Dopförberedelser

2010-08-31, 13:53:28 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Den 31 oktober ska Alvin döpas. Jag vet att det är två månader kvar, men tiden går så fort och jag vill vara klar med förberedelserna i god tid. Det är ju dessutom lite mysigt att planera.

Inbjudningskorten som jag har beställt kom nu i förra veckan. Har stoppat dom i kuvet och skrivit adresser. Nästan alla klara, väntar på två adresser från Sven bara. Servetter med Alvins namn och datum samt ballonger har jag beställt med. På Mejas dop dukade vi med pappersdukar, men det kändes väldigt tråkigt. Vill ha tygdukar denna gången. Någon som har tips om var man kan köpa vita dukar hyfsat billigt?

Psalmer funderade jag på. Ska man ha samma som när Meja döptes? Hmm. Skulle vilja ha någon som sjunger en sång denna gången. Ska ringa kantorn och fråga om det.

Kläder till alla måste fixas. Sven äger inte ens en kostym längre så det känns ju lite viktigt att ordna. Jag har i alla fall hittat en klänning som jag ska beställa så är det klart sen. Hoppas jag. Måste ju vara snygg ;)

Sötaste killen

2010-08-30, 20:18:26 / Kategori: Alvin 0-6 mån


Förskolebyte?

2010-08-30, 11:34:45 / Kategori: Meja 18-24 mån
Vi skolade ju in Meja för snart en månad sen på förskolan. Hon verkar trivas bra enligt fröknarna. Jag är dock inte helt nöjd med förskolan, vet inte om det är för att jag själv är förskollärare, eller om det är så att det verkligen inte funkar så bra på avdelningen. Vill inte skriva så mycket om det här i bloggen för jag vill inte hänga ut någon.

Idag ringde det i alla fall en kvinna från kommunen och frågade om vi fortfarande var intresseade av att byta till vårt förstahandval. Från 1 oktober finns det nämligen en ledig plats där. Hon skulle skicka ut ett platserbjudande som vi kunde skriva under om vi var intresserade. Såklart är vi det.

För det första så är vi ju inte helt nöjda nu. För det andra så ligger den nya förskolan på vår gata, men kan alltså gå dit och lämna/hämta. Nu måste vi ta bilen. När hon blir större och får riktiga kompisar så kommer dom att bo i området vilket är toppen. För det tredje så är den nya förskolan liten med bara 22 barn delat på två avdelningar. Mycket fördelar med ett byte helt enkelt.

Men, det finns alltid ett men, det känns lite elakt mot Meja att hon ska behöva skolas in igen i ny miljö. Antagligen så bryr jag mej mer än henne, men ändå. Vad tror ni?

Hågelbyparken

2010-08-30, 08:30:39 / Kategori: Allmänt


Vi hade en supermysig dag på Hågelbyparken. Det lär bli fler besök dit. En riktig höjdpunkt var att vi fick gå in i stallet och hälsa på kaniner och grisar. Meja älskade det. Djur, lekplats och mat. Allt Meja önskar av en bra dag ;)


Sista tandterrorn

2010-08-29, 09:03:16 / Kategori: Allmänt
Skitnatt. Mejas sista kindtand är på väg igenom. Tack och lov att det är den sista, ingen mer tandterror där sen.  Förhoppningsvis återgår hon till sina bra nätter inom kort. Alvin hade också en dålig natt, vaknade 4 och var gnällig och ledsen. Trötta föräldrar här idag med andra ord.

Idag tänkte vi trots trötthet åka på utflykt till Hågelbyparken. Har inte varit där innan, men det ska vara fint. Finns lite smådjur att titta på, lekplats och promenadstigar. Vädret ser ut att bli helt okej så det blir nog en mysig dag.Titta mamma många äpple...

Hoho blå

2010-08-28, 08:30:45 / Kategori: Allmänt
Det blev ingen matsäck, men det blev en massa blåbär. Meja gick runt och letade hoho blåå. Vi tittade på spindlar, skalbaggar och stora träd. Klättrade i berg. Stooor är ett av Mejas senaste ord. Oj mamma titta stoor säger hon och tittar upp mot toppen på trädet.

Massa spännande pinnar hittade vi också och stubbar att hoppa från. En lyckad utflykt helt enkelt.Ssshyy mamma, Meja tittar kakka (fågel)

Skogsäventyr

2010-08-27, 08:44:11 / Kategori: Allmänt
Bra natt, ända till 6.50 fick vi sova idag. Meja sov hela natten, och Alvin åt två gånger. Pigg är jag inte, men hyggligt i alla fall. Sven har tagit med sig Alvin ut på kontoret och jag och Meja har myst en massa.

