Wiiie gunga!

2010-07-31, 19:03:47 / Kategori: Allmänt
Jag vet, dålig bild, men Meja såg så härlig ut :) Vi var iväg på hennes förskola och gungade, åkte rutschkana och lekte. Berättade att hon snart ska få åka dit varje dag och leka. JAA svarade hon då. Hoppas hon blir lika nöjd när det väl är dags.

Vi har också hunnit med att busa i trädgården och måla med fingerfärg.En bra lördag helt enkelt. Köpte nya stövlar också så dom har hon gått runt med i trädgården. Naken med gummistövlar. Det var en syn det. Hahah.Hoppas ni har en härlig lördagkväll!

Mysmorgon

2010-07-31, 09:10:40 / Kategori: Allmänt
Lite trött här hemma. Alvin har ätit oftare i natt än vanligt så det blev mindre sömn. Tidigare morgon idag med 06.15. Massa mys och gos han vi med innan han somnade igen nyss. Lång vakentid med andra ord, nästan tre timmar. Meja vaknade en stund efter Alvin så vi har tittat på Pippi, och sen ätit frukost i sängen. Mysigt.

Lite lugnare är hon med Alvin nu tycker jag så det går åt rätt håll. Dock är hon hårdhänt och förstår inte att han är liten och ömtålig. Lämna dom när dom är i samma rum ens ett par sekunder är inte att tänka på. Även om Alvin ligger i vaggan så når hon precis ner med handen och nyps. Snabb som tusan är hon.

Idag tänkte vi åka bort till Mejas blivande förskola och leka lite på gården. Förbereda henne lite och berätta att hon kommer att vara där och leka sen. Bara en vecka kvar nu tills stora tjejen börjar.


2 veckor och första badet

2010-07-29, 20:02:02 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Tänk att lillkillen redan har varit hos oss i två veckor. Tiden bara rusar iväg. Igår kväll fick han bada för första gången. Gissar på att han tyckte det var mysigt eftersom han somnade gott under tiden som dom badade. Lilla sötkillen.


Tekniska museét

2010-07-29, 14:44:27 / Kategori: Allmänt
Regnet öser ner här, ingen sommar i sikte. Förmiddagen har vi spenderat med Nina, Johan och Theo på tekniska museét. Ungarna, och papporna, har haft superkul. Sprungit runt och busat en massa, pillat på saker och lekt. Papporna var stundvis så upptagna att dom glömde att vi var där med barnen *skratt*

Väldigt trötta barn blev det dock på slutet, båda somnade så fort vi satt oss i bilarna på väg hem. Meja sov dock bara 25 minuter innan hon tyckte det var dags att leka här hemma igen. Alvin låg nöjd i sin vagn hela förmiddagen, och när vi kom hem vaknade han för att mysa över en timme. Härligt.


Tyst i huset

2010-07-28, 13:24:46 / Kategori: Allmänt
Dagen inleddes med ösregn. Hela familjen låg i vår säng och tittade på Emil i Lönneberga. Hur mysigt som helst, och Alvin fick ligga en lång stund hos Sven utan att Meja protesterade. Skönt.

Under förmiddagen har Mejas trappräcke skruvats upp. Hon blev inte alls nöjd som vi trott, men jag antar att hon vänjer sig och att det blir superbra sen.

Nu sover hela familjen och det är helt tyst i huset. Mycket ovanligt nu för tiden. Jag sov i förmiddags, så jag njuter av tystnaden. När alla har vaknat tror jag att det blir en tur till Nacka forum. Köpa gummistövlar till Meja, nån mer body i storlek 56 till Alvin och nån amningströja/linne till mej.Liten Alvinfot


Svartsjuka

2010-07-27, 10:58:26 / Kategori: Meja 18-24 mån
Våran stora bustjej är arg. Arg på mej för att lillebror är här. För att jag inte orkar busa med henne riktigt än. För att han ska ha mat när hon vill leka. Hon slåss och nyps, tar lillebrors filtar och kramar honom jättehårt. Slår på mej och skriker en massa.

Hon får massor med pappatid, dom leker, busar och gör sånt som hon älskar. Jag försöker få göra saker med henne som att läsa, sjunga, men oftast vill hon bara gå till pappa direkt. Otroligt jobbigt och ledsamt.

Tycker så synd om henne för att hon ska behöva känna sig så arg och åsidosatt. Vad gör man?

