Ångest

2011-08-31, 12:46:41 / Kategori: Allmänt
Vill inte börja jobba. Vill inte lämna ifrån mej Alvin. Min lilla plutt. Galen separationsångest för mammans del här.

Fast jo, egentligen vill jag ju börja jobba. Det är roligt, stimulerande och utmanande. Jag skulle dock vilja jobba mindre än vad jag ska. Har gått ner lite i tid, så får vi se hur det funkar. Blir det inte bra så får vi kanske tänka om.

På måndag börjar Alvins inskolning på Lokatten. Sven får ha inskolningen eftersom det känns bäst så. På torsdag är tanken att Alvin ska lämnas för första gången. Känns otroligt skönt att han redan känner personalen lite. Han flörtar och pratar med dom varenda dag när vi hämtar/lämnar Meja. Han har redan fått sin hylla i hallen och sitt kort uppsatt vid samlingen. Dom är förberedda.

Sista dagen nånsin som mammaledig. Alvin sover, Meja på förskolan, huset tyst och lugnt. Jag passar på att dricka en kopp te och blogga. I morgon är det nya rutiner som gäller.

Meja skriver

2011-08-30, 20:06:44 / Kategori: Meja 2-3 år
Dom senaste två veckorna så har ett nytt intresse dykt upp här hemma. Meja har blivit otroligt intresserad av bokstäver och att skriva. I snabb takt lärde hon sig hur första bokstaven på alla familjemedlemmars namn ser ut, och även far/morföräldrarnas. Nu hittar hon dom lite överallt. Idag helt plötsligt så pekar hon på en bostav på min tröja och säger "titta mamma där är mamma Emma"

Favoritboken här hemma just nu är ABC med Rut och Knut. Första uppslaget i den är alfabetet och där ska hon varje kväll berätta vilka allas bokstäver är. Hon är så söt.

Ibland kommer hon med en penna och ett kollegieblock och säger "mamma nu ska jag skriva lite". Så sätter hon sig vid mitt skrivbord och grejar.


Meja tänker

2011-08-30, 07:15:00 / Kategori: Meja 2-3 år

" Mamma jag tänker. Jag tänker att Alvin ska börja på föskolan snart. Jag tänker att jag blir glad då. Jag känner det mamma"



Kryssningen

2011-08-29, 19:45:36 / Kategori: Allmänt


Kryssningen var okej. Jag tänker inte ljuga och säga att den var super. Det har inget att göra med tjejernas jobb, för det var toppenbra. Otroligt hur mycket sponsorer Johanna fått ihop och hur hon styrt upp med Birka om måltiderna. Jag är dock inget större fan av kryssningsbåtarna. Vår hytt var dessutom ganska ofräsch tyvärr.

Hade dock trevligt med Alfvan och Ida-Maria. Fick också pratat lite med Emelie vars blogg jag läst sen jag var gravid med Meja. Jättekul att träffa henne i verkligheten.

Lördagkvällen bestod av mingel, en härlig goodiebag och middag med prisutdelning. Jag vann ett presentkort på Bonti vilket ju såklart var skoj. Söndagen bestod av att sova, taxfreeshopping, frågetävling med Natusan och såklart lunch.

Meja var överlycklig över goodiebagen, och tyckte att jag var som tomten. Söta unge.


Kryssningsdags

2011-08-27, 08:53:05 / Kategori: Allmänt
Trött som sjutton är jag, men kanske att man kan få sova lite sen med Alvin om man har tur. Idag ska det mysas massor här hemma, lite extra nu när jag ska vara borta över natten. Vädret är super och Meja vill bada så det kanske vi åker ner och gör sen. Packa lite är ju också ett måste. Tack och lov så behövs det ju inte så mycket för ett dygns bortavistelse. Går snabbt att fixa.

Vid 17 ska jag vara inne vid Birka terminalen för att träffa resten av sällskapet och sen iväg. Tror det kommer att bli en toppenhelg med nya och gamla vänner. Meja har lovat att vinka av mej vid bussen. Hon tyckte att jag skulle åka redan igår när hon hörde ordet buss. Tack för den ;)


På upptäcksfärd

2011-08-26, 07:12:00 / Kategori: Alvin 1-2 år





Lilla hjärtat mitt. Så nyfiken på allt som finns i omvärlden.