Strax ska vi klä på oss och sen ska vi på lite skogsäventyr jag och Meja. Så skönt att Alvin kan vara med Sven så att jag och Meja kan få lite tid själva. Tror vi packar en liten mellismatsäck och tar med oss. Annars så är ju skogen i och för sig full med blå som Meja säger. Blåbär alltså.

Skulle ju bli dåligt väder idag, men än så länge ser det okej ut. Bäst att passa på att gå ut medan man kan.
Hoppas ni får en härlig fredag!

Skylla ifrån sig

2010-08-26, 20:23:55 / Kategori: Meja 18-24 mån
Meja har du bajsat?
Nee svarar hon och ler lite finurligt
Meja har du verkligen inte bajsat?
Nee... Alle (Alvin) lite baj svarar hon och ler

Förstår ni hur jag skrattade?? Så liten och redan skyller hon på lillebror...

Puss lillebror

2010-08-26, 09:33:30 / Kategori: Allmänt
Bra natt med tidig morgon. Alvin vaknade 5.20 och tyckte att det var dag. Meja sov dock till 6.45 så det var ju helt okej. Var på jättegott humör och vi hade mys och gos. Sen blev hon superarg när hon skulle klä på sig, och blev inte glad innan dom åkte till förskolan. Inte kul att släppa iväg henne när hon är på det humöret. Lämningen hade dock gått som vanligt. Ledsen ett par sekunder och sen nöjd.

Idag ska jag och Alvin iväg och äta lunch med Helena och lilla Tove som är ett par veckor äldre än Alvin. Blir mycket bebisprat med andra ord. För övrigt blir det en lugn dag. Har ont runt snittärret idag så jag har nog ansträngt mej lite för mycket dom senaste dagarna. Inte bra så vila får det bli.


Alvin ligger och skrattar när Meja pussar honom på näsan

Vill ha...

2010-08-25, 20:30:35 / Kategori: Shopping
Älskar ju som bekant POPs kläder. Just nu är jag sugen på dessa. Biltröjan är nog ett måste i alla fall ;)


Till Meja


Till Alvin

Piggare och gladare

2010-08-25, 09:02:31 / Kategori: Allmänt
Mycket bättre natt. Båda barnen sov till 7.10. Alvin åt 23.30 samt 04.00 så det var ju riktigt bra. Han verkar också vara på mycket bättre humör idag. Känner mej ganska utvilad för en gångs skull.

Just nu halvsitter Alvin här brevid mej och tittar på sin omvärld. Det nya är att han inte ska ligga ner. Då ser man ju inte så mycket helt enkelt. När han somnat ska vi gå ut på promenad. Vädret ska bli sämre vid lunch så det är bäst vi passar på. En promenad om dagen måste man få till i alla fall.Ikväll ska jag iväg på möte med jobbet. Ledarskap och förskolans utveckling ska avhandlas. Chefen bad redan i juni att jag skulle vara med så det är lika bra att jag är det. Kul att träffa kollegorna om inte annat. Känns konstigt att vara från Alvin tre timmar bara.

Gnällig liten

2010-08-24, 11:28:28 / Kategori: Allmänt
Tråkigt att ni kommenterar så lite nu för tiden. Är ju mycket roligare att blogga när ni kommenterar :)

Här hemma har vi haft en kaosnatt. Alvin vaknade vid två, fick honom att somna om, men han vaknade en timme senare igen. Gnällig, ville inte ha mat, inte vara nära, ingenting. Halv fem somnade han, men en timme senare var det tydligen morgon. Sen dess har det gnällts konstant med untag för nån kort sovstund. Inte så kul. Sven jobbar hemma idag, så nu tog han ut Alvin på kontoret en stund så jag får vila lite.

Får se hur dagen fortsätter. Hoppas att Alvin somnar så jag kan ta en promenad sen. Han är nämligen inte alls så förtjust i vagnen så man måste gå när han verkligen sover annars skriker han bara. I sjalen orkar jag bara bära kortare sträckor än så länge, men där trivs han superbra i alla fall.

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på lite sömn.

Ses imorgon

2010-08-23, 17:29:55 / Kategori: Allmänt
Mejabus fortsätter trivas med livet på förskolan. Två sekunder ledsen var hon även imorse, men på dagarna går det superbra säger hennes fröknar. Äter massor och somnar nästan på en gång på vilan. Busar och leker. Tänk om hon gjorde det hemma med, somnade fort alltså ;)

Har dock mina funderingar på om hon verkligen går på rätt avdelning. Det går bara 1-2 åringar där, och Meja är ju ganska tidig med mycket. Hon känns stor jämfört med dom andra. Tänkte jag får känna av läget lite till och ta upp det med fröknarna på uppföljningsamtalet.

