

2012-03-10, 10:25:44 / Kategori: Allmänt
Det blir inte alltid som planerat. Skulle ju vara på väg in till stan nu för att möta upp Nina. Blog Jam session på Café Opera var målet idag. Nu blev det inte alls så.

På väg hem från jobbet igår kände jag mej helt slut. Hämtade barnen, kom hem och kröp ner i sängen. Feber och ont i öronen. Barnen lekte tack och lov på bra själva tills Sven kom en stund senare. Hade hoppats på att ändå vakna pigg idag, men inte då. Lätt feber, ont i huvud och öronen. Skittråkigt.

Dags att sova vidare en stund känner jag. Hoppas ni alla får en bra dag!

Alvin

2012-03-08, 20:52:31 / Kategori: Alvin 1-2 år


Alvin är inne i en otroligt rolig period just nu. Han vill, han kan och han försöker. Han pratar, frågar och funderar. För någon vecka sen funderade han över snoppen. Mammas popp är borta konstaterade han när vi badade en dag. Var e mammas poppen? frågade han nästa dag. Tydligen något han hade fortsatt att fundera över.

Han är en bestämd liten kille. Tydlig är han med. Han kommunicerar med språket mest hela tiden. Om vi inte förstår honom så säger han kom kom och drar iväg oss för att visa. Han älskar att var ute, och vill helst aldrig gå in. Riktigt arg kan han bli om han anser att det finns fler vattenpölar att hoppa i, eller mer snö att upptäcka. Dumma mamma är det om han måste gå in när han inte har tid.

Älskade lilla unge!

Inte vara med

2012-03-07, 15:07:57 / Kategori: Allmänt
Jahapp. Jag hämtade barnen tidigt för jag tänkte att vi skulle ha en mysig eftermiddag. Just nu har Meja stängt dörren till sitt rum och sagt att dom ska leka själva. Ingen mamma får vara med. Så kan det vara. Nu för tiden leker dom ofta väldigt bra tillsammans, vilket såklart är jättemysigt. Fast just nu hoppas jag på att dom snart kommer på andra tankar. Ska iväg på möte ikväll så då behövs det laddas med en massa mys och kramar.




Bara jag

2012-03-06, 07:05:00 / Kategori: Allmänt

 

Den här veckan ska jag iväg på två olika event utan barnen. Ska faktiskt bli väldigt skönt. Får man säga så? Ikväll ska jag möta upp Nina, äta en snabb middag och sen ska vi på barnmodevisning som Mgroup annordnar. Bland annat Nova Star, Blingo och Me&I visar sina vår/sommarkollektioner. Ska bli skoj. Titta på en massa fina barnkläder är ju aldrig fel.

På lördag ska jag på Blog Jam Session på Café Opera. Det är Loppi som anordnar ett event för bloggare om bloggande. Vi fick biljetter dit så det känns som en kul grej. Bara tid för mej är ganska ovanligt här hemma, så jag ska försöka njuta. Dock vet jag ju att jag saknar barnen så fort jag gått hemifrån typ. Knasig man är!


Ny vecka igen

2012-03-05, 07:00:00 / Kategori: Allmänt


Har haft en lugn och skön helg. Sol, skridskor, fika, loppis och massor med utelek har vi hunnit med. Alvin har sovit bra, inte så att jag känner mej utvilad, men ändå okej. Fem jobbdagar den här veckan plus ett kvällsmöte. Hoppas veckan går fort. Näst sista veckan på gamla jobbet. Känns konstigt, härligt och läskigt.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Hejdå napparna!

2012-03-04, 11:24:00 / Kategori: Alvin 1-2 år


Runt årsskiftet så tog vi bort nappen vid dagvilan för Alvin. Han hade inte varit speciellt intresserad av den på ganska länge. Tanken var att vi skulle låta honom sluta med den i lagom takt. Han brydde sig inte alls om att den försvann på dagen, sen tog vi bort den vid läggdags också utan konstigheter. Däremot så har han fått ha den på morgnarna när han vaknar så tidigt för att vi har velat sova liiite längre. Han har alltså inte somnat om utan bara legat och snuttat på morgonen.

Senaste veckan har han vaknat tusen gånger på nätterna och frågat efter nappen. I onsdags tog vi beslutet att ta bort dom helt. En natt med krångel blev det, och sen har han sovit mycket bättre igen. Hoppas det håller i sig. Bästa killen som fixade att sluta med napparna utan problem.


Helg

2012-03-01, 18:42:00 / Kategori: Allmänt
Sista arbetsdagen den här veckan avklarad. Mindre än två veckor kvar tills jobbstart på nya jobbet. Fint väder. Känns bra.

Igår hade jag en jättehärlig eftermiddag med ungarna. Parkerade bilen hemma, och tog med vagnen till förskolan. Meja var superglad, för hon älskar att gå hem. Vattenpölar fanns det massor av som vi hoppade i. Behöver jag säga att det tog en halv evighet att komma hem? Vad skönt det är då att vi inte hade nån brådska. Även Alvin gick nästan hela vägen själv.

Vad som händer i helgen är inte bestämt än. Fint väder ska det bli, så massor med utelek hoppas jag på. Kanske blir det ett besök på Sjöhistoriska museét imorgon, men vi ser hur det känns när vi vaknar.

Hoppas ni får ett bra slut på veckan!