Vagnen såld!

2009-07-31, 14:01:24 / Kategori: Shopping
Glömde helt bort att berätta igår att dom som kom för att titta på vagnen köpte den :) Det är alltså den trehjuliga emmaljungavagnen som vi sålde igen så nu har vi fortfarande city crossen. Jag vet, vi är lite röriga med vagnar, eller jag i alla fall. City crossen är ju bra, det är ju bara det att jag vill ha en lättare vagn eftersom det blir en massa i och ur bilen. Men, men vi får väl se.

Var iväg och gjorde några ärenden, bland annat skulle jag in på Lindex för att se om dom hade några t-shirts till Oscar. När jag kommer in ser jag att det är halva reapriset på en massa småbarnskläder. Hittade en massa fint, men nej, hon behöver ju inget. Ett par mjukisbyxor (29,50kr) och en långärmad tröja (14,50kr) slank med hem ändå. Till det priset kändes det okej :) En mumintröja, i strl 86, att ha i höst blev det också. Vi har tittat på den en massa gånger och så fick jag två muminstrumpor på köpet eftersom jag hade en kupong. Superfina. Och, nä, jag glömde inte Oscars tröjor, tyvärr var det dåligt med killkläder, men två hittade jag som han nog gillar..
Lindex Shop Online - T-shirtLindex Shop Online - 3-pack sockor
bilder från Lindex shop online

Lilla hjälpredan

2009-07-31, 09:35:17 / Kategori: Meja 6-12 mån


Har inte lyckats komma upp ur sängen än. Det är tyst där nere så jag gissar på att både Sven och Meja har somnat igen, då kan jag med gott samvete ligga kvar en stund till :)

Meja har en ny favoritsysselsättning. Hon ska hjälpa till med allt. Diskmaskinen har hon ju hållt på och pillat med ett tag, plockar i och ur bestick, drar kogen fram och tillbaka och drar i tallrikar. Igår skulle hon hjälpa mej att vika Olivers kläder. Behöver jag säga att det tog lång tid att få in tvätten? Jag vek och la i medan Meja tog upp kläderna och la dom på golvet igen. Finns en risk för att Olivers kläder är lite dregelskadade nu ;) Hon skulle också hjälpa till när Sven skulle fixa extrasängen, stod och drog i den och klättrade upp (jättelåg). Busade och tyckte att hon var jätteduktig. Knas.

Natt 4 utan mat

2009-07-31, 07:29:16 / Kategori: Allmänt
Natten förlöpte väl ganska bra. Skrutt vaknade 01.30, 03.30 samt kl 04.50 då hon ville vara vaken  (?) Fick henne att somna om till 06.30 då fick hon välling och sen var det dags för bus :) Hon har helt slutat gnälla efter mat på nätterna nu, vädigt skönt. Vore bara bra om hon kunde sluta vakna i onödan, tänk om man kunde få sova en hel natt snart. En stund efter att vi hade vaknat så kom katten insmygande. Meja är ganska hårdhänt med katten om man inte ser upp, tyvärr hann jag inte se att Meja bet katten i svansen *suck* Katten bet som tur var inte tillbaka på Meja utan på mej, dock inte så hårt.

I eftermiddag kommer min föräldrar upp och ska stanna över helgen. Förhoppningsvis blir det fint väder imorgon så vi kan åka ut till Sandhamn och ha mysdag :) Idag blir det nog mest att ta det lugnt, är supertrött och känner mej hängig. Ska försöka sova lite senare också, det går inte just nu tyvärr :(

Hoppas ni får en fin fredag!

Om du gillar oss...

2009-07-30, 14:27:25 / Kategori: Allmänt


Besökssiffrorna ökar vilket är superkul :) Lämna gärna kommentarer så jag får veta vem ni är!

bloglovin

Bröllopsplanerna

2009-07-30, 09:24:48 / Kategori:
Den 22 maj 2010 ser det ut som att vi ska gifta oss nu :) Vi ville ju ha 12 juni egentligen, men varken lokal eller kyrka fanns ledigt då tyvärr. Man ska bara vänja sig vid det nya datumet nu :) Vi har i alla fall bokat lokal nu vilket känns toppen. Vi har två olika alternativ på kyrka, ingen av dem går dock att boka än, måste vänta tills 1 sept för den ena och 1 jan för den andra. Irriterande faktiskt.

Har hittat en jättefin variant på inbjudan som jag ska provgöra nån dag snart. Verkar lite komplicerat, men om man börja i god tid så ska det väl gå bra :) Vill gärna gör dom själv, känns mycket mer personligt ju. Tur att jag är mammaledig hela hösten också så jag hinner planera och fixa lite innan det är dags att börja jobba igen.

Ska ta en tur och titta på klänningar nån dag här hemma också. Tyvärr bor ju båda tärnorna på annan ort, hade ju varit roligast att gå och titta med dom.

Om ni undrar något så fråga!

<3

Natt 3 utan mat

2009-07-30, 08:31:31 / Kategori: Allmänt
Lilla skrutt var duktig i natt :) Hon vaknade förvisso en del gånger men bara kort och somnade om med nappen. Inget skrikande efter mat alls :) Första gången hon vaknade var dessutom senare än vanligt. Hoppas att nästa natt kan bli ännu bättre.

Idag så kommer det några och tittar på vagnen som vi köpte men inte gillar. Förhoppningsvis köper dom den. Dom skulle åka ganska långt så jag antar att dom vet att dom gillar den modellen på vagn i alla fall. Håller tummarna för att vi blir av med den. Tydligen ska det bli fint väder i eftermiddag så då går vi nog ner till Svens föräldrar och badar :) Man får ju passa på för det känns nästan som om sommaren är slut redan.

Hallen ska målas klart också, det blir så himla mycket finare än innan :) Tänk att lite vit färg kan göra sån skillnad.

Dags att läsa lite för lilla skrutt, hon har satt sig här med en bok i knät. Sötunge!

Meja klättrar

2009-07-29, 18:05:28 / Kategori: Meja 6-12 mån

Vi har en liten rutschkana av plast som vi fick av en av Svens kompisar som vi byggde ihop för ett tag sen. Meja har inte visat den något intresse förrän idag. Då upptäckte hon att man kan klättra på den :) Hon kämpade och kämpade för att komma upp, och lyckades nästan men inte helt. Till slut fick hon lite hjälp och blev toppennöjd!

En annan sak hon kom på idag är att man kan försöka resa sig genom att ställa handflator och fotsulor i marken så att kroppen blir som ett upponervänt V. Sen kommer hon ju förståss inte längre, men ändå, vilken upptäckt :) Hon ska också helt plötsligt prova hela tiden att bara hålla med en hand. För bara några dagar sen tyckte hon att det var läskigt, men inte nu mer. Det händer så mycket nu...

