Vagnstrejk

2010-09-30, 11:26:35 / Kategori: Allmänt
Underbart väder idag, skulle vilja ge mej ut på en promenad. Tyvärr så vagnstrejkar Alvin för tillfället så det får jaga hoppa över. Tror han tycker att det är tråkigt när han inte ser något. När jag har bilbarnstolen på vagnsunderredet så är han rätt nöjd. Där i är han ju dock inte så skyddad. Sittdelen känns lite tidigt att börja med.

Istället för promenad så blir det lunch med Helena och Linda samt deras småttingar. Trevligt. Mejas sista dag på denna förskolan idag så jag hämtar nog lite tidigare så jag kan plocka ihop hennes sakar och säga hejdå ordentligt. Känns konstigt. På måndag börjar vi om igen på nya förskolan. Gångavstånd dit, underbart!


Läkarbesök

2010-09-29, 19:48:42 / Kategori: Allmänt
Dagen har rullat på. Var hos läkaren imorse eftersom jag missänkte urinvägsinfektion. Hon hittade inget, men frågade om jag ville ha en penicillinbehandling ändå. Hon tyckte det lät som att det var det jag hade även om proverna inte visade något. Tänkte att det skadar ju inte och tackade ja till det. Hoppas att besvären släppper nu så det inte är något annat.

Sen tog jag det väldigt lugnt när jag kom hem. Sven har jobbat hemma så Alvin har mest varit med honom på kontoret. Skönt att få vila när man inte känner sig okej. Läkaren påminde mej om att det bara var 11 veckor sen mitt snitt och att det ju är en riktigt stor bukoperation. Vila när kroppen säger ifrån rådde hon mej.

Nu har Mejabus somnat, Alvin somnar snart och jag ska krypa ner i sängen med en kopp te.
Hoppas ni har en fin kväll!

Gladplutten

2010-09-28, 12:37:37 / Kategori: Allmänt




Stoo

2010-09-27, 19:32:01 / Kategori: Allmänt
Eftermiddag med kaos. Meja sover nu och Alvin är med Sven på kontoret en stund.

Hämtade Meja halv tre. Hon hade haft en toppendag trots snoret. Ungefär samma sekund som vi lämnade förskolan så började Alvin skrika. En timme senare skrek han fortfarande. Ingen aning om varför. Kanske ont i magen. Meja klarar inte av att Alvin får så mycket uppmärksamhet och blev helt galen. Klättrar, klänger och skriker.

Vi brukar alltid vara ute en timme när vi kommer från förskolan, en inte idag. Meja han bara ur bilen så säger hon ja måste sissa, synda dej mamma. Vill inte kissa i blöjan för hon är stoo. In med Meja och av med ytterkläderna, springer till toan. Då hade hon redan hunnit kissa det mesta i blöjan ändå. Sätter henne på toan och springer ut för att hämta skrikande Alvin. Hör Meja applådera sig själv i badrummet vilket betyder att det måste kommit kiss i toan med.

När vi väl är inne så vägrar hon gå ut igen. Så underhålla skrikande Alvin och galen Meja. Inte helt lätt. Till slut får jag Alvin lugn så han somnar en stund. Meja kröp upp i mitt knä och sa mysa mamma. Vi tittade på Emil en stund, och sen började kaoset om. En liten stund av lugn blev det i alla fall mitt i all röra.

Snoriga barn...

2010-09-27, 08:35:39 / Kategori: Allmänt
Två snoriga barn igen betyder mindre bra natt. Meja vaknade bara en gång, men lilla Alvin vaknade flera gånger för att han var så täpt i näsan. Åt i alla fall bara en gång precis som dom senaste nätterna vilket är bra. Verkar vara en ny rutin till vår stora glädje.



Den här veckan innehåller inte så mycket planer faktiskt. Ganska skönt eftersom Alvin är snorig och jag är trött. Idag ska vi i alla fall iväg och äta lunch med Helena och hennes lilla Tove. Hade tänkt att jag skulle försöka gå på mamma/babygympa denna veckan, men vi får se om jag orkar. Det är tisdag eller torsdag i så fall. På fredag eftermiddag blir det nog bus med Nina och Theo. Meja längtar efter Theo och frågar efter honom varje dag.

Bättre sömn snart?

