Motiverad

2012-05-27, 20:44:24 / Kategori: Meja 3-4 år
Veckorna bara rullar på. Bloggen hinns inte med. Har mycket funderingar om jag ska fortsätta blogga eller inte. Vi får se.

Vi har haft en toppenhelg här hemma. Det som har varit mest toppen är att Alvin har sovit bra på nätterna. Det hör ju inte till vanligheterna att han gör det. Glada är vi, och han får gärna fortsätta med det.

Vad mer i helgen då. Jo en massa sol, en Meja som vill lära sig cykla utan stödhjul och en härlig mors dags frukost borta på fiket. Lugnt och skönt som det ska vara. Vi insåg dock att hon måste ha en större cykel om hon ska lära sig cykla ordentligt. Hittade en på Blocket som Sven ska hämta upp på vägen hem imorgon.

Något annat som Meja tydligen ska lära sig i sommar är att simma. Armpuffar är för småbarn tycker hon. En simdyna (ni vet en sån där man har om magen med gula flytgrejer på ryggen) letade hon bestämt upp när vi var på åhlens sist. Sån behövde hon för nu ska hon lära sig simma. Vi får väl se. Kul att hon är motiverad att lära sig.


Liten skrutta sommaren 2010. Väldigt nöjd med sina armpuffar då i alla fall.

Nytt från mormor

2012-05-22, 15:48:00 / Kategori: Shopping


Fina t-shirtar till barnen från Eggkids. Rosa till Alvin och gul/grön till Meja. Nöjda barn? Javisst.

Astrid Lindgrens värld

2012-05-21, 20:03:34 / Kategori: Utflykter

Pippis hus med pippiteater utanför. Barnen fick vara med och leka gubben i lådan, bryta arm och leka kurragörmma med Pippi. Given succé.


Rasmus på luffens lada. Här var vi en lång, lång stund. Hoppa i höet, kasta på varandra, och inte minst kasta på mormor. Lyckan var stor.


Det var perfekt att åka till ALV nu innan högsäsong. Det var redan nu ganska mycket folk, men ändå helt okej. Barnen älskade allt från början till slut, och det var riktigt lyckat att åka dit nu. Vi var där fem timmar i fredags och fyra timmar i lördags. Ungefär vad barnen orkade med. Lär bli ett nytt besök dit nästa sommar gissar jag.

Gubben i lådan

2012-05-20, 12:39:56 / Kategori: Utflykter
Vi har haft två toppendagar på Astrid Lindgrens värld. Båda barnen tyckte att det var super. Återkommer med mer bilder när jag har tid. Måste bara visa det som Meja tyckte var det bästa, att få leka gubben i lådan med Pippi. Det ni.


Helgplaner

2012-05-15, 19:07:07 / Kategori: Utflykter
Väldigt kort vecka det här. Fick veta igår att jag får vara ledig på fredag, vilket jag ser fram emot. Efter en del funderingar så kom vi fram till att vi åker till Vimmerby på fredag. Hälsar på min farmor som bor där, och går på Astrid Lindgrens värld. Mamma och pappa har bestämt sig för att åka upp och möta oss där. Kommer att bli toppenmysigt.

Meja är såklart överlycklig. Hon undrar om man får klappa på Pippi eller bara titta på henne *skratt* Att mormor och morfar kommer gör ju inte saken sämre direkt. Kort sagt, Meja är överlycklig och längtar tills imorgon när hon ska berätta för kompisarna på förskolan att hon ska få träffa Pippi.Meja som Pippi i mars 2011

Mina fina

2012-05-09, 20:43:10 / Kategori: Allmänt

Meja fick välja

2012-05-08, 17:28:35 / Kategori: Shopping

... så såhär kommer hon att se ut i sommar...Helg

2012-05-05, 08:35:00 / Kategori: Allmänt
Redan helg igen, underbart. Sovmorgon blir det ju aldrig här hemma, men Alvin sov i alla fall till 5.45 vilket får räknas som bra för hans del. Intensiv jobbvecka trots att den bara var tre dagar, så jag ska försöka ta det lugnt i helgen.Idag ska vi iväg på Mejas gymnastikuppvisning. Efter det så blir det lite fixande här hemma. Vädret är inte alls som utlovat, men det kommer kanske. Imorgon är det kalas för en av Mejas förskolekompisar. Lagom aktivitet en söndag tycker jag. Meja studsar upp och ner här hemma av förväntan inför dagens uppvisning. Jag hoppas att hon vågar vara med bara. Lite läskigt tycker hon allt att det är med okända vuxna, och det lär ju vara en massa föräldrar där idag.

Hoppas ni får en härlig helg!