Vanlig mat och äta själv

2009-07-29, 12:50:27 / Kategori: Meja 6-12 mån
Meja vill ju mest ha vår mat, eller mat som liknar vår. Nu när vi var nere i Skåne fick hon i princip bara vanlig mat som mormor gjorde till henne. Burkmaten är inte alls lika intressant längre, går bra ibland, men inte hela tiden. Idag har hon ätit ett helt ägg och en bit macka till frukost och pasta med hemmagjorda frikadeller till lunch. Har gjort ett lass med köttbullar och frikadeller nu så det räcker ett tag :) 

Sen är det ju det här med att äta själv som lilla skrutt gärna vill. Går ju alldeles utmärkt med pasta och köttbullar och annat som är i större bitar. Hon blir helt lycklig när hon får göra själv :) Små saker som majs och ärtor kan hon plocka upp själv med pincettgrepp. Ganska duktigt tycker jag :)

Idag vid lunch plockade jag fram en barngaffel som jag satte fast mat på och gav henne. Hon var direkt med på att stoppa den i munnen och dra av maten med tänder/läppar. Om och om igen gjorde vi det :) När jag tappade pasta på hennes bord så försökte hon sticka fast den med gaffeln själv. Gick inte riktigt, men ändå. Lilla sötungen!

Natt 2 utan mat

2009-07-29, 09:11:54 / Kategori: Allmänt
Somnade som vanligt, och vaknade första gången vid 01, var då rikitgt "bråkig". Somnade om och vaknade ett par gånger till. Vid 04.15 ville hon verkligen ha mat, fick ingen, och inatt var hon bara vaken 20 min innan hon somnade om. Skönt :) Lite mer stök efter det, men sov sen i vår säng till 07.15. Väl vaken då åt hon bara 50 ml välling (!!) Som jag sa igår, hon verkar absolut inte behöva nån mat på natten om hon inte vill ha mer än så på morgonen. Nu har vi precis ätit frukost och tar det lite lugnt framför tvn. Jag tittar på simning och Meja leker med fjärkontrollerna :)

Ute skiner solen för en gångs skull så det blir väl att vara ute en del idag. Sen ska hallen målas en första gång också. En lång promenad ska jag gå idag hade jag tänkt med. Nu måste jag bli av med dom här fyra kilona som sitter kvar efter graviditeten. Motionera så mycket som foglossningen tillåter, och äta ordentligt. Japp, så ska det bli :) Nu vill jag fan komma i alla mina byxor till hösten! Hur är det med er andra, är ni tillbaka på startvikt?

Vår lilla trädgårdsfixare

2009-07-28, 15:09:13 / Kategori: Meja 6-12 mån
 
  
Vi har nyss kommit in efter att ha varit ute och fixat lite i trädgården. Gräsfröna är nu på plats i alla fall så förhoppningsvis har vi lite helare gräsmatta om ett tag. Meja plockade och åt ogräs från rabatten i vanlig ordning :)  Krypa på asfalt gick ju mycket smidigare nu när hon hade sandaler på sig, även om hon gärna plockar av sig dom så fort hon får tillfälle. Hon vill helst hjälpa till med allt lilla skruttan, så man måste verkligen hålla koll på var hon är när man krattar och så. Sven är ute och fixar lite mer, och sen tänkte vi sätta igång med nästa projekt inomhus. I hallen ska det rivas tapet, spacklas och sen målas :) Förhoppningsvis blir det betydligt finare än nu :)

Natt 1 - ingen mat

2009-07-28, 08:33:29 / Kategori: Meja 6-12 mån
Vi har bestämt oss för att Meja inte ska äta på nätterna längre. Låter kanske hårt, men hon behöver det inte alls. På BVC tyckte dom ju att hon borde slutat med det redan för två månader. Vi har ju också en tanke om att det eviga vaknandet beror på att hon kollar om det är dags för mat. Både hon och vi behöver sömn.

Första natten på avvänjningen har nu passerat. Hon somnade som vanligt 19.30, vaknade som vanligt 00, 01 och 02. Vid 04.15 tyckte hon det var dags för mat, fick ingen och blev arg förståss, dock bara i 15 min sen var hon vaken 30 min till, inte så kul, men okej. Efter det somnade hon om och sov till 07.15 :) Speciellt hungrig kan hon ju alltså inte vara eftersom hon sov så länge.

Första natten utan mat gick ganska bra helt enkelt, vi får se hur det går ikväll.

Mejas nya kläder

2009-07-27, 19:12:58 / Kategori: Shopping
1 2 3

4 5

klickbara bilder

1.Galonbyxor, sydväst och gummistövlar som jag har haft i perfekt storlek till hösten
2. Överdragsbyxor från Stadium och blus från HM fått av mormor
3. Klänning+tröja i halvårspresent från Madde, stickad tröja från gammelmormor
4. Byxor och tröja från Kappahl 5. Set från Kappahl

Faktiskt så har skruttan det mesta hon behöver inför hösten. Saknas några byxor, strumpor och kanske nån mer tröja :) Går ju snart över till strl 80 stora tjejen så det känns skönt att det finns färdigt så man slipper stresshoppa.

Funderar på det här med overall, vilken storlek ska man satsa på? Tänkte försöka köpa en POP begagnad så det är lika bra att börja leta i god tid. Strl 86 eller 92??

Äntligen hemma :)

2009-07-27, 16:57:49 / Kategori: Allmänt
Borta bra men hemma bäst, det stämmer verkligen :)

Hemresan gick superbra. Vi körde Lund-Norrköping med bara ett pyttekort stopp för blöjbyte. I Norrköping åt vi en snabb lunch och fortsatte sen hem. Meja var glad och nöjd i princip hela tiden. Har vi en duktig tjej eller vad? Hade aldrig trott att det skulle gå så bra att åka bil med henne. Har haft en massa leksaker, böcker och barnmusik att lyssna på. Korvbröd att muta med och vi har sjugit och pratat med henne, tydligen rätt metod för fröken :)

Supergullig var hon när vi skulle äta. Satt och vinkade till en tjej vid bordet bredvid och lät ejej. Min lilla tjej har blivit stor ju!

Väldigt glad blev katten när vi kom hem i alla fall. Hon som sällan är social ligger här med mej i sängen nu och spinner. Mysigt :) Har packat upp det mesta, men vi måste ta en tur till affären sen så vi har nått att äta.

Hoppas ni har en skön kväll :)

Bus och mys

2009-07-26, 19:30:33 / Kategori: Allmänt
Vi gick till lekplatsen en stund nu innan middag och det var superkul. Gungade i två olika gungor, lekte med sanden och gungade gunghäst. En treåring var där och lekte också och Meja var väldigt facinerad av henne. Mejas nya favorit ser ni försten på bilden nere till höger, att vinka. Om man vinkar till henne och säger hej så vinkar hon oftst tillbaka och låter  ejejejej.  Min stora sötnos :)


Vi åkte som sagt hem till våra kompisar för att titta på deras nya hus, ja och för att umgås förståss :) Superfint kommer det att bli när dom är klara. Deras nyrenoverade badrum skulle jag gärna ha kan jag lova, så jäkla fint! Vi fikade, pratade skit och Meja stod för underhållningen som vanligt. Nästa gång vi kommer dit så har deras lilla bebis kommit, kul att se vad Meja tycker om det. En massa bunkar fick Meja att leka med på golvet, och jag busade lite med henne som ni ser på bilderna. Inte bara kul tyckte hon dock. 


