badtjejen

2009-01-31, 16:01:11 / Kategori: Meja 0-6 mån
inatt var det som vanligt igen. skrutten sov gott, åt en gång och sov igen :) sen har hon varit på gott humör idag som vanligt. äter bra gör hon varje dag nu så jag hoppas att hon har gått upp ordentligt i vikt nu när vi kommer till läkaren på tisdag. stora tjejen ska ju på tvåmånaders kontroll :) fattar ni att det var sålänge sen hon föddes??

igår kväll badade vi som vanligt. det är så fantastiskt att se hennes miner i badkaret. hon tycker att det är såå skönt. varje gång hon kommer nära vattnet med munnen så gapar hon stort stort. knasfröken. plaskar gör hon också ibland nu, man märker verkligen att hon börjar bli lite större :)

utmanad...

2009-01-31, 15:46:25 / Kategori: Allmänt

blev utmanad av Veronica

Regler:
Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

  1. Är otroligt dålig på att hålla ordning hemma
  2. Kör ofta/gärna för fort 
  3. Älskar lakrits
  4. Blir lätt sur (men ganska snabbt glad igen)
  5. Tittar på top model varje säsong fast det egentligen är ganska dåligt
  6. Har beslutsångest när jag ska köpa saker till mej själv 
  7. Är beroende av min dator :)
  8. Avskyr att prata inför mycket folk
Jag utmanar  Emma   Sanna   Åsa   Evamy   Sofie 
Margurite    Sara   Lilla m 

glad och nöjd

2009-01-30, 17:01:29 / Kategori: Meja 0-6 mån
natten var kaos, skrutten ville vakna en gång i timmen så mamman är väldigt väldigt trött. tur att mormor var här så jag fick sova lite på morgonen meda meja var med henne. vi hoppas att det blir bättre i natt!

idag har meja varit i stan för första gången :) hon sov sig glatt igenom hela besöket och åt i sömnen inne på åhlens café. mormor har köpt en massa kläder till meja så nu har hon så hon klarar sig ett tag :) nu är vi hemma igen och hon är glad och nöjd. sven är hemma igen så nu är det mysfredag som gäller :)

he en underbar fredag alltihopa!

utmärkelse :)

2009-01-29, 19:31:47 / Kategori: Allmänt
fick en utmärkelse av Emma, tack gumman :)


"Your blog is fabulous!!"


Regler:
lista 5 saker du inte kan vara utan o ge vidare utmärkelsen till 5 bloggvänner

saker jag inte kan vara utan;
1. Meja- vad vore livet utan min sötnos? Hon hör ihop med oss ju :)
2. Sven - egentligen delar han ju förstaplatsen med Meja. Älskar dej sötis!
3.Familj och vänner- det var nog mer än en sak, men ändå :P
4. Telefonen
5. Datorn

Sanna - sötaste vännen om livet med mannen och djuren :)
Åsa - duktiga tjejen i kampen om vikten
Amanda - två veckors övertid, och nu är bebis nog här :)

sen alla ni andra som läser och skriver är såklart också värda den här!kan ni förstå???

2009-01-29, 12:53:28 / Kategori: Meja 0-6 mån
 
magen sex dagar innan meja kom 30 nov 2008 :) kommer inte ens ihåg att jag var så här tjock ju ;)

 
meja en timme gammal 5 dec 2008 :) underbarast i världen!

det har inte ens gått två månader men det känns ju som om hon alltid varit här hos oss. graviditeten har man ju nästan förträngt känns det som. trots alla krämpor så känns det såååå avlägset...

sven på konferens :(

2009-01-29, 08:23:21 / Kategori:
natten har varit bra, som vanligt :) dagen har också börjat bra med att skruttan åt ordentligt, och hon ligger nu och sparkar på katten här brevid mej. samtidigt jollrara hon lite, men jag tvivlar på att hennes kontaktförsök uppskattas av katten som sover vidare.

mammaträffen igår gick betydligt bättre än den förra :) denna gången kunde jag ta med vagnen in så jag kunde lägga ner henne i den och vagna henne tills hon somnade. några små stunder så var hon dock glad och nöjd och charmade sin omgivning. det är kul att träffa dom andra mammorna, men det blir lite många när vi är alla åtta. skönare att träffa några i taget kan jag tycka faktiskt.

sven åkte tidigt i morse på konferens i jönköping :( känns konstigt att vara ensam med skrutten. han har ju börjat jobba ganska sent ända sen hon föddes så vi har ju alltid hunnit äta frukost tillsammans. väldigt lyxigt :) ikväll kommer i alla fall mamma så jag slipper vara själv i natt med skrutten. förvisso skulle det antagligen gå alldeles utmärkt, men jag känner mej inte riktigt redo för det än...

mejas nya kläder

2009-01-28, 17:08:53 / Kategori: Meja 0-6 mån

dom här toppenfina kläderna köpte jag till meja, och idag kom dom på posten :) känner mej jättenöjd. mössorna är att ha till våren och bodyn kan hon nog ha snart. lite skeptisk var hon dock till att mamma skulle prova mössa inomhus...

jävla foglossning!!!

