Trevligt på Skansen

2009-09-30, 14:42:38 / Kategori: Allmänt

Det är så bra med bloggen, för man träffar nya människor som man aldrig träffat annars :) Idag var vi på Skansen med Cilla och Matilda. Kallt i morse, men riktigt skönt i solen. Inga vantar på lilltjejen mer än en kort stund. Hon tyckte dom var skumma, men dom smakade gott.

Småtjejerna tittade på hästarna, klappade en get. Sen gick den geten in till dom andra i paushagen och kvar blev vi utan getter att klappa. Tråkigt, för det kom inte ut nån mer till oss. Tjejerna var nöjda ändå, spanade genom staketet och tyckte det var spännande när getterna bräkte. Lite björnar och älgar hann vi med också innan det var dags för lunch. Två matvrak har vi kan man lugnt konstatera. Varsin burk mat åt dom, sen lite av vår mat, och till slut en halv pannkaka var. Efter det var dom mätta kan jag lova, och ganska sömniga. Mejan somnade på två sekunder när vi en stund senare satte oss i bilen för att åka hem. Matilda hade redan somnat gott i sin vagn då :)

Tack för en trevlig dag, och hoppas vi ses igen när vi kommer ner till Skåne :)



God morgon :)

2009-09-30, 08:08:28 / Kategori: Allmänt

Första morgonen med frost ute. Kallt även inne just nu med andra ord eftersom luftvärmepumpen inte var igång. Smart drag ;)

Skruttan har sovit ganska bra i natt med :) Vaknade första gången 03.50 andra 05.30 och sen morgon 07.15 :) Känns väldigt bra måste jag säga med två okej nätter i rad. Hon får gärna fortsätta med det! Mamman känner sig piggare än på länge, vilket är underbart.

Idag ska vi in till stan och gå på Skansen med Ciliah och Matilda. Dom är uppe från Skåne och det ska bli superkul att träffa dom. Meja tyckte ju att Skansen var jättekul senast, hoppas att getterna är lite mer klappvänliga idag. Dom borde ju vara det eftersom det är vardag, mindre ungar. Blir att klä på Meja ordentligt idag, premiär för vantar blir det nog. Blir kul att se var hon tycker om det.

Vi hörs senare. Lite bilder kommer ikväll :)


Lång dag

2009-09-29, 18:05:02 / Kategori: Allmänt

Jättetrött efter vad som känns som en lång dag. Mejan vaknade vid 8.40, fick frukost och sen åkte vi till öppnis. Galet mycket barn var det där idag, så lite trångt, men mysigt. Meja tycker ju att det är toppen med en massa barn och nya leksaker. Sångstunden är dock inget vidare eftersom dom har bytt ledare. Den förra var superbra, men man vet aldrig, den här kanske blir bättre. Det är så skönt att komma dit för man kan sitta och småprata lite med andra föräldrar medan barnen leker. Vid halv tolv styrde vi hem igen och Meja somnade som vanlig så fort vi satte oss i bilen. Två timmars fullt ös, inte konstigt att hon blir så trött.

Åt lunch och bytte kläder i lugn och ro medan hon åt, och åkte sen iväg på mitt möte. Sven kom hem och tog  hand om Meja. Mötet gick nog bra, men jag kände mej ganska förvirrad när jag åkte där ifrån. Hur vet man vad som är rätt beslut? Vill inte skriva för mycket om det än eftersom jag inte riktigt vet vem som läser.



Ska strax bada med Meja, läggdags för henne och jag ska krypa ner i sängen med en kopp te och titta på tv. Hoppas ni har en skön kväll alla!


Klockan är 8.15...

2009-09-29, 08:17:35 / Kategori: Allmänt

... och skrutt sover fortfarande :) Vi har haft en ganska bra natt hon och jag. Hörde henne vid 2.30, men hon somnade om själv, sen vaknade hon vid 4.30, somnade om efter klapp och napp. 5.30 ville hon ha god morgon, men icke. Jag tog upp henne till mej, tände inget och var bara tråkig. Tjugo minuter senare somnade hon om, och ja sover än. Helt underbart! Jag vaknade för en liten stund sen, och känner mej ganska pigg :)

Idag ska vi iväg till öppnis, om skrutt vaknar så vi hinner det ;) Efter lunch ska jag iväg på möte, är redan nervös. Håll en tumme för att det går bra är ni gulliga.

Hoppas att ni får en skön dag i det härliga vädret!


Rolig dag :)

2009-09-28, 17:22:36 / Kategori: Allmänt

Kom in till Nina och Theo vid lunch. Gick till Ica för att handla fika men hittade inte det vi ville ha så det fick bli sallad från pizzarian :) Kebabsallad för mej vilket var smaskens. Ungarna stod nedanför bordet och tiggde som små hundar när vi åt. Såg för kul ut.

När dom fått sin mat busade dom glatt en stund. Tänk att det kan vara så kul med en leksak som nån annan har! Theo hade en mobil som Meja tyckte var superfin, men Theo skulle absolut ha den själv. Nästan bråk blev det. Sötnosarna. Balkongen var toppen med, Meja hittade vatten och plaskade ner hela sig själv. Theo var lite mer skeptisk, men blev nyfiken ungefär lagom tills allt vatten var borta.

När vi åkte där ifrån så somnade Meja på två sekunder i bilen. Det tar på krafterna att busa i flera timmar :) Nu är hon dock i full fart igen som vanligt. Oscar, Oliver och pappa har det busats med nu i tur och ordning. Kvällen blir lugn hoppas jag, och sen är det min tur att sova inne hos Meja i natt. Håll alla tummar ni har för att jag får sova, kan behöva vara pigg imorgon :)


Ny vecka igen

2009-09-28, 08:22:47 / Kategori: Allmänt

Som vanligt rusar tiden iväg...

Jag fick sova i natt med. Vi har bestämt att vi sover två nätter i sträck hos Meja och sen två nätter i sovrummet. Då hinner man nämligen känna sig lite utvilad innan det är dags igen liksom. Väldigt skönt. Känner mej som en ny människa idag efter två nätters sömn :) Meja har dock sovit lika dåligt som vanligt.

Idag ska vi åka in till Nina och Theo för att busa vid lunchtid. Blir mysigt både för mamman och Meja :) Innan dess ska jag försöka tvätta om Meja tillåter det. Imorgon och på torsdag blir det öppnis. Imorgon ska jag ocså iväg på ett möte på eftermiddagen. Onsdag är det badhuset som gäller. Bra vecka tror jag att det blir.

Meja sitter just nu på golvet och plockar med stapelclownen, ni vet en sån där från brio. Hon älskar den och ska absolut ha den hela tiden trots att den är för avancerad. Hon plockar av alla bitar, stoppar clownens huvud i munnen, och sitter sen och pillar med dom andra bitarna


Helgen

2009-09-27, 19:58:01 / Kategori: Allmänt

Blir galen, det går inte att ladda upp fler bilder just nu. Igår så fick vi i alla fall fixat all ved. Sven högg och jag staplade den. Gissa om jag har träningsvärk idag? Jätteskönt att ha det avklarat i alla fall, nu kan vi gå vidare mot nya projekt. I vinter kan vi elda hur mycket vi vill med vilket känns toppen :)

Meja har haft massa gåträning och det nya rekordet är 15 steg. Tränandet har dock gett två blåmärken och en fläskläpp, lilla skruttan. En ny favorit här hemma är att stå i gå vagnen, samt att försöka skjuta fart med en fot i vagnen och en mot golvet. Knasunge jag har, men roligt har hon.

 

Idag har vi varit på lekplatsen och gungat. Oliver följde med och han är verkligen Mejas stora idol. Vi var på förskolegården och lekte idag och där har dom cyklar ute som man kan använda. Oliver körde runt på en sån med Meja där bak. Hon älskade det. Jag och Sven satt och njöt på en bänk under tiden. Vi promenerade sen vidare ner till Svens föräldrar och åt lite björnbär för att sen gå hem. Bra promenad helt enkelt :)


Meja och Sven när dom läste saga igår. Meja älskar det :)


Sömnkaos = kindtand?

2009-09-27, 14:12:52 / Kategori: Meja 6-12 mån

Meja har ju sovit sämre och oroligare än vanligt dom senaste två veckorna. Trodde ju när det här började att det var fler tänder på gång. För ett par dagar sen så såg jag att tandköttet var blått en bit in på vänster sida där uppe. Kindtand tänkte jag, men Sven var tveksam till om det var så. Idag tycker jag att det skymtar lite vitt i det blåa. Är ju dock så himla svårt att få se så långt in i munnen på henne.