2010-09-26, 09:37:29 / Kategori: Allmänt
Alvin har börjat sova bättre på nätterna. Inatt sov han 18.30-04 utan att äta. Han vaknade dock till vid 23.45, fick nappen och blev ombäddad igen och då somnade han. Dom senaste tre nätterna har varit liknande. Hoppas att det fortsätter. Storasyster har dock sovit urdåligt, så vi är tyvärr inte piggare ändå.

Idag blir en lugn hemmadag. Sven har visning i eftermiddag så då blir jag ensam med ungarna men det går nog fint. Nu på förmiddagen ska vi fixa lite i trädgården och städa lite inne. Meja började förresten dagen med att säga till att hon ville kissa. Hon satte sig på toaletten och kissade massor. Duktiga tjejen!

Hoppas ni får en fin söndag!

Djuris

2010-09-25, 12:31:46 / Kategori: Meja 18-24 mån
Vi har haft en superförmiddag på Nysveds gård. Meja har varit på Djuris för första gången och hon tyckte att det var toppen. Lite trött på slutet var hon, men vaknar man 5.30 så blir det så.

Vi fick börja med att prova ut ridhjälm. Sen fick hon lära sig att borsta hästen och sätta tofsar i manen på den. Hon lyssnade så koncentrerat när dom berättade hur man skulle göra med hästen. Var lite försiktig men borstade och klappade alldeles själv. Efter det fick dom övningsrida på trähästar innan det var dags att rida på den riktiga hästen. Meja var så nöjd.

När ridturen var avklarad så var det fikastund och sen var det dags att sköta kaninerna. Första fick dom ge kaninerna mat och vatten. Efter det så fick dom hjälpa till att städa kaninernas hage från bajs. Roligt tyckte Meja. Sista dom fick göra var att gå in till fåren och mata dom. Mjuka att klappa på var dom.

Efter två timmar tog vi en trött liten tjej och åkte hem. Tyvärr var alla grupper fullbokade framöver så Meja står som reserv. Håller tummarna för att dom andra är sjuka mycket ;)




Stolt mamma

2010-09-24, 09:25:49 / Kategori: Meja 18-24 mån
När jag hämtade Meja igår så var hon i full gång med att leka som vanligt. Hennes ena fröken sa att det var så synd att Meja ska sluta för hon är så otrolig på att leka, och en så bra kompis. Väldigt bra för gruppen. Hon leker med en kompis, eller med flera samtidigt. Hon kan byta lekkompis och leker med nästan alla på avdelningen.

Hon hittar på, fixar och har sig. Leker med olika saker och med väldig inlevelse. Kommer det nya barn så iakttar hon en kort stund innan hon ger sig in i leken med full fart. Leker också med barnen på den lite större avdelningen utan problem.

Kan man bli annat än stolt när man får höra sånt här?

Trött...

2010-09-23, 14:04:45 / Kategori: Allmänt
Ont i magen igår kväll. Vaknade med ont i magen idag med, inte skoj. Meja ville gå upp 05.30 så vi gick ner till tvn och bäddade ner oss i soffan. Tittade på Ice Age. Jag försökte sova vidare, men det gick inte Mejabus med på. Fick i mej lite frukost vid 8 och sen åkte dom till förskolan. Jag och Alvin gick och la oss igen. Lyckades inte somna tyvärr, men vila blev det åtminstone. Alltid nått.

Magen känns okej igen. Blev lite orolig där ett tag för att det skulle dyka upp magsjuka, men det verkar inte så. Finns ju roligare saker än magsjuka när man är två vuxna och fyra barn i en familj.

Dagen idag har alltså passerat utan något vettigt innehåll alls. Så blir det ibland. Ganska ofta nu för tiden om jag ska vara ärlig. Längtar verkligen tills Alvin börjar sova bättre så man blir lite piggare. Känner mej lite zombielik emellanåt. Idag sov han nästan till sju så det hoppas jag han fortsätter med. Fick ju inte njuta av det idag eftersom jag gick upp med Mejabus.

Gnäll, gnälll, gnäll...

Bygga lego

2010-09-22, 20:02:37 / Kategori: Meja 18-24 mån


Mamma, kom bygga lego!

Så låter det många gånger varje dag här hemma. Meja älskar sitt duplolego. Hon har dock inte så mycket, kanske 70 bitar, så hon blir rätt sur när dom bitarna tar slut. Hittade en annons på Blocket idag med billiga duplobitar så det blir nog till att köpa dom så hon kan bygga lite mer. Sen får hon önska sig i födelsedagsprent med ju. Perfekt tvåårspresent!

