Gnällig tjej

2009-08-31, 20:02:04 / Kategori: Allmänt

Meja sov en kort stund på eftermiddagen, och sen blev allt fel. Hon vaknade av att hon hade rivit sig själv på hela näsan, stackars liten. Sen vart det gnälligt och hon skulle bara var i famnen hela tiden. Åt lite mellis. Blev lite gladare när vi gick ner för att laga mat och hon fick skramla med saker, men inte helt glad ändå. Satt och tuggade på morötter och gnällde lite. Jag är så ovan vid att hon är på det humöret, hon är alltid glad i vanliga fall. Till middag sen tryckte hon i sig 8 köttbullar (!!) massa grönsaker, ris samt en del av vår middag med. Finns ingen botten i henne ibland.

Nu sover hon i alla fall gott, och jag hoppas att natten blir som föregående. Fast hon får ju gärna låta bli att vara vaken så länge mitt i :) Jag har fakiskt redan krupit ner i sängen med lite te. Trött blir man av att busa en hel dag :) Mamman verkar dock bli tröttare än lilltjejen.

Håll tummarna för att vi får en bra natt till. Hoppas, hoppas, hoppas att hon är på väg att börja sova bättre!


Stora tjejen

2009-08-31, 13:48:07 / Kategori: Meja 6-12 mån

Hemma igen efter en trevlig lunch. Solen sken mestadels och vi fick en skön promenad. Meja sov gott nästan hela rundan och var glad och charmerande när vi väl kom till fiket. Blev cesarsallad för min del, är ju så gott :) Nikolas är snart fyra månader och man har helt glömt bort hur det var när Meja var så liten. Det är så konstigt egentligen att man inte riktigt kan minnas det som var för fem månader sen. Massa småbarnssnack blev det som vanligt, väldigt skön dag så här långt. Allt bli så mycket roligare och lättare när man är pigg :)

Försäkringskassan är ju inget man gärna vill ringa, men jag upptäckte idag att man ju kan chatta med dom om man har frågor om föräldrapenningen. Hur smidigt som helst ju :) Nu fick jag svar på mina frågor utan att sitta i telefonkö.

Har rensat blend Mejas leksaker för att plocka bort bebissakerna och plockat fram lite annat. Vi har fått en massa leksaker från bla. kusiner så hon har en del. Hittade en som genast blev en ny favorit. Man stoppar in en av bollarna i munnen på figuren så spelas en liten melodi och bollen kommer ut antingen på höger eller vänster sida där nere. Jag visade ett par gånger och sen gjorde hon själv. Jättekul. Vilken stor tjej hon är nu!


Bra start på veckan

2009-08-31, 07:42:18 / Kategori: Allmänt

Älskade ungen sov som en stock fram till 04.15, och hur mycket jag än buffade henne så ville hon inte somna om. Gav upp till slut vid 05 och gav henne lite välling trots att hon inte ska få nån mat på nätterna. Undantag måste man ju göra. Sen sov vi gott vidare fram till 07.15 :) Även jag sov hela natten förutom dom 45 min hon var vaken.  Bästa natten på länge, känns som en underbar start på veckan!

Idag ska vi iväg och träffa Malin och Nikolas. Blir en promenad nere i hamnen och sen lunch på fiket där. Vädret ser ut att vara okej så kanske kan man sitta ute. Om Meja sover något i eftermiddag ska jag hinna skriva lite i hennes album med har jag tänkt. Resten av veckan har vi massa planer som det ser ut just nu i alla fall. När det är små barn inblandade så ändras planer fort emellanåt.

Hoppas ni har fått vakna upp till en bra måndag med :)


Slut på veckan

2009-08-30, 19:47:17 / Kategori: Allmänt

Lugnet har lagt sig över huset. Meja sover som en stock sen 19, Sven är och spelar bandy och killarna tittar på tv. Lugnt och väldigt skönt. Mejaskruttan bestämde sig för idag att det räckte med att sova en gång. Mellan 9.30 -10.30 (!!!!!) Trots att Sven var ute med henne på en lång promenad på eftermiddagen så somnade hon inte igen vilket hon brukar göra om hon är trött. Nejdå, inga trötta miner där inte, glad och pigg fram till läggdags. Hon somnade dock superfort och drack bara hälften så mycket välling än vanligt så vi får väl se hur natten blir. Jag ska sova hos henne i natt igen så jag hoppas den blir som igår i alla fall.

Dagen idag har varit lugn och skön. Har städat lite, tvättat massor och busat med Meja. Hon gick en superlång promenad med läragå vagnen, fattar inte hur hon orkar! Sven skulle ner till sina föräldrar en sväng så han tog med sig Meja. Det gav mej massor med tid att sätta in bilder i Mejas album :) Ska bara få tid att skriva i det också, så fint blir det. Väldigt skönt att få göra det i lugn och ro med lite musik i bakgrunden bara. Behövs mer sånt.

Nu ska jag gå och göra mej en kopp te, och läsa lite tror jag. Boken är dock snart slut :( Någon som har läst något bra på sistone? Behöver tips!



 

tävling
Jag är med och tävlar om ett par sådana här byxor hos Älskade Hjärtegryn.
 Tävla HÄR du med!


Så här kan det gå...

2009-08-30, 15:57:23 / Kategori: Allmänt



Skulle göra lite sallad, men Meja fick tag på grönsakerna innan mej :) Först paprikan, den var okej att äta på, och sen tomaen, men den var så sur :) Givetvis så fortsätter hon gnaga på den ändå trots att hon grimaserar som bara den. Vår knasigaste unge. Som tur var så blev det ju lite kvar till salladen ;)


Söndag igen

2009-08-30, 08:14:07 / Kategori: Allmänt

Gårdagen var trevlig, och jag var helt slut när vi om hem. Eftersom vi var ute och nära vattnet så var det full koll på Meja hela tiden som gällde. Hon tyckte att det var toppen, massa människor att charma, andra barn att titta på och massa mat att smaka ;) Lilla Emma fick inte ha sin mat ifred i fem sekunder ens, Meja ryckte riskakan ur handen på henne, gång på gång. Till slut tröttnade Emma på Meja och gick därifrån, och det kan man ju förstå :)

När Meja gått och lagt sig på kvällen så kröp vi ner i sängen och tittade på en film. Tyvärr var den ganska dålig, men det var mysigt ändå. När filmen var slut gick jag in och la mej hos Meja och somnade på två sekunder. Skruttan har faktiskt haft en ganska bra natt. Har vaknat av att hon har gnällt till ett par gånger, men hon tar nappen själv och tystnar direkt. Vid 05.10 så vaknade hon till, då lyfte jag över henne till mej och hon sov vidare till 06.50 :) Så, bra natt för henne, lite mindre bra natt för mej. Är i alla fall hyggligt pigg idag.

Idag blir det en lugn dag, inget särskilt är planerat, men lite städning och så blir det väl. Massa bus och gos med förståss :)

Vad gör ni idag?


ZzzZzz

2009-08-29, 10:04:22 / Kategori: Allmänt

Gårdagen var lite märklig. Meja sov en enda gång under dagen. Det var mellan 10-11.20, och sen var hon vaken till 19 när det var läggdags. Hur orkar hon?

Natten var bara kaos. Skrutt har varit vaken minst en gång i timmen, dock bara korta stunder, men ändå. Vid fyra fick hon komma in till oss och kl sex fick en trött mamma gå upp och leka med lillskruttan. Pigg och glad som vanligt. Vi har ju haft Oscars madrass inne hos Meja nu när dom har varit hos sin mamma, för jag tycker att den extrasängen som vi har är så obekväm att sova på. Måste iväg en snabbis och införskaffa en ny madrass så vi kan fortsätta sova inne hos Meja varannan natt. De funkar inte att vakna båda två varje natt när det är så här.

Efter lunch ska vi ner till Svens föräldrar. Hans pappa har fyllt 75 och det ska firas i eftermiddag. Massa kusiner att busa med, så Meja lär vara nöjd. Fint väder är det ute också så det blir nog en härlig eftermiddag.


En vanlig dag hos oss

2009-08-28, 16:23:52 / Kategori: Meja 6-12 mån
ca 07 Meja vaknar
Myser, läser saga och leker
08.30 Frukost - macka och ägg / gröt
Bus och lek, oftast inne
ca 10 Förmiddagsvila 30-60 min. Ibland mer, men då sover hon endast denna gången under dagen
11.30 Lunch - hemlagad mat
Bus och lek, oftast ute
ca 15 Eftermiddagsvila 30 min
Försöker städa och plocka undan lite, Meja "hjälper till" eller leker
17.00 Middag - hemlagad mat
Lagar middag, Meja leker i köket med skålar och bunkar, eller med Oliver om han är här
18.30 Bad, tandborstning och pyamas
19.00 Läggdags och välling

Så här ser en vanlig dag ut på ett ungefär om vi är hemma. Om vi åker iväg för att träffa nån så gör vi det oftast efter att Meja ätit lunch. Mellis äter hon aldrig på förmiddagen, antar att dte är för att hon äter så himla mycket frukost. På eftermiddagen slinker det ner lite mellis ibland, lite frukt eller macka men inte varje dag.

Den senaste veckan har skrutt blivit bättre på att leka själv, vilket är väldigt skönt :) Nu kan jag faktisk gå till tvättmaskinen utan att hon hänger på mej. Vill hon följa med så kryper hon helt enkelt efter.

Tand nr sju

2009-08-28, 16:01:20 / Kategori: Meja 6-12 mån
Förklaringen till den konstiga natten dök upp efter lunch. Busade med Meja, och såg när hon skrattade att hon har fått en tand till där nere. Så numera har stora tjejen sju tänder. Måste säga att den här kom upp utan några större bekymmer, skönt för henne eftersom dom förra var jättejobbiga.

Dagen har innehållit en massa vila, en skön vetekudde, en bra bok och ett varmt bad :) Ja, och storhandling förståss. Meja tycker handla är toppen. Först får hon stå i kundvagnen, och när det blir för mycket varor så får hon sitta istället. I kön charmar hon varenda kotte genom att prata högljutt och skratta. Idag var dessutom farmor och farfar där så då blev det lite extra kul.



Lilla bus favorit just nu är att öppna lådor och skåp för att sen plocka ut ALLT. Kan säga att om det var rörigt här hemma innan, så är det kaos nu :) Man plockar på ett ställe, då plockar hon ur någon annanstans.  Busungen nr ett!

Hoppas ni får en underbar fredagkväll!

Frågor och önskemål?

2009-08-28, 08:47:18 / Kategori: Allmänt
Måste fråga er vad tycker ni om bloggen? Saknar ni något? Vill ni ha mer av något?