Full fart igen

2011-08-25, 16:48:23 / Kategori: Allmänt
Tack och lov så verkar det inte bli något mer av Alvins sjuka. Han sov mellan 10-12, och när han vaknade sen så var han som vanligt. Full fart och överallt. Gissar på att hans förkylning fick magen ur fas helt enkelt. Glada är vi i alla fall att det inte var kräksjuka.

Var iväg och klippte mej imorse. Blev inte alls som jag hade tänkt mej utan mycket kortare. Ganska missnöjd när jag kom hem, men efter att ha fixat lite med det här hemma nu så känns det okej ändå. Det växer ju snabbt om inte annat. Fick lite pepp av både Nina och Alfvan, det behövdes.

Nu står lasangen i ugnen, och sen blir det kvällsmys med familjen. Bra slut på dagen som började dåligt!

Liten sjuk

2011-08-25, 10:48:31 / Kategori: Allmänt


Lillkillen var gnällig igår hela dagen, på kvällen kräktes han lite. Trodde att det var för att han rapade, men imorse kräktes han upp all vällingen. Efter det så har han dock ätit frukost utan att den kom upp igen. Lite lätt feber har han, och just nu ligger han här brevid mej och sover. Hoppas det inte blir något mer.

Bevikelsen vändes till lycka

2011-08-23, 20:00:34 / Kategori: Allmänt
Idag hade nog Meja en av sina mysigaste dagar på förskolan nånsin. I hennes grupp just nu är dom bara tre födda 2008 och sen är resten yngre. Blev så när dom äldre fick flytta upp en avdelning.

Idag när vi kom så var dom stora barnen redan ute, medan dom små var kvar inne. Till skogen skulle dom stora, och jag såg att Meja blev besviken. När vi kom in så sa hennes fröken att dom också skulle iväg tack och lov. Hela lilla gruppen då trodde jag. När jag hämtade vid mellis så visade det sig att förskolläraren hade tagit med sig bara dom tre som är födda 08 och gått till skogen. Dom hade haft en supermysig förmiddag. Helt på deras nivå.

På vägen hem fick jag höra allt dom pratat om idag. Meja är som en liten svamp just nu och suger upp ALLT som sägs. Otroligt mysigt.


Till Mejas stora lycka hade dom sett både en ekorre, myror och sniglar.

Sista veckan

2011-08-22, 17:11:36 / Kategori: Allmänt
Seg start på veckan. Regnet öser ner, mörkt och höstlikt.  Sista veckan som föräldraledig. Ångest.

Jag och Alvin var iväg för att shoppa lite småsaker. Sydväst, ofodrade galonvantar och en linne till helgen stod på listan. Kom inte hem med något av det. Däremot så köpte jag en klänning. Är inte helt övertygad om att den är bra, men vi får se vad Sven säger när han kommer. Annars får jag hitta på något annat. Har inte lust att lägga ner en massa pengar, och den här var lagom i pris med.

Alvin fick i alla fall inviga sin fina gröna skaloverall i regnet idag. Tror att den blir super på förskolan till hösten. Inga glipor som gör honom kall. Han är ju dessutom som en liten fisk när det kommer till vattenpölar  så även då känns ju overall bra.

Är det möjligtvis någon av er som har en sydväst i strl 50 och ofodrade galonvantar i strl 1 att sälja?

Imse vimse spindel...

2011-08-21, 19:18:06 / Kategori: Alvin 1-2 år


Gulligast i världen är Alvin när vi sjunger Imse vimse spindel. Han har dock två spindlar istället för en. Han rör handlederna samtidigt som händerna sakta lyfts i vädret när spindeln klättrar upp. Min stora fina kille.

Mammabloggkryssningen

2011-08-20, 17:55:40 / Kategori: Allmänt
Om en vecka är det dags för Mammabloggkryssningen. Eftersom Nina inte ska med så har jag fått en ny hyttkompis som jag inte vet något alls om. Känns väldigt nervöst måste jag säga. Blir säkert toppen dock när vi väl är där. Ska bli skönt att komma bort lite, och att få sova på morgonen. Lyx.

