♥ Första bröllopsdagen ♥

2011-10-31, 16:30:00 / Kategori: Allmänt


Tänk vad tiden går fort. Redan ett år som gifta

Övning pågår

2011-10-31, 07:06:00 / Kategori: Meja 2-3 år


Bokstäver och skriva fortsätter vara ett stort intresse här hemma. Igår skrev Meja för första gången sitt namn. Jag skrev först och sen fortsatte hon tills hon kände sig nöjd.


Nallebjörnens dag

2011-10-27, 20:21:54 / Kategori: Allmänt
Idag hade vi en mysig dag på jobbet. Vi bestämde tidigare i veckan att vi skulle uppmärksamma att det är Nalledagen idag. Barnen fick ta med sig sina nallar/gosedjur hemifrån. På samlingen fick dom presentera sina nallar för varandra. Vi sjöng nallesånger och dansade nalledanser. Dagens höjdpunkt var nog att jag och min kollega hade med oss våra nallar med. En riktigt mysig stund blev det på förmiddagen. Precis vad vi behövde allihopa efter en jobbig vecka.

Meja och Alvin hade något liknande på sin förskola så det var väldigt nöjda barn som hämtades idag. Pelle kan faktiskt dansa bra mamma berättade Meja glatt. (Pelle är alltså hennes goselejon)




Utvecklingssamtal

2011-10-26, 07:02:00 / Kategori: Allmänt
Igår var det dags för terminens utvecklingssamtal, eller Alvins var väl mer ett uppföäljningssamtal på inskolningen. Mycket positivt fick vi höra om våra fina ungar.

Meja tar plats, vågar visa sina känslor, är alltid sysselsatt med något. Hon älskar samlingen, och hennes rollekar blir mer avancerade. Hon klär på sig själv, och delar i princip all sin mat själv vid lunchen. Hon får vila med stora barnen ibland, och det funkar superbra. Hon är intresserad av allt, och deltar i allt dom gör. Ja, som ni hör bara positivt om våran stora tjej.

Alvin då. Han är trygg på förskolan, gillar alla vuxna. Barnen gillar honom, och hjälper honom med saker. Han utforskar och upptäcker världen på förskolan. Han är glad, positiv och tydlig med vad han vill. Han är överallt hela tiden, och klättrar på allt. Precis som hemma med andra ord.


I våra utekrukor

2011-10-25, 07:11:00 / Kategori: Allmänt

Nalle Puhs nya äventyr

2011-10-24, 07:15:00 / Kategori: Allmänt


Meja var på bio igår med mormor och morfar. Egentligen skulle dom se Vam är var? men när vi kom in på bion så ändrade Meja sig snabbt. Nya Nalle Puh filmen hade ju premiär denna helgen, och såklart ville hon se den. Popcorn och en mugg med Nalle Puh på fick hon med. Mormor berättade att hon hade varit helt lycklig inne på bion. Skrattat högt och tyckt att den var toppenkul.

Under tiden så gick jag ensam i stan. Har inte hänt på tusen år så det kändes lyxigt. Blev inte så mycket shoppat, ett par thermobyxor till mej och en liten present till Sven. Kollade dock lite efter blivande julklappar/födelsedagspresenter, och fick några ideér.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Lördagsmorgon

2011-10-22, 09:32:03 / Kategori: Allmänt
Äntligen helg. Lilla Alvin håller på att få sina första kindtänder, men tack vare alvedon så var natten ändå okej. Vädret ute är hur tråkigt som helst, var ju helt säker på att det skulle bli fint höstväder även idag. Dagens planer är att möta upp mamma och pappa inne i stan och gå på Skansen. Meja längtar.

Imorgon blir det bio för Meja tillsammans med mormor innan dom åker tillbaka till Lund igen. Behöver jag säga att hon är superpeppad även inför biobesöket. Blir hennes tredje nu tror jag. Popcornen lockar nog minst lika mycket som filmen.

Hoppas ni får en fin helg! Vad har ni för helgplaner?

Jobbet då...

2011-10-20, 20:25:47 / Kategori: Allmänt
Veckorna rullar på allt för fort. Nu är det nästan helg igen vilket jag är glad för. Ni är många som frågar hur det går på jobbet nu. Svaret på den frågan är väl att det är okej. Det är mycket sjuk personal och väldigt få vikarier. Jag hinner inte hälften av det jag borde ena eftersom jag måste jobba i barngrupp på min planeringstid när andra är sjuka. Jag håller lite koll efter andra jobb, men just nu finns det inga i närheten.