När vi går från förskolan så säger jag alltid hejdå vi ses imorgon, och meja säger hejdå och vinkar. Nu när Sven och Meja skulle cykla en runda så vinkar ungen till mej och säger hejdå mamma, ses imorgon. Haha.
Hur söt kan man bli?

Grodan

2010-08-22, 20:04:34 / Kategori: Meja 18-24 mån
Meja gillar dom flesta smådjur, och ska gärna hålla dom när vi hittar ett. Just nu finns det massa smågrodor här omkring och hon är så nyfiken på dom. Lyfter upp dom jätteförsiktigt, klappar och tittar. Hoppar dom iväg så tar hon upp dom igen. Hon är så duktig för när man säger till henne att sätta ner grodan så gör hon det.

Idag började grodan klättra upp för hennes arm och då var hon inte helt säker på om det var skoj. Spännande var det i alla fall :)
Spårvägsmuseét

2010-08-22, 09:37:18 / Kategori: Allmänt


Igår var vädret så tråkigt så vi åkte till Spårvägsmuseét för att leka lite. Meja tyckte först att det var lite läskigt med alla bussar och spårvagnar som det inte var tänt inne i men efter en stund gick det bättre. Jag och Meja åkte minitunnelbana och det var spännande kan jag lova.

I en ganska liten lokal innanför ligger leksaksmuseét också. Oj många dockor, Oj många bila, Oj många lallar... Meja var imponerad, men tyckte det var dumt att man inte kunde få leka med sakerna.Pussel är en ny favorit här hemma så det här jättepusslet tyckte Meja var toppen. Föreställer konst från någon tunnelbanestation.Trähästen var en favorit med. Glopp, glopp ropade Meja glatt.

Nya tänder

2010-08-21, 07:37:25 / Kategori: Meja 18-24 mån
Mycket bättre natt. Meja sov till 6 utan strul. Alvin åt bara en gång i natt, och hade sen morgon vid halv sex. Lite tidigt, men med bara en matning så känns det ändå okej. Nu har han precis somnat om i sin säng. Sven fixar frukost och Meja busar. Tänk innan man fick barn då var man aldrig vaken ens vid denna tiden på helgerna, nu är det liksom självklart att man inte sover när klockan är 7.30.

Upptäckte igår den troliga anledningen till Mejas nattkrångel. Dom två sista kindtänderna där nere har tittat fram. Har inte ens tänk tanken på att det var därför hon inte sov. Stackars liten. Nu är det värsta förhoppingsvis över eftersom hon sov i natt igen. Två sista kindtänder där uppe, sen har hon alla mjölktänder. Skönt.

Hoppas ni får en härlig lördag!


Kaos...

2010-08-20, 20:00:51 / Kategori: Allmänt
Ja... dagen gick väl inte så bra direkt. Meja vaknade ju jättetidigt och var gnällig som tusan. Inget var bra. Nej ute, nej maten, nej rita, nej måla, nej läsa, nej, nej, nej... Till slut frågade jag om hon ville titta på film. JA, mamma Emil svarade hon då glatt. En stund satt hon nöjt och tittade, Alvin hann få mat i alla fall, men sen var det kaos. Inget funkade och hon skulle bara pilla, nypas och slå på Alvin. Det gick bara inte. Till slut somnade han, och jag bar ut Meja i trädgården. Då blev hon lugn och vi lekte ute kanske 40 min. Sen var hon bara så trött och hungrig så det var galet. Mat ville hon fortfarande inte ha, och sova hahhaha det kunde jag glömma.

Vid kvart i tolv la jag henne för att sova med välling eftersom hon inte ätit något. Tolv vaknade Alvin och ville ha mat, bara att ge upp läggningen av Meja och fixa mat till honom. Mata Alvin med en skrikande trött Meja brevid. Kaos. Satte på filmen igen för att få lite matlugn, men det funkade inte. En timme senare vara det fortfarande kaos. Meja var vaken, Alvin var vaken och båda skrek om vartannat. Då lastade jag in barnen i bilen och körde en runda. Meja somnade på två sekunder ungefär. Körde hem, la över henne i vagnen och gick upp med Alvin till vår säng. Givetvis vaknade han så det blev lite mys.