Zzzzz

2010-09-22, 07:15:11 / Kategori: Allmänt
Trött, trött, trött. Alvins nya ovana verkar vara att vakna vid fyra och sen inte riktigt vilja somna igen ordentligt. Fyra är inte morgon och det hoppas jag att han förstår snart igen. Meja har tack och lov haft en bra natt i alla fall. Efter lite frukost så hoppas jag att Alvin somnar igen så att jag kan göra detsamma.

Inga direkta planer idag, men det är fint väder så en långpromenad efter sovandet blir nog bra.

Föräldramötet på Mejas nya förskola var igår och inte idag som jag trodde. Som tur var så kom jag på det innan det var för sent. Sven gick och han verkade nöjd när han kom hem. Han fick inskolningsschema och lite annan information med hem. Ser bra ut. En och en halv vecka kvar tills hon börjar. Så skönt.

Finaste syskonen

2010-09-21, 19:12:13 / Kategori: Allmänt



Strömavbrott

2010-09-21, 07:49:21 / Kategori: Allmänt
Alvin började stöka 04.20. Alldeles för tidigt. Han är dessutom fortfarande vaken, men jag hoppas att han somnar innan Sven och Meja åker till förskolan. Sova ska jag med då kan jag lova.

Dagen igår blev inte alls som tänkt. Lunchen blev flyttad till på onsdag så jag och Alvin åkte till Sickla och köpte nya regnkläder till mej istället. Nu kan jag vara ute i regnet med Meja igen. Åkte och hämtade Meja och allt var ganska lungt till en början.

MEN 16.30 blev det strömavbrott precis när min trötta unge hade börjat titta på Spöket Laban och jag skulle fixa middag till henne. Behöver jag säga hur arg hon blev som inte fick titta vidare. Ingen varm mat kunde hon få heller. Välling skulle hon inte ha och fil var bara blää. Gaah. Efter massa skrik och bråk åt hon til slut lite fil med flingor.

Ni kan själva tänka er. Trött och lite hungrig Meja samt vaken Alvin. Sven jobbade sent. Skrik, bråk och Alvinterror från Mejas sida. Till slut så somnade i alla fall Alvin 18.00. Strömmen återkom strax därefter. Meja och jag tog ett bad, läste saga och då gick det även bra med välling. 19.15 somnade hon i sin säng och jag kunde andas ut.

Nya kläder till barnen

2010-09-20, 20:02:27 / Kategori: Shopping


Mejas dopkläder från POP



Kläder till Alvin i nästa strl 68. Dock ett tag kvar tills dom passar. POP och FIX

Ny vecka igen

2010-09-20, 07:23:12 / Kategori: Allmänt
Valet igår, jag vet inte. SD i riksdagen, hur tänker folk?

Vår vecka här hemma har i alla fall startat bra. Båda barnen sov bättre i natt än på länge. Meja gick inte upp förrän kvart i sju, otroligt skönt. Det första hon säger är Meja sissa. Det kom inget, men försöka skulle hon i alla fall.

I veckan har vi lite planerat, men inte så mycket. Skönt att ta det som det kommer. Idag är det i alla fall lunch med Jessica och lilla Alexander. På tisdag är det fika med mammorna från ett bebisforum jag är medlem på. På onsdag kväll är det föräldramöte på Mejas nya förskola. Ska bli spännande. Då ska vi även bestämma hur inskolningen ska se ut. Längtar tills hon börjar, det ska bli så himla skönt att kunna gå till förskolan istället för tat åka bil. Sen resten av veckan är ännu tom. Fredag behövs det en plan för i alla fall, för att undvika kaos.

Hoppas att ni får en bra start på eran vecka med!


Djup koncentration under legobygget


Glöm inte att vara med och tävla om biljetter till Underbara Barnmässan. Tävlar gör du HÄR

Kissa på toaletten

2010-09-19, 08:58:04 / Kategori: Meja 18-24 mån
Meja har varit väldigt ointresserad av pottan och toaletten fram tills för en vecka sen. Då började hon helt plötsligt säga Meja sissa och gå mot toaletten. Bara nån enstaka gång har det kommit när hon suttit där, men ändå. Igår lyckades hon hela tre gånger med att säga till och sen kissa. Härligt.