Har ni några frågor som ni vill ha svar på? Fråga på i såna fall :)

Vaken på natten

2009-08-28, 08:44:25 / Kategori: Allmänt
Natten började bra, skrutt somnade som en stock vid 19 efter allt bus på dagen. Vid 23.30 så vaknade hon och ville vara vaken (?) Likadant vid 02 och 04. Hon har i princip aldrig gjort så innan, utan hon brukar somna om direkt. Bara det inte är en ny fas som vi ska gå igenom. Hur har ni andra det, känner ni igen det här? Trött mamma är det idag medan skruttan är i full fart som vanligt.

Idag vakande jag med ömmande höfter, ont i ryggen och svanskotan. Alltså mer än vanligt :( Sven har tagit ner Meja för att äta frukost och jag ligger kvar i sängen så länge jag bara kan. Ska bli väldigt skönt att komma till läkaren på tisdag. Det blir en lugn dag idag, bus i trädgården och storhandling står på programmet. Killarna kommer idag med så sen blir det fredagsmys med tacos och film. Länge sen vi åt tacos så det ska bli gott :) Meja är inne varje dag på Olivers rum och kollar om han är där. Hon saknar sin storebror lilla skruttan.

Hoppas ni får en härlig fredag!

Andy´s lekland

2009-08-27, 16:39:57 / Kategori: Allmänt




Vi mötte upp Nina och Theo vid tolv, åt lite lunch och sen var det dags för bus :) Bollhavet var en stor favorit, med massor av bollar, och inga andra barn så våra små kunde härja fritt. Eller, ja, dom hade ju lite svårt för att ta sig fram men kul var det. Ganska kul om man var mamma med faktiskt ;) Meja spanade in den stora Andy´s dekalen som satt på väggen radan när vi kom in och höll koll på den hela tiden. Skrattade, vinkade och pekade på den, lilla sötnosen. När vi väl gick fram till den sen, blev hon ledsen för att hon inte kunde nå upp till den. Jaf lyfte henne så hon nästan kom upp till huvudhöjd på den, men så fort jag satte ner henne så blev hon ledsen. Knas.

När ungaran hade busat i över en timme så var Meja supertrött, och vi gick ner en runda i köpcentrumet. Tittade lite på barnkläder, men köpte inget. En liten fika hann vi med också innan det var dags att åka hem. Meja satt som vanligt och pekade på allt och frågar dä? Svarar man inte så frågar hon igen och igen tills man svarar :)




Det här med träning...

2009-08-27, 09:57:00 / Kategori: Allmänt
Under graviditeten hade jag ju svår foglossning och frös då mitt gymkort för att slippa betala för det under dom månader som jag inte kunde träna. I mitten av februari så började jag använda kortet igen och gick på mamma/bebisgympa vilket inte kändes helt okej för fogarna men vi gick ganska många veckor. Det var kul och socialt, och jag hade lite lägre tempo än övriga. Sen tröttnade Meja på det. Har varit fär nån gång till på andra pass, men träna när man får ont efter, det verkar ju inte vettigt, va?

Jag blir så trött på mej själv som då inte fryser kortet igen utan låter autogirot stå kvar och dra pengar månad efter månad. Massa onödiga pengar som man kunde göra annat för. Nu är det i alla fall gjort, frös det fram till årsskiftet så får vi se. Nu kan jag istället använda pengarna till att gå och simma, vilket är mycket snällare mot fogarna :) Eftersom Sven jobbar hemma nästan alla fredagar så kan jag simma på förmiddagen, och det blir mycket billigare. Känns mycket bra måste jag säga :)

Nu - dags att börja packa våra saker, ska träffa Nina 12 i Sickla, för fika och bus på Andys lekland :)

Bra natt för skrutten

2009-08-27, 07:25:29 / Kategori: Allmänt
Har sovit inne hos lillskrutt i natt. Hon somnade 19 som vanligt, sen låter hon ju en del när hon sover, skriker till liksom men vaknar inte. En gång har jag varit tvungen att klappa på henne och stoppa i nappen. Bra natt för Meja alltså, lite sämre för mej eftersom jag vaknar när hon skriker till, men så länge hon sover så :) Det var morgon redan 06 så om ett tag lär hon vara trött igen. Då ska jag också passa på att sova en stund om det går.

Idag ska det bli fint väder, ser tveksamt ut just nu, men lite blå himmel kan skymtas vid horisonten så det stämmer säkert. Vi ska in till stan och träffa Nina och Theo, får se vad vi hitta på, vore kul om ungarna kan busa lite. Ska städa lite sen med, och göra matplanering för nästa vecka. Killarna kommer imorgon, så då vill man ju kunna ta det lugnt bara, och ha tråkigheterna avklarade.

Hoppas ni får en bra dag så hörs vi senare!

Tydlighet

2009-08-26, 19:25:43 / Kategori: Meja 6-12 mån


När Meja vill gå ut så kryper hon till ytterdörren, reser sig upp och sträcker sig efter dörrhandtaget. Kan man bli tydligare än så. Kommer jag inte och öppnar så börjar hon gnälla. Plockar man fram skorna så blir hon jätteglad, hon gillar dom verkligen :) När hon väl kommer ut så är det direkt fram till lära gå vagnen, resa sig mot den och kolla så att jag är med. Idag blev det en liten kvällsrunda fram och tillbaka på uppfarten två varv i gummistövlar, dom vanliga skorna fick åka vagnen :)



När vi kom tillbaka så hittade hon bollen på gården. Hon kryper fram till bollen, sätter sig med den mellan benen och tittar på mej för att kolla om jag har fattat vad hon vill. Att kasta/rulla bollen är inte helt lätt, men hon har börjat få kläm på det nu.


Regniga dagen så här långt

2009-08-26, 16:24:32 / Kategori: Allmänt
Åkte iväg och lunchade med två av mammorna i mammagruppen. Var jättekul att se dom för det var så länge sen sist, i maj kanske. Båda barnen hade blivit så stora, och den ena ska få ett småsyskon i mars. Jag vill också!! Under lunchen diskuterades givetvis barn, och det var skönt att höra att Meja inte är ensam om att stöka på nätterna. Meja var lite försiktig först men kom snabbt igång. Kröp omkring på golvet (jag vet lite väl smutsigt, men vad gör man?) pratade högljutt och fick en puss av söta lilla Fred :) Somnade som en stock i bilen på vägen hem. När hon vaknade sen var det lite kinkigt och något mellis ville hon inte ha. En liten flaska med välling blev det istället och den valde hon att äta liggande på köksgolvet den lilla sötnosen.



Efter det så har vi busat, klättrat upp för trappan tre gånger, och rullat boll mellan oss. Tände en brasa och kurade ihop oss för att titta lite på Teletubbies. Jag är inget stort fan av Teletubbies, men Meja ÄLSKAR det! Dock tittar hon max 10 min innan hon vill göra något annat. Inte får hon titta speciellt ofta heller, tycker det är lite onödigt för det finns ju så mycket annat kul att göra.



Ute öser regnet ner, skönt att man inte behöver ut något mer idag. Strax ska det fixas lite middag till skrutt, middag till mamman och sen ska det badas :)

Höstväder

2009-08-26, 08:11:33 / Kategori: Allmänt
Japp, ute regnar det och är kallt.  Man vill helst kura ner sig i soffan under en filt med lite varmt te och tända ljus. Kan man det med en liten vilde? Nja, inte direkt faktiskt. Får väl göra det ikväll istället eller i eftermiddag när hon sover. Natten den var som vanligt tyvärr, vaknade några gånger och sen morgon vid 06.30. Verkar vara standard nuförtiden att det är morgon så tidigt. Bara att vänja sig.

Idag skulle vi haft lite lunchpiknick med Jessica och Isabelle så att tjejerna kunde få busa av sig lite, men det går ju förståss inte i det här vädret. Istället blir det lunch på cafét som vi hade tänkt köpa med oss mat ifrån. Kanske inte lika kul för tjejerna, men Meja brukar tycka att det är kul så länge hon har något att äta och pilla med. Får ladda med leverpastejmacka och frukt till henne.

Sven har möte ikväll med så vi är ensamma även då. Blir långmys bad som igår om skruttan är på gott humör och en massa sagor :) Blir nog en bra dag trots regnet! Återkommer ikväll med bilder :)

Shopping åt mamman

2009-08-25, 19:22:30 / Kategori: Shopping
Efter lunch tog jag och Meja en tur till Nacka forum. Jag fick lite pengar när jag fyllde år och var ganska sugen på att köpa lite nya kläder. Finns ju inte direkt så mycket utrymme för det i mammapenningsbudgeten. Hittade för en gångs skull en del kläder till mej själv, och det enda jag kom hem med till Meja var fyra par strumpor. Bra gjort för att vara mej :)

Köpte två koftor, en blus, en klänning och ett par tjockare leggings :) Några byxor blev det inte, men pengar över för att köpa ett par om jag hittar några senare. Nått kilo till så passar ju dessutom mina gamla favoritjeans igen.

   
klickbara bilder

Sven är iväg på kundmöte så jag och Meja har tjejkväll här hemma. Vi har ätit middag och badat länge, länge. Nu har hon precis somnat efter en busstund, lilla sötskruttan. Strax tänkte jag fixa lite mysigt här hemma, tända ljus och så. Måste ta tillvara den tiden man får tillsaammans utan vaken bebis, och vad är då bättre än att mysa?

Nu hoppas vi på en bra natt så att vi är pigga och redo för en ny busdag imorgon :)

God morgon... eller nått...

2009-08-25, 11:11:17 / Kategori: Allmänt
Sov inne hos Meja i natt och det gick väl sådär. Tror hon sov mellan 00 och 05 men jag är inte säker. Där före och efter var hon vaken typ tusen gånger i alla fall. Vid 07 var det morgon och vi gick in till Sven. Han sa att jag kunde sova lite innan han gick till jobbet så kunde han ta Meja en stund samt ringa in en plats i telefonkön hos läkaren. Lät ju skönt. Jag brukar aldrig kunna sova särskilt bra på dagtid och tänkte att jag vaknar väl om en timme igen så det blir perfekt :)

Trodde jag. Vaknade nu, typ 10.45. Skulle ju träffa Malin vid 11 och prata med läkaren då hon ringde upp och Sven skulle ju jobba. Oj då. Malin hade messat två gånger för att kolla var vi skulle träffas så jag fick snällt erkänna att jag sovit, dåligt samvete, eh, JA! Vi har i alla fall bestämt att träffas på fredag istället :)

Läkaren då, ja henne fick Sven prata med :) Gick säkert lika bra det för han har ju typ lika bra koll som mej på problemen. Hon tyckte det var konstigt att jag inte sökt läkarhjälp innan :( Hmm, jag har ju trott hela tiden att det ska försvinna. Fick en tid på tisdag i alla fall vilket känns bra.