Halv tre, ungefär fem minuter efter att Alvin somnat igen, vaknar en jättesur och ledsen Meja. Inget funkar. Tack och lov kom Oscar hem vid tre och vi åt mellis tillsammans. Efter det var Meja mycket gladare och vi kunde leka tills Sven kom vid halv fem.

Behöver jag säga att jag är trött??

Ensam med båda barnen

2010-08-20, 07:58:58 / Kategori: Allmänt
Bra natt för Alvin, dålig natt för Meja. 5.20 var det morgon för henne och Sven. Jag och Alvin sov till strax innan sju. Väldigt skönt. Han äter ju två gånger per natt, men jag tror att det snart bara blir en gång. Andra gången äter han väldigt lite så snart sovs den nog förbi. Ska bli skönt.

Idag blir jag ensam med båda barnen hela dagen. Sven åker snart till jobbet. Får se hur det går. Är inte riktigt i form än att ta alla strider med Meja. Hon är ju på Alvin hela tiden och man måste lyfta bort henne från honom. Har ju bara gått fem veckor sen mitt snitt så egentligen får jag inte lyfta henne än alls. Men, ja, jag har ju inget val.

Hoppas ni får en skön fredag, och håll en tumme för att det inte blir totalt kaos här hemma!Alvin har blivit mycket starkare i nacken den senaste veckan och ligger gärna på mage.

Liten snorig kille med underbara leenden

2010-08-19, 09:09:08 / Kategori: Alvin 0-6 mån
En liten snorig kille har jag här hemma. I natt har det även hostats en del. Nu sover han och jag hoppas att det inte blir värre. Natten har trots detta varit helt okej. Åt vid ett, vaknade till vid fyra, men somnade om igen. En timme senare åt han lite och sov sen till halv sju. Skönt. Meja sov även hon bättre och vaknade vid klockan sex.

Alvin har börjat le massor här hemma. Tyvärr finns det inget bildbevis än på det. När man ler mot honom nu så ler han i princip alltid tillbaka. Hur mysigt som helst. Det har kommit lenden lite då och då innan, men nu är det verkligen på riktigt. Världens finaste leende.

Tack för alla era grattis igår!

Trötta föräldrar

2010-08-18, 07:36:04 / Kategori: Allmänt
Dagen började tidigt. Meja vaknade vid 4, Sven försökte få henne att somna om, men inte då. Antar att hennes nattstrul är en följd av allt nytt i hennes liv. Först lillebror och sen förskolan. Alvin vaknade 5.20 för vakentid och gos med sin mamma. Meja röjer för fullt där nere och Alvin har nyss somnat om. Ganska trötta föräldrar här hemma idag kan man säga.

Idag ska jag och Alvin iväg och äta lunch med Jessica och hennes Alexander som är 5 mån. Blir mysigt med lite mammasnack. Hennes första barn är lika gammal som Meja så det finns ju en del att prata om. Ikväll blir det födelsedagsmiddag och mys med familjn här hemma eftersom jag fyller år idag.
Känns som att det blir en bra dag.


BVC besöket

2010-08-17, 19:07:38 / Kategori: Allmänt
Våran lillkille är nu en stor kille. Eller, en större kille i alla fall. En månad gammal väger han 5470 g och är 56,5 cm lång. BVC tanten tyckte han var vaken och med. Följde med blicken och vände huvudet som han skulle. Vi pratade lite om amningen, skönt att prata av sig lite. Svartsjukan var hon lite förvånad över i och med att Meja inte är så gammal men sa att det går över med tiden. Några råd hade hon inte dock, vi gör redan allt tänkbart känns det som.

Självklart hade Meja blivit glad så fort jag gått utanför dörren på förskolan. Hon hade haft en superdag även idag min stora skrutta.Sitter och sjunger med dockan på balkongen


Jobbigt...

2010-08-17, 10:12:42 / Kategori: Allmänt
Lämnade en lite ledsen tjej på förskolan imorse. Inte så att hon springer efter och vill med hem, men hon blev ledsen och gick till frökens knä. Jobbigt för mamman, men antagligen var hon glad innan jag ens var ute genom ytterdörren. En av fröknarna var på väg in när jag gick och hon sa att det alltid går över direkt. Det var ju faktiskt bara tredje dagen hon blev lämnad så det kanske inte var så konstigt att hon blev lite ledsen.

Jag och Alvin ska ta oss till BVC idag efter lunch. Ska bli spännande att se hur mycket han vuxit. Han börjar bli lite tjockis, och har vuxit ur en del av 56 kläderna nu.