Googlade lite (tack Sanna) och läste att det kan ta väldigt lång tid för kindtänderna att komma upp. Antar att det betyder ytterligare ett tag utan sömn, men nu vet jag i alla fall varför. Läste också att dom första kindtänderna brukar komma vid mellan 12-20 månaders ålder. Hon har ju varit tidig med alla tänder, så det är väl samma nu. Tycker synd om henne för hon störs uppenbarligen av den. Fick is innan att suga på och det tycker hon är så mysigt när det kommer tänder :)

Nu ska vi iväg till lekplatsen. Återkommer senare med bilder.


Byggare Bob släng dej i väggen...

2009-09-27, 08:46:53 / Kategori: Meja 6-12 mån

... för här kommer byggare Meja :)




Skruvade av dörrarna på en garderob igår för vi skulle orka flytta ner den till Olivers rum. När jag lagt ifrån mej skruvmejseln var det en liten skrutt som snabbt var framme och skulle prova själv.
Så jäkla gulligt!


Härligt höstväder

2009-09-26, 08:44:27 / Kategori: Allmänt

Strålade höstväder ute, bra start på helgen måste jag säga :) Natten var som vanligt allt annat än bra och jag är tröttis. Familjen håller på att fixa frukost där nere, jag lyckades tyvärr inte somna om men jag vilar lite med datorn istället :)

Idag ska vi fixa undan veden som blev av träden som Sven fällde förra helgen. Eller, ja, en del av det i alla fall. Blir ju värsta träningspasset att fixa undan, får väl se hur mycket svaga mamman orkar. Meja måste ju också passas så man får skylla på det när man inte orkar mer. Efter veden så blir det nog att ta det lite lugnt bara. Vi har kommit på att vi kan bygga ett kontor till Sven i den isolerade delen av garaget, så vi ska göra en plan för det. Meja stör nämligen honom hela hela tiden när han försöker jobba här hemma nu. Nya projekt här hemma hela tiden som ni hör.

Mötet igår gick väl bra, i nästa vecka kan jag nog berätta vad det handlade om. Tills dess får ni hålla er till tåls :)

Vad gör ni i helgen?


Möte

2009-09-25, 10:26:59 / Kategori: Allmänt

Ganska usel natt, men Sven gick upp med Meja vid 7.30 så nu har jag sovit :) Känns mycket bättre. Lagom tills jag vaknade så somnade hon igen. Ska strax gå ner och ta mej en dusch tänkte jag. Ska iväg på ett möte på jobbet vid 12.30, känner mej ganska nervös för det så håll en tumme för att det går bra.

Resten av dagen sen ska det storhandlas och städas. Det är två stående fredags sysselsättningar är hemma, så är allt sånt tråk klart innan helgen börjar :) Meja verkar helt bra igen, inget snorande imorse i alla fall. Skönt och nu hoppas jag att det dröjer lite innan nästa förkylning kommer.

Dags att göra sig i ordning, vi hörs senare!


Mamma

2009-09-24, 18:26:13 / Kategori: Meja 6-12 mån

Meja verkade okej så vi åkte iväg till mammagruppsträffen på BVC. Dietisten var där idag, men jag kan inte påstå att det var intressant. Vi har ju inga problem med Meja och mat. Vi äter varierat och bra här hemma och hon får ju äta själv så. Det var dock mysigt att se våra småttingar busa med varandra. Kommer ihåg första träffen där, då var Meja bara sex veckor. Så liten, och nu värsta vilden. Idag var hon dock lite blyg, stod och höll i mina byxor en stund innan hon gav sig iväg på äventyr.  

När vi kom hem var hon jättetrött, märks att hon har varit sjuk, Vi vilade en stund med böcker och kramar innan Sven kom hem och fixade middag åt oss :) Nu badar dom där nere och jag njuter av lugnet för några minuter. Förresten så har Meja två gånger idag sträckt sig efter mej och sagt mamma :) Hon har ju kunnat säga ordet mamma länge men bara sagt det till mej nån enstaka gång. Idag kändes det dock som att hon har förstått att hon kan säga mamma för att få min uppmärksamhet. Vi får väl se om det är så.

Hoppas ni har en mysig kväll!


Lärt sig nya saker

2009-09-24, 12:08:16 / Kategori: Meja 6-12 mån

Dom senaste veckorna...



- Har Meja lärt sig klappa händerna. Klappar med ena handen på ovansidan av den andra handen. Så sött!
- Hon har lärt sig att man måste backa ner för saker som trappor och sängar. Behärskar det nästan nu.
- Leker tittut själv genom att gömma sig under bäddmadrassen och sen titta fram efter en stund. Säger samtidigt titt titt :)
- Har kommit på att man kan ställa sig på saker för att komma högre upp. Samt att man kan flytta saker för att sen ställa sig på dom och nå något man vill ha.

<3


Ny trött dag

2009-09-24, 08:07:21 / Kategori: Allmänt

Om man trodde bra natt så har man fel. En okej natt verkar aldrig följas av en till. Varför? Massa strul och när hon tyckte att det var morgon vid 6 så var hon grinig och sur. Brukar hon ju aldrig vara så man undrar ju hur det står till med skrutt egentligen. Fick henne att somna igen för en stund sen efter 20 min hysteriskt skrikande (??) Vi får väl se hur hon mår när hon vaknar igen. Hon verkade inte så snorig i alla fall.

Om skruttan verkar okej så åker vi nog iväg på en av våra två inplanerade aktiviteter. Antar att det får bli mammaträffen på BVC i så fall. Den är inte förrän i eftermiddag så då hinner man kolla ordentligt hur hon mår innan. Man vill ju inte åka dit och smitta ner dom andra. I annat fall så får vi mysa här hemma idag med, skönt det med, men hon blir så fort rastlös. Mamman med för den delen. 

Nu ska jag mysa ner mej i sängen igen och hoppas på lite sömn innan skruttan vaknar :)


Såpbubblor

2009-09-23, 16:41:37 / Kategori: Allmänt

Lilla skrutt mår bättre idag tack och lov :) Snorig, men ingen feber och på rätt gott humör. Förhoppningsvis är hon bra imorgon så vi kan umgås lite. Vi var iväg en tur till affären, vilket uppskattades av Meja. Hon älskar att titta på alla saker, på människorna och på bilarna på parkeringen.

När vi kom hem så busade vi lite ute. Gick med vagnen, grävde i sandlådan och klappade katten. Meja älskar verkligen att vara ute och greja. Det finns ju så himla mycket att titta på och pilla med. Något som är väldigt skönt är att hon nästaan slutat stoppa saker i munnen, och om hon gör det så spottar hon ut när jag säger till henne. Hon har kommit på nu att man kan använda gåvagnen till andra saker. Som att stå i till exempel, sötsnuttan :)



Köpte såpbubblor i affären för hon var så facinerad av det när vi var ikyrkan i måndags. Nu vart hon jätterädd först (?) När hon hade fått leka med såpbubbleburken en stund så släppte det och hon tyckte att bubblorna jag blåste var toppen :) Dä, dä sa hon och pekade på burken när jag hade slutat. kan man göra annat än blåsa lite til då?


Sömn :)

2009-09-23, 07:43:02 / Kategori: Allmänt

Jag har fått sova :) Är rätt trött ändå, men det var såååå skönt att inte bli väckt hela tiden. Meja, ja hon sov ända fram till 4.20 utan att vakna en enda gång så det var ju också super. Vaknade igen 05, 06 och morgon vid 6.30 så det räknas väl som en bra natt. Vore ju toppen om hon kunde fortsätta med det.

Idag så blir det hemmamys, Meja verkar lite piggare, men det är svårt att avgöra än. Vi får väl se om nån timme, men jag hoppas. Det blir inte så mycket nytta gjord här hemma när hon är dålig så redan efter en dag är det stökigt. Om inte annat så får jag väl passa på att städa lite när hon sover. Jag hoppas vi kommer ut en runda idag med, men det beror helt på Meja. 

Håll tummarna för att skruttan mår bättre!!


STORT STORT GRATTIS till Madde och Peter som fick en helt underbart söt liten Hampus 18.55 igår kväll!
Längtar tills jag kan komma och hälsa på er!