Reparatören

2010-07-26, 19:43:06 / Kategori: Allmänt
Idag fick vi äntligen lagat vår diskmaskin. Den la av ett par dagar innan Alvin föddes, och ingen är gladare än Sven nu när den är hel igen. Det är ju han som stått för allt diskande här hemma på sista tiden av förklarliga skäl. Meja tyckte att det var super att det kom en reparationskille på besök och mötte honom i dörren iförd poliströja, blommiga gummistövlar och skidglasögon. Haha.

Hon var väldigt imponerad av alla hans verktyg, ville att han skulle följa med och leka, och visade alla sina leksaker för honom. Tyvärr var han nog lite för ung för att uppskatta hennes charm, men han smälte till slut när hon för tredje gången kom och skulle visa sitt älskade Pellegosedjur.

Tänk att ett för oss ganska så obetydligt besök kan vara så spännande när man är liten.

Lilla Alvin

2010-07-26, 09:12:06 / Kategori: Alvin 0-6 mån

11 dagar gammal och värsta charmkillen. Han är mycket mer vaken nu, upp till två timmar i stäck ibland vilket förståss är jättemysigt. Ligger ofta och småler eller skrattar (utan ljud givetvis) för sig själv. Sover bra på nätterna med två matstunder. Han vaknar, äter och somnar igen. Duktig kille.

Amningen funkar vissa dagar bra och andra dagar inte alls. Han kan, men verkar inte alltid ha lust helt enkelt. Lite ersättning får han fortfarande, men nästan bara bröstmjölk även om en del måste pumpas och ges på flaska. Det går framåt i alla fall.

Jippie regnbyxor!

2010-07-25, 11:49:23 / Kategori: Allmänt
Sven och Meja är ute och hoppar i vattenpölar. Meja blev helt överlycklig när vi plockade fram regnkläderna som hon inte fått använda på flera månader. Tydligen har hon saknat dom (?) Knasungen våran. Insåg att jag måste köpa nya gummistövlar till henne inför förskolestarten dock.

Som sagt ute är det tråkigt väder. I natt var det i princip storm, men regn och åska. Som tur var så sov barnen gott och lät sig inte störas. Jag vill åka till Ikea idag och titta på en ny säng. Vi har bestämt sen länge att vi ska köpa en ny, men alla här hemma tycker inte att Ikea är så kul. Får se om jag lyckas övertyga mannen om att vi ska åka efter lunchvilan.

Hoppas att ni har en fin söndag med lite bättre väder än vad vi har här!

Ändrade planer

2010-07-24, 10:28:35 / Kategori: Allmänt
Idag skulle Sanna kommit hit. Har längtat efter det eftersom vi ses så sällan. Tyvärr messade hon och sa att hon inte är riktigt frisk. Vill inte utsätta Alvin för risken att bli sjuk när han är så liten. Åh, det suger eftersom dom åker hem till Odense idag igen.

Vad händer idag istället då? Just nu håller Sven och Meja på att fixa ett extra räcke till trappan. Meja vill nämligen gå upp och ner för trappan istället för att krypa och det riktiga räcket sitter alldeles för högt för henne. Ett litet tillfälligt räcke ska då fixas så hon kan gå utan risk.

Efter lunchvila blir det nog en promenad till lekplatsen. Känner att jag klarar det idag. Kroppen känns piggare så lite promenerade i långsamt tempo blir nog perfekt.Hoppas ni får en fin lördag!

Oj mamma Aji...

2010-07-23, 12:20:15 / Kategori: Alvin 0-6 mån


Lillebror är verkligen en spännande liten filur. Helst ska Meja hålla och klappa hela tiden. Uppskattas dock inte av Alvin eftersom hon är lite hårdhänt mellan varven. När han äter ur flaska får hon dock hjälpa till att mata och då är det stoltaste storasystern i världen kan jag lova.Eja och Aji :) Tog inte många dagar innan Meja började säga Aji om Alvin. Så sött. Igår är vi var inne för hörseltestet så satt jag och Meja i väntrummet medan Sven var inne med Alvin. Plötsligt hör vi en bebis gråta varpå Meja säger Oj mamma Aji... Sötaste trodde det var lillebror som var ledsen.