Hoppas ni får en bra dag!

Förskolan

2010-08-16, 16:04:05 / Kategori: Allmänt
Hämtade upp min stora busunge kvart i tre på förskolan. Dom var ute på gården som är mot parkeringen så hon såg mej direkt. Mamma ropade hon glatt :) Åt lite mer vinbär och kom sen för att kramas. Nu har jag också träffat alla hennes fröknar så det känns bra. Dom verkar jättegulliga.

Dagen hade gått superbra. Hon hade varit ledsen i typ två sekunder när Sven lämnade imorse och sen inget mer. Ätit så mycket så att dom fick hämta mer mat från köket, och somnat direkt när dom gick och la sig. Så härligt att höra. Dom tycker att hon kan mycket, är otroligt framåt och häftig. Blir man stolt mamma då eller?

När vi kom hem gick vi en liten runda till Mejas favoritställe med kottar, men sen blev Meja så trött så nu myser vi lite framför Pettson och Findus. Om en stund är det dags att laga middag. Känns som att första vardagen här hemma har flutit på bra.

Amning

2010-08-16, 08:41:08 / Kategori: Allmänt
Meja föddes med jättelågt blodsocker. Tillmatades mycket redan på BB, och var aldrig intresserad av att amma. Hon ville inte ens försöka. Jag pumpade och gav henne ungefär i en månad innan jag slutade med det och insåg att vi inte skulle lyckas med amningen.

Alvin föddes också med lågt blodsocker och blev tillmatad. Dock var han intresserad av att amma och förstod direkt hur han skulle göra.  Trots massa mjölk så har vi ändå fortsatt flaskmata eftersom han inte blivit mätt av att amma. Jag har pumpat för att få upp produktionen men han har int blivit nöjd ändå. Slutade pumpa för en vecka sen eftersom jag inte alls har mått bra av det. Tänkte att han får amma det som finns och så kan vi fortsätta flaskmata när han inte blir nöjd. Två dagar senare bestämde sig Alvin för att det inte alls var kul att amma och har sen vägrat trots att jag erbjudit honom.

Känns både tråkigt och samtidigt skönt. Tråkigt för att det ju är lättare att amma och bättre för barnet. Skönt eftersom jag har mått dåligt av det och känt mej stressad. Är dock övertygad om att det kommer att bli människa av Alvin med trots utbliven amning ;)

Lika?

2010-08-15, 14:18:20 / Kategori: Allmänt

Våra  sötnosar vid ungefär samma ålder. Rätt lika va?

Alvins första månadsdag

2010-08-15, 08:49:09 / Kategori: Alvin 0-6 mån


Tänk att våran lillkille redan är en månad gammal


Utflykt till Grinda

2010-08-14, 18:34:48 / Kategori: Allmänt
Superväder här i Stockholm idag. Vi bestämde oss för att göra en utflykt till Grinda som ligger 45 min med båt från Vaxholm. Meja var jättelycklig över att vi skulle iväg. Bada och åka båt, kan det bli bättre? Väl där så gick vi till Värdhuset och åt lunch. Meja hittade en kompis att busa med och Alvin sov medan vi åt. Kunde blivit en lugn lunch om det inte varit så att Meja och hennes kompis röjde för fullt. Mysigt var det i alla fall.

Efter lunchen gick vi till stranden så att Sven och Meja kunde bada. Jag och Alvin låg i skuggan och hade det hur skönt som helst under tiden. En riktig liten goskille är han. Efter bad och mys tog vi båten hem igen vid halv tre. En toppendag om än lite för varmt för min smak.


Meja spanar efter andra båtar...

Fredag

2010-08-13, 08:10:27 / Kategori: Allmänt
Natten var bra för Alvin. Han sov gott på mage mellan måltiderna. Inget gnäll eller ledsen alls, så himla skönt. Vi har haft mysmorgon och nu har han somnat om igen vår lilla sötnos. Meja vaknade redan vid fyra, men Sven lyckades till slut få henne att somna om, antar att det är förskolestarten som stör hennes nattsömn. Inte så konstigt kanske.

Idag ska Meja lämnas för heldag på förskolan. Kommer att gå toppenbra är jag säker på. Hon är så glad och positiv när man frågar henne på morgonen om hon vill åka dit. Jaa loligt säger hon och ler med hela ansiktet.

Här hemma ska jag försöka städa, sortera tvätt och så ska vi handla mat. Sen är det helg. Förhoppningsvis ska vi åka till Grinda imorgon, det verkar som att vädret ska bli fint. Meja kan bada, och mamman kan sola lite. Vad har ni för planer för helgen?

