det här med mat

2009-03-31, 19:58:05 / Kategori:
till lunch åt skrutt 2/3 burk med majspuré ungefär lika mycket som de senaste dagarna, efter det lite ersättning. sen åkte vi ju iväg och promenerade. när hon vaknade på cafeét så åt hon pyttelite ersättning och ver sen ganska missnöjd. försökte igen när vi kom hem ,men nej. testade då med lite potatis/majspuré, och javisst en hel burk slank ner.

likadant nu på kvällen, hon åt lite ersättning, var inte nöjd. gjorde gröt till henne för det var nästan ändå dags. hela portionen sveptes ner på ett par minuter! okej, inte bra tänker jag. bara hon inte ska börja rata ersättningen nu, för det är hon ju helt för liten för.

det här med att få skrutt att äta bra är verkligen inte lätt!

härlig promenad :)

2009-03-31, 15:47:15 / Kategori:


det blev en promenad  fina vädret med jessica, malin, sussie och så deras bebisar förståss :) vi gick en tur nere i hamnen och på vägen tillbaka så satte vi oss på en uteservering och fikade lite. vad mycket skönare det är att vara mammaledig nu när det är bättre väder! och så glad man blir av lite sol :)

när jag kom tillbaka till bilen så låste jag upp som vanligt satte ner skrutt i babyskyddet och sen var nycklarna borta. samma sekund börjar hon gallskrika. det finns inget som gör en så stressad som sånt skrik i såna situationer. när jag hade gett upp letandet och ringt sven för att hämta oss så hittade jag till slut nycklarna. dom hade åt ner under babyskyddet. inte konstigt att jag inte hittade dom!

morgonmys :)

2009-03-31, 09:50:39 / Kategori: Allmänt


man får ju göra det bästa av tiden på morgonen eller hur? tröttheten försvinner ju liksom en stund om man får busa med en liten älskling som skrattar högt av glädje. och när man tittar in i dom där underbara ögonen, vem smälter inte då??

träningsvärk

2009-03-31, 07:55:25 / Kategori: Allmänt
det blev ingen aerobics igår, jag hann inte det eftersom skrutt bestämde sig för att bli galet arg precis då. malin föreslog att vi skulle gå på boxpasset istället så det gjorde vi. galet jobbigt. idag har jag träningsvärk vilket känns bra, men också ont i bäckenet. jävla skit :( det var ett kul pass så man kanske kan gå nån gång ibland i alla fall, och foglossningen verkar ju vara på väg att avta så...

natten var okej. meja verkar ha ett behov att att äta mycket mer på nätterna för tillfället. jättemycket. hoppas det går över snart. vi har ju bytt till semper 2 och hon äter gröt på kvällen, men vad gör det? inget alls. konstigt tycker jag.

dagen idag, jag vet inte riktigt, jag och malin pratade om att gå en promenad i gustavsberg, nere i hamnen, men vi får väl se. annars ska jag försöka baka lite bröd och bara ta det lugnt :)

veckans smakis

2009-03-30, 17:47:11 / Kategori:

denna veckan blev det morots och palsternackapuré :) 1/2 burk av det och 1/3 dels burk av majspuré blev dagens lunch. som synes tyckte skrutt det var lika gott som vanligt!


min knasunge

2009-03-30, 10:45:37 / Kategori: Meja 0-6 mån


innan har hon lagt snutten över ansiktet  ett par gånger när hon vill sova på dagtid. igår kväll när jag skulle gå ner och säga god natt till oliver så la jag meja i hennes säng för att det snart var dags för henne att sova med. det var dock fortfarande tänt i sovrummet. när jag kommer upp två minuter senare ligger hon så här. filten som hängde över kanten på sängen hade hon dragit ner över ögonen, och hon hade nästan somnat :)

äntligen en bättre natt

2009-03-30, 08:57:36 / Kategori: Allmänt
i natt vaknade lilla skrutt bara två gånger, och båda gångerna var hon jättehungrig, så det var ju toppen. inga vakningar i onödan :) snorig är hon fortfarande man jag tror faktiskt att det är på väg bort nu *håller tummarna* nu sover hon så gott här igen med snutten över ansiktet så att det blir riktigt mörkt. sötnosen.

veckan innehåller för en gångs skull inte så mycket. vi ska nog mest ta det lugnt och mysa. ikväll ska jag på aerobics, på torsdag ska vi på babypower och kanske rytmik. sven har också lovat att följa med så att jag kan shoppa lite kläder på onsdag. det är ju lite tråkigt att ha samma kläder hela tiden. lite mer variation behövs för att det ska kännas bra. tänkte mej väl nån mer kjol, och ett par tröjor. en solhatt till meja är väl också bra, man vet ju inte vad för väder det blir i prag.
inte så länge kvar nu! längtar massor :)

tiden rusar...

2009-03-29, 19:41:51 / Kategori: Allmänt
då var denna veckan också slut. det gick snabbt som vanligt. idag har vi faktiskt inte gjort något vettigt alls, eller jo lite snabbstädning av köksskåpen, that´s it :)

lillskruttan har varit på toppenhumör trots att hon är väldigt snorig. väldigt skönt! superlite har hon sovit idag, tre sovpass på 30 min vardera. undrar hur natten blir. till lunch åt hon 1/3 burk majspuré och 1/2 burk morotspuré, sen var hon mätt ett bra tag. en portion gröt har hon ätit nu också inför natten. ökat mängden ersättning har hon gjort med så vi är glada :)hon har verkligen blivit rundare, så det ska bli spännande den 6 april när vi ska till BVC.

en bra helg har vi haft alltså, hoppas ni med har haft det!

jag vill framåt

2009-03-29, 11:14:25 / Kategori: Meja 0-6 mån


lägger man skrutt på magen nu så ser det ut så här oftast. hon kämpar och kämpar för att komma någon vart. ganska länge kan hon hålla på innan hon tröttnar och blir arg. uppmuntrara man henne mycket så håller hon på längre. oliver satt brevid henne igår och hejade ivrigt på :)

lördagen

2009-03-29, 10:38:45 / Kategori: Allmänt
blev inte mycket bloggat igår, vi var ju som sagt på middag hos svens bror. vi kom dit vid 15, drack te och satt och pratade. deras lilla emma, 10 mån,  beundrade meja väldigt och ville gärna klappa på henne :) sen gick vi en promenad i det tråkiga vädret. väldigt skönt att promenera på ett nytt ställe för man är ju ganska trött på vägarna här hemma vid det här laget. när vi kom in igen åt vi fantastiskt god middag bestående av renkalv, rostade grönsaker, sallad och sås :) supergott! efteråt kladdkaka med glass och hemmagjord chokladsås *mums*

natten här efter har dock inte varit lika fantastisk. meja somnade vid nio och sov till två, så långt var det bra. sen vaknade hon kl 04, 04.30, 05.50, 07 *suck* hon somnade förvisso om fort varje gång men ändå. väckt har man ju blivit ändå. nu är hon på strålande humör och har så varit sen vi gick upp vid nio. skönt att det inte märks på henne att hon sovit dåligt :)

snorig natt

2009-03-28, 08:59:30 / Kategori: Allmänt
natten började bra, och avslutades dåligt kan vi väl säga. 05.20 var skrutt jättesnorig och arg och ville inte sova mer. hur sjutton får man en snorig bebis att sova? vi sköljer med saltvatten, suger med snorsugen och ger henne näsdroppar. trots det är hon snorig. klart man inte kan sova då. efter typ en timme var näsan lie bättre, och skrutt supertrött så då somnade hon faktiskt igen och sov till kvart i åtta. nu ligger hon här på sängen och halvsover, sven sover och killarna tittar på tv där nere. tänkte vänta tills skrutt har somnat ordentligt och sen gå ner och fixa frukost.