Resten av veckan

2010-07-22, 15:08:59 / Kategori: Allmänt
Idag har vi varit inne på SÖS och gjort hörseltest på Alvin. Allt såg bra ut, men hon tyckte att både Meja och Alvin bör kollas på tvåårskontrollen med eftersom jag har problem med min hörsel. I vanliga fall gör man bara hörseltest vid fyraårskontrollen. Nu är Meja och Sven nere och badar medan jag och Alvin vilar.

Imorgon kommer Svens bästa kompis Johan med familj på lunch. På förmiddagen innan det så kommer BVC tanten på hembesök. Trodde jag skulles slippa det med andra barnet, men inte då.  Hade hellre åkt dit eftersom det av någon anledning känns stressande att dom kommer hem till oss.

På lördag kommer Sanna och Sören på besök. Mys eftersom det var så längesen. Dom bor i Odense så det blir inte så många tillfällen per år som vi ses.

Söndag blir vila hela dagen.

♥♥♥

Vill passa på att tacka för alla gratulationer, blommor och fina presenter som båda barnen fått.

Fina familjen

2010-07-21, 19:33:18 / Kategori: Allmänt


Var ute och gick en kort promenad på eftermiddagen. Eller, ja vi gick lite, promenad är tveksamt om det kan räknas som ;) Meja stod så fint på ståbrädan, hon tycker det är riktigt kul. Pippi skulle förståss också följa med. Kände mej stolt över min fina familj.♥♥♥


Lite mera ordning

2010-07-21, 10:42:54 / Kategori: Alvin 0-6 mån
Meja sov gott i natt igen tack och lov. Hoppas att föregående natt bara var en engångsföreteelse. Hon är mer nyfiken på Alvin nu och inte lika svartsjuk. Pappa är fortfarande hennes, men nu är det okej att han håller i, och matar lillebror bara hon får vara med också. Hon vill gärna hålla och klappa, men är lite hårdhänt än så länge. Två rundor med vagnen har dom varit ute, och Meja står som en väldigt stolt storasyster på ståbrädan och vakar över Alvin.

Alvin han sover förståss mest. Två riktiga vakenperioder har han, den ena mellan 7.30-9 och den andra mellan 20-22 ungefär. Såklart är han vaken kortare stunder under dagen med. Äter gör han med ungefär 3.5 h mellan dygnet runt.

Jag mår bättre idag. Efter masserande, värme och pumpande så verkar mjölkstockningen vara på väga att släppa igen. Ingen feber idag och jag känner mej mycket piggare. Lyckades få Alvin att amma ordentligt både under natten och på morgonen. Duktig kille, och duktig mamma...
Liten Alvin
♥♥♥

Kaos

2010-07-20, 11:09:53 / Kategori: Allmänt
Meja somnade 18.40 efter en härlig eftermiddag med kompis Theo på besök. Vid 21 vaknade hon och var jättearg. Vägrade sova,vägrade vällig, vägrade saga. Sven la sig ine hos henne för att jag och Alvin skulle få sova i alla fall. Tre timmar senare hade hon fortfarande inte somnat om trots nya försök med välling, ligga  i vår säng osv. Hur trött som helst var hon förståss. Till slut 00.30 somnade hon i sin säng.
Reaktion på lillebror?

Alvin är precis som storasyster inte jättesugen på att amma. Har pumpat ur och gett honom, och ibland kan han ligga en bra stund och suga. Det finns mjölk så det är inte problemet. Tillmatad på BB (och även en del nu här hemma) blev ju Alvin med så jag vet inte om det är det som är problemet även nu.

Tror att jag är på väg att få mjölkstockning på ena bröstet med. Har lätt feber och ont som tusan. Har masserat och värmt, hoppas det hjälper. Några tips?

Tur att man i all röra åtminstone har två underbara barn och en toppensambo som fixar och grejar.

Första bilden på Alvin

2010-07-19, 09:14:20 / Kategori: Alvin 0-6 mån


...hej älskling vad liten du är...

Den gulliga BM som var med under snittet hjälpte oss att ta bilder på Alvins första minuter hos oss. Han räknas som en stor bebis, men för oss är han väldigt liten. Hela 1300 g lättare än sin storasyster.

Första mötet

2010-07-18, 11:18:12 / Kategori: Allmänt

Vi blev välkomnade hem av en glad Meja. Alvin fick vänta i bilen tills vi kramats en stund med storasyster.  Massvis med pussar fick mamman så nog hade hon saknat oss. Sen hämtade Sven bilbarnstolen med Alvin i. Vi berättade att det var lillebror, Meja tittade en stund och vågade sig sen på att klappa, pussa och krama. En ganska lång stund höll hon på innan hon tyckte att pappa skulle följa med och gunga istället. Knas.