Sovande barn

2010-08-12, 16:05:45 / Kategori: Allmänt
Meja hade halvdag på förskolan idag eftersom det var första gången hon blev lämnad där. Hämtade en supertrött tjej 11.30. Hon hade haft en superförmiddag och inte varit ett dugg ledsen. Stora tjejen. Trodde hon skulle somna gott sen, men inte då. Inte heller hemma ville hon somna. När klockan närmade sig 15 så somnade hon dock.
I Alvins babygym...Alvin då som hela dagen igår, halva natten och förmiddagen idag bara har krånglat och gnällt. Sven la honom på mage i spjälsängen, och somnade gjorde han på två sekunder. Samma sak nu i eftermiddags, massa gnäll men så fort han får somna på mage så var han nöjd. Jag känner mej dock inte lika nöjd med att ha honom sovande på mage, men vad gör man?Nu - dags att väcka Meja och börja med middagen :)

Liten gnällig

2010-08-12, 09:05:04 / Kategori: Allmänt
Jobbig natt här hemma. Alvin vaknade tio i fyra och var gnällig. Meja vakande halv sex, då hade Alvin fortfarande inte somnat utan bara gnällt och varit ledsen hela tiden. Inte ville han ha mat, blöjan var torr och han verkade inte ha ont i magen. Nu har han sovit en stund liggande på mage och det verkar funka lite bättre. Vi får väl se hur det fortsätter.

Mejas första dag ensam på förskolan idag. Ska bli spännande att höra hur lämningen gick. Bara en halvdag, sen är jag hemma med båda i eftermiddag. Sven ska iväg och jobba för första gången på länge. Känns lite läskigt, men det ska nog gå bra. Ni kan ju hålla tummarna för att det inte blir totalt kaos är ni snälla...

Lika men ändå så olika

2010-08-11, 09:33:49 / Kategori: Alvin 0-6 mån


Våra barn är lika utseendemässigt men absolut inte till sättet. Meja var ända från början väldigt hetsig medan Alvin är så lugn. Det behöver inte hända saker hela, hela tiden. Meja ville  väldigt sällan mysa och gosa som bebis. Helst ville hon ligga för sig själv med sin nappflaska om det gick. Alvin älskar att vara nära och mysa.

Att dom är väldigt olika märktes redan på BB. När Meja skulle tillmatas så kastade hon sig över koppen så att hälften hamnade utanför. Varje gång. När Alvin skulle tillmatas så låg han lugn i pappas famn och drack. Tänk att man redan så tidigt kunde se deras olika personligheter.Jaa åka loligt!

2010-08-10, 16:21:14 / Kategori: Allmänt
Imorse när Meja hade ätit frukost så sa jag till henne att hon och pappa snart skulle åka till förskolan. Jaa åka loligt svarade hon då och började gå mot trappan. Tror att hon var nöjd med sin dag igår.

Förmiddagen hade gåt bra. Meja hade lekt lite mer med fröknarna, men fortfarande mest med pappan. Vid lunchen visste hon på en gång var hennes plats var, likaså när dom skulle sova. Idag gick det lite fortare för henne att somna, men fortfarande högljudda protester. Ledsen när hon vaknade var hon också skruttan. På eftermiddagen hade dom varit ute och busat. Meja försökte leka med lite äldre barn på avdelningen brevid men det ville dom inte. Tror ni att Meja brydde sig om det *skratt* nejdå, hon leke ändå med dom. Knas.

Glad och nöjd kom hon upp för trappan här hemma och ropade mamma! Saknat mej lite idag. Dock tror jag att det  gick upp för henne att Alvin är med mej på dagarna. Hon blev i alla fall arg på mej, slogs och försökte bitas :( Nu har hon lagat mat till mej på sin spis så vi är vänner igen för stunden åtminstone.


Första inskolningsdagen

2010-08-09, 18:24:29 / Kategori: Allmänt
En glad, men trött Meja åkte med pappa till förskolan imorse. Lilla fröken vaknade vid fem och var allt annat än nöjd. När det väl var dags att hoppa in i bilen så hade humöret vänt som tur var. Fick ett sms från Sven vid halv elva Meja äger stod det :) Haha våran goding. Halv ett kom nästa rapport. 30 min hade Meja skrikit och bråkat för att hon inte ville sova. Leka, leka, leka var det enda hon tänkte på. Hon somnade till slut, men jag kan tänka mej att pappan var lite stressad.

