Bloggminglet

2012-04-30, 19:27:55 / Kategori: Allmänt


Hämtade upp Nina på vägen in till Älvsjö, och vi mötte upp Emelie på hotellet. Trerätters lunch serverades, och därefter lite mingel, utställare och föredrag.

Runt 18 gick vi upp på rummet. Både Nina och Emelie hade bokat tider för smink och hår, men inte jag. Nina fixade åt mej, och som ni ser så blev det toppensnyggt. Lite snackande och en cider hans med också såklart. Middagen var helt okej. Förrätten var väl ingen höjdare, men huvudrätt och efterrätt var supergoda. Var bordsplacering, men genomtänkt sådan. Jag hade Emelie mitt emot mej och Johanna bredvid mej. Super med andra ord.


Snyggingar

2012-04-30, 08:13:31 / Kategori: Allmänt

Jag, Emelie och Malin

Hade ett härligt dygn på Bloggminglet tillsammans med fina tjejer. God mat, trevligt sällskap och mycket skratt. Återkommer med en massa bilder senare. Hoppas att allt är bra med er, och att ni får en härlig valborg!

Snart helg

2012-04-26, 20:55:49 / Kategori: Allmänt
Veckan närmar sig sitt slut. Två kvällsmöten, en gårdsstädning och en vernissage för föräldrarna på jobbet är avklarad. Helt slut är jag kan jag lova. Det bästa är att imorgon så blev heldagsmötet för förskollärarna ändrat så det slutar redan 14.30. Underbart att jag får min tidiga fredag ändå!Inför helgen är allt fixat tror jag. Klänning, skor och accesoarer. Känns bra. Är ganska nöjd för en gångs skull. Hämtar upp Nina på vägen in. Lunchen börjar 13 så vi är väl där en liten stund innan. Sen lär det vara fullt upp hela dagen. Lunch, mingel, föreläsningar och utställare. På kvällen middag såklart. På natten ska det sovas.

Sen hem efter frukost på söndag. Har fått ledigt på måndag så det blir verkligen långhelg. Underbart. Om nu bara Alvin kan tänka sig att sova så kanske man kan vara lite utvilad sen. Hoppas jag på för mycket? Ja antagligen, men hoppas får man ju...

Vad har ni för planer för långhelgen?

Syskonkärlek

2012-04-24, 07:26:00 / Kategori: Meja 3-4 år


Vilken kärlek. Kom in på Alvins rum och då sitter gullungarna i Alvins säng och läser en bok

Fullt upp

2012-04-23, 07:16:00 / Kategori: Allmänt
Veckan som kommer känns allt annat än lugn. Varför blir det så att allt hopar sig på samma gång. Inledningen av veckan är i alla fall som vanligt, men sen.

På onsdag är det städdag på ungarnas förskola. Börjar direkt efter att jag slutat jobba. På torsdag har vi vernissage på jobbet för föräldrarna, OCH kvällsmöte på det sen. På fredag har vi heldagsmöte för förskollärarna. Givetvis infaller det på min enda tidiga fredag den här månaden. Ja ni hör, fullt upp.

På lördag sen är det dags för bloggminglet i Älvsjö. Tänk en natt på hotell, god middag och en massa trevliga tjejer. Ska dela rum med söta Emelie, och såklart ska bästa Nina dit med. Blir toppen tror jag. Vet inte vad jag ser fram emot mest, men att sova ostört en natt ligger bra högt på den listan kan jag säga.

Så, dags att sätta igång veckan. Hoppas ni får en bra måndag!


Första försöket

2012-04-18, 07:45:00 / Kategori: Alvin 1-2 år


Under påskhelgen gjordes första försöket till huvudfoting här hemma. Bubbe sa han nöjt om den svarta figuren. Tror att även det orangea kanske skulle vara en gubbe. Inget mer försök har gjorts sen dess i alla fall. Vi får väl se om det fortsätter.

Sommarplaner

2012-04-17, 07:09:00 / Kategori: Utflykter
Fick veta förra veckan att jag får vara ledig sex veckor i sommar. Fyra veckors semester och två veckor föräldraledigt. Känns skönt att få en lång ledighet med barnen.

Det enda som verkligen är bokat är Furuvik 2-3 juli tillsammans med Nina och familjen. Vi har bokat safaritält i år igen, och hoppas på samma roliga vistelse som förra året. Ska bli superkul.

