Vanlig mat och äta själv

2009-07-29, 12:50:27 / Kategori: Meja 6-12 mån
Meja vill ju mest ha vår mat, eller mat som liknar vår. Nu när vi var nere i Skåne fick hon i princip bara vanlig mat som mormor gjorde till henne. Burkmaten är inte alls lika intressant längre, går bra ibland, men inte hela tiden. Idag har hon ätit ett helt ägg och en bit macka till frukost och pasta med hemmagjorda frikadeller till lunch. Har gjort ett lass med köttbullar och frikadeller nu så det räcker ett tag :) 

Sen är det ju det här med att äta själv som lilla skrutt gärna vill. Går ju alldeles utmärkt med pasta och köttbullar och annat som är i större bitar. Hon blir helt lycklig när hon får göra själv :) Små saker som majs och ärtor kan hon plocka upp själv med pincettgrepp. Ganska duktigt tycker jag :)

Idag vid lunch plockade jag fram en barngaffel som jag satte fast mat på och gav henne. Hon var direkt med på att stoppa den i munnen och dra av maten med tänder/läppar. Om och om igen gjorde vi det :) När jag tappade pasta på hennes bord så försökte hon sticka fast den med gaffeln själv. Gick inte riktigt, men ändå. Lilla sötungen!

Emma

Duktig hon är :D Ebba vill också äta själv, jag tycker inte det är bra. Haha leverpastej i hela handen och i ansiktet sedan ska vi kladda lite på sin mamma också, mm nähä här är vi tråkiga och låter barnet vänta med att äta tills vi har tid med att låta det blir kladdigt, som i september när Jimmy ska vara hemma :P Haha.



Ja, då har vi ju samma ekonomi tänk då:)

Men 1 september är snart :D Sedan kan du börja, våra är inte ens klara haha, tror vi har typ en kvar eller nått vrf nu den är kvar haha.



2009-07-29, 13:23:20 URL: http://gaffelroad.wordpress.com/

Mamman till lilla farbror Melker.

aww vad duktig hon är :D



2009-07-29, 13:23:47 URL: http://normalsaltad.blogg.se/

Emma

haha, så sött :o)

Ja, det går ruggigt snabbt. Gör ont i hjärtat varje gång det ska packas ner försmå kläder...

Man skulle vilja stanna tiden ibland.



2009-07-29, 13:55:57 URL: http://leonsmamma.bloggagratis.se

Kicki

Oh va duktig hon är!

Vi ska först och främst hinna med att träffa familjen och släkten. Sen har de pratat om både det ena och de andra. Men får se om nått blir av :)



2009-07-29, 14:42:13 URL: http://kicki.webblogg.se/

Jessie - Mamma till Natalie

Det är dom verkligen. Blev så glad när jag såg att Lindex hade kommit med Mumin :) Klart Meja också ska ha ;)



2009-07-29, 17:34:27 URL: http://pessin.blogg.se/

Sara

va duktig hon är! Max är inte alls bra på det där med pincettgreppet men antar att det kommer!



2009-07-30, 14:04:13 URL: http://sarasrum.blogg.se/



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?