Idag på morgonen så har hon visat tydlig svartsjuka. Ingen lillebror ska ta hennes pappa. Att Alvin är hos mej verkar dock mer okej som tur är. Vi tar det så lugnt så får hon vänja sig i sin takt.
Tänk våran lilla tjej är nu storasyster!

Status

2010-07-16, 16:49:31 / Kategori: Allmänt
Sötaste Alvin ligger och sover i sin säng. Hur mysig som helst. Vi är kvar på BB tills imorgon vid lunch, då hoppas jag att vi kan åka hem. Saknar Meja  massor, hon verkar dock ha det superbra med mormor och morfar. Dom har busat, badat och varit på Skansen. Toppen för våran busunge.

Alvin då. Även han räknas som stor bebis (tung för tiden) och han har haft lågt blodsocker precis som Meja hade. Det betyder att han blir tillmatad var tredje timme för att sockret ska hålla en bra nivå. Till skillnad från sin storasyster så verkar han ändå vara intresserad av att amma vilket är jätteskönt.

Själv mår jag helt okej. Trött som tusan förståss men det får man ju räkna med. Var uppe redan igår, duschade, tog bort katetern och åt middag. Hur skönt som helst. Idag har vi promenerat omkring lite och det känns okej. Inte så farligt ont i snittet. Dock är jag jättesvullen, men alla säger att det kommer att försvinna inom kort.

Nu ska jag återgå till att mysa med min underbaring till son  :)

Älskade Alvin

2010-07-15, 20:30:59 / Kategori: Alvin 0-6 mån


10.18 kom våran efterlängtade lillebror till världen. 4400 g och 51 cm så rätt myckett mindre än sin storayster.

Sista magbilden med lillebror

2010-07-14, 19:29:41 / Kategori: Andra graviditeten

Sista magbilden med lillebror. Känns konstigt att den försvinner, men det ska bli otroligt skönt att slippa magen nu. Förrutom att den innehåller något fint så är den bara i vägen. Sista två veckorna har den passat på att få massa bristningar framtill med. Syns lite av dom på bilden. Dom kunde väl hållt sig borta? Oliver klappade magen noggrant hejdå när vi lämnade killarna hos sin mamma innan. Förväntansfull storebror även denna gången.

 


Så var den här dagen nästan slut. Imorgon vid den här tiden ligger vi på BB med lillebror. I alla fall så hoppas jag att det är vi alla tre och inte bara jag och lillebror. Kommer bli väldigt besviken om vi inte får ett familjerum. Det lät som att vi borde få ett, men man vet ju aldrig.

Är så redo jag kan bli nu i alla fall. Har packat allt utom datorn, duschat och väntar nu på att Sven ska komma hem med thaimat till middag. Blev ingen middag ute, är alldeles för trött för det. Efter maten blir det tidigt i säng och hoppas jag lyckas sova lite. Vi ska vara på SÖS senast 7.15 imorgon. Har som sagt datorn med mej så antagligen blir det något bloggat från BB sen. En bild på lillebror kanske i alla fall :)

Håll tummarna för att allt går bra, och tänk på oss imorgon!

Nervös

2010-07-14, 08:23:27 / Kategori: Allmänt
...1 dag kvar...

Okej, NU är jag nervös. Imorgon vid den här tiden så är det bara en timme kvar tills lillebror kommer till världen. Helt galet ju.

Idag ska vi bara ta det lugnt. Packa dom sista sakerna i BB väskan, bada och sola samt busa med våran underbara Meja. Ikväll ska vi nog ut och äta tror jag. Beror på om jag orkar eller inte. Sista dagen som enbarnsförälder, känns skumt, underbart och spännande.Liten Meja mindre än ett dygn gammal :)

Inskrivning

2010-07-13, 17:43:11 / Kategori: Andra graviditeten
torsdag 9.30 har vi fått tid för snittet. Skönt att vi fick en så pass tidig tid. Det kan ju såklart komma akuta snitt mellan och då flyttas ju vår tid, men det hoppas jag inte. Fick träffa en jättetrevlig BM och förhoppningsvis är det hon som är med oss på torsdag. Läkaren och narkosläkaren var även dom trevliga. Ofattbarat är dock att dom ställer samma frågor? Alltså man träffar dom en och en, men dom kan väl kommunicera med varandra, eller?