Köpte trosor till henne innan i veckan, och hon är så stolt över dom. Vi stressar inget utan hon har blöja mesta tiden och säger till när hon vill gå på toaletten. Idag sa hon direkt när hon hade vaknat efter lunchvilan Ja lill(vill) sissa. Lite koll börjar hon få.

Bästa kommentaren var ändå i onsdags när vi skulle åka till förskolan. Då hade hon varit utan blöja på morgonen. När jag hämtar en blöja för att sätta på henne säger hon. Nee böja, ja e stoo. Som jag skrattade.

Lyckad eftermiddag

2010-09-18, 12:51:11 / Kategori: Allmänt
Eftermiddagen hos Nina och Theo igår blev lyckad. Ungarna hade superkul och mammorna fick prata av sig lite. Alvin tyckte väl att det var sådär, men han hade inte varit nöjdare om vi var hemma så. Ungarna vände typ upp och ner på hela lägenheten, fikade och busade. Meja dekorerade Theos trehjuling med svart krita och tyckte att hon var jätteduktig. Nja, inte så va.

En runda till lekplatsen han vi med också. Det var dock ingen som ville gå därifrån när det var dags för oss att åka hem så det blev lite skrik och gnäll från två trötta ungar. Alvin hade tack och lov somnat i vagnen vid det laget. Meja sov gott inatt kan jag lova efter den eftermiddagen.


Åka Theo

2010-09-17, 11:56:11 / Kategori: Allmänt
Fredag betyder ensam med båda barnen. Morgonen började med lite kaos, men sen har förmiddagen faktiskt funkat bra. Alvin har sovit ganska mycket vilket ju såklart underlättar.

Vi har hunnit med att var ute en lång stund. Tittat på grävskoporna, gungat och lekt i lekstugan. Inne har vi byggt med lego, målat och lagat lunch. Tänk vad mycket man hinner med på en förmiddag om man stigt upp tidigt ;)

Nu sover båda barnen. Känns lyxigt. När Meja vaknat så tar vi bilen in till Nina och Theo. Meja har tjatat sen hon vaknade imorse om att vi ska åka trots att jag förklarat att vi ska åka när hon har sovit. När hon hade ätit lunch så säger hon. Meja klar åka Theo nu. Nee sova. *skratt*



Hoppas ni får en riktigt skön fredag!

Dopförberedelser...

2010-09-16, 19:07:56 / Kategori: Allmänt
Blev en bra shoppingrunda i förmiddags. Sven fick en kostym, den ska bara sys in lite så blir den perfekt. Meja fick klänning och strumpbyxor. Killarna fick varsin skjorta. Alvin har redan kläder. Allt som saknas nu är min klänning som jag verkligen hoppas att den passar. Har beställt den från en amerikansk nätbutik så det tar ett tag innan den kommer. En liten kofta eller bolero att ha över behövs nog med, det är ju trots allt sista oktober dopet.

Hum. Servetter har jag fixat, dukar och ballonger. Känns som att vi är väl förberedda faktiskt. Gott om tid är det kvar med. Hatar att stressa med saker i onödan så det här känns bra. Mysigt att ha nått att planera. Kvar att göra är att beställa tårtor, och lunch. Ska ju inte göras förrän samma vecka. Bestämma doppsalmer ska vi med. Kanske blir det samma som när Meja döptes vi får se.

Vad hade ni för psalmer på era dop?

Skitdag

2010-09-15, 20:08:28 / Kategori: Allmänt
Den här dagen har bara varit ett enda långt helvete. Alvin har inte gått att lägga ner ens två sekunder så min rygg är typ av. Hämtade en trött Meja på förskolan 14.30 och sen dess har det bara varit kaos.

Hon blir ju galet svartsjuk av att jag bär Alvin hela tiden. Vill själv bli buren. När man sätter sig ner för att leka med henne (Alvin i bärsjalen) så attackerar hon bara honom. Kan inte leka i lugn och ro med mej då bra för att han är där.

Till slut somnade i alla fall Alvin vid 18.40. Perfekt tänkte jag då kan jag i alla fall lägga Meja i lugn och ro. Hahahhaah. Javisst Alvin sover, men Meja vägrar trots att hon är jättetrött. Har gett upp. Vill bara gråta.
Jävla skitdag.