Nu är det nog dags att sätta igång dagen. Snart lunchdags för Meja och frukost för mej. Ha en bra dag så hörs vi senare!

Mysig dag i Vasaparken

2009-08-24, 18:35:24 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en så härlig dag idag, Meja och jag :) Vi åkte in och mötte Robban på Odenplan för att fika, han hade dock ett mysigare förslag nämligen att vi skulle gå till Vasaparken.  Robban bjöd på fika eftersom jag fyllt år, smaskig morotskaka och cola light blev det för min del. Present fick jag också, två böcker som verkar superbra. Perfekt present, jag behöver verkligen nått att läsa.



Soligt och lagom varmt var det medan vi satt på gräset. Meja kröp runt och utforskade, tittade på hundar och åt gräs. En liten kille kom framkrypande och ville leka lite med Meja. Hon tyckte det var kul och dom pratade med varandra. Hur gulligt som helst. Dom hade även dragkamp med Mejas mjukiskatt, hon försvarade sitt mjukisdjur väl. Duktig tjej jag har :)



Två bilder från imorse. En av Mejas favoritleksaker till höger :)

Mysig morgon :)

2009-08-24, 10:10:36 / Kategori: Allmänt
Blev inget samtal med läkaren idag. Hon hade bakjour (?) och därför ingen telefontid idag. Blir att gör ett nytt försök imorgon helt enkelt. Bara hoppas att Meja är på lika gott humör som idag så att man får prata med läkaren i lugn och ro. Funderade på hur jag ska göra om jag får en tid, då måste jag ju ta med Meja till vårdcentralen eftersom jag inte har nån barnvakt direkt tillgänglig. Vågar man det nu när svininfluensan härjar? Man behöver ju inte direkt sitta så nära någon annan i väntrum och så, men ändå...

Vi har haft en toppenmysig morgon här hemma. Sven sov inne hos Meja i natt igen eftersom jag kommer att få ta resten av veckan nu när han ska jobba så långa dagar. Hon vaknade vid 06 efter att bara ha varit vaken en enda gång på hela natten :) Jag vaknade 6.30 och sen dess har jag haft världens gosigaste lilla tjej här. Vi har läst en massa böcker, sjungit en massa sånger och spelat med hennes instrument. Kan man få en bättre start på veckan??

Nu har skrutten sovit i snart en timme dessutom så hon vaknar väl snart så att vi kan gosa vidare. Kanske borde jag gå upp och göra mej i ordning så att det är gjort i alla fall, det är ju bara det att det är så himla skönt i sängen ;) 

Hoppas ni får en toppenskön måndag!



Ny vecka, nya tag...

2009-08-24, 07:46:00 / Kategori: Allmänt
Måndag - Fika med Robban inne i stan
Tisdag - Promenad med Malin & Nikolas
Onsdag - Träffa Jessica & Isabelle 
Torsdag -
Hagaparken
Fredag -
Lördag -
Fira Svens pappa
Söndag -

Ja, en del inplanerat :) Nästa vecka börjar Öppna förskolan för terminen också så då kan man gå dit och leka. Meja kommer älska sångstunderna. Hon gillade dom i våras, men nu är hon ju större och känner igen fler sånger. Sven jobbar tre kvällar den här veckan, tråkigt som sjutton, men skönt att jag har saker inplanerade på dagarna i alla fall :)

Ska ta och ringa min husläkare idag också. Väntar på att telefontiden ska börja bara, får hoppas att jag lyckas komma fram. Telefontiden blir ju full så jäkla fort. Behöver något mer smärtstillande än alvedon när höfterna/bäckenet är som värst, och även kanske få lite råd om vad jag ska göra. Håll tummarna för att jag kommer fram.

Sista sommardagen?

2009-08-23, 17:22:10 / Kategori: Allmänt


Dagen började ganska kall trots att solen sken. Meja fick prova sin höstoutfit, POP fleece, skor och fina mössan med ugglor från Älskade hjärtegryn. Sen blev det varmare och jackan åkte av. Meja och jag rullade boll mellan varandra. Hon är så söt när hon ska rulla bollen. Koncentrerar sig stenhårt.

PÅ eftermiddagen blev det så varmt så att Sven och Meja badade nere hos Svens föräldrar. Snacka om omväxlande väder på samma dag. Det känns dock som om det här var sista sommardagen. Jag hoppas inte det, men det blir fort kyligare i luften nu på eftermiddagen. Lika bra att inse att det snart är höst. Kan ju i och för sig vara mysigt det med, men lite mer värme... Aja.



Sven klippte gräset, och Meja blev så ledsen för att hon inte fick åka med. Jag fick leta fram ett par hörselskydd så hon kunde åka med. Nöjd tjej blev det då :)

Solig söndag

2009-08-23, 10:36:17 / Kategori: Allmänt
I natt sov Sven inne hos Meja, så jag har inte behövt gå upp alls på hela natten :) Dock har jag vaknat ett par gånger. Man är ju så van vid att göra det nu så det tar väl ett tag för kroppen att vänja sig vid att sova. Skönt har det varit i alla fall, är trött men inte lika illa som vanligt. Ute skiner solen vilket också gör att man blir på bättre humör :)

Nu på morgonen har vi busat, gosat och läst böcker. Meja älskar verkligen böcker. Hon lyssnar, tittar och pekar. Vi har lyckats hitta ett par böcker som man inte tröttnar på att läsa heller vilket är skönt. Det blir annars lätt enformigt, för en själv alltså, att läsa samma böcker om och om igen.

Höfterna känns bättre igen så efter lunch blir det promenad ner till stranden. Sven vill passa på att bada medan det fortfarande går, blir snabbt kallt i vattnet nu när det inte är så varmt i luften längre. Lite trädgårdsfix blir det med. Skönt att vara ute när det går. Ja, så ser vår söndag ut, och sen är denna veckan slut också. Vansinnigt vad tiden rusar iväg fort.

Lite bilder från mobilen

2009-08-22, 15:21:42 / Kategori: Meja 6-12 mån
Sven försöker muntra upp mej medan vi väntade på snittet. Använde den där dom lyssnar på bebisens hjärta med för att lyssna på sitt eget. Det lyckades för jag skrattade så tårarna rann :) Bilden till höger är på BB medan jag låg på uppvaket.

Vi lär känna varandra...


Meja sitter för första gången 13/3





Älskar dej mest i världen skruttan <3

Dä?

2009-08-22, 08:41:16 / Kategori: Allmänt
I natt har Meja vaknat och vaknat och vaknat och... ja, vaknat. Jag har sovit inne hos henne i natt för att Sven skulle få sova lite, men nu när jag har chansen att sova så lyckas jag inte somna :( Får väl vänta nån timme och se om jag somnar senare, troligtvis gör jag det för ögonen går typ i kors.

Meja startade dagen idag med att peka på allt i sitt rum och säga dä?. Precis vad man orkar när man knappt har sovit. Men, men det var bara att berätta vad sak för sak heter och hon var glad och nöjd :) Riva ut allt i sitt rum hann hon också med busfröken. Ut med nallarna ur docksängen, ner med böckerna och ut med saker från lådorna. Rummet såg ut som världens kaos :)

Ute öser regnet ner  :( Tråkigt för det är en massa trädgårdsarbete som behöver göras, hoppas på bättre väder imorgon. Högra höften känna som om den blivit mosad så det är kanske bra att jag inte kan spinga omkring i trädgården och fixa. Ska egentligen in till stan och gå på Mary Keys hudvårdsvisning eller vad man kallar det. Ni vet en som berättar och visar deras produkter. Man får veta hur man ska ta hand om sin hy och så. Behandling av händerna skulle man få med. Hoppas jag lyckas sova för annars blir det nog inget för min del. *suck* Det sociala livet blir ganska lidande när man inte får sova. 

Jättesnett

2009-08-21, 16:40:02 / Kategori: Shopping


Besöket hos naprapaten gick bra. Hon var chockad över hur snett bäckenet var IGEN. Det var ju bara tre veckor sen jag var där, och det var över två cm skillnad på benlängden. Trots att jag gjort stretchövningarna som jag fick senast. Mjuk som en gelegubbe är jag typ i skelett och sånt runt bäckenet. Bra? Nja knappast. Hon sa att man får inte bli så sned för kroppen kan inte kompensera för det utan fel delar belastas osv. Nu fick jag i alla fall övningar som Sven får hjälpa mej med för att hålla koll på att det inte blir så illa igen. Inte konstigt att jag hade så ont :(

Resten av dagen har vi busat och myst en massa. Hon är så rolig Meja, för två dagar sen så stod hon ju nästan 40 sek själv, idag vill hon inte stå en enda sekund. Däremot så pratar hon en massa idag istället. Det är mycket titt (titta) och (där). Ja, och så bapa (lampa) förstås :) Antar att det hör till utvecklingsfasen att hjärnan koncentrerar sig på olika saker vid olika tidpunkter och att allt smälter samman till slut.

 

Dom senaste traderafynden. Overall i strl 86 i nyskick, och blus i strl 86 nästan ny med :) Klickbara bilder.

Trött som vanligt

2009-08-21, 08:04:49 / Kategori: Allmänt
Om inte vi får någon ordning på våra nätter snart så blir jag snart galen känns det som. Är så trött så att jag knappt vet vad jag heter :( Vi har testat typ allt och ändå vaknar hon hela tiden. Hon sov ju bra ett par nätter, och vi gör precis likadant nu som då, men?? Vad gör man??

Gick alldeles för mycket igår och resultatet är förståss att jag har jätteont i höfterna idag. Ska iväg till naprapaten om en stund så jag hoppas att det känns lite bättre efter det. Blir väl vila som gäller i helgen så att det blir bra igen. Skönt att det blir helg nu så att Sven är hemma och jag slipper bära så mycket. Även om man minimerar bärandet så blir det ändå en hel del tyvärr.

Förlåt för mitt gnäll, men ibland måste man...

Mysig eftermiddag

2009-08-20, 20:05:16 / Kategori: Allmänt
Nina och Theo kom lagom till lunch. Vi satt i solen på altanen och åt, och ungarna satt i varsin barnstol och försökte äta spagetti :) Svårt när dom är så långa och hala. Sen fick ungarna busa med leksakerna ute. Givetvis så skulle båda ha samma sak samtidigt. Tänk att det alltid är så att det som nån annan har är roligast. Katten fångade bådas intresse också, men hon var inte så sugen på att leka med vildarna. Kan jag förstå.