<3


Liten sjukling

2009-09-22, 19:23:02 / Kategori: Allmänt

Hinner inte skriva så mycket idag. Meja är superförkyld igen, feber och hela köret :( Bara en vecka sen sist hon var förkyld. Stackars liten fick en alvedon för en stund sen så nu orkar hon leka lite här brevid mej. Hoppas det är kortvarigt i alla fall. Imorgon är vi hemma och blir friska så vi kan busa med kompisarna på torsdag *hoppas*

Med sjuk bebis så blir det inte mycket skrivet i taget :) Två timmar sen jag började skriva. Nu har jag i alla fall fått tacogratäng till middag, hur gott som helst. Sven badar med Meja och jag har krupit ner i sängen. Så trött att det är helt galet. Skulle kunna somna nu, men då vaknar jag antagligen vid 03 och är pigg så det är ju ingen höjdare. Till nio ska jag försöka hålla mej vaken och sen tar Sven hand om Meja i natt så jag får SOVA :)


Skönaste slapparstilen för några dagar sen :)


Testamente

2009-09-22, 11:41:36 / Kategori: Allmänt

Nu har vi varit iväg och skrivit testamente, det är ju en hel djungel :) Hon menade att man absolut bör vara gifta om man har barn för det går inte att komma ifrån att barnen ärver så länge man bara är sambos. Dock gör ett testamente att barnen ärver mindre om någon av oss skulle gå bort innan vi gifter oss. Vi får papprena hemskickade om ett par dagar så det klarnar väl lite då :)

Meja hade en rikitg, riktig skitnatt. Hon är snorig - IGEN! Knappt sovit alls i natt igen så jag är som ett vrak nu. Tyvärr sov hon nu 20 min i bilen på vägen hem och verkar nöjd med det så ingen sömn för mamman inte :( Sven kommer dessutom hem sent idag. Om jag har riktig tur kanske hon somnar en sväng till på eftermiddagen. Håll tummarna!

För övrig fick jag ett samtal idag som kanske ändrar framtiden lite. Kan dock inte säga så mycket om det just nu. Vi får se :)


Babykonsert och veckans planer

2009-09-21, 16:05:32 / Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem. Kyrkan hade babykonsert idag och vi hade bestämt oss för att gå dit och möta upp Liza och Novali. Meja sov två timmar på förmiddagen, tog väl igen sig efter natten antar jag. Sen hann vi busa och äta lite lunch innan vi åkte. Babykonserten var en god idé, men Meja tyckte att det var för segt och tråkigt. Vi gick ner till öppnis direkt efter och fikade. Tjejerna fick leka i lekrummet och Meja var nöjd :) Skönt. När vi varit där i nästan två timmar fick jag snabbt ta en liten och helt slut tjej med mej och åka hem. Hon gick från pigg och jättekul till helt slut på ungefär en minut. Lilla skruttan! Somnade direkt när jag satte ner henne i bilen.
...
Nu har lillskrutt vaknat igen och sitter här i knät och gosar. Min lilla älskling.
...
Resten av veckan har vi en del planer med. Imorgon ska det skrivas samboavtal vilket vi borde ha gjort för längesen. Även om vi ska gifta oss till sommaren så vill vi ha ett fram tills dess. På eftermiddagen blir det kanske en promenad med Liza och Novali. På onsdag tror jag att vi ska till Uppsala för att träffa Sofia och Maksim. På torsdag är det öppnis på förmiddagen och mammagruppsträff på BVC på eftermiddagen. På lördag ska vi ha gäster och söndag är det lugn och ro med familjen :) Fredagen är till för städning och storhandling som vanligt. Fullt upp i veckan med andra ord...


SÅ TRÖTT

2009-09-21, 09:07:57 / Kategori: Allmänt

Trött är inte ens ett användbart ord för att beskriva hur jag känner mej just nu. Vi har haft den absolut sämsta natten på evigheter :'( Varför kan inte skrutt sova?????


Slut på veckan igen

2009-09-20, 18:54:41 / Kategori: Shopping

Meja tillbringade över en och en halv timme med att sova på förmiddagen så vi kom inte iväg till lekplatsen. Istället fick jag vila, tvättat lite och så. Sven sågade buskar och tog ner två stora träd så nu blir det lite ljusare på baksidan förhoppningsvis. När Meja väl vaknade så var hon ute och gick lite med mormor innan det var dags för lunch. Lite mer bus och sen köra mormor till flyget. På vägen hemkörde vi inom POP och köpte en vintermössa som mormor lovat att betala :) Vi hittade precis den vi ville ha, tack tack mormor! Nedan också en bild på dom nya skorna.

 

Nu på kvällen har Meja varit supergosig. Hon har busat en massa med pappan och vi badade länge. Nu håller Sven på att lägga henne, sen lite mys och tidig läggdags för oss. Imorgon börjar en ny vecka med nya äventyr :)



Avslutar veckan med den här underbara badbilden :)


Vuxentid

2009-09-20, 10:21:08 / Kategori: Allmänt

Vi åkte iväg vid 18 så vi skulle ha god tid på oss. Kom till restaurangen som var ganska tom, skönt för då kunde man sitta och prata i lugn och ro :) Åt supergod mat och njöt av lugnet. Kändes lite konstigt att inte vara hemma när man visste att skruttan skulle gå och lägga sig, men det gick bra. Vi satt och åt ganska länge innan vi åkte mot bion. Lite tidiga som vi var så hann Sven ta en öl också. Mys.

Vi såg Beckfilmen, den var rätt bra, men slutet var lite otillfredställande tyckte jag. Sven tyckte den var toppen så det var ett bra val :) Blir ju lite extra speciellt att gå på bio när dt bara blir ett par gånger om året. Blev dock galen på tjejen som satt brevid med. Hon smsade en massa, sminkade sig (???) och satt inte still. Varför går man på bio om man inte ska se filmen? Aja, en mysig kväll var det i alla fall <3

Idag blir det att ta det lugnt, Sven ska fixa i trädgården och vi går väl med Meja till lekplatsen gissar jag på. Vid två ska vi lämna mormor på Bromma igen, får se om vi hittar på något på vägen hem eller om vi bara åker hem och myser igen.

Hoppas ni får en härlig söndag i det fina vädret!


På promenad på Skansen

2009-09-19, 16:40:58 / Kategori: Meja 6-12 mån



Mejan har bara velat gå och gå och gå idag. Massor har hon gått och bara hållt nån av oss i ena handen. Protesterade högljutt vid ett tillfälle då jag ville sätta henne i vagnen istället. Sötskruttan :) Hon har tittat på ankor, björnar, hästar, marsvin och klappat getterna. Titta säger hon och pekar på saker ibland. Så sött.

På Skansen var det väldigt mycket stora barn som åkte vagn?Och hade napp i munnen?? Med stora menar jag runt 5 år. Blir så förvånad när föräldrar inte ens uppmuntrar barnen att gå, och varför ska en femåring ha napp i munnen mitt på dagen. När den dessutom är glad och nöjd?

På vägen hem hämtade vi skorna med och dom är så fina :) Hon och mormor har gått en lång runda här ute med dom sen vi kom hem. Hon tycker dom är så fina så hon måste stanna och kika ner på dom ibland :) 150 kr kostade hennes nya Kavatskor, helt oanvända!


Dagens planer

2009-09-19, 08:36:15 / Kategori: Allmänt

En helt okej natt för Meja, men kan det inte komma en riktigt bra natt snart? Vore så skönt om vi slapp sova på hennes rum varannan natt. Mycket mysigare att få sova tillsammans, men, men den tiden kommer väl.

Idag har vi massa planer. Efter frukost ska vi åka in till Skansen, men på vägen ska vi hämta ett par höstskor till Meja som jag hittade på Blocket. Hon växte ju ur dom andra jag köpt. dom här är av samma märke, en storlek större så dom måste ju passa. Ska bli kul att komma till Skansen, har inte varit där på jättelänge, det är ju så mysigt där. Fint väder ska det bli med så det är perfekt.

Ikväll ska mormor vara barnvakt och så jag och Sven kan få mysa själva. Vi ska ut och äta middag, indiskt blir det, och så ska vi gå på bio. Jättehärligt :)

Hoppas ni får en bra lördag!


En dag på stan

2009-09-18, 15:49:08 / Kategori: Shopping

Vi har spenderat dagen inne i stan. Tittat på kläder, mest till Meja, och strosat runt. Åt kinamat i gamla stan, gott och mysigt. Meja var supernöjd med att åka vagn för det finns ju så mycket att titta på när man är i stan :) Vädret var toppen så det var väldigt skönt att vara ute. Shoppade ingenting, men blev väldigt sugen på en del saker inne på POP. Som vanligt :)

Nu väntar bus med liten Meja, sen räkor och vitlöksbröd med aioli *mums*

   

Mejas presenter från mormor; Vinterkängor från Kavat, tröja från Cubus, manchesterbyxor samt klänning från Lindex och två böcker :) Tack snälla! Klickbara bilder.

Hoppas ni får en underbar fredagkväll!


Fredag

2009-09-18, 07:33:49 / Kategori: Allmänt

Mejan somnade gott igår kväll, och man kunde ju tro attt hon skulle sova bra efter äventyren under dagen. Tyvärr blev det väl inte riktigt så. Hon vaknade 01.30 och sen 05, 06 och 07. Egentligen tyckte hon ju att det var morgon vid sex så jag är glad att hon ville sova en timme till :) Hon är så mysig på morgonen när hon vaknar nu för tiden. Ligger och gosar i sängen med mej ganska länge innan hon ska iväg och busa. Detta har hon börjat med på sista tiden den lilla söötnosen :) Pratar och är glad trots att hon borde vara trött. Antar att hon inte påverkas av dom korta stunder hon är vaken.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi bestämde oss för att ta Skansen imorgon eftersom Sven också vill följa med. Gissar på att vi åker in till stan idag och går och tittar lite. Kul för oss, och Meja älskar ju att titta på folk. Alla nöjda :) Vi får väl se helt enkelt.