Känns än så länge ganska lugnt inför torsdag, men jag antar att nervositeten kommer under morgondagen. Känner mej väl förberedd på det som ska hända denna gången så jag hoppas att snittet blir en bättre upplevelse än med Meja. I vilket fall som helst så kommer det en underbaring till på torsdag och det är huvudsaken.

Snart, snart...

Mormor och morfar

2010-07-13, 08:37:44 / Kategori: Allmänt
...2 dagar kvar...

Har tyckt att det ska bli lite jobbigt att lämna Meja flera dagar för att vara på BB med lillebror. Vi har aldrig lämnat henne över natten. Inser nu att det kommer gå hur bra som helst. Hon fann mormor och morfar på direkten igår. Dock hade dom med sig tråkiga paket tyckte hon. Dom innehöll bara kläder nämligen *skratt* Imorse när hon vaknat så gick hon direkt in till dom istället för att komma och gosa med oss som vanligt.

Idag är det dags för inskrivningssamtal på SÖS. Spännande och nervöst. Gillar ju inte sprutor och blodprov, men det är bara att bita ihop. Sen får vi åka hem och mysa med Mejan för att åka tillbaka in på torsdag morgon. Tänk, om två dygn kommer lillebror.

Nee putt och klam

2010-07-12, 20:11:04 / Kategori: Meja 18-24 mån
-Meja, kan mamma få en puss och en kram?

-Nee putt o klam
svarar busungen då  och ler samtidigt med hela ansiktet. Mamman får tydligen klara sig utan gos.

Kan man annat än älska såna här kommentarer??

Snart dags

2010-07-12, 07:39:00 / Kategori: Allmänt
...3 dagar kvar...

Glömde helt att våran dag på standen igår slutatde med att Sven fick åka till akuten och sy ett stort sår på foten. Han trampade på något vasst i vattnet, vad vet vi inte. Sex stygn och badförbud fick han. Mindre kul eftersom han har ont och det är lite jobbigt att gå. Nu sa han att det kändes bättre på morgonen här, men man vet inte.

Idag kommer i alla fall mamma och pappa upp från Skåne. Dom ska vara med Meja medan vi är på BB. Väldigt skönt att dom kommer några dagar innan, ännu skönare nu när Sven är skadad. Någon gång sent i eftermiddag dyker dom väl upp gissar jag.

Innan dess blir det bad i lilla poolen här hemma, och bus i trädgården. Ska också packa det som ska med till BB så det är gjort. Nu är det verkligen dags snart! Inskrivningssamtal imorgon.

Era gissningar

2010-07-11, 19:32:26 / Kategori: Andra graviditeten
Här kommer era, och våra, gissningar sorterade efter vikt

 • Helen - 4560 g och 53 cm
 • Annika - 4580 g och 53 cm
 • Anki - 4580 g och 52 cm
 • Sofia - 4700 g och 53 cm
 • Malin - 4758 g och 52 cm
 • Emelie - 4800 g och 52 cm
 • NIna - 4850 g och 54 cm
 • Emma - 4880 g och 52 cm
 • Ciliah - 4900 cm och 53 cm
 • Tova - 4980 g och 50 cm
 • Amanda - 4990 g och 53,5 cm
 • Evelina - 4999 g och 53 cm
 • Kicki - 5090 g och 52 cm
 • Jag - 5090 g och 53 cm
 • Linda -  5100 g och 53 cm
 • Sara - 5154 g och 53 cm
 • Russin - 5200 g och 53 cm
 • Sandra - 5220 g och 53 cm
 • Camilla - 5250 g & 52 cm
 • Sanna - 5290 g och 53 cm
 • Malin - 5280 g och 53 cm
 • Veronica - 5310 g och 52 cm
 • Sven -5350 g och 52,5 cm
 • Amanda - 5380 g och 53 cm
Längden verkar ni vara ganska överrens om. 53 cm är det många som tror :) Vikten varierar mellan 4560 g och 5380 g. Ingen som ens tror att lillebror är nära normalviktig. Ska bli så spännande. Det kan ju åtminstone komma ut en 4 kg bebis. Inte troligt, men möjligt...

30 grader

2010-07-11, 10:11:52 / Kategori: Allmänt
...4 dagar kvar...