Hem kom kvart över tre en glad tjej. Har du haft roligt idag frågade jag. JAA svarade hon. Dom hade busat ute och inne. Det första hon hade gjort var att gå in i lekrummet och samla ihop alla bilar (även dom som andra lekte med) och sen gå runt och säga mina, mina, mina. Två barn hade även blivit omkullknuffade när dom ville leka med hennes saker. I rutschkane kön så var dom tydligen för långsamma för där tryckte hon glatt undan dom andra och gick före. Haha hon har en del att lära sig.

Fröknarna hade kommenterat hennes bestämda gåstil och har nog redan hunnit märka att hon är lika bestämd som det ser ut. Ska bli spännande att se hur det går imorgon.

Hästtjejen

2010-08-09, 08:54:54 / Kategori: Allmänt
Meja älskar hästar och det var ju givet att hon skulle få rida på Skansen igår. Efter första rundan vägrade hon att ta av sig hjälmen, la sig på marken och skrek. Tanten som skötte hästarna sa att vi lika bra kunde ge upp och köpa henne en häst direkt. Hon fick rida en runda till, och sen ytterligaren en eftersom det inte var kö. Det bjöd dom på eftersom dom tyckte att det var så kul att Meja uppskattade det så mycket.

Hon satt väldigt stolt och höll i sig ordentligt. Sven gick brevid. När dom red förbi mej så vinkade hon och sa Hejdå mamma. Emellanåt släppte hon med ena handen och klappade hästen iställt. Hur mysigt som helst.Ja glopp glopp! (galopp galopp)

Första slagsmålet

2010-08-08, 20:50:34 / Kategori: Meja 18-24 mån
Vi var på Skansen idag. Var där när dom öppnade för att slippa trängas. Meja blev överlycklig när vi kom dit. Fiskar, getter, kossor och kaniner. Vid älgarna stod det en mamma med två barn. Ett i vagn och ett brevid. På vagnen hängde en babybok som Meja ville titta i. Helt okej tyckte mamman. Efter lite bläddrande tyckte stora killen (3 år) att det var nog. Meja stod och sa MIN, MIN, MIN, och han försökte ta boken. Meja slog honom, han slog tillbaka och hon slog igen. Sen fick jag lyfta bort min slagskämpe. Lite svårt att hålla mej för skratt.

Vår dotter vet vad hon vill. Undrar om hon är förskolans blivande lilla terrorist ;)

Övning pågår

2010-08-07, 20:12:50 / Kategori: Alvin 0-6 mån


Alvin gillar sitt babygym med Pingu. Inte så konstigt kanske eftersom det är så bra konstraster med svart och vitt. Länge kan han ligga och titta på pingvinerna och mysa. Ligga på mage är helt okej med, och han övar på att hålla huvudet uppe. Ibland går det och ibland inte.

Bra dag

2010-08-06, 08:57:42 / Kategori: Allmänt
Hade en superdag igår, men jag var helt slut på kvällen. Förmiddagen ensam med båda gick förhållandevis bra. Vi åt frukost i sängen och gick sen ut på en liten upptäcksfärd. Lillebror satt i bärsjalen så Meja tyckte att det var jättemysigt. Nästan som att ha mamma för sig själv.

Mormor och morfar kom vid halv elva och vi bestämde oss för att åka till Siggesta. Meja älskar att titta på djuren, och hittade snabbt en kompis i den stora sandlådan dom har. Pippis häst fick vi se också, inte en så stor häst dock. Vit med svarta prickar var den i alla fall så Meja var nöjd. Hade hoppats på ponnyridning, men tyvärr hade dom ingen igår. Hade ju varit mys om Meja fått rida på Pippis häst.

Efter Mejas vila åkte hon bort till standen med mormor och morfar medan jag och Alvin stannade hemma för att vila. På kvällen gick vi en promenad, och Meja var otroligt duktig. Sprang och gick jättlångt innan hon blev helt slut och fick åka lite vagn.


Ensam med båda

2010-08-05, 08:21:19 / Kategori: Allmänt
Ensam med båda barnen. Var väl lite mer än en timme sen Meja vaknade och det har gått fint än så länge. Vi har myst i sängen och tittat på Spöket Laban. Inga större konflikter mer än att Meja blev arg för at hon inte fick hålla Alvin så länge. Nu har Alvin nyss somnat och Meja äter frukost.

Mamma och pappa kommer lite senare så får vi se vad vi hittar på för skoj idag. Sven jobbar hela dagen idag sen är han ledig imorgon igen. På måndag börjar vardagen igen med jobb och inskolning av Meja. Hur kan sommaren redan vara slut?