Sista dagen i Skåne

2009-07-26, 09:34:04 / Kategori: Allmänt
Veckan har bara rusat förbi som vanligt. Imorgon förmiddag är det dags att bege sig hemåt igen. Blir ju skönt det också i och för sig. En vecka kvar tills Sven börjar jobba och det är vardag igen liksom. Vad hände med sommaren egentligen? Kvällen igår var super. VI åkte in och var i Malmö lite efter fyra, satte oss på lilla torg och njöt av öl/cider, underbart :) Gick jättebra att koppla av från tankarna på Meja denna gången, i onsdags var det ju jättejobbigt. Efter ett tag kom Madde, sen hennes sambo och till slut även Somar. Mycket skitsnack som vanligt :) Madde hade superfin bebismage, bara sju veckor kvar tills han ska komma!

Vid halv nio hade vi bord på Elysseé för att äta fondue. Det är ju så gott :) Killarna hade vid de här laget hunit med en hel del öl, och diskuterade samma saker om och om igen. Haha. Jag och Madde hade väldigt kul åt dom :) När kvällen var slut fick vi skjuts hem, väldigt skönt att slippa åka buss.

Sista dagen ska ägnas åt att åka hem till Madde och Peters hus och se hur det ser ut där. Dom har bott där ett tag men vi har inte lyckats ta oss dit. Självklart ska Meja med idag, nu räcker det med vuxentid för den här gången :) Man saknar ju sin lilla älskling även om det är skönt att bara vara vuxna ibland med.

Mycket att göra :)

2009-07-25, 08:31:38 / Kategori: Allmänt
Oj, det blev inget bloggat igår, det är nog första gången på väldigt länge. Har man semester så har man :)

Igår var vi i alla fall i Ystad på  dagen. Tanken var att vi skulle till stranden, men det visade sig blåsa alldeles för mycket för att ligga och sola. Blev en kort picknik innan vi åkte in till stan istället. Vi gick en runda och tittade på kyrkan där jag är döpt, och på gamla fina hus. Riktigt mysigt :) På vägen tillbaka gick vi gågatan upp, och där i ett skyltfönster så jag gosedjurshunden som jag ville köpa till Meja redan när hon låg i magen. Jag ville att den skulle ligga och vänta i hennes säng när vi kom hem från BB. Tyvärr hade den slutat tillverkas så jag fick aldrig tag på den :( Sprang in för att kolla vad den kostade 329 kr *suck* har vi råd med det just nu? Nä, det känns ju faktiskt bättre om Meja har kläder nu när hon snart byter storlek ;) Vart lite ledsen för det på vägen hem. Vad tramsig man blir när man har fått barn.

På kvällen åkte vi in till Lund för att träffa två gamla kompisar till mej som jag inte träffat på en evighet. Vi jobbade tillsammans när jag började på Mcdonald´s, och jobbade sen tillsammans ett par år. Mycket minnen blev det, och männen i sällskapet kanske inte hade riktigt lika kul. En hel del bebisprat blev det ju också såklart :) Det blir det ju alltid :)

Idag ska vi in till Malmö på eftermiddagen, träffa kompisar och dricka cider på nån uteservering. Middag blir det också på vår favoritrestaurang Elysseé :) Meja stannar hemma med mormor och morfar så länge.

Meja busar med en av gammelmormors hattar

<3

Bada, bada, bada

2009-07-23, 17:58:32 / Kategori: Allmänt

Trots ganska dåligt väder så har lillskruttan lyckats bada varje dag sen vi kom hit. I havet, i baljan och idag var vi vid sandtaget och badade. Lika glad och nöjd var det än är. Är otroligt skönt att vara här hemma och få lite avlastning med Meja. Det tär verkligen på en att inte få sova på nätterna. Just nu är hon där nere och äter middag med mormor, dom turas om att mata varandra :) Till lunch idag fick hon förresten frikadeller, pasta och grönsaker som mormor hade gjort till henne, och det var en höjdare :) Får ta och göra det när vi kommer hem sen.

Kvällen blir lugn, middag här hemma och tidig sänggång för mej i alla fall. Sven sover nu så vi får väl se om han somnar när det är dags för att gå och lägga sig sen. Imorgon hoppas vi på bättre väder så vi kan åka till stranden, annars får vi omma på något annat att göra. Lång sovmorgon ska vi ha i alla fall :)

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Brudklänningar

2009-07-23, 14:24:35 / Kategori:
Har precis kommit hem från Malmö. Jag och min syster har varit och tittat på brudklänningar :) Fyra olika butiker hann vi med innan vi åkte hemåt igen. Mycket klänningar finns det, men inte så många fina tyckte jag. Inte heller speciellt bra utbud på storlekar fanns det, så det blev bara ett par provade. En av dom var kort (alltså nedanför knät men inte hellång) blev lite förtjust i det faktiskt. Vi får väl se vad det blir till slut. Tur att jag har gott om tid.

När höstkollektionen har kommit så får jag väl besöka några brudbutiker i Stockholm och titta där:) Dom borde ju ha bättre utbud med. I nätbutikerna finns det så himla mycket olika att vlja mellan, men det verkar dom inte ha förstått här i Malmö. Spets och paljetter i oändlighet.

Har förresten bestämt mej för att skriva om bröllopet här med, blir för tidskrävande att ha två bloggar just nu. Hoppas att ni tycker att det är en bra idé?

<3


Vuxentid

2009-07-22, 17:35:13 / Kategori: Allmänt
Imorse fick vi sovmorgon till 08.15 :) Dock var ju natten kaos som vanligt. Jag och Sven åt lite frukost för att sen åka iväg till Landskrona och ta båten över till Ven. Meja fick stanna hemma med mormor och morfar :) Vi hyrde en tandemscykel (läskigt) och cyklade över till andra sidan ön. Där satte vi oss i hamnen och åt nyrökt makrill :) Tyvärr var det inget toppenväder, men det fick duga ändå. Efter den goda lunchen var vi uppe och tittade på den söta lilla kyrken och cyklade sen över för att Sven ville bada. Lite kallt i vattnet men han badar ju alltid ändå. Väl runt ön typ fyra timmar senare åt vi glass i väntan på båten hem.

Kändes väldigt konstigt att vara från Meja hela dagen. Riktigt jobbigt emellanåt, men ganska nyttigt :) Hon har haft en toppendag här hemma, gungat, plockat hallon och busat. När vi kom hem hade hon nyss ätit mosade hallon. Hela köket var typ kladdigt :)


mamma hade hittat mina första stövlar, perfekta för Meja till hösten :)

Badgalning :)

2009-07-21, 21:39:32 / Kategori: Allmänt
Lång dag :) Efter en välbehövlig sovmorgon då mamma och pappa passade Meja fick vi god frukost. Så skönt att inte behöva göra något själv :) Mja sov förmiddagsvila och sen åkte vi iväg till min mormor. Hon bor bara fem minuter från bästa sandstranden i Mälarhusen på Österlen. Världsgod lunch fick vi, kokt lax, kräftstjärtar, sallad och sås *mums* Till efterrätt nyplockade hallon med grädde :) Meja fick en superfin tröja som mormor hade stickat till henne. Perfekt till hösten. Tyvärr får ni inga bilder idag eftersom jaghar Svens dator, fixar det imorgon, hoppas ni överlever ;)

Efter maten gick vi ner till stranden, det blåste som tusan, men Sven skulle givetvis bada ändå. Meja såg vattnet och blev helt överförtjust :) Bara av med kläderna och bada för henne också. När hon skulle gå upp blev hon sur och var bara uppe precis så länge som hon var tvungen för att bli varm, sen var det bad igen :) Helst ligga på mage och plaska själv. Knasfian.