idag blir det en lugn förmiddag, alla är trötta. i eftermiddag ska vi åka till svens bror på middag. trevligt, och ganska skönt att slippa laga middag när man är så här trött. antar att det blir en promenad i det jättetråkiga vädret också, att det inte kunde få vara lite härligt solsken nu när det är helg. nä, bara grått och trist. igår kväll var det typ snöstorm!!! hoppas ni har bättre väder.
ha en bra dag allihopa :)

dagen

2009-03-27, 16:38:50 / Kategori: Allmänt
dagen började med ett besök på jobbet. superkul att träffa alla ungarna igen. som dom har vuxit! hann träffa två föräldrar också, och det var ju också trevligt. meja fick en gullig nalleskyddsängel och boken "maja tittar på naturen" av mina kollegor. nallen har hon legat och sugit på i sitt babygym nu en stund så den blev nog godkänd.

sen åkte vi hem och då kom mia hit nästan på en gång. vi lagade lunch och satt och snackade skit :) hon har så fantastiska kollegor...eller nä...dom är kaos. man förfäras och hoppas att ens barn aldrig behöver få sån förskolepersonal. men ovanligt är det inte, så det gäller att ha lite koll.

nu är det snart fredagsmys, sven och oliver håller på att göra pizzadeg så vi kan göra egen pizza :) hittade ett bra glutenfritt mjöl härom dagen som jag inte testat innan så jag hoppas degen kan jäsa lite. efter middagen är det väl popcorn och nån film. som vanligt har vi glömt att hyra *suck*

fredag och fullt upp

2009-03-27, 08:01:03 / Kategori: Allmänt
fredag igen, vad händer med tiden? fredag brukar vara vår lugna dag, men den här har vi saker inplanerade. vid 10 ska vi vara på mitt jobb och hälsa på. jag har inte varit där med meja innan för jag har inte velat utsätta henne för alla sjukdomar. nu är det vår och mycket bättre med den saken. trivs ju inte så bra där, men jag fick ett sms från en av kollegorna för en stund sen om att det var kul att jag skulle komma. kändes skönt :)

vid lunch sen kommer en kompis som jag pluggade med, hon har flyttat hem till borlänge igen så jag har inte träffat henne sen augusti. gravid är hon nu i alla fall och det ska bli mysigt att träffa henne. bara ett problem, jag har glömt att handla lunch så jag hoppas vi har något lämpligt hemma.

min duktiga tjej

2009-03-26, 18:19:02 / Kategori: Meja 0-6 mån
meja mår mycket bättre, lite snorig men med lite tur är det borta imorgon kväll :) humöret har varit på topp hela dagen, sovit lite mer än vanligt kanske. vi gick en promenad i det underbara vädret, och meja var vaken 40 min av promenaden. sittdelen är verkligen toppen. där satt hon och tittade på mej och omgivningen och var hur nöjd som helst.

hon har lärt sig något nytt idag :) lägger man henne på mage så drar hon in benen och upp med rumpan. som en larv ungefär. säkert förflyttar hon sig två mm varje gång. i eftermiddags så höll hon på i tjugo minuter och lyckades faktiskt förflytta sig en liten bit framåt. det är min duktiga tjej det!

kan det bli mer tydligt?

2009-03-26, 12:36:19 / Kategori: Meja 0-6 mån
meja och jag har precis ätit lunch. eftersom meja åt ganska mycket potatis och morotspuré så fick hon ingen ersättning direkt efter som hon brukar. sen står hon här i mitt knä, och nappflaskan står på bordet framför. hon sträcker båda armarna efter den, drar den till sig, öppnar munnen och börjar suga. självklart kommer det inget eftersom flaskan står upp! kan det bli tydligare?? mamma ge mej mat!!

i badet :)

2009-03-26, 10:17:08 / Kategori: Meja 0-6 mån


meja badar varje kväll, och tycker ju att det är toppen. innan har hon haft schampoo flaskorna som båtar men dom är ju otympliga och hon kan inte ta dom för dom är för stora. när jag var och handlade igår köpte jag lite badleksaker istället, och det var en höjdare! först betraktade hon dom, men snabbt hittade hon en favorit och stoppade den i munnen. ovanligt va ;)

vi kom inte iväg på någon träning, varken jag eller meja är i form för det. jag är för trött och hon för snorig. får ta igen det nästa vecka istället. träna dubbelt så hårt då :) nu har lilla skrutt somnat så då ska jag nog också passa på att sova lite, kanske kan man bli på bättre humör sen?

god morgon...

2009-03-26, 07:26:54 / Kategori: Allmänt
jaha, det är tydligen morgon nu. eller den började för 45 min sen :) mamma dags att leka hojtade skrutt då, inte ville hon somna om så det var bara att vakna. nu har hon legat här och pratat en stund, nu är det undersöka nallen som gäller. förkylningsläget är som igår. snorigt, men allmäntillståndet är ganska opåverkat. vi åker nog iväg på power baby ändå tror jag, bebisarna ligger så långt ifrån varandra så hon lär ju inte smitta någon. hon tycker ju dessutom det är så kul :)

ute skiner solen faktiskt idag igen, vilken lycka. dock är det lite för kallt för snön smälter inte riktigt i den takt man kunde önska, men, men. promenad i eftermiddag blir det också i alla fall. det går ju inte att sitta inne i det här vädret
vad gör ni idag?

vår?

2009-03-25, 16:54:58 / Kategori: Allmänt
vi var ute en timme i solen. kallt är det, men man känner ändå att våren är på väg. äntligen! när vi kom hem fortsatte skrutt att sova i över en timme till. jag passade då på att börja sätta in bilder i det fina albumet jag köpte härom veckan. ganska långt kom jag faktiskt :) bara bilderna är inne så kan man skriva texterna när man har tid. sätta in och välja bilder är det som tar längst tid. med lite tur kanske jag hinner sätta in resten i kväll, eller, ja, mycket tur kanske...


provade koftan som gammelmormor (!) har stickat idag. den passade faktiskt så den blir perfekt nu till våren. mössan är lite stor men det går att rulla upp kanten lite :)

veckans smakis

2009-03-25, 12:05:32 / Kategori:


varje onsdag inför vi en ny smak. först var det gröt, sen majs/potatispuré och denna veckan morotspuré. som synes så var skrutten nöjd med även denna maträtt  och hennes lilla portion försvann snabbt ner :) eller, ja en hel del sitter ju på utsidan av henne också ;)

trots förkylning så har förmiddagen varit bra, hon har sovit lite mer än vanligt, annars inget konstigt. superskönt, och jag hoppas det inte blir värre än så här :)

förkyld igen :(

2009-03-25, 08:29:58 / Kategori: Meja 0-6 mån
igår var det bara hosta, idag är det jättesnorigt också :( min stackars lilla skrutt. trots det har natten varit bättre än på länge. den började redan 19.00 och slutade 07.45. hon åt vid 04 och vaknade bara en enda gång i onödan innan dess. vågar man hoppas att vi börjar återgå till våra vanliga nattrutiner??

ute är det strålande sol så jag får väl packa ner min förkylda skrutt ordentligt och gå en promenad sen :) det är det enda jag tänkte göra idag. mysa och busa med skrutt också förståss :)  nu ligger hon här på min kudde och halvsover medan sven fixar frukost på sängen. bra start på dagen, trots förkylning!

en glad skrutt :)

2009-03-24, 18:57:16 / Kategori: Meja 0-6 mån


tyckte dom här bilderna var så härliga så jag var tvungen att visa. meja skrattar åt, och pratar med lådan som tillhörde hennes servis :)

mammafika

2009-03-24, 16:33:57 / Kategori:
lycklig blev man när solen tittade fram lagom till promenaden :) det blåser ganska mycket men med ordentligt med kläder var det superskönt ute. vi passerade svens föräldrars hus, och som man längtar till sommaren då. bada och ut och segla :) vill ha sommar NU!