Hör Meja snacka med bröderna där nere, låter så härligt. Kan man bli annat än lycklig av att höra det??


Skojsig dag

2009-09-17, 18:05:00 / Kategori: Allmänt

Vi mötte upp Nina och Theo utanför badet vid 11.30. Meja sov i bilen dit så det var perfekt :) Lite gnäll redan i omklädningsrummet och hon ville inte duscha själv. Irriterad över att något gör ont i munnen, min stackars lilla skrutta. Jättemysig barnbassäng hade dom i Högdalen, men kallt som tusan var det i luften tyvärr. Vi badade nästan en timme, men Meja hade en kort matpaus i mitten. Hon var väldigt kramig och gosig så man märkte att nått inte var helt bra.

När vi badat färdigt så åt busungarna majskrokar i omklädningsrummet och charmade alla som var där. Som det ska vara helt enkelt :) Vi promenerade iväg och åt lite kebab, ganska otrevlig service, men god mat. Längesen jag åt snabbmat så det uppskattades på nått konstigt vis. Så fort vi satte oss i bilen somnade Meja som en stock, trött blir man av att bada minsann. Perfekt nog så sov hon hela vägen till Bromma och vaknade när vi kom fram.

Nu har vi kommit hem, ätit middag och Meja busar med mormor. Fina presenter fick hon också, men dom kommer på bild imorgon :)



Sötsnuttarna delar majskrokar...


Iväg och bada igen

2009-09-17, 07:13:01 / Kategori: Allmänt

Eftersom jag inte har sovit hos Meja så har jag fått sova ganska bra i natt. Rätt så pigg just nu i alla fall. Meja sover fortfarande. Tydligen hade hon stökat mellan 00.30 och 02.30 i natt, sen efter det sovit som en stock. Undrar hur länge hon fortsätter sova.

Idag ska vi åka och bada med Nina och Theo. Ska bli supermysigt :) Ett badhus som vvi inte har varit i innan, men dom verkar ha en stor barnpool. Lunch eller fika hade vi tänkt hinna med efteråt också. Ungarna borde ju rimligtvis bli trötta av badandet och somna så vi kan äta i lugn och ro. Man kan ju hoppas på det i alla fall ;)

I eftermiddag ska vi hämta min mamma på Bromma. Hon ska stanna hela helgen, kul för det var ett tag sen hon var uppe nu. Vi får väl se vad vi hittar på, det ska bli fint väder i alla fall. Kanske en tur till Skansen eller nått :)

Hoppas ni får en bra dag!


Kul på badhuset

2009-09-16, 18:54:34 / Kategori: Allmänt

Efter en ganska gnällig och trött dag från Mejas sida åkte vi till badhuset med Oliver. Det är definitivt tänder tror jag för hon bajsar (ursäkta) också som hon brukar när det är dags. Hon har också lite högre temp än vanligt. Hoppas den/dom kommer igenom fort.

Meja älskar verkligen badhuset och börjar röja redan i omklädningsrummet :) Tar folks saker och så. Medan Oliver hade sin simskola så simmade jag och Sven busade med Meja. När jag simmat klart så busade vi allihopa. Hon dyker, plaskar och åker rutchkana. Ett riktigt badmonster! Bubbelpoolen tycker hon också är super, och det gör mamman med :) Köpte henne ett par badbyxor nu med så vi slipper badblöjorna, hon tyckte dom var superfina. Imorgon får dom invigas för då ska vi nämligen åka och bada med Nina och Theo :)



Som ni ser så är det mycket E dä? från Meja just nu.


Bröllopsplaneringen

2009-09-16, 12:11:22 / Kategori:

Vi har nu bokat kyrkan :) Inte förstahandsvalet men andra. I januari ringer vi och försöker boka vårt förstahandsval och då får vi avboka den här i såna fall. Känns skönt i alla fall att ha både restaurang/lokal och kyrka bokad :)

Klänningar ska vi titta på när min ena tärna kommer upp om ett par veckor. Hittar jag ingen jag gillar då så beställer jag den som jag hittat på nätet. Man måttbeställer ju så det borde bli bra. Klänningar till tärnorna ska vi också titta på. Ska bli superkul.

Vad gäller smink så var jag inne på makeup store och pratade med dom. Dom tar 1495 kr för först en konsultation på 50 min då man bestämmer hur man vill att det ska se ut, och sen blir man sminkad så på bröllopsdagen. Varor för 500 ingår i det priset. Låter bra, vad tror ni? Dom brukar ju vara jätteduktiga där.

Tja, där är vi just nu. Känns bra :)


Fler tänder??

2009-09-16, 09:21:00 / Kategori: Allmänt

Natten började fint, sen vaknade Meja 04.20 och strulade fram till 05 då hon blev superledsen. Fick gå upp och gå med henne i famnen för att hon skulle lugna ner sig. Fortsatte strula 40 min till innan jag gick in till Sven och bad honom ta över. Efter en stunds fortsatt strulande somnade hon äntligen igen och sov till 8.30 :) Precis så här har hon varit innan då det varit tänder på gång så vi får väl se. Hoppas inte.

Ställde in våra planer för dagen eftersom jag är så trött, tråkigt, men ingen idé att åka iväg när man inte riktigt känner för det. Det blir en mysg hemmadag istället, och i kväll är det simskola för Oliver. Då ska jag simma under tiden. Ja, och busa med Meja såklart :) Ska bli skönt att få lite motion.

Meja röjer nu för fullt, lyckades nyss nå en tekopp med lite kvar i från igår och hällde den på golvet för att plaska i. Alla Svens strumpor har flyttat ut från lådan till golvet och badrumsmattan är ihopknölad. Tja, så är det med ett litet busfrö :)


Bus och lek

2009-09-15, 14:43:18 / Kategori: Allmänt

Vi kom iväg lite sent eftersom Sven hade slarvat bort mina bilnycklar *suck* Meja hann bara sova i 20 min, men det gick hur bra som helst ändå :) Massa barn var det där, dom flesta lite äldre än Meja, vilket passar henne bra. Duplolegot blev snabbt en favorit och där satt hon en lång stund och pillade. Hon bryr sig väldigt lite om mej, kollar nång gång då och då var jag är men inte mer än så. Tar för sig gör hon, ser hon nått hon vill ha så kryper hon dit och tar det. Detta oavsett om någon annan redan håller i det eller inte.

Sångstunden tyckte hon var tråkig, för hon ville fortsätta leka. Inte samma ledare idag heller. Tyvärr så tyckte jag inte att den här var så bra, men hon kanske blir bättre :) Efter sången så fick Mejan lite mat och då kom det en annan mamma och satte sig hos oss. Vi pratade och upptäckte fort att dom bor 10 min gångväg från oss :) Dottern är lika gammal som Meja, så det är ju jättekul. Har spanat så efter mammor här runtomkring utan att hitta några med barn i lämplig ålder. Blir nog lite promenader i framtiden :)

Meja har övat massor på att gå idag. Hon började redan här hemma imorse, och har fortsatt under förmiddagen. 6-8 steg tar hon riktigt stadigt nu, sen tycker hon att det är lite läskigt och sätter sig ner. Tror att det snart släpper det där. Idag gick hon glatt från mej till saker vilket hon inte har gjort innan. Då har hon ju bara velat gå mot någon av oss vuxna. Stora tjejen utvecklas i raketfart!


Bus imorse :) När mamman inte ser rotas ALLT ut ur lådorna...


Bus ute efter vilan. Bra med eget äppleträd så man kan ta sitt eget äpple.


God morgon

2009-09-15, 07:11:42 / Kategori: Allmänt

Ganska pigg mamma idag med. Har sovit inne hos Meja i natt och inte behövt stoppa i napp eller klappa på henne en enda gång :) Dock har hon väckt mej ett par gånger hon låter ju ganska mycket när hon sover emellanåt. När man inte behöver gå upp så vaknar man ju inte till speciellt mycket och somnar snabbt om. Skönt :)

Idag ska vi iväg till Öppna förskolan. Barn i åldern 0-6 år idag, första gången vi är där i den åldersgruppen, men jag tror att Meja kommer att ha jättekul. Malin och lilla Nikolas skulle dit med så det ska bli kul att träffa dom. Efter lunch sen så är vi hemma och myser bara. Troligtvis är skruttan helt slut efter att ha busat hela förmiddagen så hon kanske kan sova ett tag då för omväxlings skull ;)

Ska komma ihåg kameran idag så ni får lite bilder. Hoppas att ni får en bra tisdag allihopa!