30 grader varmt ute, och klockan är knappt tio. Finns bara ett ställe att åka till idag. Stranden. Hoppas att jag inte avlider i värmen, får väl bo i vattnet idag. Sven har lovat att åka och köpa en takfläkt till sovrummet sen i eftermiddag. Går ju inte att sova i den här värmen.

Ska försöka få ihop ett inlägg med era gissningar ikväll med. Hoppas ni får en härlig söndag!


För varmt

2010-07-10, 16:15:14 / Kategori: Allmänt
...5 dagar kvar...

Idag är det typ tusen grader varmt ute. Åtminstone känns det så när man är höggravid. Vi har varit ute och tittat på Oscars seglaravslutning. Hur duktig som helst har han blivit. Dock var det ett för stort projekt för mej kände jag redan när vi kom dit. Lite försent att ångra sig då. Nu får det bli vila resten av dagen.

Meja har charmat alla idag. Det är så kul att ha med henne för hon är så glad och modig tjej. Hälsar och vinkar åt folk. Klappar hundar och blir kompis med deras ägare. Sprang runt och var bara glad trots att det var så varmt och hon egentligen behövde sova.

Det bästa var när alla som varit på lägret skulle gå fram och få diplom. Meja ställer sig upp på bänken, klappar händerna och ropar hurra hurra hurra.

Förberedelser

2010-07-09, 09:07:37 / Kategori: Andra graviditeten
...6 dagar kvar...

Har fått inskrivningstid på SÖS den 13, på tisdag alltså. Då får man träffa förlossningsäkare, BM och anestesiläkare samt titta på en film. Den har jag ju i och för sig redan sett, men den var inte så lång vill jag minnas. Skönt att få gå igenom allt ordentligt, under lite lugnare former nu än med Meja. På onsdag sen blir sen min sista dag som enbarnsförälder. Känns konstigt.

Hoppas att vi får en tidigt snitttid sen på torsdag. Sist fick vi komma ner på operation 14.15, det var många sega timmars väntan eftersom man var tvungen att vara där redan 06.30 på morgonen. Då hade vi datorn och filmer med oss, och det kommer vi ha nu igen.

Roligt att så många gissat på lillebrors storlek, ni som inte har gissat får gärna göra det i föregående inlägg :)

Vad tror ni?

2010-07-08, 18:39:14 / Kategori: Andra graviditeten

Besöket hos BM gick bra. Det hade förvisso blivit något fel i tidsbokningen, men hon lyckades klämma in mej ändå mellan två andra. Hb och blodsocker låg bra som vanligt. Hjärtat slog fint och magen hade vuxit 2 cm till dom senaste nio dagarna(!!) Ganska mycket med andra ord. Efter 38 hela veckor så är SF måttet nu stax över 39 cm. Samma som med Meja.

 

Hon sa att hon tyckte att jag tagit rätt beslut om snittet vilket var skönt att höra. När jag sa att det skulle kännas hemskt om dom plockar ut en liten bebis nästa vecka så skrattade hon och sa att det behöver jag inte oroa mej för. Ska bli mycket spännande :)


Så vad tror ni? Hur lång och tung blir lillebror?

Han kommer i v 39+0. Meja kom 40+6 och vägde 5670g 54 cm lång.

Sista BM besöket

2010-07-08, 08:05:37 / Kategori: Allmänt
... 7 dagar kvar...

Fick sova hyfsat i natt i alla fall. Lite tidig morgon, men annars var det okej. Sven fick sovmorgon idag för en gångs skull till och med. Kan han behöva så mycket som han gör här hemma nu när jag inte kan.

Idag är det dags för sista besöket hos BM. Ska bli spännande att se om magen fortsatt växa i Mejatakt. Förutom det så har vi inget planerat. Vädret ser ut att bli fint, men det känns inte lika varmt idag än så länge i alla fall. En tur till stranden hinner vi nog med i eftermiddag i alla fall. Måste passa på att bada nu ju. När bebis har kommit så är det väl slutbadat för den här sommaren i värsta fall.

Hoppas ni får en härlig dag!

Toppendag med kramkalas

2010-07-07, 19:48:21 / Kategori: Allmänt


Nina, Johan och Theo kom strax efter 11. Vi åkte direkt bort till stranden. Två sekunder senare var ungarna nere och plaskade. Meja har badat, badat och åter badat. Flyter glatt omkring med sina armpuffar och pratar/sjunger högljutt. En del sand och vatten har det lekts med också.