efter det fikade vi, och ett tag såg det ut som om alla mammorna blivit nyttiga och inte skulle ha kladdkakemuffins. fler över till sven då tyckte jag :) men sen tog den första och då slutade det med att alla åt. hehe. gott verkade dom smaka också, som tur var. nästa gång gör jag glutenfria så jag också kan ta en, hade inget glutenmjöl hemma nu bara. ibland får man :)

det är så kul att se hur alla bebisar har vuxit och vad nya saker dom lärt sig. trots att vi ses varje vecka så hinner det hända en hel del. bestämde om en ny träff nästa vecka :)

mys

2009-03-24, 09:14:35 / Kategori: Allmänt
ännu en natt med många uppvakningar :( jag är ganska trött på den här tillväxtfasen nu, ochhoppas att den väldigt snart är slut. skickade iväg sven för att sova i olivers rum vid fem så han skulle få lite sömn innan jobbet. halv sex vaknade skrutt igen och då lyfte jag över henne till mej. i två och en halv timme sov hon sen på min arm hur gott som helst. jag sov också och vaknade till vid åtta, strax innan meja. hur mysigt som helst ju :) hon har verligen blivit lite gosigare på sistone.

klockan ett kommer tjejerna i mammagruppen, och alla bebisar :) mysigt. antar att jag får gå ner och dammsuga lite så fort meja har somnat igen. man ser ju smuts på ett nytt vis när man sitter på golvet hela tiden. det ser inte ut att bli nån snö tack och lov, så promenad blir det med :) det enda är att skrutt har blivit lite hostig i natt, borde man avboka då? hon mår ju hur bra som helst, men andra kanske inte tyckerd det är okej. bäst att kolla med någon :)

ha en bra dag allihopa!

ninja award

2009-03-23, 20:29:36 / Kategori: Allmänt
fick den här av emma tack!



vill gärna ge den vidare till sanna emma anna katja och sara

träningen

2009-03-23, 20:17:08 / Kategori: Allmänt
ajaj redan :) gissningsvis så kommer jag att ha galen träningvärk imorgon. spinningpasset var okej, lite tråkig ledare kanske men annars bra. orkade faktiskt nästan hela, sista låten satt jag ner när man skulle stå men annars. känns bra :) nästa måndag ska jag nog prova aerobicsen som är samma tid. body combat har dom på onsdagar, verkar skitkul, men det får nog vänta tills jag är i lite bättre form.

imorgon kommer mammagruppen hit, ska bli kul. hoppas det låter bli att snöa i natt så att det går att promenera imorgon bara.

det går inte att kommentera i inlägget om babysim av obegriplig anledning, så kommentera gärna i det här inlägget istället!

funderingar om babysim

2009-03-23, 14:17:47 / Kategori: Meja 0-6 mån
äntligen har vi anmält meja till babysim :) gjorde det igår, och det börjar den 26 april. nu upptäckte jag dock att man inte får vara båda föräldrarna samtidigt i vattnet med bebis, och då blev jag lite fundersam. vi vill ju gå på babysim tillsammans, och det är ju inget kul om man måste turas om i poolen :( funderar på att avboka igen, men jag får väl vänta tills sven kommer hem så vi kan diskutera det...

hur har ni andra gjort? har ni gått båda, eller själva? har man fått vara två föräldrar i poolen samtidigt?

men var är maten??

2009-03-23, 09:29:58 / Kategori:


när mamma slutar mata så betyder det oftast att maten är slut, men för säkerhets skull så måste man ju kolla. om man suger på kanten av tallriken kanske man får i sig lite till ;) eller kanske kan man fånga upp lite med fingrarna, alla knep är tillåtna, men kladdigt blir det :)

mejas mage verkar klara maten utmärkt så här långt. igår kväll åt hon en hel portion gröt (!) och sen ersättning efter det. tycker att jag har läst på en massa ställe att det bör sovas lite bättre när man äter gröt på kvällen. det verkar inte gälla min sötnos i alla fall. hur är det för er andra som ger gröt, sover dom bättre?

-ännu en ny vecka-

2009-03-23, 07:41:50 / Kategori: Allmänt
måndag; spinning för mej på kvällen
tisdag; mammafika här hemma
onsdag;
torsdag;
power baby
fredag; besök på jobbet på fm. mia kommer hit  på em.
lördag; middag hos arne & kajsa + kusinerna
söndag;

som vanligt har vi en del inplanerat :) idag ska jag gå på spinning för första gången på väääldigt länge. ska bli toppenkul! kommer troligtvis att ha massor med träningsvärk imorgon, och ont i rumpan. man brukar få det när man inte cyklat på länge. var och införskaffade ett nytt träningslinne igår för mina sista pengar *skratt* känns bra. blir genast mer motiverad, knasigt men sant!

jag kan läsa själv!

2009-03-22, 15:29:12 / Kategori: Allmänt


igår tittade ju solen faktiskt fram korta stunder under vår promenad. vi hade tänkt gå riktigt långt men skrutt vaknade efter bara en halvtimme så vi ville inte utmana ödet utan vände hemåt strax där efter. det är så bra nu när vi har sittdelen på vagnen istället :) nu satt hon där och tittade i sin bok lilla ankan och var nöjd nästan hela vägen hem. jäteskönt för både henne och för oss.

idag är det tråkigt väder igen. innan snöade det! pyttelite i och för sig men ändå, usch säger jag bara! träningsvärk har jag efter all ved vi staplade igår. mycket bra, då gjorde det lite nytta trots att det var så tråkigt :)

meja hälsar

2009-03-22, 09:40:19 / Kategori: Allmänt
gnb nvb hgb  cfdx              gggggggggggggggggg fdcccccccccccccdvvvcccccvcvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvs4fr34rwccccccseeeeeeeeeeaadexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeqqsaxxxxxxxxxxxxx
mj        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxcw zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxq2qwshhhh                       555555555555ecccccnnnnnnnnn zAAaqaqqaxcccccccccccccccxxxxxxxxxxxxxxxxxcx

jag tror det betyder, god morgon alla mina bebiskompisar! i natt har jag bråkat en massa med mamma och pappa så dom är supertrötta. men jag hade kul :)

meja hade som sagt inte sin bästa natt, hon har varit vaken en massa gånger helt i onödan.för mat har hon inte velat ha. kvart över sex i morse var det morgon och lekdags. lite för tidigt för mamma och pappa. hon sov dock en timme mellan kvart över sju och kvart över åtta, men nu är det full fart som gäller....zzzzz.....zzzzz....

pappa och meja leker...

2009-03-21, 09:48:32 / Kategori: Meja 0-6 mån


mejas pappa skulle ta med henne upp och leka med henne och hennes leksaker på filten i vårt sovrum. *skratt* meja lekte i alla fall glatt på medan pappa sov som en stock :) när han vaknade en halvtimme senare hävdade han bestämt att han bara blundat lite...

feberfri igen :)

2009-03-21, 09:40:32 / Kategori: Allmänt
febern släppte igår kväll igen. skrutt sov mellan kl 12.15 och 16.00 så hon sov väl bort febern :) hon var inte sitt vanliga jag under kvällen, men i morse var hon pigg och glad igen. skönt att det inte var mer varaktigt. sov ganska bra gjorde hon också, men någon som sov ännu bättre var jag :) jag somnade redan tjugo över åtta, och har bara kort vaknat till de gånger som skrutt har varit vaken i natt. för första gången på länge känner jag mej lite utvilad :)

idag sägs det att det ska bli sol. hmm. i väntan på solen ska det i alla fall städas, och sen ska vi gå en lång promenad i det (förhoppningsvis) fina vädret. veden ska också staplas in, sen ska det mysas eftersom vi inte hann det igår när jag somnade och meja var sjuk.

hoppas ni får en bra lördag!


skrutt har feber

2009-03-20, 10:27:40 / Kategori: Meja 0-6 mån

inte konstigt att lilla skrutt har varit gnällig och vill vara nära under morgonen samt att natten var så gnällig.  tyckte att hon kändes lite varm och tog tempen. 38,2 har hon, i vanliga fall ligger hennes temp på under 37 :( stackars liten! har fått henne att somna en stund igen, vi får väl se hur länge det blir. börjat hosta lite har hon också. nojig förstagångs förälder som man är så känns det lite jobbigt...