Full fart på babycafét

2009-09-14, 17:41:51 / Kategori: Allmänt

Lite gnällig förmiddag här hemma, men vi gjorde oss i ordning och åkte iväg lite innan 13. Meja somnade i bilen och fick sova en kvart innan vi var framme. Väckte henne då och hon var på toppenhumör direkt :) Blev superglad när hon såg alla barn som var där, och efter nån minut var det full fart på henne. Hon är inte direkt försiktig utan klättrar på dom andra barnen, tar deras leksaker och drar i deras kläder. En riktig vilding.

Rytmiken var rolig bitvis, hon blev lite rastlös emellanåt och kröp en runda. Therese och Noel var där som vi inte träffat sen i juni så det var jättekul. Vi satt kvar och pratade efteråt medan ungarna busade, Meja visade att hon kan gå lite och att hon kan säga titta. Vid tre åkte vi hem och hämtade Oliver och sen vidare till biblioteket.

Förresten så har Meja lärt sig ett nytt ord. Vi tittar lite på Nicke Nyfiken ibland när hon är tröttis på förmiddagen. I början är det en massa djur och jag brukar berätta vad dom heter. Idag när Nicke kom så sa Meja apa :) Fast uttalat appa. Flera gånger när Nicke dök upp så pekade hon och sa apa. Supergulligt!


Höstväder och POP tävling

2009-09-14, 07:07:27 / Kategori: Allmänt

När jag vaknade imorse och tittar ut så ser det så där höstruggigt ut. Bladen är gula på en del av träden och det är inte varmt längre på morgarna. Mysigt, men samtidigt tråkigt med höst.

Sven sov hos Meja i natt så jag har fått sova gott :) Känner mej ganska pigg och redo för en ny vecka. Meja hade strulat en del, förstår inte varför det aldrig kan vara två bra nätter i rad. Är ett bra system att sova där inne varannan natt så man själv hinner få lite sömn, men vidare mysigt är det inte. När man vaknar på morgonen så vill man ju att det ska ligga nån brevid en i sängen.

Idag ska vi nog gå på rytmik på eftermiddagen, jag har också lovat Oliver en tur till biblioteket. Imorgon ska vi till öppna förskolan med Malin och Nikolas. På torsdag ska vi bada med Nina och Theo, och så kommer mamma upp på eftermiddagen. Hon stannar tills på söndag, så på lördag ska jag och Sven ut och äta samt gå på bio. Längesen vi hade barnvakt nu så det ska bli jätteskönt och mysigt :)

Ja, så ser vår vecka ut bara vi håller oss friska. Hoppas det dröjer lite innan nästa förkylning kommer i alla fall så vi hinner vara lite sociala först :)



pop

Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från PO.P hos familjebloggarna,

Tävla här du med!


Det här med kläder

2009-09-13, 19:54:53 / Kategori: Shopping

Meja lämnade ju storlek 74 bakom sig för ett tag sen. Nu helt plötsligt så passar en del tröjor i storlek 80 inte längre, för hon är för tjock antar jag. Har tagit fram några i storlek 86 men jag har ju inte köpt så mycket kläder i den storleken än. Mjukisbyxor passar i 80 men andra byxor måste vara 86, man blir ju knäpp. Dags att hon lär sig gå på riktigt nu så hon springer bort magen ;) Affärerna har så himla olika storlekar med, och varför envisas Kappahl och HM med dubbelstorlekar? Inget funkar just nu ju från dom affärerna 86/92 är ju för stort, vad är vitsen?

Skorna jag köpte för två månader sen passade med god marginal. Nu är dom för små (!!) Min lilla tjej växer så det knakar. Har budat på ett par andra skor på Tradera, hoppas jag vinner dom :)

 

Dom här skulle jag vilja köpa till Meja nu inför hösten. Dom röda är från POP och dom andra två från Lindex. Finns dock ingen plats i budgeten just nu så jag hoppas att dom finns kvar ett tag i butikerna.
 


Bra söndag :)

2009-09-13, 18:34:10 / Kategori: Allmänt

Sven tog med sig Meja och Oliver för att kolla på båtrace. Oscar hos en kompis. Huset var helt tyst och lugnt :) Jag badade och läste en bra bok, i lugn och ro, inte ofta det händer. Sen fixade jag lite med fotoalbumet. Alla bilder plus text fram till augusti färdigt, känns bra. Fortfarande ingen som kommit hem så jag fortsatte läsa i sängen. Helt underbart.

När familjen sen kom hem så åt vi lunch och efter det har jag städat. Båda badrummen blev ordentligt rengjorda, hall och tvättstuga rena och fräscha. Sven har putsat hälften av husets fönster med. Har kollat alla tre barnens kläder inför vintern, ser bra ut. Känns bra att det blev städat, ska försöka hinna lite imorgon med.



Några bilder från igår när vi fixade i trädgården.


Bra natt för Meja

2009-09-13, 10:02:32 / Kategori: Allmänt

Bra natt för Meja :) Vaknade bara en gång, vid 05.10, sov som en stock resten av natten. Dock var det morgon vid 06, men det får man leva med. Obegripligt hur hon kan vara så pigg så tidigt på morgonen :) Full fart med att tömma docksängen på innehåll, riva ut leksaker ur sina lådor samtidigt som hon glatt pratar på non stop.

Jag somnade tyvärr alldeles för sent, så ikväll är det skärpning. Då ska jag gå och lägga mej tidigt så att jag får sova ut. Dumt att vara trött i onödan, eller hur?

Dagen idag, jag vet inte faktiskt. Sven vill titta på båtracing med Oliver, är nog inte så sugen på det. Funderar på om dom ska få ta med sig Meja så att jag får vara ensam :) Då ska jag fixa med fotoalbumet i lugn och ro, har nästan satt in alla framkallade bilder. Ska bara skriva till också. Kanske hinner jag städa lite med när Meja inte river ut allt samtidigt ;)

Återkommer senare med lite bilder :) Hoppas ni har en skön söndag!


Trött dag

2009-09-12, 17:11:49 / Kategori: Allmänt

Sven fick in ett oplanerat kundmöte vid lunchtid. Han lämnade av mej och Meja i Sickla på vägen så vi kunde gå en runda där. Har ju varit hemma hela veckan så jag kände att jag behövde komma ut lite bland folk. Satt i solen och matade Meja innan vi gick en runda i köpcentrumet. Hittade massor av fina barnkläder, men plånboken tillåter inte direkt några större inköp. Blev en tröja till Meja och en tröja till Oliver. Försökte hitta en halskrage till Meja (en sån där man har istället för halsduk) att ha i vinter, men hittade bara det på POP (??) Dom är ju lite dyra så jag letar nog lite till innan jag köper en där. Någon som har sett såna nånstans?

På vägen hem körde vi inom Plantagen och köpte lökar. Vi upptäckte i våras att det finns inga vårblommor alls i trädgården, och det är ju lite tråkigt. Tulpaner, påskliljor och krokusar fick följa med hem. Så nu är rabatterna rensade och lökarna i jorden. Känns bra :) Kommer att bli superfint!

Nu väntar god middag om ett tag bestående av grillad fläskfilé och rostade grönsaker. Sen mys och tidig läggdags skulle jag tro. Är galet trött. Hoppas ni får en mysig kväll med!


Kommer ni ihåg?

2009-09-12, 08:02:17 / Kategori: Allmänt

Kommer ni ihåg den tiden när man kunde sova till 11 på helgerna? Eller i alla fall ligga kvar i sängen länge även om man inte sov? Jag har nog faktiskt glömt hur det kändes, men det gör ju inte så mycket. Även om man är galet trött så är det härligt att väckas av sin lilla älskling som pratar och skrattar i sin säng :) Full fart från tidig morgon. Vår dotter är ju inte direkt så mycket för att ligga i sängen och mysa utan det ska lekas direkt.

Igår sov skrutt, trots att hon inte var frisk bara 25 min på hela dagen. Hon var vaken och glad från 10.45 -18-45 då hon somnade vid köksbordet. Lilla gumman. Vid 2.30 var det dags att vakna och krångla i en och en halv timme för att sen sova vidare till 07.Nu busar hon med pappa medan jag smet iväg till datorn :)

Idag skulle vi haft gäster, men tyvärr avbokade vi igår eftersom Meja inte kändes helt frisk, och ett av dom andra barnen som skulle komma inte heller var helt bra. Idag är nog Meja dock så gott som frisk så det känns lite typiskt att vi avbokade. Vi ska i alla fall iväg och köpa lite tulpanlökar och sånt till rabatterna. Utefix blir det idag helt enkelt i det fina vädret :)


Lycka

2009-09-11, 14:00:38 / Kategori: Allmänt

Handlingen utförd. Handlade på Maxi, det är ju så skönt när man får självscanna varorna :) Tyvärr fick vi kontroll idag när vi hade handlat massor, typiskt. Nu är i alla fall allt inplockat och vi behöver inte handla mer den närmaste veckan. Underbart. PÅ vägen hem köpte vi räkmackor och tog med oss hem till lunch. Så gott, och lite lyxigt kändes det :)

Oliver kom hem från skolan precis när vi kommit hem. Meja som innan var ganska gnällig blev superglad och ville direkt till storebror. Jag tror hon saknar honom när han är hos sin mamma, lilla gumman. Dom busade en stund här innan han stack iväg till en kompis. Lycka för Meja :)



Skrutt verkar faktikt må lite bättre idag vilket är superskönt :) Lite feber har hon nog men inte mycket. Förhoppningsvis blir hon frisk under helgen så vi kan göra roliga saker nästa vecka :) Nu ska vi gå ut en sväng och leka, städa lite här inne, och sen är det fredagsmys.