Efter en del bus tog vi en promenad ner till havet för att ungarna skulle få plaska lite. Meja var för första gången i år inte sugen på att bada (?) men däremot ville hon gärna sitta och gräva i sanden. Hmm, vad har hänt med badmonstret?? Jaga badbollar och äta hallon hann vi också med. När vi gick därifrån så somnade båda så sött i sina vagnar. Det tar på krafterna att ha kompisar på besök. Tack för en trevlig dag vännen!



Även mammans krafter är nu slut och jag har redan krupit ner i sängen med en kopp te.

Kaosnatt och badhuset

2009-08-20, 07:43:16 / Kategori: Allmänt
Natten var kaos. Fattar inte varför det ska vara så här. Hon sov ju bra i en vecka ungefär och nu blir det bara sämre och sämre igen. Hon verkar ju dock inte lida av det utan det är bara vi vuxna som är trötta jämt. Hon sover än, och jag hoppas hon fortsätter sova en liten stund till i alla fall, så jag hinner gå upp och klä på mej i lugn och ro efter det här.

Igår kväll var vi på badhuset. Medan Oliver gick på simskolan så badade jag, Sven och Meja i småbarnspoolen. Hon älskade det :) Plaskade, skrattade och spanade på andra barn. Så himla härligt att se. I barnpoolen fanns en liten rutschkana, den ville hon åka om och om igen. Bubbelpool badade vi också en stund på slutet och Mejan tjöt av skratt emellanåt. Det blir helt klart fler bad där med lilla bus.

Idag kommer Nina och Theo hit, ska bli superkul. Får väl ta och plocka undan lite nu på förmiddagen, helt otroligt hur fort det blir stökigt med en liten som virvlar runt och drar fram ALLT i hennes väg :)

Första bilden

2009-08-19, 19:28:55 / Kategori: Meja 6-12 mån


Första bilden där Mejaskruttan står själv. Ett par gånger dom senaste dagarna har hon stått 30-40 sek utan stöd, och idag hade jag kameran nära och kunde ta en bild. Hon tycker att det är lite läskigt så hon ska helst ha något i handen som distraherar henne. Idag var det stegräknaren som fångade uppmärksamheten :) För det mesta står hon dock bara 10-15 sek innan hon dunsar på rumpan. 



Som nöjdast är skrutt när hon får gå med vagnen, Fram och tillbaka på uppfarten. Lite enformigt för mamman, men vad gör man inte för att ha en glad liten tjej här hemma?

Ville bara visa er

2009-08-19, 14:33:12 / Kategori: Allmänt


Ville bara visa er lite av dom fina blommor jag fick igår. Det var så himla mysigt att komma hem när en massa blommor väntade :)



Halsbandet fick jag av Sven i present. Nu har jag Meja med mej hela tiden <3

Bara äldre, men inte vuxen

2009-08-19, 08:26:58 / Kategori: Allmänt
Då var allt som vanligt igen. Lite klokare bara eftersom jag blivit äldre ;) Kvällen var mysig med jättegoda kräftor. Blev dock besviken på ett par personer igår :( Kanske kan man inte förvänta sig så mycket av en del människor, men när man fyller år så gör man väl ändå det. Aja, vill inte gå in närmare på det här.

Oliver var förresten så söt igår kväll. Först ville han klä sig fint inför middagen. Sen när Sven sa till honom (på skämt) att nu skulle jag bli vuxen och tråkig eftersom jag fyllt 30, så svara han "Nä det kan Emma aldrig bli hon blir bara lite äldre men inte vuxen"

Natten var helt okej. Meja somnade vid 20 och vaknade inte förrän 04.30. Dessvärre ville hon ha morgon då. Efter en halvtimme fick jag henne att somna om i vår säng och hon vaknade för en kvart sen. Nu röjer hon för fullt inne i arbetsrummet. Pratar med sig själv gör hon också, det är ju så gulligt :)

Idag är det fint väder ute, ser dock lite kallt ut, men framåt dan borde det bli varmt. Det är bara augusti ju. Kanske blir det en tur till lekplatsen idag, eller stranden om det blir så varmt. Ikväll är Olivers simskola, vi får se om jag och Meja följer med och badar lite vi med. Vi har ju bestämt att inte gå på babysim så då kan man ju istället passa på när Oliver ändå ska till badet.

Dags för frukost, vi hörs senare.

Bra födelsedag :)

2009-08-18, 17:44:12 / Kategori: Allmänt
Har haft en toppendag så här långt :) Vi åkte in till söder och åt lunch på en grekisk restaurang. Så gott! Meja åt bröd, eller ja, åt och åt, hon delade det mest i småbitar så dom fick en massa att städa sen. Hon var för gullig när hon grep tag i en sked och försökte skopa mat med skeden från Svens tallrik. Efter det så styrde vi bilen mor Hagaparken och trots alla hot om regn så sken faktiskt solen :)

Vi gick in i fjärilshuset. Meja klappade dom ganska äckliga fiskarna :) Lite läskigt men samtidigt roligt tyckte hon, sötnosen. Inne hos fjärilarna var det en stor en som satte sig på Svens hand och det var superspännande :) Dom stora fjärilarna såg hon och tyckte var kul, men dom små var lite för snabba. Det var Svens första besök hos fjärilarna med, och även han uppskattade det. Efteråt gick vi en kort promenad innan det var dags att åka hem.

Här hemma väntade en massa blommor :) Tusen tack för dom! Bilder kommer imorgon. Nu väntar kräftor, marängsvisch och mys med familjen. Bra födelsedag helt enkelt :)





Tusen tack även för alla gulliga gratulationer här på bloggen. Det värmer verkligen :)

30 år

2009-08-18, 06:57:15 / Kategori: Allmänt

Hipp Hurra för mej idag :)

Sista dagen

2009-08-17, 19:54:26 / Kategori: Allmänt
Vi kom iväg till barnens hus, och det blev en sulky :) En mörkblå Graco, kommer inte ihåg vad den hette mer. Provkörde den till Ica Maxi och gick runt med den när vi handlade. Meja var supernöjd, jag var supernöjd, ja det känns helt enkelt bra :) Bild kommer imorgon har inte hunnit ta nån idag. Lagom pris var det också 995 kr.

Vann en auktion på tradera idag. Nu äger Meja en röd POP overall i nyskick :) Känns jättebra måste jag säga. Vad skulle man göra utan tradera egentligen ;)

Jaha och idag är sista dagen man har en tvåa först när man ska skriva sin ålder. Jag vet, jag har lite åldersnoja, men förhoppningsvis släpper den snart :) Det ska i alla fall bli dåligt väder, men det bli nog att titta på fjärilarna i Haga ändå, och sen lunch på nån restaurang nånstans. På kvällen blir det kräftor och marängsvisch. Blir en bra dag tror jag :)

Nu ska jag mysa med en kopp te och titta in hos er :)



Lilla skruttan somnade som en stock 18.45, vi hoppas på en bra natt :)

Gnällig bebis + trött mamma = jobbig dag

2009-08-17, 13:47:50 / Kategori: Allmänt
Galet gnällig förmiddag. Meja kröp omkring och kollade var pappa är utan att hitta honom givetvis eftersom han är på jobbet. Gnäll , gnäll och åter gnäll. Till slut lyckades jag få henne att somna vid 10.30 och fick en välbehövlig paus från gnället. Hon vaknade en timme senare och vi åt lunch. Sen var det ju tänkt att vi skulle åka iväg och kolla på sulkyvagnar. MEN bilbarnstolen satt inte fast som den ska vilket jag bett Sven fixa. Har han gjort det - NÄ. Eftersom det är han som satt in den i bilen så har jag inte en susning om hur man fäster den korrekt igen. Tänker att jag kan ta babyskyddet, hon når ju inte över kanten än så det är ju okej. NÄ, för den är i Svens bil. Gaah!!

Ringde Sven och sa som det var att jag inte orkar vara här hemma med gnällig bebis hela dagen. Han sa att han kunde komma hem och jobba vidare här så förhoppningsvis kommer han snart. Nu ska jag lära mej att fästa stolen så jag kan fixa själv om den lossnar nån gång. Vilken den ju ABSOLUT inte borde göra. Sen kan vi åka som vi tänkte. Förhoppningsvis avtar gnället när hon får folk och leksaker att titta på :)

Just nu har jag satt på Teletubbies åt Meja. Jag gillar inte alls dom men Meja gör det och just nu så gör jag vad som helst för lite lugn och ro :) 

Sova på nätterna?? Näe...

2009-08-17, 08:15:51 / Kategori: Allmänt
I natt verkade fröken Meja ha glömt bort att nätterna är till för att sova på. Hon har varit vaken en massa gånger, vilket resulterar i en ganska trött mamma och en lite grinig bebis. När Sven gick till jobbet så grät som så att tårarna sprutade trots att jag hade laddat upp med hennes favoritsaga. Lilla gumman.

Idag hade jag tänkt att vi skulle åka iväg och titta på en sulkyvagn. Min rygg går av om jag måste släpa in och ur vår vanliga vagn när man bara ska iväg på snabba ärenden. Nu låter jag ju hellre bli att åka och fixa saker för att jag inte orkar lyfta vagnen i och ur bilen. Vi får väl se hur det går.

Sen i veckan har jag faktiskt planer varje dag. Imorgon är det ju födelsedag, på onsdag ska vi träffa Astrid och Fred, på torsdag Nina och Theo och sluligen på fredag är det dags för naprapaten igen. Trevligt med lite att göra :)

Så var veckan slut igen

2009-08-16, 18:39:40 / Kategori: Allmänt
Tiden bara springer ifrån en när man har en liten tjej att ta hand om. Tänk om det gick lika fort när man jobbade. Idag gick vi en lång promenad och Meja fick leka på lekplatsen en stund. Jättetråkigt är att dom inte tar hand om lekplatsen som finns i föreningen. Sa till Sven att han måste gå på nästa föreningsmöte och ta upp det. Meja hade i alla fall kul med dom saker som finns där. Bland annat den som är på bilderna nedan, man ska ju egentligen sitta på sidorna och gunga på den, men hon satt som en prinsessa i mitten istället :)





Möbeln är färdigmålad och nu väntar jag på att den ska torka så att jag kan sätta in den till Meja. Skönt med mycket förvaringsplats :) Bilder kommer när det är klart senare i veckan. Har rensat undan lite för små kläder från Meja och lagt ut lite på Tradera. Känns bra, några kronor får man ju alltid in i alla fall :) Har lagt bud på en vinteroverall till Meja, hoppas jag vinner den så slipper jag fundera mer på det sen. Skönt att ha saker färdigt i god tid.

Hoppas ni har en skön söndagkväll!

Finns det något mysigare?

2009-08-16, 12:42:02 / Kategori: Meja 6-12 mån


Finns det något mysigare än en lite trött och gosig tjej som vill höra saga? Favoritboken just nu är Vem är söt? av Stina Wirsén.