Förberedelser

2010-08-04, 19:06:01 / Kategori: Allmänt
Regnig dag men solig kväll. Resten av familjen har cyklat iväg för ett kvällsdopp, Alvin sover och jag vilar. Har inte gjort så mycket idag, städat och fixat lite. Tvättat bilen så nu är den ren och fräsh igen. Har även börjat märka Mejas kläder inför förskolestarten nästa vecka. Så stövlar, regnkläder, napp, gosedjur och vattenflaska har fått namn. Ska stryka på namn på lite kläder med, men det får vänta tills imorgon.

Har också beställt framkallning på lite bilder som förskolan vill ha. Bilder på mej, Sven och Meja som ska sitta vid hennes plats i hallen. Bilder på familjemedlemmar och på sånt som hon tycker är kul att göra som dom gör en liten bok av. Tanken med den är att hon ska kunna titta i den när hon saknar oss till exempel. Har även tidigare i veckan skrivit förstasidan till hennes portfoliopärm "Historien om Meja". Skönt att ha allt fixat innan hon börjar så behöver man inte stressa med det sen.

Stora tjejen min, bara några dagar kvar tills hon börjar :)

Stora killen

2010-08-04, 08:31:20 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Det gick bra på BVC igår. Alvin är nu 54,7 cm lång och väger 4845 g. Nästan 4 cm längre än när han föddes för mindre än 3 veckor sen. Vikten var upp nästan 600 g på 10 dagar sen han vägde senast så det var ju super med. Hon undrade om han verkligen behöver ersättningen vi ger honom, men ja, han är ju inte nöjd med att enbart amma.

Just nu ligger lillkillen och tittar på sin kanin som han fick häromdagen. Han har varit vaken nu sen halv sju så vi har hunnit en massa mys här på morgonen. Storasyster har kramats och matat honom vilket hon älskar att göra. Hon är så söt för hon kämpar för att lära sig vad han heter. Igår fick hon till ett Albin, annars blir det oftast Ali eller Ajin. Roligt att hon tycker att dte är viktigt.


Dags för BVC

2010-08-03, 08:32:47 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Idag är det dags för Alvins första BVC besök. Ska bli kul att se vad vågen säger, han ser i alla fall rundare ut. Man hade glömt att det händer så mycket när dom är så är små. Han har blivit mycket starkare i nacken, och tycker att det är helt okej att ligga på mage. Han fixerar blicken på en när man myser och man får svarsleenden ibland. Mer vaken på dagarna, och verkar vara en väldigt nöjd kille än så länge. Hur mysigt som helst.


En prins ♥

2010-08-02, 12:58:12 / Kategori: Allmänt
Solen igår var tydligen kortvarig. Idag öser regnet ner igen, hur tråkigt som helst. Meja är väl den enda som inte bryr sig. Hon är glatt ute i alla väder lilla skruttan. Just nu är on ute med pappa och Oscar och gräver upp potatis i landet. Tycker hon är superskoj, och vi andra hoppas mest på massa fina potatisar att äta till middag ikväll.

Igår var mamma, pappa och syster här på middag. Massa Alvingos blev det också förståss, och massor med Mejabus. Tror att hon lekte tills mormor blev helt slut. Baka kakor, plaska i poolen, hoppa och dansa. Nöjd dotter ända tills hon började bli trött och allt inte gick som hon ville längre.Som vanligt fick ungarna massa fina presenter. Alvin fick av moster den här underbara skylten att hänga på sitt rum. Tack, tack för allt fint!

Solig söndag

2010-08-01, 15:32:24 / Kategori: Allmänt
Äntligen lite sol igen.

Förmiddagen och lunchen spenderades hos Svens syster med familj. Mycket trevligt. Dom har en 3,5 åring som Meja är lite imponerad av. Massa roliga leksaker har han också som dom bråkar om. Meja tycker just nu att allt är hennes, så hon går runt och säger den är min om ALLT. I alla fall han dom ha en hel del kul tillsammans med. Supergod lunch fick vi med. Kycklingwraps. Perfekt när det är varmt ute.

Nu ligger jag här och vilar lite. Mamma, pappa och syster dyker väl upp om nån timme eller så. Dom har hyrt en stuga den kommande veckan en bit härifrån. Imorgon kommer killarna med så det sulle ha blivit lite väl trångt om dom bodde här. Kul att ha dom nära ett litet tag i alla fall. Får se vad vi hinner för skoj i veckan :)

Nu vaknar lillskrutten. Dags för mys.