Hoppas ni får en skön kväll allihopa!


Väckt av grävskopan

2009-09-11, 08:10:49 / Kategori: Allmänt

07.30 började dom gräva med grävskopa inne på grannens tomt, så då var det tydligen morgon. Jag sov så gott då, men, men. Sven sov hos Meja i natt så jag har ju fått sova ändå, men det hade varit så skönt att sova den där sista stunden med. Meja har tydligen varit kaos i natt, krånglat konstant mellan 02-05, men det är väl så när man är sjuk antar jag.

Idag ska vi försöka komma iväg och storhandla, beror lite på hur Meja mår om vi kan åka alla tre. Hoppas det för det är ju så himla tråkigt att storhandla ensam. Tänker inte uttala mej än om hur hon mår idag eftersom hon varje morgon verkar vara bättre. Jag hoppas dock att så är fallet idag eftersom hon har varit dålig sen i söndags nu.

Jag mår i alla fall helt bra idag, väldigt skönt :) Vädret är toppen så idag ska jag vara ute när hon sover, det behövs frisk luft i massor nu efter en vecka inomhus. Förhoppningsvis så orkar skrutt var ute en stund med och leka :)


Jag hade fel imorse...

2009-09-10, 15:58:12 / Kategori: Allmänt

Meja mår inte ett dugg bättre, snarare tvärtom :( Lilla stackars skrutt har feber igen och är jättehängig. Hon har mest suttit i mitt knä eller legat i min famn hela dagen. Det har nog aldrig hänt så hon mår verkligen inte bra. Hon har sovit två korta sovstunder innan idag och nu har hon somnat igen, min lilla älskling.

Vi var ute en kort stund innan bara för att få lite frisk luft, men det var inget kul alls tyckte Meja :( Precis som innan i veckan vill hon inte ha speciellt mycket rikig mat. I måndags fick hon köttbullar som hon åt, det är typ allt. Idag gav jag henne lite köttbullar igen, efter att ha försökt med annat, och hon åt nöjt upp 6 st. Dock ska det inte vara mammas utan köpta. *suck* Måste ju vara nått verkligt speciellt med dom eftersom det är det enda hon äter förutom välling och majskrokar.



Hon var för söt innan. Stod vid vår säng och lyfte på bäddmadrassen, stoppade in huvudet och väntade. Sen frågade jag "Var är Meja"och då tittade hon ut och skrattade. Om och om igen. Sötfian:) Det är ungefär det enda bus hon har orkat med idag.


Lite bättre

2009-09-10, 07:55:28 / Kategori: Allmänt

Här i sjukstugan är det lite bättre idag :) Jag känner mej lite piggare än igår och hoppas att det håller i sig. Meja sov ganska bra i natt och vaknade bara två gånger. Snorig är hon, men inte lika illa som igår tror jag. Hostar gör hon en del. Hon verkar piggare  alla fall :)

Kanske kan vi lämna huset idag och i alla fall leka utomhus en stund? Känner mej lite isolerad här när jag bara varit inne med henne tre dagar nu. Behöver verkligen rensa vår ena rabatt, kanske kan jag orka göra det när hon sover efter lunch. Eller, nä, det får nog vänta tills imorgon. Inget jobb förrän man är helt frisk.

Nu kommer skruttan krypade med en bok. Dags för sagostund :)

Vi hörs senare!



 

                         "Jag vill vinna 1 presentkort + fraktfritt från Barnskoshopen hos Tant Ulrika"


Sötaste sjuklingen

2009-09-09, 17:09:32 / Kategori: Allmänt

Sjukstuga här hemma idag. Meja snorar, hostar och rosslar. Mamman har ont i halsen och hostar. Kul läge, nja knappast. Meja är så söt för hon verkar förstå att jag inte mår bra. Kommer och gosar och pussas snoriga pussar, lilla hjärtat. Hon har inte velat äta idag heller, välling och majskrokar är det som gått ner. Ska försöka få i henne något annat nu om en stund.

I eftermiddags var hon dock sugen på att gå lite igen så det nya rekordet är 8 steg :) Min superduktiga tjej, trots att hon är sjuk så vill hon ändå försöka. Hon stod även jättelänge själv säkert 1,5 minut 3 minuter innan hon tröttnade. Förutom det så har hon roat sig med att riva ut allt möjligt ur skåp och lådor, samt retat katten. Otroligt att hon ändå orkar så mycket trots att hon är sjuk.



Majskrokar och Nicke Nyfiken toppen när man är sjuk :)


Traderafynd

2009-09-09, 14:11:52 / Kategori: Shopping



Meja begrundar röran hon har ställt till med. Kläderna är senaste traderafyndet :)

 

POP vintervantar och POP fleecevantar, dom ena helt nya och dom andra knappt använda för under halva ordinarie pris. Nu är hon rustad för vintern :)


Jaha...

2009-09-09, 08:11:47 / Kategori: Allmänt

... Meja är förkyld på riktigt för nu kommer hostan med :( Förkyld och tand, usch och stackars. Sov till 03 gjorde hon, sen lite av och till fram till stax innan 05 då Sven gick upp med henne eftersom hon vägrade somna om. Nu ligger hon här brevid mej och sover så sött. Hoppas att hon sover ett bra tag nu så hon orkar leka lite sen i alla fall.

Själv så mår jag inte heller bra, känner att halsen är helt tjock, så snart är jag antagligen lika snorig som Meja med. Inte kul alls :( Tur att Sven kommer hem efter lunch så jag får lite hjälp även om han ju måste jobba en del med.

Nu ska jag krypa ner i sängen och se om jag kan sova en stund jag med.

Blää!


Synd om skrutt

2009-09-08, 19:17:30 / Kategori: Allmänt

Ätit god middag, badat med skrutt och nu håller hon på att somna. Kan säga att den här dagen har varit allt annat än kul. Skrutt verkar ha jätteont av sin tand och har varit ledsen mest hela dagen :( Vi har myst, läst, sjungit och busat, men inget har varit riktigt kul. Tycker så synd om henne och hoppas att resten av tanden spricker igenom i natt så hon slipper besväras av den mer. Nu får det gärna dröja ett tag innan det kommer fler tänder faktiskt.

Vad gäller sömn för mej så blev det ingen sån på dagen idag heller. Meja sover så kort så jag hinner knappt somna innan hon vaknar igen. Svens tur att ta natten så förhoppningsvis får jag sova en del :) Har burit massa på Meja både igår och idag så nu mår ryggen inget vidare. Sven har lovat att jobba hemma halva dagen imorgon så att jag får lite avlastning med bärandet. Uppskattas verkligen :)

Har faktiskt bakat lite kladdkaka idag så den ska snart avnjutas med grädde och te :) På tv är det faktiskt tre program i rad jag gillar ikväll för ovanlighetens skull. Navy CIS, The mentalist och Hell´s Kitchen.

Hoppas ni också får en mysig kväll!


Hittade den här...

2009-09-08, 14:48:56 / Kategori: Filmsnuttar



... min lilla vilde när hon var i magen :) Dålig kvalité eftersom det är från mobilen...


Trött morgon

2009-09-08, 08:14:44 / Kategori: Meja 6-12 mån

Natten blev inte lika illa som befarat. Hon sov gott fram till 03 då hon vaknade och somnade om direkt. En timme senare tog Sven in henne till oss eftersom hon var jätteledsen. Hon somnade om och sov till 06, då jag lyckades (!) få henne att somna en timme till. Skönt :) Jag somnade tyvärr alldeles för sent igår, fastnade i en bok och var tvungen att läsa ut den :) Så idag när Meja sover förmiddag ska jag också sova.

Har hört redan i natt att hon inte var täppt i näsan. När hon vaknade nu så är febern fortfarande borta och snoret nästan borta. Konstigt. Måste undersöka om det är fler tänder på G. Endagsförkylning verkar ju väldigt märkligt annars, eller hur? Pigg och glad är hon med så det blir nog en lite roligare dag här hemma idag. Öppna förskolan får vi tyvärr hoppa över tror jag så jag vet att hon verkligen är frisk. Blir att gå nästa vecka istället.