Imorgon måste ju bli bättre.

Alvin 2 månader

2010-09-15, 11:22:58 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Alvin har gett svarsleenden en månad redan, men nu kan han också skratta och jollra. Älskar mobilen med Tummen som hänger ovanför hans säng. Den "pratar" han massor med. Han håller huvudet högt och ganska stadigt när han ligger på mage. Han vill inte ligga ner på rygg när han är vaken utan sitta i knäet så han kan se världen. Tänk att det händer så mycket på bara två månader.

Från 4400g och 51 cm när han föddes till 6400g och 58 cm nu. Alldeles nyss var han pytteliten ju, läskigt hur fort det går.


Helt ny för två månader sen

Host, host

2010-09-15, 07:34:16 / Kategori: Allmänt
Lilla Alvin har hostat sig igenom senare delen av natten. Konstig hosta har han. Låter lite som krupphosta fast inte alls så illa. Sven säger att Meja hade så med men att den försvann innan hon fyllde ett år. Har absolut inget minne av det dock.

Sven åkte vid halv sex imorse, han ska på konferens idag. Egentligen är den imorgon med, men att vara borta över natten när det är så här struligt på nätterna bli bara jobbigt för alla. Nä vi bestämde att det var bättre att han kom hem ikväll, så får han missa andra konferensdagen. Sent blir det ikväll förståss för han har en bit att köra, men då är vi båda hemma och kan hjälpas åt.

Problemet är att Meja vaknar ofta 1-2 gånger per natt nu med. Ofta har hon kissat igenom blöjan eller knölat ner sig i ett hörn av sängen. Det går inte att söva om henne om Alvin är vaken. Hade bara hon sovit ordentligt så hade jag utan klarat mej själv.

Hoppas ni får en bra dag. Håll en tumme för att allt går bra för oss idag när vi är ensamma :)


Glöm inte att vara med och tävla om biljetter till Underbara Barnmässan. Tävlar gör du HÄR

Liten sjuk

2010-09-14, 16:34:25 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Alvin är snorig och hostig. Bara velat vara med mamma hela dagen. Legat på min mage och sovit. Ingen feber som tur är. Vi hade tvåmånaderskontroll idag hos läkaren på BVC. Gick dit trots att Alvin inte är helt pigg. Kändes skönt att läkaren kunde lyssna på hans andning och hostan så det inte var något värre än vanlig förkylning.

Stora killen väger nu 6400g och är 58 cm lång.  Det betyder att han väger mer än vad Meja gjorde på sin 2 mån kontroll trots att han vägde 1300g mindre  än henne vid födseln. Det ni ;) Läkaren frågade lite försynt om han äter mycket. Hah. Så kollade hon reflexer, att han kunde hålla huvudet uppe och ställde massa frågor. Alvin som innan under dagen varit gnällig blev värsta charmkillen och jollrade och log mot läkaren när hon klämde och kände på honom. Allt så finfint ut med min stora (lilla) kille. Skönt det.


Min Alle

2010-09-14, 07:23:02 / Kategori: Meja 18-24 mån
Hämtade en glad busunge på förskolan igår eftermiddag. Tiden fram till middag förflöt för en gång skull riktigt bra. Meja är inte alls lika på Alvin längre. Mest när hon är trött nu, men då måste man verkligen vakta. Hon är så stolt storasyster att det inte är klokt. När jag kommer till förskolan så ropar hon Heeej Alle. På mej tittar hon knappt, och sen ska hon visa Alvin för alla. Min Alle säger hon stolt.

Om Alvin blir ledsen så är det tre saker som behövs. Bappen, ninen och maten. Hämtar och fixar. Att han behöver kaninen har hon själv hittat på. Hon vet väl att hon brukar gosa med sin nalle om hon är ledsen.

Glad och ledsen är för övrigt det senaste hon har kommit på. Meja glad och Meja sessen. Något annat hon upptäckt är ordet galen. Ja e galen ropar hon och slänger saker omkring sig. Haha.



Glöm inte att vara med och tävla om biljetter till Underbara Barnmässan. Tävlar gör du HÄR

Tävla om biljetter till Underbara Barn

2010-09-13, 10:25:12 / Kategori: Allmänt


Jag är med och tävlar hos emmaoskrutten om fribiljetter till Underbar Barnmässan. Två vinnare får varsin biljett. Tävla HÄR du med!


