Kvällspromenad

2013-03-25, 19:27:00 / Kategori: Allmänt
          
 
Strålande solsken, plusgrader och glada barn. Vi har ägnat dagen åt hoppande i vattenpölar, hoppande på studsmattan och lekande i lekstugan. Underbart att våren äntligen verkar vara på gång. Efter middagen fick Alvin dessutom ett ryck och ville gå på kvällspromenad. Härligt att det är ljust ute så man kan göra det också.
 
Nu hoppas vi på en bättre natt än den förra. Mejas vattkoppor kliade och hon var ledsen, medan Alvin körde på som vanligt och vaknade ett gäng gånger. Utvilade föräldrar - knappast! Tack vara solen så känns det ändå som att jag varit hyfsat pigg idag. Mera sol tack!

Lite nytt

2013-03-25, 09:17:00 / Kategori: Shopping
Ja okej, jag älskar Me & I sommarkollektion i år. Jag hade typ kunnat köpa allt.  Båda barnen fick vara med och välja själva. Alvins högsta önskan var dom rosa yogabyxorna, och dom är ju så snygga!
 
 
Alvin fick det här...
 
 
 
 
...och Meja det här...


 

 

Mer vattkoppor

2013-03-24, 21:05:04 / Kategori: Meja 4-5 år
 
     
 
En solig och härlig helg är nu över. Meja har förvisso fått vattkoppor, men inte bryr hon sig om det. Prickig som sjutton är hon dock. Är inne på dag fyra idag så jag antar att det inte borde bli så mycket värre i alla fall. Imorgon väntar alltså ytterligare en sån där lyxig vabdag med ett barn som inte mår dåligt. Skönt att ha vattkopporna avklarade sen.
 
Mannen är sen hemma tisdag och onsdag innan påsklovet börjar för mej och barnen. Fem lediga härliga dagar. På fredag tar vi tåget till Skåne, ja förutsatt att Mejas koppor har torkat då, men det borde dom väl ha gjort?!

Vår lördag

2013-03-16, 14:14:10 / Kategori: Meja 4-5 år

Status - frisk

2013-03-12, 19:20:23 / Kategori: Alvin 2-3 år
 
Imorse var alla kopporna intorkade, och det var full fart på Alvin igen. Vi har haft en toppendag här hemma med bus,mys och lite fixande. När klockan var två så tog vi en promenad för att hämta upp Meja på förskolan. Lämnade vagnen hemma och tänkte att det går säkert bra ändå. Visst gick det bra!
 
Det är typ 700 m till förskolan, och oj vad mycket kul vi hittade på vägen. Vi räknade vattenpölar och provade att hoppa i dom. Alvin letade bokstäver och siffror på brevlådorna. Vi kämpade i backen och sa hej till hundarna vi mötte. Meja hämtades upp och då skulle ju allt visas för henne på vägen hem. Dessutom så hittade vi en vulkan och hamnade i lavafloden. Vi lever farligt här på Värmdö tydligen.
 
 

Vattkoppor

2013-03-08, 13:38:51 / Kategori: Alvin 2-3 år
 
 

 
 
Ibland är det inte alls dumt att vara hemma med sjuka barn. Som idag till exempel. Solen skiner, det är underbart ute och det sjuka barnet är inte speciellt sjukt. Alvin har vattkoppor, men verkar inte störas ett endaste dugg av det. Snarare tvärtom, han verkar tycka att prickarna är roliga och spännande. Imorse räknade han prickarna det första han gjorde. Väldigt nöjd knasungen.