Idag hade vi i alla fall en toppendag på jobbet för ovanlighetens skull. Alla vuxna var där, vädret var toppen, och vi var iväg till skogen. Som det ska vara helt enkelt. Hoppas på fler såna dagar på jobbet framöver för det behövs verkligen.


En regnig eftermiddag

2011-10-18, 19:38:52 / Kategori: Allmänt
I vanliga fall så är vi alltid ute när vi kommer från förskolan. Båda barnen är ju hellre ute än inne. Idag var det dock så kallt, regnigt och blåsigt att vi valde att vara inne och mysa. Meja gjorde halsband och ritade en massa. Alvin tuggade på kritorna och ritade lite han med. Duplo han vi bygga med också innan det var dags att laga mat.

Meja är helt fantastisk när det kommer till matlagning. Hon hjälper till med alla moment om hon får, och dukar gärna bordet. Det bästa med att hon vill hjälpa till är att hon smakar på allt och därför lär sig äta nya saker. Både roligt och bra.


Alvin 15 månader

2011-10-17, 07:12:00 / Kategori: Alvin 1-2 år
Eftersom Alvin blev 15 månader i lördags så är det ju dags för ett litet inlägg om vad han kan och gillar just nu.

- Klättrar på allt och överallt. Kommer han inte upp så tar han pall eller stol till hjälp. Hittar dagligen honom uppe på köksbordet.
- Älskar att titta i böcker, och när man läser för honom
- Älskar att sjunga. Lilla snigel, Imse vimse spindel och Sopbilen är favoriterna
- Leker en hel del själv, men helst med storasyster
- Är hellre ute än inne
- Busar massor och gömmer saker så man får leta efter dom
- Äter en del med sked och gaffel, men fortfarande mest med händerna
- Sover 19-05 (vaknar och vill ha välling vilket vi försöker sluta med) och sover sen oftast vidare till 6.45
- Pratar konstant även om det mesta är helt obegripligt.  Ord han använder ofta är till exempel hej, hejda, titta, tittit (tittut) dä, hä, Eja (Meja), mamma, pappa, pläpple, bapan (banan), bampa (lampa)
-Är jätteintresserad av pottan, och sitter gärna på den ibland även om det oftast inte händer något


Alvin för ungefär ett år sen

Badhuset

2011-10-15, 13:43:42 / Kategori: Allmänt




Nu är det ju för kallt för att bada i havet sen länge, en Meja fick en bra idé igår kväll. Hon ville till badhuset för att prova sina nya badbyxor som jag köpte till henne på mässan igår. Pratade sen med Alfvan på FB och det visade sig att hon och söta dottern skulle dit idag också. Ungefär samma tid hade vi tänkt oss med så det var ju toppen.

Meja var helt överlycklig när vi kom till badhuset. Plaskade, simmade och hoppade från kanten. Alvin var lika lycklig han. Även han hoppar modigt från kanten, lilla killen. Tyvärr hittade jag inte hans armpuffar här hemma, och dom vi lånade var inte så bra. Han var dock lika nöjd ändå.

Nu sover båda (?) barnen, och mamman njuter av lugnet. Måste dock väcka Meja snart annars somnar hon ju inte ikväll. Var riktigt länge sen hon sov på dagen.

Woohoo

2011-10-13, 16:12:13 / Kategori: Allmänt
Jag fick ledigt imorgon. Så skönt det ska bli. Fick inbjudan till på Underbara barnmässan från Loppi förra veckan som jag nu faktiskt kan gå på. Möter upp bästa Nina där på morgonen. Barnen får såklart följa med. Meja är superglad för hon älskar ju Freja, och imorgon så ska hon minsann få köra Frejas vagn. Det ni.

Meja är också peppad för att det ska finnas en riktig brandbil på mässan. Hon ska leka brandman har hon bestämt. Vi får väl se. En stund på mässan blir det i alla fall, och när barnen är nöjda så åker vi hem och myser. Tänk tredagarshelg. Vilken lyx.


Mina fina hjärtan för några veckor sen.

Mitten av veckan

2011-10-12, 16:15:55 / Kategori: Allmänt
Mitten av veckan. Har varit fullt upp på jobbet kan man säga. Sjuka kollegor innebär en massa övertid för att få schemat att gå ihop. Inte riktigt vad jag orkar just nu, men jag hoppas att alla är på plats nästa vecka igen. Finns ju en anledning till varför jag gick ner i tid. Om jag velat jobba heltid så hade jag ju gjort det. Suck. Blir så trött på allt strulande.