För en lott lämnar du en kommentar med mail/bloggadress under detta inlägg. För två lotter så länkar du även med bild och text ovan i din blogg.

Tävlingen avslutas den 3 oktober. Lycka till!

Hulken har flyttat in...

2010-09-13, 09:42:13 / Kategori: Allmänt
... eller näe, det är ju bara Meja. Hon älskar att måla med fingerfärgen, och badkaret är ett bra ställe att göra det på. Dock fanns bara grön färg kvar igår, men det bekymrar ju inte henne. Helt plötsligt mitt i kladdandet får hon för sig att hon ska spänna sina muskler med. Hahah. Som Pippis pappa ;)



Hoppas ni får en bra start på veckan!

Kompis Theo

2010-09-12, 12:31:58 / Kategori: Allmänt
Meja har en kompis som heter Theo som är lika gammal som henne. Sist dom träffades var i somras när Alvin var helt nyfödd. Då plaskade dom i poolen här hemma, men hade egentligen inte så kul med varandra utan bara brevid varandra.

Igår åkte vi till Hågelbyparken tillsammans med Nina, Johan och Theo. Meja satt i bilen dit och vara jättepeppad. Leka Theo de e loligt sa hon flera gånger. Väl framme så var dom såklart lite blyga mot varandra, men efter ett tag släppte det. Oj så kul dom hade. Busade, jagade ankor och spelade fotboll. Tittade på djuren och åt pannkakor. Allt sånt man gör med en bra kompis helt enkelt.

Idag har Meja pratat en massa om Theo. Theo hit och Theo dit. Theo o Meja glopp glopp tjatar hon om. Alltså att hon och Theo tittade på hästarna. Hur söt som helst.


Puss kompis!

Siggesta

2010-09-10, 13:22:01 / Kategori: Allmänt
Finns bara ett ord att använda om natten. Kaos.

Förmiddagen har vi spenderat på Siggesta gård (igen) tillsammans med Jessica och hennes två barn. Inte så lång stund som vi hade tänkt, svårt att få till allt med fyra småbarn. Trevligt den stunden som var i alla fall. Tjejernas stora favorit var en katt som kom förbi. Den beundrades, klappades och förföljdes. Katten, katten ropade dom när den försvann. Borta.

Tjejerna grävde i den stora sandlådan och tittade på djuren också förståss. Meja klappade grisens tryne, men det tyckte hon var blää. Mysigare var kaninerna, så mjuka att klappa tycker hon. När Jessica åkt hem med sina barn så gick jag och Meja en runda till. Hon skulle kunna stanna där hela dagen om hon fick tror jag.


Alle titta popan

2010-09-09, 18:06:08 / Kategori: Allmänt
För åtta veckor sen låg vi på BB med en liten nyfödd plutt. Nu känns det som att han alltid varit här i vår familj.

Idag har vi haft en seg dag här hemma. Jag vaknade med illamående och huvudvärk. Inte förrän efter lunch släppte illamåendet. Försvann bara helt plötsligt. Märkligt. Alvin vaknade på fel sida tror jag för han har verkligen haft gnälliga dagen. Han har knappt sovit något heller, bara velat vara nära. Är ju en utvecklingsfas här runt 8 veckor så det kanske är den som spökar.

Hämtade upp Meja vid tre och var ute och lekte en lång stund. Meja ville gå och titta på gäpopan (grävskopan) så det gjorde vi. Han som körde hade rast men när han såg Mejas glada min så skopade han lite i en jordhög för hennes skull. Ni förstår ju vilken lycka för busungen. Alle titta popan (Alvin titta grävskopan) skrek hon högt flera gånger. Viktigt att lillebror förstår hur kul det är.

Alvin har just somnat, Meja ska snart göras i ordning för sängen och mannen kommer hem med thaimat om en stund. Blir myskväll här hemma.

We R Family

2010-09-08, 19:09:46 / Kategori: Allmänt
Mycket folk, god lunch och intressant program. We R Family eventet var trevligt, men hade varit roligare om jag haft med mej sällskap. Ann Söderlund var konfrencier och hon är ju så rolig. Hade gärna sett mer av henne idag. Pampers, Me&I, Charlies änglar och Underbara barnmässan berättade om höstens nyheter.

