Biodejter

2012-10-22, 20:32:00 / Kategori:
 
Den här helgen var vi ju inte bara en utan två biobesök. I lördags var jag och Meja och såg förhandsvisning på Tingeling som Mgroup bjudit in oss på. Meja var överlycklig över att få se Tingeling, och lillebror var lagom avundsjuk som inte fick följa med.
 
I söndags fick han dock följa med. Hela familjen var och såg Lilla Anna och Långa farbrorn när Loppi.se hade 3-årsjubileum. Det bjöds på glass, dryck, russin och en loppipåse. Supermysigt tyckte båda barnen.
 
Som extra plus så har ju Theo varit med på båda besöken med. Meja och Theo har hunnit med att pussas kramas och hålla handen i biomörkret. Sötungar.

Massor med bio...

2012-10-11, 16:49:00 / Kategori: Allmänt
En massa skojigheter väntar framöver. Tre biobesök närmare bestämt.
 
På lördag så ska jag och Meja gå och se förhandsvisningen av Hotell Transylvanien som mgroup anordnar. Hade lite funderingar på om den skulle bli för läskig, men vi såg trailen och hon är superglad över att vi ska gå.
 
Nästa helg är det på lördagen förhandsvisning av Tingeling - vingarnas hemlighet som jag och Meja ska gå på. På söndagen håller Loppi i förhandsvisning av nya Lilla Anna filmen och då ska vi gå hela familjen. Kommer att bli så himla mysigt.
 

Nuläget

2012-10-09, 19:30:12 / Kategori: Alvin 2-3 år
Tiden rullar på, och det har varit väldigt tyst här i bloggen. Barnen, jobbet, ja livet tar upp all tid just nu. Dags för lite uppdatering av läget i alla fall.
 
Alvin kämpar på med sitt kissande. Vissa veckor är nästan olycksfria och andra är det nån olycka om dagen. Förskolan har slutat gnälla, fast vad dom egentligen tycker vet vi inte. Bara dom är positiva mot Alvin så får dom väl tycka vad dom vill kanske. Alvin säger mer och mer till själv när han behöver kissa, även om vi oftast påminner fortfarande. Att inte sova på dagtid går i alla fall jättebra, och det är inga diskussioner om det längre alls.
 
Annars är Alvin en glad, pigg och busig unge som alltid är i farten. Precis som vanligt med andra ord. Han pratar, sjunger och skojar. Första han gör på morgonen när han vaknar är att sjunga. Gullungen.
 
Meja som i våras inte alls var speciellt glad över förskolan, är nu mycket gladare. Det har blivit mycket mer struktur och ordning precis som vi efterfrågade. Dom har börjat ha dramalek en gång i veckan vilket är toppenbra för Meja som är väldigt blyg. Dom har skapande och jobbar med jaget. Superbra och hon tycker att det är jättespännande. Hon har också fått en riktig bästis vilket såklart gör allt lite roligare.
 
Skruttan är också en glad och busig unge, med otrolig vilja. Det går inte att missa vad hon vill om man säger så. Tålamodskrävande - ja. Samtidigt märks det ju också att hon blir äldre och går att resonera med. Just nu är det mycket funderingar om livet, hur saker fungerar och var saker kommer ifrån.
 
...bild från helgens skogsutflykt...