Jag har stor beslutsångest över vad jag ska ha på mej. Har inga vettiga alternativ hemma, så jag måste ta en shoppingtur och försöka hitta något. Lutar dock åt att det blir kjol och linne eftersom jag har en kjol i alla fall. Ni andra som ska med, vad ska ni ha på er?


Dags igen

2011-08-18, 13:19:06 / Kategori: Allmänt
Grattis till mej idag. Tyckte jag nyss fyllde år, men tydligen så är det dags igen idag ;)

Dagen började med frukost på sängen och presenter. Kändes lyxigt. Meja gav mej en stor puss redan när hon vaknade och sa grattis min mamma. Sötungen min. Fick toppenpresenter. Badbomber från Lush, ett armband, presentkort på Esprit, OCH ett objektiv (55-250mm) till min kamera. Trodde jag aldrig. Väldigt glad över det, lite har jag hunnit testa, och mer blir det. Wiie.

När Sven åkt till jobbet så tog jag och syster vildingarna och åkte till badhuset. Två timmars bus och bad. Nu sover Alvin gott medan Meja tittar på Hitta Nemo. Bra födelsedag än så länge helt enkelt.


I blåbärsskogen

2011-08-17, 07:09:00 / Kategori: Allmänt
En av Mejas favoritsaker att göra är att gå till skogen. Nu när det funnits massor med blåbär så har det förståss varit extra kul. Ibland får hon ta med sig fika i sin ryggsäck, och då är hon jättestolt. Ingen annan får bära hennes ryggsäck, bara hon själv. Helt underbart är det att bo med skogen precis bakom huset.


Trött eller?

2011-08-16, 10:01:31 / Kategori: Meja 2-3 år
På väg till förskolan

- Mamma är du trött eller? Du går så långsamt. Det är nog bäst att du sover lite i sängen sen. Det är bra för dej mamma.


Hedda Eja!

2011-08-15, 09:45:03 / Kategori: Allmänt
Då var vi hemma igen, och vardagen igång. I alla fall ett par dagar. På onsdag kommer min syster, så i slutet av veckan sen blir det massa skoj.

Meja sprang till förskolan idag, äntligen var hennes bästis tillbaka med. Superglada var dom när dom fick syn på varandra tjejerna. När vi skulle vinka hejdå till Meja så ropade Alvin "hedda Eja, hedda Eja" Vad hände med min lilla bebiskille egentligen?

Jag och Alvin har en lugn dag hemma, och ikväll ska jag iväg på möte på jobbet. Vi ska diskutera upplägg inför hösten, och hur vi vill att verksamheten ska se ut i stora drag. Känns inte alls pepp just nu,men det blir säkert bra.

Hoppas ni alla har en fin måndag!

Tråkigt

2011-08-13, 13:00:00 / Kategori: Allmänt
Jaha, dagens roliga planer blev inställda eftersom Meja vaknade med lätt feber och snorig. Tråkigt som tusan, men vad gör man. Just nu sover skruttan, och det verkar som att febern är borta igen. Blir lugn hemmadag, och hoppas att hon är pigg imorgon igen.

Igår hade vi en superdag i alla fall. Först massor med bus här hemma hos mina föräldrar, och sen fullt ös i fyra timmar hos Madde och hennes lilla Hampus. Härligt att träffa dom, och att ungarna verkar gilla varandra med är ju toppen.

Imorgon eftermiddag åker vi hem igen till resten av familjen. Hoppas att tågresan hem går lika bra som det gjorde ner. Meja var superduktig måste jag säga. Saknar Alvin (och Sven såklart) men det går bättre än väntat att vara ifrån lillskrutten. Imorgon kväll blir det en massa pussar och mys igen i alla fall.

Fullt upp

2011-08-10, 07:25:00 / Kategori: Allmänt
Igår var en jobbig dag med konstant huvudvärk. Idag är den tack och lov som bortblåst för vi har en massa att göra. Efter frukost och förskolelämning ska jag och Alvin iväg och träffa Johanna. Först fika, och sen ska jag hjälpa henne att hämta upp lite saker från sponsorer till kryssningen.