tätt intill

2009-03-20, 09:00:54 / Kategori: Allmänt
ligger i sängen med liten skrutt sovandes tätt intill. mycket ovanligt, men mysigt. vi har haft en mindre bra natt till :( på bvc sa tanten att de flesta barn har en sån här period runt tre månaders ålder så vi hoppas det går över snart. skrutt sov inte ens så här dåligt när hon var nyfödd. tur att det kommer en helg nu så pappa är hemma, då kanske man kan smita och sova lite mitt på dagarna :)

idag har vi inget inplanerat, ska väl handla lite mat i eftermiddag men det är allt. skönt faktiskt. så mysa och busa står på programmet. pappa kommer hem tidigt vilket uppskattas :)

imorgon börjar expedition robinson på tv4, ska ni se?

majs och potatis

2009-03-19, 14:05:53 / Kategori:


vi har ju ätit gröt varje kväll i över en vecka nu och det har gått superbra. mejas mage verkar till och med tycka att det är bättre än ersättning för hon är inte lika hård i magen längre. väldigt skönt! idag till lunch provade vi lite majs och potatispuré, vilket visade sig vara en höjdare. hon kastar sig typ över skeden som en liten tiger *skratt* hon tycker att det är kul att äta och en hel del hamnar i magen i alla fall :) när hon ätit sin lilla smakportion så la jag skeden i tallriken och gav henne lite ersättning. då tog hon skeden och vispade iväg en klick till andra änden köket. sötnosen. hjälper till att torka sig i ansiktet gjorde hon också som ni ser :)

glad tjej :)

2009-03-19, 12:37:19 / Kategori: Meja 0-6 mån


vår lilla skrutt är i princip alltid glad nu för tiden. och är hon inte det finns det alltid en bra anledning. tre saker gör henne arg, hungrig, trött och bajs i blöjan. när hon blir uttråkad så varnar hon i förväg så då hinner hon inte bli arg :) skönt att man har lärt sig att tyda henne så bra nu skriket låter ju olika beroende på vad hon vill. hon håller på att bli så stor vår skrutt.
vi kom iväg på träningen. det blir så jobbigt när man är trött, men jag gjorde lite fler övningar idag och foglossningen gav sig inte till känna riktigt lika mycket. vi får väl se hur det känns ikväll, men en liten förhoppning får man ju ändå om att den är på väg bort...

vaken natt

2009-03-19, 08:32:31 / Kategori: Allmänt
en trött dag blir det idag igen. skrutt har varit vaken fyra gånger i natt. men hon strulade ju så mycket med sömnen på dagen igår så det var väl bara att vänta att natten också skulle bli dålig :( vi får väl se hur dagen fortskrider. jag skulle i alla fall behöva sova lite mer. idag är det ju power baby och det vore ju skönt att träna, men att sova kanske är viktigare?

jag mår i alla fall inte illa längre så det är positivt :) nu verkar skrutt somna igen så det är väl lika bra att passa på, vi hörs senare! ha en bra dag allihopa :)

mår inget bra

2009-03-18, 17:05:28 / Kategori: Allmänt
trots det fina vädret blev det ingen promenad :( jag har ont i magen och mår illa. tog mej iväg och träffade malin en sväng i alla fall, vilket var trevligt men det blev inte så länge idag. tänk att hon redan är i v 30. snart kommer hennes bebis med, det blir mysigt :)

självklart så har meja knappt sovit idag bara för att jag inte mår bra, utan hon har varit pigg och velat leka typ hela tiden. vi får väl se hur tidigt hon somnar ikväll.

nu har jag bäddat ner mej i min säng. meja är med sven på nedanvåningen så att jag kan vila. bara jag inte blir sjuk för det orkar jag inte. speciellt inte nu när det äntligen är vår. det kan vara magen som bråkar igen också, men jag har inte fuskat med dieten så det borde det inte vara. ska sova en stund och hoppas det blir bättre.

mys med pappa

2009-03-18, 09:18:45 / Kategori: Meja 0-6 mån
kan man bli mer koncentrerad än så här? boken heter lilla ankan och meja tycker att den är så fin. mysigt är det förståss också att få sitta i pappas knä. fyra gånger på raken lästes den härom dagen och hon log och skrattade lika mycket varje gång. härliga unge!



glöm inte att lägga till bloggen på bloglovin om ni ändå läser den varje dag, klicka på ikonen till höger för att komma dit :)

äntligen vår?

2009-03-18, 07:27:27 / Kategori: Allmänt
trött trött mamma. halv åtta är inte morgon längre nu är det snarare halv sju. bara att vänja sig antar jag. i natt vaknade hon också klockan två helt i onödan. som tur var somnade hon dirket igen, men det tar ju lite längre tid för en själv att somna om. när hon sover sen ska jag också sova idag.  skrutt är i alla fall alltid pigg och glad på morgnarna och det är ju det viktigaste :)

när vi vaknade och tittade ut så ser det äntligen ut som vår :) solen skiner och himlen är helt blå, tänk att man kan bli så glad över det. nu hålle jag alla tummar för at den snön som finns smälter bort och att det inte kommer nån ny. idag blir det definitivt en promenad. ska träffa malin i eftermiddag och fika med. beundra magen, nu har hon bara två månader kvar, spännande :) det är verkligen tur att jag inte äter kakor och sånt med tanke på hur mycket det fikas vissa veckor...

ha en underbar dag i solen!
.

mammaträffen

2009-03-17, 19:28:51 / Kategori:
idag var jag och meja först av alla, någon gång ska väl vi också lyckas med det ;) vi gick en skön promenad i det halvfina vädret. det hade ju i alla fall slutat snöa. blev ju galen i morse när jag tittade ut och det vrålsnöade :( efter det så fikade vi inne hos malin och ellen. lika mysigt som vanligt! alla bebisar har blivit så stora, vakna och med hela tiden. när vi sågs första gången i januari så var dom så pyttesmå, och nu är dom äldsta fem månader. tiden bara flyger iväg. meja fick halvsitta i sin vagn när hon var vaken och verkade mycket mer nöjd med det än att ligga. känns jätteskönt.



efter det åkte vi till frida i farsta och fikade en gång till :) frida har inte träffat mej sen jag var jättestor om magen så hon tyckte det var mysigt att få se vem det var som bodde där inne. meja skötte sig som vanligt exemplariskt, det är så kul att ha med henne för hon är så glad och charmig nästan hela tiden :)

har ju helt glömt...

2009-03-17, 09:50:48 / Kategori: Meja 0-6 mån
...att berätta om en stor händelse här hemma :) i söndags innan dopet så lyckades meja vända sig för första gången. först från rygg till mage, och sen vidare till mage igen. inte tillbaka åt samma håll som hon kom utan vidare så att hon nästan hade förflyttat sig en halvmeter från startpunkten! vår duktiga tjej :) 

sen dess har hon inte gjort så många försök, hon måste nog smälta sin nya kunskap ;)

mamma, dags att leka!

2009-03-17, 07:39:32 / Kategori: Allmänt
tidig morgon blev det idag 06.30 slog skrutt upp sina ögon och tyckte det var dags att leka :) lite tidigt för min smak men vad gör man? hon somnade innan 20 igår och det brukar ju leda till att hon vaknar lite för tidigt. nu ligger hon här i vår säng och leker nöjt med den stora kaninen. jag undrar vad den har som dom andra gosedjuren hon fått inte har. dom andra intresserar inte alls henne så mycket.

idag ska den trötta mamman och den pigga bebisen iväg och träffa mammagruppen. ska bli trevligt, men det är lite jobbigt när vi ses alla samtidigt. skönare när man bara är två - tre stycken tycker jag. spännande i alla fall att se hur mycket alla bebisar vuxit sen sist :)
hoppas ni får en bra dag! 

veckan

2009-03-16, 20:00:03 / Kategori: Allmänt
idag har vi faktiskt inte gjort något vettigt alls. gick en liten promenad i solen innan, men det är allt. meja har varit gnällig och väldigt mammig. antar att hon är lite trött efter igår. lilla skruttan :)

resten av veckan har vi dock en del roliga saker att göra. imorgon är det promenad och fika med mammagruppen. efter det ska vi till farsta och hälsa på frida. på onsdag ska vi fika med malin och beundra hennes bebismage :) på torsdag är det power baby. på fredag funderar jag på att hälsa på jobbet. får kolla om dom är någorlunda friska nu. har ju fortfarande inte varit där med meja så det är väl dags :)

avslutar dagen med en bild till på meja och en av hennes andra doppresenter. en sån där aktivitetskub eller vad det heter. hon har blivit så duktig med händerna nu så hon puttar på och drar i den, uppskattad :)


build a bear :)