Nu på kvällen efter middagen så gick jag och Sven en promenad ner i naturreservatet som ligger jättenära. Supermysigt, bara fågelkvitter och bäcken som porlade.

<3

Skåne

2009-07-21, 10:35:14 / Kategori: Allmänt
Resan igår gick toppenbra, lilla skruttan var så duktig hela vägen :) Vi stannade först i Jönköping och åt på Mc Donald´s, Meja röjde för fullt med servetter sugrör och brickan. Hade knappt tid att äta sin couscousröra som vi hade med åt henne för hon skulle kolla på alla människor. Fick en rosa mugg av restaurangchefen som var en gammal kollega till Sven och blev väldigt nöjd med det :)

Sen fortsatte vi till Ljungby då det var perfekt med ett stopp så hon kunde få leka av sig lite. Full fart kan man säga att det var med en treåring i familjen :) Väl i bilen igen somnade hon och sov som en stock, vaknade när det var en timme kvar så det var perfekt. Lite avvaktande mot mormor och morfar först, men det gick ganska fort över. Hade dock svårt att somna på kvällen efter alla intryck under dagen.

Idag ska vi åka iväg till min mormor och äta lunch, var flera år sen jag träffade henne senast. Blir väl en promenad på stranden och minigolf också :) Samma bana som vi alltid spelade på när vi var små.

Lilla bus vid läggdags

I bilen

2009-07-20, 11:06:53 / Kategori: Allmänt
Sven har ju mobilt bredband till sin dator :) Vi kom iväg strax efter nio som vi hade tänkt. Meja var vaken fram till Södertälje och sen somnade hon, Precis som vi tänkt oss. Hon har nu sovit i lite över en timme, så förhoppningsvis behöver vi inte stanna förrän det är lunchdags. Det vore ju toppen i så fall :)

Hittills går ju då resan helt utan problem, och vi håller tummarna för att resten blir bra också. Vi hade ju egentligen tänkt göra ett lite längre stopp hos en av Svens kompisar i Ljungby, men han var tvungen att jobba så vi får väl se hur det blir. Perfekt väder för bilkörning är det idag också, mulet och lagom varmt :)


Hittade den här söta bilden i Svens dator :)

Trevlig kväll :)

2009-07-19, 22:11:47 / Kategori: Allmänt
Efter en tråkig dag med packning och städning så åkte vi iväg för att äta middag med Svens bror Arne med familj. På vägen dit tittade vi in hos den yngsta av bröderna för att titta på deras nya hus som dom precis har köpt. Massor att göra, men kommer att bli toppen när dom är klara.

Meja och lilla Emma blev glada över att se varandra :) Emma klappade och kramades med Meja, gav henne kottar och leksaker. Dom kommer att ha så kul med varandra när dom blir lite större, ja redan nästa sommar kommer dom ju kännas som ganska jämngamla. Toppen att ha en så jämnårig kusin. Middagen var supergod som vanligt, och sällskapet trevligt :) Otroligt skönt att få mat serverad och inte behöva laga själv. Speciellt när man är så här trött. Sven var dock lite klumpig så det blev ett litet missförstånd, men jag tror det löste sig.

Satt och tittade i Arne och Kajsas bröllopsalbum. ÅH, vad jag längtar till vårat :) Vi har preliminärbokat en lokal nu i alla fall, så det är ju alltid nått :) Så mycket att tänka på...

Imorgon startar resan runt 9.00 tiden hoppas vi, så bilen är packad nu. Bara att gå upp, äta frukost och sen åka.

<3

Jaha...

2009-07-19, 09:11:59 / Kategori: Allmänt
Tror ni att skrutt sov bra i natt igen? Icke då :( Förra natten var nog för bra för att vara sann, för i natt var det som vanligt. Vaknar hela tiden, och i natt fick hon dessutom mat två gånger. Det gick inte att söva henne annars :( Så nu är man lika trött som vanligt igen tyvärr. Meja är dock solstråle som vanligt, vilket ju är tur :) Nu ligger hon sällan och väntar i spjälsängen längre när hon vaknar utan hon ställer sig upp direkt och pratar. Dadadadapapapapap :)

Igår upptäckte vi att hon tycker att det är superkul om man härmar henne. Skrattde riktigt högljutt när vi satt vid matbordet och jag härmade henne när hon slog handflatorna i bordet. Om och om igen :)

Idag blir det städning av vårt stökiga hus :) Inget man vill göra när det är fint väder så idag när det är mulet så passar det ju perfekt. Sen ska jag packa inför skåneresan imorgon. Vi åker på morgonen efter att ha lämnat killarna hos sin mamma. I kväll ska vi på middag till Svens ena bror. Mycket trevligt ska det bli, var ett tag sen nu. Dom har ju den kusinen som är närmast Meja i ålder, lilla Emma som precis har fyllt 1 år.

...nä, dags att sätta igång dagen, vi hörs senare...

Bad och sol

2009-07-18, 16:46:00 / Kategori: Allmänt
Blev inte så fint väder som vi trodde, men vi åkte ner en tur till Svens föräldrar ändå. Sven började lära Oscar att vindsurfa. Gick väl sådär får man väl säga, det finns ju inget juniorsegel utan bara stora, så det var väl inte så konstigt. Oscar tyckte att det var kul i alla fall så dom får väl fortsätta vid senare tillfälle.

Meja har efter sin braiga natt bara sovit 25 + 5 min idag. Lite för lite tycker jag, men hon är ju pigg och nöjd så det är bara att gilla läget :) Badat har hon gjort som vanligt, grävt i sanden och busat med storebror.

Jag har också hunnit tvätta ett stort lass med tvätt. När killarna är här så blir det rätt mycket på en vecka. När solen skiner som den har gjort så är man ju inte direkt sugen på att tvätta så det har inte blivit gjort på sistone. På måndag åker vi ju till Skåne och då kan det vara bra med lite rena kläder faktiskt :)



blommorna är ju för att hon är nakenfis, men jag tyckte att bilden var så underbar så jag ville visa den :)

Utvilad :)

2009-07-18, 07:59:53 / Kategori: Allmänt
Det trodde ni aldrig va? Meja har sovit superbra i natt! Eller hon sover faktiskt fortfarande, men jag har sovit färdigt känner jag :) La henne som vanligt och hon sov till 03.50 utan att vakna innan, gav henne mat och sen har hon sovit som en stock sen dess :) Underbara natt, en vakning bara. Jag somnade dessutom kl 20 eftersom jag var så galet trött, så jag har verkligen fått sova i natt. Håll alla tummar ni har för att hon fortsätter så här! 

Ser ut att bli en strålande dag idag med. Vi går nog ner till Svens föräldrar och badar gissar jag på. Härligt det är med sommar :)

...oj nu vaknar hon, 08.00, vi hörs senare :)

Sol sol sol

2009-07-17, 17:24:39 / Kategori: Allmänt
Så har vår dag sett ut :) Vi kom iväg lite efter tio, och åkte en bra stund innan vi hittade en mysig liten vik där vi fick vara ensamma. Tyvärr ingen sand så jag badade inte så mycket.  Vinden blåste sådär perfekt svalkande så det gjorde inte så mycket att det inte blev något bad. Någon sömn blev det inte men vila i alla fall och det är ju bättre än inget :) God lunch hade vi med oss så det har verkligen varit en toppendag.

