Ångest

2011-05-02, 13:17:32 / Kategori: Alvin 6-12 mån
Mötet på jobbet gick bra. Verkar som att det blir som jag tänkt, och jag tror att det blir en bra höst.

Däremot så fick jag väldigt ångest över att Alvin ska börja på sin förskola den 5 september. Då är han nästan 14 månader, och SÅ liten ju. Vill nästan börja gråta vid tanken på att han ska börja då. Har hela tiden tänkt att det går bra, men nu känns det skitjobbigt. Tittade på dom minsta på jobbet idag, och dom är så mycket större än Alvin kommer att vara när han börjar.

Nu vet ju jag att vår son är en tuff och social liten kille. Han kommer troligtvis att tycka att förskolan är rolig, och det blir inte så långa dagar eftersom både jag och Sven ska jobba mindre. 9 barn är dom bara på hans avdelning till hösten vilket ju känns skönt. Men ändå.

Anledningen till att han ska börja redan i september är att han ska få plats på samma förskola som Meja. Hade vi väntat tills i januari så hade han fått plats någon annanstans, ganska långt hemifrån dessutom, för det är där det finns platser. Att hämta och lämna barn på två olika ställen skulle ju bli smått kaos, och barnen skulle få tillbringa en massa tid i bilen på eftermiddagarna. Alvin skulle sen fått plats på Mejas förskola till hösten 2012 och vi hade fått skola in igen.
Åååh.

Hur gamla var era barn när dom började på förskola?

Helen

Han kommer klara det galant, och så har han ju Meja med sig och det brukar alltid kännas bra att veta att dom har varandra på dagarna.

Det är ju väldigt tidiga och trygga barn du har så det kommer gå så bra.



Kramar



2011-05-02, 13:58:07 URL: http://tiemsa.blogg.se/

Annika

Cindra var också liten, 15 månader. Men jag tyckte att hon var redo då faktiskt och allt har gott kanonbra från start, trots att mamma var lite olycklig till en början ;)Kommer säkert gå jättebra! Vi har ju oftast haft henne korta dagar dessutom och då får man inte lika dåligt samvete:)



2011-05-02, 14:06:02 URL: http://mrsbelestam.blogg.se/

Liw- mamma till Mait och mini i magen

För det första ta inte ut något i förskott. Jag tror Alvin kommer klara det galant och det är FYRA månader bort. Han hinner utvecklas massor, börja springa, prata lite smått och dätta sig emot er vilja :-)



Tror att precis som du ju skriver så kommer den här lösni gen innebära så många fördelar jämfört med att ni väntar t januari.



Vi var nog ganska lugna inför Maits start, dock känner jag oro nu, när Alma kommit. Visst 14 mÅnader är inte mycket men i liten grupp, med anpassade aktiviteter tror jag de har det lika bra, tryggt och utvecklande som med oss föräldrar. Vissa dagar troligen bättre. Kom ihåg att de känslor vi känner inför det hela är vÅra, inte barnens för dem är det spännande och nytt :-)



Stor kram!!



2011-05-02, 15:03:12 URL: http://Liwetochvardagen.Se

Kicki

Kevin va 13månader när han började förskolan och han har älskat det från första stund. :)

Förhoppningsvis kommer han älska sin nya förskola lika mycket.



2011-05-02, 15:12:51 URL: http://kicki.webblogg.se/

Josefine

Ronja var 18 månader när hon började, men lillasyster kommer nog att vara yngre. Hon kommer antagligen vara 15 månader, om allt går som det ska dvs.

Det kommer säkert att gå bra för Alvin! Och ni verkar ju inte ha så mycket val heller tyvärr, så detta kommer nog att lösa sig till det bästa! :-)



2011-05-02, 15:46:32 URL: http://josselyn.blogg.se/

E.K - Mamma till Alicia

Alicia var runt 1½ år när hon började, om jag minns rätt. Det gick bra då, Alicia är ganska självständig, framåt och "trygg" som förskolan säger.

Det känns ju alltid hemskt för oss mammor :)

Hur gammal var Meja när hon började?



2011-05-02, 15:48:05 URL: http://eekk.blogg.se/

Sara - Mamma till Max 2,5 år

Jag tror det blir bra för Alvin! 9 barn låter ju jättebra på en avdelning. Blir en skön mjukstart för honom.



Max var 1 år och 11 månader när han började på förskolan.



2011-05-02, 16:00:14 URL: http://sarasrum.blogg.se/

Tovis

Tror det kommer gå jättebra :) vet många barn som t.o.m. börjat INNAN 1 års ålder, och det har inte alls varit några problem! (även om det såklart känns lite nervöst i början - men det gör det nog jämt ;) )

Min grabb kommer vara 19 månader då han börjar i augusti. Hösten är ju också en rätt bra tid att börja på i många förskolor :)

Kram



2011-05-02, 16:08:44 URL: http://trasslet.se

Liw- mamma till Mait och mini i magen

Du har stöttat och peppat mig så mycket Emma. Vill inte se att du mår dåligt över förskolestarten redan. Och sen är jag helt hubdra på att lösningen är den bästs både praktiskt och rent åldersmässigt för er alla och Alvin. Tänk på att han får skjuts framåt mkt fortare än Mait iom att han har en syster som stimulerar honom. tror det blir super som sagt! Och du hinner vänja dig vid tanken. Hellre lämna honom med personal du känner dig trygg med då än vänta och inte känna samma trygghet :-)



Kram!



2011-05-02, 16:18:55 URL: http://Liwetochvardagen.Se

Helen

Så ska du inte alls känna, du är en jättebra mamma!!!