2009-03-16, 12:40:22 / Kategori:


en av mejas doppresenter var en kanin. 35 cm lång är den så den ser ju enorm ut brevid meja. build a bear är ju ett jätteroligt företag. nallen har ett hjärta som slår när man trycker på magen. klänning och skor är valda av mina kompisar och dom har stoppat kaninen själva :) hon kom i ett kartoghus tillsammans med ett nallebevis, som är ett födelsebevis för nalle ;) där står det hur lång den är, vikt,  vad den heter och vilken ögonfärg den har :)

förmiddagen ha använts till att undesöka kaninen. smaka på öronen, dra den i pälsen, studera klänningen och känna på skorna :)

lite fler bilder

2009-03-16, 08:50:21 / Kategori:






tyvärr har jag inte några bilder från själva dopcermonin eftersom vår kamera inte användes, men jag får bilder från pappa om några dagar så då kommer det nån bild därifrån :)

dopet :)

2009-03-15, 19:56:37 / Kategori:
dagen gick bra :) var jättenervös innan dopet men det gick fint. kantorn hade dock aldrig spelat sången (trots att hon hade fått den i måndags) och hon startade inte sången så det blev lite så där, men texten är ju fin så :) den första psalmen sjöng varen kantorn eller prästen (???) eller om odom sjöng så var det väldigt tyst. märkligt måste jag säga. meja var superduktig, hon var lite ledsen en stund men det gick över och sen log hon till och med mot prästen. sötnosen!



mina älsklingar :) fler bilder kommer imorgon :)

tack alla som hjälpte till att göra en underbar dag för meja!

dagen för dopet

2009-03-15, 09:14:02 / Kategori: Allmänt
vaknade supertidigt i morse :) är galet nervös nu. finns ju inget att vara nervös för egentligen men jag tycker ju inte det är så kul att så framför en massa folk, trots att jag känner alla. meja har startat dagen bra. sov till halv åtta, åt ordentlig frukost, var glad och vaken och somnade igen klockan nio. so far so good :)

nu ska jag fixa sallad, och sven är iväg och hämtar maten. sen ska jag göra mej snygg, hehe. käns som om det är ganska gott om tid :) kl 13 börjar dopet.

håll tummarna för oss idag :)

bra dag men trött nu :)

2009-03-14, 18:10:19 / Kategori: Allmänt
åkte iväg med sanna för att duka vid halv elva i förmiddags. superfint blev det :) svens mamma kom förbi med lite blommor till dukningen så dom får jag ta dit imorgon. sen åkte jag och sanna in till stan för att träffa madde och somar för att äta lunch. långlunch haade vi tänkt, och ja det blev det. vi kom till restaurangen, fick vänta en kvart på ett bord, ytterligare en halvtimme på att få beställa, en halvtimme till för att få maten, och en halvtimme efter maten för att få notan. maten var jättegod, men för lunch vill man inte vänta så länge. ingen dricks till servitrisen...

nu väntar födelsedagsmiddag för oscar, fondue blir det - hans favorit :) sen melodifestivalen som man antagligen somnar framför. är supertrött! underbart att ha egentid utan meja idag, men vad man saknar henne när hon inte är med. helt galet!

imorgon dopet :) lite nervös nu faktiskt...

grattis madde & peter :)

2009-03-14, 09:50:44 / Kategori: Allmänt
igår när vi var i stan fick vi en glad överraskning :) madde och peter ska ha en bebis :) i september :) hihi, bebis :) tråkigt att dom bor i malmö dock. men jag får ta en tur ner till skåne så vi kan vara lite mammalediga tillsammans i höst :)


GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS
:)
:)
:)

sittdel redan?

2009-03-14, 09:45:39 / Kategori: Meja 0-6 mån
skrutt har ju börjat bli så arg när hon är vaken i vagnen. hon vill ju inte alls ligga utan bara sitta sitta sitta :) igår när jag skulle in till stan så tog jag sittdelen istället, den har ju fullt liggläge så den funkar ju bra att sova i ändå. bara för det så ssov hon ju hela tiden medan vi var ute så jag fick aldrig testa att ha henne sittandes i den. det är väl ingen fara att låta henne sitta korta stunder? det måste ju vara bättre att sitta i sittdelen än att sitta i liggdelen med något bakom ryggen? tyvärr så väger sittdelen lite mer, men man vänjer sig nog fort vid det hoppas jag!

hur har ni andra det? har alla liggdel fortfarande?

dagen

2009-03-13, 14:39:24 / Kategori: Allmänt
mat handlad, kort köpa till sångtexten, nyckel hämtad :) kavajen var tyvärr inte klar så den får hämtas imorgon. nu vilar vi lite så jag orkar åka in till stan sen. usch vad man blir trött när det är så mycket att tänka på. dessutom så har jag lyckats boka upp hela nästa vecka med trots att jag skulle ta det lugnt och vila. fattar inte hur det gick till!

var inne om på lindex och köpte en fleecejacka till åt meja. hon kräks ofta när man sätter henne i bilen, jag antar att magen kläms ihop på något visst sätt i babyskyddet. i alla fall så hamnar det ju alltid på jackan och det luktar ju apa när det händer. om man då ska iväg en gång till den dagen så är det skönt att ha en i reserv. overall är ju för varmt nu tycker skrutt.

ikväll blir det nog tidig läggdags för mej. trött som jag vet inte vad. lite fredagsmys hinner vi nog dock med först :) vad ska ni hitta på ikväll?

klockan sex är INTE morgon

2009-03-13, 08:08:44 / Kategori: Allmänt
lilla skrutt var ju supertrött efter gårdagens äventyr och somnade för natten redan 19.15. klockan sex i morse tyckte hon dock att det var god morgon och vägrade somna om. lite tidigt tyckte mamma men jag kunde ju ha lagt mej lite tidigare igår kanske. nu har hon dock somnat igen så jag kan äta frukost i lugn och ro :)

idag ska det handlas mat, hämtas kavaj, köpas färgpatron till skrivaren och kort att skriva ut sångtexten på. allt på olika ställen *suck* nycklen till lokalen ska också hämtas och vi ska kolla så att allt finns där som vi behöver. skulle vilja åka in till stan och träffa madde och somar med. hmm, dags att sätta igång! trots att det är fredagen den trettonde hoppas jag vi slipper missöden!

ta det lugnt idag ;)

tjuvstart

2009-03-12, 19:53:36 / Kategori: Meja 0-6 mån


meja har ju sen hon fick sin matstol suttit med oss när vi äter middag. den senaste veckan har hon varit väldigt intresserad av vår mat, smackat och haft sig. på bvc har dom ju sagt att man får börja tidigare än 4 mån om bebis visar intresse så vi köpte faktiskt gröt till henne igår. hon tyckte det var konstigt men ganska gott tror jag :) i morse när hon satt brevid mej när jag åt fil till frukost började hon smaska och gapa. trodde det var till henne, sötnosen! nu hoppas vi bara att hennes mage tycker att det är okej med gröt så att vi kan fortsätta. känns så bra att hon tyckte det var roligt!

två aktiviteter är nog en för mycket

2009-03-12, 16:17:33 / Kategori: Allmänt
vi kom iväg på power baby i morse. meja tyckte att det var kul precis som förra veckan. tänk själva musik och en massa mammor som hoppas omkring ;) känner lite begynnande träningsvärk redan så lite nytta gjorde det nog. dock var det en massa med stepbrädan idag och det klarar jag ju inte av med foglossningen så jag gjorde det jag kunde och försökte göra de övningar som var på brädan på golvet istället. trött och svettig blev jag i alla fall :)

sen åkte vi hem, meja sov och jag duchade och åt lunch. hon vaknade precis vid ett, åt lite och då tänkte jag att vi åker på rytmiken med eftersom hon ändå var vaken och glad. det var lika mysigt som vanligt och meja var en liten solstråle. somnade som en stock i bilen på vägen hem :) lite väl stressigt blir det dock att gå på båda så i fortsättningen får vi nog välja antingen eller. tråkigt...