Meja klättrade glatt omkring på klipporna, måste skaffa henne ett par sandaler. Fötterna blir så skrapade när hon kryper ju. Någon som har tips på var det finns bra så jag slipper leta? Givetvis badade hon också, hur glad som helst. Hon vill aldrig gå upp utan plaskar på och skrattar :) Somnade på vägen hem gjorde hon, såg ganska kul ut när hon låg i båten med sin flytväst på..



Fick frågan om Meja sover mycket på dagtid, och svaret på det är nej. Hon sover 2 x 30 min på hela dagen, om hon är trött kan sovpassen bli 45 min långa aldrig mer. Hon får heller inte sova efter 15.30, för att hon ska vara ordentligt trött vid läggdags. Givetvis finns det undantag, men vanligtvis är det så här.

Ännu en dag i skärgården

2009-07-17, 08:33:46 / Kategori: Allmänt

Natten var som vanligt kaos. Vad förvånade ni kommer att bli den dagen jag säger något annat :) Meja ville inte somna förrän 21.15 vilket aldrig har hänt innan. Sen vaknade hon första gången kl 23.30, och har efter det krånglat hela natten. Vad ska man göra? Hur sover era barn? Hela nätter?

Sol och klarblå himmel :) Vi har lånat Svens brors båt och ska ge oss iväg efter frukost, hitta nån liten mysig ö som vi kan sola och bada på. Ta med picknik och sitta occh mysa :) Ibland känns livet rätt skönt trots att man är så trött.

<3


Vill själv!

2009-07-16, 19:25:23 / Kategori: Allmänt
Man kan nog säga att Mejas ätande har tagit en ny form. Hon vill ha vår mat vid varenda måltid oavsett om hon är hungrig eller inte :) Till frukost idag åt hon en macka och ett halvt ägg, till lunch kötbullar, pasta och grönsaker, nu till middag blev det kyckling med ris. Bara vanlig mat hela dagen alltså. Lunchen åt hon dessutom själv och var väldigt nöjd med det :)



Efter lunch åkte vi ner till Svens föräldrar och badade, jag badade inte men resten av familjen gjorde det. Meja var lika glad och nöjd som vanligt kan jag lova. Lägger inte ut några bilder därifrån eftersom hon var nakenfis. Härligt var det i alla fall. Sven dök med henne som på babysimmet och det gick superbra. Min stora duktiga tjej :)


God morgon...eller nått...

2009-07-16, 08:28:54 / Kategori: Allmänt
Trött, trött, tröt, trött :( Meja vaknar och vaknar natten igenom, kan inte sötaste ungen börja sova på nätterna? NU! Sven och hon har somnat om inne i sovrummet, men jag kan inte somna igen tyvärr. Får väl se om jag kan sova lite senare istället.

Idag ska jag i alla fall måla färdigt brevlådan, ett lager färg till behöver den. Sen är den gul och lite finare än innan i alla fall. Alltid nått. Utöver det så blir det nog inte så mycket gjort faktiskt. Busa och mysa med Meja förståss. Ja, om jag får vill säga. Ungen blir pappigare för varje dag som går, det ska vara pappa som gör allt helst. Om vi ligger och myser och Sven dyker upp så är det slutmyst och hon ska upp till honom. LIkadant med maten. Jag kan sitta och mata henne och Sven kommer in i köket, direkt duger inte jag som matare utan det ska vara pappa. Jättejobbigt är det och jag blir faktiskt ganska ledsen ibland :'( Jag vet ju att det är en fas, men inte blir det roligare för det...

Härliga dagar

2009-07-15, 19:45:39 / Kategori: Allmänt
När vi seglade ut igår var det mulet och kom lite regn, men efter ett tag började det spricka upp lite och blev mycket skönare :) Meja var glad och nöjd, flytvästen är ju dock ingen favorit tyvärr. Hon vänjer väl sig hoppas jag. Killarna roade sig med att sitta i jollen bakom båten ända tills det blev stora vågor och den fylldes med vatten :) Efter fem timmar hittade vi en perfekt liten ö med sandstrand och allt. Jag gillar inte att bada från klippor så det var ju toppen att slippa det.

Vi badade, satte upp killarnas tält och sen åt vi mysig middag med havet som utsikt, underbart! Efter middag gick killarna på upptäcksfärd för att sen gå och lägga sig, Meja gick och la sig. Vi satte uppe, drack cider och tittade på solnedgången. Romantiskt :)

Morgonen inleddes kl 06.45 efter en helt okej natt för Mejas del. Jag sov riktigt gott på båten för en gångs skull :) Helt vindstilla och strålande sol medan vi åt frukost. Därefter bad och sola. Meja sov gott i skuggan på stranden i nästan två timmar, sen var det bad och bus som gällde :) Trots kylan i vattnet så plaskade hon glatt en stund och kröp sen iväg för att upptäcka standen. Lilla gumman.

Hemfärden blev behaglig, jag och Meja sov en timme efter lunch, vilket var toppen. Soligt, härligt och en massa andra båtar att titta på, kan det bli bättre?

<3

Snart iväg

2009-07-14, 08:29:24 / Kategori: Allmänt
Kaos natt, lilla skrutt vaknade 23.30 och var hysteriskt ledsen :( Gav henne en alvedon efter en stund och då somnade hon så gott igen. Stackarn har jätteont av tanden som fortfarande inte har kommit igenom. Den ligger där precis under tandköttet och spänner som tusan. Hur lång tid kan det ta egentligen? Lillan fick sova i våran säng resten av natten, och det gick väl sådär. Hon sov ganska bra, jag sov ganska dåligt, men mysigt var det ju :) Morgon 06.30 som vanligt nuförtiden.

Idag ska vi iväg och segla. Galet vad packning det blir när man ska vara borta ett dygn bara. Verkar som om det ska bli hyfsat väder i alla fall. Lite halvklart idag och sol imorgon, fast det ändras ju hela tiden. Håll tummarna för att vi får sol är ni snälla :) Återkommer imorgon med bilder från seglatsen.

Hoppas ni får en bra dag <3

Meja kryper

2009-07-13, 18:33:58 / Kategori: Filmsnuttar
övat hela eftermiddagen så nu är det lite trött och vingligt :)


Utveckling

2009-07-13, 16:45:32 / Kategori: Meja 6-12 mån
Dedt här med att sätta sig upp själv har ju Meja kunnat snart en månad, men ändå tyckt att det var lättast att ropa på oss så vi kan sätta henne upp. Idag har hon kommit på andra tankar kan jag säga. Utan problem har hon satt sig upp själv gång på gång. Hon har väl bara behövt smälta det antar jag :)

Vi trodde nog att skrutt skulle hoppa över krypandet eftersom det ändå går i sån snabb fart när hon kravlar. Hon har ju tagit lite riktiga krypsteg då och då, men verkat nöjd med kravlandet. Men idag på stranden så kryper hon helt plötsligt iväg efter hunden, som om hon aldrig har gjort något annat :) Hon visste precis hur hon skulle göra lilla skruttan.