Några steg har hon gått här på morgonen, kanske tre steg vid ett par olika tillfällen. Lite läskigt ser man att hon tycker det är samtidigt som hon är väldigt nöjd :)

Nä, nu är det dags för frukost!


Uppdaterat 9.00, visst sticker det upp en tand till, eller hörnet av den i alla fall. Nummer åtta :)


Lilla konstnären

2009-09-07, 18:59:41 / Kategori: Meja 6-12 mån



Idag har det mest bara varit skrutt med skruttan :( Hängig, ledsen och väldigt mammig. Hon fick en alvedon för febern och då orkade hon sitta vid bordet en stund och rita. Som ni ser pratade hon högljutt samtidigt. Sötnosen. Vad tror ni, är hon en framtida konstnär ;)

Meja har blivit väldigt givmild dom senaste veckorna, allt ska hon ge till mej och se hur jag reagerar. Idag åt hon på en majskrok när hon helt plötsligt tar ut den ur munnen ( slemmig och snorig) och stoppar den i min mun. Trots att hon verkligen ville ha den själv så fick jag den, är det kärlek eller??

Nu har skrutt badat och Sven håller på att natta henne. Hon hade ingen feber nu, så jag hoppas att den inte kommer tillbaka heller. Vi får väl se hur natten blir, antagligen dålig eftersom hon är så snorig, men hoppas på motsatsen kan man ju :)


Mejas rum

2009-09-07, 13:31:35 / Kategori: Allmänt



Amanda var nyfiken på hur det ser ut hemma hos oss. Här kommer i alla fall Mejas rum, så får vi se när jag har tid att ta bilder på resten :)


I v 32 hjälper tjocka mamman till att måla skrutts rum :) Klickbar bild.


Skrutt är sjuk :(

2009-09-07, 08:41:28 / Kategori: Allmänt

Förklaringen på dom dåliga nätterna kom igår eftermiddag. Förkylning. Lite snorig igår, jättesnorig med feber idag :( Givetvis en superdålig natt, men Meja försöker leka på som vanligt. Det orkar hon inte, och blir givetvis gnällig som tusan. Får väl se hur dagen utveklas.

Givetvis så betyder det att dagens planer ställs in. Tråkigt, men jag får väl hitta på nått kul här hemma medan hon sover sen. Vet dock inte vad. Hoppas att lilla skrutt kryar på sig fort, aldrig kul när dom små är sjuka :( Nä, nu har hon tröttnat på sin lek. Ska krypa ner i sängen och läsa lite för henne.

Vi hörs senare!


Sju steg på film

2009-09-06, 18:36:44 / Kategori: Filmsnuttar



Idag har det övats flitigt här hemma. Sju steg är rekordet, men hon har gått det många gånger :) Jättenöjd är hon dessutom lilla skruttan när hon märker att hon tar sig fram :) 


Loppis och skördemarknad

2009-09-06, 13:52:29 / Kategori: Allmänt

Är helt slut så jag lämnade Meja och Sven där nere och gick upp och la mej en stund. Sova gick inte, men det är rätt skönt att bara ligga i sängen med datorn med :)

Vi åkte iväg till Siggesta. Gick runt och tittade på bakluckeloppisen, folk säljer så mycket konstiga saker så att man undrar ibland. Massa leksaker fanns det idag, jag kollade mest efter bilar, men hitta inga direkt som jag gillade. Däremot så köpte jag lite leksaksgrytor, vi har ju tänkt köpa en spis till Meja i julklapp så då kommer grytorna väl till pass sen :) Hon hade superkul med dom när vi kommit hem. En kassaaparat köpte jag också till henne, ni vet en sån där från fisher price. Kunde inte låta bli, den var billig och fin. Hon är ju för liten för den nu, så den får vänta i garderoben tills den passar.

Meja fick titta på grisarna, hönsen och hästarna. Inte så där jätteintresserad tycker jag. Hönsen var roligast, antar att dom rörde sig mest. Lite saft och sylt inhandlades på skördemarknaden, samt polkabetor. Ser ut som rödbetor utanpå, men är röd/vit randiga inuti :)

En mysig söndag så här lång helt enkelt.


Spännande

2009-09-06, 07:25:42 / Kategori: Allmänt

Ännu en helvetesnatt :( Fattar inte, hon sov ju fyra bra nätter, och nu?  Sov inne hos henne i natt med så gissa om jag är helt slut nu? Lyckades dock inte somna om så vi får väl se om jag kan sova lite senare istället. Idag är Sven hemma hela dagen i alla fall :)

Lilla skrutt tog fyra steg nu på morgonen mellan mej och Sven. Hon är så duktig vår lilla tjej :) Ska bli spännande att se fortsättningen, och hur länge det dröjer tills hon går på riktigt liksom.

Idag tänkte vi åka på bakluckeloppis och skördemarknad på Siggesta. Vädret är inte det bästa nu, så vi får väl se hur det ser ut framåt dagen. Packade ner alla Mejas bebissaker igår som planerat, och tänk att hon var så liten :) Går inte att fatta. Då är ju ändå dom minsta kläderna vi har storlek 62, kanske fanns det nån byxa i 56 men inget mer. Tänk när man får packa upp dom igen sen och använda till nästa barn nån gång i framtiden :) Meja hjälpte glatt till genom att packa upp allt som jag hade packat ner. Som ni förstår så tog det ett tag innan jag var färdig. Busungen :)

Hoppas ni är lite mer utvilade och att ni får en skön söndag!


Sex steg :)

2009-09-05, 15:53:25 / Kategori: Meja 6-12 mån

Meja tog nyss sex steg helt själv :) Hur stolt mamma blir man då?


Första försöken

2009-09-05, 12:54:05 / Kategori: Meja 6-12 mån

Idag, på sin niomånadersdag, har Meja gjort sina första försök att gå :)

För det första så har hon vid flera tillfällen stått själv idag, vilket hon inte har velat göra på säkert två veckor. Vid två av dessa tillfällen har hon flyttat en fot framåt för att sen ramla. Låter kanske inte så fantastiskt, men det var skithäftigt att se skruttan göra sina första försök :) Ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan hon vågar sig på fler försök. Det mesta brukar ju behöva smältas ett tag så vi får väl se.

<3


Meja 9 månader

2009-09-05, 09:03:11 / Kategori: Meja 6-12 mån

För nio månader sen låg vi på ett rum på SÖS och väntade nervöst på att få veta när dom skulle plocka ut Meja. Hysteriskt nervöst får man väl säga att det var. Vi fick ju dock vänta tills kl 14 innan det var dags för oss att gå till operation. Längsta dagen i mitt liv. Nu har skruttan helt plötsligt varit lika länge utanför magen som i magen.
Tänk att det är möjligt att älska någon så mycket!


Så var vi trötta igen...

2009-09-05, 08:51:14 / Kategori: Allmänt

Är galet trött. Skrutt har vaknat kanske var 40 min och varit ledsen nästan hela natten igenom :( Vid halv fyra tog jag över henne till mej, men hon sov bara om hon låg nära, nära. Så fort jag försökte flytta mej lite så vaknade hon efter nån minut. 06.15 var det morgon. Då lämnade jag över henne till Sven så jag fick sova lite. Tyvärr inte så länge eftersom han har kundmöte på förmiddagen och redan har åkt. Skrutt har nyss somnat om, men nu kan inte jag somna igen tyvärr. Undrar vad det är nu, om det är nästa tand som ska titta upp med. Kommer tänderna alltid i par? Får åka iväg och köpa lite nya alvedon sen för säkerhets skull.

Idag blir det som ni säkert förstår inga större äventyr. Mysa och busa hemma helt enkelt. Ska packa ner Mejas bebiskläder och leksaker i en kartong och ställa upp på vinden. Nu står dom bara i påsar på hennes rum. Onödigt. Kolla igenom ordentligt vad vi har för leksaker på vinden ska jag också, så man vet vad hon kan önska sig inför ettårsdagen.

Sen blir det väl myskväll med film antar jag :)

<3


Besök på jobbet

2009-09-04, 12:31:03 / Kategori: Allmänt

Meja sov en perfekt förmiddagsvila mellan 8.30-9.20. Klädde på henne och åkte iväg till jobbet.  Meja är så sör för hon vet att något kul aks hända när man åker med bilen :) Alla ungarna hade precis kommit ut när vi kom så det blev en massa kramar. Alla skulle berätta allt dom gjort i somras och visa hur stora som hade blivit. Det var verkligen stor skillnad på en del barn, medan andra var sig väldigt lika. Jag har saknar dom massor så det blev en mysig förmiddag.