ensamma hemma

2009-03-12, 07:16:11 / Kategori: Allmänt
skrutt har haft en bra natt, och hon sover fortfarande. jag vaknade tyvärr när sven åkte vid halv sju och kunde inte somna om. ganska utvilad känner jag mej ändå :) jag tror att hon bara var vaken vid 04.30 för att äta, men jag kan ha fel. jag har sovit i alla fall, så om hon har varit vaken nått mer så har hon varit tyst :)

idag ska jag och meja gå på babypower på gymmet. jag hoppas att hon är lika duktig som sist för det var så skönt att träna då. nu har ju musklerna och foglossningen vilat sen förra veckan så jag känner jag redo igen :) i eftermiddag är det ju också babyrytmik, men vi får se. på bvc varnade hon senast för att de första fallen av RS viruset har dykt upp här ute nu. på rytmiken ligger ju bebisarna precis brevid varandra på en filt, får ringa och höra vad någon av dom andra mammorna tror om saken.

ikväll är vi ensamma hemma. sven åkte ju tidigt i morse för han skulle till jönköping på möte med jobbet. kommer väl hem vid 21.30 tror jag. känns lite ovant, men det blir nog bra ändå :)

nöjd :)

2009-03-11, 17:36:57 / Kategori: Allmänt
känner mej nöjd nu :) lyckades få in en egen header. har försökt innnan utan att lyckas men tänkte att det får ett försök till, och nu gick det! den är lite för hög, men för att vara min första egna så känns det bra. kan ju inte bli perfekt direkt. det får bli nästa gång jag har tid att sitta och pilla med datorn. vad tycker ni?

vi var iväg och fixade pass till meja. jätteduktig var hon och tittade så fint på kameran när hon blev fotograferad. väldigt noga var det med längd i passet. eh, varför? när vi åker om en månad så är hon ju minst tre cm till, och passet gäller ända tills hon är fem (!)

skjorta och slips till sven samt present till oscar är fixat. han ska få en stapel med brädor som det ska byggas en skateboardramp av. sven hittade en beskrivning i en tidning så det blir nog kul :) bra present till en kille som har det mesta. dessutom så fick han en ny skateboard av sin mamma så han har något att åka på med :)

jag kan

2009-03-11, 15:25:13 / Kategori: Allmänt




den senaste veckan har skrutt börjat räcka sig efter saker och ta dom :) givetvis hamnar dom i munnen nästan direkt, men måste ju kolla hur det smakar, eller hur?

pigg och vaken

2009-03-11, 09:43:13 / Kategori: Allmänt
även i natt tyckte skrutt att det var kul att vakna i onödan :( hon var ju inte ens vaken så här många gånger på natten som nyfödd, hoppas det snart går över. trött är man i alla fall, och skrutt, ja hon är glad och pigg och vill leka :) tur att pappa är hemma idag med.

strax ska vi åka iväg och fixa mejas pass, nu har vi skjutit upp det tillräckligt. sen in till NK och köpa sven en skjorta till dopet, och till slut fixa oscars födelsedagspresenter. förhoppningsvis kan vi göra det ganska effektivt så det blir lite kvar av dagen :)

vi hörs lite senare igen, ha en bra dag!

vakenfis

2009-03-10, 18:47:39 / Kategori: Allmänt
idag har skrutt varit vaken typ hela dagen. det enda hon har sovit är en halvtimme på förmiddagen och en halvtimme typ vid ett. pigg och glad har hon varit, så det är ju mysigt att ha henne vaken, men eftersom natten var så dålig så hade man ju hoppats på att få sova en stund. dessutom så vill hon ju ha uppsikt över mej mest hela tiden så man kan inte försvinna mer än nån minut innan hon börjar ropa. sötunge!

lite städat blev det, inte så mycket som önskat men ändå. någon tur till frida blev det inte eftersom det har snöat typ 20 cm idag *suck* *suck* *suck*  trodde våren skulle vara här lagom till mejas dop men inte då! inga promenader blir det heller när det är så här. hoppas det smälter bort fort *håller tummarna*

en gång var jag också liten :)

2009-03-10, 10:46:22 / Kategori: Allmänt


har tagit foto på bilder i albumet så det blir ju lite sämre kvalité. om man jämför med mittenbilden så tycker jag att meja är lite lik mej faktiskt :) vi får annars bara höra hur lik sven hon är...

trött...

2009-03-10, 08:39:16 / Kategori: Allmänt
i natt var det en dålig natt. meja somnade 20.30, vaknade första gången kl 01, sen kl 03, och 04.40. 07.30 var det dag som det brukar vara. trött är i alla fall jag idag, men skrutt är lika pigg som vanligt. igår kväll var hon också vaken i nästan fem timmar i sträck och var hur glad som helst. skumt, man vet aldrig vad man kan förvänta sig.

ute snöar det :( vem har bett om det??? vi vill ha vår! NU!! nu har jag gått här med vagnen i snö eller slask sen i början av december när skrutt föddes. ge mej lite sol och värme snälla!!

i eftermiddag ska vi åka till farsta och träffa en kompis som jag läste till lärare med :) har inte träffat henne sen i slutet av sommaren så det ska bli jättetrevligt. innan dess ska vi (jag hoppas) vila lite och städa lite så inte allt behöver göras på fredag.

ha en fin dag allihopa!

trevlig eftermiddag

2009-03-09, 17:06:54 / Kategori: Meja 0-6 mån
gick en jättetrevlig promenad med malin och ellen. det var i och för sig inte så kul väder, men sällskapet var bra :) efter promenaden så drack vi te och pratade bebisar förståss. ellen hade fått ett jättegulligt bord med tillhörande stol från Sia i doppresent. vill ha! vi får väl se när meja blir lite större, just nu behövs det ju inte direkt.

dom hade lånat en sån här bumbo stol till ellen från sin granne och meja fick prova den. givetvis tyckte hon att den var toppen, hon fick ju sitta upp liksom :) dock kan hon ju spänna hela kroppen upp i en båge och nästan ramla ur den på det viset. mysigt var det i alla fall en stund att få prova något nytt!


liten med tuff :)

2009-03-09, 16:03:09 / Kategori: Allmänt


med picnik kan man göra en massa roliga saker med sina bilder utan att behöva ladda ner program till datorn. enkelt att använda är det också :)så här tuff var meja i morse innan hon kräkte ner sig (typiskt) man kan ju inte alltid var klädd i rosa ;) 

ny vecka

2009-03-09, 08:55:01 / Kategori: Allmänt
måndag; promenad med malin & ellen
tisdag; till farsta och träffa frida
onsdag; köpa oscars presenter, fixa pass till meja
torsdag; baby power & babyrytmik
fredag; städa och handla inför dopet, hämta nyckel till kyrkstugan
lördag; duka inför dopet, långlunch med madde, somar & sanna, oscar fyller 12 år
söndag; meja döps


oj, det känns som om det var väldigt mycket att göra. fast det mesta tar ju inte så lång tid så vi hinner nog vila lite med mellan varven :) vill ju egentligen hinna träffa somar och madde på fredagen också. det är inte så ofta man ses eftersom dom bor i malmö, men vi får väl se. får vara effektiv innan i veckan så det blir tid över.

på torsdag ska sven till jönköping på möte så då är han borta hela hela dagen. ska hinna måla färdigt dörrarna också, men det gör jag nog ikväll så sven kan passa meja. det blir en rolig vecka, men på söndag kväll kommer man att vara trött trött...