Höjdpunkten var nog Me&I som presenterade sin nya kollektion som gjorts i samarbet med Cecilia Blankens. Urmysiga kläder med en liten mops på, vill ha! Kollektionen släpps imorgon och ni kan se delar av den på Me&Is hemsida.   






Ann Söderlund


Pampers söta lilla modell blev lite blyg framför alla människor

Ett nattmål

2010-09-08, 09:12:25 / Kategori: Allmänt
Ytterligare en bra natt för Alvin. I natt åt han bara en gång. Det får han gärna fortsätta med. Meja vaknade däremot 05.20 och ville gå upp. Inte lika skoj. Båda barnen har haft en stökig morgon, men en stolt Meja satte på sig sin ryggsäck när dom skulle till förskolan. Idag ska dom till skogen, och det älskar ju våran skrutta.

Jag ska göra mej i ordning och sen åka in till stan vid 11. Ska gå på We R Family event i Kungsträdgården. Utan barn. Känns konstigt, men lite skönt att få göra något ensam. Sven jobbar hemma idag så därför får Alvin stanna hos honom. Sen är det hem, hämta upp Meja och busa hela eftermiddagen som vanligt :)


...Gladaste killen...

Nästan pigg

2010-09-07, 07:46:43 / Kategori: Allmänt
Hä tomme Pippi Långklum.... apa lilla apa...apa...hä tomme Pippi....

Meja sitter på golvet och sjunger Här kommer Pippi Långstrump. Underbar natt. Meja somnade 18.30 igår och sov ända till 7.30 imorse. Det var väldigt längesen hon hade en så bra natt. Alvin åt vid 00 och vid 4.30. Sven matar första gången han vaknar och jag andra vilket beyder att jag sov i ett stäck fram till 4.30. Helt underbart, och jag känner mej nästan pigg.

Idag väntar lunch med Nina. Förhoppningsvis ska jag och Alvin ta oss ut på en promenad innan dess. Vädret är inte så skoj just nu bara, men det blir nog bättre.

Hoppas ni får en bra tisdag!


Mamma, de e härlit hä

2010-09-06, 18:48:42 / Kategori: Allmänt
Har varit ensam med båda barnen idag. Planeringsdag på förskolan så det var därför Meja var hemma. Lite lagom kaos emellanåt får jag väl säga. Övertrött Meja ville inte sova efter lunch, och givetvis vaknade Alvin av hennes skrikande. Över en timme höll hon på att skrika och bråka innan hon till slut somnade helt utmattad. 30 min senare vaknade hon dock igen och tyckte att hon sovit klart.

Lite mys har vi också hunnit med. Var ute det mesta av eftermiddagen i det härliga vädret. Vi la oss under körsbärsträdet och tittade på himlen. Mamma, de e härlit hä sa Meja och jag kunde inte annat än hålla med. Sötaste gosungen min.

Resten av veckan har vi faktiskt lite planer för. Imorgon ska jag och Alvin träffa Nina. Shopping och lunch står på schemat. På onsdag ska jag på We R Family event inne i stan. Alvin stannar hemma hos Sven så jag får åka själv. Känns lyxigt. Någon annan som ska dit? På fredag ska jag och Jessica ta alla våra barn och åka till Siggesta om vädret tillåter. Blir mycket mindre kaos om man är iväg nånstans så att Meja är sysselsatt.

Ja e stoo

2010-09-06, 10:44:05 / Kategori: Meja 18-24 mån
Igår sa jag till Meja;
- Är du den sötaste lilla tjej som finns?
Hon svarar;
- Näe, ja e stoo

Hahah såklart man är stor tjej när man har blivit storasyster.

En stund senare fortsätter hon;
- Mamma stoo, pappa stoo, Meja stoo, Alin lilen

Kan man bli sötare?

Mera rida, Meja duttig :)

2010-09-05, 17:40:49 / Kategori: Allmänt
Siggesta var super idag. Meja fick klappa kaniner, hästar, marsvin och grisen. Så nöjd tjej. Kaninerna hade hon gärna tagit med hem. Ponnyridningen hade precis börjat när vi kom så det var nästan ingen kö. Här hälm sa Meja och pekade på sitt huvud :) En ganska lång runda fick hon rida, men blev så ledsen när den var slut. Mera rida, Meja duttig (duktig) sa hon när vi vinkade hejdå till hästarna.