Skåne blir det ju såklart med. Mamma och pappa har en sommarstuga på Österlen ett par veckor. Nära underbar sandstrand så där lär vi spendera ett par dagar i alla fall. Kanske att jag och Sven gör som förra året och lämnar barnen nån natt med mamma och pappa. Vi får se, så långt har planerna inte kommit än.

För övrigt hoppas jag på fint väder så vi kan vara ute med båten, sola och bada massor. Meja säger att hon ska lära sig simma utan armpuffar i sommar.

Hur ser era sommarplaner ut?

Kalasdags

2012-04-16, 07:26:00 / Kategori: Allmänt


Freja fyllde ett år förra veckan, och det firades såklart med kalas. Full fart och mycket bus. Meja och Theo hade superkul tillsammans som vanligt, medan vi vuxna fikade och snackade. Som det ska vara helt enkelt. Alvin försökte hänga med dom stora bäst han kunde, och var hur nöjd som helst med det.

Gjort idag?

2012-04-12, 18:30:59 / Kategori: Alvin 1-2 år
Alvin vad har du gjort på förskolan idag frågade jag vid middagen?

- Allen leker Edith, Allen busar Iiina. Allen leker busar Anna *hihi*

Tror bestämt att Alvin har haft en bra dag på förskolan idag, eller vad tror ni?

Påskhelgen

2012-04-10, 18:50:07 / Kategori: Allmänt


Vi hade en härlig påskhelg i Skåne. Mycket bus för barnens del med både mormor, morfar, moster och morbror. Ett gäng lekplatser hans med, ett besök i lejonskogen, och 90 årskalas.

På påskafton ställde vi ut morötter till påskharen, och tänk han åt upp dom. Meja letade förväntansfullt efter sitt ägg. När det sen visade sig vara två ägg var lyckan total. Innehållet var hon också nöjd med. Armband, solglasögon, en kattmask och russin. Alvin fick samma i sitt ägg, och även han var glad.


Underbara ungar

2012-04-09, 19:09:00 / Kategori: Meja 3-4 år
Meja vid matbordet

-Jag är en prinsessa, Alvin är en prinsessa, men min mormor, hon är en superhjälte
!

Alvin imorse

-Mamma, mamma vaken? Allen lill (vill) pussa
!

Påsklov

2012-04-04, 16:18:44 / Kategori: Allmänt
Glädjande nog så fick jag ledigt imorgon. Har sett tveksamt ut eftersom nästan alla barn skulle vara på plats. Nu var det dock ett par som skulle vara lediga så då tyckte kollegorna att jag kunde vara ledig med. Toppenbra eftersom vi ska åka till Skåne imorgon. Är ju betydligt skönare att åka på morgonen än på eftermiddagen.

Hela påskhelgen ska alltså spenderas hos mina föräldrar. Båda mina syskon är där med så det lär bli full fart hela helgen. 90 årskalas, familj och vänner sk ahinnas med. Meja är förståss förväntansfull, och har precis tagit fram sin väska så vi kan packa. Nyss kom hon med åtta klänningar som hon ville packa ner. Lite många va?

Hoppas ni får en underbar påskhelg!!


Alvinbus

2012-04-02, 19:46:32 / Kategori: Alvin 1-2 år
Vid vilan på förskolan.

Alvin ligger och pratar och sjunger.
Fröken Carina säger "Alvin, sshhhyyy, nu får du vara tyst för dom andra sover"
Alvin svarar "Iiiina tyst, andra sover"

en annan dag...

Alvin pratar och tjatar på fröken Anna att hon ska sjunga.
Fröken Anna säger "Alvin nu får du vara tyst"
Alvin lyssar på barnen i rummet bredvid och svarar "Näää, Meja e inte tyst nu"

Dags för shopping

2012-04-01, 09:24:52 / Kategori: Allmänt
Skönt att vakna upp till strålande solsken efter gårdagens snöfall. Kallt är det idag med, men så länge det är sol så kan man ju leva med lite kyla. Jag har dessutom sovit bra i natt. Alvin vaknade bara en gång och sov sen till 6.25. Sovmorgon med andra ord.

Vi har inlett dagen med frukost borta på fiket här och ska snart ta oss iväg för lite shopping. Lite kläder till mej ska inhandlas är det tänkt, och Meja vill gå på tågbutiken. Tågbutiken betyder POP eftersom dom där har en Briojärnväg att leka med. Inte så att jag säger emot.

Utelek i solen efter lunch, kanske dags att börja städa i uterummet nu efter vintern. Vi får se vad vi hinner och orkar helt enkelt. Hoppas ni får en fin söndag!