Lunch och fika satt fint efter en massa bad. Theo matade en lite ovillig Meja med kakor. Sötnosarna. Kramkalas har vi hunnit med också. Började med att Theo kramade mej, givetvis blev Meja lite svartsjuk och skulle kramas också. Dom kramade med varandra, med mej och med Nina. Hur mysigt som helst!Helt slut är jag förståss efter den här dagen, kommer nog sova gott i natt.

8 dagar

2010-07-07, 10:47:31 / Kategori: Andra graviditeten
8 dagar tills vi får träffa lillebror. 15 juli :)

MEN... Sven ringde SÖS eftersom vi ju inte fått någon tid än. Det fanns en anledning till det. Den otrevliga läkaren jag träffade hade nämligen inte skrivit in planerat snitt utan snitt vid förlossningstart, dock senaste v 42+0.Inte alls vad vi kom överrens om. Så arg blev jag, hur kan hon göra så???

Det löste ju sig, men... gaah...

8 dagar. 8 dagar. 8 dagar. 8 dagar. 8 dagar. Hih.


Förvärkar

2010-07-07, 09:03:41 / Kategori: Allmänt
Massor med förvärkar har jag haft. Började igår kväll. En del gjorde riktigt ont. Höll väl på i två timmar, sen avtog det. Natten var okej, vaknade nån gång av att det gjorde ont men annars lugnt. Nu på morgonen har det hållt på igen, men dom flesta gör inte lika ont som igår. Verkar dock ha lagt sig nu. Magen är helt öm.

Idag kommer Nina, Johan och Theo hit. Ska fixa kycklingsallad till lunch och så ska vi åka bort till stranden. Bara ta det lugnt. Blir en superdag tror jag :) Ungarna kan bada och busa massor och vi kan snacka skit.
Hoppas ni får en härlig dag ni med!


Tur att man har bästa tjejen

2010-07-06, 18:41:15 / Kategori: Allmänt
...sur, arg, trött och less...

Idag har varit en lugn dag här hemma. Är som sagt inte på topphumör så jag har inte orkat blogga. Igår kväll hade jag så ont så att jag inte kunde gå mellan sängen och toaletten själv. Idag är det i alla fall lite bättre än så.

Lillebror verkar dock må toppen där inne. Ligger fortfarande jättehögt upp och trycker mot revbenen. Han är vaken massor på dagarna, och verkar sova på nätterna. Mycket skönt, det hoppas jag att han fortsätter med när han kommer ut!

Vi var nere en stund och badade. Skönt som vanligt. Man blir i alla fall lycklig av att se sin busunge bada och plaska. Riktigt bra teknik för att ta sig framåt i vattnet har hon fått in. Sparkar på bra med benen. Vill aldrig gå upp, och blir sur när vi inte vill bada mer. Kom lilla mamma säger hon och drar i mej när satt mej i solstolen. Loligt, mamma loligt (roligt) säger hon när vi simmar omkring.Bästa tjejen man kan ha ♥

ONT

2010-07-05, 19:27:33 / Kategori: Allmänt
... nu blir det gnäll igen...

Sur för att tiden inte kom idag heller. Lite framförhållning måste dom väl ha?

Mina fogar, min rygg och mina fötter görså hysteriskt ont så jag håller på att bli galen. Väntar på att Meja ska somna så Sven kan komma och ge mej massage. Åka och köpa linnen var tydligen ett för stort projekt trots att det tog typ ingen tid alls. Hittade i alla fall dom jag skulle ha plus lite nya trosor så det var ju bra.

Kom hem, vilade och sen åkte vi ner till Svens föräldrar för att bada. Så otroligt skönt att bada när det gör ont överallt. Lite jorgubbar och te bjöds det på vilket passade perfekt.
Liten sötnos för ett år sen :)

10 dagar?

2010-07-05, 07:53:24 / Kategori: Allmänt
Max 10 dagar kvar idag om man ska lita på det hon sa på SÖS när jag ringde. Hoppas tiden kommer idag, vore så skönt att kunna räkna ner ordentligt. Känner mej väldigt nervös för snittet måste jag erkänna. Känns inte ett dugg lugnare att jag gjort det en gång innan. Förhoppningsvis känns det bättre när det väl är dags.