Efter det ska det handlas lite som jag och Meja ska roa oss med på tåget imorgon. Nån ny bok, tidning och något att äta. På kvällen ska det packas för sen åker vi vid halv tio på förmiddagen. Ska bli skönt att komma ner till Skåne några dagar. Kommer att sakna Alvin massor, det är en sak som är säkert.

Tips på saker som är roligt att ta med på tåget som kan underhålla Meja en stund?


Lycka

2011-08-09, 07:26:00 / Kategori: Allmänt
Igår hade vi en härlig dag här hemma jag och Alvin. Är ju så mycket roligare nu när han är större. Vi läste, sjöng och målade. Sen var vi ute och busade en massa. Gosungen.

Meja då? Jo hon var så lycklig över förskolestarten att hon sprang åtminstone halva vägen dit på morgonen. Väl där blev hon först lite blyg, men efter ett par minuter så var det lugnt och hon skulle knappt vinka till mej. När jag hämtade på eftermiddagen ville hon inte gå hem. Inte heller Alvin ville gå hem när vi väl var där, så det tog en stund att få dom därifrån. Skönt att hon trivs så bra. Förhoppningsvis gör Alvin det med sen.


Min stora fina tjej

Sista

2011-08-08, 07:21:00 / Kategori: Allmänt
Tre veckor kvar tills allvaret börjar. Dock har jag en massa skoj inplanerat, gäller ju att ta vara på tiden.

På torsdag åker jag och Meja till Skåne och stannar tills på söndag. Vi ska åka tåg både dit och hem vilket Meja tycker ska bli spännande. Mysa med mormor och morfar, träffa kompisar och ta det lugnt är planen. Vi har försökt den här sommaren att låta barnen få lite egentid med oss vuxna, och det märks på Meja att hon älskar det.

Nästa vecka kommer min syster upp på onsdagen, sen fyller jag år, vi ska ut och äta, och på lördagen kommer min bror med. Då ska det ätas kräftor i massor, efter barnen lagt sig givetvis så vi kan göra det i lugn och ro.

Sista veckan på föräldraledigheten ska jag vara hemma och mysa så mycket jag kan med Alvin. Den veckan avslutas dock med mammabloggkryssningen vilket ska bli superskoj.

Ettårskontroll

2011-08-07, 10:44:00 / Kategori: Alvin 1-2 år
Lite sen ettårskontroll var vi på i fredags på BVC. Lillkillen hade vuxit en del under sommaren i alla fall så nu ligger han på sin längdkurva igen. Ungefär ett streck under "normalkurvan"

74 cm och 11,4 kg är hans nya mått. Sprutorna gick otroligt bra. Första sprutan tittade han bara glatt på när hon stack honom med. Inte en min ändrade han. Efter andra sprutan kom det ett kort skrik, och sen var allt bra. Inga biverkningar alls av sprutorna heller. BVC tanten var lite imponerad över att han pratar trots att han bara använde tre ord när vi var där.

Även Meja blev mätt och vägd eftersom hon var med. 94,5 cm och 16,3 kg var hennes nya mått. Med andra ord så växer båda som dom ska.


Regnbus

2011-08-03, 20:13:47 / Kategori: Utflykter
När vi var på Parken Zoo förra veckan så började det ju regna rätt så ordentligt. Ungarna tyckte att det var super och sprang glatt omkring i regnet.




Bästa

2011-08-01, 13:26:59 / Kategori: Allmänt
Dagarna rullar på snabbt här, och nu är vi ju inne på min sista månad som mammaledig. Läskigt.

I förmiddags kom bästa Sanna. Vi har hunnit med en tur till stranden här på förmiddagen, sen försvann solen och vi åkte hem för lunch. Just nu är Meja och Sanna i skogen och plockar blåbär, och Alvin sover. Får se vad vi hittar på sen när han vaknar. Hemmamys eller åka nånstans, det är ju frågan.

Har intte så mycket bokat den här veckan. Fredag har vi i alla fall 1 årskontroll på BVC. Ska bli spännande att se vad hon säger om hans längd nu, och om han vuxit på som han ska över sommaren. Nån tur med båten hoppas jag i alla fall att vi ska göra nu i veckan, verkar ju som att vädret ska vara fint.

Hoppas ni alla har en underbar semester!