<3

God morgon

2009-08-16, 09:40:48 / Kategori: Allmänt

Utvilad, glad och bara lite ont i magen;) Natten var bra, en gång var hon vaken. Vid 06.30 tyckte hon det var morgon och fick komma in tll oss. 45 min senare så somnade hon dock om och vi sov till 09.00. Det var väldigt länge sen man fick en sån sovmorgon. Idag ska jag njuta av att vara pigg trots att regnet öser ner utanför.

Planerna för dagen är inte så många, det blir väl en mys och bus dag. Promenad om det slutar regna står också på programmet. Idag SKA Mejas möbel målas färdigt, har skjutit upp det nu hela veckan.

På tisdag när jag fyller (gräsliga) 30 hade vi tänkt att ha picknik i Hagaparken jag och Sven. Ni vet sådär romantiskt och mysigt. Nu ska det ju tyvärr regna HELA dagen på tisdag, någon som har nån bra idé om vad vi kan göra istället? Det står helt still och jag kan inte komma på något mysigt att göra imomhus på dagtid. Hojta till om ni kommer på något!


Mysig dag

2009-08-15, 16:33:03 / Kategori: Allmänt


Sven åkte och köpte lite matsäck, packade in sakerna, Robban kom och sen åkte vi. Solen sken, men det var inte supervarmt direkt. Med en extra tröja var det helt okej tyckte jag, killarna sprang dock runt i bara badshorts. Vi åkte ut till en liten ö och hade picknik. Supermysigt. Killarna sprang runt och lekte medan vi pratade en massa. Meja kröp och klättrade glatt omkring på klipporna. Helst ville hon ju vara med brorsorna men dom var för snabba för det mesta. Oliver tog som vanligt sig tid att leka en stund med lillasyster och Mejas lycka var gjord :)



Sen mulnade det på och jag röstade för att åka hem :) Bra val eftersom det nu är helmulet. Väl inne i viken där Svens föräldrar bor så hoppade Sven och killarna i och simmade i land. Varmt hävdade Sven, kallt tror jag ;)

Nu blir det väl myskväll, jag är supertrött efter den halvdåliga natten så det blir nog sängen tidigt ikväll för min del.

Happy :)

2009-08-15, 11:52:01 / Kategori: Allmänt
Vi ska ut med båten idag, man får passa på i det fina (men kalla) vädret. Återkommer ikväll med bilder från utflykten :) Skönt att kunna ta tillvara sommaren på ett bra sätt.

En annan glädjande sak är att jag får på mej ett par av mina gamla byxor (!!) Förvisso har dom lite resår i midjan, men dom har inte passat innan ändå. Wiiee, vad man blir glad över småsaker. Vågen visar dock på samma +4 kg som innan, men midjan verkar ha minskat i omfång.

Happy :)

Utvecklingsfas

2009-08-15, 08:34:08 / Kategori: Allmänt
Som ni ser så har bloggen fått helt ny design, visst är det fint :) Det är bästa Nina som har hjälpt mej med den. Önskar verkligen att jag kunde göra sånt här själv, det verkar ju så kul. Tusen tack för min nya design gumman!

Natten var strulig, skrutt var vaken ett par gånger men somnade om snabbt. Skönt det i alla fall. Trött är jag som vanligt men hon är pigg och glad. De två senaste dagarna har jag tyckt att Meja inte kan lika mycket som innan och att hon är klumpigare än tidigare. Dessutom suger hon på tummen emellanåt vilket hon ju aldrig gör. Funderade igår på om det kunde vara en ny utvecklingsfas. Slog upp boken och visst är det så runt 8 mån kommer en ny fas. Dom säger att det är första fasen då barnet går lite bakåt i utvecklingen för att sen ta ett stort kliv framåt när fasen är över. Skönt att höra att vi inte inbillade oss bara.

När Oliver kom från sin mamma igår så lyste Meja upp och blev helt överlycklig. Härligt att se och jag blev nästan tårögd. Tänk att ha en storebror som man gillar så mycket :)

Idag kommer det en kompis ut på besök på dagen, det var länge sen vi sågs så det ska bli kul :) Blir väl lunch och promenad, i det (just nu) fina vädret. Resten av dagen ska vi mest ta det lugnt. Ska måla färdigt Mejas möbel så det projektet blir avslutat i alla fall. Vad hittar ni på idag? 



Glöm förresten inte att rösta på mej som veckans blogg hos Emelie

Skön fredag

2009-08-14, 13:58:44 / Kategori: Allmänt


Vi åkte iväg en sväng till Nacka. Blir galen på att dom ska ha dubbelstorlekar på pyjamas. 74/80 blir strax för litet och 86/92 drunknar hon ju i. Till slut hittade jag på HM pyjamas i storlek 80, fick bli dom. Rosa och gulligt som tusan men, men. Hon har ju inte så många rosa kläder så när hon sover så kan det väl gå an :) En tröja på rea till henne hittade jag med till senare i höst, 19,50 kostade den :)

När vi gick förbi Espresso house så upptäckte jag att dom hade börjat sälja färska mackor precis som dom gör i Skåne. Innan har dom bara haft inplastade här *blä* Trots att jag inte tål gluten så bra så var jag tvungen. Jättemysigt hade jag och Meja som glatt smaskade i sig också. Charmade varanda kotte på caféet samtidigt med :)



När vi kom hem så var det fint väder så vi var ute och busade lite. Meja fick syn på katten och kröp snabbt dit. Klappa fint har hon verkligen inte lärt sig så katten uppskattar inte Mejas kontakt nått vidare. Den här gången lät hon sig dock klappas en stund, och Meja var överlycklig.

Om en stund kommer killarna och sen är det helg och fredagsmys. Härligt!

Fredag igen

2009-08-14, 07:40:15 / Kategori: Allmänt
Natten var okej. Har hört skrutt ett par gånger men inte behövt gå in till henne förrän vid 04.20, då tog jag över henne till vår säng. Där somnade hon gott om och vi sov till 06.40. Lite tidigt för min del, men vad gör man :) Nu har vi i alla fall hunnit busa en massa och även Sven har vaknat. Han fick sova där nere i natt för att orka jobba.

Meja har börjat med en så gullig sak. När hon vill att man ska sjunga imse vimse spindel så vrider hon händerna mot varandra. Som spindeln fast på småbarnsvis. Sen gör hon spindeln när man sjunger och ibland regnet också. Så gulligt så det är inte klokt.

Idag är det supertrist väder ute :( Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, kanske åka en tur till Nacka och titta på höstkläder. Titta menar jag då eftersom jag inte har lyckats hitta en miljon i nått gathörn eller bakom soffan än ;) Det är faktiskt nästan det enda jag saknar med att inte jobba, pengar. Vad som däremot behöver köpas är några pyjamasar till Meja. Hon har ju sovit i bara blöja hela sommaren, men nu börjar det bli lite för kallt framåt morgonen. Tur att jag i veckan fått rabattkuponger från både Lindex, Kappahl och HM :)

Meja och Maksim

2009-08-13, 15:49:39 / Kategori: Allmänt
Sofia och Maksim åkte för en stund sen. Meja har letat igenom hela huset för att kolla om dom verkligen inte var kvar, när hon insåg att dom inte var någonstans så satte hon sig för att leka med sina saker igen. Måste säga att dom var mindre intresserade av varandra än vad jag trodde dom skulle vara. Visst dom pillade och drog lite i varandra, snackade lite och så men ändå. Dom var nog mer intresserade av varandra senast.  Meja inledde förståss med ett glädjetjut som gjorde stackars nyvakna Maksim helt förskräckt. Det gick dock över fort som tur var :)
 
 

När ungarna hade busat utomhus en stund efter lunch så tog vi en promenad. Båda somnade inom 5 min. Man blir trött av att busa med en kompis. Det var varmt och soligt tills det helt plötsligt började regna. Ösregna. Ganska blöta hann vi bli innan vi var hemma. Tur att det var varmt i alla fall. Tack för en trevlig dag :)

Ikväll ska jag försöka hinna sätta in lite bilder i Mejas album när hon har gått och lagt sig. Nu har jag tre månaders bilder som ska in och det blir bara jobbigt när det blir för mycket. Jag vill ju orka skriva och göra det fint med :)

Glöm inte att rösta på mej som veckans blogg HÄR

Roligt besök idag

2009-08-13, 08:40:21 / Kategori: Allmänt

Natten sådär, vaken två gånger, men sen var det tyvärr morgon redan vid 06.10. Innan sju är för tidigt för mej :) Meja skruttan är förståss glad och pigg som aldrig förr så hon har uppenbarligen sovit tillräckligt. Tur är väl det. Kanske hinner hon sova förmiddag innan vi får besök idag om vi har tur. Min mage strular fortfarande, undrar om det är nått annat än det vanliga. Känns annorlunda när jag tänker efter. Aja, jag får väl vänta och se hur det utvecklar sig.

Idag kommer Sofia och Maksim hit. Ska bli jätteskoj att träffa dom igen, Maksim är ju bara sju dagar yngre än Meja. Det var ett tag sen vi sågs sist så förhoppningsvis så har ungarna lite större utbyte av varandra idag. Vi får väl se. Ser ut att bli okej väder, så en promenad till lekplatsen kanske vi hinner med idag istället. 

Skruttan är en envis unge och kryper om och om igen fram till trappan för att kalla på pappa som har gått och lagt sig för att sova en snabbis där nere innan han ska till jobbet. Hon vet att han inte har gått. Eftersom hon inte har lärt sig att ordet pappa betyder pappa så är det mest gnäll. Måste locka tillbaka henne med en bok... så ja :)

Hoppas ni får en bra dag!


Hon lyckades

2009-08-12, 18:31:40 / Kategori: Allmänt
Har faktiskt lyckats städa nästan hela huset. Inte skinande rent, men renare än innan :) Meja har helt plötsligt fått för sig att dammsugaren är läskig så man får dammsuga lite snabbt om man har henne med. Knasfian, jag undrar varför? Jag har också hunnit tvätta två maskiner. Känner mej lite duktig.

Tänkte ta bilen och åka iväg ett ärende när jag upptäcker att det är punka på den *suck* Ställa sig och försöka byta det med en radan lite frustrerad Meja var ingen idé så vi gick en kort promenad istället. Magen känns bättre med inte bra. När vi kom tillbaka så busade vi i trädgården och Meja lyckades klättra upp för rutschkanan alldeles själv :) Förvånad och lycklig var hon när hon kom upp skruttan.



Efter den underbara natten så bestämde sig skrutt för att hon bara behövde en vila idag. Mellan 10.30 och 12.00, sen dess har hon varit vaken. Det är ju 6,5 h nu. Vi ska strax bada och sen är det läggdags. Rimligtvis så borde hon vara så trött så att hon sover bra i natt igen, men man vet ju aldrig. Inga tecken på trötthet så långt ögat når...