Vi pratade med kvinnan som hade hästarna och hon sa att Meja hade lika bra balans som treåringarna på deras "djuris". Hon tyckte absolut att vi kunde anmäla Meja till det om vi ville trots att hon egentligen är för liten. På djuris får dom mata, klappa och lära sig att ta hand om bondgårdsdjuren. I slutet av varje lektion så får dom rida eller åka häst & vagn. Skulle ju passa Meja (och mamman) toppen. Vi ska fundera på det, lite dyrt, men kanske värt det. Hmm.


Besöket på förskolan

2010-09-05, 09:29:49 / Kategori: Allmänt
Blev inget bloggande igår. Var för trött.

Besöket på Mejas nya förskola gick bra. Personalen verkar gulliga och verksamheten verkar genomtänkt. På Mejas nya avdelning går det 11 barn i åldern 1-3, bara två av barnen är yngre än Meja. Det gillar vi. På förskolan totalt går det 22 barn så det är en liten och mysig förskola. Känns som helt rätt beslut. 4 oktober får vi börja inskolningen.

Idag ska vi iväg på höstmarknad på Siggesta gård. Loppis är det som vanligt där med, och titta på djuren ska vi göra. Toppendag för alla i familjen förhoppningsvis.


Sötaste skruttan i fina fleecen från Nova Star

Ibland...

2010-09-03, 07:52:44 / Kategori: Allmänt
Ibland vet andra människor saker innan man knappt vet det själv än. Jag hann inte ens in på Mejas förskola igår eftermiddag förrän dom frågade varför vi ska sluta. Eller rättare sagt dom frågade om vi var så missnöjda att vi kände oss tvugna att byta. Eh, om vi var så missnöjda hade vi nog sagt det. Jag har dessutom pratat med dom om vad vi upplevt som mindre bra. Meja har ju stått i kö på den nya förskolan sen hon var sex veckor gammal, så troligtvis hade vi bytt även om vi var jättenöjda.

Idag ska vi i alla fall på besök till nya förskolan. Ska bli spännande. Meja har sovit 12,5 timme i natt så hon är på strålande humör. Bra start på våran fredag. Nu hoppas vi att denna fredagen blir mycket mindre kaos än fredagen för två veckor sen...


Gunga, gunga, gunga

Bra natt

2010-09-02, 08:38:25 / Kategori: Allmänt
Bra natt för båda barnen. Meja vaknade dock vid sex och var jätteledsen. Tänderna, snorig eller mardömmar vet vi inte men hon är trött så hon borde sovit ett tag till.

Igår ringde förskolechefen från Mejas nya förskola och frågade om vi ville komma på besök. Så på fredag ska vi dit och hälsa på. Alvin får följa med också eftersom Sven skulle på möte vid den tiden vilket jag hade glömt. Ska bli spännande att träffa dom. Hon börjar sen där den 1 oktober. Jag ska inskola den här gången har vi bestämt. Sven får ha Alvin här hemma så kan han åtminstone jobba när Alvin sover.

Idag är det jättefint väder, men kallt. En riktig höstdag helt enkelt. Om en stund blir det promenad, och sen efter lunch är det dags för återbesök hos BM.

Hoppas ni får en bra dag!

Vardagen

2010-09-01, 08:43:12 / Kategori: Allmänt
Dagarna här hemma rullar på. Känns som att jag och Alvin fått in en ganska bra rutin nu. Han sover ganska mycket fortfarande på dagtid, så faktiskt får jag lite gjort här hemma med. Varje dag går vi promenad vid 9.30 ungefär, orkar gå lite längre för varje dag vilket känns bra. När han sover vid lunch så brukar jag vila eller sova jag med.

Vid 14.45 hämtar vi upp Mejasbus på förskolan. Oftast somnar Alvin på väg hem därifrån så då får jag i alla fall en timme att busa med Meja ensam. Då leker vi ute, gungar, byggar sandkakor och leker i lekstugan. Mysigt med lite ensamtid med henne. Hon har lugnat ner sig med Alvin, men när hon är trött så blir det kaos. Då ska hon slita i, riva och bita honom. Man får använda all energi man har för att hålla henne borta.

Vi har gjort lite småutflykter jag och Alvin, men mest hållt oss hemma. Lunchat med kompisar två gånger, och igår var vi och hälsade på dom på mitt jobb. Helt lagom, och väldigt mysigt.


Finaste skruttan