2009-01-28, 09:22:31 / Kategori: Allmänt
när meja var ute så hoppades jag att foglossningen skulle vara ett minne blott. de första veckorna kändes det bra, lite ont i svanskotan emellanåt bara. det kunde man ju överleva. den senaste veckan verkar dock foglossningen förvärrats drastiskt och jag har superont emellanåt  :( :( ska det vara så här?? jag har ju en tid hos läkaren om tre veckor så jag får väl fråga då om det inte gett med sig innan.

dagen idag innehåller promenad och fika hemma hos en av tjejerna i mammagruppen. får väl ta det lite lugnt med promenerandet sen, men idag vill jag gärna vara med så man lär känna dom andra mammorna :)

dopsång :)

2009-01-27, 14:12:59 / Kategori:
vi har bestämt att meja ska döpas i djurö kyrka den 15 mars. de senaste veckorna känns det som om jag har lyssnat på tusen psalmer, tror att jag har bestämt mej nu :) har också hittat en sång som jag tycker är jättefin, och som jag hoppas att kantorn kan tänka sig att spela. lyssna gärna på den i länken nedan och säg vad ni tycker!

http://dopguiden.se/musik/alskade_barn.html


det känns skönt att det inte är så mycket att planera inför ett dop, man är ju liksom ganska upptagen av skrutten om dagarna. funderar just nu på vad man ska bjuda på för lunch efter dopet. som tur är så har jag gott om tid på mej att bestämma :)

babyträff :)

2009-01-27, 09:32:38 / Kategori:
en riktigt bra dag hade vi igår :) när pappa åkt till jobbet så åt vi lunch och sen åkte vi iväg för att träffa malin och ellen. therese och hennes lilla noel kom också och vi gick en lååång promenad i det tråkiga vädret. efter det fikade vi och bebisarna låg i ellens babygym och fäktade med armarna :) jättegulliga :)

på kvällen fortsatte det goda humöret, och det var bara kortare skrik emellanåt. så här glad var skrutten när det var dags att bada, och i badet skrattade hon med tillhörande ljud flera gånger! dagen idag har börjat bra, hon åt mycket till frukost och sitter nu i sin babysitter och tittar på tvshop ;)

skrikig dag - lugn natt

2009-01-26, 11:52:25 / Kategori: Meja 0-6 mån

efter en väldigt skrikig dag igår, så hade vi ytterligare en väldigt bra natt :) dagen idag har börjat bra med mycket mys på morgonen. spegeln verkar ha varit ett bra inköp, hon blir jätteglad av att se sig själv i den, och nacken får samtidigt massor med träning. det krävs ju en del muskler för att hålla upp det stora huvudet :)


vi har hunnit med en promenad redan idag, en ganska kort dock eftersom vi ska åka och promenera med malin och lilla ellen om en stund. ute är det fortfarande isigt och tråkigt, men isen är i alla fall på väg bort eftersom det är plusgrader så det är ju alltid nått :) den fina overallen som meja har köpte jag jättebilligt på tradera eftersom hon redan vuxit ur sin första overall :) ser helt ny ut och kommer förhoppningsvis att passa vintern ut.


inatt sov skrutten 6 1/2 timme!

2009-01-25, 13:05:51 / Kategori: Meja 0-6 mån

i natt sov skrutten riktigt bra. somnde vid nio, fick lite extra mat vid 22.30 i sömnen och sen sov hon till 5.10 :) :) åt mycket och sov till 7.30. synd bara att hennes mamma och pappa inte sover lika bra bara. jag har blivt så van vid att hon vaknar vid tre och ska ha mat så att jag vaknar då automatiskt. hoppas det snart ändras igen. man måste ju passa på att sova när skrutten gör det :)

nu har vi precis varit ute på en lång promenad i regnet :( är det för mycket begärt att det är antingen vinter lr vår? nu känns det ju som höst igen. höst fast med isbana på marken så att man knappt kan gå. blää!


vem där?

2009-01-24, 16:33:43 / Kategori: Meja 0-6 mån

köpte en leksak til meja idag :) tänk att det kan vara så spännande att titta på sig själv. hon har aldrig legat så länge på mage och varit nöjd med det som idag. massor hann hon träna nacken också, duktig tjej :) en massa ljud har hon börjat med också, då och då kommer det små joller, eller början till joller. supermysigt!