Vardagen rullar i alla fall på här hemma. Barnen trivs toppen på förskolan. Meja blir riktigt arg när jag kommer för att hämta för hon har minsann inte lekt klart då. Bästisen får ju vara kvar, kan ni tänka er vilken orättvisa det är ;) Alvin är lilla vild även på förskolan nu för tiden. Klättrar på stolar, bord och hyllor. Dom har fullt upp med honom kan man lugnt säga.


Meja vill ha

2011-10-11, 07:01:00 / Kategori: Shopping


När vi var inne på POP senast så hittade Meja några favoriter. Skruttan gjorde sitt bästa för att få mamman att köpa genom att lägga huvudet på sned och säga snääälla mamma kan jag inte få köpa dom här fina. Det lyckades dock inte, men jag funderar på att köpa någon av tunikorna i julklapp till henne.

Ny vecka

2011-10-10, 07:08:00 / Kategori: Allmänt
Ny vecka redan. Hinner verkligen inte med i det här tempot.

Jag håller tummarna för att det blir en fyradagarsvecka på jobbet. Har bett om att få vara ledig på fredag, så bara kollegorna håller sig friska så är det inga problem. Hoppas. Då får jag en hel extra dag med ungarna vilket vore toppen. Vila och en massa mys både för dom och för mej.

Den här veckan är också fri från kvällsmöten för min del, vilket är superskönt. Dock så jobbar Sven på Hem&Villamässan tors-sönd så honom lär vi inte se så mycket av då. I helgen är det ju även Underbara barnmässan. Blir ett besök dit som vanligt, tycker att det är en härlig mässa. Ska ni dit?


Mejas nya rum

2011-10-09, 10:09:37 / Kategori: Meja 2-3 år
Vi har märkt ett tag att Mejas rum inte riktigt motsvarar hennes behov. Hon har dessutom velat ha en loftsäng precis som killarna har. Har tittat efter en sån på Blocket, men tyvärr inte haft nån tur med att hitta en. Igår tog vi en tur till Ikea och köpte henne en ny säng och lite annat till rummet. Hon somnade innan vi var klara med rummet igår, men imorse när hon vaknade så hade vi en överlycklig tjej här hemma.


Trötta familjen

2011-10-06, 20:33:26 / Kategori: Allmänt
Helt slut. Tur att det bara är en dag kvar innan helgen. Blir en lugn helg för oss. Vila är vad alla i familjen behöver just nu tror jag.

Alvin har fortsatt den positiva trenden på förskolan. Han går glatt in och vinkar hejdå till oss. Otroligt skönt. Hans fröknar säger att han verkligen har kommit in i det nu, och att han är överallt hela tiden. Haha, precis som hemma med andra ord.

Det märks tydligt på Meja att hon går fler timmar i veckan nu än vad hon har gjort tidigare. Trött är hon på eftermiddagarna när vi hämtar. Ska kolla på jobbet om jag får vara ledig nån fredag snart så barnen får lite långhelg. Dom behöver det. Jag behöver det med. Så jobbigt det är att vara borta från barnen så mycket. Mina gosungar.


Äntligen

2011-10-04, 19:57:27 / Kategori: Alvin 1-2 år
Idag fick jag för första gången lämna en glad liten kille på förskolan. Alvin gick in, kramade sin favoritfröken, så sa jag att jag skulle gå. Så klart kom han springande och gav mej en lång kram och en puss. Sen tog han fröken i handen och vinkade glatt hedda hedda. Inga ledsna miner alls.

Lycklig mamma kan jag lova  


Mysförmiddag

2011-10-03, 07:05:00 / Kategori: Allmänt
Ny vecka och nya äventyr?

Förutom det vanliga jobbandet så innehåller den här veckan ett läkarbesök med hörselkontroll för min del. Ser inte alls fram emot det, men det känns som att hörseln blivit sämre så det är lika bra att kolla upp det. På onsdag har vi föräldramöte på jobbet så det innebär en lång dag för min del då. Tur att jag har hunnit mysa en massa med ungarna i helgen som var, för det känns som att det kommer inte att bli så mycket av det nu i veckan.

Igår hade jag och Meja mysförmiddag. Vi åkte och lämnade tomglas (Mejas önskan), vi matade ankor och vi fikade. Superhärligt att göra saker med bara Meja. Hon har blivit så stor min fina tjej.




Kärlek

2011-10-02, 12:06:41 / Kategori: Allmänt


Vi var på dop igår. Fina lilla Freja döptes. Meja ville gärna vara med där framme. När hon smugit halvvägs fram så kom Alvin efter och tog henne i handen. Mina fina.