Och om det vore jag som valt mellan att ha båda barnen på samma dagis och att han då fått börja någon månad tidigare mot att få lov att åka bil genom stan för att få dagisplatsen någon månad senare så hade jag valt precis som du. Jag tyckte det var jättebra att ha både Sara och Emma på samma dagis när dom var små och tyckte att det kändes så mycket skönare att veta att dom alltid hade varandra på dagarna.



Alvin kommer greja det här kanonbra :D.



Kramar



2011-05-02, 17:50:48 URL: http://tiemsa.blogg.se/

Erika

Silas börjar i augusti! :(.. känns tungt! Lill killen.



Kram



2011-05-02, 18:02:06 URL: http://stoltmammatillmira.blogg.se/

Mamma Madde.

Åh jag fick lite ångest jag med när jag läste ditt inlägg. Men jag tror det kommer gå bra, det låter ändå som att du har någon slags trygghetskänsla i det hela, och det lär säkert skölja med när det väl är dags :)



sv: Tack så jättemycket gumman! Ska på möte med en studievägledare måndag nästa vecka, då får vi se om det går vägen att söka :)



Kram!



2011-05-02, 18:16:37 URL: http://parfymfri.blogg.se/

Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset

Minna var 21 månader, ville ha henne hemma till 3 år, men det skulle vara elakt mot Minna och endast egoistiska skäl.

Minna älskar dagis och har så kul där.



Love börjar förhoppningsvis i augusti, då är han 14 månader.

Känns hemsk och superjobbigt, men vet att Love kommer ha så kul på dagis. :)



2011-05-02, 18:23:22 URL: http://salkert.se

Mamma Russin

hej hej...



ångest inför inskolning hade jag med då stina skulle börja då hon var 1 1/2 - 2 år... Det var då vi beslutade att jag skulle stanna hemma med vårdnadsbidraget ist..;) tur jag har mitt jobb så jag kan jobba lite extra och dryga ut det 3000 kr...



nu känner jag att Stina behöver barnomsorg kanske, trots att vi leker och träffar barn dagligen.. förhoppningsvis så börjar hon dagmamma till augusti.. :)



kramkram



2011-05-02, 19:47:16 URL: http://enburkrussin.se

Amanda & Oscar

Oscar började 2 v före 2-årsdagen och det funkade bra. Anledningen till att han inte började tidigare var att det gick ihop ekonomiskt ändå och att jag fick panik av bara tanken på att han skulle börja tidigare.



2011-05-02, 19:59:13 URL: http://glantan.blogg.se/

Anna

Alexander började när han var 13 månader. Kändes jättetungt men vi hade inget alternativ. Det gick kanon och dröjde inte länge innan jag kände att det var ok ändå. Alvin kommer att klara det galant :-)



Alexander går på förskolan nu men får bara ha honom där tis, ons, tors. Hur har ni det när ni är hemma med syskon? Vi får bara ha 15 timmar i vår kommun.

Tycker också att ungar är ett sött ord och neutralt som sagt men har förstått att en hel del tycker att det är negativt :-S



kramar



2011-05-02, 20:01:43 URL: http://ambi.blogg.se/

Anonym

Elliott började på dagis när han va 14 1/2 månad. Hade lite ångest över de hela med men de gick jättebra! Jag jobbade cirka 4 månader sedan var vi hemma hela sommaren då de stängde igen hans avdelning under simmaren så tyckte jag de kändes bättre att spara mammadagarna o va hemma då istället. De hade blivit alldeles för rörigt för honom att helt plötsligt för endast knappt någon månad få börja på en annan avdelning med nya fröknar o barn när han precis hade vant sig vid de andra! Ska nog göra likadant med Leila sen med! Kramis



2011-05-02, 20:41:07 URL: http://emlisch.blogg.se/

Jessica - mamma till Lucas & gravid med tvåan

Det verkar finnas fler fördelar än nackdelar med att han börjar, så det kommer säkert gå jättebra! Skönt för er alla att det blir lite kortare dagar också...



Nu är ju jag gravid igen, och går hemma, så Lucas kommer nog att börja till hösten, när han är 19-20 månader, men annars hade han också börjat när han var 14-15 månader.



2011-05-02, 21:10:16 URL: http://jjessica.webblogg.se/

Mamma Madde.

sv: Japp, Melker bor hos mig på heltid, Seth är här 2 eftermiddagar i veckan efter jobbet och leker, äter middag och nattar. Sedan har han honom själv 1 dag på helgerna, så som det ser ut nu i alla fall.



Känns jobbigt på alla möjliga plan, men Seth mår inte bra själv och det är anledningen till att han själv valt att sätta ner foten i hur mycket han har/träffar Melker.



2011-05-02, 21:11:44 URL: http://parfymfri.blogg.se/

En pojkmammas vardag ♥

Edvin var 15 månader och Tore kommer att vara 14 månader .. men dom kommer nog bara att gå 15 timmar. Eftersom jag jobbar extra så pusslar vi ihop det så dom inte ska behöva gå mer ..

Kram



2011-05-02, 21:53:06 URL: http://edvinsmamma.wordpress.com

Emma

Jag förstår att du tycker det känns tidigt, men sen e de ju så individuellt hur barnet är. Will kunde jag ha satt vid ett år om de hade krävts men inte Lija. Det är så olika. Sen tror jag att typ två e ganska ultimat, men som sagt det är såååå individuellt. Bra att han får på samma som Meja. Jag förstår ditt tänk. Kram



2011-05-03, 23:10:31 URL: http://livetmedlija.blogg.se/



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?