Förresten så kan du rösta på mej som veckan blogg hos Emelie. Tryck HÄR för att komma till tävlingen :)

Extra mysig

2009-08-12, 10:55:01 / Kategori: Allmänt
Ibland är det som om skruttan vet att mamma inte mår bra. Då blir hon så där extra mysig och go, leker till och med själv stundvis :) Min mage är verkligen inte kompis med mej idag, har legat på madrassen som vi har på Mejas rum medan hon har lekt runt mej. När hon har tröttnat på att leka själv så har vi sjungit och läst saga tillsammans :) Hon älskar verkligen böcker vår sötnos, sittar gärna och tittar själv, men blir överlycklig om man börjar läsa för henne. Det ligger böcker lite här och där som hon når själv, och helt plötsligt hittar man henne med en bok i knät. Försiktig med dom är hon också än så länge, inga utrivna sidor här inte.

Nu har skrutt somnat för sin förmiddagsvila så jag har bäddat ner mej med vetekudden på magen :) Skönt kan jag lova, tror att det värsta håller på att släppa nu som tur är. Ute regnar det så man missat inget fint väder genom att ligga inne och uggla i alla fall. Kanske ska jag passa på och sova lite nu med...

Vi hörs senare, hoppas ni har en bra dag i regnet!

Supernatt för Meja

2009-08-12, 08:17:21 / Kategori: Allmänt
Älskade ungen sov bra, riktigt bra. Närmare bestämt mellan 19.00 och 07.30 :) Inte ett knyst hördes från henne på hela natten. Jag sov tyvärr inte lika bra eftersom min mage bråkar igen. Får väl fundera över vad jag ätit och kanske plocka bort nått mer från kosten ett tag. *suck*

Sven gick precis till jobbet utan att Meja blev ledsen, underbart! Ett par dagar när han har gått så har hon ju blivit hysteriskt ledsen. Dags för den värsta pappigheten att släppa nu hoppas jag. Nu var hon ju i och för sig jättepigg och glad så det gör väl sitt till.

Idag ska det städas lite här hemma eftersom vi får gäster imorgon. Måste fundera ut nån bra lunch att bjuda på också. Hmm. Sen ska vi väl gå ut, kanske till lekplatsen, om det kan låta bli att regna. Självklart ska vi mysa och busa med som vi gör varje dag :)

På bättre humör

2009-08-11, 17:13:19 / Kategori: Allmänt
Dagen blev lite bättre :) Vi åkte iväg och storhandlade, ganska tråkigt, men Meja tycker det är kul. Sen hem ,hon sov och vi åt lunch båda två innan vi åkte iväg. Köpte småbarnsbestick till Meja idag, såna där som är lite böjda så att det är lättare att stoppa in dom i munnen, vet ni vad jag menar? Mest för att hon ska få vänja som vid bestick. Hon fick testa dom när vi åt lunch och lyckades faktiskt sticka fast och sen stoppa in gaffeln i munnen ett par gånger. Sen blev det mest med handen, men gaffel höll hon stenhårt i hela måltiden :) Knas som vanligt :)



Lilla Nikolas sov när vi kom, men när han väl vaknade så blev Meja superglad. Pratade så högljutt så att han blev rädd stackaren :) Hon tittade, klappade och undersökte, dock lite väl hårdhänt emellanåt. Tror att hon blev lite svartsjuk när Nikolas kom upp för då fick hon inte all uppmärksamhet längre, men det släppte efter en liten stund. Det var i alla fall trevligt att prata bort eftermiddagen, mycket bebisprat blir det ju.

Paket på posten fick jag idag med, alltid trevligt :) Ett med ett par mjukisar som jag köpt på Tradera till Meja, och ett från mormor med en klänning och en summersuit i. Lite sommar till blir det väl :)

Saker att vara glad över denna trötta dag

2009-08-11, 11:59:46 / Kategori: Allmänt
-Jag har ju världens bästa unge, även om hon sover dåligt så är hon för det mesta superglad och sprallig.
- Jag har två gulliga bonusbarn.
- Jag har en underbar man som jag ska gifta mej med nästa år.
- Vi bor i ett fint hus som vi har valt tillsammans.Just nu ser det dock ut som kaos här.
- Jag får vara mammaledig nästan 5 mån till.
- Alla gulliga kommentarer man får från er bloggläsare.

<3 <3 <3

Förresten så kom jag på en annan sak som också gjorde mej glad. Bloggen har ju varit med på foraldrabloggar.se topp 100 lista två veckor i rad :) Ganska långt ner på listan båda veckorna, men roligt ändå!

Inte lönt

2009-08-11, 08:28:14 / Kategori: Allmänt
Dumt av oss att tro att hennes sovande på nätterna skulle bli en vana :( Det är ju bara det att man vill ju så gärna tro det när man aldrig får sova. I natt hann hon i alla fall vakna till två gånger redan innan 00 och sen vid 04 ville hon vara vaken, tog 45 min att få henne att somna om. Morgon var det tidigt, vet inte riktigt när för Sven tog henne och gick upp så jag fick sova lite till. För tillfället känner jag mej trött, sur och deppig. Jag behöver sömn.

Efter lunch ska vi i alla fall iväg till Malin och lille Nikolas för att fika. Hoppas att det gör mej på lite bättre humör. Dom har precis flyttat så det ska bli kul att se huset :) En liten promenad går vi väl med om vädret inte blir sämre. Alltid trevligt att snacka lite och Meja är förhoppningsvis nöjd för att det är en liten bebis att titta på, och en ny miljö att undersöka :)

Måste rycka upp mej...

Gnälliga dagen

2009-08-10, 20:41:49 / Kategori: Allmänt


Efter BVC var allt bara fel. Inget var kul och det gnälldes hela tiden. Jag trodde att lite sömn och lite lunch skulle råda bot på det, men oj vad fel jag hade :( Inget har passat skrutt idag, det enda som var lite kul var att gå fram och tillbaka på garageuppfarten. Om och om igen, tror vi hann med sex varv ( den är ganska lång) innan hon blev trött i benen. Hon gick dock utan byxor, så ett litet fall orsakade hennes första skrubbsår på knät :) Hon tittade mest förvånat när det kom lite, lite blod, och sen iväg igen.

Det blev inte heller bättre när pappa kom hem, tvärtom ännu mer gnälligt. Nu har hon till slut somnat 20.30 (!) och jag hoppas verkligen att hon sover gott för efter den här dagen behöver i alla fall jag sömn. Nu ska det mysas med lite te och om en  timme är det Beck på tv :) Förhoppningsvis vaknar vi alla glada och pigga till en ny dag sen!

BVC besöket

2009-08-10, 12:36:46 / Kategori: Meja 6-12 mån
Kom lite tidigare till BVC så Meja fick leka lite i väntrummet. Två stor killar var där och busade så hon satt mest och tittade facinerat på dom :) Gick lite med gåvagnen också, och precis då kom vår BVC sköterska. Hon sa att det var väldigt tidigt att Meja gick med den redan, och när jag sa att hon gjort det i nästan två månader blev hon väldigt förvånad.

Sen pratade vi en stund om dom första åtta månaderna, om sommaren och vad Meja kan. Hon menade att Meja är väldigt tidig med allt, vilket vi redan visste. Meja pekade på lampan och sa bapa som hon brukar, ville väl visa vad hon kan lilla skruttan :)

Vägning och mätning stod förstås också på programmet. Skruttan väger nu 10180 g och är 72 cm lång, upp lite över ett kilo på en månad. Sköterskan tyckte att det var ganska mycket med tanke på att hon rör sig konstant och trodde att viktuppgången kommer att plana ut nu. Vi får väl se, det vore ju skönt om hon inte blev så mycket tyngre innan hon börjar gå...

I den här kyrkan...

2009-08-10, 09:57:11 / Kategori:


...skulle jag gärna vilja gifta mej. Visst ligger den underbart vackert? Meja döptes där, den är liten och mysig. Helt perfekt alltså :) Dock ligger den ju ett par mil från festlokalen, man skulle vilja transportera gärsterna därifrån med båt, men, ja, det är ju rätt dyrt. Är det okej att gästerna kör själva mellan kyrka och lokal när det är så långt, eller borde man välja en närmare kyrka? Så mycket att tänka på.

Kyrkan går dessutom inte att boka förrän 1 jan, så en annan kyrka kommer att bokas innan dess så man vet att man har en kyrka i alla fall :)

Ny vecka

2009-08-10, 08:26:01 / Kategori: Allmänt
Hade en väldigt lång läggnaing av skrutt igår, en hel timme tog det innan hon till slut somnade ihopkurad tätt intill mej i vår säng. Har ingen aning om vad som var fel. Två gånger har hon vaknat till kort under natten, men nu är hon som vanligt igen :) Full fart så man knappt hänger med.

Nu är det vardag på riktigt, förra veckan blev det bara mjukstart. Nu jobbar Sven hela veckan som vanligt och vi är ensamma. Känns konstigt. Vi har i alla fall lite inplanerat och sen får vi ta resten som det kommer :) Det brukar bli bäst så.

Idag är det 8 mån kontroll på BVC, ska bli spännande, det känns som om hon ha vuxit mycket under sommaren vår lilla tjej. På onsdag går vi nog på rytmik så hon får träffa lite andra barn. På torsdag kommer Sofia och Maksim hit, blir superkul :) Ja lite har vi planerat men resten får vi ta som det kommer. Jag ska hinna måla klart Mejas möbel också när hon sover nån dag, och sen fundera över vilket som ska bli nästa projekt.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Härlig dag

2009-08-09, 17:34:57 / Kategori: Allmänt


Vi har haft en underbar dag ute på Alskär som ligger långt ute i skärgården. Från baksidan av ön ser man bara hav så långt ögat når :) Meja sov både på vägen dit och vägen hem så det var ju väldigt smidigt. Hon är ju inte så glad över sin flytväst och när hon sover så märker hon den ju inte :) Hehe. Sen har hon badat, busat och myst hela dagen. Smakat på allt hon hittar på standen/ i vattnet och flörtat med folk på standen. Tja som vanligt alltså :)

Det var massor med fina segelbåtar ute när vi åkte hem, typiskt att det nästan aldrig är så här fint väder när vi seglar. Värsta lyxigt ju när det är sånt här kanonväder! Vi plockade med oss hallon hem från Svens föräldrar så Sven håller på att göra hallonpaj nu *mums* Nu vet ni vad vi ska göra ikväll, mysa med hallonpaj ute i trädgården :)


finns det något bättre än vatten??


trötter på vägen hem

Mysig morgon

2009-08-09, 08:47:09 / Kategori: Allmänt
Sven och Meja busar för fullt här i sängen :) Vår bästa tjej sov även i natt tolv timmar i sträck. Man kan säga att det är en vana nu efter fyra nätter, sen vet man ju aldrig hur länge det håller i sig, men gladast är vi i alla fall :D Jag hade liksom glömt hur det var att få sova en hel natt. 