Man kan ju säga att dagen fortsatte i full fart precis som morgonen. Återkommer senare med lite bilder från dagen :)

Full fart

2009-07-13, 09:41:46 / Kategori: Allmänt
Skrutt vaknade 06.15 imorse och ansåg att hon hade sovit färdigt :( Lite tidigt tyckte vi och försökte få henne att somna om igen, men förgäves. Sen var det full fart i lite över en timme, lilla fröken röjde rejält om i sovrummet och ville få oss att busa med henne. Vid halv åtta somnade hon som tur var en stund igen, men då var jag för vaken för att somna om. Sven sov dock gott en stund med henne.

Nu har vi precis ätit frukost, Meja åt ett ägg och en bit macka, hon tycker att det är så himla kul att få äta det vi äter :) Att göra barnmat och frysa in till henne har jag gett upp, hon vägrar äta det. Vår mat däremot är toppenkul. Vi har gjort portioner av vår middag ibland och gett henne till lunch dagen efter, det duger, bara det inte är puréat eller fryst. Knasigt, men, man får vara glad att hon gillar mat.

Idag ska det som jag sa målas brevlåda, sen ska det klippas gräs och så ska vi fylla ett släp med skräp och köra till tippen. Väldigt smidigt är det att grannen har ett släp så man slipper hyra ett :) 

...och så ska vi göra något kul, berättar senare... 

<3

Trädgårdsfixaren

2009-07-12, 18:34:31 / Kategori: Allmänt


Tja, om mamma och pappa håller på och fixar så måste man ju hjälpa till, eller hur? Rabatt och gång är nu klara, imorgon ska det inhandlas gräsfrö. Vi har inte bestämt vad som ska vara i rabatten än, så det får vänta. Så har vi huggit ner ett träd och städat efter det. Imorgon ska jag måla brevlådan. Vi har nämligen världshistorians största och fulaste brevlåda. Nu ska den i alla fall bli samma färg som huset istället för smutsbrun :) Kommer bilder när det är klart.



Seglingen har vi flyttat till tis/ons för då ska det bli bäst väder. Ska bli superskönt att komma iväg lite. Får se vad Meja tycker om att sova på båten. Förhoppningsvis så sover hon inte sämre än hemma i alla fall :) Killarna är i alla fall jättepeppade för att segla så det är ju jättekul.

Mejas loppisfynd

2009-07-12, 18:17:29 / Kategori: Shopping


Det var massor med folk på Siggesta gård för bakluckeloppisen. Varje söndag får folk komma dit med sina bilar och sen står dom och säljer från sina bagageluckor, eller bord som dom har ställt framför.  Meja fick med sig tre saker hem, och har glatt lekt med dom idag. Klossar, tja hon fick en hel icapåse full för 35 kr :) Sen stapeln med ringar för 10 kr, och den sista leksaken som man trycker och vrider för att fälla upp luckor för 15 kr. Allt i superfint skick. Känns väldigt bra måste jag säga, hade inte kunnat köpa nått av det här nytt för tillfället.

Just nu - Oliver bygger en stad av klossarna och Meja river den :) Båda har lika kul, kan det bli bättre??

härlig trädgårdsdag

2009-07-12, 09:35:57 / Kategori: Allmänt

Vädret igår var ju perfekt för att fixa i trädgården. Lite sol och lagom varmt, dock blåste det rätt mycket. Buskarna är borta, och rabatten tillkrattad. Dock inga blommor i den än. Vi plockade också bort en ful stengång som gick till "finingången". Eftersom den nästan aldrig används och det växer en massa ogräs mellan plattorna så tyckte vi det var bättre att så gräs där istället. Kommer att bli superfint när allt är klart :)

Stackars Meja som fortfarande har den sista tanden liggande precis under tandköttet var på förhållandevis gott humör hela dagen. Vi gungade, busade och grävde i sandlådan. Hon har faktiskt kommit på hur man gör för att få upp sand på spaden :) Sen kravlade hon runt på gräsmattan och försökte hitta saker att ställa sig upp mot. Hon kan ju sätta sig från liggande men det är ingen favorit sysselsättning. Istället så drar hon sig upp till stående från liggande på mage. Förstår ni hur jobbigt det måste vara, knasunge säger jag bara :)

Idag ska vi åka på bakluckeloppis på Siggesta och gå en promenad efter det. Vädret ser ut att bli okej. Tänkte spana efter lite klossar till Meja, dom Oliver har är så himla stora. Hon tycker nämligen att det är toppen att riva, slå dom mot varandra och tugga på dom. Med lite tur kan man hitta några billiga klossar kanske. Efter det så blir det trädgårdsfixande igen. Det finns ju alltid nya projekt när man bor i villa...

Hoppas ni får en skön söndag!

mysig natt

2009-07-11, 07:56:59 / Kategori: Allmänt
Meja gick och la sig vid 19.30 som vanligt igår. Precis när vi hade somnat vid 23 så kräks hon ner hela sin säng, spjälsdkydd, täcke, ja allt. Sven lyfter över henne till mej för att städa rent hennes säng. Han går iväg för att hämta saker, men kommer tillbaka och frågar om hon inte kan sova hos mej. Klart vi gör så,  och alla somnar. Inte förrän 04 vaknar jag av att hon gnäller lite, men hon somnar om igen. 05 får hon mat och sen sov vi ända till 07.20 :) En riktigt bra natt för att vara Meja helt enkelt. Känner mej faktiskt lite utvilad idag, och förkylningen känns bättre :)

Idag blir det lugnt tror jag. Fixa lite i trädgården kanske, förbereda morgondagens segling, och handla lite. Nu är det dags för sommarvädret att komma tillbaka tycker jag. Jag vill sola och bada ju!

mys...

2009-07-10, 14:35:00 / Kategori: Allmänt
Nu har vi varit iväg och tittat, både på lokal och på två olika kyrkor :) Lokalen var superfin så det känns toppen men vi får väl se hur det blir efter beskedet igår. Vi var även uppe och tittade på boende för dom gäster som vill sova över. Supermysigt. ÅH, man blir så glad ju!

Resten av dagen då, vi ska försöka få bort dom två sista buskarna, så att det blir ett avslutat projekt. Alltid stressande när saker är halvfärdiga. Vädret är ju blåsigt som tusan, men lite sol skymtar fram så det funkar fint att vara ute. Meja får gunga och leka i sandlådan så är hon nog nöjd. Jag är fortfarande superförkyld, men det känns bättre idag som tur är :)

ikväll blir det fredagsmys. får väl hyra nån film och grilla nått gott :)

<3

Seg dag

2009-07-09, 20:01:15 / Kategori: Allmänt
Dagen har segat sig fram. Fy vad det är drygt att vara sjuk :( Mår tyvärr inte bättre än imorse, men jag har varit uppe en stund idag i alla fall och busat med Meja. Det har inte varit lika illa med pappigheten idag som tur är, så Sven fick till och med lite jobb gjort. Kändes skönt. Som hon kämpar med sin lära gå vagn lilla skruttan. Så söt är hon för hon är så himla koncentrerad emellanåt. Idag lärde hon sig att köra den över dom platta trösklarna som finns lite överallt i huset. Såna där som bara är några millimeters kant. Man måste ju ändå ta lite sats för att komma över, så det var duktigt av henne :)