besök av prästen

2009-03-08, 16:44:47 / Kategori:
måste säga att det var väldigt skönt att prästen kom hit så man slapp åka iväg. var lite nervös innan, men det gick ju hur bra som helst, så klart :) han var trevlig och inte alls så där högtravande som en del präster kan vara, så det känns skönt. vi får ha dom psalmerna vi ville ( tryggare kan ingen vara & du vet väl om att du är värdefull) och han trodde inte det var några problem med sången heller (älskade barn) han skulle träffa kantorn imorgon och prata med henne om det då :)

så nu fick jag en sak till på min todo lista. göra kort med sångtexten på :) däremot så har jag strukit att göra egen tårta och beställt dom istället. det blir för stressigt att fixa det själv. det blir bra ändå tror jag, hoppas bara dom är goda :)

samtal med nallen

2009-03-08, 16:31:54 / Kategori: Meja 0-6 mån


meja vill ju mest sitta hela tiden, och idag satte jag henne i fåtöljen i hennes rum. där satt hon jättebra eftersom ryggstödet lutar lite bakåt. hon inledde ett långt samtal med den vita nallen som hon fick av morfar i julkapp :) den är tydligen extra bra! smakade lite på den gjorde hon med och den smakade nog bra men man fick ju lite ludd i munnen ;)

gosig bebis

2009-03-08, 08:13:38 / Kategori: Allmänt
tänk innan man hade en bebis. då sov man vid den här tiden å söndagarna. kommer ni ihåg det? jag har faktiskt i princip glömt hur det var att inte ha meja här. känns som om hon alltid bott här med oss :) i morse vaknade lilla fröken klockan 06.10. enda sättet att få henne att somna om vad på min arm, nära, nära mej. har aldrig hänt innan, hon är ju inte så gosig av sig även om det på senare tid har varit lite bättre :) varje gång jag försökte få tillbaka min arm så vaknade hon. efter tre försök gav jag upp och hon fck ligga så helt enkelt. tyvärr innebar ju det att jag inte kunde sova. men, men. nu är bebis glad och pigg, och mamman trött trött.
idag kommer prästen hit för att prata med oss om dopet. lite sent kan jag tycka eftersom dopet är om en vecka. vi har ju inte fått tag på kantorn heller, det verkar ju fortfarande inte vara bestämt vem. om jag inte får ha sången jag valt blir jag galen. hoppas prästen tycker den är bra. dom lär ju ha haft den innan :)

hektisk dag

2009-03-07, 16:01:56 / Kategori: Allmänt
vi som skulle ta det lugnt. blev inte riktigt så. jag kom på att vi måste fixa dörrarna på ovanvåningen nån gång med. dom är nämligen korkbeklädda och urfula. nu skulle man ju kunna köpa nya dörrar om det inte vore så att det inte görs dörrar i den storleken längre. alltså skulle då karm och allt behövas bytas. dyrt! nu är korken avriven och dörrarna spacklade. vi har också hunnit handla färg så jag kan måla sen nån dag när meja sover :)

nu ska vi gå ut och ta hand om veden, meja har nyss somnat så lite hinner vi väl. jag orkar ju ändå inte bära så himla mycket så det blir säkert lagom tills hon vaknar. sen blir det god middag, biffar med bearnaisesås och sallad till :) mums! har vant mej vid min nästan kolhydratbefriade kost nu så det funkar riktigt bra!
vad gör ni andra idag? blir det melodifestivalen i kväll eller? 

nio timmar

2009-03-07, 09:16:42 / Kategori: Meja 0-6 mån
vanligaste biverkningen på vaccinet är tydligen att bebisen blir tröttare det närmaste dygnet. det verkar stämma på vår skrutt. i natt sov hon mellan 20 och 05.15 :)  då åt hon och sov till 07.45. det betyder att jag är ganska utvilad för en gångs skull. jag somnade lite efter 22 så jag sov ganska länge i sträck jag med. skönt. nu sover både sven och meja igen så då passar jag på att blogga lite :)

idag har vi inget inplanerat alls. det blir väl en promenad, och en massa mys :) det brukar ju dyka upp saker under dagen som måste fixas och så. typ träden vi tog ner förra helgen. åh, dom hade jag förträngt! ja då har vi att göra idag helt enkelt.
måste fråga er, meja är väldigt hård i magen. har ni några bra tips på hur man löser det?

gratismakeup.se

2009-03-06, 15:28:33 / Kategori: Allmänt
            himla bra sida det här :) lätt att samla poäng för att kunna få presentkort på HM, Kicks eller Åhlens. Prova du med! klicka på bilden nedan för att komma till sidan






sprutor...

2009-03-06, 12:48:23 / Kategori: Meja 0-6 mån
jodå, visst fick hon sina sprutor idag, trots förkylning. det är bara de två första dagarna efter det har brutit ut som man inte får vaccin. meja var duktig, efter första sprutan skrek hon bara till så det var skönt. efter andra sprutan var hon mest arg och skrek en liten stund. när vi gick där ifrån var hon lite gnällig men okej :) jag grät dock en skvätt i bilen hem för jag tyckte det var läskigt. sven får följa med nästa gång också.

lilla tjejen är så stor nu! 63,5 cm lång och 6300 g. det är bästa viktuppgången nånsin, 260 g på två veckor :)

förkylninng försvinn!

2009-03-06, 09:27:36 / Kategori: Meja 0-6 mån
i natt har skrutt  varit vaken typ tusen gånger :( trots snorsugande och nässpray så blir hon helt täppt igen fort. leden är hon ju förståss med när hon inte får luft genom näsan, stackars :( på dagarna är det dock nästan inget alls, då sover hon bra med som tur är.

idag är det tremånaderskontroll, och sprutor på BVC. får man det fast man är förkyld? sven ska med som tur är, sprutor tycker jag är jätteläskigt, men om det går bra idag så ska jag väl klara nästa gång själv. hoppas jag, det är ju två månader dit. hoppas på att skrutt ska somna nu så hon är utvilad när vi kommer dit, hon borde göra det i alla fall :)
hoppas ni får en skön fredag :)

båtmässan

2009-03-05, 20:25:04 / Kategori: Allmänt
egentligen är jag väl måttligt road av båtmässan, men det är ju kul att göra något hela familjen. att titta på fina båtar och så är ju kul en stund i alla fall. killarna byggde egna båtar, och oscar höll på med det i över två timmar (!) han tyckte det var superkul. oliver höll inte på riktigt lika länge men det fanns en massa annat att leka med som han gillade. vi köpte en flytväst till meja så nu är hon redo att segla med oss i sommar :) om vi vågar ge oss ut med henne, men det tror jag nog. till den fick hon en supersöt nalle med tillhörande flytväst. gubben bakom i kön tyckte det var orättvist och ville också ha en nalle när han köpte sin flytväst :)

nu väntar jag på att sven ska komma och massera mej. träningen i morse, och sen en massa promenad på mässan var inte kul för min foglossning kan jag säga. så vetekudden och massage är det som gäller nu. kanske en kopp te...

ha en skön kväll, och sov gott :)

power baby

2009-03-05, 12:20:29 / Kategori: Allmänt
har precis kommit hem från ett träningspass :) på world class har dom två mammabebis pass i veckan. yoga på måndagar - det var vi ju på för två veckor sen och det var ju inget bra alls. på torsdagar har dom typ aerobics och det var vi på idag :) instruktören var tyvärr sjuk, men det gick lika bra ändå. ett lite tuffare pass blev det nog eftersom det var en annan instruktör.

meja var som en liten ängel under hela passet :) först satt hon i bilstolen och tittade på sin leksaker som hänger där. sen låg hon på sin filt på golvet. hon gillar ju musik och var nöjd med att ligga där och titta. vid strechingen så hade dom discokula i taket och det var verkligen uppskattat :)

i eftermiddag är det bebisrytmik, vi får se om vi kommer iväg. hon skulle behöva sova nu, men hon är piggelin. iväg till båtmässan ska vi i alla fall hela familjen lite senare. fullt upp alltså :)

3 månader!