När man hör Meja vakna på morgonen så är hon glad där inne på sitt rum. Man kommer in och då står hon upp i sängen och hoppar. Sen vinkar hon och säger hej till lampan i taket (morfar har lärt henne det) och till fjärilarna på väggen :) Sen bär men in henne till oss och om man har tur så får man gosa lite med henne. Efter det så ska hon ner på golvet och leka. En liten stund leker hon själv, och när hon har tröttnat så ställer hon sig upp vid sängkanten för att bli upplyft.

Idag har hon inte ens ätit välling utan vi ska ner och äta frukost nu :)

...idag blir det förresten ut med Svens brors båt så jag återkommer i kväll med bilder...

Tröttast

2009-08-08, 19:27:17 / Kategori: Allmänt
Trots så bra sömn två nätter nu så är jag galet trött :( Känns som om jag skulle kunna sova dygnet runt, typ som i början av graviditeten om ni kommer ihåg. Jag är inte gravid så tro inte det. Däremot så tror jag att jag har järnbrist, mycket järnbrist. Jag fryser och är hängig :( Har börjat dricka blutsaft nu så hoppas jag att det hjälper, annars får jag väl ringa läkaren och få samma järntabletter som jag hade innan utskrivna. Så här kan det ju inte vara.

Jag kom inte iväg till standen idag, hade verkligen ingen lust, Sven och Meja åkte ner en stund själva medan jag vilade. På eftermiddagen tog vi faktiskt en tur till Ikea i värmen för att göra lite nytta. Köpte ramar, lite lådor till en möbel som jag håller på att fixa till Mejas rum och andra småsaker som vi behövde. Jätteskönt att komma iväg lite, det är ju så mycket lättare när man är båda än om jag ska åka själv med Meja.

Meja, ja hon var en liten ängel på Ikea :) Hon stod upp i kundvagnen och pratade glatt med alla runtomkring. Fikade på leverpastejmacka som vi hade med oss och var superlycklig. Lyckades tugga sönder en kartong med glödlampor också innan vi kom till kassan. Ajabaja.


Bästa lilla tjejen

2009-08-08, 08:23:28 / Kategori: Allmänt
Det har jag det :) La henne kl 20 igår och hon vaknade 07.45 imorse. Kan ni förstå?? Efter fem månader av helvetesnätter (hon sov ju bra dom tre första månaderna) så har hon nu sovit tre bra nätter i rad. Jag känner mej nästan pigg idag, en väldigt ovan känsla kan jag lova :) Känns ju faktiskt som om det har vänt på riktigt nu. Wiiie!

Solen, jag den skiner som vanligt så det blir väl ner till Svens föräldrar idag gissar jag. Vi var ju på den stora stranden går så det är skönt att växla lite.

Smaskens med vindruvor

2009-08-07, 15:20:15 / Kategori: Allmänt
Precis kommit hem från stranden. Så jäkla mycket ungar där, men ingen alls i Mejas ålder. Jättesynd. Hon badade och plaskade som vanligt, och blev jättearg varje gång hon var tvungen att gå upp. Knasungen. Så fort hon ser nån med mat börjar hon genast krypa ditåt, man kan ju nästan tro att hon svälter här hemma som hon beter sig. Vi hade med oss vindruvor, och det var en höjdare tyckte hon. Satt själv och plockade loss dom, fast efter en stund blev ju klasen för intressant och var tvungen att undersökas närmare :)

Nu sover vår lilla älskling gott, vilket är skönt eftersom man får några sekunders vila då. Foglossningen är för jävlig idag så det är ingen höjdare att gå runt med Meja när hon vill gå. Usch och blä, hoppas det är bättre imorgon! Ikväll ska vi grilla fläskfilé och äta det med rostade grönsaker och sås. Hoppas att jag kan få lite massage också, får väl flörta lite extra med Sven :) Mysfredag helt enkelt. Sen blir det nog tidig kväll och hoppas att vi får sova bra i natt med. *håller tummarna*

Hoppas ni får en mysig fredagkväll allihopa <3

Sömn till hela familjen

2009-08-07, 08:37:35 / Kategori: Allmänt
Vi testade att lägga skruttan lite senare än vanligt igår. Dom två bättre nätter vi har haft på sistone så har hon lagt sig lite efter åtta istället för vid sju. 20.30 somnade hon gott i sin säng. Vid 05.30 vaknade jag av att hon gnällde lite och tänkte att jag måste ha missat tidigare vakningar. Men icke, Sven hade inte heller varit uppe :) Nio timmar isträck sov hon alltså, det ni! Tog in henne till oss gav henne välling och vi sov till 07.30. Underbara natt!

Trött är man ju ändå för man har så mycket sömn att ta igen, men ändå. En bra och två okej nätter den senaste veckan, kan det vara så att det äntligen börjar vända? Hoppas, hoppas!

Ute skiner solen och det är helt vindstilla. Det betyder så klart stranden. Sven jobbar väl nu på förmiddagen så går vi sen efter lunch, så härligt att ha stranden så nära :) Kanske ska jag ta och åka iväg och köpa lite picknikmat när Meja sover sen så det kan bli en riktig mysdag.

Helgen är än så länge helt oplanerad. Det ska ju bli fint väder så det måste tas tillvara. Kanske kan vi får låna någons båt, men troligvis används dom av ägarna själva. Vad ska ni hitta på?

Sol och bad

2009-08-06, 16:47:01 / Kategori: Allmänt
Blev lite orolig för att solen försvann en stund på förmiddagen, men sen kom den tillbaka igen med besked :) Tre av kusinerna kom hit för att leka med Oliver så vi gick allihopa ner till Svens föräldrar. Där nere var redan Svens bror med ytterligare två kusiner. Fullt hus blev det kan man säga. Mejas yngsta kusin Emma var där och dom tycker ju att det är så kul att träffas. Satt bredvid varandra i vattenbrynet och plaskade. Emma delade snällt med sig av leksakerna till Meja.



Att Meja är ett litet badmonster har vi ju vetat länge. På sista tiden har hon börjat med en ny grej när vi är på stranden. Hon kryper ut i vattnet, men hon stannar inte där hon bottnar utan fortsätter ut munnen stänger hon och andas med näsan. Sen håller hon andan och plasksimmar när det blir för djupt. Givetvis håller hon sig inte flytande, men inte en enda kallsup får hon. Väldigt bra, men det gör ju också att man verkligen måste se upp när man badar med henne. På standen förra veckan var det en kvinna som frågade om vi gått på babysim med henne eftersom hon kunde så mycket :)

Till hösten blir det nog dock inget babysim, det kostar ju galet mycket och det känns som om man borde använda pengarna till något annat. Sen så ska Oliver gå på simskola och då tänte vi att man kan bada med Meja medan han simmar. Hur har ni andra gjort med babysimmet? En eller flera terminer?


Sötaste Emma har lånat Mejas hatt med och har på den vänstra bilden bådas hattar :)

God morgon

2009-08-06, 08:38:20 / Kategori: Allmänt
Natten var faktiskt helt okej :) Lilla fröken var vaken tre gånger mellan 20.30 och 08, alla gångerna var det bara att stoppa i nappen så somnade hon om :) Jag började natten inne hos Meja för att Sven skulle få sova, men vid 03 flyttade jag in i sovrummet igen för det var så obekvämt och hon vaknade ju ändå inte. Man undrar ju dock vad som är skillnaden? Varför sov hon helt plötsligt okej i natt?

Ute är det superväder redan :) Sven jobbar hemma och har bestämt sig för att han har tid att gå till stranden vid lunch. Han ska sen iväg på möte ikväll så det är ju perfekt med lite sol och bad där emellan :) Blir väl ner till hans föräldrar antar jag. Oscar var där nere och badade igår, tydligen var det nästan 25 grader i vattnet. Passar mej perfekt!

Ni undrade om trappor hemma förresten. Ja, vi har en trappa, som har grindar både uppe och nere. Hon har klättrat ett par steg i den nån gång under övervakning men inte mer...

Kan själv

2009-08-05, 22:01:41 / Kategori: Meja 6-12 mån


Vi har ju varit på middag hos några vänner och det var jättetrevligt. Vi fick kräftor och till efterrätt kladdkaka :) Gott! Jag är ju lite besvärlig som varken äter laktos eller gluten, men dom lyckades fint. Meja var glad och nöjd hela kvällen, smaskade i sig några räkor, bröd och lite jordgubbar. En massa roliga leksaker fanns det också att titta och smaka på ;)

Hon klättrade upp för hela deras trappa själv. Ganska duktigt tyckte jag. Väldigt nöjd var hon i alla fall när hon kom upp. Kröp direkt iväg för att kolla vad dom stora killarna gjorde. Lilla sötnosen!


Skitnatt och nya skor

2009-08-05, 12:24:15 / Kategori: Shopping
Natten, tja, den var skit :( I natt får jag nog flytta in och sova på Mejas rum så Sven får sova lite. Han har ju faktiskt ett jobb att sköta på dagarna. Nu har skrutt äntligen somnat för sin förmiddagssvila (?) Att hon somnar så här sent betyder att hon bara sover en gång idag, vilket hon har gjort dom två senaste dagarna med. Är det inte lite tidigt att sluta sova flera gånger om dagen? Ja,ja skrutt gör ju allt på sitt vis.

Under förmiddagen har vi gungat massor, det är verkligen en favorit för Meja :) Med posten idag kom skorna som jag köpt på Tradera till henne. Superfina, luktade fortfarande nya till och med. Känns som ett bra köp. Kostar nya runt 500 kr, fick dom för 135 kr inkl. frakt :) Bra i storlek var dom också såvida inte hennes fötter börjar växa jättefort. Givetvis provades skorna och hon gick fram och tillbaka på garageuppfarten ett par gånger. Tydligen var skorna sköna :)



Ikväll ska vi iväg på middag till två vänner med lite större barn. Passar killarna perfekt, och Meja gillar ju alla barn oavsett ålder :) Skönt att komma bort på middag med och bli lite bortskämd. Kan behövas när man är så här trött.

Skrutt 8 månader!

2009-08-05, 08:58:35 / Kategori: Meja 6-12 mån
Om 4 mån är det ettårskalas, galet vad tiden går fort!



Nu när skrutt är 8 mån så kan hon bland annat...