Imorgon hoppas jag verkligen att jag mår bättre. Vi ska ju iväg och titta på lokal för bröllopsfesten. Fick dock tråkiga nyheter angående bröllopet idag, men jag hoppas att det löser sig på nått vis. Titta kan man ju alltid göra i alla fall :) På lördag ska det bli finare väder så då har vi ju tänkt segla. En god natts sömn ska väl göra att jag mår bättre. Eller...eh...vänta nu, just det jag har ju en bebis som inte sover så bra. Drömma om det kan man ju i alla fall... 

lite meja bilder

2009-07-09, 11:59:44 / Kategori: Meja 6-12 mån
min älskade sötnos <3






sjuk :(

2009-07-09, 10:09:32 / Kategori: Allmänt
ligger nerbäddad i min säng och känner mej sjuk och ynklig. är superförkyld :( sven har lovat att han ska komma upp med en kopp te så jag kan ligga kvar. tråkigt att vara sjuk, men inte mycket att göra. hoppas att det försvinner snart. skönt att det i alla fall är dåligt väder så man slipper missa solen :) håller tummarna för att jag piggnar till lite, men någon middag blir det nog inte i kväll tyvärr. typiskt.

lilla skrutt, tja, hon sover lika dåligt som vanligt. när hon vaknade vid halv sju och tyckte det var morgon så lyckades jag i alla fall få henne att somna om i vår säng ett tag till. väldigt skönt måste jag säga. hon är ju så stor nu, så jag trodde att hon skulle sova bra vid det här laget. men icke. mycket man trodde innan man fick barn som inte stämmer :)

hoppas att ni får en bra dag!

dagen på kolmården :)

2009-07-08, 20:00:29 / Kategori: Allmänt
vaknade imorse och var jätteförkyld :( väderleksrapporten lovade regn hela dagen, inget pepp för att åka till kolmården från min sida alltså. oliver var dock bestämd på att vi skulle åka, så vi gjorde det ändå. inte en enda droppe har det regnat på hela dagen! ganska felaktig väderleksrapport kan man påstå.

meja var duktig i bilen dit, sov en stund, lekte lite och busade med oliver :) lovar gott inför den kommande skåneresan. massor med folk var det på kolmården, vilket var ganska väntat. meja struntade fullständigt i djuren, men det var ju inte för hennes skull vi var där utan för olivers. det enda djur som intresserade henne lite var en get i "klapphagen"

hon har trots det varit glad och nöjd i princip hela dagen. det finns ju så himla mycket människor att titta på när man går runt sådär. och stannar man så finns det ju gräs, kottar och stenar att smaka på ;) fast när sven och oliver skulle in och titta på ormar, då stannade jag och meja kvar ute och busade på en gräsmatta...


somnade utmattad på väg hem :)

pappig

2009-07-07, 22:18:22 / Kategori: Allmänt
inte mycket bloggat idag inte. det blev lite måsten ändå idag. när man ska ha gäster så måste man ju tyvärr städa lite först. åtminstone om man har mejabus boende hos sig. leksaker precis överallt känns det som hur mycket man än städar, och kläder och köksredskap som hon stjäl ur lådorna den lilla busen. nu har vi i alla fall ett välstädat hem igen :)

meja har varit ganska gnällig idag, inte riktigt nöjd med någonting. och hon är så pappig så att man blir galen! sven får inte försvinna en enda sekund utan att hon börjar gala. lilla skruttan :( det blir ju dock väldigt jobbigt, för sven är ju inte hela tiden i samma rum. lite orättvist känns det också. det är ju jag som leker, busar, matar och gosar mest med henne. men, men det är väl nån fas som allt annat antar jag. hoppas den går över fort!

kvällen var trevlig, dock var vi väldigt trötta så man blir ju lite mindre pratig. god mat och mycket bebisprat kan man väl sammanfatta det med. deras lilla nikolas är 2 mån så liten och söt är han :) tänk nästa sommar då kan dom springa runt här och leka med varandra. mysigt :)

hoppas att ni, och vi, får en bra natt!

stackars skrutt

2009-07-07, 10:15:25 / Kategori: Allmänt
natten kaos som vanligt  :( lill skrutt vaknade vid 23.30 och skrek hysteriskt, då hade hon krånglat ett tag redan. tog upp henne och hon fortsatte att vara ledsen. gav henne en alvedon, eftersom ännu en tand är på väg upp, och se det hjälpte. efter en stund somnade hon om i sin säng igen. stackars lilla gumman, ligga och ha ont. efter det vaknade hon ju att par gånger till som vanligt. behöver jag säga att vi är trötta idag?

som tur är så finns det inga måsten idag. pilla lite i trädgården bara. ikväll kommer några kompisar över på middag. vi ska grilla, så det vore kul om det inte regnar :) tror jag ska baka en rabarberpaj till efterrätt, det är ju så gott! kanske dags att gå upp och sätta igång dagen, lyckas inte sova något mer tyvärr. kanske hinner med en lite tupplur i eftermiddag om jag har tur :)

trädgårdsdag

2009-07-06, 16:22:02 / Kategori: Allmänt


vi fick i alla fall en del gjort. vi har rensat sandlådan som förra ägarna helt låtit växa igen. meja satt en stund i sanden och grejade, men det bästa med sandådan var ju att det var perfekt att resa sig mot kanterna! där stod hon och spanade på sven när han grävde upp buskar. två av buskarna är nu flyttade, och två står kvar. det blir väl morgondagens projekt antar jag, om det inte regnar för mycket.

vi har också diskuterat och funderat lite över bristen på buskar ut mot vägen. syrener blir det nog där har vi kommit fram till :) får väl åka ner till svens föräldrar nån dag och ta lite skott från deras buskar. dom har massor, så det är ju toppen!

vi har även bokat en visning för att titta på eventuell lokal till bröllopet, bilder finns på andra bloggen. på fredag blir det av, kul ska det bli att komma dit och titta :)

...

2009-07-06, 11:53:43 / Kategori: Allmänt
jaha, det kunde jag ju tro att nätterna skulle bli bättre nu när tänderna var uppe. så blev det inte i natt i alla fall. efter över en timmes vid 00.30-02 krångel fick hon komma över till vår säng. sen sov hon gott fram till halv sju i min famn. det är ju så himla mysigt, men jag får inte speciellt mycket sömn.

har precis kommit hem från naprapaten. så himla skönt är det att gå dit :) ryggen är i alla fall mycket rakare nu, men hon säger ju att bäckenet är jättemjukt fortfarande. borde ju stelna till sig lite snart tycker man. har fått lite stretchövningar att göra hemma för att ryggen ska hålla sig rak, och en ny tid om en månad så hon kan kolla hur det ser ut. nu är man ju typ ruinerad, men det kan det väl vara värt om ryggen och fogarna blir bättre :)

resten av dagen ska tillbringas med att fixa i trädgården. det är ju lite halvtaskigt väder så det passar bra. flytta nån buske, klippa lite gräs och sånt. imorgon ska vi grilla med kompisar på kvällen, på onsdag ska vi till kolmården, och på torsdag ska vi iväg på middag. tja, så där lite lagom som det ska vara när det är semester helt enkelt :)

söndagstur till vaxholm

2009-07-05, 18:14:34 / Kategori: Allmänt
vädret är ju lite halvdåligt idag, och jag mår lite dåligt med ont i halsen och så. trots det så beslutade vi efter lunch att vi skulle ta en tur till vaxholm och gå en promenad. vi parkerade uppe vid kyrkan och tänkte att vi kunde gå in och titta. bra att veta hur det ser ut inför kommande bröllop och så. vi har ju inte bestämt än var bröllopet ska vara så det är ju bra att titta runt lite :) givetvis så var den stängd, så vi får väl åka dit igen en annan dag.