2009-03-05, 07:28:29 / Kategori: Meja 0-6 mån


grattis på tremånadersdagen vår älskade skrutt :)

grimaser :)

2009-03-04, 18:44:22 / Kategori: Meja 0-6 mån



min underbara tjej :)

19 år

2009-03-04, 16:39:09 / Kategori: Allmänt
hemma igen från tandläkaren. inga hål och ingen antydan till hål :) man kunde dock använt dom 400 kr till något roligare! en massa tandsten hade jag, när skka jag lära mej att använda tandtråd kan man ju undra. det var nästan jag inte kom iväg alls eftersom sven glömde att han skulle komma hem och ta meja *suck* jag är fortfarande arg på honom. han är typ världens sämsta på att passa tider, och jag avskyr att slösa på andra människors tid i onödan. nu fick ju både tandläkaren och kunden efter vänta för att han inte passar tiden *suck igen*

tyydligen så är jag dessutom bara 19 år igen enligt tandsköterskan. hon undrade nämligen om jag fortfarande går i skolan, och blev jätteförvånad när jag sa att jag var mammaledig. det är okej om jag inte ser så gammal ut som jag är, men det är inte kul när folk tror att man är under tjugo.

tandläkaren

2009-03-04, 08:35:20 / Kategori: Allmänt
skrutt sov gott som vanligt. somnade vid 20.30, vaknade för mat 04, vaknade sen igen vid 06 för att hon var helt täppt i näsan. det verkar vara värst framåt morgonen :( sen inträffade något ytterst ovanligt. hon somnade om mellan oss i vår säng! jag tror aldrig att det har hänt innan. möjligtvis första natten hemma från BB. hon vaknade inte ens när sven gick upp för att göra frukost till killarna, utan sov gott till åtta (och jag med) nu har hon somnat om igen, är inte alls på topp.

idag väntar det årliga tandläkarbesöket. hu! inte min favorit alls faktiskt. har aldrig haft några hål innan, men allt kräkande under graviditeten sliter ju ganska regält på tänderna. håll en tumme för att de går bra är ni snälla :)

egentid

2009-03-03, 20:14:31 / Kategori: Allmänt
kände mej lite nere innan eftersom jag inte varit någonstans utan meja på tre veckor. eftersom jag inte kan träna så kommer jag ju inte iväg av den anledningen i alla fall. idag när sven kom hem så hade jag i alla fall bestämt mej för att åka väg och gå lite i affärer och bara slappna av. tänkte försöka hitta nån mer tröja till mej själv, man kan ju inte leva i två tröjor hur gärna man än vill ;) svarta byxor till skrutt stod också på listan samt ett fotoalbum så jag kan börja sätta in bilder. det är en del vid det här laget :) man har ju världens sötaste att fotografera ju!

hem kom jag med nya lakan till sängen. jättefina, och det är ju så skönt med nya ibland :) ett superfint fotoalbum från ordning och reda - dyrt men värt det helt klart! svart byxor till meja, två dregelscarves, två bodies gissa till vem? jo till meja ;) blev det någon tröja till mej själv -nej!

tja, ganska bra blev det :) tröja får väl bli någon annan gång antar jag.och trots att man längtar hemifrån ibland så börjar man ju sakna skrutt ganska fort. ungefär när man ser första barnvagnen önskar man att hon var med. knäpp är man :)

resa med bebis

2009-03-03, 11:20:09 / Kategori: Allmänt
har helt glömt att berätta att vi ska åka till prag i april :) närmare bestämt den 18 till 22 april. så det blir att fira svens födelsedag där :) har bara varit i prag en gång innan och det var på utbytesresa i åttan så det var ju ett tag sen. kommer bara ihåg att det var fint och mysigt där. det blir första gången dit för sven. vi har bokat ett jättemysigt hotell i ett lugnt område på promenadavstånd från centrum. jag längtar! meja ska förståss med, och det blir ju en ny upplevelse att resa med en liten bebis. jag är van vid att packa lite, och det kan man ju glömma nu :) skönt är att flygresan bara är två timmar och på en tid då hon för närvarande nästan alltid sover. delvis i alla fall. måste måste fixa hennes pass i veckan så det inte blir nått strul med det...

ni som rest med era bebisar har ni några tips på vad man ska tänka på?

lite sovmorgon

2009-03-03, 09:05:11 / Kategori: Allmänt
det blev mysmåndag :) tacos till middag, vilket uppskattades eftersom vi inte brukar äta sånt i veckorna. efter det blev det popcorn och en halv  film. mer han vi inte innan läggdags. skjortorna som jag köpte till killarna att ha på dopet passade perfekt, och dom gillade dom också :)

natten var bra. hon somnade vid nio, och sen väckte sven henne 04.30 för att ge henne mat. hon äter ju så dåligt totalt sett så vi vill inte att hon hoppas över nattmålet än. sen vaknade hon vid sju för då var hon supersnorig, stackars liten. sven tog med henne ner när han gjorde frukost till killarna, och jag fick sova en timme till :) härligt!


oliver hade saknat meja, och ville mysa med henne så fort vi kom hem från mammaträffen. att sitta i hänggungan med storebror uppskattas verkligen :)

mammaträff

2009-03-02, 16:49:48 / Kategori:
vi kom iväg till träffen, lite sena men ändå. precis när vi skulle gå kräktes lilla skrutt över alla sina kläder så det var bara att börja om igen. hon var på jättegott humör nästan hela tiden, och somande till och med i vagninsatsen inne hos sussie:) första gången hon somnar borta utan att jag har hela vagnen inne så jag kan gunga henne. duktiga tjejen!

 

meja supernöjd med att få leka med ett nytt babygym :)     sötaste ronja som vi var hemma hos :)

det är så skönt att träffa dom andra mammorna och höra hur det går för deras bebisar. det är också kul att se hur mycket bebisarna förändras på så kort tid. första gången var ju alla så så små, och nu är ju dom äldsta snart fem månader.

mysmåndag

2009-03-02, 10:00:51 / Kategori: Allmänt
måndag igen, och ny vecka. tiden bara rusar iväg. självklart blir det ingen träning idag, jag har ont, väldigt ont.  får väl skylla mej själv :( däremot så är det mammaträff idag, och det ska jag försöka komma iväg på. meja är snorig fortfarande, men hon mår ju bra så det ska väl inte vara någon fara. ska ringa och kolla med nån av dom andra mammorna så att det är okej att vi kommer.

måndag; mammaträff
tisdag;
onsdag; tandläkaren
torsdag; bebisrytmik, båtmässan
fredag; BVC - vaccination

idag kommer killarna också, så ikväll är det myskväll :) i vanliga fall så är det byte på fredagar men dom har varit med sin mamma och åkt skidor så det blev idag istället. tacos till middag tror jag det blir, och om det inte är för mycket läxor så ska vi väl hinna med lite popcorn och film med. mysfredag fast på en måndag :)

inte kul :(

2009-03-01, 15:17:14 / Kategori: Allmänt
när man har foglossning är det tydligen inte meningen att man ska ha kul alls :( vi var iväg för att åka lite skidor man det blev en ganska kort tur. det gjorde nämligen ont som satan efter en kort stund. meja verkade dock tycka att det var mysigt och satt i babybjörnen och spanade en stund innan hon somnade :) det var underbart väder ute, strålande sol och ingen vind så det var ändå skönt ute trots att det gjorde ont.

nu ligger jag i sängen (igen) med vetekudden och sven har gjort te till mej. fan jag som hade tänkt träna imorgon, det kan jag nog glömma igen :(  aja, om jag tar det väldigt lugnt fram till dess så kanske, hoppas kan man ju i alla fall :)

vasaloppet

2009-03-01, 10:59:25 / Kategori: Allmänt
även idag har vi mys morgon (eller förmiddag) vi har ätit frukost i sängen och tittar på vasaloppet :) jag och meja tittar i alla fall, sven smet precis iväg till arbetsrummet för att jobba lite. han är inte lika intresserad av att titta, jag tycker bara att det är lite mysigt, brukar titta varje år, kanske inte på hela men på delar av det i alla fall. har ni tittat på vasaloppet idag?

lilla snoris har haft en bra natt. sov ända till 04.15 innan hon ville äta, sen vid sextiden vaknade hon för då var det jättesnorigt. näsdropparna för bebisar är verkligen helt värdelösa! snorsugen är ju bra men man skulle ju behöva näsdropparna också för att det ska hålla ett tag. men, men... hon är på gott humör, och verkar inte vara så påverkad för övrigt av förkylningen. superskönt :)