- sitta och sätta sig upp själv
-krypa snabbt
-halvspringa med sin läragå vagn
-resa sig mot något och stå med bara en hand som stöd
-gå utmed möbler
-äta själv med händerna
-vända blad i en bok
-lägga armarna i kors, sååå sött
-vinka och säga ejhej när man kommer
-svara på frågan var är lampan genom att titta/peka på den och säga bapa
-förstår när man säger kom

<3

Meja och Oliver

2009-08-04, 14:15:27 / Kategori: Meja 6-12 mån


Oliver måste vara världens bästa storebror :) Han leker och busar med Meja massor. I förmiddags när han hade vaknat så kom han direkt upp för att kolla vad Meja gjorde. Sen satte han sig och spelade på xylofonen med henne, så jäkla gulligt! När dom spelat färdigt bestämde han att dom skulle leka med hans bilar så jag bar ner Meja till hans rum.  Tycker att det är så snällt att han låter henne pilla på och leka med hans bilar, hade ju inte varit konstigt om han inte ville det.

Sen gick han omkring med henne medan vi gjorde frukost, byggde med klossar och busade. Så ska en storebror vara tycker Meja. Hon har till och med ett alldeles speciellt leende som bara Oliver får när han kommer. Innan killarna kom från sin mamma igår kröp hon in i Olivers rum och satte sig med hans nalle i famnen. Hur gulligt som helst :)

En bättre än ingen

2009-08-04, 08:30:48 / Kategori: Allmänt
Jaha, en bra natt är väl bättre än ingen antar jag. Den här natten var i alla fall kaos :( Sven har varit uppe typ tusen miljoner gånger för att ge henne nappen. Efter att hon fått mat vid 06 så sov hon i alla fall till 7.45, man får ju vara glad för det lilla :) Det är så jäkla tråkigt att vara så här trött dag efter dag. Ingen ork till nånting vettigt alls har man. Blää.

Idag hade jag tänkt att vi skulle gå till stranden, men vi får väl se. Kanske blir det trädgården ändå, men med det ljuvliga humör som fröken hade igår vill man ju inte vara på stranden ensam med henne. Får kolla om killarna vill följa med. Idag gick det lite bättre när Sven gick till jobbet i alla fall. Ett kort gnäll och sen var det över :) Väldigt skönt måste jag säga.


Skrutt älskar blåbärspannkaka :)

Hoppas ni får en fin dag allihopa!

Gnälldagen

2009-08-03, 18:10:07 / Kategori: Allmänt
När pappa åkte till jobbet imorse så blev det lite olyckligt för pappagrisen. Som tur var gck det snabbt över. Efter det har jag ägnat dagen åt att roa en liten skrutt som inte har velat göra i princip nånting. Inte bada (??) inte leka med rutschkanan, inte busa helt enkelt inte var ute alls.

Dessutom så var ju katten tvungen att väcka henne när hon väl sov, man kan ju bli galen för mindre :(

Inne har hon gått med på att spela piano och bygga lite med klossar. Ganska kämpig dag med andra ord. Så fort Sven och killarna kom hem så blev hon överlycklig. Så jäkla nöjd är hon med att ha folk omkring sig. På onsdag blir det nog rytmik för oss så hon får träffa lite andra barn. V 36 börjar öppna förskolan sin verksamhet i Gustavsberg får nog ta och gå dit med henne sen ibland med.

Som toppen på den här dagen så hade jag sönder min telefon *SUCK*  Nu saknar jag telnr till en massa människor.

Nu ska vi i alla fall ha en trevlig kväll med måndagsmys eftersom killarna kom idag. Imorgon måste ju bli en bättre dag helt enkelt :)

Dagen i Sandhamn

2009-08-03, 11:30:14 / Kategori: Allmänt


Åkte iväg efter frukost igår. Ganska fint väder men inte standväder direkt. Satt ute på färjan och det var till och med lite kallt. När vi kom fram gick vi en promenad i den lilla byn innan vi satte oss för att äta lunch på en uteservering. Jag åt en otroligt god fisk/skaldjursgryta med aioli :) *smaskens*  Efter det gick vi över ön för att komma till stranden, lagom mycket folk var där så man slapp trängas. Skönt.

Meja var superintresserad av barnen som var en liten bit bort från oss. Kröp dit och tittade, ville låna spaden och bara få vara med. Blev ledsen när dom sprang ner till vattnet för att bygga, blev glad igen när dom kom tillbaka. Lilla knas. Dom brydde sig ju inte om henne "stora killar" som dom var. Säkert 4-5 år gamla. Ganska kallt i vattnet var det, men det verkar ju aldrig hindra våran unge från att bada direkt. Hon plaskade glatt på :)

När vi skulle hem så hade jag givetvis kollat fel på tidtabellen så vi missade båten. Haha. Ingen större fara skedd dock, vi gick och satte oss på en uteservering. En kall cider intogs i solen. Underbart, och bra avslutning på Svens semester.

<3

Woohoo

2009-08-03, 08:22:51 / Kategori: Allmänt
Älskade ungen har sovit superbra i natt!! Hon gick och la sig när vi kom hem igår 19.30, åt 400 ml välling och somnade. Vid 22 hörde vi henne skrika till, jag sa till Sven att vi väntar och ser vad som händer om vi inte kommer direkt. Efter 30 sek var det tyst, skrutt hade stoppat i nappen själv :) Sen har hon bara vaknat en enda gång under natten (!!) vid 04 fick Sven gå in och stoppa i nappen till henne. Vaknade gjorde hon vid 07.30 :) Glad mamma idag kan jag lova :)

Meja har precis krupit in på sitt rum och stängt dörren. Jag hör henne sitta där inne och leka, tänk att hon har blivit så stor min lilla skruttunge :)

Idag ska jag iväg till naprapaten innan mamma och pappa åker hem så Meja stannar hemma med dom. Efter det så får vi väl se hur vädret blir. Antar att det blir en mysa och busa i trädgården dag. Känns konstigt att det är vardag igen. Hu, bara fem månader kvar tills jag börjar jobba. Killarna kommer idag, efter två veckor hos sin mamma. Mysigt :) Meja blir så underbart glad när dom kommer, speciellt Oliver är hon superfötjust i. Han leker ju så mycket med henne så jag antar att det är därför han är extra speciell av dom två.

Språkutveckling

2009-08-02, 19:52:19 / Kategori: Meja 6-12 mån
Meja har ju jollrat länge nu, men dom senaste två veckorna har man börjat märka att hon förstår mycket. Hon klurar mycket med tungan för att få fram nya ljud och bokstäver. I början var det mest papapapa men nu är det allt möjligt. Säger man "Meja var är lampan?" så pekar hon och säger bapa. Idag på båten när morfar gick runt med henne så pekade hon på varenda lampa dom såg och sa bapa. Hon har alltså klart visat att hon förstår vad lampa är samt skaffat ett ord för det. 

Samma sak med katt, vi har ju en katt hemma som hon gillar. Hennes favoritbok innehåller också en katt, och hon har en mjukiskatt. Ordet katt används alltså en del här hemma. Helt plötslig har hon börjat säga tatt när katten visar sig. Tittar man i boken och frågar var katten är så pekar hon direkt. Ställer man samma fråga på sidan där katten inte finns så bläddrar hon fram till nästa sida och pekar på katten där.

Vinkar och säger ejhej när man kommer gör hon också :) Tre ord kan hon ju sötungen!

Hur häftigt som helst ju :)

Me like :)

2009-08-02, 09:36:37 / Kategori:


Blev ju lite förtjust i korta brudklänningar när jag och syster var och tittade. Hittade den här igår på den här sida och tycker att den är superfin :) Dock finns den inte i Sverige, utan måste beställas, tror ni man vågar det? Man måttbeställer och får den uppsydd så passa lär den ju göra såvida man mäter rätt. Ska försöka hitta något liknande här hemma, men annars kanske, kanske man kan våga beställa...

Skrutt har flyttat ut

2009-08-02, 09:10:27 / Kategori: Allmänt
Igår bestämde vi att hon ska sova i sitt eget rum för att vi inte ska störa varandra. Maten är ju borta så nu blev det nästa steg mot att få bättre nätter. Första natten i eget rum gick både bra och dåligt. Det som var bra var att hon faktiskt sov mellan 00-04 utan att vakna :) Det dåliga var att hon var vaken tre gånger innan 00, och ett gäng gånger mellan 04 och 06 då hon fick välling. Sov sen till 08.30 :) Härligt med lite sovmorgon efter allt stök. Det kändes i alla fall hoppfullt att hon sov fyra timmar i sträck mitt i natten :)

Idag skiner solen för första gången på länge. Det betyder att vi ska åka ut till Sandhamn :) Förhoppningsvis blir det så varmt att man kan sola och bada. Annars åker vi ut, äter lite lunch och promenerar runt. Blir bra vilket som. Sista dagen på Svens semester idag :( Imorgon är det bara jag och Meja igen, känns konstigt faktiskt.

Jag ska vara hemma fram till årsskiftet med Meja, sen tar Sven över. Känns som om vi snart är där ju! Hur gör ni med ledigheten? När börjar ni jobba igen?

På nya äventyr

2009-08-01, 18:15:05 / Kategori: Allmänt

Efter lång mysmorgon i sängen, blev det lunch och sen en promenad ner till Svens föräldrar för fika. Solen ville inte riktigt titta fram men det var vindstilla och ganska varmt. Hos Svens föräldrar finns den här taktorn som man ju egentligen trampar fram. Meja fick sitta på den och så puttade jag på så hon fick åka lite. Givetvis var det jättekul :)

Sen fick hon sitta med och fika. Smörgåsrån, vatten och jordgubbar slank glatt ner. Man får verkligen akta det man har på bordet, så fort man glömmer hur långa armar lilla fröken har så åker ju något i golvet. Tur att man inte äger så många dyrbarheter ;)

Hoppas ni får en mysig lördagkväll!

Trött lördag

2009-08-01, 09:37:46 / Kategori: Allmänt
Natten var riktigt dålig. Meja vaknade och vaknade och vaknade. Hon somnar ju om fort igen, men jag somnar absolut inte om så fort. Som vanligt lyckas jag inte somna heller nu när jag lämnat ner Meja till mamma och pappa. Sånt är livet. Är så trött så det finns inte :(

Meja kände igen mormor och morfar när dom kom igår. Kanske inte så konstigt med tanke på att vi nyss var nere hos dom, men ändå. Igår kväll grillade vi kyckling och hade grönsaker till. Till efterrätt blev det blåbärspaj som Sven fixade :) Det växer ju en massa blåbär på vår tomt så det är ju bara att gå ut och plocka om man vill ha. Lite lyxigt :) 



Med den här härliga bilden från lekplatsen som morfar tagit säger vi god morgon till alla söta läsare!