vi tog en promenad genom stan, det är supermysigt där. smala gator och gamla hus. efter det så tog vi båten över till kastellet för att titta runt. vi gick alla trappstegen upp till utkiksplatsen. inte bra för foglossningen, men klart värt det. precis när vi kom upp så sprack solen igenom molnen. så vackert :)

utflykten avslutades med sommarens första och antagligen enda glass (tål ju inte mjölk) supergott, men ont i magen fick jag såklart.

och förresten, lilla skrutts tre nya tänder har slutligen kommit ordentligt igenom tandköttet :) förhoppningsvis blir det lite lugnare nätter framöver :)

redan sju månader :)

2009-07-05, 09:26:02 / Kategori: Meja 6-12 mån

              1 dygn

nu när skruttan är sju månader så kan hon;

-sitta stadigt sen länge
-krypkravla i racerfart
-stå med stöd
-resa sig från sittande till stående
-sätta sig upp från liggande (dock inte så intresserad av detta)
-gå lite med sin lära gå vagn
-jollrar papapa, dada, mama, tötötö osv...
 -ta mindre saker med pincettgrepp

hon har också fått 5 tänder
hon är en väligt bestämd liten tjej, med humör
hon är väldigt social och framåt
äter bara vanlig mat, och blir sur om hon inte får smaka våran

grattis på sjumånadersdagen älsklingsskruttan!

<3


meja går med sin vagn

2009-07-04, 09:43:15 / Kategori: Filmsnuttar

semester

2009-07-03, 09:03:42 / Kategori: Allmänt
mulet ute, sven sover, meja sover. det är helt tyst och lugnt i huset, väldigt skönt faktiskt :) meja vaknade tidigt imorse igen, verkar vara en ny vana. sven gick upp med henne idag igen trots att jag erbjöd mej. nu sover dom ju gott båda två så det verkar ju vara okej ändå. kanske ska jag ta och fixa lite frukost tills dom vaknar. idag är sista dagen innan svens semester börjar. antar dock att de blir en del jobb de närmaste veckorna ändå. telefon och mail menar jag. bara han är hemma så är jag nöjd :)

semestern i år bestå av en vecka i skåne, lite segling, en tur till kolmården och en massa fint väder hoppas jag :) vad ska ni hitta på i sommar?

meja hade förresten tre fästingar på sig igår. usch och blä! fästingar är verkligen bland det äckligaste som finns, speciellt när dom sprider en massa sjukdomar. lite orolig blir man ju  när meja får så många. fast i och för sig så får dom ju aldrig sitta länge, jag kollar ju henne ofta.


varmaste dagen

2009-07-02, 17:41:48 / Kategori: Allmänt


galet varm dag idag. vi har hållt oss inne en hel del, dock nästan lika varmt inne som ute tyvärr. det märks på meja att det är för varmt. skruttan är gnällig, trött och inte speciellt matsugen. mest välling och vatten som gäller. till lunch fick hon dock pannkaka, vilket slank ner med god aptit och med stor gläje över att få äta själv.



det som gäller just nu är att stå och pilla på saker. som kakelugnen till exempel, den har mässingsbeslag. mycket fina och kul att greja med. man kan ju också testa att klättra på den, och att bara hålla med en hand. klättra gick sådär, men att hålla bara en hand går superbra :) nu har hon också börjat släppa saker för att testa om det går att stå själv. både igår och idag har hon lyckats stå 10-15 sekunder helt utan stöd ett flertal gånger, sen dunsar hon i golvet. för det mesta dunsar hon dock ner så fort hon släpper. tur att hon har blöja som stötdämpar :)



på brevlådan idag kom dom här fina kläderna från mormor köpta på POP. tack, tack! en lära gå vagn som går att bromsa fick skrutt pengar till av mormor och morfar med så den var vi och köpte idag. mycket bättre, för nu kan bromsa bakhjulen så att de går jättetrögt. hon testade den en stund, men det var så varmt och jobbigt. efter en stund skulle hon testa att släppa båda händerna och åkte i golvet med ett brak. lilla skruttan slog sig lite, men var snabbt igång igen med något annat.

<3

god morgon :)

2009-07-02, 09:28:29 / Kategori: Allmänt
har precis sovit ett par timmar ostört medan sven gick upp med meja :) klockan 5.15 hördes det nämligen apapapapapa dadadadahehehehj från spjälsängen, och lilla skrutt ville inte somna om. trorts dålig sömn under natten så känns det okej nu efter tre timmars sömn här på morgonen.

dagen igår spenderades med städning. meja hjälpte till genom att förfölja dammsugaren och suga på golvmoppen. blää. hon var dock nöjd med det och blev superarg när jag flyttade moppen från henne. efter lunch kom solen tillbaka så då gick vi ut och lekte. plaskade lite i poolen, gick med lära gå vagnen på gräset, och läste saga. en härlig eftermiddag helt enkelt :)

kvällen med grannarna igår blev supertrevlig. så kul att lära känna dom lite, hon ska vara hemma hela hösten fram tills bebis kommer så det vore ju toppen med lite sällskap. deras bebis är beräknad till 3 dec så det blir ganska pecis ett år emellan deras och meja. förhoppningsvis kommer dom ha mycket kul tillsammans när dom blir lite större.

 

mulet...

2009-07-01, 09:21:42 / Kategori: Allmänt
oväntat att vakna upp till dåligt väder, känns som om det var länge sen. kanske bra för det finns ju en miljon saker att fixa inne nu. man har ju inte direkt varit sugen på att gå in och städa nu när det varit så fint väder. det syns kan jag ju säga.

mejas tandkött är supersvullet nu, och hon blir jättegnällig om hon inte får alvedon. stackars unge som ska behöva ha så ont, och så länge också :( påverkad av lite sömn verkar hon dock inte vara, utan far runt som bara den som vanligt. just nu står hon och drar i en kökslåda och skrattar när den smäller igen. tja, så kan man ju också roa sig :)

som dagt idag blir det väl städning och tvätt, men ikväll kommer våra grannar över på middag. vi ska grilla så det vore ju toppen om vädret blev lite bättre. ska bli trevligt, jag har inte alls pratat med dom, men sven har varit över ett par gånger och lånat saker och frågat om typ träd och sånt som han till såga ner. det är i alla fall så att dom ska ha sitt första barn i december, och det verkar typ inte ha kommit några nya bebissar här i närheten sen meja kom så det blir ju superkul med en liten kompis :) ja, och kompisar till oss förhoppningsvis :) vi har ju bara bott här lite mindre än ett år så man känner ju ingen av grannarna än.

nä, dags att sätta igång.