Meja då, ja hon var hur glad som helst. Det var ju en massa stora barn som lekte med henne, hämtade saker och uppmärksammade henne. Alla vuxna gick bra med, lite läskigt med glasögon bara :) Kändes konstigt att vara där, så himla länge sen sist. Fick pratat med chefen om att komma tillbaka också så nu är det avklart med. Bara fyra månader kvar på mammaledigheten... gaah!

Meja somnade samma sekund som jag satte henne i bilen. Lilla gumman, fullt ös i över två timmar, ska bli spännande att se hur änge hon sover nu efter allt bus :)


Underbara sömn :)

2009-09-04, 07:57:43 / Kategori: Allmänt

Ännu en bra natt :) Precis som förra natten sov hon 19-05, blev ombäddad och fick nappen, för att sen sova till 06.45 :) Jag somnade vid 22 och fick ganska mycket sömn jag med, glada och pigga tjejer här hemma idag med alltså. Meja röjer för fullt, har redan plockat ut två lådor med kläder i vårt sovrum. Hon tycker väl att jag behöver mer att städa ;) 

Idag ska vi åka och hälsa på mitt jobb. Ska bli kul att träffa ungarna, jag antar att dom vuxit massor sen jag var där i mars :) Efter det är det hem för lunch och sen storhandling som vanligt på fredagar. Sen är det fredagsmys och helg. Har kanske varit lite för många aktiviteter i veckan, så det ska bli skönt att bara ta det lugnt i helgen. Sven jobbar ganska mycket nu så man ser inte lika mycket av honom här hemma i veckorna som tidigare. Bäst att passa på att mysa ordentligt i helgen med andra ord :)

Dags för frukost. Hoppas ni får en bra fredag!


Hemma igen

2009-09-03, 18:06:17 / Kategori: Allmänt

Vi har haft en supertrevlig dag med Sofia och Maksim. Lite kö kvar när vi körde dit, men inte så det störde. Kom fram vid tio, snackade och ungarna busade. Mycket mer intresserade av varandra denna gången än förra. Alla leksaker bli ju så kul när det är någon annans fast man har nästan samma hemma :) Efter lite mellis gick vi till lekplatsen och där var det massa stora (5 år) barn. Meja var jätteintresserad av vad dom gjorde och kunde knappt koncentrera sig på att leka själv.



Fick jättegod lunch och det är ju så skönt ibland att inte behöva laga själv :) Ungarna busade en massa till och helt plötsligt var det dags att åka hem igen. Kom iväg lite senare än jag tänkt så tyvärr fastnade vi i en del köer på vägen hem, men Meja var på toppenhumör så det var ingen fara. Tack för en trevlig dag Sofia!

Nu är jag supertrött, bli att lägga sig tidigt ikväll tror jag. Hoppas att Meja fortsätter sin sova bra trend. Man blir ju som en helt ny människa med lite sömn :) 


Just nu - Meja äter morot :)


Bättre sovvanor

2009-09-03, 07:40:10 / Kategori: Allmänt

Måste väl som vanligt börja med att berätta om natten :) Till 05 sov hon i ett sträck,då vakande hon till och Sven klappade på henne, och in med nappen. Morgon vid 07 :) Den här veckan har det varit så himla skönt ju, en hel natt och tre nätter då hon bara vaknat en gång. Underbart. Även jag har sovit som en stock och känner mej utvilad inför dagens äventyr.Kroppen känns bra efter simningen, kanske lite träningsvärk dock :)

Idag ska vi till Uppsala för att träffa Sofia och Maksim :) Vi kör vid nio så vi slipper bilköerna. Idag ska vi också åka hem på en bra tid, förra gången vi var där så hamnade vi mitt i rusningstrafik och det tog 45 min längre tid hem än dit. Inte så bra när man har en hungrig liten tjej i bilen. Ska bli jättetrevligt att komma dit i alla fall, får se om ungarna visar varandra större intresse idag än senast.

...och sen är det snart helg igen, tiden bara rusar iväg, på lördag blir skruttan 9 månader. Helt galet!


Anfallen av katten

2009-09-02, 19:29:10 / Kategori: Allmänt

Har nyss ätit middag, och Sven håller på att lägga Meja. Vi var iväg och badade, Meja tyckte att det var toppen som vanligt. Plaskade, dök och lekte med leksakerna. I barnpoolen finns det en liten rutschkana, och den åkte hon nedför på mage, höll andan när vattnet kom och så fångade Sven upp henne :) Vår stora modiga tjej! Jag simmade 300 m, och det kändes bra i kroppen. Ville inte simma mer utan ser hur det känns imorgon, då vet jag till nästa gång :)

Resten av dagen har vi tagit det lugnt. Myst, sjungit och läst böcker. Var ute en stund och gick med lära gå vagnen som ju är så poppis här hemma. Det hände dock en otäck sak när vi var ute. Katten kom fram och la sig en bit från oss och Meja blir superglad. Hon tar sats för att krypa fram till katten, när den helt oprovocerat anfaller Meja (!!!) Blodet rann från hennes ansikte :'( Katten har missat hennes öga med typ 2 mm och runt ögat är det långa rivsår. Det är andra gången katten gör så där, förra gången blev det bara ett litet risår, men nu... Vad gör man? Känns inte helt okej att ha katten här hemma när hon gör så...


Vi sjunger

2009-09-02, 09:54:38 / Kategori: Meja 6-12 mån



När Meja vill att jag ska sjunga Imse Vimse Spindel så gnuggar hon händerna mot varandra. Sen gör hon spindeln i början och slutet av sången på samma vis. Solen gör hon ibland och regnet gör hon ibland. Lyckades fånga två av rörelserna på bild :) Hon är ju så söt!


Sovit hela natten :)

2009-09-02, 07:05:21 / Kategori: Allmänt

Älskade ungen sov 19-06 i natt :) Tog över henne till mej vid 06 och hon gosade in sig och låg och myste nästan en timme till. Ni har hon följt med Sven ner för att äta frukost, men det är för tidigt för mej, jag äter senare. Så himla härligt med en hel natt. Det har ju varit på gång denna veckan har jag känt, och äntligen :) Vore skönt om det fick hålla i sig ett tag.

Idag ska vi iväg till Sickla och luncha med två av mammorna i mammagruppen. Alltid kul att träffa jämngamla barn, Meja älskar ju det :) Lunch ute är också mysigt, man behöver lite sån lyx ibland, eller hur? Sen ikväll är det bada som gäller eftersom Oliver ska på simskola. Ska simma lite då också tänkte jag och se hur det känns i kroppen innan jag köper ett simkort.

...tänk jag fick sova en hel natt...


Otrevligaste läkaren nånsin

2009-09-01, 17:51:05 / Kategori: Allmänt

Jag är SUR och ledsen nu. Läkaren var den otrevligaste jag har träffat någonsin :( Tjugo minuter sen och då jättestressad. Det är inte mitt fel att hon var sen och det ska inte gå ut över mej. I alla fall så sa hon direkt att foglossning har man bara så länge man har graviditetshormon kvar i kroppen, alltså tills ett kort tag efter förlossning. Mina besvär är absolut inte foglossning, det bara känns så (???)

Hon tittade, kände och böjde benen åt alla möjliga håll. Jag har inte ont i fogarna var återigen hennes slutsats. Okej, jag kanske kan köpa det, men vad är det som gör ont då? Kanske musklerna säger hon. Muskler i svanskotan???? Eh... Om problemen fortsätter kanske jag kan uppsöka en sjukgymnast, klart dom fortsätter, dom har ju varit ihållande i 9 mån nu. Varför kunde inte BM säga till mej när jag var på efterkontroll i januari att jag skulle uppsöka sjukgymnast? Fattar verkligen inte?

Det positiva är att om det inte är några problem med fogarna så finns det inga hinder för framtida syskon. Dock har jag ju fortfarande ont så det måste lösas.

Gaaahh!


Nervös

2009-09-01, 09:02:07 / Kategori: Allmänt

Natten var ganska bra. Skrutt sov fram till 04 utan att vakna, sen ville hon inte riktigt somna igen. Till slut gick det bra och hon sov till 06.45 :) Det är en positiv trend i alla fall. Tre nätter nu har hon sovit 19-04 utan att stöka :) Nu har hon precis somnat igen här brevid mej. Ville bara somna om jag låg nära och gosade. Min lilla underbara älskling!

Ska iväg till läkaren i eftermiddag, och känner mej ganska nervös inför det. Är ju lite rädd för läkare och allt som hör därtill, och trots att jag vet att besöket idag inte innefattar något att vara nervös för så är jag det ändå. Egentligen är jag nog rädd för att hon ska säga att vi inte får (inte borde) skaffa syskon till Meja om inte foglossningen försvinner helt. Aja, håll en tumme för att det går bra i eftermiddag är ni snälla.

Hoppas ni har får en bra tisdag så hörs vi senare!





"Jag är med och tävlar hos Creyla om 3 paket namnnappar från Namnnappen.se.
 Var med och tävla HÄR du också!"