Har lite saker inplanerat i veckan. Idag ska jag försöka åka och köpa nått amningslinne. Hade ett från HM sist som var helt okej så jag tänkte börja med nått sånt. Man vet ju aldrig om lillebror tänker amma eller om han tänker göra som sin storasyster.

På onsdag kommer Nina, Johan och Theo hit så då gissar jag att det blir stranden så busungarna kan bada en massa. På torsdag är det sista besöket hos BM, konstigt att veta det. På lördag är det avslutning på Oscars seglarläger så då ska vi ut dit och titta. Dock inte säkert at jag orkar så i såna fall stannar jag hemma så får Sven och Meja åka själva.

Känns bra att ha lite inplanerat. Finns nog risk för att det här veckan blir den segaste någonsin. Brukar ju bli så när man verkligen väntar på något...

Meja och mollarna

2010-07-04, 11:04:01 / Kategori: Meja 18-24 mån

Vi har varit marsvinsvakter nu i två veckor till ungarnas stora glädje. Meja är den som varit mest aktiv med mollarna som hon kallar dom. Tar morötter ur kylen till dom, går ut och plockar gräs till dom och pysslar med dom. Varje morgon har börjat med ett hej mollarna eller hej mina mollar när hon har gått in i vardagsrummet.

 

Misstänker att lilla söt kommer att vara lite ledsen nu när mollarna åker hem till sig igen. Tråkigt är det att vi inte har några egna husdjur just nu, men det får vänta ett par år till. Mysigt att få låna någon annans djur ett tag i alla fall.

 

...hejdå mollarna...


En liten segeltur

2010-07-03, 07:59:23 / Kategori: Allmänt
Efter mycker funderingar så bestämde vi oss för en dagstur med segelbåten. Är ju inte optimalt när man är höggravid med foglossning, men det är ju så mysigt. Ont har jag vart vi än är kom jag fram till. Vi kom iväg i bra tid efter frukost. Helt underbart väder, lagom vind och klarblå himmel. Meja älskar segelbåten. Massor att titta på och utforska.

Seglade en bit och hittade sen en bra ö. Med sandstrand! Mycket nöjd eftersom det betydde att även jag kunde bada utan att riskera att halka på hala klippor. Meja badade på för glatta livet och var jättarg varje gång Sven eller Oscar tyckte att det var dags att gå upp ur vattnet.

Grillade hamburgare till lunch, vilket var supergott. Allting är godare när man är ute så där :) Massa sol och bad senare så begav vi oss hemåt igen. Låg inne i båten och vilade större delen av hemresan, vilket gick bra det med. Ont överallt och helt slut var jag när vikom hem, men det var det värt.
Längtar

2010-07-01, 19:27:30 / Kategori: Andra graviditeten
Ringde SÖS idag för att kolla upp hur det går med snitt tiden. Operations schemat för den veckan verkar inte vara klart än så jag får nog snällt vänta tills i början av nästa vecka innan jag får ett definitivt datum. 7-10 dagar innan BF sa hon i alla fall vilket betyder mellan 12-15 juli. Hih. Mellan 11 och 14 dagar tills vi får träffa lillebror.
Tänk om två veckor är han här hos oss!...längtar...

Rätt månad

2010-07-01, 12:33:25 / Kategori: Shopping
1 juli idag :) Det betyder att vi nu är inne i den månad då lillebror kommer att komma ut. Härligt.

Är på mycket bättre humör idag. Meja gav mej sovmorgon till 07.50. Det har inte hänt på en evighet tror jag. Skönt var det kan jag lova. Efter lite mys i sängen och lek på hennes rum så ville Meja åka bilen. Galenunge. Passade mamman bra så vi tog en tur in till POP som startade sin 50% rea idag.

Meja älskar POP, hon tycker att det är en stor lekplats. Först plockade hon ut allt duplolego och la lite överallt i butiken, och sen letade hon upp två kompisar som hon sprang runt och busade med. Hur kul som helst hade hon. Kom hem med lite kläder både till Meja och lillebror. En överlycklig Meja fick äntligen tröjan med fotbollarna på som hon har tittat på varje gång vi varit där.
Tröjan med nr 76 är även den till Meja. Hon valde den själv så då kunde jag ju inte låta bli ;) Lillebror fick förutom pyjamasen ovan även en kortärmad blåvitrandig body och ett par matchande byxor.